Budjetointia

IMG_20131026_112648

 

Voi elämän kevät mä oon repinyt stressiä viikon. Mun blogi taitaa tursuta nykyään mitä ihmeellisempiä juttuja ja hermoromahduksia. Mä kuitenkin rakastan kirjoittamista ja tää on paikka jossa pystyn kertomaan mun juttuja ihmisille ketä kiinnostaa. Teitä on onneksi siellä sen verran, et useimmiten löytyy myös kohtalotovereita ja viisaita sanoja asiaan kuin asiaan. 

Tällä viikolla käytiin nimittäin pankissa juttelemassa talonrakennusasioista ja tietysti meidän lainasta. Meidän nykyisestä pankista DanskeBankista saatiin ihan mahdotonta silmienpyörittelyä ja koko rakennusprojektihankkeeseen suhtauduttiin hyvin epäluuloisesti. Me ollaan säästetty vuosia ja maksettu asuntolainaa myöskin jo pitkään sillä ei olla mikään tuore pariskunta. Mutta millään ei tuntunut olevan väliä, meidän laina haluttiin kokonaan pois / vaihtaa / muuttaa tai mitä lie.

Muutama päivä mietiskeltiin asiaa ja varattiin aika Nordeaan. Siellä meidät otettiin todella ystävällisesti vastaan eikä meidän taustoilla ja tuloilla ollut mitään estettä rakennushankkeen rahoittamiselle. Nordea tarjoaa muunmuassa sellaista rakentajille, että lainaa saa sitä mukaan kun talo valmistuu. Kuvitellaan että saisit vaikka 30 000€ ja teet sillä jotain ja kun se on tehty niin toimitat pankkiin valmiin lomakkeen jossa lukee mitä rahalla on tehty ja saat lisää rahaa. Näin pankki voi olla varma että projekti edistyy etenkin jos kyseessä on vuokratontti, jota ei sinällään voi antaa pantiksi tai vakuudeksi kuten omaa tonttia. Järkevää! Danskesta mitään tällaista vaihtoehtoa ei edes tarjottu ja asiakaspalvelu oli todella huonoa. 

30 vuoden kiitos asiakkuussuhteesta meni tanskalaisten ahneuden vuoksi. Voi olla, että uusien omistajien linja on saada kaikki vanhat lainat pois keinolla millä hyvänsä sillä meidänkin kohdalla marginaali oli melkein ilmainen. Se on tietysti kurjaa ja pankinvaihdoksella tullaan tekemään tappiota mutta luottamus on asia joka pankkisuhteessa pitää olla. Nordeassa mulla on ollut myöskin tili ihan vauvasta saakka ja esimerkiksi mun yritystilinä on Nordea. Siellä sanottiinkin, että tervetuloa kotiin!

Nyt kun lainalupaus on valmis niin on sellainen olo, että voi hengähtää. Rakennusprojekti tulee todentuntuisemmaksi ja budjetti tarkentuu kokoajan. 

IMG_20131025_130935 IMG_20131025_130957 IMG_20131025_131016 IMG_20131025_131120 IMG_20131025_131132 IMG_20131025_131223 IMG_20131025_132600

Eilen pääsin töiden lisäksi myös treenaamaan mutta jumppakuvia ei tullut otettua. Mitä nyt kahvia hörpin Sporttikujalla. Illalla sainkin sitten siskonpojat meille yökylään ja pääsin leikkimään 4-lapsisen perheen äitiä. Hyvin meni! Tänään homma jatkuu kolmen kokoonpanolla ja hulinaviikonloppu on taattu. Siskonpojat ovat 4- ja 6-vuotiaita joten ensin mulla oli täällä 2-, 4-, 5-, ja 6-vuotias ja nyt toisena yönä vain nämä kolme pienintä. Mitenhän mun mamma on jaksanut kun meitä oli viis ;)

IMG_20131026_112855 IMG_20131025_142158 IMG_20131026_113055

 

Tänään karkasin treenaamaan ja jätin konkkaronkan miehen hoiviin hetkeksi. SJMV:a ja sumo- mavea, muutama leuanveto ja vatsarutistus. Siitä oli hyvä lauantaitreeni tehty!

IMG_20131026_114223 IMG_20131026_114517 IMG_20131026_114537 IMG_20131026_114359 IMG_20131026_172729 IMG_20131026_180940 IMG_20131026_203948 IMG_20131026_205302 IMG_20131026_204302 IMG_20131026_204540 IMG_20131026_205129 IMG_20131026_163603 IMG_20131026_163541

 

Ja heitetään loppuun mun nappaama videokuva salin parkkikselta kun olin juuri ajanut pihaan. Loistava ajoitus! Biitit mielessä raudan kimppuun!

Ja sitten kiitos lukijoille jotka olivat äänestäneet mua ehdokkaaksi Indiedays Inspiration Blog Awards blogikilpailuun, jossa etsitään Suomen inspiroivimpia blogeja. Mun blogini tulee ehdolle sarjassa Lifestyle ja äänestysaika alkaa ensi viikon tiistaina. Laitetaan sormet ristiin ;) Oishan se jösses hienoa!

Ihanaa viikonloppua! <3

Anna

41 vastausta artikkeliin “Budjetointia”

 1. Tänä päivänä noissa laina-asioissa saa olla tosi tarkka. Monet pankit yrittävät kovasti saada vanhoja lainoja muutetuiksi. Tuo vimma johtuu siitä, että ”hyvänä” aikana marginaalin sai neuvoteltua helposti reilusti alle 0,5 (tosin korot olivat korkeammat). Nyt marginaalit pyörivät varmaan siellä 1,5 tienoilla ja jos vanhaan lainaan tehdään muutoksia saavat pankit melkoiset hyödyt.

  Kannattaa kyllä käydä muutama muukin pankki läpi ja katsoa, mistä saa kokonaisedullisimman paketin.

  Tsemppiä ja jaksamista kaikkiin projekteihin!

 2. Viesti karkas vähän kesken eräisenä ;) mahtavin ”kirotusvirein” :D. No liekö sillä nyt suurta väliä onko marginaali vai markinaali :/.

  Piti vielä laittaman, että laitathan linkin blogikilpailuun, kun se alkaa. Haluan ehdottomasti äänestää blogiasi, on se vaan niin hyvä!

  • Mä muokkasin siitä kirjoitusvirheitä jos haittas ;) Eikai haittaa? Kiitos viestistä! Kilpailuttaminen tosiaan kannattaa, huomattiin jo tuossa.

   Ihana kun oot seurannut jo pitkään ja ilman muuta laitan sit linkkiä :) <3 <3 <3

 3. pakko kommentoida tuohon lainajuttuun, että mä ja mun mieskin saatiin varsin positiivisesti yllättyä tuossa kuukausi-pari sitten – mä oon ikäni ollut Osuuspankissa ja mies Nordeassa. oopeesta paineltiin kyselemään jos jonkinmoista asuntolainaa koska mä tietty luotan omapankkiini ja mies ei omaansa tahtonut edes kokeilemaan… saatiin kyllä aivan älyttömän huonoja tarjouksia! tosi ”pieniinkin” asuntolainoihin lyhennysosa olisi huidellut lähempänä nelinumeroisia lukuja ja takaajia olisi pitänyt olla ripakopallinen. sitten sattumien kautta kuitenkin päädyttiin Nordeaan ja herranjumala sitä ihmetystä: saatiin puolet enemmän lainaa huomattavasti pienemmällä lyhennysosalla ja takausasiatkin lutviutuivat todella helposti. Muutenkin saatiin alusta lähtien todella hyvää palvelua ja kuten itsekin sanoit, ”menneellä” ei ollut väliä tai meidän suunnitelmilla. Oopeessa puhuttiin kuin teiniparille (olen itse 27v, mieheni 23v) jotka hetkenhuumassa suunnittelevat häitä hautajaisia ja ristiäisiä samaan aikaan; ”no onko teidän pakko saada talo, eikö se vois olla vaikka rivariasunto, eikö teille ny riittäisi sellanen kaksio, no mitä te ny autotallilla ja lässynlässynlää… vieläpä ihan oikeasti tosi lässyttävään ja väheksyvään äänensävyyn. Meni maku :P

  • Mä en yhtään kestä kans tuollaista holhoavaa äänensävyä ja musta se on asiakaspalvelussa aika kauhea moka. Nuorilla perheillä on usein vielä elämä edessä ja aikaa maksaa takaisin. Itsekin oon korkeakoulu-opiskelija ja tulevaisuuden näkymät oikein hyvät, joten olin myöskin hyvin pettynyt asenteeseen.

   Ai kamala mä voin kuvitella tuon teidän pankkitilanteen, kuulosti varmaan ihan kamalalta! Onneksi saitte ihmisten kohtelua toisesta pankista! :)

 4. Aika samoissa huitelee budjetti mitä meillä.
  Meille ei edes op:ssa muunlaista lainaa tarjoittu kun sellaista lainaa mitä nostetaan rakentamisen myötä. Oon luullutkin että rakennuslainat olisi aina sellaisia….
  Olipa piristävä pätkä tuo video tossa lopussa :D
  Ja onnea blogikilpailuun! :)

  • Voi olla et on, ihmettelen vaan miksi meille ei sitä tarjottu!! :/ Ehkä just siksi et laina oli meille niin edullinen?

   Kiitos murunen! <3

 5. Musta on ihanaa että sun blogi on niin aito ja rehellinen! Kerrot avoimesti elämästäs ja niistäkin asioista kun stressaa tai muuta sattuu! Just sillä tykkään lukea sun blogia, koska elämä on aina yllätyksellistä eikä kaikki mee aina ihan putkeen. Se että jaksat kaiken rakennusjuttujen ja perhe-elämän päälle treenata on tosi upeeta ja motivoivaa!:) kiitos ihanan aidosta blogista!

 6. Mä jo instaan sulle kommentoinki että ei meinattu mua ottaa tosissaan ku lainajuttuja/rakennusjuttuja yksin kyselin ja yhdestä pankista juurikin meni ihan maku ku siellä varsinkaan ei tosissaan otettu. Ylläri että oliki sama pankki kyseessä… Meillä oli siihen asti käyttötilit sun muut ollu siellä mutta vaihdettiin sitten pois. Muut pankit sitten heti alusta asti kuunteli kyllä mun asiat ja ku selvis että kyllä mä ihan tosissaan ja maksukykynenki vielä miehen kanssa olen niin asiat suju hyvin :) Nordeassaki oli asiakaspalvelu kohillaan ja Osuuspankkiin me sitten päädyttiin ja todella tyytyväisiä on oltu. Meille tuli Kastellin muuttovalmis ja sitä maksettiin osissa niin että ku tietyt jutut oli valmiina niin maksettiin tietty osa. Koskaan ei etukäteen mitään vaan valmiista aina sitten ja samanlailla nostettiin sitten lainaa aina pankista osissa ettei kerralla tarvinu sitäkään ottaa. Myös sit rakennusaika meni niin että lainasta maksettiin korot vaan ja sitten vasta kokonaislyhennyksiin siirryttiin ku oltiin muutettu. Vuokra toki oli lisäksi maksettavana rakennusajalta.

  Ja voin kuvitella hyvin millasta vilinää siellä on lasten kans ollu :) Meillä välillä käy kans veljentytöt yökylässä ja sillon täällä on 2 kipaletta 2-vuotiaita, 4- & 5-vuotiaat, ei oo paljon hiljasia hetkiä mukana :D

  • Joo aika älytön juttu. Hienosti ilmeisesti sujui loppujen lopuksi ja saitte kodin valmiiksi :) Ihanaa! Kai me tullaan vielä perästä ;)

 7. Mulla kyllä kanssa hyvät kokemukset Nordeasta.. Asuntolaina asioissakin minut huomioitiin henkilökohtaisesti, ei vaan tulostettu jotain valmista pakettia, vaan oikeasti pankkihenkilö halusi tutustua minuun ja asuntoon, ja yhdessä sitten räätälöitiin laina sopivaksi.

 8. Mä oon ollu koko elämäni OPn jäsen.. mies oli ollut Nordean mut oli muuttanu OPksi, vähän ennen ku alettiin olemaan yhessä… lainaa haettiin luonnollisesti OPsta keväällä, kun ruvettiin rakentamaan. Budjetti 260 000€. Saatiin tuo laina just ja just.. olin sillon 30, mies 37.. molemmat vakituisissa töissä ja ihan hyvä tuloisiksi kai meitä voi luokitella. Marginaali oli aika korkee.. joten mentiin sitte käväsemään Nordeassakin.. siellä oli marginaali suunnilleen sama, joten pysyttiin OPssa ja otettiin laina sieltä.
  Meillä on kans noin et rahaa haetaan valmiusprosentin mukaan aina lisää.. mut nyt ku alkaa talo olla reilun kk kuluttua muuttokunnossa, niin ollaan laskettu et budjetti ylittyy n. 10t€.. Kaikkea voi sattua ja muuttua rakentamisen aikana, esim meillä heti alussa viemärijärjestelmä (se piti vaihtaa) vei jo 4000€ enemmän budjetista kuin mitä laskettiin.. mutta se on noita maalla asumisen negatiivisia puolia. Budjettiin piti laskea myös oman pihatien teko (90m). Kun alla on savimaa meni siihen yllättävän monta kuormaa erilaatuista sepeliä jne jne… (huokaus kun muistelee niitä huhti-toukokuun aikoja)
  Suosittelen siis et jos vaan mahdollsista niin laskekaan kaikki (jopa reilusti) yläkanttiin.. :D Ei tuu isoja yllätyksiä sitte. ;)
  Toivon ettei me ihan ”konkurssiin” mennä.. ;)

  • Tsemppiä rakentamiseen (ja tietysti kuntoiluun)..Suoraan sanottuna tuo 280te budjetti noin 180m2 okt kuulostaa vähältä, jos on vähänkään parempia materiaaleja tai erikoisempia ratkaisuja (erkkeriä, isompaa ikkunaa, tms.). Toki jos teette kaiken itse, niin silloin, mut ainakaan itse en halunnut (/jaksanut) enää. (Olen siis tuon cathyn aviomies). Rakentaminen aiheuttaa myös kitkaa parisuhteelle, kuten olet varmasti lukenut muualtakin. Parisuhteellekkin pitää löytyä aikaa. Lainahan nostetaan aina valmiusastetodistuksen mukaan, minkä sinun valvojasi toimittaa pankille. Meillä esim. pankki kysyi kerran et miksi te nostatte 76te, kun valmiusaste on vasta X. Syy oli siihen että tiesimme toisen ison laskun tulevan lähiaikoina. Pankit on nykyään tosi tarkkoja miten ja millaisilla ehdoilla lainaa myöntävät. Jos haluat lisätietoa meidän raksaprojektista ja eteentulleista ongelmista tai ajatuksista mitkä olisi pitänyt olla jo tässävaiheessa toisin pistä meiliä. Yritän rustata jotain kasaan, tosin sinullahan taisi olla suvussa rakennusalan ammattilaisia.

  • Moikka Cathy ja Pete!

   Kiva kuulla teidän projektista! Joo ollaan paljon kuultu tuosta että pitää laskea yläkanttiin ja silti menee yli ;) Jossain vaiheessa tosiaan ne rahatkin loppuu joten uskon et me joudutaan vielä tekemään monen monta kompromissia sen suhteen et mitä halutaan ja mihin on varaa :D

   Pete: joo mun mies tekee varmaan hartiapankkihommina työmaalla töitä jos budjetti menee siihen, ei vaan voi mitään. Perheessä on meille apuvoimia mutta silti maksettavaa riittää joten saa tosiaan nähdä sekä budjetin että muutaman ratkaisun suhteen et mitä tehdään. Parhaillaan tehdään laskelmia :) Toivottavasti selvitään urakasta ;)

 9. Silloin kun me miehen kanssa alettiin katsoa asuntolainaa, minä olin koko aikuisiän ollut Nordean asiakas ja mies taas OP:n. Kyseltiin lainaa kummaltakin, OP:lta saatiin todella huono tarjous, ja intoa yrittääkään saada meitä asiakkaaksi ei ollut. Sen sijaan Nordealta tultiin vastaan miehen kohdalla (kun kuluja tuli tietenkin hälle pankin vaihdosta), meitä kohdeltiin aikuisina ihmisinä ja saatiin todellakin räätälöityä ja henkilökohtaista palvelua. Ei tarvinnut tuon jälkeen puntaroida, miehestä tuli Nordean asiakas myös.
  Toki meidän hakema lainasumma oli todella kohtuullinen, ja ei ollut tarvetta kuin sille rivarikaksiolle, että en tiedä millainen olisi ollut suhtautuminen, jos oltaisiin jotain suurempaa summaa oltu hakemassa.

 10. Itse olen Handelsbankenin asiakas. Olivat ainoa pankki joiden mielestä olin maksukykyinen kun vuosi sitten hain yksin asuntolainaa…
  Olen vakituisessa työssä, ihan kohtuullinen palkka ja elämä edessä (31v), tuloista ei mene kolmattakaan osaa lainanlyhennyksiin joten varaa pitäisi olla. Kyselin Nordeasta lainaa, jos olisin vaihtanut sinne.. En saa penniäkään :O
  Osuuspankkiin ei kannata vaihtaa koska marginaali tosiaan jo sen 1.5%. Samoin säästöpankki. En voi käsittää…

 11. Me haettiin lainaa rivitaloasunnon ostoon ensin Danske Bankilta, jossa nuori mieshenkilö pyöritteli silmiään meidän haaveelle ja asiakaspalvelutaito oli ihan hakusessa. Käytös muuttui alun lipevästä lopun ”lähtekää nyt äkkiä täältä pois” -tunnelmiin. Kun kysyimme lainaan liittyvistä asioista tapaamisen loppupuolella, oli vastaukset hätäisiä ja vastauksen lopussa aina ”oliko muuta?” ja samalla kynän naputusta pöytään. Niin kauhea kokemus, että sinne me ei enää mennä, vaikka lainansaantiasia muuttuisikin.

  OP oli samaa sarjaa Danske Bankin kanssa. Sielläkin oli nuori nainen lainaneuvottelijana, joka kyseli poliittista vakaumusta (?!!) ja oli ihan, että miten me selvitään hengissä meidän rahoilla. Tuolloinhan me maksettiin vuokraa jopa enemmän kuin mitä lainan lyhentämiseen ja yhtiövastikkeeseen olisi tulevaisuudessa mennyt eikä rahatilanteemme ollut omasta mielestämme millään lailla huono. Tästäkin loukkaannuttiin, kun herkkänahkaisia ollaan :). Kummallakin meistä on pitkä asiakkuussuhde OP:n kanssa.

  Kolmas paikka oli Nordea ja ensimmäistä kertaa tuntui hyvältä lainaneuvotteluissa. Lainaneuvottelija (vanhempi noin 50-vuotias nainen) ei suoralta kädeltä tyrmännyt lainatoivettamme vaan sanoi sen olevan meidän maksukykyymme nähden ok. Pääsimme jopa tekemään ihan oikean lainahakemuksen. Lainansaanti sitten kaatuikin siihen, ettei miehen yrityksellä ollut toimintavuosia tarpeeksi. Vaikka kielteinen päätös tulikin, olimme tähän pankkiin enemmän kuin tyytyväisiä. Ja jos lainan olisimme saaneet, olisi kaikki asiakkuussuhteet siirretty Nordeaan OP:sta.

  Nyt tilanteemme on muuttunut tulojen osalta niin paljon, että sekä OP:sta ja Nordeasta saisimme lainan, mutta olemme nyt jumittaneet kaupungin halpaan 2-kerroksiseen rivitaloon, mikä vastaa toiveitamme. Toisaalta olisi ihan eri asia maksaa omasta asunnosta, mutta sen myynti myöhemmin jännittää niin paljon, että päätimme asua tässä pari vuotta ja katsella markkinanäkymiä.

  • Olisikohan teiltä kysytty sitä, että oletteko poliittisesti vaikutusvaltaisia? Itsekin ihmettelin tätä kysymystä OP:ssä, mutta googlettamalla löysin, että liittyy rahanpesulakiin.

   Danske Bankista on vuosien varrelta valitettavasti niin huonoja kokemuksia asiakaspalvelusta, että mielelläni myös vaihtaisin pankkia, jos ollaan uutta lainaa ottamassa.

  • Kettu: Aikamoisia kokemuksia! :/ Mä kans toimitin tähän astisen tilaukauden tiedot ja muuta infoa mun yrityksestä pankkiin kun yritys ei ole edes vuoden vanha, oikeastaan reilut puoli vuotta vasta. Ymmärrän kyllä että haluavat vähän jotain infoa kun on niin uusi yritys mutta se ei onneksi ollut este ja tietysti auttoi et mun yritystoiminta on lähtenyt hienosti käyntiin :)

   Tsemppiä teille asunnon etsintään kun sen aika tulee! :) Olette ainakin jo viisaampia sit pankin valintaan! :)

   Tiina: Joo varmaan! Se on tosiaan nykyään kysyttävä. Asiakaspalvelun lisäksi ne nettisivut… Argh! Ei toimi ainakaan Macilla ja Safarilla!

 12. Mun kokemuksen mukaan lainat myönnetään pärstäkertoimen mukaan. Se on ihan täysin mielivaltaista. Riippuu paljon siitä, mimmosen asiakaspalvelijan saat etees ja mitkä sen intressit on.

  Sillon, kun itekseni etin itelleni kämppää noin 60 000-70000 e haarukassa, niin Nordeassa naurettin mut pihalle, kyseenalaistettiin mun kulutuksen määrät ja säästöön saamani varat. Vaikka olin koko ikäni ollu heidän asiakas, vakituinen työ, keskitulot yms, ei merkintöjä luottotiedoissa yms. Siis ihan tunnollinen asiakas. Ja tolla lainamäärällä mun tuloilla ois ihan kepeesti maksettu tollanen summa. Olin tyrmistyny.

  Silloisessa Tapiolassa, jossa mun tilit ja vakuutukset myös oli joskus, asiakaspalvelija olis myöntäny mulle tarvitseman summan, mut sitten se konttorin pääpomo tylytti oikein kunnolla ja tiputti lainasumman sellaseen, et ihan turha olis ollu haaveilla edes yksiöstä. Siihen jäi oman kämpän osto.

  Aikaa on sittemmin kulunu ja ollaankin toisen osapuolen kanssa rakennettu kesästä asti omaa kotia. Meille OP oli kaikista huipuin pankki. Minä vaihdoin lainan oton myötä omat pankki ja vakuutusasioinnit kokonaan OP:iin. Oudointa mun mielestä on se, ettei me olla jouduttu esittämään mitään kirjallisia todisteita siitä, miten lainatililtä nostetut varat on käytetty tai edes talon valmiusasteita osoittamaan. Soitto vaan pankkiin ja tarvittava summa on ollu saman tien tilillä. Ens keväänä toivottavasti pääsee muuttamaan.

  Rakennusbudjettiin kannattaa ihan oikeesti ottaa extraa vähintään 10 %, yllättäviä menoja tulee. Meillä on hirsitalo ja talotoimittajan kautta otettiin ulkoapäin valmis -asennus, mutta ite oltiin koko kesä paikan päällä kattomassa, miten työt etenee. Onpahan oppinu paljon rakentamisesta!

  Rakentamisen iloa!

  • Voi ei!!! :D Ihan kamalaa! Mut onneksi saitte hyvää palvelua OP:sta :) Se onkin toinen jota on tässä kommenteissa paljon kehuttu! :)

   Joo raksabudjettiin varaa! Yritetään tehdä parhaamme, tästä kun toitotetaan joka suunnalla! Ihanaa loppu-urakkaa teille ja onnea talosta kun valmistuu! Heitähän välillä kommenttia :) On kiva kuulla myös muiden projekteista ja et miten etenee.

 13. Myö kysyttiin lainaa aikoinaan sampo pankista ja siellä täti tyrmäs meidän suunnitelmat täysin. Kehotti laittamaan kaikki kolikot säästöpossuun ja säästämään, että ehkä sitten joskus voisitte sen rivarin ostaa. Saatin laina muualta, enkä sen jälkeen oo sinnepäin vilkassukkaan. Oli kyllä niin törkeetä kohtelua.

 14. Olen myös saanut Danske Bankista aliarvoista palvelua -juurikin nimenomaan naureskeltiin meidän asunnon osto haaveille vaikka olimme molemmat miehen kanssa vakitöissä ja ihan hyvätuloisia 25-vuotiaita. OLin ko. pankin asiakas. Säästöpankissa ottivat avosylin vastaan ja saimme todella hyvän tarjouksen.

  En suosittele Danskea enää kenellekään, myös nettisivut ovat hitaat ja surkeat.

  • Oikeesti sama kokemus noista nettisivuista… En kestä! Maksan laskutin aina tabletilla kun kännykän tai tietokoneen nettipankki ei suostu koskaan toimimaan laskun vahvistukseen asti!

 15. MOI! Me ollaaan iät ajat miehen kanssa kummatkin oltu Osuuspankin asiakkaita. Kun lähestyimme asuntolainan tiimoilta op:ta, niin olisimme tarvinneet asuntolainaan kaksi takaajaa tai jotain vakuutta. Noh, kävimme nordeassa kysymässä kanssa, niin heille emme tarvinneet mitään takaajia. Miehellä on vakityöpaikka, minulla ei. Mutta se riitti ”vakuudeksi”. Ja meillä lainasumma oli hirveen ”pieni”, alle 100 000 eurosta puhutaan :) Eli vaihdoimme pankin nordeaan, emme ole katuneet..

  • No on se jännä et monella on huono kokemus siitä pankissa missä on ja sit muualla otetaan avosylin vastaan!

  • Helmi eli valkoinen on puhdasrotuinen itäsiperianlaika ja Antton on sekarotuinen joka emä on harmaa norjanhirvikoira ja isä suomenpystykorva jossa on vähän saksanpaimenkoiraa :)

 16. Meillä taas toisinpäin, Danskelta eli silloiselta Sammolta saatiin parhaat marginaalit ja lainapankki vaihtui Nordeasta Sampoon. Myös Handelsbanken oli tosi lähellä marginaaleineen. Me siis alunperin on saatu laina Nordealta ja huudatettu pankkeja myöhemmin ja vaihdettu. Danske on auttanut meitä muutenkin, joten mulla ei oo kuin hyvää sanottavaa. Tai no, niitten virkailija flirttaili pankinvaihtotilanteessa miehelleni ja yritti iskeä, antoi jopa oman puhelinnumeronsa, joten siinä kohdassa meinasin sanoa, että antaapahan olla tän pankinvaihdon kanssa, mutta vaihdettiin silti. :D Osuuspankista saatiin aikoinaan tosi nuivaa kohtelua, niinpä se jäi heti siihen.

  Onnea nyt vaan rutkasti taloprojektiin, rahaa menee, mutta hyvä tulee! :)

  • Hahah, aika hyvä toi flirttailu! ;) Sulla selvästi joku herkkumies ;) Laitas meillekin kuvaa! :D

   Kiitos Katri! :) Joo hyvä tulee -aikanaan! Apua!

 17. Pakko kommentoida tätä laina-asiaa, meillä nimittäin täysin samansuuntaiset kokemukset. Danskessa oltiin iät ja ajat oltu miehen kanssa molemmat asiakkaana. Sieltä ei toivomiamme lainoja herunut ja asiakaspalvelu oli todella ala-arvoista. Suunnilleen toivoteltiin ettei tarvitse tulla sinne enää rahaa kinuamaan. Sen käynnin jälkeen oli todella skeptinen fiilis mutta käännyttiin kuitenkin Nordean puoleen ja yllättäen sieltä järjestyi kaikki mitä toivoa saatettiin, ja ilman mitään lisävakuuksia. Sen lisäksi palvelu oli todella ystävällistä .
  Kiva että saitte raha-asiat järjestettyä mieleisellänne tavalla :)

  Tsemppiä blogiäänestykseen, laita tosiaan linkkiä tänne niin saa käydä äänestämässä. Tää on kyllä niin ehdoton hyvän mielen blogi ettei ole toista! Mielelläni käyn siis ääneni antamassa!

  • No teillähän oli sit just sama! Mä oon kans tosi pettynyt :( Mutta onneksi asia järjestyi helpommin näin loppujen lopuksi :)

   Mä laitan linkin vielä, mut siellä se äänestys on jo! Alkoi tänään :) Kiitos <3

 18. Meillä kävi silloisen Sampo-pankin kanssa niin, että myönsivät kyllä lainan. Kaikki meni hyvin siihen asti kun olisi pitänyt nostaa ensimmäinen lainaerä. Olimme sitä ennen säästöillä maksaneet tontin, suunitelmat, perustukset ja ensimmäisen erän talopaketista. Talopaketin toinen erä piti maksaa ennen paketin toimittamista tontille ja pankissa laskivat, ettei valmiusaste ole ennen talon pystyttämistä riittävä lainaerän nostamiseen. Kyse oli parista viikosta. Pankki olisi halunnut lisävakuuden tälle ajalle. Talopaketin toimttaja luotti meihin sen verran hyvin, että tarjosi lisää maksuaikaa. Me kuitenkin äänestimme jaloillamme ja vaihdoimme Nordeaan. Koko rakennusajan lainaerien nostot onnistuivat ilman mitään ongelmia.

  • Noin sitä pitää! Mun mielestä just tuo luottamus on tärkeä pankkisuhteessa! Loppu hyvin kaikki hyvin! :) Onnea teille omasta talosta vielä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta