Ruoka on rakkautta

IMG_20131117_103250#1

 

Meillä on ihan hurja vilske kun esikoinen on ollut flunssassa ja ollaan oltu neljän seinän sisällä koko perhe. Jos jollekin oon jäänyt aikaa niin se on ruoanlaitto ja oon viihtynyt keittössä tosi hyvin. Olin aika pitkään todella ehdoton noiden syömisten kanssa ja sen avulla paino tippui hyvin. Nyt koen jonkinlaista kyllästymistä tylsään syömiseen vaikka aiemmin se ei ollut mikään ongelma enkä kokenut mun ruokavaliota tylsäksi. Paistijauheliha -hyvää, parsakaali -hyvää, riisi -hyvää! -Mitä tylsää siinä voisi olla? No ei mitään kunnes intohimo ja rakkaus keittiöön syttyy uudelleen. Oon pitkään työntänyt sitä taka-alalle oman projektin vuoksi ja täytyy myöntää että se toimi. Mitä paremmin viihdyn keittiössä sitä pidempään istun myös ruokapöydässä :D

20131118_132355

20131115_154042#1

20131118_220155

IMG_20131119_095731 20131119_095854

20131118_202621 20131118_202059

20131118_210610

20131118_150441

 

Keittiössä on valmistunut lähiaikoina keittoja ja reseptit ovat myös tulossa blogiin. Keitot on onneksi kevyitä ja sopivat hyvin kylmään vuodenaikaan. Pieni tujaus chiliä, inkivääriä tai valkosipulia lämmittää oikein mukavasti ;)

Tulisia ruokia paremmin meillä maistuu lapsille mm. pestopasta. Maustamattomia broilerin fileesuikaleita, tuorepastaa ja pestoa. Pienen määrän kastiketta tein vedestä ja jauhosta ja lisäsin siihen täysrasvaista kreikkalaista jogurttia ihan lopussa. Mausteeksi pestopasta ei kaipaa muuta kuin suolaa ja pippuria.

20131117_141700#1 20131117_142845

20131118_211129

20131117_143606

 

Bonneja mulla kuluu omassa käytössä ihan kiitettävästi kiitos yhteistyön. Ennen näitä söin todella usein vauvan pilttejä joista mun suosikkeja on Muksun Hedelmäseiska, Piltin Aurinkoinen ja Mangosose. Nyt kun oon käyttänyt näitä isompia purkkeja ja 100% soseita niin lasipurkit tuntuu tosi pieniltä ja maistuu paljon laimeammilta. Tietysti myös tuoreet tai omat pakastemarjat käy näiden tilalta ja tyhjentelen kyllä hyvää vauhtia meidän pakastimesta mm. vadelmia. Ne on olleet mun alkutalven lempimarja!

IMG_20131119_125051 20131118_122204 20131118_122227

 

Kaiken kaikkiaan ruokavalio on paremmalla tolalla kuin vähään aikaan. Sanotaan että ruoka ei oo rakkautta, kun tarkoitetaan että herkuilla annetaan hyvää oloa esimerkiksi lapsille ja ajanpitkään se johtaa ylipainoon. Totuushan siinä on! Rakkautta on suoda lapsille kuin itsellekin ruokavalio joka tuo hetken mielihyvän sijaan terveyttä ja hyvää oloa pitkällä aikavälillä. Onneksi myös terveellinen ruoka on hyvää ja maistuvaa ja silloin voikin todeta päinvastoin. Ruoka on rakkautta -eines ei oo ;)

Nyt vielä kun saisi itsensä flunssan jälkeen liikkumaan!! Ylös, ulos ja lenkille, eikä läppärin penkille, Anna! Treenipostausta odotellessa :DDD

IMG_20131117_114554 IMG_20131119_130926 20131117_120740

 

Voisko tän viikon teema olla kokeilla keittiössä jotain uutta ja helliä perhettä ja omaa vatsaa kotitekoisella ruoalla joka on tehty rakkaudella? Mielikuvitus valloilleen ja uusien reseptien kokeiluun :) Ihanaa ja maukasta viikkoa kaikille!

Anna

20 vastausta artikkeliin “Ruoka on rakkautta”

 1. Must on hienoo jos ihminen osaa tehdä ruokaa ja on kiinnostunut ruoanlaitosta :) Mä taasen en ole sellainen ihminen, joten se lienee mulle näin dieetin aikana ihan hyvä piirre :D Ikinä ei oo tullut hifisteltyä kokkailujen tai leipomusten kanssa, joten tylsä dieettiruoka uppoo päivästä ja vuodesta toiseen oikein hyvin :D Varsinaista kyllästymistä ei tule, kun parempaankaan ei juuri kykene :D Mutta kyllähän näitä sun ruokakuvia mielellään katselee ja silmillään syö, nam nam!

  • Varmasti oikein oiva piirre nyt dieetillä ;) Ja siitä puheenollen: hurjasti tsemppiä! :) Pidän sulle peukut ja varpaat pystyssä!!! =)

 2. Moi Anna!
  Olen ollut iljaa taka-alalla, lukenut kyllä, mutta en kommentoinut =0) Aina ei rahkeet riitä.
  Vau mitä naisia ollut ”blogigaalassa” =0D! Ja myöhästyneet onnittelut! Itse kans vanhenin paripäivää sitten. Siis todella nimenmaan vanhenin =0/ Yök.
  Mäkin ostin eilen kaikkea ihanaa: erilaisia tapas tarpeita! Kunnnon oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, salamia, juustoja… NAM! Meillä lapset tykkää ihan perusruuasta, mutta joskus hekin innostuvat jostain erilaisesta, esim sosekeitosta, kanttarellikastikkeesta tms, millä välillä hellin itseäni ja miestäni =0).
  Mä sain salikipinänja kävin viimeviikolla jo kaks kertaa! Ajattelin tota 2x viikossa käydä ( sen mitä ilmaiseksi saa). Lähdin jopa yksin sunnuntaina salille !!!! *huoh* ja ei ollu kauheeta. Johtuikohan siitä, et olin salill vika ( vaan en eka ) ;0)

  • Onnittelut takaisinpäin :) Kuulostaa tosi namilta sun ostokset :P

   Mahtavaa salikipinää! Mäkin pääsin tänään pitkästä aikaa raudan kimppuun! Oli muuten raskasta!

 3. Moikka! Kiva blogi, ootkos muuten huomannu että toi ”light” kookosmaito on ihan samaa kamaa kuin se rasvaisempikin, mutta siihen on vaan lisätty vettä (=aika kusetus), mikä tekee siitä kyllä lightimpaa joo, mutta myös laimeampaa. Suosittelen säästämään (luontoa ja kukkaroa) ja ostamaan pienemmän purkin tavallista normikookosmaitoa ja lisämään vaikka itse sen veden (jos nyt siis sitä vettä haluu). :)

  • En oo huomannut, harvoin oon ostanut! Mutta kun kirjoitin jo reseptejä luonnoksiin niin kirjoitinkin et laitoin varmasti enemmän kuin ois tavallista mennyt et sama se :DDD

  • No sitä on pakkokin laittaa melkeen tuplasti verrattuna tavalliseen kun se on niin laimeeta, jos siis makua haluaa. plusmiinusnolla :) Saman verran saat makua (ja kaloreita) kun laitat pienen purkin normia… Ja luonto kiittää!

 4. Hei, kun sä olet käyttänyt noita bonnen soseita, niin minkä väristä on mansikkasose? Minun oli sellaista ruman ruskean punaista, eikä makukaan oikein houkutellut syömään, mutta en ollut varma oliko pilallista, muttei se mansikalta oikein maistunut. Parasta ennenkin oli vasta joskus ensi vuonna, että priimaa olisi pitänyt olla.

  • Moikka!

   Ihan totta, mansikkasose on väriltään rusehtavaa eli sellaista hieman oranssin-ruskeaa enemmän kuin kirkkaanpunaista. Se johtuu kemiallisista reaktioista jossa soseutetun mansikan antosyaani eli väri vaalenee säilytyksessä. Se ei ole haitallista ja tuote on täysin käyttökelpoinen eikä maku vaikuta väriin. Tämä on mansikan ongelma elintarviketeollisuudessa monissa valmisteissa kuten jogurtit, smoothiet, jäätelöt tms. Melkein AINA se korjataan väriaineilla kuten karmiinilla tai punajuurivärillä ja lisäaineilla mutta koska Bonne ei käytä kumpiakaan on tuotteen väri lähempänä totuutta kuin vastaavissa soseissa. Uskon että purkkisi on täysin syömäkelpoinen :)

 5. Heh oon tehny tota pestopastaa joskus itekki ja on muuten hyvää :). Ihania ruokapostauksia, rakastan itekkin tehdä ruokaa ja totesinkin että kun meikäläinen ei fitness lavoille ole tähtäämässä niin en tuollaista fitness ruokavaliota viitsi opetella vaan normaalia hyvää kotiruokaa ja siinä sitten lasken rasvoja, prodeja, hiilareita ja kaloreita ;). Itseasiassa kaipa ne fitnessmisukat tekee aika samaa :D. Ehkä vaan sitten erilailla :). Ruoka rakkaushan tarkoittanee kaikille erilaista. Näytät muuten erihoikalta tuossa vartalokuvassa ja sulla on samantyyppinen kroppa mihin meikäläinen pyrkii. Toki oman kroppani muodoissa.. urheilullinen ja sliikki :)

  http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

  • Kiva jos ruokapostaus miellytti! :) Reseptiä tulee siis vielä mutta toki treeneistäkin jotain ;)

   Kiitos kovasti kehuista :) Tsemppiä sun omaan urakkaan! Hienosti lähtenyt käyntiin sulla :)

   Ps. Ihanan söpö koiruli uusimmassa postauksessa <3

 6. Tuo mannapuurokuva näytti ihan siltä kuin siinä päällä olisi ollut kasvissosekeittoa!:D
  Mut iha huikee muutos on sussa tapahtunu ja hyvin oot selvinny takaiskuista huolimatta! Oot todella kaunis ja uskon kyllä että joku päivä vielä siellä fitneslavoilla olet! Tsemiä! <3

 7. Ihania ja terveellisiä ruokia! Eiks oo hienoo huomata että osaa jo pystyy syömään terveellisesti ilman kalorien laskemista? Helpompi lähtee sit jossain vaiheessa kisadieetille kun tietää ettei syömisen silloinkaan tarvitse olla samoja ruoka-aineita päivästä toiseen?

  Keittoja vois itsekin joku päivä taas valmistaa, ne on kyllä helppoja ja täyttäviä! Meillä valmistui tänään täytettyjä paprikoita :)

  • No joo jos osaisin ;) Mulla on paino tässä kesästä sen verran noussut et jotain tarttis taas tehdä :D No mut eipähän palele ;)

 8. Mä en kestä kun niin monet fitfashion-bloggaajat lukee mun ajatuksia. :D Vilkuilin jääkaapista vuoroin pestopurkkia ja vuoroin broilerifileitä ja mietin et miten saisin tehtyä hyvää kanapestopastaa, joka sopisi myös tän hetkiseen ruokavalioon ja tuo jogurtin lisääminen on ihan mainio keksintö, kun kerma on nou nou! :O Pesto on hyvää, mutta olen tykänny pehmempää sen makua kermalla. :)

 9. On ihailtavaa, että on ihmisiä, jotka tekevät hyviä ruokia. Minulla on huono mielikuvitus ja liian laiska etsimään uusia reseptejä ja ideoita. Ja sitten tulee tehtyä samoja sapuskoja aina uudelleen ja uudelleen.
  Minä löysin uuden herkun: kaurahiutaleet maidon kera keittämättä! Nam :)

  • Kun olin lapsi (vuosikymmeniä sitten), meillä tuota samaa ”mössöä” kutsuttiin – ja kutsutaan edelleen – puttosenpuuroksi. Ei mitään käsitystä, mistä nimitys tuli. Mutta hyvää oli. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta