Kaikkea sitä kuulee

20130926_165610

 

Tällä viikolla tapahtunutta:

4 aamulenkkiä

2 salitreeniä

1 iltalenkki

1 lasten muskari

Tiimarilöytönä uudet kuulokkeet lenkkeilyyn

ja askartelutarvikkeita Halloween juhliin

Bonnelta tuli lähetys herkkuja :P

tulossa vielä:

töitä pe ja su

lauantaina Liikuntamyllyyn

sunnuntai-iltana perheen kanssa Sirkus Finlandiaan

IMG_20130925_194828 IMG_20130925_193211 IMG_20130925_211315

IMG_20130925_212630

IMG_20130925_155029

IMG_20130926_095729

Tuntuu et talvi tuli ihan yhtäkkiä ja oon palellut aamulenkeillä verrattuna viime viikkoon. Lähtiessä tuntuu et välikausitakki ei riitä mutta lenkin lopulla on jo sen verran lämmin et Fjällrävenin talviparka olisi ehkä liikaa. Lenkkeily tuntuu innostavalta pitkän tauon jälkeen ja tekee pyöristyneille poskille hyvää. Ruokavaliota oon kans tarkastellut vähän uusiksi ja teen siihen pieniä muutoksia tässä syksyn mittaan. 

IMG_20130924_194142 IMG_20130924_194321 IMG_20130925_121751 IMG_20130925_090800 IMG_20130925_145523 IMG_20130926_120148 IMG_20130926_165541 20130926_165607 IMG_20130926_143144

IMG_20130926_210236

 

Tämän päivän piristysruiske oli salille samaan aikaan sattunut tuttu voimanostaja joka neuvoi mulle vähän jalkakyykyn ja maastavedon tekniikkaa. Niiden lisäksi opeteltiin kokonaan uutta liikettä eli sumo-maastavetoa. Oon tehnyt sumokyykkyä kahvakuulalla korokkeiden päältä mutta en muista koskaan tangolla kokeilleeni. Se sopii kuulema mulle hyvin kun oon pitkäraajainen ja sen lisäksi nivelistä hyvin liikkuva. Veikkaan et huomenna tekniikkatreeni tuntuu aika mukavasti tuolla takaosastolla!

Niin ja sen voin kertoo et hyvin leveässä kyykyssä haarovälihiki näkyy harmaassa mut haitanneeko tuo. Eiks se oo salilla sallittu!? Kiitos kuiteista kuitenkin salin pojat, se ei johtunut teistä.

IMG_20130926_210110

Anna

27 vastausta artikkeliin “Kaikkea sitä kuulee”

  • Joo näin on, eikä se oo mun mielestä mikään häpeä. Oon vuoden keskittynyt kapean maastavedon tekniikkaan sekä SJMV:oon. Variaatioita on monia ja onhan mulla vuosia aikaa opetella lisää. Oon vasta keväällä valmistunut personal traineriksi eli ihan noviisi alallani mutta oon innokas opettelemaan jatkuvasti lisää ja kehittämään itseäni! :)

  • Törmäsin blogiin etsiessäni kommentteja Sport-pesuaineesta.

   Kiva kun joillakin riittää itsetuntoa. Mun pitäis osata asiat maksimaalisen täydellisesti, et kehtaisin olla esimerkkinä – ja siltikin häpeäisin itseäni ainakin viikon jälkikäteen. Onneksi kasvatusmetodit ovat muuttuneet 60-70-luvulta. Ehkä olisi hyvä mainita lyhyt kokemuksensa alalta, vaikka erehtyvät ne konkaritkin.

   Tiedäthän, alan opiskelijana, että kinkkuleikkeleet (ateriakuvat) ja monet muut lihatuotteet sisältävät nitraatteja ja fosfaatteja. Aterioille raaka-aineeksi kannattaisi valita prosessoimatonta lihaa ja jättää leikkeleet vain leivän päällä käytettäviksi. Fosfaatteja saadaan ravinnosta muutenkin yllin kyllin, ”luonnollisesti” pelkästään kasviksista. En tiedä onko luomuvihannesten koostumus tältä osin terveellisempi, koska väkilannoitteita ei käytetä. Fosfaatit häiritsevät elimistön kalsiumtasapainoa. Suuret fosfaattimäärät haittaavat lihasten toimintakykyä; lihaskramppeja, lihasjäykkyyttä, nivelrikkoja ja valtimojen kalkkeutumista.

  • Tiedän kiitos, tosi harvoin tulee ihan aterialle otettua leikkelettä :) Se on ehkä enemmän sellainen hätävara jos ei ole mitään muuta kaapissa.

 1. Ulkopuolisen auttaessa tekniikassa treenistä saa ihan eri tavalla irti. Äläkä välitä tuollaisista tolloista kommenteista. Inspiroit noin monia, että voit olla ylpeä itsestäsi. :) Olet ihailtava!

  • Joo näin on! On ihan mahtavaa kun saa asiantuntevaa opastusta!! Musta tuntui et opin eilen ihan hurjasti! Ensi viikolla me harjoitellaan lisää :)

 2. Ihana Anna! =D Luen blogiasi säännöllisesti, mutta kommentoin hyvin harvoin. Mahtavat nuo uudet kuulokkeet! (Vaikka itse en olekaan kovin ”pinkkiin menevä tyttö”, ainoastaan yhdistelmä mustan kanssa saa minun hyväksyntäni. =D) Olen itsekin liikunnallinen (hullu), mutta minä olen vähän erilainen nuori siinä mielessä, ettei minulla ole liikuntablogia vaan kirjablogi. Sinne nyt vaan kaikki hakemaan hyviä lukuvinkkejä, pitäähän sitä olla hyvää luettavaa kun tahkoaa sitä sadatta maastavetoa. =D (Maastaveto, rivi kirjaa, maastaveto, rivi kirjaa, sillä se treeni sujuu vallan mainiosti! =D) Viimeisimmässä postauksessani piruilin hiukan liikuntablogien kustannuksella, joten menkäähän vetämään herneet nenään! =D (Huomioikaa se, että jos minulla olisi liikuntablogi, siellä olisi varmasti kuvia hikisistä vaatteistani ja hikipisaroista lattialla ja kaikesta muusta mahdollisesta, paitsi itsestäni. Siksi en varmasti olisi kovin hyvä liikuntabloggaaja. =D) Nimeä klikkaamalla pääsee blogiin.

  Hauskaa viikonloppua Annalle, ja kaikille muillekin! =D

  • Kiva blogi ja onhan tosiaan maailma blogiaiheita täynnä joten miks ei kirjablogi! Ootkos lukenut yhtään mun äidin kirjaa? ;)
   Pinkit kuulokkeet oli kyl aika white trashit mut hetken mielijohteestä päädyin väriin ;) Jotkut kamelinnahkan väriset ois ehkä tyylikkäämmät mutta sellaisia ei Tiimarin valikoimasta löytynyt! No piristää sit talvilenkeillä :)

   Oikein mukavaa viikonloppua sulle!

  • Noup, en ole lukenut. Kotimainen kirjallisuus ei ole kyllä yhtään meikäläisen vahvuus… =D Luen todella vähän kotimaisia. Tänä vuonna lukemistani vajaasta viidestäkymmenestä kirjasta kolme on ollut kotimaisia. Olen kyllä vähän yrittänyt kohentaa tapojani. Mutta hyvin vähän. =D

 3. Totaalirepskops harmailla housuille. I feel you! Mä ostin mielettömän hyvät Socin harmaat housut ja erään treenin jälkeen mulla oli hikitehnyt sellaiset pikkareiden rajoja myötäilevät läikät, että meni ne housut sit hetkeks ihan vaan hyllyä koristaa. :D

  Äh, älä välitä tosta kommentista. Onko kukaan ikinä oman alansa täydellinen asiantuntija. Mä olen ammatiltani copywriter, mut ei mulla ole silti hajua mikä on vaikka joku possessiivisuffiksi, mutta ei se mitään. Tiedän, että voin opetella sen! :)

  • Kyllä mä aion silti käyttää, kyllä mun mielestä hiki saa vaatteissa tulla/näkyä tuolla salilla. Noi on kuitenkin paksua trikoota et ei läpi näy ja siks sopii esim. kyykkäämiseen hyvin :)

   Onneks en oo mikään provosoituja, ei mua haittaa vaikka kaikki ei tykkää! :D

 4. Voi ei, mä oon käyny vuosikausia salila, enkä ollut kuullutkaan sumomaastavedosta. Mahdan mä olla melkoinen kynäniskaluuseri joidenkin kireepipojen mielestä. Menen itseeni, nielen omanarvontuntoni ja menen silti pää pystyssä oppimaan salille lisää ja siinä sivussa treenaamaan. ;) No, asiaan: Mulla on hikisiin läikkähousuihin liittyvä kysymys, joka on osoitettu oikeestaan kaikille, mutta en viiti mennä suomi24:lle huhuilemaan. Millä pesuaineella pesette treenivaatteet? Nestemäistä suositellaan, mutta mikä on paras hienhajun poistaja ja teknisten ominaisuuksien säilyttäjä? Vihaan kaikkia tuoksullisia pyykinpesuaineita, kun sit kaikki vaatteet tuoksuu, mutten tykkää siitäkään, kun hienhaju jää vaatteisiin joillain sensitive-aineilla.

  Sori tämmöinen kaikille osoitettu kyssäri, kun on kuitenkin SUN blogi. :)

  • Ou nou, aukko salisyvistyksessä!! :O Heh!

   Mä vastaan jo tähän mitä itse käytän eli mulla on aika vakiintuneet pesuaineet vaikka mistä mä tiedän onko ne nyt ”parhaat”. Mut meillä pestään nestemäisellä Ariel Sensitive white&colour -pesuaineella. On vähän tuoksua mut ei tosiaan paljon ja nestemäinen on mun mieleen. Huuhteluaineista en tykkää mistään muusta kuin Comfortin Puresta eli se on sellainen missä on vauvan kuva ja on hypoallergeeninen ja dermatologisesti testattu (mainostekstinä kyljessä..) mutta siinä on ihana kevyt tuoksu eli ei oo sama kuin kans valkoinen Comfort mutta se Sensitive joka on kokonaan kai tuoksuton. Tää yhdistelmä on tarpeeksi mieto eikä tuu hajuhujupyykkiä mutta toisaalta me ei olla allergiaperhe eikä just tarvitse olla kokonaan tuoksutonta tms. Mun mielestä myös treenivaatteet raikastuu ja käytän kyllä myös huuhteluainetta vaikka ilmeisesti kaikkiin joustaviin kankaisiin sitä ei suositella. Bad me ;)

  • Niin nää kommentit on niin näitä. Oli miten päin vain aina väärin on joku. Mulla piti olla oikein hyvä ”tiimi takana” ja miten kävikään ja esim. puolen vuoden jälkeen joku toinen kommentoi, että järkkyä että et oo vieläkään tehnyt yhtään kyykkyä tai maastavetoa kun ne ovat perusliikkeitä millä pitäisi aloittaa. Tavallaan nyt kun tiedän VÄHÄN enemmän itsekin (ainakin verrattuna yli vuoden takaiseen) niin mietin sitä itsekin. Ja päälle tietty kaikki muu mitä on tullut. Että ihan sama vaikka olis kuinka monta vuotta ollut pt:nä niin ei se mikään tae ole millekään. Ja liikkeitä on oikeasti tuhottomasti, että oikeeeeeeesti vain sellainen joka on vuosia ja vuosia treenannut ja valmentanut toisia voi tietää niistä ”kaiken” (siksi lainausmerkeissä että moni fiksu sanoo ettei tässä lajissa koskaan ole oppinut kaikkea).

