Elämyspäivä merellä

SAMSUNG CSC

Me vietettiin eilinen päivä merellä, sillä päätettiin lähteä yhdeksi päiväksi veneretkelle. Minusta oli hyvä idea nähdä maisemia myös mereltä ja se oli kyllä oikea valinta. Vietettiin aivan mielettömän upea päivä ja nähtiin miten meren väri vaihteli safiirinsinisestä smaragdinvihreään auringon loisteessa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
Retkeen kuului mukaan kaikki ruoat ja kapteeni perheineen valmisti ne laivan keittiössä. Saimme aamukahvit, lounaalla ihania alkupaloja kuten tuoretta leipää, juustoa ja salamia sekä lounaaksi pasta gamberia (spagettia ja katkarapuja) ja jälkiruoaksi tuoretta ananasta ja iltapäivällä jälleen kahvia ja keksejä. Koko purjehduksen ajan oli tarjolla myös valkoviiniä ja vettä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lähdimme Algherosta, Torre de Maddalenan satamasta rannikkoa pitkin ja näimme koko Porto Conten lahden. Kiersimme Capo Caccian kallioniemen, jonka seinät nousevat kolmeensataan metriin. Sen päällä on valkoinen majakka sekä sisällä kuuluisa 1700-luvulla löydetty Neptunuksen luola. Luolaan pääsee laskeutumaan 656 askelmaisia portaitapitkin, jotka on tehty Capo Caccian ulkoseinämään. Sisällä emme käyneet mutta näimme luolaan johtavat aukot kallioseinämässä merenpinnassa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Sen jälkeen pysähdyimme ja ankkuroimme kauniiseen Cala d’Infernon lahteen, jossa vesi oli ihanan kirkas vesi ja pääsimme uimaan. Kapteeni laittoi musiikkia ja nautimme merestä ja auringosta lounaan ajan ja aivan iltapäivään saakka. Lapset uivat innolla ja viihdyttiin kaikki todella hyvin. Viereisillä veneillä näytti olevan yhtä hyvä ja letkeä meno. Olo oli niin onnellinen, että tunnelmoidessa mulla taisi silmäkulma kostua. Tämä loma on ylittänyt kaikki odotukset ja näitä päivä me tullaan muistelemaan hamaan tappiin asti.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Paluumatkalla Amos nukahti rattaisiin ensimmäisenä, sitten Linnea isin syliin ja viimeisenä Eliel minun syliini. Etukäteen vähän jännitti miten lapset jaksavat veneessä mutta kaikki sujui todella hienosti. Olimme perillä satamassa viiden perästä eli päivä oli todella pitkä mutta meidän loman suurimpia elämyksiä.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Välimeri on kyllä ihana ja Sardinia aivan upea. Algheron aluetta sanotaan korallirivieraksi sillä vedet ovat kirkkaita sukeltamiseen ja korallien värit vaihtelevat vaaleanpunaisesta verenpunaiseen, joten ei ollut ihme että sukeltajia näkyi paljon. Tänään nukuttiin niin pitkään, ettei edes aamupalalle ehditty, sillä retki ja vielä iltaohjelma hotellilla sen päälle sai kaikki meidät väsyksiin. Koko päivä meni leppoisissa tunnelmissa jälleen hotellin rannalla ja rusketustakin tarttui vihdoin pintaan. Olin niin valkoinen tänne tullessa, joten pieni päivetys ei ole lainkaan pahitteeksi. Eihän täältä raaskisi kotiin lähteä!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Ciao!

SAMSUNG CSC

Terveiset lomalta!

Täällä on ihanaa. Eilen saavuttiin Sardiniaan jo aamulla kymmenen perästä paikallista aikaa. Bussimatkan jälkeen saatiin hotellihuone ja suunnattiin syömään. Heti sen jälkeen teki mieli vaihtaa vaatteet kevyempiin ja käytiin kiertelemässä hotellialue. Vielä ennen iltaa pulahdettin uimaan ja nukuttiin pienet tirsat ennen iltaohjelmaa. Päivä tuntui lastenkin mielestä niin pitkältä, ettei he melkein uskoneet että eletään samaa päivää vielä illallisella.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tuo tänään testattu ranta on aivan ihana. Mä niin nautin täällä! Olin melkein jo unohtanut miltä maistuu suolainen vesi huulilla kun käy pulahtamassa meressä tai kun hiekka on niin kuumaa, ettei siinä voi kuin juosta jollei jalat ole juuri kastuneet tai jaloissa ei ole sandaaleja.

Ruoka on myös erinomaista ja on ihme jos tuolta ei löydä syötävää. Aivan taivaallisia ruokia! Aamupalalla tehdään tilauksesta toiveiden mukaisia omeletteja ja tänään illallisella söin minulle grillattua broilerinrintaa, paistettuja perunoita ja ihania salaatteja. Jälkiruokapöytä ei myöskään petä ja siellä on ihania leivoksia mutta myös paljon tuoreita hedelmiä tarjolla. Laadullisesti täällä on mielestäni tarjolla enemmän terveellistä ruokaa jonka esillepano on viimeistellympää ja houkuttelevampaa kuin Kanarian saarilla Lanzaroten kohteessamme jossa olin helmikuussa. Kyllä Italia on ruokapöydässä aina Italia <3

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Hotelli on valtava ja täällä on paljon ihmisiä vaikka kuvista sitä ei ehkä huomaa. Minusta on mukavaa, että on jonkun verran kuhinaa ja esimerkiksi tuolla lasten iltashowssa on silloin myös hyvä meno. En viitsi enempää ylistyssanoja kirjoittaa mutta täällä on todella ihanaa ja aion niin nauttia koko lomasta. Jos nyt jotain negatiivista kerron, niin se on ettei ravintolan hanasta saa light/zero cokista ja meidän huoneessa on ruma terassinäkymä toiseen rakennukseen päin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Niistä huolimatta, tutti bene! <3

SAMSUNG CSC