Grand Designs

IMG_20131006_211918

 

Meillä oli tänään ensimmäinen palaveri uudesta talosta meidän pääarkkitehdin eli mun äidin kanssa. Puhelimessa ollaan toki keskusteltu mutta koska asutaan eri kaupungeissa niin tänään vasta päästiin palaveeraamaan saman pöydän ääreen. Tontin mun vanhemmat on nähneet jo aiemmin, eikä nyt ollut tarvetta käydä siellä joten kahviteltiin meillä ja suunniteltiin taloa yhdessä.

IMG_20131006_212458 IMG_20131006_212407 IMG_20131006_212100

IMG_20131006_212210

IMG_20131006_212319 IMG_20131006_213632

 

Voin kyllä rehellisesti sanoa, että lapsuuden hyvin suuressa kodissa viettäneenä on vaikea suunnitella taloa, kun on tottunut ja mieltynyt isoon ja avaraan. Meillä kotona huonekorkeus on sen vajaa 3 metriä, on takka alhaalla ja ylhäällä vanhempien makuuhuonessa, uima-allas, erillinen ammeellinen kylpyhuone ja mitä muuta. Oulussa sitä lääniä riitti! Nyt postimerkin kokoiselle tontille omien unelmien mahduttaminen budjetin rajoissa on luopumisen tuskaa. Ei taida auttaa, että lempiohjelmani on Grand Designs!

IMG_20131006_211708 IMG_20131006_211622 IMG_20131006_211539 IMG_20131006_211407 IMG_20131006_211320 IMG_20131006_214234 IMG_20131006_214115 IMG_20131006_215002 IMG_20131006_220034 IMG_20131006_215433

 

Tämän hetken mietteitä on, että kaksikerroksisen talon yläkerrassa olisi makuuhuoneet, wc ja kodinhoitohuone. Alakerrassa on aamuauringon suuntaan eli itäänpäin avautuva keittiö joka on mahdollisesti erillinen ja U-mallinen. Keittiöstä erilleen haluamme suuren ruokasalin jota voisi kuvata enemmän sanalla juhlava kuin kodikas. En missään nimessä halua kokkaussaareketta ruokapöydän lähettyville vaan ihan oman ruokarauhan. Jos tila antaa myöten olisi keittiössä myös ruokapöytä aamupalaa ja iltapalaa varten. Alakerrassa koko etelä-länsi puoli olisi avaraa olohuonetilaa jossa on varaava takka. Olohuoneen suurista ikkunoista olisi näkymä kallio- ja mäntymetsäiselle takapihalle joka tulee säilyttää luonnontilaisena. Saunan ja kylpyhuoneen sijoittaisin pimeimpään paikkaan eli länteen jonne aurinko laskee. Siellä suunnalla olisi myös hyvä paikka portaikolle, koska huonekorkeutta ei saunatiloihin tarvitse.

IMG_20131006_212026 IMG_20131006_211800 IMG_20131006_221539 IMG_20131006_220942 IMG_20131006_221246 IMG_20131006_221506 IMG_20131006_221717 IMG_20131006_222238

 

Autotalli on vaihtumassa autokatokseen ja kellari jäänee tekemättä ellei maaperätutkimuksessa ilmene ihmeitä. Makuuhuoneita toivotaan että saadaan viisi, yksi vanhemmille ja kolme lapsille ja yksi jää kirjastoksi/vierashuoneeksi. Rakennusoikeutta tontillamme on 190m2, mutta sen pitää sisältää autokatos/autotalli ja vähintään 5m2 varasto.

IMG_20131006_214431 IMG_20131006_222356 IMG_20131006_222448

 

Ah niin ihanaa, jännittää mutta vaikeaa! Vaikka olen aina halunnut oman talon niin nyt kun aika on käsillä niin sen suunnittelu ei olekaan niin helppoa! Mielessä pyörii miten osaan yhdistää toiveeni modernista mutta kuitenkin siitä, ettei talosta tule pelkästään skandinaavinen, suoralinjainen ja liian kliininen. Rakastan esimerkiksi rimoitettuja ikkunoita ja hurahdan ajoittain Rivièra Maison -tyylisiin juttuihin ja Shabby chic -krumeluureihin. Lämpöä, kodikkuutta ja esteettisiä yksityiskohtia, ilman liikaa tavaranpaljoutta tai trendeihin nojaavaa sisustusta. Viimeisellä tarkoitan esimerkiksi sisustustarroja tai esineitä vaikkapa kaunoteksteillä ei nykyiseen eikä tulevaan ole suunnitteilla. Mutta mikä kestää aikaa ja mikä on meidän unelma? Sen kun tietäisi, edes sen mitä itse haluaa ;)

Postauksen kuvituksena meidän nykyinen 4h+k.

Anna

35 vastausta artikkeliin “Grand Designs”

 1. Pienenä vinkkinä: suunnitelkaa myös alakertaan vessa(ellei ole jo mietittynä). Jos perheestä joku esim. murtaa jalkansa ja vessaa ei ole alhaalla, on todella työlästä nousta portaat kipsi jalassa. Ja muutenkin jos on sairaana, on hyvä jos vessa sijaitsee alhaalla. terveisin timpurisnainen :)

 2. Ihania suunnitelmia! Kiva lukea taloprojektistanne. Täällä on menossa loppukiri, jouluksi kotiin….. Tuskin joka lista paikallaan vielä silloin on ja kivitaloa kun tehdään niin rappauskin tapahtuu vasta ensi kesänä… Ihana koti teillä on kyllä tälläkin hetkellä!

  • Ai miten mulla on mennyt ihan ohi, että rakennatte! Oisko kun sulla on treeni- eikä raksablogi! :) Pitääpä tutkia onko sulla blogissa juttua rakentamisesta! :)

  • Juu, rakennetaan, joskus oon jotain maininnut ja muutama kuvakin ollut joskus, mutta tosiaan pääpainohan ollut treeneissä :) Mun toisesta blogista, joka löytyy sieltä sivupalkista voi kans löytyä jotain, mutta se blogi on kärsinyt pientä hiljaiseloa, sinne pitänyt kyllä enemmän päivitellä raksakuulumisia, mutta kiireessä ei kaikkea ehdi :) Tekeillä on kyllä jouluksi kotiin postaus :D

 3. Nyt iski kotikateus! Taas kerran :D teillä on niin ihanan avaraa ja harmonista jo nykyisessä kodissa ja meil on kämppä aina kuin pommin jäljiltä. Pitäis osata luopua turhasta tavarasta…

  Onko toi hedelmäkori alessin? Ihastelin samaa hullujen päivien kuvastosta ja himottais kyllä kovasti!

  Ootko miettinyt jotain koirien pesu paikkaa alakertaan? Monethan yhdistää sen Kodinhoitohuoneeseen tai vessaan ja on varmasti kätevä kurakeleillä :)

  • On Alessin! Sen nimi on sitruskori! Tosi kiva :) Ja puserrin on ihan ehdoton, käytän kokoajan!

   Joo joku sellainen pitää saada jonkun sisäänkäynnin yhteyteen!

 4. Suosittelen lämmöllä erillistä keittiötä; itsellä vastavalmistunut talo jossa täysin erillinen keittiö aamupalasaarekkeella ja olohuoneen yhteydessä sitten kunnon ruokailutila josta voisi myöskin käyttää sanaa ”juhlava”. Ei näy keittiön sotkut ruokailutilaan kun halutaan syödä fiinimmin ja aamupalat saa syötyä nopsaan keittiön puolella.. Onneksi pidin pääni vaikka nuo avokeittiöt nyt vielä kovinkin muodikkaita ovat..

 5. Suosittelen lämpimästi myös Design Taloa talotoimittajana, meille valmistui viime vuonna heidän mallistonsa talo ja olemme todella tyytyväisiä koko rakennusprosessiin.

  Vessa molemmissa kerroksissa taitaakin olla nykyisin rakennusmääräyksissä ”pakollinen”.

  Teillä onkin ammattitaitoinen suunnittelija mukana joka tietää aika hyvin teidän tarpeenne, mutta kannattaa miettiä omaa päivärytmiä ja teille tärkeitä asioita. Esimerkiksi sitä, että jos kuivattaa pyykkiä ulkona terassilla tms. niin KHH ei ole käytännöllinen yläkerrassa. Tämä vain esimerkkinä ajattelutavasta, meillä yksikerroksinen talo niin en ole ajatellut kerrosjakoa.

  Tsemppiä projektiin!

  • Ai olitte? Kiva kuulla! Se on kyllä et jokaisesta toimittajasta löytyy netissä mielipiteitä molempiin suuntiin. Me vaan haluttais kivitalo niin siksi pohditaan et tarvitaanko runkoa mistään jne. Mutta eiköhän nää pian selviä :) Ois kyllä helpotus ottaa valmiina ainakin tiettyyn pisteeseen rakennettu talo… Mutta mietintää ;)

   Kiitos ja onnea uuteen kotiin! :)

  • Kiitos :)

   DT:stä olen itsekin lukenut huonoa ja ilmeisesti Helsingissä voikin olla laadussa vaihtelua kun raksaporukat vaihtuvat taajaan. Meillä ei ilmennyt MITÄÄN valitettavaa (ihan minimaalisia juttuja joita en edes laske, eivät olleet rakenteellisia vaan esimerkiksi naarmu ikkunanpielessä -> korjattiin) ja sekin lienee aika harvinaista.

   Jos päädytte talopakettiin minkäänlaiseen niin olkaa vaan tiukkoina ja selvittäkää oikeudet, ei tarvitse huutaa kellekään puhelimessa mutta jämäkästi joutuu rakennusasioissa etujaan valvomaan! Rakenteenhan vois tehdä puisena ja verhoilla tiilellä, jos edullisemmin haluaa pärjätä. Teidän tontti kantaa kyllä kivitalonkin.

   Vielä viimeinen vinkki eli laskekaa budjettiin vielä 10-20 % liikkumavaraa, meillä oli muka kaikki otettu laskuihin mukaan postilaatikkoa myöten mutta silti budjetti heitti jopa +30 000 € ylöspäin.

   Ihanaa talonhaaveiluaikaa!

 6. Mä jäin sitä miettimään, että khh alakerrassa mahdollistaisi sen, että koirat pystyy ottamaan sitä kautta sisälle ja esimerkiksi syksyn kurakeleillä on helppo putsata tassut ja massut? Toisaalta ymmärrän ettei tietenkään kaikkea mahdollista voi tunkea alakertaan jos on kerta yläkertakin :D

  • Vastasin tuohon alemmas Viiden äipän kommenttiin miksi me halutaan pyykinpesut ylös. Mutta totta tuo, että alas tarvitaan joku kuraeteinen tai suihkutuspaikka. Ehkä saunan yhteyteen ja sinne sisäänkäynti myös? Vielä on auki moni ratkaisu. Pyykit ja vaatteet voisi silti pitää samassa kerroksessa kuin vaatehuoneen ja makuuhuoneet? :)

 7. Todella kaunis sisustus, oon sitä aina vilaukselta nähnyt eri kuvissa mutta kiva kun kuvasit oikein kunnolla. Mua miellyttää toi selkeys ja avaruus, oma sisustusmaku on aika samanlainen sillä erotuksella että pääväri on valkoisen sijaan musta, eikä mulla ole kotona mitään muita värejä kuin musta, valkoinen, harmaa, hopea/kromi/teräs.

