Kalaa kerran viikossa

SAMSUNG CSC

Seiti on kalalajeista varmasti sellainen jonka maku riippuu paljon valmistustavasta. Se on todella vähärasvaista ja sisältää paljon proteiinia ja kuten tonnikala -sitä saa huonona ja hyvänä. Valmiiksi puristetut palat on ehkä se kouluruokaloista tutumpi versio mutta pakastealtaista löytyy edullisesti myös kunnollisia seitifileitä jotka valmistuu kotikeittiössä maukkaiksi filepihveiksi käden käänteessä. Ajattelin näin viikon alkuun jakaa simppelin kalaruokareseptin joka sopii niin painonvartijoille kuin nirsoille lapsillekin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Kalafileet kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin joko edellisenä päivänä tai huoneenlämpöön muutama tunti ennen ruoanlaittoa. Kun alat valmistamaan pihvejä niin laita riisi ensin kiehumaan niin voit sillä aikaa tehdä ja paistaa pihvit. Meillä ruokaa tehdään yleensä armeijalle niin mulla oli kilon pussi seitifileitä ja se sisälsi yli 10 filettä. Tein fileille kevyen ”paneroinnin” eli pyöräytin ne kananmunassa ja jauho-mausteseoksessa ennen paistoa. Se tuo kalalle rapeutta ja makua!

PANEROIDUT SEITIFILEET

1kg seitifileitä

3-4 kananmunaa

pari dl vehnäjauhoja

mausteita kuten suolaa ja pippuria

Laita kananmunat ja jauhoseos laakeisiin suuriin kulhoihin tai lautasiin. Omassa jauhoseoksessani oli vehnäjauhojen lisäksi suolaa, mustapippuria ja salaista herkkuainesosaa eli valkosipulijauhetta! Pyöräytä file ensin kananmunassa, sitten jauhoseoksessa ja nosta kuumalle pannulle. Paista noin 4min per puoli tai niin että pinta on saanut kauniin väri ja pihvi on sisältä kypsä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Siinä simppeli arkiruoka kalasta joka on edullista ja hyvää. Tämän perheaterian hinnaksi tuli  helposti alle 10 euroa kun laskee mukaan kananmunat, kirsikkatomaatit ja riisin ja tuosta määrästä riittää useammalle aterialle. Jos haluat niin panerointiin voi lisätä vielä kolmanneksi pisteeksi korppujauhon niin tulee paksumpi ja vielä rapsakampi pinta pihville.

Miten teillä maistuu edullisemmat kalalajit? Syöttekö paljon kalaa kotona?

Kuvat: Samsung NX30

Anna

34 vastausta artikkeliin “Kalaa kerran viikossa”

  1. Hyvältä näyttää! Täytyypäs kysyä että missä myydään tuollaisia seitifileepakasteita? Joko en oo kattonu tarpeeks tarkasti tai sitten täällä tuppukylässä ei ole saatavilla mutta eipä ole tullut vastaan. Jos löydän niin kokeilen varmasti. Nää reseptipostaukset on aina tarpeellisia! Kiitos!

    • Tää on Lidlistä tää kilon pussi! Ollaan ostettu kyllä muualtakin kuten Prismasta mutta ne ei oo näin isossa pakkauskoossa! Tää pussi maksaa jotain 6 euroa :)

  2. Ite kun en lihaa tai kanaa syö niin tulee tota kalaa vedettyä ihan riittävästi :) seiti on kyllä yks lemppareista, halpaa ja maukasta :)

    • Mun äiti kans lakto-ovo-vegetaristi tai jotain sinne päin niin meillä on kotona syöty tosi paljon kalaa! :)

  3. Ai vitsi miten hyvän näköistä! Tohon sopis vielä joku ihana kermaviilikastike :P Meillä syödään lohta, jos syödään kalaa. Seiti on vähän semmoinen mistä en ikinä ole osannut valmistaa mitään, mutta tätä reseptiä kyllä kokeilen. Miten kävi superdietin kanssa? Vaikuttiko paljon imetykseen?

    • Ois sopinut erinomaisesti! Puristus tuoretta sitruuna, vähän suolaa, sokeria ja pippuria esimerkiksi niin ois ollut jo todella hyvä kastike! :P Pitää ehkä huomiseksi tehdä kastike jos käydään kaupassa :)

      Superdieettiä oon joutunut jatkamaan niin mukaillen et ei tätä voi ihan superdieetiksi kutsua kun oon tehnyt niin paljon muutoksia. Joka tapauksessa mennään kevennetyllä ruokavaliolla! Mulla ei silloin ensimmäisen viikon jälkeen tullut kunnolla maitoa ja tilanne vaan meni huonommaksi. Pissavaipat oli ihan kevyitä, vauvalla ei tullut kakkaa viikkoon ja sittenkin tosi vähän ja hän oli tyytymätön rinnalla ja sen jälkeen. Ne oli sellaisia merkkejä että tuli itselle huono omatunto ja kurja fiilis. Nyt yritän etsiä sellaista linjaa et keventyisin vähän huomaamatta mutta niin ettei se vaikuta imetykseen. Vaikeaa, sillä selvästi ne päivät kun syön paljon hiilihydraatteja saa maidontuotannon kiihtymään ja vauva on oikein onnellinen!

    • Pakko kommentoida tohon imetykseen. Mulla oli sama juttu, heti kun karsi hiilareista maidontulo hiipui. Kokeilin ekan kerran tytön ollessa n.4kk ja toisen kerran 7kk paikkeilla, nyt kun tyttö on 9kk olen taas kokeillut ja vihdoin tuntuu että hiilareista saa karsia. Ehkäpä johtuu kiinteän ruuan määrästä tai mistä lie. Mä oon tehnyt niin et vähensin aamupäivästä hiilarit koska maitoa on aina aamusin enemmän ja tankkaan sit iltaa kohden hiilareita (kaurapuuroa,pastaa,riisiä jne) :) En uskalla vielä enempää karsia,hitaasti mutta varmasti ja tytön ehdoilla :)

    • Onpa herkullisen näköistä!

      Tässähän vastaus tulikin, ku mietin miten sopii superdieettiin. :) Itse jätin ohjeiden seuraamisen, kun töissä jaksaminen alkoi kärsiä.

  4. Mä rakastan asua rannikolla juurikin siitä syystä että kalaa on saatavilla. Muutakin kuin sitä lohta tai pakasteseitä. Viime viikolla taisi tulla kalansyönti ennätys, kolme kertaa viikon aikana. Silakkaa, lohta ja siikaa. Pitäisi varmaan antaa seitille uusi mahdollisuus ja tehdä vaikka juuri näitä :)

    Muutenkin tänä syksynä punainen liha on jäänyt todella vähälle ja pitkälti kala ja kana linjalla ollaan menty, myös pavut ja linssit ovat olleet proteiineja

    • Teillä syödään ihanan monipuolisesti kalaa! :) Siikaa ja kuhaa tulisi syötyä meillä useammin jos ei ois niin hintavaa. Aina kesällä odotetaan et appiukko pyytää ja tuo :) Ne on ihania!

  5. joo syödään! kesällä saatiin naapurin torimyyjältä superedullisesti lohta muutaman kerran viikossa, tonnikala-hemapa sekoitus menee kiireessä, kalakeitto on tosi yleistä ja tottakai koulussakin on kerran viikossa tarjolla. ollaan myös meri-ihmisiä, eli kuhaa ja ahventa saadaan kalastettua pakkaseen talven herkkuhetkiä varten! halstrattua hailia kokeiltiin kuukausi sitten ekaa kertaa, suosittelen lämpimästi! :)
    vitsi noi menee kyl testaukseen ehdottomasti! kiitos tästä ja ihanaa joulunodotusta <3

    • Meillä on jotenkin lipsunut ihan keittolinjalle tai sitten tehdään savulohipastaa. Mies osti nää fileet niin oli pakko tehdä! Pitäis muistaa tehdä just monipuolisesti! Sulta saikin vinkkejä! :)

  6. Mä ostin joskus noita samoja lidlin kaloja, mutta ne oli (tai se ensimmäinen mitä maistoin) niiiin täynnä ruotoja että heitin pois :( tosin makukin oli aika jäätävä, en todellakaa ole mikää kalanpaistaja :D

    • Näissä on muutamia ruotoja. Yleensä noin 3-5 kappaletta per file. Sattui mulle yks ruodotonkin eilen! Mut meille ei oo osunut noin ruotoisia onneksi.

  7. Pakko näin koulun ruokalan ”keittäjätätinä” kommentoida, että noita seituotteitakin on erilaisia. Riippuen mitä kalaa esim. niihin neliön paloihin on käyetty, toiset kutistuu kypsennettäessä enemmän kuin toiset. Meidän kouluruokalassa ei ikinä käytetä pelkkiä paloja, kala on aina maustettu jollain kuorrutteella tms. Ovatkin todella suosittu ruoka meidän koululaisten keskuudessa :)

    • Niinpä, totta et riippuu paljon mitä kalaa paloihin on käytetty et miltä maistuu! Ja maustaminen on tärkeää! :) Kyllä paloistakin saa hyvää ruokaa!

  8. Tykkään muuten sun blogista mutta kauhistelen aina noita sun ruokajuttuja. Varsinkin kun etkös sinä ole myös personal trainer? Useissa postauksissa vilkkuu vehnäjauhotkin jossain muodossa (leivonnaisia, leipää, croissantteja…). Koen että jos joku kertoo julkisesti olevansa personal trainer ja pitää suosittua blogia niin siihen liittyy ehkä tietynlainen vastuukin. Toki sinulla on oikeus itse syödä ihan mitä vain haluat mutta näihin vehnäjauhopostauksiin voisi lisätä aina että terveydestään huolehtiville en tietenkään suosittele vehnäjauhojen ym. gluteenijauhojen, sokerin ym. käyttöä.

    • Oletan että tarkoitat kesällä blogissa näkyneitä kakkukuvia tms. etkä varmaan tätä kyseistä ruokaa. Ei kai kukaan ajattele, että ruokalusikallinen vehnäjauhoja olisi pahasta vähärasvaisen kalan ja riisin kanssa kun kyljessä on tomaatteja ja oliiviöljyä? Kummaksi on maailma mennyt jos vehnää ei saa käyttää ilman leimaamista huonoksi pt:ksi ja esimerkiksi. Herkut eli vehnäiset leivonnaiset toki erikseen. Gluteenittomuus ei kuitenkaan ole kaikkien valinta!

      Pahoittelen jos en mielestäsi ole vastuullinen, otan palautteen vastaan!

    • Pakko nyt puuttua tähän kommenttiin. Olitpa minkä tahansa ammatin edustaja niin olet myös ihminen. Kyllä personal traineritkin on vaan ihmisiä jotka joskus syö pullaa :D ihan sama kuin sanoisi jollekin kampaajalle että mitäs sä kehtaat laittaa kuvia missä tukka on huonosti. Tää on kuitenkin yksityisihmisen blogi, ja hyvä sellanen! Siitä nyt vasta vääristynyt kuva tulee jos ei ikinä näkyisi herkkuja ja vehnäjauhoissa leivitettyä kalaa, mikä ei kyllä mielestäni ole mikään kauhistus…

    • :D En yksinkertaisesti voi ymmärtää, mitä ihmeen pahaa on siinä jos käyttää vehnäjauhoja muutaman lusikallisen kotitekoisen ruuan valmistuksessa? :D Kyllä sanon, et tuo maidottomuusgluteenittomuussyömättömyys on pahempi paha, kun se että syö kotiruokaa jossa on käytetty vehnäjauhoja sillon tällön esim. ;DD ei huhhuh! Gluteenittomuus alkaa tulla jo korvista! Ite ainaki voin täydellisesti ja olen hyvässä kunnossa ihan vaan kotiruualla ja ruisleivällä ja puurolla! Herkuttelua unohtamatta! + liikunta päälle niin kyllä silläkin pärjää :D eri asia jos on keliakia tms. :D gluteenittomat tuotteet on valitettavasti melko ravintoköyhiä vaan. Että jos esim. ruisleivän kuitupitoisuutta vertaa niihin niin… Kumpi parempi. Instagramissa oli vielä ilmeisesti samainen tyyppi haukkunut ruisleipää. :D Joo ei se ruisleipä oo ku muutaman kymmenen tuhannen tutkimuksen tuloksena osoitettu melko terveelliseksi.. :D Mutta aina on toisinajattelijoita ja annettakoon vapaus heillekin . ;) ÄLkää kuitenkaan tuomitseko meitä , jotka ruisleipää haluaa syödä :DDD Tsemppiä Anna! Oot hyvä tyyppi !:D

    • Nyt Laura jäitä hattuun noitten pelkojes kanssa! :D

      ”Varsinkin kun etkös sinä ole myös personal trainer? ”
      Personal Trainer, ei ylijumala. Ihminen siinä missä muutkin, joka ihan itse päättää mitä suuhunsa pistää. Jokainen ihminen on erilainen ja se että sinä et kestä esim. vehnää, ei tarkoita etteikö joku muu kestäisi. Nimim. kokeiltu kaikenmaailman hilipatipippaa gluteenit pois maidot pois- ruokavalioita ja mitään eroa en havainnut. Treenaan kovaa ja niin sitä kehitystä vaan tulee- kun on homma hallussa ja kaikkea kohtuudella. :)

      ”näihin vehnäjauhopostauksiin voisi lisätä aina että terveydestään huolehtiville en tietenkään suosittele vehnäjauhojen ym. gluteenijauhojen, sokerin ym. käyttöä.”
      Edelleen, PT:t ovat vain ihmisiä. Ei Annan homma ole kattoa mitä kansa suuhunsa pistää vaan se on taas jokaisen päätettävissä. Eikä ole mitään järkeä alkaa varoittelemaan jostain gluteenijauhoista, ettei vaan Laurat säikähdä ja vedä aamukahveja henkosiin. Ei blogin lukijat ole mitään aivottomia lampaita vailla omaa päätösvaltaa.

      Jos se vatsa, iho sekä jaksaminen muutenkin on handlassa eikä koe muutoksen tuovan ainakaan mitään hyvää niin miksi muuttaa hyvää ruokavaliota? Ihan oikeasti nyt.

      Yhtä totuutta hyvästä ruokavaliosta ei ole, syö sinä mitä syöt äläkä puutu muiden valintoihin. Anteeksi mahdollisesti täpäkkä kirjoitusasu, tulee vaan korvista ulos kun kaikki on nykyään pätemässä ruokavalioasioissa niin tutuille kuin tuntemattomille.

  9. Oih, aika usein kuulee kauhutarinoita tuosta kalasta. Mutta eihän se lohikaan hyvältä maistu jos ei handlaa maustamista ;) itse olen aina pitänyt kaikesta kalasta, myöskin täällä Norjassa tulee syötyä paljon kyllä yllätys yllätys.. turskaa.
    Olen jostain syystä paistanut tällä jauhopyöritys-systeemillä vain tuoreita muikkuja (olispa kesä) ja ovathan ne aika herkkua. Jostain syystä muiden kalojen kanssa en ole kokeillut, nyt siis vaan kokeilemaan. Kiitos vinkistä. :)

    • Ole hyvä! Ei tuo nyt mikään gourmet-resepti ole mutta ihan mukavaa vaihtelua ja hyvää kun maustaa vähän sitä jauhoseosta lempimausteilla :)

  10. Pitääpä kokeilla! Gluteenittomana tosin.
    Pitkään aikaan ei ole tullut muuta kalaa kuin lohta ja tonnikalaa syötyä.
    Saisi vaihtelua :)

    • Onnistuu varmasti niinkin! Voi olla että ei paljon edes paistamisen jälkeen maussa eroa jos tekee esim. polentalla.

  11. Olen itse hoitanut paneroimisen gluteenittomana joko mantelijauhoilla tai kookoshiutaleilla. Maustan usein jauhoseoksen niin makua tulee lihaan/kalaankin :) Maukasta ja hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta