Yrittää hän

IMG_20131107_115748

 

Ajattelin vähän kertoa teille mun arjesta tai millaisia mun päivät yleensä kokonaisuudessaan on. Tiedätte varmasti paljon mitä puuhaan mutta välillä kysytään näitä ”päivä Annan matkassa” postauksia niin täältä pesee ;) Eilen lähdin Monnan kanssa lounaalle itikseen kun Eliel oli päiväkodissa. Meillä oli omien ystävien juttujen lisäksi vähän työpalaveria, sillä olemme alkaneet suunnittelemaan seuraavaa Sporttipäivää. Linnea kulkee mulla mukana, sillä sehän on tuollainen pikkuvauveli vielä :)

IMG_20131106_123632 IMG_20131106_141554 IMG_20131106_141651 IMG_20131106_143451 IMG_20131106_152833 IMG-20131106-WA0004#1

 

Töitä mulla olisi ollut kolmen ja puoli viiden välillä mutta asiakas perui aamulla joten ohjauksia mulla ei ollut ollenkaan koska keskiviikkoisin joudun varaamaan illan lasten muskariin. Lounaan jälkeen käytin koirat pitkällä lenkillä ja fiilistelin radion tahtiin. Kotona syötiin inkiväärikanaa ja tummaa riisiä jonka mies oli tehnyt ja sitten suunnattiin muskariin.

IMG_20131106_212820 IMG_20131106_162000 IMG_20131106_162044 IMG_20131106_162437 IMG_20131106_162415 IMG_20131106_162704 IMG_20131106_185531 IMG_20131106_185944 IMG_20131106_185216 IMG_20131106_185701 IMG_20131106_190529 IMG_20131106_190417

 

Illan pidin treenivapaata, koska olin käynyt kolmena päivänä peräkkäin salilla. Tein koneella muutaman tunnin töitä eli ohjelmia asiakkaille ja vastailin sähköposteihin, samalla kuin muu perhe roikkui lahkeessa. Kahdeksan aikaan lapset yönille ja juuri kun olen itse pääsemässä nukkumaan niin pienempi herää yökukkumaan eikä yrityksistä huolimatta rauhoitu sänkyynsä. Valvotaan sitten k.01.00 saakka.

Aamulla väsyttää kun kello soi 07.13. On Elielin tarhaanlähdön aika ja aletaan pukemaan päälle. Kahvinkeitin mulla on ladattuna valmiiksi ja riittää että napsautan sen päälle. Kymmenen aikaan lähden Linnean kanssa vaunuttelemaan ulos koirien kanssa ja käydään kaupassa samalla. Aamulenkki tehty ja tullaan kotiin lounaalle valmiiden pinaattilettujen kanssa -mikä synti.

Nyt napsuttelen taas konetta eli päivitän blogia ja menen illaksi töihin eli ohjaamaan kolmelta. Mulla ei ole kun yksi ohjaus jonka jälkeen tuun hakemaan Elielin kotoa kaverisynttäreille illaksi. Ehtisinköhän salille itse siinä välissä?

Huomenna on perjantai joka on Eltsulla kotipäivä sillä kuskaan hänet joka viikko silloin toimintaterapiaan kesken päivän. Joskus mietinkin miten erityislapsen vanhemmat ehtivät tehdä töitä jos eivät ole yksityisyrittäjiä ja voi laatia omia työvuorojaan..?! Anyway niihin juttuihin menee yllättävän paljon aikaa.

IMG_20131107_112342 IMG_20131107_112812 IMG_20131107_112544 IMG_20131107_113205 IMG_20131107_113445 IMG_20131107_113604 IMG_20131107_114844 IMG_20131107_114503

 

Oman yritykseni perustin keväällä ja mun yrityksen toimintaan kuuluu PT-palvejen lisäksi bloggaaminen josta voin laskuttaa yritykseni kautta. Nyt on ollut tapetilla mainostaminen ja kuinka kirjoittajan retaleet on myyneet sielunsa mainostajille. Kamalaa!

Mä itse otin tietoisen askeleen kun lähdin bloggaamaan portaaliin, kaupalliseen portaaliin jonka tarkoitus on tehdä voittoa. Usein moni bloggari aliarvoi omaa osuuttaan ja silloin se on joku muu joka käärii rahat. Kirjoitellaan tuotteista joista pidetään mutta maksetaan itse kaikki. Väärin! Se on yrityksille kullanarvoista kun bloggarit mainostavat ilman pennin hyörylää heidän tuotteitaan. Google-mainokset maksavat maltaita mutta entä kun saman saa ilmaiseksi innokkailta kirjoittajilta?

Se aika kun itse pidin blogimainostamista totaalisen nounouna meni jo aikapäiviä sitten. Oon huomannut sen hyödyn jonka voin itse saada. Toki se ei ole tukuttain rahaa eikä vaikka pelkillä mehuilla laskuja maksella mutta perheenäitinä punnitsen aina hyödyt lähdenkö mainoskampanjaan mukaan ja sopiiko se mun blogiini. Myös se on tärkeää!

Mulle on tässä elämäntilanteessa kaikista tärkeintä, että voin olla paljon kotona ja antaa aikaa lapsilleni äitinä joka on läsnä. Jos voisin valita niin ehkä bloggaisin kokopäivätyökseni mutta en ole vielä uskaltanut heittäytyä sellaiseen. Se aika kun pitäisi valmistella toista postausta päivään menee tällä hetkellä PT-asiakkaiden kanssa.

En tiedä onko se jolle kulle pettymys kun lempiblogiin eksyy mainoksia mutta mulle se on sitä, että tuon leipää pöytään. Tietystikään en lähde mainostamaan nettipelejä tai suolihuuhteluja joita molempia on muuten ehdotettu mutta jos saan sillä laskun maksettua että kerron puurohiutaleista niin toki kerron! Mainosmaailma on ihan joka paikassa meidän ympärillä eikä ole kenekään menestyvän bloggarin tehtävä tehdä hyväntekeväisyyttä jos ei itse niin halua.

IMG_20131107_114718 IMG_20131107_114644 IMG_20131107_115306

 

Blogi voi tosiaan olla toiselle työ ihan kuten joku muukin perinteisempänä pidetty työ, siinä missä se on useimmille vain harrastus. Tietysti meikäläinenkin haluaa mainosten lisäksi  tuoda hyvää mieltä ja inspiraatiota!

Mutta yhteistyökamppiksia varmasti tulee ja menee -Get over it! Se on vain työtä.

PS. Postaus oli mainos -osta asunto.

Unknown

Jos vielä harkitset mainostamista blogissani niin voit ottaa yhteyttä osoitteeseen:

toobigtobeme(at)gmail.com

Tai koko Fitfashion portaalissa:

mikko(at)ftifashion.fi

Anna

29 vastausta artikkeliin “Yrittää hän”

 1. Mites se menikään? Englanniksi sanottuna ”I do business”, mutta sama suomeksi: ”mä yritän”.. ;) No ei vaiskaan, huippu tyyppi oot ja huippubloggaaja! Mainokset ei haittaa ainakaan mua. Paitsi siinä vaiheessa kun tili odottelee palkkapäivää ja tulee Gazozin 20% ale… :D

 2. Leijonaemo postauksessa kerroinkin meidän erityislapsesta…

  Meidän erityislapsi täyttää tapanina 9v. Ja tämän lapsen ” hoito ” on paljon rankempaa kuin sisarusten. Pojan takia en voi käydä kokopäivä töissä, sillä poissaoloja tulisi todella paljon. Olenkin osa-aikainen työntekijä, viikossa 21tuntia töitä. Saan soviteltua päivärahaa työkkäriltä niiltä työttömiltä päiviltä. Mutta sekin vaatiin muistamisia ja lippusia ja lappusia. Nyt on menossa tutkimusjakso josta toivottavasti saamme diagnoosin, sitähän ei kukaan lääkäri ole tahtonut pojalle hakea, vaan on pompoteltu suuntaan ja toiseen.
  Diagnoosin myötä ( jotain löytyy varmasti!! ) saan sitten hakea vammaistukea kelalta, joka mahdollistaa myös sen, että voin olla lapsen tukena enemmän kotona.

  Hirmusti tsemppejä sinne!! Erityislapset on erityisen ihania. Ne ottaa paljon, mutta antavat tuplasti takaisin <3

  • Ymmärrän täysin! Aikaa menee kaikenlaisten asioiden hoitamiseen ja tietysti lapsiin! Mutta onneksi me selvitään kun rakastetaan :) Toivottavasti teille tilanne selkiytyisi, sit on tosiaan avun hakeminen paljon helpompaa! Ihanaa kun laitoit viestiä! <3

 3. Varmaan täysin väärä mielikuva minkä olen saanut, mutta tuntuu melkein kun yksinhuoltajana pyörittäsit teidän arkea? eikö toinen puolisko osallistu lainkaan lasten kuskaamiseen, harrastuksiin ylipäänsä arjen pyöritykseen.

  • Onpa hassua, kyllä me tosiaan yhdessä pyöritetään :) Ehkä kirjoitan niin omasta näkökulmastani tätä, kun mies ei halua yhtään mitään blogijulkisuutta :D Siksi se jää usein vähän pois, mutta tosiaan mähän teen esim. illat töitä useimmiten k.15-20 välillä ja esimerkiksi silloin se on mies joka täällä hoitaa lapsia, laittaa ruokaa jne. ja tätä on yleensä melkein kaikki arki-illat. Myös koirin ulkoilutuksessa mies on vailla vertaa ;) Hyvä arjen apuri <3

  • Ai, aika jännä, kun mä oon nimenomaan saanut sellaisen mielikuvan, että Annan mies osallistuu paljonkin… Eihän salilla käymiset, asiakkaiden ohjelmien päivittämiset + bloggaamiset sun muut tässäkin postauksessa mainitut asiat muuten olisi mahdollisia. Ja osallistuuhan mies kokkailuunkin, ainakin inkiväärikanan olin tuolta jutun seasta bongaavani :D Mutta ehkäpä näin ei-perheellisenä en osaa ajatella, kuinka paljon eri osapuolten pitäisi osallistua arjen pyörittämiseen. Hauskaa, millaisia mielikuvia me lukijat mielessämme luomme. :)

 4. Toivottavasti asunnon myynti edistyy. Kauniita kotikuvia!
  Tuo mainostaminen on minusta tosi ok, jos itse tykkää ko. tuotteesta. Bonnieita olen muuten mainostanut tutulleni sinun blogin perusteella, kun etsi sellaisia tuotteita. En ole kyllä itse ehtinyt vielä maistamaan, kun syön pakasteen marjat ensin.
  Kaikenlainen yrittäminen on todella hienoa ja nostankin hattua sinulle! Tsemppiä!

  • Jee ja kiitos kannustuksesta yrittäjyydelle! :) Ja toki itsekin pidän linjaa siitä mitä mainostan jne. :) Mutta eihän se haittaa jos siitä jotain pientä tuloakin saa!

 5. Musta mainostaminen on ok jos kunhan siitä ilmoitetaan selkeästi eikä se ole koko bloggaamisen tarkoitus. Eniten korpeaa postaukset missä puhutaan ummet ja lammet tuotteesta/palvelusta x ja sitten saat pohtia että olikos tää nyt maksettu mainos vai ei. Pahimmillaan ilmeisesti odotetaan että lukijat bongaa sivupalkista tms. että ketkäs niitä sponsseja nyt onkaan. En tiedä mikä siinä on niin kovin vaikeata laittaa jo heti otsikkoon/tekstin alkuun esim. ”sisältää yhteistyöpostauksen” tms. Moni olettaa että kun laittaaa tohon ”tags”-kohtaan ”yhteistyö”, niin homma sillä selvä. Yhden blogin lukemisen lopetin siihen kun postaukset olivat jatkuvasti täynnä linkkejä milloin mihinkin tuotteeseen/palveluun ja monesti jäi hyvin epäselväksi onko sponssattu vai ei. Tai kuten eräs (;D) totesi: ”mut tää oli vaan tälläinen yhden jutun homma”, kun kyselin oliko sponssi ja jos oli, miksi ei ilmoittanut siitä. Selkeä peli rulettaa :)

  • Joo selkeä peli pitää olla! Itsekin kyllä käytän paljon tuota yhteistyö-tagia ja ehkä jo oletan että tiedätte et Gazozilta saan itse alennusta koska tukevat mua sponsoroimalla mutta rehellinen tietysti kannattaa olla aina lukijoille. Kyllä sen haistaa jos ei oo ;)

 6. Tämähän ei nyt liity mitenkään kirjoituksen varsinaiseen aiheeseen, mutta milloinkohan se Sporttipäivä on taas suunnitteilla? :-)

  • Ilmoitetaan kun on varmaa mutta tammikuun loppupuolelle on suunnitteilla. Infoan heti kun tilavaraukset on varmat niin sit tiedetään paremmin :) Tervetuloa!

 7. Täyttä asiaa oli tekstisi :) Mainokset ei häiritse ja jos joku asia ei kiinnosta niin eihän sitä postausta ole pakko lukea. Paljon ostan nykyään tuotteita nimenomaan blogeista luettujen käyttökokemusten perusteella.

  Sinun blogisi on yksi ehdoton lemppari :) Hyvää syksyä!

  Ps. En kestä tota teidän koiran ilmettä, toinen näyttää niin syylliseltä :D <3

 8. Mä olen ammatiltani journalisti, ja kyllä: tekstimainonta häiritsee. Journalisteilla on omat eettiset ohjeensa, jotka kieltävät tekstimainonnan. Toki mekin ollaan enemmän tai vähemmän mainoksista riippuvaisia, mutta mainonta pitää pitää erillään teksteistä. Joskus raja on tosin vähän liukuva, mutta mistään tuotteista tai tapahtumista ei sit oikeasti voisi kertoa, jos raja olisi tiukka.

  Bloggaajilla ei tällaisia eettisiä ohjeita tietenkään ole, ja tämä on mainostajille mainio juttu. Vähällä panostuksella tekstimainontaa, jota ei lehtiin saa.

  Mä en lue mitään mainospostauksia koskaan, enkä itse sellaisia kirjoita. No, mun blogilla on ehkä yksi lukija;)

  • Mielenkiintoisia asioita joten kiitos kommentista! :) Kurkkasin myös sun blogiin ja tsemppiä kovasti liikkumiseen! :) Tuli kuitenkin mieleen et mitä tarkoittaa tuo et tekstimainoksia ei saa olla. Miten erotetaan oikea kokemus mainoksesta? Esim. se sun Hera-postaus yhdessä Fast-pussukkakuvan kanssa on sellainen josta vaikka itse saisin kummastelua et onko se yhteistyöpostaus vai ei. Kovin hankalaa kun montaa juttua luullaan piilomainonnaksi vaikka se ei sitä ole :(

   Mukavia hetkiä sulle blogin parissa, toivottavasti tätä kautta tulee muutama lukija sinnekin ;)

  • Mä en omassa blogissa niin orjallisesti noudata journalistin ohjeita kuin työssä, kun (mun) blogi ei ole journalismia;)

   Hera-kuvan otin laiskana firman sivuilta, kun jotain kuvia on joskus piristykseksi oltava, mutta en osaa itse ottaa sellaisia jotka tyydyttäisi mun (ammatillista) silmää. Tuotemerkkejä on mahdoton välttää täysin, eikä se voi olla tarkoituskaan, koska erilaisia tuotteita tässä koko ajan itse kukin käyttää.

   Mun vaatimattomassa blogissa tuotekuvat ei muodosta ongelmaa, koska kaikki on taatusti itse ostettua ja kokeiltua;)

  • On mullakin varmasti suurin osa itse ostettu ;) Niitä päivä odotellessa kun saa ”kaiken ilmaiseksi”. Never gonna happen, tosin :D

 9. Miksi ei saisi mainostaa? ja minun mielestä ei tarvitse edes ilmoittaa onko sponssattu bloggaus vai ei. Lukijahan itse päättää ostaako vai ei, ei häntä pakoteta. Minä ainakaan en koe tulevani pakotetuksi mihinkään jos luen jostain tuotteesta.

 10. Nyt mä ihan mietin että missähän tätä bloggausmainostamista on kritisoitu? Itse en ole törmännyt yhteenkään kirjoitukseen paitsi omaani joka löytyy tästä http://musclefetish.blogspot.fi/2013/10/ala-myy-itseasi-halvalla.html ja tuo juttu on kirjoitettu jo kolmisen viikkoa sitten (eikä ole mielestäni negatiivinen vaan pikemminkin pohtiva). Ilmeisesti jossain muualla asiaa käsitellään parhaillaankin? Nyyh, olen missannut eli linkatkaa toki niin minäkin pääsen aiheesta lukemaan muitakin mielipiteitä kuin omiani :)

  Sulle mä tahtoisin sanoa että olet mielestäni pysynyt uskollisena omalle aiheelle ja kiinnostuksille. Ei haise ”ahneus” ainakaan tässä blogissa, ja minusta oma ajatusmallisi mainostamisesta on hyvä, niin kuin myös toimintatapasi :)

  Ehkä suomalaiset on vaan niin kateellisia ja katkeria että joku kehtaa mainostamisesta jotain hyötyäkin?

  • Kiitos Eveliina ja mukava jos mun linja ei oo sua häirinnyt! :) Onhan se mullekin tärkeää et mitä te lukijat ootte mieltä. Muista jutuista en viitsi alkaa linkittelemään, onhan noita mielipiteitä ollut sekä blogeissa et keskustelupalstoilla ja ihan sähköpostillakin kyselty. Eli aihe selvästi puhuttaa eikä siinä mitään :)

 11. Pakko kommentoida että eilen sain postista Gazozin paketin joka sisälsi mm. nuo sun edellisessä postauksessa näkyvät treenihousut. Harkitsin ostosta kauan mutta kun eilen sain ne jalkaan niin se oli siinä, nehän on ihan täydelliset! En olisi varmasti kyseistä firmaa löytänyt ilman sun blogia. Eli yhteistyö-yrityksesi sai asiakkaan mutta ennen kaikkea minä löysin täydelliset treenihousut ja niitä on muuten etsitty kauan.

  • Ihan loistavaa! Ja en mäkään käyttäis jos ne ei ois hyviä ;) BrasilSulit on mahtavia <3

   Mukavia treenejä nyt uusissa pöksyissä! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta