Onni on, että on töitä

Tässä kevään aikana ollaan jännitetty, että miten meidän kesä sujuu. Miehellä oli suunnitelmissa opintoihin kuuluva ensimmäinen työharjoittelu, jos vain paikka löytyy. Hänhän aloitti viime syksynä rakennusalan työnjohdon (AMK) koulutusohjelman (postaus: Miehestäni tulee rakennusmestari). Eilen työhaastattelu meni sitten nappiin ja hän sai todella loistavan työpaikan jossa voi suorittaa sitten muutkin koulutusohjelmaan kuuluvat harjoittelut. Häntä haastatellut oli itsekin edennyt samalla tavalla, samasta koulusta ja oli nyt työnjohtajana tässä yksikössä. Aivan mahtavaa siis, että mukava kesätyöpaikka alalta löytyi!

Itse olen järjestellyt lasten asioita taas olan takaa. Keskimmäinen haki eskariin ja nyt odotellaan mistä eskaripaikka varmistuu. Pienin vaihtaa päiväkotia ensi syksystä tuetumpaan päiväkotiryhmään ja senkin hakuprosessi on nyt hoidossa, vaikka päätökset paikoista tulevat vasta myöhään keväällä. Haemme lääkärinlausunnolla integroituun erityisryhmään tuohon kilometrin päähän. En tässä vaiheessa jaksa avata yksityiskohtia mutta olenhan varmaan maininnut useampaan kertaan että pienimmän kohdalla on aika paljon hoitamista ja tuen tarvetta. Se mitä tulevat vuodet tuovat on vaikea sanoa mutta pienempi ryhmä ei ainakaan haittaa tee. Tällä hetkellä käymme puheterapiassa myöskin ja tutkimuksia jatketaan edelleen. Aika paljon samaa on hänellä kuin esikoisen kohdalla, joskin kuulo oli kuulotesteissä toistaiseksi normaali.

Siivooja meillä on käynyt edelleen Freskalta ja voin kysyä tännekin alekoodia lukijoille. Se on meidän arjen pelastus ja pitää mut järjissäni. En ehkä rakasta mitään muuta päivää viikossa niin paljon kuin sitä, että Teresita on käynyt meillä. Laitan koodin blogiin kun saan sen. Nyt ei kummempaa kuin hyvää yötä.

Lauantaita

SAMSUNG CSC

Jouluun on tänään tasan kolme viikkoa ja samalla yliopiston kakkosperiodi lähenee loppuaan. Seuraavat kaksi viikkoa ovat täynnä viimeisiä luentoja ja tenttejä, jatkuen aina jouluviikon maanantaille. Luultavasti sitten keskiviikkona lähdemme kohti Oulua, jossa vietämme joulun tänä vuonna. Samalla lainaamme kotiamme veljeni vaimon sukulaisille, jotka viettävät joulua taasen Helsingissä. Hyvä vaihtokauppa siis!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nämä viimeiset viikot ovat todella työntäyteiset. Mulla on ihan mielettömästi kursseja, joten toivoisin tosissani, että voisin siirtää kelloa suoraan tuon pariviikkoa eteenpäin. Ruotsin suullinen ja kirjallinen koe, monta erilasta kemiaan liittyvää kurssia: ryhmätöitä ja kirjallisia esityksiä ja raportteja sekä perinteisiä tenttejä on siis vielä edessä. Niiden lisäksi kirjoitan parhaillani kandidaatintutkielmaa! Tähän mennessä layoutti ja johdanto ovat alustavasti valmiit. Olen hakenut ison ja hyvän kasan lähteitä ja luonut niille oman tilin. Sieltä saan suoraan lähdeviitteet. Nyt aikaa tarvisisi juuri siihen kirjoitusprosessiin, mutta uskon että pääsen työssä kunnolla eteenpäin vasta, kun kaikki nämä syksyn tentit ovat ohitse.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kaiken kaikkiaan olen todella onnellinen, että olen taas saanut kursseja tehdyksi ja saan vielä joku päivä koko tutkinnon valmiiksi. Olen innoissani mitä uutta se on tuonut elämääni, sitä oppimisen iloa ja onnistumisia, juuri silloin kun olen ylittänyt itseni. En ole mikään super-opiskelija, vaan saan tehdä ihan todellista työtä että pärjään. Siksi jokainen piste tuntuukin niin makealta. Minä, se ”keskiverto-Anna” joka ei ole opiskellessa oikein hyvä missään, on päässyt näin pitkälle, että kanditutkinto on kulman takana.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kotona keskittyminen on vaikeaa, mutta olen tottunut siihen että kirjoitustyöt on pakko tehdä hälyssä ja vaikka joku roikkuisi hiuksissa kiinni ja kiljuisi. Yritän aina koulun jälkeen tehdä heti ruoan ja sen jälkeen ohjata lapset leikkimään keskenään ja jatkan kouluhommia jonkun tunnin. Sitten on iltapalat, iltapesut ja nukutukset, jonka jälkeen jatkan taas hommia. Toisinaan tuohon menee kolme-neljä tuntia ja kello on liian paljon, että jaksaisin enää valvoa. Se on hankalaa, sillä tuotan parhaiten tekstiä iltaisin kun lapset menevät nukkumaan. Silloin kun joku hyppää portaissa sitä kymmenettä kertaa sänkyynlaiton jälkeen, alkaa oma hermo olemaan jo kireällä. Välillä mietin miten helpompaa tämä olisi ilman lapsia. Yksikin opiskelukaveri sanoi pelanneensa xboxia (tms.) edellisenä päivänä kymmenen tuntia putkeen. Tällaisten nuorten jannujen seurassa tunnen itseni todella vanhaksi ja nimenomaan äidiksi!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kuvissa jouluista kotia aamulla, auringonlaskun aikaan ja illalla. Aika mielettömät maisemat tulee meidän ikkunoista. Ne ovat kuin maisemataulu, jonka vaihtuvaa taidetta jaksan ihastella.

Sain muuten Freskan blogitarjoukselle jatkoa! Te lukijat saatte koodilla 30TOOBIG kertaostosta 30€ alennuksen ja koodilla 50TOOBIG saa ensimmäisestä siivouksesta puolet pois hinnasta kun tekee säännöllisen tilauksen. Kannattaa siis varailla pikaisesti joulusiivous jos sellaisen haluatte. Tarjous on voimassa 19.12. saakka. Itse varasin kuuden tunnin siivouksen jouluviikolle ja se on kyllä paras joululahja mulle itselleni, sen verran iloiseksi tulen kun saan tänne siivousapua.

Ihanaa viikonloppua teille!