Talon suunnittelu etenee

IMG_20131018_140947

 

Eilen leivottiin lasten kanssa perjantain kunniaksi vadelmainen kuivakakku. Ihan en lopputuloksella lähde Kinuskikissaa haastamaan joten pysytään omimmalla alueella bloggailussa. Seiti-riisiin taasen ei sen kummempaa reseptiä tarvitse. Punnitse, keitä, paista, jaa.

IMG_20131018_122207 IMG_20131018_131201 IMG_20131018_131450 IMG_20131018_132042 IMG_20131018_132136 IMG_20131018_132402 IMG_20131018_132821 IMG_20131018_140800

 

Kävelytreenit tehtiin eilen Saran kanssa enkä oikeastaan muista milloin viimeksi olisin käynyt kopsuttelemassa korkkareilla. Kivaa oli mutta eihän siitä mitään tullut kun en tiedä kumpia poseja tässä enää treenais, bikinin vai bodyn. Mun kisat on vielä jossain niin kaukana. Vyöryin menemään noissa korkkareissa tuolla. Dieetti on siis ihan paikallaan.

IMG_20131018_190111 IMG_20131019_174016 IMG_20131019_174220 IMG_20131018_193921 IMG_20131019_173848 IMG_20131019_174307 IMG_20131018_175717

Kotona muulla perheella oli homemade-burger-friday ja mulla seiti-riisiä real-leivillä. Oon onneksi laskenut makroihin mukaan Philadelphia tuorejuustoa josta oon joka päivä kiitollinen. Dieettihörinää already! Mut se vaan pelastaa nuo leivät. I <3 cream cheese. 

Tänään pidettiin jälleen talonsuunnittelupalaveria! Mun äiti eli meidän arkkitehti oli saanut ensimmäiset luonnokset valmiiksi ja tehnyt meille hienot kansiot piirustuksista! Oltiin miehen kanssa tutustuttu piirroksiin etukäteen ja tänään yhdessä pohdittiin hienosäätöä ja makusteltiin eri vaihtoehtoja. Ollaan päästy piirustuksissa jo todella lähelle sitä mitä halutaan ja aivan yht’äkkiä tuntuu että epävarmuus on poissa ja palaset loksahtavat kohdilleen. Vielä viikko sitten en osannut kuvitella koko taloa! Äiti oli saanut todella hyvin selvää meidän toiveista ja mikä parasta, oli osannut lisätä luonnoksiin luovuutta ja sellaisia ratkaisua mitä ei-ammattilainen ei osaisi edes keksiä. Myös se että nyt talo on suunniteltu täysin tontin mukaan, korostaen sen luontoa, mallia ja ilmansuuntia on luonnosten parasta antia.

Talo Liljeroos <3 Saan edelleen sydämentykytyksiä.

IMG_20131019_160404 IMG_20131019_155606

Tällä hetkellä suunnitelmissa on rakennuttaa passiivienergiatalo eps-harkoista joiden sisään tulee betonivalu ja päälle kivirappaus. Perustuksena on antura ja tällä hetkellä luonnosten mukaan talo on 181kem2 kahteen kerrokseen joista alakerrassa on hieman enemmän. Katto on määräysten mukaan harjakatto ja materiaalina huopa. Menikö yli hilseen vai perushuttua?

Alakerrassa on ”läpinäkyvä” takka josta tuli näkyy useampaan suuntaan, huonekorkeus on 3 metriä ja takapihalle eli etelään antava seinä on pääosin lasia/lasiovia terassille. Samasta piipusta on takkavaraus yläkerrassa vanhempien makuuhuoneeseen mutta lopullinen budjetti määrittelee lämmitelläänkö siellä varpaita takkatulen ääressä vai ei.

IMG_20131019_173736 IMG_20131019_173642 IMG_20131019_173601

 

Huonejako meni niin kuin aikaisemmin kirjoitin, että alakerrassa on sauna, kylpyhuone, keittiö, ruokasali ja olohuone. Yläkerrassa kaikki makuuhuoneet, vaatehuone ja kodinhoitohuone. Ylhäällä huonekorkeus on matalampi ja tilat alakertaa privaatimmat. Laitan varmasti lisäkuvia sitten kuin luonnoksista päästään pidemmälle ja lopullinen pohjapiirustus on valmis! Nyt me pyöritellään mamman printtaamia pohjia jotka on isolla paperilla 1:50 niin voidaan helpommin luoda mielikuvia todellisuudesta ja tilasta kokonaisuudessaan. Tää on niin paljon helpompaa nyt kuin katsoa valmistalojen pohjia pieneltä ruudulta. Raksaprojektia odotellessa hain ruuveja ihan muihin juttuihin ja huomasin, että Bauhausiin oli tullut joulu.

IMG_20131019_173207 IMG_20131019_173354 IMG_20131019_173449 IMG_20131019_144943

 

Mä jatkan haaveilua täällä… Oliko muilla raksaprojektia meneillään, missä vaiheessa olette ja minkälaisia ratkaisuja teillä on?

Ja joko saa juoda glögiä? Muistaako joku oliko sokerittomassa kuinka paljon kaloreita? Merkkisuosituksia?

Anna

30 vastausta artikkeliin “Talon suunnittelu etenee”

 1. Voi kuinka ihanaa ja jännää olis suunnitella oma talo! Ensin pitäs vaan odotella se kymmenen vuotta, valmistua, löytää työ ja perustaa perhe ja vielä säästää jostain rahat siihen taloon :D Mutta jos ikinä pääsen noin onnelliseen tilanteeseen, mulla hajoais varmaan pää, kun en osais päättää, mitä haluan :D Ja aloitin muuten glögikauden tällä viikolla! :) Mutta mitään suosituksia mulla ei valitettavasti ole antaa :D Mukavaa talonsuunnittelua teille, ihanaa saada seurata sitä näin blogin kautta, kuten myös liikuntahöpinöitäsi :)

  • Ehkä me ollaan sit eri ikäisiä? ;) Tää on meidän kolmas koti nimittäin jo sitten :) Eli tosiaan kaikki aikanaan! Mutta suunnittelu on ihanaa kyllä <3 Mukavaa lauantain jatkoa sulle! :)

 2. Näin 5 vuotta talon valmistumisesta (ei tää siis koskaan ihan valmis varmaan ole ;)) on jo ihan kiva seurailla muiden innostusta ja taloprojektien etenemistä :) Ja sun maku näyttää olevan aika lähellä omaani (rapattu kivitalo meilläkin), eli mielenkiinnolla seuraan tätä teidän projektia :)

  • Teillä on tosiaan jo ”valmista” piha tuottaa hedelmää jne. :) Ihanaa varmasti! Ehkä siinä menee tovi kun toipuu omasta projektista. Onks se Terhi sama kuin muiden ihmisten vauvojen kanssa? :D Kun ei oo omat ihan pieniä niin jo ihastelee muiden pienokaisia? Hah ;)

 3. Glögiä on jo juotu! :D Sokerittomassa oli kaloreita 16kcal/100g, hiilaria 3,8g/100g :) Ja tää oli siis Marlin perinteinen sokeriton :)

 4. Me kans kiinnostuttiin tosta harkko-rakentamisesta kun törmättiin siihen messuilla. Itseasiassa ihan meidän naapuriin valmistui juuri talo, joka on tolla systeemillä valmistunut.
  Meillä olis periaatteessa mahdollisuus rakentaa appivanhempien tontille, muttei vielä olla päätetty rakennetaanko siihen vai katsotaanko tonttia jostain muualta meidän nykyiseltä alueelta. Ongelma noiden tonttien kanssa on se, että sellanen vajaa +150 000€ pitäs jostain löytyä eka siihen tonttiin ja koska asumme savimaa-alueella, niin täytyy varautua siihen, että voi joutua paaluttaan vaikka 30-metriin.

  Toisaalta sitten taas, kaverini vanha omakotitalo paljastui hometaloksi ja he joutuivat purkamaan suunnilleen kaiken. Sitä juttua kuunnellessa tuli vielä suurempi pelko persiiseen ostaa vanhaa taloa. Ja mihinkään rintamamiestaloon mua ei saa kirveelläkään, koska jatkuva nikkarointi ja remontointi ei todellakaan ole minun, tai tosinörtti mieheni erikoisalaa!

  • Harkkorakentamiseen ollaan mekin päätymässä, ainakin näillä näkymin! :)

   Hitsi, sehän ois hyvä jos saatte tontin! Ne kun on tosiaan pirun kalliita…

 5. moi, oon itekki tässä vähän laihdutellu ja kiristelly, ja suurimmaks osaks toteutin sen hiilareita vähentämällä. kaurapuuroaruisleipää ja hedelmiä&kasviksia söin, mutta ruuan kanssa jätin perunat pastat ja riisit pois. sun dieetillä on kuitenkin paljon riisiä jne, mietin juuri että olenko jättänyt nämä hiilariähteet ns turhaan pois, siis voiko niitäkin nauttimalla kiristyä? olen hieman ymmälläni :) olet PT niin ajattelin että osaat ehkä vähän neuvoa! nyt olen katsos muodostanut itselleni pienimuotoisen hiilarikammon.. aamupalalla syön hiilaria paljon, mutta muilla aterioilla vältän sitä, vaikka ei ehkä pitäisi.. vai pitäisilkö?

  • Ootko laskenut paljonko saat koko päivästä energiaa? Jos sulla on vaan aamupalalla hiilihydraatteja niin ruokavalio saattaa olla todella niukkaenerginen ja sillä on aina huonot puolensa. Mä haluan et mun kroppa kestää myös hiilihydraatteja ja syödä niin paljon kuin mahdollista joten oon totuttanut sen tällaiseen ruokavalioon. Syön siis riisiä molemmilla aterioilla, aamulla puuroa ja treenin jälkeen vielä leipää aterian kylkeen. Etenkin treenin jälkeinen ateria saa sisältää hiilihydraatteja sillä se edistää palautumista ja kuittaantuu kyllä. Sen sijaan illan viimeisellä aterialla juuri ennen nukkumaanmenoa niitä ei kroppa niinkään tarvitse -ainakaan meikäläisellä. Suosittelen kyllä että kokeilet palautella vähän niitä ruokavalioon jos olo tuntuu kehnolta, heikolta tai nälkäiseltä. Kyllä tosiaan näinkin voi kiristyä ;) Näet vielä :D

 6. Valion sokerittomassa on 12 kcal/100 g. Minun suosikki ja tänään join ensimmäistä kertaa tänä syksynä.

  Hienon näköinen talo. Varmasti tulee ihana!

  • Ne on vuosi sitten ostettu GinaTricotista mut on melkein kuin sukkahousu-leggingsit! Siksi ne pitää olla aina mikroshortsien kanssa et ei näy läpi :)

 7. Sun blogista kyllä tulee kokoajan mielenkiintoisempi uusine juttuineen. On kiva seurata sun ”fitness” tavoitteita ja mihin vielä päädytkään :) Ja nyt tämä taloprojektikin! Meillä tehdään nyt sisäseinien pintoja ja kalusteet on jo tontilla odottelemassa, laatat ja laminaatit tilattu, hih! :) Meillä harkkotalo, mutta Lammin kiviharkoista. Olis muuten kiva joskus kun piipahdat Porissa niin vaikka kaffetella, kun vissiin joskus käyt täälläpäin :)

  • Kiva kuulla Outi! Ja kyllä mä taidan enemmän jo haaveilla body fitnessistä, pitää vaan saan saada lisää lihaa etenkin hartialinjaan ja reisiin. Mutta nyt tää dieetti eka pois alta ja poltellaan vähän ikirasvoja pois. Paino on kuitenkin 73kg paremmalla puolella joten ihan hyvä et tiputellaan sinne kuudenkympin hujakoille. Sit ne hartiat ja eiku kisadieetille :D Menee vaan pikku tovi ;)

   Mekin halutaan harkkotalo ja kysytään kyllä tarjoukset joka paikasta mutta pelkään et ne on vaan liian kalliita meille. Mäkin haluun :( <3

   Ilman muuta vois! Kutsutko kahville uuteen kotiin?! :) Me tullaan varmaan jouluna (välipäivinä) taas Hyvälänviikiin joten jos ootte maisemissa niin tuun ihastelemaan teidän kivilinnaa :)

  • Hiljaa hyvä tulee ja vartalonmalli sulla on hyvä bodyyn :)
   Jouluna siis kaffeetellaan meen kivilinnassa, jossa tuskin on kaikki listat ym. paikallaan, mutta se ei varmasti haittane :) Kiva! <3

 8. Moikka :)

  Täällä yksi talonrakentaja ilmoittautuu. Todella mielenkiintoista lukea nyt vielä kaiken muun lisäksi tosta taloprojektista. Me alettiin keväällä rakentaa. Tosin pohjat tehtiin jo syksyllä. Jouluksi kotiin oli haaveena, mutta ei taideta ihan ehtiä. Meillä on aika perinteinen (tosin suurilla ikkunoilla).. Puutalo, tiilikatto, iso autotalli, 180 m2. maalämpö/takka. Ja tontti oli 2500 m2. Sellaista meillä. :) Raksaaminen on ihanaa, mutta myös koettelevaa. Meillä varmasti helpottaa se, ettei ole lapsia. Mutta hyvin se varmasti lastenkin kanssa sujuu! Paljon onnea rakentamiseen! Niin, kuinka valmiina ajattelitte ottaa talon? Vai teettekö ihan alusta asti itse?
  Meille tuli talofirmasta vesikattovalmiudessa. Rakennusmiestä ollaan pidetty tosi vähän, eli tää on meille sellainen ihan oma projekti :) Naputellaan kahdestaan. Välillä saadaan jostain apuvoimia.

  Ihanaa syksyä :)

  Terkuin Heidi

  • Hyvä jos ees muutamaa lukijaa kiinnostaa raksahöpinät ;)

   Hieman on auki vielä miten tehdään mutta kysytään tarjouksia eri vaihtoehdoista. Täysin valmiina ei kuitenkaan olla tilaamassa. Pitää pohdiskella, laskea ja kysellä tarjouksia nyt kun pohjapiirustus alkaa olemaan valmis! :) Varmasti ainakin mies osallistuu paljon rakennustöihin!

   Ihanan kuuloinen talo teillä ja tonttiakin riittää :) Tsemppiä rakentamiseen ja loppurutistukseen! Kyllä se on sit varmasti sen väärti :)

 9. Turhaan sanot että ”vyöryt korkkareissa”. Pöh pöh! Vaikka kisakuntoon nähden kunto olisikin ”lihava” niin normaalielämän kuntoon verratessa olet juuri nyt erittäin terveen ja vahvan näköinen! Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen :)

 10. Moikka!
  Me on asuttu nyt 2,5vuotta rakentamassamme talossa ja noh…muutaman jutun tekisin ehkä toisin ;) Mutta se tunne kun pääsee muuttamaan uuteen kotiin on sanoinkuvaamaton <3 me tehtiin paljon itse, joten verta, hikeä ja kyyneleitä tuli vuodatettua ;)

  Asiasta toiseen, miten saat noista pakasteseistä hyviä? Mun mielestä ne on karseita sellasenaan uunissa tehtynä…miten ne sais maistumaan hyviltä??joku mauste kenties?

  • Voin kuvitella! Kyllä tää on aika iso projekti ja varmasti vie voimia! Kuulostaa kuitenkin ihanalta tuo kun pääsee muuttamaan! :)

   Noissa tän postauksen kuvissa seiti oli tuollaisina paloina. Laitoin kapeaan pitkään vuokaan palat vierekkäin ja peitin foliolla jotta neste ei haihdu ja kalasta tule kuivaa. Maustoin pelkästään suolalla koska mun mielestä seiti on ihan ok ;) Ne oli seitifilee-paloja.

   Tänään testasin seitifileitä jotka on ihan kokonaisia eikä tuollaisia ”painettuja paloja” ja nää oli vielä parempia. Tein samalla systeemillä folion alla 35min 200 asteessa, laitoin jo ennen uuniin menoa kalaan merisuolaa, pippurisekoitusta ja valkosipulirouhetta. Valmiin kalan päälle kaadoin oliiviöljyä. Tuli niin hyvää! Tuossa on kuva annoksesta: :)

   http://instagram.com/p/fsHW5BNBOj/

 11. Aatteles sitä hetkeä, kun palaat kisoista pokaali kainalossa uuteen kotiisi, jossa lyhdyt odottaa ulko-oven pielessä, kynttilät olohuoneessa, paisti uunissa, jälkiruokapannacotta jääkaapissa ja sauna lämpiämässä. Se on kaiken raatamisen, ruuvaamisen, treenaamisen ja dieettaamisen väärti. <3

  Kippis täältä glögimukin ääreltä! :D Pikkujouludieetti koki tällä viikolla pienen kolauksen, mutta kutsutaan sitä vaikka buustiksi tai tankkaukseksi, niin ei tuu niin paha mieli. :P

  • Aika mukava mielikuva!! :)) Oot ihana! <3

   Ja kuule kippis takaisin! Kävin kans ostamassa ja illalla postausta glögeistä vielä, alan just rustaamaan ;)

   Tsemppistä ensi viikkoon :D Olkoon se parempi ;)

 12. Anteeks jos tämä on käynyt jo ilmi, mutta en nyt löytänyt tietoa kuitenkaan pikaisella selailulla: mistä nokita bonnen soseita saa? :)) olen kysellyt jo muutamista kaupoista, mut ei ole.

  • Moikka! Joo ilman muuta saa kysyä! Bonne on pieni kotimainen yritys eikä vielä ihan kaikkien kauppojen valikoimissa. Tällä hetkellä sitä pitäisi löytyä S- ja K-ryhmän suurista kaupoista. Ainakin meidän S-marketissa, K-supermarketissa ja ihan K-marketissa on. Se on useimmiten hillohyllyssä. Kannattaa kysyä kauppiaalta niin tilaapi jos ei jo löydy ;) Joku lukija oli pyytänyt ja olivat heti ottaneet valikoimiin kun kysyntää oli :)

  • Mulle sanottiin S-Ryhmästä, että Bonne kuuluu heidän tuotevalikoimaan, joten jos sitä ei ole jossain Prismassa (esim.) niin sen saa sinne helposti pyytämällä, koska jossain heidän keskusvarastossa sitä on. Tuo helposti voisin laittaa lainausmerkkeihin, sillä itse pyysin ruusunmarjaa ja hyllyyn tuli kaikkea muuta Bonnea paitsi sitä ;) Joten olen sitten ostanut sitä Citymarketista, jossa sitä on aina hyllyssä.

 13. Hei tuohon makuhuoneet yläkerrassa, kodinhoitohuone alakerrassa ongelmaan on ainakin täällä anoppilassa löydetty passeli ratkaisu! Yläkerrasta menee ”tunneli” suoraan alakerran kodinhoitohuoneeseen jolloinka vaatteet voidaan vain tiputtaa alakertaan luukusta. Tämä on kulmahyllynä ja näyttää siis aivan tavalliselta kaapilta eli ei edes sisustusta häiritse.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta