Keltainen pääsiäispasha

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö: Bonne

Pääsiäispashaan on vain yksi oikea resepti, joka on tietysti se mitä olen koko lapsuuteni syönyt. Se on isäni tekemä pehmeä pääsiäispasha jonka reseptissä on aitoa kuohukermaa ja reilusti rusinoita. Nyt maidottomalla ollessani ajattelin kokeilla jotain ihan uutta ja versioin hedelmäisen pashan korvikkeen joka sopii myös vegaaneille sillä se ei sisällä maitotuotteita eikä kananmunaa. Keltaisen herkun salaisuus on kookosmaito, kookosmanna ja Bonnen keltainen sose. Itse valitsin trooppiset hedelmät makuisen soseen, mutta mikä tahansa muukin keltainen sose käy tähän.

SAMSUNG CSC

MAIDOTON PÄÄSIÄISPASHA

3dl kookosmaitoa

0,75dl-1dl kookosmannaa

300g Bonnen hedelmäsosetta

1dl rusinoita

0,5dl rouhittuja manteleita

1 limen mehu

1 passionhedelmä

ripaus vaniljapulveria

KORISTELUUN

sitruunamelissanlehtiä

passionhedelmää

vadelmia

Sekoita kookosmaito ja kookosmanna tehosekoittimella yhtenäiseksi massaksi. Lisää muut aineet lukuunottamatta Bonnen sosetta ja passionhedelmää eli keltaiseksi värjääviä ainesosia.

Erota noin 1/3 osaa valkoisesta massasta jos haluat käyttää annostelussa kahta väriä (mulla kuvassa valkoista ja keltaista). Sen jälkeen lisää jäljelle jääneeseen 2/3 osaan hedelmäsose ja passionhedelmä jos haluat lisää suutuntumaa. Annostele maljoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään. Koristele vasta seuraavana päivänä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Bonnen hedelmäsoseista voi taikoa monenlaista pääsiäiseen ja itse mietin vielä tekisinkö juustokakun erisävyisillä keltaisilla kerroksilla samaan tyyliin kun tein itsenäisyyspäivänä suklaajuustokakun. Aprikoosi on sävyltään tummimman oranssia ja vaaleinta on banaanisose joka valitettavasti puuttuu kuvasta. Se on ihan vaalean keltaista ja kuuluu mun suosikkimakuihin makeutensa vuoksi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Onko teillä jo mielessä mitä teette pääsiäispöytään? Meillä on vielä auki ollaanko kotona vai lähdettäisikö Ouluun mun perheen luokse. Yliopistoltakin on ihan mukava pääsiäisloma mutta ei olla ainakaan vielä tehty mitään suunnitelmia. Jos ollaan kotona niin hyvää ruokaa ja yhdessäoloa on ainakin luvassa.

SAMSUNG CSC

Riisipuuro ja luumusose ne yhteen soppii

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö: Bonne Juomat

En minä ole unohtanut teitä ja satoja Bonnen tuotepakettien arvontaan osallistuneita. Aika on nimittäin täällä ja olen arponut viisi onnekasta voittajaa Bonnen tuotteille ja he ovat:

Niinu, Tuija, Elena, Tiina ja P.

Onnittelut jokaiselle! Laitatteko minulle sähköpostilla osoitteenne ja puhelinnumeronne. Bonnen päästä paketit olisivat jo valmiit postitettavaksi joten toivottavasti saan pian yhteystietonne :)

Näyttökuva 2015-12-15 kello 17.25.16 Näyttökuva 2015-12-15 kello 17.25.42

Näyttökuva 2015-12-15 kello 17.25.35 Näyttökuva 2015-12-15 kello 17.25.22 Näyttökuva 2015-12-15 kello 17.30.30

Arvonnan lisäksi haluan muistuttaa näin joulun alla, että maukas luumusose on erinomainen kaveri riisipuurolle tai luumurahkaan. Uunipuuroreseptin jaoin jo edellisessä postauksessa täällä ja se onkin maistunut meillä sekä luumusoseen että paratiisisoseen kanssa. Riisipuurosta tulee aivan erilainen elämys riippuen mitä sen kaveriksi laittaa!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Luumusoseesta aion tehdä tässä joulun alla vielä yhden jälkiruoan, kerrostetun maljaruoan jossa luusosetta sekoitaan rahkaan ja vispikermaan ja sen kanssa kerroksiin tulee keksejä murustettuna, puolukoita ja luumuja. Samaan tyyliin kuin tämä K-ruokaresepti, jossa on valmista luumu-kanelirahkaa. Bonnen luumusoseella reseptiä voi kehitellä kevyemmäksi lisäämällä rasvattoman rahkan osuutta. Tätä en ehtinyt vielä tehdä, sillä viikko alkoi meillä surkeissa tunnelmissa kun angiina pesiytyi taloon. Nyt illalla odottaa vielä kolmas keikka Pikkujättiin pienen potilaan kanssa, esikoinen ja keskimmäinen kun kävivät jo. Taitaa siis tulla kolmas angiinadiagnoosi vielä. Onneksi jouluun on reilu viikko aikaa :) Toivottavasti saadaan muksut terveeksi pian <3

K-ruokareseptin mukainen Luumutrifle, kuva lainattu täältä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/luumutrifle/
K-ruokareseptin mukainen Luumutrifle, kuva lainattu täältä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/luumutrifle/

Tuollainen kerrosmaljaruoka sopii vaikka joulupöytään ja on helppo tehdä jääkaappiin odottamaan. Saa nähdä mikä jälkkäri meidän joulupöytään päätyy. Mua vähän kiinnostaa oletteko löytäneet kaupoista jo tuota paratiisisosetta ja oletteko maistaneet? Oliko mieleen? :) Mulle se maistuu parhaiten jääkaappikylmänä ja nostankin aina ensin purkin kylmenemään, silloin sose on ihanaa lämpimän puuron päällä.

SAMSUNG CSC

Kiitos vielä kiinnostuksesta arvontaan, siinä oli huikea määrä osallistujia! Terveelliset herkut blogissa oli taiottu Bonnen soseesta Jouluinen luumukiisseli ja kardemummakerma, koko resepti sokerittomana, maidottomana ja vegaanisena. Käykää kurkkaamassa sitäkin!

Nyt lastenhoitopuuhiin ja ihania joulureseptien kokkaushetkiä teidänkin keittiöön. Aivan ihania kommentteja olette myös kirjoittaneet edelliseen postaukseen. Olen niitä kovasti lukenut ja palataan tähän aiheeseen vielä myöhemmin.

Mutta miten teillä, joko olette päättäneet mitä teette joulupöytään jälkkäriksi? :)