Pääsiäinen kotona

Oon aivan masentunut kun ollaan pääsiäistä kotona. Mulla on ihan mieletön mökkikuume ja kartoitin kaikki vaihtoehdot mökkeilystä mutta mikään ei oikein onnistunut. Appivanhemmat eivät ole heidän mökillään eikä minun vanhemmat meidän. Haasteita mökkeilyyn asetti myös se, ettei niissä ole kovin kummoiset olot kylmällä säällä, poikkeuksena tuo appivanhempien mökki Itä-Suomessa.

Mangojuustokakku pääsiäiseen. (reseptin aineet lyhykäisyydessään: Instakuvan kommenteissa )

Sään lisäksi mulla painaa päälle kandidaatintutkielman deadline, joka on yhdeksän päivän kuluttua. Oma tieteellinen tutkielma pitäisi olla silloin täysin valmis ja mahdollisimman virheetön. Sattuneista syistä en ole saanut kirjoitusaikaa melkein koko keväänä ja nyt stressi on aivan valtava. Saanko tehtyä hyvin keskeneräisen työn kunnialla loppuun reilussa viikossa? Lupasin ohjaajalleni, että toimitan työn tarkistukseen pääsiäisen jälkeen, jotta jäisi aikaa vielä korjauksille.

Onneksi appivanhempani ovat ymmärtäväisiä ja lapset lähtevät sinne tuossa puolen tunnin kuluttua. Ainakin tyttö jää yökylään ja pojat haen illalla kotiin. Huomenna vien heidät taas mummolaan päiväksi, jotta saan kirjoitusrauhan. Maanantaina toivon, että mies tekee lasten kanssa jotain, mieluiten jossain muualla kuin kotona. Sattuikin näin, että tietysti kirjoitan eniten silloin kun kirjastot ovat kiinni monta päivää!

Nyt ei siis muuta kuin kynä sauhuamaan. Ihania pääsiäispyhiä teille! ;)