  Tyylillisesti kuitenkin miellyttää siis suuresti, tuollaisessa kodissa olisi ihana kyläillä ja istua iltaa, asumisesta puhumattakaan <3

  http://musclefetish.blogspot.fi/

 8. Meillä asutaan lasten ja koiran kanssa itserakennetussa kaksikerroksisessa kodissa,ehdottomasti khh alakertaan! täälähän se arki suureksi osaksi eletään, imuria tarvii jatkuvasti, ja samoin pyykkihuolto toimii alhaalla paljon kätevämmin (meillä vaatteet säilytetään alhaalla), koiran tassut ja saappaat yms saa huuudeltua kätevästi yms.yms,Kaunis on teidän tämänkin hetkinen kotinne, sinulla on silmää!tsempit suunnitteluun ja rakennusprojektiin!

  • Onko teillä osa makuuhuoneista alakerrassa? Me on mietitty et jos kaikki makuuhuonet on ylhäällä niin olisi inhottavaa kuskata pyykki alakertaan ja takas ylös kaappeihin puhtaana. Ois myös kätsympää pukeutua ylhäällä ennen kuin tulee alas! Mut nää on tietysti makuasioita :) Joku pieni teknisempi eteinen ois hyvä alakerrassa jonkun sisäänkäynnin yhteydessä, että voisi koirat pestä mutta varsinainen pyykkihuolto olisi ylläkerrassa. Näin tällä hetkellä suunnitelmissa :)

 9. Meillä on kodinhoitohuone alakerrassa ja makuuhuoneet yläkerrassa ja toi vaatteiden kuskaaminen on kyllä tosi ärsyttävää joten multa peukku kodinhoitohuoneelle siihen kerrokseen missä makuuhuoneetkin on ja sitten erillinen kuraeteinen alakertaan. Kodinhoitohuone meillä sijaitsee heti ulko-ovenvieressä ja lattia on kivilattiaa sekä siinä että eteisessä (erillistä pikkueteistä meillä ei ole) joten etenkin kurakeleillä tykkään sitten puolestani sekä lattiamateriaalivalinnasta että siitä, että kuraiset vaatteet saa heti siinä ulko-oven lähettyvillä pois.

  M

  • Kiitos vinkeistä! :) Ja tosiaan just tuota ajattelin tuosta pyykkien kantamisesta. Meillä himassa oli näin kuten me suunnitellaan ja koskaan ei tarvinnut vaatteita kauas kantaa. Toimi :)

 10. Ihanaa aikaa elätte. Voin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, sillä oma talo valmistui kesällä :)

  Mahtavaa päästä miettimään ratkaisuja juuri teidän elämään sopiviksi. Esimerkiksi tuo KHH sijoitus, eiköhän sen omasta arjesta tiedä, missä sen paikka paras. Meille moni sanoi, että sisäänkäyntiin kannattaa tehdä tuulikaappi, ettei avonaiseksi. No niin on näistä huolimatta avomallinen sisäänkäynti ;).
  Meillä tosin koirat tulevat pääsääntöisesti sisään KHH:n kautta ja jäävät siihen kuivattelemaan ja rapistelemaan enimmät hiekat.

  Oikein paljon onnea ja voimia tulevaan. Ja älkää uskoko näitä ”rakennusaika on koettelemuksien aikaa parisuhteelle”, sekin tapauskohtaista. Meillä se on ainakin ollut sitä ihaninta aikaa, kun OMA talo valmistuu.

  ps. Vai lapsille kolme huonetta ;), ja yksi huonehan on kotikuntosalia varten, eikö :)

  • Ihanan positiivista välillä rakentamisesta! Hurraa! Ja onnittelut teille ihka uudesta kodista, vau! <3

   Lapsioptio iltatähteen pitää ottaa huomioon suunnitelmissa :D

 11. Ihana sisustuspostaus välillä! Teillä on kaunista, sulla on selvästi sisustajan silmä. :) Mä jäin tekstissäsi jumiin tuohon ”kolme makuuhuonetta lapsille”. :):):)

  Toi on hyvä idea, että alakertaan tulee ns. kurasuihku ja joku pienempi siivoushuoltosoppi, mutta pyykkihuolto tehdään siellä, missä nukutaan. Meillä on rinnetalo ja varsinainen asuinkerros yläkerrassa ja alhaalla pesu-, pyykki- ja vierasmajoitustilat ja välillä kieltämättä nyppii kuskata sitä pyykkiä kahden kerroksen väliä. Etenkin silloin, jos vieraat majoittuu alakerrassa, eikä pyykkitouhua pääse tekemään niin vapaasti. Skandinaaviseen tyyliin on muuten helppo yhdistää halutessaan vaikka maalaisromantiikan koukeroita tai mikä nyt milloinkin sattuu miellyttämään, eli siinä mielessä se on helppo. Mä oon ihan kyllästyny oman kotini sisustukseen ja kalusteisiin ja olis kova vimma uudistaa. Mä muuten näin yhtenä yönä unta, että sä pyöräilit meille ja suunniteltiin meille uusi sisustus. :D Ja hieno tuli, tietty. :)

  • Hahaa mikä uni! Et oo ensimmäinen lukija kenen unessa oon ollut =) Näitä tulee aina välillä ja on kyllä hauskoja!

   Mitään uutisia ei lapsien suhteen siis ole, ollaan kuitenkin nuori perhe ja talo on meille pitkäksi aikaa joten miksi ei enempää lastenhuoneita. Ei ollaan koskaan päätetty että ei haluttaisi enempää joten ehkä joskus luoja suo, kun on sen aika :)

 12. meillä siis vaatteet säilytetään alhaalla, erillinen vaatehuone khh:n yhteydessä, toimiin hyvin! ylhäällä lakanat ja yläkerran vaatehuoneessa kausivaatteet.

 13. Pohjakuva ois sitten kiva nähdä! Mä rakastan asuntoja <3
  Kiinnitin myös huomiota tuohon 3 makkariin :) Jos se on sitä mitä me luullaan, niin ois kiva seurata sitäkin blogista :)

  • Voi teitä höpsöjä! Ei oo mitään kerrottavaa mutta kuten kommentoin jo, niin kyllä varmaan halutaan vielä jossain vaiheessa lisää. Ehtiihän tässä kun ei olla vielä kovin vanhoja :) Juuri nyt ei kuitenkaan ole suunnitelmissa mutta koska talo on pitkälle tulevaisuuteen kannattaa varmaan tehdä useampi makuuhuone jos joskus tulee tarvetta!

 14. Hyvä, ku kaikki me takerruttiin tuohon makuuhuoneiden lukumäärään :D

  Mutta hyvä se on varautua. Vielä en oo kuullu kenenkään rakentaneen sanoneen, ett ”voi ku on tuo yks makuuhuone ylimääräinen”. Toisinpäin kyllä kuulee sanottavan yllättävän usein.

  • Te ootte niin pikkutarkkoja! ;) Ja joo näin on, voi olla että se yksi huone on aula jossa on pariovet eli siitä on sitten mahdollista muuntaa makuuhuone tarpeen vaatiessa :)

 15. Hei!

  Tää ei liity aiheeseen mut olisin kysynyt tosta PTCA personal trainer koulutuksesta, koitko sen hyväksi ja hyödylliseksi koulutukseksi? Itse harkitsen kouluttautumista, mutta vaikea valita kun niitä on niin paljon:D

  • ja vielä, että onnistuuko hyvin työn/koulun ohessa? Oliko kovin aikaa vievää? kiitos jo etukäteen!

  • Oli kyllä hyvä koulutus ja ehdottomasti tarpeellinen, en mä muuten voisi tehdä tätä työtä! Muista mulla ei oo kokemusta joten on vaikea verrata! Oppiminen on myös hyvin yksilöllistä ja opiskelijoilla hyvin erilaiset taustat joten yleistystä ei kannata tehdä. Kyllä opintoihin aikaa meni, mutta mielenkiintoista opiskelee mielellään! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta