Vuosikatsaus 2013

IMG_20131230_220851

 

Parin päivän bloggaustauot on mulle ihan liian pitkiä kun juttua kertyy liikaa ja kuvia senkin edestä. Postauksessa on luvassa hieman loppuvuoteen painottuvaa Vuosikatsausta 2013 sekä alkuraskauden liikuntaa.

Välipäivinä oon viettänyt aikaa ihan perheen kanssa, ollaan käyty uimassa ja ulkoilemassa ja sitten pääsin itsekin treenaamaan. Mullahan oli koko joulun kamala räkäflunssa niin en oo voinut treenata ollenkaan vaikka aioinkin tehdä joulun aikaan treenit ihan normaalisti. Flunssa kuitenkin hellitti niin että loppuviikosta uskalsin salille kun takana oli pari tervettä päivää. Suunnattiin Saran kanssa Malmin East Bodylle!

PhotoGrid_1388446974287

PhotoGrid_1388437895117 PhotoGrid_1388434762961

IMG_20131229_181805

IMG_20131229_170655 IMG_20131230_141323 IMG_20131230_141152 IMG_20131230_141837

 

Oon maininnut ehkä sata kertaa mutta teen siis tällä hetkellä 8-viikon voimatreeniohjelmaa josta mennään juuri viikkoa neljä (tuli 1vkon tauko). Se tarkoittaa että oon tehnyt tätä ohjelmaa ja sitä ennen sen kaltaista treeniä koko raskausajan. Vielä en salilla käydessä huomaa ollenkaan raskauttani eikä se näin ollen ole vaikuttanut mun treenaamiseen. Oon käsittänyt että alkuraskaudessa voi treenata sitä mitä on aiemminkin harrastanut jos ei mitään ongelmia ilmene mutta uusien lajien aloittamisessa kannattaa olla varovainen. En siis lähtisi suosittelemaan voima-/painonnostotreeniä kenellekään kelle laji on uusi ja on juuri tullut raskaaksi, mutta jos olet heiluttanut puntteja jo pidempään niin tilanne on hieman erilainen.

PhotoGrid_1388436562435 PhotoGrid_1388436994017 PhotoGrid_1388437269403 PhotoGrid_1388437589665 PhotoGrid_1388437403442

Itse treenaan siis toistaiseksi tällä ohjelmalla ja katson voinnin mukaan miten salitreenaaminen onnistuu. En kuitenkaan halua antaa mitään kaikille sopivia ohjeita raskausajan punttitreeniin vaan suosittelen aina kysymään vaikka omalta lääkäriltä. Mulle itselle on käynyt niin että esim. yhdessä raskaudessa kävin tosi kovalla spinning-tunnilla ja se meni kesken raskausviikoilla 6 pari päivää spinningin jälkeen. Oon myös käynyt omalla vastuulla Naantalin kylpylässä jossain aromaterapiassa josta ei oltu varmoja sopiiko raskaanaoleville ja sekin meni sit kesken.

Näistäkin voisi siis syyttää itseään jos jaksaisi mutta mä en usko et niillä oli mitään merkitystä. Voisin vaikka linnoittautua kotiin jos tietäisin että sen ansiosta raskaus jatkuisi loppuun saakka mutta ei se taida ihan niin mennä. On vaan pakko uskoa että luoja tekee niin kuin on tarkoitettu. Toki siis syön vaikkapa raskausajan monivitamiinia ja vältän kiellettyjä ruoka-aineita jne. Yritän silti elää mahdollisimman normaalisti ja kun treeni toistaiseksi sujuu niin kyllä mä nostelen raskaita painoja. Oon itseasiassa tehnyt esim. sen mun penkkiennätyksen nyt raskaana ;)

IMG_20131230_141013 IMG_20131230_141113 IMG_20131230_140851

 

Ruokapuolella mulle kävi syksyllä vähän ohraisesti. Olin silloin kesällä dieetillä ja pääsin parhaisiin mittoihin joissa oon koskaan ollut! (Paino oli 68kg.) Syksyllä alkoi kuitenkin motivaatio tökkiä ja paino lähti nousemaan takaisin. Kyseessä oli varmasti pitkän laihdutusurakan väsymys sekä fitnessyliannostuksen ja motivaatiopuutteen yhteistulos ja näin ajatus fitnesskisoista lähti lipumaan kokoajan kauemmas. Syksyllä muutettiin myös ajatusta siitä saako perheenlisäystä tulla ja onni potkaisi nopeasti ja tässä nyt ollaan. Loka-marras-joulukuun syömiset sitten lähtikin ihan käsistä. Tieto raskaudesta vei uinuvan fitnessunelman mennessään ja se masensi mua enemmän kuin olisin ikinä arvannut.

Mulla on mennyt kaksi kuukautta siinä, että hyväksyn tilanteen ja pystyn ajattelemaan edes jotenkin järkevästi. Täytyy myöntää että kävin melkoisessa aallonpohjassa nyt joulukuussa kun peilistä katsoikin kissan sijaan valas. Vannoin joku aika sitten etten enää ikinä olisi niin huonossa kunnossa missä olin kun aloitin urakan ja pelko raskausajan lihomisesta sai mut lenkkeilyn sijaan syömään suruuni. Paino on noussut nyt jo 79 kiloon ja tää on mulle henkisesti kova paikka. Vasta viime viikolla oon saanut kiinni siitä fitness-Annasta joka voin olla raskausaikanakin! 

PhotoGrid_1388440130314 PhotoGrid_1388440163065

Tämän vuoden tähtihetket mulla sijoittui kunnon puolesta siis kesään mutta olinkin sen verran hoikassa kunnossa että treenipainotkin oli silloin erilaiset. Myös kroppa oli silloin enemmän bikinitytön suuntaan menossa ja jos voisin kääntää kelloa niin tahtoisin ehdottomasti takaisin sen tiimalasivartalon!

IMG_20130807_134847 IMG_20130725_152919 IMG_20130724_233300

 

Vaan onni on onneksi jossain muualla ja tällä hetkellä se uinuu mun vatsamakkaroiden sisällä ja kesäkunto 2014 jää meikäläisen kohdalta hyvin muhkeaksi. Fitnesskisoja sen sijaan tulee joka vuosi ja ehkä se mun vuosi on vielä odottamassa jossain.

IMG_20131230_142318 20131228_183335 20131228_183349 IMG_20131228_180850 IMG_20131230_142215 IMG_20131227_201731 IMG_20131229_145025 IMG_20131229_143159 IMG_20131230_120126 IMG_20131230_120246 IMG_20131230_201512 IMG_20131230_201639 IMG_20131230_204404 IMG_20131230_204427 IMG_20131230_205423 IMG_20131230_162107 IMG_20131230_162150

 

Täysin ranttaliksi heittäymisen sijaan oon siis pikkuhiljaa saanut kiinni uudelleen siitä innostuneesta itsestäni joka olin kesällä. Treenien puolesta loppuvuosi on sujunut ihan mallikkaasti mutta ne kriittisimmät taistelut on olleet siis keittiön puolella. Nyt vain hieman tarkempaa otetta ruokapuolelle niin paino ei ehkä nousisi yhtä rakettimaisesti kuin edellisissä raskauksissa (35kg ja 28kg).

IMG_20131230_200217 IMG_20131230_215512 IMG_20131230_215750 IMG_20131230_214641 IMG_20131230_213420 IMG_20131230_213511 IMG_20131230_213639 IMG_20131230_214045

Lippu ylhäällä vuoteen 2014!

IMG_20131230_165423 IMG_20131229_231816

526ece0a70d411e38ecd12c5c4545846_8 70a493b070d311e3a9510ef4e409e372_8

IMG_20131229_234111

Anna

44 vastausta artikkeliin “Vuosikatsaus 2013”

 1. Nyt vaan kovasti tsemppiä siihen ruokapuoleen. Ettei sun tarvis taas aloittaa hommaa ihan alusta. Sulla pitäis olla kuitenkin kaikki työkalut siihen kuinka raskaanakin voi pysyä kunnossa. Mutta juu tiedän ettei ole niin helppoa.. Mulla oli kolmannen raskauden alkaessa ylipainoa kymmenisen kiloa. Paino ei noussu sen raskauden aikana yhtään. Siis ei grammaakaan. Kasvava vauva söi ylipainon kun vähän katoin tarkemmin mitä suuhuni työnsin. =)
  Tee vaan rohkeesti punttia jos hyvältä tuntuu! Varmasti löytyy paljon liikkeitä mitä voi tehdä vielä isonkin mahan kanssa.

  • Kyllähän se vartalo muuttuu tuli painoa tai ei, sillä vatsanahka ainakin venyy ;) Mutta joo, ilman muuta yritän parhaani! Mulla itsellä raskaudet on näkyneet aina aika hurjasti vartalossa mutta molemmilla kerroilla pudotin kaikki kilot kuitenkin pois. Hieno juttu miten sulla pysyi paino kurissa kolmannessa raskaudessa!

 2. Sanoit että oot päässy pikkuhiljaa kiinni terveellisempään syömiseen ja sehän on pääsia, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Mulla itselläni suurimmat haasteet on henkisellä puolella ja voin vaan kuvitella kuinka henkisesti kova paikka painonnousu myös sulle on. Mulla lasten hankkiminen ei oo vielä ajankohtaista mutta olen miettinyt monesti että olisi kamalaa jos joutuisi sitten jättämään liikunnan kokonaan, varsinkin nyt kun siitä on saanut itselleen elämäntavan. Toivotaan että pystyt liikkumaan mahdollisimman pitkään! Se varmasti auttaa myös syömisten kanssa, itselläni kun kävi joskus helposti niin että jos lenkki tai treeni jäi syystä tai toisesta tekemättä niin tuli myös syötyä mitä sattuun kun ajattelin että sama kai tuo on kun metsään menee kuitenkin. Vaikka painoa varmasti tulee jonkin verran lisää niin ainakin sulla on kaikkii eväät päästä siitä eroon sitten kun sen aika on :)

  • Mussa on samaa vikaa. Kyllä ne ruokavalio ja liikkuminen kulkee paljon käsikädessä. Kiitos tsemppauksista tulevaan! :)

 3. Moi Anna!

  Tsemppiä vaan kovasti raskauteen ja itsesi näkemiseen hyvässä valossa raskauden edetessä :) Se on varmasti hurjaa, kuinka sitä muuttuu niin nopeasti raskauden edetessä. Mahtaa siinä itsellänikin olla pää pyörällä, jahka se päivä sitten koittaa, kun se haikara ohi lentää ja puottaa nyytin meijänkin perheeseen :)
  Kiva, kun kirjottelit vähän tuosta reenaamisesta ja raskaudesta. Mukava lueskella sun tuntemuksia reeniin liittyen samalla, kun raskaus etenee. Vaikka jokaisella se raskaus on omanlainen ja joku pystyy reenaa enemmän kun toinen, on silti minusta kiva lukea ja seurata toisen matkaa, koska koen, että aina niistä jutuista jotain ”vinkkejä” saa itselleenkin. Tai ehkä vinkki on väärä sana, mut mä luulen, että sä sait sen mitä tarkotin :)

  Ei muuta, kun hyvää uutta vuotta sinne ja toivottavasti tuleva vuosi tuo mukanaan paljon iloa ja onnen hetkiä :)

  -eevi

  • Kiitos paljon ja oikein ihanaa Uutta Vuotta myös sinne takaisin! On ihanaa kun on niin mukavia lukijoita jotka myötäelää ja kannustaa niin ylä- kuin alamäessäkin! <3

 4. Onnea Anna raskaudesta ! Jos nyt jaksat ja pystyt skarppaamaan ruokavaliossa, niin sehän on puoli voittoa. Ei peli ole vielä menetetty. Paljon voimia ja koko lukijakuntasi kyllä hartaasti toivoo, että kaikki menee hyvin !

 5. Moikka Anna!
  Ikävä kuulla sun keskenmenoista, ne ei oo helppoja juttuja. Mulla ei itelläni oo kokemusta, eikä lapsiakaan, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä en voi puhua. Mutta lähipiirissä niitä on ollut ja oon nähnyt kuinka rankkaa se on. Oon ilonen, ettet kuitenkaan syyttele ittees keskenmenoista ja siitä, että treenasit. Jotenkin mä mietin, että ne olis voinut mennä kesken, vaikka sä oisit maannu 9kk kotona virkkaamassa. Mä aion mielenkiinnolla seurata sun raskausajan treenaamista, sillä oon varma siitä (tai ainakin toivon..) et jos joskus itte oon raskaana, niin varmasti aion treenata ja elää niin normaalisti ku nytkin. Ei se raskaus kuitenkaan oo sairaus :) Naiset on ennen vanhaan ollu heinätöissä viimeseen saakka ja ponnistaneet ulos jykeviä jyväjemmareita :D Tietty itteesä pitää kuunnella! Tsemppii ja rutkasti siunausta ja varjelusta sulle ja masussa kasvavalle kaverille. Mulla itelläni on kisatavote, tosin se on aika kaukana vielä, ku oon iteki joutunut karistelee ylikiloja ekaks, enneku pääsen ees massakaudelle :p Välillä se kisa-ajatus on aivan kirkkaana mielessä ja välillä se ei vois enää kaukaisempi ajatus olla. Sä oot muute iha hurrrrjan kaunis vähän tuhdimpanakin, mutta believe me, että tiiä miltä vaa’an korkeemmat lukemat tuntuu.
  Hanne

  • Oi onnea kisatavoitteen jahtaamiseen! Se on kutkuttavan jännää ja tempaa mukaansa! :) Mä ainakin oon nauttinut koko matkasta ja toivon että pääsen vielä samaan kelkkaan mukaan ;) Ihanaa Uutta Vuotta!

 6. ei toi voimatreeni ole kyllä paras vaihtoehto raskausajantreeniinn kenellekään, varsinkaan kun sulla keskenmenoja takana.. repivät ja kohtuun painetta luovat liikkeet ei ole suositeltavia ja vielä isoilla painoilla, ei kannata riskeerata. Säännöllinen aerobinen ja kevyt puntti varmaan turvallisin vaihtoehto.Ja miksi kannattaa nyt raskausaikana jotain enkkapainoja tavoitella?..

  • Nyt ihan alussa kun ei oo vatsaakaan kunnolla niin en kyllä usko että voi itse aiheuttaa keskenmenoa kohtuullisella liikunnalla. En oo siis nostellut verenmaku suussa tms. Varmasti vatsan ja kohdun kasvaessa jää paljon liikkeitä pois mutta nyt tosiaan viikkoja on ollut vielä vähän :) Eiköhän ne treenit muutu vielä moneen kertaan tässä viikkojen edetessä! :)

 7. Muskulahan kasvaa raskausaikana helpommin kuin normaalisti, kun elimistön kasvuhormonitasot nousee. Ja vielä, jos kasvattelet vatsassa poikaa, niin testo-tasotkin on varmaan huipussaan. (:

 8. Mukavaa lukea raskausaiheisia postauksia. Kertoisitko vielä mistä painosta sinun raskaus alkoi? Eli minkä verran painoa on tullut nyt ensimmäisen kolmanneksen aikana?

  Kiitos hyvästä blogista. Onnea ensi vuodelle!

 9. Hui, en tajua miten voi olla noin iso hinku treenaamiseen että täytyy alkuraskaudesta nostella tommosia painoja… Varsinkin kun oot kokenut niin monta keskenmenoa. Oo varovainen! Nyt pitäis olla vähän muut asiat mielessä kuin oma napa…

  • Kiitos kiitos… Juuri näin! Toisaalta en yhtään ihmettele kommenttiasi sillä se jatkaa samaa linjaa kun kaikki muutkin aiemmat kommenttisi… Miksi jotkut jaksaa olla niin negatiivisia? :(

  • Ja omaa napaa pitää vähän tuijotellakin, sillä silloinhan on vauvallakin hyvin jos itse tekee itselleen hyvää. En kyllä ole kuullut, että alkuraskaudessa tuollainenkaan liikunta olisi pahaksi – varmasti sitten vasta myöhemmin, kuten ratsastus yms. harrastukset. Lääkärihän sen parhaiten tietäis, tuskin puolinimettömät ihmiset täällä!

 10. mä en ees ymmärrä tota ylempää kommenttia… Aika moni lääkäri sanois että jatka niin kauan kuin hyvältä tuntuu :). Tsemppiä ainakin mun puolelta treenaamiseen ja varsinkin keittiöpuolen treenaamiseen ;). Kirjotin edelliseen kommenttiin siitä pelosta mikä syntyy jo suunnittelemattoman raskauden keskeytymiseen ja ei se ainakaan treenistä kesken menny. Luulis että synnytys ois jopa helpompaa ku on hyvässä kunnossa? (sen enempää asioista tietämättä).

  Meinaatko muuten raskauden aikana noudattaa jotain ruokavalioita, tossahan luki että tiettyjä ruoka-aineita välttelet yms. ?. ettei just tulis sitä lähes 30kg takasin. Ei sillä ettetkö niitä tolla luonteella ja tarmolla pois saisi ;).

  -hanna-
  http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

  • Neuvolasta saa listan mitä raskauden aika tulisi vältellä ja siinä nyt on kaikenlaista. Tietyt makeutusaineet kuten sakariini ja syklamaatti, itämeren pienet kalat, kaikki pastöroimattomat maitotuotteet, ulkomaiset pakastemarjat ilman kuumennusta ja mitä muuta… Niitä siis :) Ei muuten mitään erikoisruokavaliota :) Herkkuja yritän ehdottomasti vähentää nyt joulukuusta!

 11. Hei,

  En ole koskaan aiemmin kommentoinut, mutta nyt on pakko :) Olen lukenut tätä blogia parisen kuukautta ja tästä on jotenkin tullut ihan mun suosikki! Vaikutat tosi sympaattiselta ja kivalta ihmiseltä.

  Nyt kun sain tietää, että olet raskaana niin innostuin tästä blogista entisestään :) Mulla on myös la heinäkuussa nimittäin. Nyt on 13. viikko menossa ja mitä enemmän viikkoja takana niin sitä mukaa kivempi fiilis asian suhteen. Vaikka kyllähän asia on niin, että raskaus voi mennä kesken milloin tahansa, jos niin on tarkoitettu. Siihen tosiasiaan on vaan nöyrryttävä, vaikka se tuntuu vaikealta. Tässä elämässä, jossa me ihmiset (virheellisesti) luullaan hallitsevamme asioita, raskaus tuo uutta näkökulmaa kun tajuaa, että tämä menee ihan omalla painollaan (hah painollaan indeed) jos on mennäkseen!

  Mulle neuvolatäti, joka oli hyvin jalat maassa-tyyppisen oloinen ihminen, sanoi, että en oikein voi tehdä mitään, millä saisin tämän menemään kesken tällä ekalla kolmanneksella. Vauva on niin siellä vatsapeitteiden suojassa kerta kaikkiaan. Hän ei edes ratsastusta ollut suoraan kieltämässä (itse tosin lopetin sen kyllä heti kun sain tietää, ajatus ei vaan tuntunut hyvältä, olisin vaan koko ajan jännittänyt, että jotain sattuu). Ja näinhän se onkin, että eipä hevosen selästä tippuminen kovin paljon yleisempää taida olla kuin pyörällä kaatuminen tai ladulla muksahdus.

  No, oli niin tai näin, lopetan nyt tämän jankutuksen ja toivotan kaikkea hyvää jatkoon! Muista kirjoitella usein :)

  • No juuri samaa on mulle lääkäri sanonut ja uskon sitä. Toki voinnin mukaan ja varmasti jo keskikolmanneksella huomaa urheillessa eron :) Mutta näillä mennään alkuun! :)

   Onnea sulle myös raskaudesta! Saman kuun vauvoja odotellaan! :) Ihanaa raskausaikaa sulle!

 12. Raskausajan liikuntaan tuntuu liittyvän enemmän uskomuksia ja pelkoja kuin oikeaa tietoa. Itse olen huomannut, että esimerkiksi neuvolasta ei saa kuin ylimalkaisia ohjeita, jotka tuntuvat toistavan vanhoja totuuksia. Parhaita vinkkejä olen saanut käyttämäni liikuntakeskuksen omistajalta, jolla taitaa olla olla kolme lasta. Olen ollut niistä neuvoista todella kiitollinen.

  Itsellä on nyt menossa rv40. Alussa tein aika lailla normaaleja treenejä juoksemista lukuun ottamatta ja loppua kohden keventänyt liikuntaa reilusti ja painottanut kehonhuoltoon. Eilen taisi olla vika jumppa, nyt sitten vaan kävelylenkkejä. Olen kuitenkin huomannut, että loppuraskauteen asti jatkunut liikkuminen on herättänyt paljon kummastelua. Vointini on ollut koko odotuksen ajan hyvä, enkä ole esimerkiksi kärsinyt pahoinvoinnista. Miksi silloin pitäisi jäädä sohvalle?

  Intoa siis raskaudenaikaiseen liikuntaan! Ja luen mielenkiinnolla kokemuksistasi. Jos totta puhutaan, aiheesta pitäisi kirjoittaa kunnon opaskirja! Tuntuu, että netistäkään ei ole löytynyt perusteellisia ohjeita ja esimerkiksi Vauva-lehdessä taannoin ollut juttu aiheesta oli tosi suppea!

  • Oi mä toivon kans tuollaista raskautta ja vointia! Edellisissä jätin liikunnan ihan suotta pois ja jäin sohvalle makaamaan. No, sehän näkyi ja raskauden jälkeen piti n. 10kk huhkia molemmista että sai kilot pois. Se oli aika rankkaa!

   Tsemppiä viimeisiin päiviin! :) Mulla syntyi toinen 41+3 ja oli kyllä odottavan aika pitkä :D Esikoinen syntyi rv39 ja se tuli paljon nopeammin! Ihanaa Uutta Vuotta teille! <3

 13. Paljon onnea raskauden johdosta! Ymmärrän huolesi raskauden aiheuttamista muutoksista ja ainahan se raskaus on jollain tavalla kova paikka, kun kroppa ei olekaan enää täysin itsensä hallittavissa, mutta sinä jos kuka selviydyt siitä hienosti! Tsemppiä tämänhetkiseen ”projektiisi” ja vuoteen 2014! :) Ja jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi jatkossakin, sinusta suurempaa motivaattoria saa hakea!

  • Kiitos paljon! Juuri tuo et kroppaa ei voikaan hallita onkin ollut yllättävän vaikea paikka. En ajatellutkaan olevani niin murheissani siitä! Ihme juttu! Varmasti vaikutti se et olin ”elämäni kunnossa” kesällä. Mutta kyllä mä kestän tän :) Raskaus on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika elämästä ja sitten on loppuelämä taas aikaa laihduttaa/kasvattaa muskulaa jos tarvii :D

 14. Moi Anna!

  Ekaksi onnea raskautesi johdosta! Varmasti kaikki menee hyvin ja saat heinäkuussa nauttia vauva-ajasta! Meillä tuolla sängyssä tuhisee nyt neljän viikon ikäinen poika, joka on täysin lumonnut minut ja koko perheen! Ihana pikku pakkaus!
  Itsellä on takana neljä keskenmenoa, joten tämä pieni tuntuu kyllä lottovoitolta, olenhan jo hieman iäkkäämpi (41-vee, apua)!

  Vauva on meidän neljäs lapsemme ja nyt tuntuu siltä, että lapsiluku on täynnä. Alkuraskauden aikana haaveilin lenkkeileväni ja treenaavani koko raskauden ajan, mutta valitettavasti oma vartalo teki tenät… olin niin kipeä ja väsynyt koko ajan, ettei treeneistä tullut mitään. Joskus valitettavasti käy näinkin… Olen ollut sohvaperuna koko aikuisikäni ja nyt odotan innolla, että toivun kunnolla synnytyksestä ja saan vihdoin aloittaa harjoittelun!!
  Painoa minulla ei ole koskaan raskauksien aikana tullut paljoa, vain 10kg. Mutta nyt sitä tuli entistä vähemmän: kokonaissaldo 6kg. Kaksi viikkoa synnytyksestä painoni oli tippunut 12kg. Vartalo tosin näyttää ”synnyttäneeltä”.

  Pointtini tälle jaaritukselle oli kuitenkin se, että treenaa rauhassa! Sinulla on kuitenkin järki päässä ja osaat kuunnella vartalosi viestejä!! Epäilijät voivat katsoa tuubista muutamia videoita esim. hakusanalla: pregnancy training.

  Onnea vielä raskautesi johdosta, hyviä treenejä ja mahtavaa Uutta Vuotta 2014! Ehkäpä itä-Helsingin lenkkipoluilla nähdään… (mä olen se erittäin väsyneen ja räjähtäneen näköinen äippä vaunujen kanssa…)

  • Kiitos kommentista ja onnea teille pienestä pojasta <3 Varmasti aivan ihanaa aikaa elätte :)

   Törmäillään lenkkipoluilla ;) Mut tunnistaa kohta sit isosta mahasta ja tuhmista koirista :D

 15. Moi Anna !
  Ja onnea raskaudesta :) Näin terkkari-tyttönä (en halua itseäni tätitellä), vaikka 37 v olenkin ) kannustan jatkamaan liikuntaa niin kauan kuin sinusta itsestäsi siltä tuntuu. Me terkat ollaan niin erilaisia (eri ikäisiä yms) ja olemme oppimme saanneet eri tavoin, että hieman riippuu aina siitä kenellä käy, että minkälaisia ohjeita sieltä neuvolasta saa…Vaikka tietty tietyt samat raamit toiminnassa tietty onkin. Keskenmenot ovat todella valitettavia, mutta yleensä luonnon tapa toimia.
  Saan itse kovasti energiaa ja tsemppiä blogistasi ja sinun matkaasi seuraten olen itse tänä vuonna tiputtanut painostani 8 kg ja saanut lihasta lisää :)

  Mahtavaa vuotta 2014 sinulle ja perheellesi !!
  Outi

  • Hienoa et sulla on ollut onnistunut vuosi, ihan mahtavaa! :) Juuri noin!

   Ja oon itse samaa mieltä, lääkärikin on sanonut että ei niillä ollut asiayhteyttä ja uskon kans niin. Alkuraskauden keskenmenoja on todella paljon!

   Ihanaa Uutta Vuotta myös! :)

 16. Taasen pakko kommentoida noihin keskenmenoihin. Mä treenasin miltei samalla tavalla raskaudessa kuin ennen raskautta. Tosin melkein koko raskauden ajan kestänyt pahoinvointi rajotti liikkumista. Hierojalla kävin rv 14-15, ja seuraavana päivänä oksensin aivan koko päivän, aamusta iltaan niin ettei vesikään pysynyt sisällä. Rv 20 kun keskeytynyt keskenmeno ultrassa huomattiin, ja parin päivän kuluttua kävin synnyttämässä pienen, niin pieni vastasi kooltaan rv 14-15. Jotain yhteyttä hierontaan? En tiedä. Mutta kyllä sikiön pitää kestää ns. normaalia elämää. Hierontakerta ei todellakaan ollut ensimmäinen hieronta, käyn väh. kerran kuukaudessa hieronnassa. Hieroja tiesi raskaudesta ja sanoi että hieronnassa on turvallista käydä. Tietenkin aluksi syyllistin itseäni monestakin asiasta, mutta kuten sanoit, ”voisi linnottautua kotiin jos tietäisi että sen takia raskaus jatkuisi loppuun asti” , mutta ei todellakaan niin mene. Noh, onneksi tämän vuoden viimeinen päivä ja ensi vuonna voi tapahtua ihan mitä vaan! Onnellista Uutta Vuotta Anna ja pienokainen <3

  • Voi miten ikävää. Pahoittelut kokemastasi ;( Mutta niinhän se taitaa olla, että tuskin hieromalla saa tuollaista aiheutettua joten turha syyllistää itseään! Teit varmasti parhaasi ja liikuntahan on itsestä ja vauvasta huolehtimista :) <3 Kaikkea hyvää sulle jatkoon! <3

 17. Hei Anna,
  Minua kiinnostaisi tietää aiemmista raskauksistasi, että kun painosi lähti ”rakettimaiseen nousuun”, alkoiko painoa kertyä heti alkuraskaudesta vai tuliko suurin osa painosta vasta loppuraskaudesta? Tuntuuko sinusta jälkikäteen, että sinun olisi ollut helppo vaikuttaa itse painonnousuun, vai pyritkö syömään normaalisti ja paino vain nousi siitä huolimatta? Olen itse nyt rv 16, ja pelkään painon lähtöä nousuun, etenkin kun alkupainoakin on jo enemmän kuin riittävästi. Olen seurannut tietäsi jo pidemmän aikaa ja minusta tuntuu ainakin blogiin päivittämiesi tietojen perusteella, että kroppamme toimivat vähän samalla tavalla. Painon ylläpitoon pitää olla hyvin tarkkana ravinnon suhteen, mutta toisaalta rankkaan treeniin ja kurinalaiseen ruokavalioon kroppa kyllä reagoi myös mukavasti.
  Onnea nykyiseen raskauteen!

  • Alkoi kertyä heti alusta vaikka koitin todella paljon tsempata ruokavalion kanssa. Olin jopa 4kk karkkilakossa raskaudesta josta tuli 35kg joten ne on mulle olleet haastavia tuon painon kanssa vaikka yritin todella paljon! :( Liikuntaa en tosin paljon harrastanut ja keräsin paljon myös nestettä sillä ensimmäinen 10-14kg saattoi lähteä muutamassa viikossa synnytyksestä. Kuitenkin koin avuttomuutta painnousua vastaan ja pelkään että se sama toistuu taas. En ymmärrä mitä mulle oikein tapahtuu raskausaikana, mur!

   Mutta turha sun on murehtia vertaamalla muhun, ollaan kaikki yksilöitä eikä sulle välttämättä tuu yhtä paljon kiloja kuin mulle tuli noissa raskauksissa. Itsekin toivon ettei nyt tulis noin paljon! Ja jos tulee niin onneksi ne saa myös pois ;)

 18. Käytätkö lisäravinteita raskaana? Esim palautusjuomaa? Ite ku nyt raskaana oon niin oon huomannu et tosi monessa ei mainita saako/kannattaako ottaa.. Meillä on kotona jos jonkinlaista jauhetta ja yhdessä vaan lukee ”ei raskaana ollessa”. Nyt alkuraskaudessa kun pahoinvointi on vähentynyt olen tehny vielä suht normaaleja treenejä ja olisin halukas ottamaan sen palkkarinkin, mutta…. Kellään parempaa tietoa? Jostain luin et jos ostaa maustamatonta ja sitten ite maustaa niin olis paras.. eli rivien välistä.. se makeutusaineko siinä muka se pahin olis?
  Mulle ihan lääkäri sano et ”Liikuntaa pitää harrastaa eikä lopettaa”.. Mulla on nyt tässä toisessa raskaudessa tullut eka kolmannekselle painoa 5 kg ku ekassa tulis vain n. 2 kg.. melko samalla tavalla oon liikkunu ja syönyt kuin ekassa. Pahoinvointi vaan oli erilaista ekassa.. silloin ei voinut syödä mitään iltaisin. Nyt pysty, mut se oli sitte jotain hiilarihöttöä…. Mutta olen lohduttautunut että painoin nyt 6 kg vähemmän kun tulin raskaaksi kun vertaa ekaan.. eli vaikka nyt on tullu 5 kg lisää, on vielä 1 kg siihen lähtöpainoon mikä oli eka raskaudessa. ;) Ekassa tuli painoa lisää 12kg ja tuollanen painon nousu olis nytkin ihan jees.. En kieltänyt iteltä mitään, mut pyrin syömään kohtuudella kaikkea.. Mun heikkous oli täytekeksit & tee… :D

  • Käytän palautusjuomana puhdasta heraproteiinia. Sehän täysin tavallinen ravintoaine maidon herasta joka sopii raskaanaoleville. Mulla on edelleen käytössä Scitec joka merkkinä on laadukas eikä sisällä makeutusaineista kiellettyjä sakariinia tai syklamaattia ja onhan se myös aspartaamiton. Makeutusaineita kyllä on mutta sellaisia joita saa raskaanaollessa käyttää. Mitään latureita tms. taasen ei voi käyttää kun niissä on kreatiinia ym. joka ei sovi. Eli herapalkkari kera banaanin on käytössä :) Luonnollinen buusteri on esimerkiksi kuppi kahvia mutta itse en oo kauheesti kahvista välittänyt alkuraskaudessa, pikku hiljaa on alkanut maistumaan pienenä määränä :)

   Joten joo, ilman muuta palkkaria kunhan katsoo mitä siinä on :)

  • Kiitti vastauksesta. Kaikki muut mäkin oon jättäny pois, mut tuota palkkaria + banaania oon iteki ottanu, mut aina sitä vähän mietti et uskaltaako. Mut kyllä mäkin jos säkin. :D

 19. Hei Anna, pitkästä aikaa! ja Paljon onnea raskaudesta!
  Ajattelin kertoa lyhyesti oman raskauden aikaisen kokemukseni liikkumisesta ja painon noususta… Ennen raskautta olin tottunut tekemään raskasta punttitreeniä ja aerobistakin monipuolisesti, mutta raskauden alkaessa olin ensimmäiset 12 viikkoa niin väsynyt, että en jaksanut tehdä lähestulkoon muuta, kun nukkua koulupäivien jälkeen ja liikunta jäi. Rv 12 minulla oli paino noussut jo reilut 5 kiloa ollen 80 kg. Väsymyksen väistyessä aloin kuitenkin taas lenkkeillä, ihan kävellen ja käydä salillakin satunnaisesti, tosin treeniä keventäen. Herkuteltua tuli paljon väsymyksestä johtuen alkuraskaudessa, mutta kun olo parani ruokavaliotakin oli helpompi siistiä. Minulle lopullisen herätyksen ruokavalion merkityksestä antoi se, kun minulla todettiin ihan raja-arvoilla raskausdiabetes. Diagnoosin jälkeen jätin kaikki sokeriset herkut (karkit, pullat ym.) pois ja keskityin kevyeen liikuntaan ja terveeliseen syömiseen. Herkuttelin mm. hedelmäsalaatilla, joka oli ihanaa oltuaan jääkaapissa kylmenemässä. Kävelin n. 45min-1,5 h lenkin päivittäin, vauhdin ollessa välillä aikamoista matelua liitoskipujen vuoksi. Mittailin myös sokereita aika-ajoin, jotka pysyivät koko ajan hyvin hallinnassa ihan loppuun saakka.

  Minulle kävikin sitten niin, että vauvan synyttyä painoin 76 kg, joten painoa oli vähemmän kuin raskauden alkaessa. Lapsen syntyessä olin todella hyvässä kunnossa ja sutjakka, eikä ollut stressiä rakauskilojen tiputtamisesta. No minullehan kilot tulivat sitten lapsen vauva-aikana takaisin, kun koliikkivauvan kanssa väsymys oli niin valtaisa, että sitä ei pystynyt käsittelemään muuten, kun herkuttelemalla ja sehän on sitten ihan toinen tarina se :). Raskauden aikana oli helppo välttää herkkuja, kun teki itselle selväksi, että on itselle ja vauvalle terveellistä, että raskausdiabetes ei puhekea pahaksi… en tiedä mikä olisi sinulle hyvä kannustin, mutta varmaan riittää ihan se, että tekee parhaansa ja menee voinnin mukaan. Tietoa ja tahtoahan sinulla on, joten mukavaa ja onnentäyteistä odotusta ja vuotta 2014 sinulle Anna ja perheellesi!
  -Piia

  • Hienosti tsemppasit alkavan RADin kanssa! Vau! Siinä on ollut motivaatio kohdillaan! Mä toivon tietty kans ettei tuu, mutta mulla ei oo aiemmissakaan ollut niin riski ei ehkä oo kauhean korkea.

   Imetysaikakin on tosiaan oma juttunsa! Mullakin meni täysimetysaika eli puoli vuotta ennenkuin pääsin alkuun ja uskalsin pudottaa painoa. Tää on taas pitkä tie palautua mut ei auta :) Onneksi vaivanpalkkiona on lapsi :)

   Ihanaa vuotta 2014 myös teille!

 20. Palasin tänään pitkältä ulkomaanreissulta tähän Suomen harmauteen ja tämä ihana postauksesi sai mut samalla itkemään ja nauramaan. Erityisesti nuo Candy King -kuvat sekä sarjakuvaotokset aiheuttivat sellaisen naururipulin, että huh huh!! :)

  Voi Anna mä olen onnellinen sun puolesta <3 Ymmärrän kyllä todella, että on ollut varmasti vaikeaa muuttaa ajatusta fitness-jutuista taas äitiyteen, mutta elämä on mieletön matka, jossa sattuu ja tapahtuu ja nyt aika oli tälle. Älä vaadi liikaa itseltäsi, vaan tee juuri niin kuin tässä hetkessä hyvältä tuntuu. Sä oot sellainen supernainen, että jos vaan HALUAT niin sähän vielä nouset niille fitness-lavoille!!! Mutta supernainen olet myös ennen kaikkea siksi, että olet upea, rakastava ja maailman paras äiti <3 Voimia muutokseen, mä fanitan sua ihan kybällä!! :)

  • Just tuota mä tarkoita eli muuttaa se moodi fitnessjutuista äitiyteen! Sä tajusit! Ennen roikuin body-lehden sivuilla lukemassa uutisia ja nyt tuntuu et selailen vaan vauvakirjaa. Kaikki se on kuitenkin hämmentävää ja tulee ristiriitainen olo, että enkö rakastakaan fitnesstä kun suunnittelen vaan mammajuttuja :D Tai jotain sinne päin!

   Kiitos kannustuksesta Elina! Nää sanat jää mun mieleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta