Raakareseptejä

IMG_20140920_231820

 

Oon täällä Annan kotikeittiössä testaillut kaikenlaisia raakaherkkureseptejä kun oon tällainen hidas syttyjä ja muut on tehneet niitä kai jo monta vuotta :D Mun tarkoituksena ei oo lähteä villityksiin mukaan vaan villityksen vuoksi (inhoan sellaista) mutta en voi sille mitään et pakkohan tässä on syödä sanansa, mä haluan villiintyä esim. raakasuklaasta, se on niin hyvää!!! ;) Joten kun reseptejä on myös kyselty, niin saanko luvan?

Punaiset marjat -raakasuklaa

ja Puolukkakinuski -raakakakku

Käydään ensiksi suklaareseptin kimppuun. Oma versioni on muokattu Ruususen suklaa nimisestä reseptistä jonka löysin täältä. Koska mulla puuttui vadelmajauhe, tein suklaan Biokian punaiseen marjajauhemixiin ja jätin ruusunnuput pois samasta syystä. Ajattelin kuitenkin, että punainen marjamix on hiukan vadelmajauhetta kirpeämpää niin lisäsin reseptiin vaniljan. Tässä siis oma versioni, kiitos ideasta Kiitos hyvää -blogille.

20140920_212936 20140920_213103

Punaiset marjat -raakasuklaa

1 dl kaakaovoita

4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

4 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl hunajaa

2 rkl riisinlesejauhetta eli tocoa

2 rkl Biokia punaista marjajauhemixiä

ripaus UrteKramin luomu vaniljapulveria

ripaus hienoa suolaa

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa nestemäisiksi. Hämmennä sekaan hunaja. Sekoita joukkoon jauheet. Viimeistele vaniljajauheella ja pienellä ripauksella suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Kaada suklaamassa muotteihin ja laita jähmettymään pakastimeen. Kun suklaan pinta on jähmettynyt voit ripotella pinnalle marjajauhetta koristeeksi. Jähmetä suklaata pakastimessa noin 20 minuuttia. Anna suklaan sulaa huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät hyvin esille.

IMG_20140920_231851 20140920_230203

Sitten Puolukkakinuski-kakkuun, jonka reseptistä kuuluu kiitos GreenStreetille. Suosittelen ehdottomasti heidän workshoppejaan jos raakaherkut kiinnostaa. Oon itse ilmoittautunut jo toiseen eli menen viikon kuluttua Raakasuklaa 2.0 workshoppiin oppimaan lisää -siellä tehdään täytettyjä raakasuklaakonvehteja, voi nam :P

20140908_193019

20140909_073751

Puolukkakinuski

Pohja

2 dl raakaa mantelijauhoa

1 dl palmusokeria

2 rkl kookosöljyä

1⁄2 tl laadukasta suolaa

Täyte:

4 dl kookoskermaa

2 dl kookospalmusokeria

ripaus vaniljaa

2 rkl  riisinlesejauhetta eli tocoa

2 tl pikakahvij.

1,5 dl kookosöljyä

1 avocado

ripaus suolaa

2 dl puolukoita

0,5 dl kookosöljyä

Puolukkakinuskikakku on kaksikerroksinen. Tärkeintä on maistella ja löytää itselleen se kaikkein mieluisin maku. Tarvitset tekoon irtopohjavuoan ja tehosekoittimen. Ihan alkuun tehdään pohja: kaikki aineet sekaisin. Sen jälkeen tulee kinuskikerros ja se valmistetaan niin, että laitetaan ainekset suolaan saakka ja sekoitetaan blenderillä. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää sitten puolukat ja kookosöljy -sekoita uudelleen ja kaada toinen kerros kakkuun. Vaikka aineksia vaikuttaa olevan pitkä lista on kakku äärettömän helppo ja nopea tehdä! Vaikein kohta on odottaa, että kakun saa syödä ;) Pähkinättömän version saa korvaamalla mantelijauheen 1dl mulpereita ja 1dl kookosjauhoa.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai vähintään 45 minuutiksi pakkaseen.

20140909_073838

 

Makoisia herkkuhetkiä alkavaan viikkoon! :)

Anna

5 vastausta artikkeliin “Raakareseptejä”

  1. Oi, puolukkakakku kuulostaa ja näyttää ihanalta…. Menee ehkä kokeiluun tää resepti :)
    En ole myöskään vielä saanut raakakakku innostusta. Yhden raakasuklaapatukan ostanut ja siihen pettynyt. Raakakakkua kerran tehnyt banaanista, kookoskermasta, mantelista ja suklaasta (ei voi mennä pieleen tolla kombolla). Hyviä reseptejä vois kokeilla vaihtoehtoina perinteisille kakuille ja juustokakuille :)
    Kiva myöskin lukea sun aiemmassa postauksissa taas salijuttuja. Itselläkin kohta ajankohtaista salille paluu (4pv ikäinen tyttö kainalossa). Olisi kiva lukea konkreettisemmin millasta treeniä oot itse tehnyt synnytyksen jälkeen ja saada samalla vinkkiä miten itse aloitellaan taas salilla :)

    • Noista aineksista tehty kakku kuulostaa superherkulliselle! Nams!

      Onnea ihan vastasyntyneestä! <3 Oih! Ilman muuta voin kirjoitella siitä, toki kannattaa muistaa et ollaan kaikki yksilöitä! Tsemppiä sulle, onneksi ei oo kiire! <3

  2. Raakaruoka kiinnostaa. Itse oon saanut pahoja allergiaoireita ja jopa oksentanut raakakakusta, joten mulle se ei sovi enkä oikeen enää uskalla edes yrittää maistaa. Harmi kun kaakaovoita ja raakakaakaota löytyy kaapista aika monen suklaakonvehdin verran:)

    • Huih, mille olit allerginen? Monessahan on tietysti pähkinää! Vai ettei ollut jotain pilaantunutta jos ihan oksensit, huih!

      Raakakakkujahan voi tehdä ihan ”normaaleista” ja suomalaisille tutuista raaka-ainesta, että ei niitä kannata pelätä ja lähteä kokeilemaan kaikilla superfoodeilla höystettynä jos ei halua! :) Ei nyt siis kommentti pelkästään sulle, vaan kaikille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta