Päivä Porvoossa

SAMSUNG CSC

Launtaina oli upea aurinkoinen kevätsää ja me lähdettiin Linnean kanssa Porvooseen. Sinne ei aja meiltä kuin puolisen tuntia ja yht’äkkiä ollaan ihan toisenlaisessa kaupungissa. Kuljin kamera kaulassa ja kuvia editoidessa päädyin huikeaan määrään joka on 55 valokuvaa postauksessa. Toki tästä voisi karsia mutta koska kierreltiin ihan turistina kuten kaikki muutkin Porvoon lauantailiikkujat laitan kuvia nyt reilusti teillekin. Mulla oli mielessä tehdä sisustusliikkeistä juttua mutta koska en muutamassa tunnissa ehtinyt perehtymään kaikkeen enkä oikein mihinkään erityisesti tulee tästä postauksesta enemmän vain kaupunkikierros meidän mukana. Maisemien lisäksi yksi ihana juttu sieltä nimittäin löytyi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Auto jätettiin vanhan sillan toiselle puolelle ja heti kättelyssä oli maisemat aivan upeat. Vanhat talot ovat vain niin suloisia ja kauniita. Käveltiin kirkontörmää pitkin ja tuomiokirkon kellojensoitto toivotti meidät tervetulleeksi. Ilma oli meidän puolella sillä upeampaa päivää olisi saanut etsiä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Porvoon vanhassa kaupungissa on todella paljon sisustusputiikkeja joista minuun makuun moni myy ehkä turhan romanttista, uusvanhaa tavaraa. Jos olet moderniin tyyliin tykästynyt, en osaa neuvoa mihin kannattaisi suunnata mutta ehkä sellaisiakin kauppoja löytyy. Ihka aitoa vanhaa tavaraa ja antiikkia Porvoosta löytyy pienellä etsinnällä, siitä kuvia myöhemmin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kaupungin helmi meidän reissulla oli lelukauppa Riimikko joka oli ”ihan oikea lelukauppa”. Ei Prisman leluhylly tai Toys’r’Us, vaan kauppa jossa on natisevat portaat, keinu sisällä ja kaikkea ihanaa. Täällä olisi voinut olla pidempäänkin mutta tyttären kanssa ei anna budjetti myöten.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Riimikon peräkammari oli satujen valtakunta josta löytyi ihania asuja linnanneidoista kukkatytöiksi. Kruunuja, taikasauvoja, keijunsiipiä ja korurasioita. Kerrassaan ihania juttuja ja meidän ainoa isompi ostos. Näytillä nimittäin roikkui yksi sininen unelma jota ollaan etsitty jo kauan… Elsa-mekko, jossa oli hihat ja kaikki, Linnea oli aivan myyty.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Brunbergin kautta mentiin ByPias vaate- ja sisustuskauppaan ja siitä vielä toiseen karkki(+tee&kahvikauppaan). Herkkuja vastapäätä löytyi antiikkiliike minne sukelsin toiveikkaana mutta petyin hieman. Rakastan etsiä ja katsoa mikä olisi hyvä löytö, mutta tässä kaupassa oli teipillä laitettu kaikkiin tuotteisiin komean hinnan lisäksi merkki ja suunnittelija jos sellainen oli. Ei ole välttämättä kiva lukea joka esineestä että joo, Sarpaneva tarjotin (95€) ja Iittala Ultima Thule lasi tai Festivo kynttilänjalka (40€). Vähän tuntui että menee löytämisen riemu. Ehkä toiset tykkää?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kierroksen jälkeen mentiin kahville ja siitä hurautettiin kotiin. Oli ihana päivä yhdessä Linnean kanssa ja meillä oli mukavaa äiti-tytär aikaa siinä missä kotiinjääneillä oli isi-pojat aikaa. Olivat ulkoilleet pulkkamäessä ja tehneet ruokaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
kotona tässä ja mun kampaus päivältä, jakausletti :)

SAMSUNG CSC

Reissulaisia odotti lämmin siskonmakkarakeitto ja ilta meni lauleskellessa. Let it go, let it go….

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pakko ehkä mainita, että tein viime syksynä kampanjan Porvoon kaupungin kanssa jossa tutustuin heidän rauhoitu.fi -sivustoon. Silloin mulla ei ollut Porvoosta yhtään omia kuvia niin vaikka kampanja on vanha eikä tämä hyödytä mua mitenkään, haluan linkata vanhan postauksen tähän:

Unelmien kotikaupunki

Ehkä Porvoosta tietoa ja kuvia etsivät, löytävät tästä postauksesta jotain :)

Mitä te pidätte Porvoosta? Oli siellä kyllä nättiä. Meinasin jo hurauttaa Albert Edelfeltin rantaan kun ihan vahingossa törmäsin netissä siellä myytäviin rantatontteihin. Mutta en sitten kuitenkaan ;) Entäs asuuko lukijoista joku Porvoossa?

SAMSUNG CSC

Ps. Onko kukaan bloggaaja tulossa IPR University Centerin SoMe ja juridiikka koulutuspäivään torstaina? Sen ilmoittautuminen on voimassa enää tänään, mutta soittamalla voi varmasti kysyä vielä mahtuuko. Toivottavasti nähdään siellä!

Rentous ja rauha tulee kotoa

SAMSUNG CSC

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Porvoon kaupunki

Mä piipahdin eilen mökillä sillä mun isä on ollut siellä muutamia päiviä viettämässä syyslomaa. Ennen lähtöä hän koukkasi meiltä mukaan Anttonin, joka on virallinen mökkikoira. Ilman Anttonia ei saa kukaan mennä mökkeilemään, sillä mökki on ollut pennusta asti Anttonin lempipaikka. Ollaan mietitty, että yhteiskäytössä olevan tilan sääntöihin voisi kirjata Anttonin syytingin omistajakunnan vaihtumisen varalle. Saisi sitten toinen viettää siellä eläkepäiviään rauhassa.

SAMSUNG CSC

Harmaahapsisesta koirasta (joka ei ilmeen mukaan innostunut äidin sylissäpidosta) poiketen omiin eläkevuosiin on vielä aikaa. Opiskelut ovat vasta kesken ja työurakin sillä alalla alkutekijöissään. Kiirettä riittää perheen myötä aamusta iltaan ja niitä henkireikiä jotka pitää järjissään olen saanut aivan liian vähän, kokoajan kuitenkin enenevissä määrin. Mulle sellaisia hetkiä ovat oma aika salilla, yksinolo kotona (luxus!) tai lenkkeily koirien kanssa metsäpoluilla.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Yläasteella tai lukiossa, en ole varma, sain käsiini oikean homman kun äidinkielen kirjakurssilla valitsin kirjakseni lyhimmän mahdollisen opuksen. Leena Krohnin Tainaron: Posti toisesta kaupungista, oli eriskummallisin ja oudoin teos minkä olin koskaan lukenut ja kesti aikansa että se avautui kasvavalle nuorelle. 28 kirjettä nimettömältä kirjoittajalta kylmästä hyönteisten asuttamasta Tainaronin kaupungista, nimettömälle ystävälle olivat absurdeja. Niiden teema oli kuitenkin se, että kirjoittaja koki loputonta koti-ikävää vieraassa kaupungissa. Tarinoissa oli jotain tuntematonta joka kiehtoi mutta silti jotain tuttua joka loi turvaa. Tämä kirja tuli mieleeni vahvasti aikana kun rakennettiin omaa taloa. Talonrakennusprojekti oli samanlainen tunteineen mitä se herätti.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Miltei tasan vuosi sitten kirjoitin juuri näitä mietteitä postauksessa Muistoja lapsuudesta: ”Uskon että talo voi parhaimmillaan olla meille kuvastus sielumme temppelistä, samantyyppisesti kuin kehokin. Talonrakennus voi kuulostaa ehkä vain karmaisevan stressaavalta ajanjaksolta jolloin pistetään pystyyn yksi talo muiden joukkoon. Mun kohdalla se on kuitenkin ollut paljon enemmän. Jotenkin tämä projekti on ollut kuin aikamatka lapsuuteen ja tuonut mieleen valtavasti muistoja. Olin itse juuri kuuden vanha, ihan niin kuin meidän Eliel nyt, silloin kuin me muutettiin meidän perheen kanssa uuteen omaan kotiin. Hienoja muistoja on paljon ja useimmat niistä liittyvät juuri tuohon miljööseen. Marjojen poiminta pensaista, uinti meressä ja joulukuusen haku takapihalta.

Vaikka oon omalla tavallaan rakastanut kaikkia koteja joissa olen aikuisiällä asunut yhdessä puolisoni kanssa niin tuo tuleva talo ei vedä vertoja millekään niistä. Tunnen jo nyt aivan suunnatonta rakkautta meidän tulevaa taloa kohtaan ja kiintymykseni kasvaa siihen päivä päivältä. Siitä tulee meidän perheen koti ja Elieliä lukuunottamatta se on varmaan lapsillekin vasta se koti josta jää pysyviä muistoja. Varmasti myös sillä on oma merkityksensä että se on tosiaan meidän ensimmäinen omakotitalo, ja että se on meille suunniteltu.”

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Puoli vuotta muutosta uuteen kotiin, voin allekirjoittaa kaiken mitä ajattelin. Koti on sielumme temppeli siinä missä kehokin ja olen täällä asuessani voinut henkisesti paljon paremmin. Tämä väljyys ja jokaiselle suotu oma tila on mielenterveydellisesti ollut väsyneen äidin pelastus. Kun kotona on hyvä olla niin elämä tuntuu paljon helpommalta kaikilla sen osa-alueilla.

SAMSUNG CSC

Sellaiselle jolle metsä ei avaudu suoraan ulko-ovesta yksi rentoutumiskeino voi olla Porvoon kaupungin lanseeraama Rauhoitu.fi -sivusto. Linkin takaa avautuu valittavaksi kolme teemaa sen mukaan mitä kaipaa: rauhaa, yhdessäoloa tai kauneutta. Rauhoittumishetkeä kuvittaa upeat kuvat ja rentouttava musiikki. Halutessaan voi kurkistaa myös Porvoossa asumisen etuihin tai selata tonttitarjontaa. Esteetikkona ihastuin etenkin viimeiseen videoon. Oman kokemukseni mukaan Porvoo on kaikkea muuta kuin Tainaron, idyllinen, kaunis ja täynnä luonnonrauhaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Asuttavan tilan joka pitää sisällään kodin mahdollisuuden, on oltava sellainen mihin ihminen voi heijastaa itsensä, -muistonsa ja haaveensa tulevasta kirjoitti arkkitehti Juhani Pallasmaa vuonna 1993 kirjassaan Maailmassaolon taideTämän löysin arkkitehtiäitini luentodiasta. Samaa mieltä olen. Käykäähän rentoutumassa ja unelmoimassa.

Rauhoitu.fi