Viiskymppiä kuussa

SAMSUNG CSC

Täällä on ihan kevät ja kärpäset -fiilis, sillä auringonvalo on tuplaantunut ja ollaan ihan pian helmikuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisella mökkihöperöllä, kuin minä on viikonloppuisin jo kamala ikävä mökille. Minusta kaupungissa on tylsää viikonloppuisin ja kaipaan niin kamalasti sitä, että voisin vaihtaa maisemaa aina ajoittain. Kun katsoin viime- ja toissakesän blogikuviani, niin huomaan että tosiaan reissaan ihan jatkuvasti jollekin mökille touko- ja syyskuun välisen ajan ainakin ;) Olen todellakin mökki-ihminen.

SAMSUNG CSC

Olen ehkä jo sata kertaa selittänyt mutta meillä on siis kolme mahdollista mökkipaikkaa jossa voidaan käydä. Selvennän vielä jos joukossa on uusia lukijoita ja vanhoillekin sillä tämä voi olla epäselvää. Olen itse omistajana yhdessä sisaruksieni ja serkkujeni kanssa mökissä joka sijaitsee Länsi-Uudellamaalla, ihan reilun tunnin päässä meiltä kotona. Tämä on minulle rakkain mökki, sillä siellä olen viettänyt aikaa aivan pienestä vauvasta saakka joka kesä tämän 34 vuotta. Mökki on yhteiskäytössä ja jaamme sitten aikoja kaikille halukkaille osakkaille google-kalenterin avulla. Ihana paikka kirkasvetisen järven rannalla, loistavien mustikkametsien keskellä <3 Tällä mökillä olimme viime keväänä ensimmäisen kerran vappuna ja tosiaan tämä paikka lämpenee talvellakin varaavan takan ja sähkön ansiosta.

SAMSUNG CSC
Nämä kuvat yhteiseltä mökiltä <3

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ihan yksin meidän perheen omaa mökkiä ei meillä siis vielä olekaan, joten kylästellään myös muiden mökeillä. Yksi on isäni pienenpieni mökki Itä-Suomessa huikean kauniin Kivijärven rannalla. Siellä on pieni lautamökki, jossa on sijaa vain kahdelle joten viime kesänä kävimme siellä usein päiväseltään saunomassa ja poimimassa marjoja. Tuolla ei ole sähköjä, eikä vettä joten mökillä pääsee autenttiseen mökkitunnelmaan pois sähkölaitteiden parista, kun edes kännykkään ei saa virtaa muualta kuin autolaturista. Kivijärvellä aiomme tänä kesänä tehdä paljon risusavottaa, sillä kirvesmies on käynyt siistimässä näkymän järvelle ja kaikki kaadetut puut pitää kerätä pois. Paikka on ollut hyvin villiintynyt ja täysin luonnonmukainen. Haaveilen ihan jatkuvasti, että isäni innostuisi rakentamaan tuonne uuden mökin niin, että vanha jäisi pelkäksi saunarakennukseksi ja kammariksi. Olen jo pinnaillutkin mökkiunelmia Pinterest kansiooni. Olemme isäni kanssa puhuneet jonkinlaisen vuodesohvan hankkimisesta tuonne ja se onkin tämän kevään hommiani. Tänä vuonna haluan jäädä lasten kanssa Kivijärvelle yöksikin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC 20150706_182920 (1) 20150706_182803 (1)

Kolmas mökki jossa käydään usein on sitten appivanhempieni paikka, kaikista kauimpana meiltä eli Pohjois-Karjalassa. Kivijärvi on tuossa matkan varrella, joten useimmiten ajetaan tuonne Kesälahdelle sitten yöksi. Appivanhempien omistama vanha kyläkoulu on aivan upea paikka ja siellä on ihan mahdottomasti erilaisia marjoja. Viinimarjoja, vadelmia, mansikoita ja mustikoita sekä tietysti puolukoita ja sieniä myöhemmin syksyllä. Koulu lämpenee hyvin talvellakin, joten tuolla ollaan oltu jo kahtena jouluna, sen jälkeen kun he paikan hankkivat tuossa muutamia vuosia takaperin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Olen kiitollinen siitä, että ollaan aina tervetulleita tuonne appivanhempien paikkaan ja siellä riittääkin tilaa hyvin myös meidän poppoolle. Kontrasti on suuri Kivijärven olisiko alle kahdestakymmenestä neliöstä moneen sataan neliöön :) Kaikissa paikoissa on silti oma viehätyksensä.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mun mökkikuume on siis ihan valtava ja sitä on pakko päästä pian lievittämään jonnekin noista. Ollaan myös miehen kanssa sovittu, että säästetään mökki/tontti-tilille. Ollaan ihan p.a opintojen vuoksi, mutta säästetään nyt kuitenkin ”säälittävät” viiskymppiä kuussa per nenä tuollaiselle tilille :D Jos vaikka joku päivä sitten kun mies valmistuu rakennusmestariksi, päästäisiin rakennuspuuhiin.

SAMSUNG CSC

Mökkihöperön muita postauksia aiheesta:

Lomapyhien mökkikaipuu

Mökkikansaa

Kalaonnea ja valmista simaa

 

Miehestäni tulee rakennusmestari

SAMSUNG CSC

Kotona ollaan! Teki ihan mielettömän vaikeaa lähteä, sillä loma oli todella onnistunut ja nautin auringonsäteistä viimeiseen hetkeen saakka. Silti yöllä kahden aikaan kotiin päästessä tuli euforinen olo. Tämä koti saa pakahtumaan onnesta edelleen ja kiersin heti ympäri talon. Omenapuissa on omenoita ja kirsikat ovat valmistumassa, muutama oli jo niin punaisia että nappasin suuhun. Kotiinpaluu on aina ihanaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Asu

Haalari: Katri Niskanen by Nanso

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Me ollaan eletty perheenä lasten ehdoilla heti esikoisen syntymän jälkeen. Tie oli aluksi kuoppainen, sillä kuten olen kertonut meille selvisi vasta esikoisen oltua kolmen vanha että kaikkien suurten pulmien takana on todellinen tekijä -kuulonalenema. Saimme kokea heti esikoisen kohdalla monta vaikeaa tilannetta, murhetta, huolta ja ennen kaikkea tietämättömyyden tuskaa joka puristi meitä kaikkia. Vuosien karttuessa huomasin, että opinnoista huolimatta minua tarvitaan kotona enemmän ja jo ihan alkuvaiheessa olevat yliopisto-opinnot jäivät vuosiksi taustalle niillä voimavaroilla mitä riitti.

SAMSUNG CSC

Lapsiperheessä jonkun oli kuitenkin tehtävä töitä ja se oli mieheni joka kantoi vastuun perheen taloudellisesta puolesta. Hän on tehnyt töitä täysillä ylioppilaaksitulosta saakka, sillä kahden opiskelevan/kotona lapsia hoitavan aikuisen yhdistelmä ei olisi mahdollistanut meidän lainanmaksukykyä asuntolainan ja muiden kulujen suhteen. Meillä oli monta vuotta aika selkeä työnjako ja molempien työ oli yhtä tärkeää. Minun kotona ja hänen töissä, ne vain tuottivat erilaista hedelmää.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Viime vuosina paletti on taas muuttunut, sillä elämästä erityispiirteineen on tullut meille arkea. Voimavaroja se toki vie mutta ei samalla tavalla kuin kuntoutuksen alkutaipaleella jolloin vasta sopeudutaan siihen, että perheessä on kuulovammainen lapsi. Nyt osaamme jo viittoa ja kuulokojeiden säädötkin ovat kahdeksanvuotiaalla sen verran kohdillaan, että elämä on aika tavallista. Minä olen saanut blogista työn aivan sattuman kaupalla ja opinnot ovat nytkähtäneet vuosien jälkeen eteenpäin. Vain toisen meistä vanhemmista unelma ammatista on ollut jäähyllä tähän päivään saakka.

Siksi viime perjantainen päivä oli meille lottovoitto! Mieheni pääsi ensisijaiseen hakukohteeseensa opiskelemaan ja syksyllä hänkin pääsee opintopolun ääreen. Tässä kohtaa voisin paljastaa, että mullahan on tuollainen nuorukainen aviomiehenä sillä hän on minua kolme vuotta nuorempi ;) Hyvin ehtii siis vielä valmistuakin ennen meikäläistä jos ikävuosia katsotaan kun minullakin menee vielä maisteriopinnoissa tovi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kevään valmennuskurssi ei siis mennyt hukkaan ja itse asiassa, hän sai niin hyvät pisteet valintakokeesta, että olisi päässyt kaikkiin hakukohteisiinsa mitä oli tuon ensisijaisen jälkeen. Perheeseemme on siis tulossa rakennusmestari! Tuo rakennusalan työnjohdon (AMK) koulutusohjelma on meidän rauhalliselle matematiikkanerolle kuin nenä päähän ja varsinkin, kun appiukkoni on tehnyt noita töitä jo montakymmentä vuotta ja minusta on jotenkin suloista, että mies kulkee isänsä jalanjäljissä. Meidän talonrakennus sai varmasti pontta tuohon kipinään ja varmistusta siihen, että koulutus alalle olisi se oma juttu. Siksi onkin aivan mahtavaa että opiskelupaikka napsahti!

Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja nyt oli juuri loistava aika tälle. Me molemmat keskitytään opintoihin muutama vuosi ja tehdään töitä siinä ohella sen verran kun on tarpeen. Kyllä me selvitään sillä molemmilla on kuitenkin työpaikat olemassa. Itse pidän koulutusta ihan mielettömän tärkeänä ja tuntuu että nyt meidänkin perheessä palaset loksahtavat kohdilleen. Täällä ollaan kyllä tästä uutisesta ikionnellisia!

Ps. Kiitos asukuvista hubbylle, love u! <3

SAMSUNG CSC