Kaksi herkullista reseptiä

SAMSUNG CSC

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Hermesetas

Mun arjessa toistuu usein proteiinipirtelö erilaisilla variaatioilla. Aamun aloittajana tuollainen marja- tai hedelmäsmoothie voi sisältää erilaisia raaka-aineita jopa kymmenkunta, vaikka yksinkertaisimmillaan sen surattaa kahdesta raaka-aineesta: herasta ja hedelmästä. Happamien marjojen kanssa makeutus on usein tarpeen ja Hermesetas stevia tuoteperheen avulla oon saanut pakastimesta tyhjennettyä niin karviaiset kun punaviinimarjatkin. Näissä resepteissä olen käyttänyt Hermesetaksen uutta Stevia Sweet Crystal kidemakeuttajaa, joka on ihan samannäköistä kuin tavallinen kidesokeri, mutta kaloriton.

SAMSUNG CSC

 

Ensimmäisenä on ihan perinteinen välipalaksi sopiva proteiinismoothie. Siihen käy mitkä tahansa marjat mutta jäiset on parhaita sen ansiosta, että ne tekee juomasta kylmän. Maidottoman juomasta saa vaihtamalla heraproteiinin tilalle esimerkiksi riisi- tai herneproteiinin. Niiden maustamattomat versiot saa maistumaan juuri laittamalla ripauksen makeutusta joukkoon marjojen lisäksi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

KARVAIS-MANSIKKA PROTEIINISMOOTHIE

100g karviaisia

100g mansikoita

30g heraproteiinia (mulla oli marjanmakuinen)

1tl Hermesetas stevia sweet crystal kidemakeuttajaa

2tl marjajauheseosta (mulla CocoVi Marjaisa)

vettä

Kaikki aineet blenderissä sekaisin!

Vinkki: Lisäämällä mukaan chiansiemeniä ja hyydyttämällä hetken jääkaapissa, saat vanukasmaisen lusikoitavan version smoothiesta.

SAMSUNG CSC

 

Tuon aivan simppelin juoman lisäksi tein tällä viikolla puolukka-vadelmamisua. Marjainen misu on tietysti versio perinteisestä tiramisusta ja sen helpoutta lisää ettei reseptissä käytetä eroteltuja kananmunankeltuaisia kuten tavallisessa tiramisussa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

PUOLUKKA-VADELMA TIRAMISU

350g savoiardi-keksejä

250g mascarponea

200g vaniljatuorejuustoa

250g vispikermaa (20%)

2-3tl Hermesetas stevia sweet crystal kidemakeuttajaa

200g puolukoita

200g vadelmia

kostutukseen kahvia tai appelsiinimehua (mulla mehua)

Vatkaa vispikerma ja jätä vaahto aavistuksen löysäksi. Lisää joukkoon makeutusaine, mascarpone sekä vaniljatuorejuusto. Sekoita mukaan jäiset puolukat, joista kannattaa säästää pieni osa koristelua varten.

Asettele ensimmäinen kerros keksejä vuokaan ja kostuta sormikeksit mehulla. Kaada päälle puolet täytteestä ja lado uusi keksikerros. Kostuta taas ja nostele päälle loput täytteestä. Koristele puolukoilla, vadelmilla ja vadelmanlehdillä! Nosta jääkaappiin vetäytymään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

VINKKI: tuorejuuston voi vaihtaa myös maustettuun rahkaan kuten appelsiini tai sitruunarahkaan.

SAMSUNG CSC

 

Puolukkainen tiramisu sopii hyvin kesäiseksi jälkiruoaksi sillä se on raikas eikä hurjan makea. Hermesetaksen stevia sweet crystal taittoi sopivasti puolukan happamuuden pois, lisäämättä kuitenkaan jälkiruokaan sokerin energiaa. Sweet crystalin makeutusaineina toimivat erytritoli ja steviakasvista valmistetut stevioliglykosidit. Makeutusaine on hammasystävällinen eikä nosta verensokerin tasoa. Lisää infoa tuotteesta löydät täältä ja kehoitan kurkkaamaan sinne, sillä samalla sivulla on pieni kilpailu jossa on palkintona Riedelin kristallilaseja!

Anna

4 vastausta artikkeliin “Kaksi herkullista reseptiä”

    • Ei mitään, kiitos vain! Juuri meni terassinrakentajille eli miehelle ja appiukolle viimeiset palat tuota jälkiruokaa ja hyvin kelpasi steviamakeutettu myös miehille :)

  1. Huh vesi herahti kielelle misusta! :D Steviaa on tullu käytettyä jo useempi vuosi, mutta nyt dietillä ei sitäkään kun kaloreita kuitenkin on, hyvä tietää että sitäkin saa kalorittomana! :P Ida Jemina julkasi frappuchinon ohjeen blogissaan niin nyt pääsee kokeilemaan jopa dieettillä ollessa, jes! :3

  2. […] En tiedä missä tynnyrissä olen elänyt, että mulla on mennyt smoothiekakut aivan ohitse? Toisaalta nämä eivät kaiketi ole olleet vielä kovin pitkään pinnalle joten junaan ehtii mukaan. Täytyy tunnustaa, että kuvan smoothiekakku on ensimmäinen meikäläisen keittiössä mutta se onnistui niin hyvin että resepti on ilo jakaa. Tässä kevyessä ja kauniissa herkussa on makeutuksena käytetty Hermesetas Stevia Sweet sarjan kaloritonta Crystal kidemakeuttajaa, joka oli minulle jo ennestään tuttu tuote. Aiemman postaukseni Hermesetaksen kanssa löydät tästä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta