Ruokapäiväkirjaa pitkästä aikaa

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö: Valio PROfeel®

Ruokapäiväkirjan pitäminen on vaikeaa! Lupasin pitää sitä teille ja joka päivä unohdin kameran kotiin, kunnes tällä viikolla päätin raahata mukana järkkäriä tai napata edes kuvan puhelimella. Ilman kuvia on hirmu hankala muistaa mitä on syönyt ellei sitä kirjoita heti ylös, siinä kamera tulee apuun.

MAANANTAI-ILTA:

SAMSUNG CSC

kotona pastaa ja siikaa, nopeasti kala kylmänä suoraan paketista ja spagettia kaveriksi. Söin maanantaina muutakin mutta en enää muista kun en ottanut kuvia. Tiistai ja keskiviikko ovat kokonaisia päiviä.

TIISTAI:

SAMSUNG CSC

Aamupala: kaksi ruisleipää kananmunalla ja juustolla (kuva vain yhdestä)

20161122_135626

Lounas: yliopistolla peruna-jauhelihavuokaa, pasta-kikhernesalaattia, vihreää salaattia, leipäpala ja margariini sekä mandariini

20161122_135708

Välipalat: kerralla ostettuna mukaan kun koulua oli kuuteen saakka. Profeel päärynärahka (paras maku!), smoothie sekä mandariini. Novellepullossa on vettä, täytän sitä luennoille mukaan. Välipalat söin noin neljän maissa.

SAMSUNG CSC

Päivällinen: Kotona (kuuden jälkeen) jauhelihapastaa ja sadonkorjuukasviksia

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Iltapala: Lapsille tehdystä mannapuurosta riitti myös minulle. Siihen sekaan Valion Profeel suklaista heraproteiinia pari lusikallista. Tulee suklaamannaa! Tätä kannattaa kokeilla, on todella hyvää.

KESKIVIIKKO:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Aamupala: mukaan kouluun Profeel suklaista heraproteiinia sheikkeriin 1dl jauhetta+3dl vettä sekä omena.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lounas: yliopistolla chili con carne, salaattia ja pala leipää jonka päällä margariinia.

SAMSUNG CSC

Välipala: Profeel rahka ja puolikas juusto-kananmunaleivästä

SAMSUNG CSC

Päivällinen: kotona peruna-bataattimuusi, jauhelihakastike ja parsakaalia.

SAMSUNG CSC

Iltapala: Gefilus smoothie joka on jäänyt joltain päivältä juomatta kun ostin koulun kahvilasta. Sen lisäksi omena.

Sellainen on muutama päivä tältä viikolta ja ovat kyllä tyypillisiä arkipäiviä. Mietin että olipas paljon jauhelihaa mutta syön kyllä paljon kalaakin. Kanaa myös mutta en päivittäin. Yliopistolla ruokatauko on usein todella lyhyt ja välipalat on tarpeen. Lisäproteiinia ilman lisäkaloreita saa hyvin Valion laktoosittomasta heraproteiinisarjasta tai virtaa välipalajauheista. Niistä löydät lisää infoa: http://www.valio.fi/profeel/

Mitäs sanotte ruokavaliosta? En itse edes uskalla laskea kaloreita. Sellaiset on menneen talven lumia ;)

Terveellistä pikaruokaa

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö: Apetit

Teen arkena todella usein nopeita ja yksinkertaisia ruokia jotka valmistuvat kädenkäänteessä. Koulupäivien jälkeen alan harvemmin hauduttamaan karjalanpaistia uunissa vaan se on ennemminkin viikonloppuruoka joka laitetaan aamusta uuniin ja nautitaan iltapäivällä. Viikolla ruokalistalla on usein kalaa, jauhelihaa tai broileria joka valmistuu sillä aikaa kun perunat tai riisi ovat kiehumassa. Niiden kylkeen pussi tai kaksi Apetit pakastevihanneksia niin ateria on valmis! Ei välttämättä kovin kunnianhimoista kokkailua mutta joka kerta maistuvaa ja terveellistä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Viime viikolla yksi aterioista oli hyvin nopeasti raavittu kasaan kaappien kätköistä. Valmista lämminsavulohta pinaattiriisin ja parsakaalin kera. Tämän annoksen kasaamiseen ei mene minuuttiakaan pidempään kuin riisin keittoaika ja silti ruoka on todella hyvää ja ravinteikasta. Pakastevihanneksia lisäämällä saa hyvinkin mallikelpoisen aterian, sillä vihannekset poimitaan silloin kun satokausi on parhaimmillaan ja näin pakastamisen avulla voidaan nauttia sadonkorjuutuoreista vihanneksista vuodenajasta riippumatta. Pakastetuotteet ovat myös todella helppokäyttöisiä sillä ne ovat valmiiksi puhdistettu, kuorittu ja pilkottu. Pakasteruoat ovat sataprosenttisesti syötäviä, joten ei tule edes maksettua vihannesten syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

PINAATTIRIISI

Keitä riisi ohjeen mukaan ja hieman ennen valmistumista heitä sekaan Apetit kotimainen pinaattipussi. Valuta vesi jos riisistä jää ylimääräistä, lisää suolaa ja sekoita. Tarjoile esimerkiksi lohen tai broilerin kanssa. Vihanneksiksi sopii esimerkiksi Apetit parsakaali tai Apetit kesäpöydän kruunusekoitus.

SAMSUNG CSC

Toinen meidän perheen suosikki on jauhelihakeitto mitä tehtiin myöskin viime viikolla. Joskus pesen ja kuorin perunat itse, sekä lisään Apetit kotimainen keittojuureksia mutta tällä kertaa tehtiin keitto Apetit peruna & keittokasvispussien avulla. Tämä resepti on niin helppo, että se ei melkein reseptiä kaipaa. Jauheliha paistetaan ja lisätään kattilaan jossa on hetki keitetty peruna&keittokasvissekoitusta. Keitto maustetaan joko kasvisfondilla tai pelkästään suolalla ja päälle silputaan persiljaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Vannoutuneille he-ma-pa käyttäjille haluan vielä vinkata omasta uudesta suosikistani. Puutarhan sekoitus yhdistää porkkanan, parsakaalin ja maissin niin, että ne ovat pienenä toisin kuin vaikkapa kruunusekoituksessa olevat kasvikset. Tämä oli minulle uusi tuttavuus ja todella ihana lisäke perunan ja broileripihvin kanssa. Päälle hieman oliiviöljyä, mustapippuria ja yrttejä. Hyvää!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lisää voi käydä lukemassa täällä ja kertomalla siellä ”Mikä on parasta pakasteissa?” voit voittaa höyrykattilan, joita arvotaan koko kevään ajan joka viikko. Aina voi syödä hyvin. Maukasta viikkoa!

SAMSUNG CSC