Hedelmäinen broileririsotto

20131111_205123

Eilinen meni Isänpäivää juhlistaessa sekä kotona, että papan luona. Molemmille oli tietysti kakku ja meillä kotona oli tämä mun Chjokosta tilaama tummasuklaa-passion-vanilja kakku ja papalle vietiin Stockmann Bakeryn kinuskikakku. Jos vaikka ensi vuonna jaksaisi leipoa taas! Molemmat kakut olivat suht pieniä 6 hengen kakkuja ja suklainen vei kyllä erän näiden kesken. Illalla lenkitin koirat pitkällä lenkillä kuittaukseksi herkuttelusta ;)

20131110_141724

20131110_141918 IMG_20131109_173105 20131110_170059 20131110_170753

Yksi kommenteista lukemani toive, oli saada enemmän ruokapostauksia ja reseptejä niin tänään onkin luvassa ihan puhdas ruokapostaus ja ohje otsikon broileririsottoon. Aamulla heräsin ihan jäätävään päänsärkyyn ja jaksoin työpäivän migreenilääkkeen voimin. En meinaa itsekään uskoa mutta kurkku on jälleen kipeä ja röhisevä yskä on tullut takaisin. Omista treeneistä voi siis ainoastaan haaveilla :( Ruoaksi mulla teki mieli tehdä jotain todella makeaa niin päädyin hedelmäiseen broileririsottoon kun kävin ruokakaupassa. Alkossakin piti käydä sillä halusin risottoon oikeaoppisesti valkoviiniä.

20131111_195926

20131111_195952 20131111_195849 20131111_195613 20131111_200335

Tää mun ohje on tällainen suursyömärien reseptikoko eli risottoa tulee tuollainen todella iso kasarillinen eli noin 8 annosta. Ohjeen voi myös puolittaa jos haluaa tehdä kohtuullisen kokoisen ruokamäärän ;)

BROILERIRISOTTO

450g risottoriisiä

800g broileria

1 iso kevätsipuli

1 paprika

200g maissia

 ~1,5l kasvislientä

3-4dl kuivaa valkoviiniä

3(-4dl)dl Bonne appelsiinimehua

puntti persiljaa

merisuolaa

oliiviöljyä

(pippurisekoitusta ja valkosipulirouhetta)

 

Valmista ensin kasvisliemi kiehauttamalla vesi vedenkeittimessä ja sekoittamalla siihen kasvisliemikuutiot. Pilko kevätsipuli ja paprika ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota hetki sekoittaen. Kaada joukkoon kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että kasvisliemi imeytyy riisiin. Lisää liemi pienissä erissä aina niin, että neste on imeytynyt. Lisää myös appelsiinitäysmehu ja valkoviini. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä (kestää noin 20min)

Noin 10min kohdalla lisää maissi ja maustamaton broilerinliha. Mausta haluamillasi mausteilla kuten pippurilla, merisuolalla ja valkosipulirouheella. Lopussa tarkista suola ja koristele runsaalla persiljalla.

20131111_200539 20131111_201223 20131111_202346 20131111_202654 20131111_202755 20131111_203227 20131111_203027 20131111_203434 20131111_203721 20131111_203959 20131111_205147 20131111_205301 20131111_205536

Appelsiinimehun ansiosta maku on makea ja tietysti valkoviinin valinnallakin siihen voi vaikuttaa. Mulla oli hedelmäinen ja sitruunainen Santa Helena Varietal Chardonnay jonka valitsin Alkon henkilökunnan suosituksesta. Valkoviini kyllä tekee risoton! Tuli todella hyvää!

IMG_20131111_212307 IMG_20131111_212041 IMG_20131111_212215

Huomenna onkin sairaalapäivä ja meidän pikkuprinsessalla on yksi toimenpide/tutkimus ja äidin sydän on syrjällään :( Toivotaan vaan että kaikki menee hyvin! <3

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

Anna

13 vastausta artikkeliin “Hedelmäinen broileririsotto”

  1. Tsemppiä sairaalareissulle! <3 Meillä kun 3-vuotiaalle tehtiin hiljattain yksi toimenpide, niin taisi äitiä jännittää enemmän…

  2. Mä oikein odotin, että joku olisi jo ehtinyt kommentoimaan: ”TARJOAT SIIS LAPSILLESI RUOKAA JOSSA ON ALKOHOLIA !?”, mutta karvas pettymys odotti. Joko sulla on odotuksiani fiksumpia lukijoita tai mysrky on vasta tulossa (;

    Eniten mua tässä postauksessa järkytti sana ”puntti”. PUNTTI !? Mikä se on !? Ihan uutta informaatiota mulle – en näköjään olekaan vielä liian vanha oppimaan uutta ! (:

    • Mun käsittääkseni alkoholi haihtuu ruoasta kun sitä kuumennetaan ja eipä sitä ruokaan pullo tolkulla lotrata:) ja puntti ei nyt sanana ole mitenkään erikoinen, ruoka ohje kohdassa puntti = nippu…. pienet ne on järkytyksen aiheet.

    • Jos nyt viitsittäis sen verran huomioida, että itse en millään tavalla kritisoinut alkoholin käyttöä ruoassa nimenomaan mainitsemasi syyn takia – jännityksellä odotin, kuinka moni superherkkisäiti tai muu nipottaja oli aiheesta marissut. (: Muistathan myös, että tottakai käyttäessäni sanaa ”järkytys” tarkoitan juurikin mieleni järkkymistä äärilleen, suoranaista traumatisoitumista, koska kaiken elämässäni sanotun asian tarkoitan juurikin kirjaimellisesti, enkä suinkaan harmittomana, small talk-kommenttina. (:

    • Juuliae: Mulla on vissiin niin fiksut lukijat! :) <3 Ja lukijoiden keski-ikä ei oo kovin nuori niin kaikki on niin fiksuja :D

    • Mun käsittääkseni alkoholi haihtuu ruoasta kun sitä kuumennetaan ja eipä sitä ruokaan pullo tolkulla lotrata:) ja puntti ei nyt sanana ole mitenkään erikoinen, ruoka ohje kohdassa puntti = nippu…. pienet ne on järkytyksen aiheet.

  3. todella harvoin kommentoin blogeja, mutta nyt oli pakko tulla kommentoimaan.
    Oon lukenu sun blogia jo lähes vuoden ja tää on ollu aina yks mun suosikeista. Syy siihen on aitous ja rehellisyys! Kerrot aina jos oot epäonnistunut tai jos kaikki ei mene niin kuin pitäisi. Monilla bloggareilla on se tapa että kerrotaan vaan hyvät jutut ja tuntuu että niiden elämä olis ruusuilla tanssimista. Musta on ihanaa että osaat kertoa avoimesti kaikesta, eikä sulla oo tarvetta esittää olevas parempi kun muut. Jatka samaan malliin! Oot tosi inspiroiva :)

  4. Kiitos reseptistä! :) pitääpä kokeilla joskus! olen maailman surkein äiti tekemään ruokaa :D ja sitten ku päätän että teen jotain uuutta ja mahtavaa niin lapset ei syö sitä :/ :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta