Timmikuun ruokareseptisuosikit

SAMSUNG CSC

Tässä tulee ruokareseptit Annan keittiöstä, joka on #timmikuun pysynyt kuumana kasviksista. Olen tehnyt paljon pataruokia ja salaatteja joiden kaverina on naudanlihaa, kanaa tai kalaa. Kermakastikkeiden väistyessä menusta on liemeksi päätynyt tomaattipohjaiset soosit jotka valmistuvat yksinkertaisuudessaan paseeratusta tai murskatusta tomaatista, mausteista sekä tilkasta vettä. Aloitetaan Annan kanapadasta, joka on täyttävä sellaisenaan mutta sen voi tarjoilla myös riisin kera.

SAMSUNG CSC

ANNAN KANAPATA

1 kesäkurpitsa

2 paprikaa

3 sipulia

4 valkosipulinkynttä

5 porkkanaa

6dl paseerattua tomaattia

1,5kg broilerin sisäfileitä

vettä

laakerinlehtiä

currya

puntti persiljaa

suolaa

mustapippureita

maustepippureita

Leikkaa kasvikset reilunkokoisiksi lohkoiksi suuren uuninkestävään pataan. Mausta broilerit erityisesti currylla ja lisää paseerattua tomaattia tai vaihtoehtoisesti tomaattimurskaa haluamasi määrä. Vettä on hyvä kaataa lopuksi niin että ainekset peittyvät. Anna muhia uunissa 175 asteessa kolme tuntia. (halutessasi voit käyttää esimerkiksi Reformin gluteenittomia ja lisäaineettomia kasvis- tai yrttikasvisliemikuutioita liemessä).

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Bolognesekastike on nopeudessaan yksi meidän keittiön kulmakivistä. Terveystalkoissa olen lisännyt sinne mukaan porkkanaraastetta ja muun perheen herkutellessa perunamuusilla on omalle lautaselle päätynyt raastesalaattia kaalista, punakaalista, porkkanasta ja sitruunamehusta.

PORKKANAINEN BOLOGNESEKASTIKE

2 sipulia

3-4 isoa porkkanaa

5 valkosipulinkynttä

1kg 10 % naudan jauhelihaa

1 tetra valkosipulitomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia)

1 tetra yrttitomaattimurskaa

oliiviöljyä kasvisten paistamiseen

suolaa

pippurisekoitusta

Provencen yrttisekoitusta

Raasta porkkanat ja pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi. Kuullota sipulit ja anna porkkanaraasteen pehmentyä oliiviöljyssä ja lisää sen jälkeen jauheliha. Kun liha on ruskistunut mausta se suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Lisää tomaattimurskat ja anna hetken porista kannen alla että maut imeytyvät. Tarjoile perunamuusin tai kaalisalaatin kanssa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Perinteinen lihapata on helpompi kuin mikään sillä alkuvalmistelut eivät vie juurikaan voimia ja sen ainoa huono puoli taitaakin olla pitkä valmistumisaika. Parasta tästä tulee leivinuunissa yön yli hautuessa mutta padan voi ilman muuta valmistaa myös tavallisessa uunissa. Karjalanpaistista poiketen tässä on ainoastaan naudanlihaa mutta muuten sen elementit ovat samat. Reiluiksi paloiksi leikattua lihaa, laakerinlehtiä, sipulia, porkkanaa, pippureita, suolaa ja pitkä haudutusaika.

KARJALANPAISTI NAUDANLIHASTA

3 porkkanaa

3 sipulia

1kg naudanlihaa (esim. naudan paistipala)

noin 6kpl laakerinlehtiä

maustepippureita

mustapippureita

suolaa

Leikkaa kasvikset isoiksi lohkoiksi ja lisää naudanlihaa noin 1kg. Mausta yllämainituilla tai muilla mausteilla makusi mukaan ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia ilman kantta. Lisää sen jälkeen kansi ja pudota lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua kolme tuntia. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kana-kookoskeitto oli aivan taivaallisen hyvää ja sinne voi laittaa täysin samat ainekset kuin ensimmäisen reseptin kanapataan (paitsi pippurit rouheena ja ilman laakerinlehtiä) ja lisätä mukaan vain 5dl kookosmaitoa ja surauttaa keiton soseeksi. Reseptiä voisi ehdottomasti täydentää vielä chilillä ja korianterilla, etenkin jos kotona ei ole pieniä herkkävatsaisia lapsia.

SAMSUNG CSC

KANA-KOOKOSKEITTO

1 kesäkurpitsa

2 paprikaa

3 sipulia

4 valkosipulinkynttä

5 porkkanaa

6dl paseerattua tomaattia

5dl kookosmaitoa (Santa Marian violetti purkki, Extra creamy coconut milk)

1kg broilerin sisäfileitä

vettä

currya

puntti persiljaa tai korianteria

suolaa

pippurisekoitusta

(halutessasi suolan sijaan Reformin kasvisliemikuutioita)

Kuutioi vihannekset ja keitä niitä alkuun hetki että porkkanat ehtivät hiukan pehmentyä. Lisää keittoon broileri ja anna porista rauhassa. Lisää nippu tuoreita yrttejä ja kookosmaito hetki ennen soseutusta. Soseuta keitto ja nauti.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pääruokien lisäksi makeankaipuuseen voi aina surauttaa smoothien yksinkertaisimmillaan vain marjoista ja vedestä. Jos pääruoka on ollut kevyt voi siihen lisätä joko kookosmaitoa tai kookosöljyä, ruokalusikallisen herajauhetta ja hippusen aitoa vaniljaa. Kokonaan maidottoman version saa esimerkiksi riisiproteiinilla. Niin hyvää, hahaa siis heralla, riisiproteiinista makuvaroitus ;)

SAMSUNG CSC

SUPERKEVYT JÄLKIRUOKASMOOTHIE

200 gmansikkaa tai vadelmaa

vettä

vaniljapulveria

1rlk heraproteiinia

(ruokaisampaan 1dl kookosmaitoa tai 1rkl kookosöljyä sekä heraproteiinia noin 30 grammaa)

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Toivottavasti resepteistä on iloa muillekin keventäjille. Kommentoikaa ja kysykää jos joku jäi askarruttamaan. Ihanaa viikon jatkoa!

-Punttipirkko Anna

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Anna

15 vastausta artikkeliin “Timmikuun ruokareseptisuosikit”

  1. Nämä reseptit vaikuttavat herkullisilta ja taidampa ihan suorilta lisätä nuo seuraaviin ostoksiin. Lisää näitä kiitos :D

  2. Ihania reseptejä, kiitos! Juu ehdottomasti lisää tällaisia :) Meillä iänikuinen ongelma on lähteä kokeilemaan uusia kasviksia lisäkkeenä tai pääruokana joten tälläiset herkulliset reseptit kuvineen ovat tervetulleita.

  3. Oijoi! Kiitos. :) näyttää herkulliselta. Mistä oot löytäny vaniljapulveria? Taitaa mennä nää kaikki kokeiluun :) #superdieettisimple menossa.

    • En muista mistä ostin mut isommissa ruokakaupoissa oon nähnyt! Toivottavasti löytyy :) Se on siellä leivontahyllyllä. Tsemppiä superdieettiin!

    • Harvemmin sillä sinne ei oikein meidän perheen ruokamäärä mahdu :D Koittaas nyt tunkea kiloa kanaa jne. ;) Jos tekis vaan itselle niin vois kyllä käyttää, tuossa se on edelleen pyörimässä.

  4. Moi Punttipirkko Anna :D
    Ihania ruokia!
    Kyselisin tuon uuninkestävän padan valmistajaa ja vetoisuutta, tuon jossa valmistuu kanaa ja bolognesea,
    kun näyttäisi olevan kelpo kokoinen tähänkin huusholliin. Ja nuo liedeltä uuniin astiat ovat käteviä.

  5. Jess ihanaa Anna! Tuntuu kuin kuvistasi oikein hehkuisi tyytyväisyys. Myös instagram päivityksesi ovat olleet viimeaikoina reippaita ja niistä on saanut itsekkin pontta liikkua ja tehdä terveellisimpiä valintoja. Upeaa työtä! :)
    Ja herkullisen oloisia reseptejä, vaikuttavat myös opiskelijaystävällisiltä raaka-aineiden puolesta :P

  6. Miten ihanan värikkäitä ruokia, tuo kanapata kuulostaa aivan mahtavalle, pitää nyt viikonloppuna tehdä sitä ensimmäisenä :)

  7. Suurkiitos!! Oon niin kyllästynyt omaan ruokarepertuaariini, joten ei muuta kuin huomenna kauppaan ja näitä sapuskoita tulille :) Ainut erittäin ikävä seikka on, ettei mies voi sietää sipulia, saati valkosipulia… Pitää varmaan tehdä eri satsit ;)

  8. Kiitos ohjeista! Osa ainakin menee kokeiluun. Tekisitkö joskus ” Annan salaatit ” -kirjotuksen? Sun kuvissas näkee aina niin hyviä salaattikomboja :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta