Viiskymppiä kuussa

SAMSUNG CSC

Täällä on ihan kevät ja kärpäset -fiilis, sillä auringonvalo on tuplaantunut ja ollaan ihan pian helmikuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisella mökkihöperöllä, kuin minä on viikonloppuisin jo kamala ikävä mökille. Minusta kaupungissa on tylsää viikonloppuisin ja kaipaan niin kamalasti sitä, että voisin vaihtaa maisemaa aina ajoittain. Kun katsoin viime- ja toissakesän blogikuviani, niin huomaan että tosiaan reissaan ihan jatkuvasti jollekin mökille touko- ja syyskuun välisen ajan ainakin ;) Olen todellakin mökki-ihminen.

SAMSUNG CSC

Olen ehkä jo sata kertaa selittänyt mutta meillä on siis kolme mahdollista mökkipaikkaa jossa voidaan käydä. Selvennän vielä jos joukossa on uusia lukijoita ja vanhoillekin sillä tämä voi olla epäselvää. Olen itse omistajana yhdessä sisaruksieni ja serkkujeni kanssa mökissä joka sijaitsee Länsi-Uudellamaalla, ihan reilun tunnin päässä meiltä kotona. Tämä on minulle rakkain mökki, sillä siellä olen viettänyt aikaa aivan pienestä vauvasta saakka joka kesä tämän 34 vuotta. Mökki on yhteiskäytössä ja jaamme sitten aikoja kaikille halukkaille osakkaille google-kalenterin avulla. Ihana paikka kirkasvetisen järven rannalla, loistavien mustikkametsien keskellä <3 Tällä mökillä olimme viime keväänä ensimmäisen kerran vappuna ja tosiaan tämä paikka lämpenee talvellakin varaavan takan ja sähkön ansiosta.

SAMSUNG CSC
Nämä kuvat yhteiseltä mökiltä <3

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ihan yksin meidän perheen omaa mökkiä ei meillä siis vielä olekaan, joten kylästellään myös muiden mökeillä. Yksi on isäni pienenpieni mökki Itä-Suomessa huikean kauniin Kivijärven rannalla. Siellä on pieni lautamökki, jossa on sijaa vain kahdelle joten viime kesänä kävimme siellä usein päiväseltään saunomassa ja poimimassa marjoja. Tuolla ei ole sähköjä, eikä vettä joten mökillä pääsee autenttiseen mökkitunnelmaan pois sähkölaitteiden parista, kun edes kännykkään ei saa virtaa muualta kuin autolaturista. Kivijärvellä aiomme tänä kesänä tehdä paljon risusavottaa, sillä kirvesmies on käynyt siistimässä näkymän järvelle ja kaikki kaadetut puut pitää kerätä pois. Paikka on ollut hyvin villiintynyt ja täysin luonnonmukainen. Haaveilen ihan jatkuvasti, että isäni innostuisi rakentamaan tuonne uuden mökin niin, että vanha jäisi pelkäksi saunarakennukseksi ja kammariksi. Olen jo pinnaillutkin mökkiunelmia Pinterest kansiooni. Olemme isäni kanssa puhuneet jonkinlaisen vuodesohvan hankkimisesta tuonne ja se onkin tämän kevään hommiani. Tänä vuonna haluan jäädä lasten kanssa Kivijärvelle yöksikin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC 20150706_182920 (1) 20150706_182803 (1)

Kolmas mökki jossa käydään usein on sitten appivanhempieni paikka, kaikista kauimpana meiltä eli Pohjois-Karjalassa. Kivijärvi on tuossa matkan varrella, joten useimmiten ajetaan tuonne Kesälahdelle sitten yöksi. Appivanhempien omistama vanha kyläkoulu on aivan upea paikka ja siellä on ihan mahdottomasti erilaisia marjoja. Viinimarjoja, vadelmia, mansikoita ja mustikoita sekä tietysti puolukoita ja sieniä myöhemmin syksyllä. Koulu lämpenee hyvin talvellakin, joten tuolla ollaan oltu jo kahtena jouluna, sen jälkeen kun he paikan hankkivat tuossa muutamia vuosia takaperin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Olen kiitollinen siitä, että ollaan aina tervetulleita tuonne appivanhempien paikkaan ja siellä riittääkin tilaa hyvin myös meidän poppoolle. Kontrasti on suuri Kivijärven olisiko alle kahdestakymmenestä neliöstä moneen sataan neliöön :) Kaikissa paikoissa on silti oma viehätyksensä.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mun mökkikuume on siis ihan valtava ja sitä on pakko päästä pian lievittämään jonnekin noista. Ollaan myös miehen kanssa sovittu, että säästetään mökki/tontti-tilille. Ollaan ihan p.a opintojen vuoksi, mutta säästetään nyt kuitenkin ”säälittävät” viiskymppiä kuussa per nenä tuollaiselle tilille :D Jos vaikka joku päivä sitten kun mies valmistuu rakennusmestariksi, päästäisiin rakennuspuuhiin.

SAMSUNG CSC

Mökkihöperön muita postauksia aiheesta:

Lomapyhien mökkikaipuu

Mökkikansaa

Kalaonnea ja valmista simaa

 

Tänään, tasan vuosi sitten

SAMSUNG CSC

Oli lauantai ja heräsin tähän näkymään. Edellisenä päivänä meillä oli ollut muuttotarkastus joka meni onnellisesti läpi ja me nukuttiin ilmapatjalla ensimmäinen yö tässä kodissa, meidän omassa talossa. Olo oli aivan absurdi ja kirjoitin postauksen: Oma koti kullan kallis.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kun näiden kuvien muodossa palaan tuohon päivään tulee mieleen onnellisuuden lisäksi valtavia ahdistuksentunteita. Nautin taloprojektista kyllä, mutta silloin kun me rakennettiin meille syntyi samaan aikaan vauva ja kuten tiedätte hän oli kuitenkin jo perheen kolmas lapsi. Tekemistä siis riitti!

Olin uupunut pienen lapsen äiti koko talonrakentamisurakan ajan. En esimerkiksi jaksanut paneutua asioihin mihin tiesin että ehkä haluaisin. Yksi sellainen oli sähkösuunnitelma. Sisustusmielessä olisin halunnut perehtyä siihen perinpohjin ja tehdä hieman omaa makua olevia lisäyksiä mutta en vain jaksanut. Kerta toisensa jälkeen työnsin sen sokkeloisen paperin pois ja sanoin miehelle, että en tule edes sähkösuunnittelijan tapaamisen. ”Luovutin kaikki valtuudet” sen osalta miehelleni koska en vain jaksanut! Nyt jälkikäteen harmittelen että kun ei miehet ole miettineet missä roikkuu joulutähtiä ja mihin kaikkialle haluaisin sijoittaa pienen pöytävalaisimen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Ei liene salaisuus että talonrakennusprojekti koettelee myös parisuhdetta. Vuosi sitten en olisi tällaista kehdannut ehkä edes kirjoittaa ja sitä tuskin tiedosti samalla tavalla mutta kyllä se stressinmäärä tuo ihmisestä esiin ne huonoimmat puolet. En varmasti ollut itsekään hilpeän rentoa seuraa mutta koska itseään ei voi tarkastella ulkopuolisen silmin, tyydyn toteamaan että perheen vanhin kaksilahkeinen ei kuulunut tuohon aikaan suosikkilistalleni. Riitely rahasta on kamalinta parisuhteessa mitä voi olla ja tietysti se rahasta jatkuva stressaaminen oli omiaan myrkyttämään ilmapiiriä. Toki hyviäkin hetkiä oli mutta hei, en väitä että olisi tanssittu ruusuilla myöskään. Kuvannee tilannetta että muuton jälkeen ensimmäisenä yönä kun lapset nukahtivat niin rutistin miestä lujaa, sanottiin että rakastan ja totesin, että me selvittiin tästä. Vaikka olemme vahvasti sitoutuneet toisiimme, oliko mielen sopukoissa ajatus että se ei ollut itsestäänselvyys?

SAMSUNG CSC

Jälkikäteen on helppo viisastella ja mielikuvat muuttuvat myös vuosien saatossa. Sen minkä kokee ”suht helppona” muuttuukin vaikeaksi kun vuodet värittävät muistoja tai joku hetki jota ei ole osannut arvostaa saakin kultaiset reunat ja sitä alkaa glorifioimaan jos elämäntilanne muuttuu ja sen menettää. Ei se rakentaminen kamalaa ollut silloin eikä nytkään kun miettii. Ehkä se on se armollisuus jota vasta jälkikäteen haluaisi suoda itselleen ja läheisilleen. Mun profiilissa lukee ja on aina lukenut, että vaikeuksista huolimatta koen eläväni elämäni onnellisinta aikaa. Se on kyllä osuvasti oivallettu sillä olen aina samaa mieltä.

SAMSUNG CSC

Ensimmäisenä yönä toivoin, että tästä ei tulisi vain kaunis talo jossa on perhe joka on stressaantunut ja ajautunut väsymyksessä kauas toisista. Toivoin että tästä tulisi koti joka täyttyy rakkaudella ja tulevilla ihanilla muistoilla, niin lapsille kuin meille vanhemmille. Ensimmäisen vuoden jälkeen, huomaan että näin onneksi on.