 5. Paras kaikista pesuaineista on Serto Sport. Vähän vaikee löytää ja ostan aina pari kolme pulloa kerralla, kun osuu kohdalle. Tosi riittoisaa (30 ml riittää) ja aika mieto ja raikas tuoksu. Sopii goretexille, urheiluvaatteille jne…

  Kiitos Anna kivasta blogista. Kirjoittelet tosi kivasti ja vaikka elämäntilanne ihan erilainen kuin sulla niin mukavaa luettavaa. Tosielämän fitnesstä:))

 6. Kiitos! :)
  Mulla on joku Perlana Sport -pesuaine ja nyt ekan kokeilukerran jälkeen koko talo tuoksuu sille perhanan Perlanalle. Testaan sit salilla noita vaatteita, että miten mielenkiintoiselle coctailille ne tuoksuu mun antiperspirantin ja hien kanssa… Huuhteluainetta en uskalla käyttää teknisten kanssa, joskus meni t-paitojen hengittävyysominaisuudet tukkoon sillä. Että hyi hyi, Anna. ;)

  • Mä oon tykänny siitä Perlana sportista, se syö hyvin hien hajun treenivaatteita. Mutta pyyhkeitä ei ainakaan meidän koneessa passaa laittaa perlana-koneelliseen, vaahtoaa kuin fairy suihkulähteessä :D

   Olen pt-koulutuksessa ja me opeteltiin just mm.sumokyykkyä perjantaina salilla, eipä olisi ollut minullekaan muuten tuttujuttu. Enkä lähtisi vielä asiakkaalle sitä kyllä opettamaan, täytyy ottaa ensin ite homma haltuun ;)

 7. Heippa :)
  En ole koskaan kommentoinut aikaisemmin, lukenut kyllä jo pitkään :) Blogisi on ihan mun lemppareita ja pidän sun asenteesta elämään ja tietenkin urheilu/laihdutus on lähellä tämän naisen sydäntä ;) joten nautin niin sun blogikirjoituksista. Motivoivat myös minua paljon.

  Treenaan paljon ja monipuolisesti, mutta tuo sali :O mulle ikuinen mörkö… Voinko kysyä kuinka pitkiä sarjoja suosittelisit (jos tästä joskus itseni tuohon koulun pikkusaliin saisin raahattua)? Siis kovat painot? lyhyet toistot?

  Terkuin 25 vee urheiluhullu Heidi

  • Moikka! :)

   Varmaan alussa kannattaa ottaa vaikka kuntosaliohjaajalta pari opastustreeniä niin saat tekniikat heti kuntoon ja laitteet tutuiksi! :) Alussa kun harjoittelee tekniikkaa voi toistot olla esimerkiksi 15 tai 20 luokkaa ja pikku hiljaa kun lisäilee painoja voi toistomäärät pudottaa 12-15. Riippuu tietysti tavoitteista myös miten treenataan mutta suosittelen alkuun ammattilaisen apua, ne ei yleensä montaa kymppiä maksa kuntosaleilla!

 8. Eihän sitä ole koskaan valmis millään alalla. Koulutushan lähinnä takaa sen, että on valmiuksia oppia uutta siihen tiedon päälle ja suoritukset opitaan sitten lisäksi (ja ne oppii vain tekemällä). Kyllä kaikki työt opitaan kunnolla sitten vasta kokemuksen myötä ja miten vielä ohjattais eri asiakastyyppejä =) Mua lähinnä huvittaa tämä aihe, kun olen viittä vaille valmis sairaanhoitaja ja voin sanoa että me ja samoin lääkärit ja lähihoitajatkin kyllä oikeesti opitaan se työ vasta siellä käytännössä ;) Ja se koulutusaika ei tosiaan ole vielä mitään, vaikka harjottelua paljon onkin kaikilla. SAma koskee kyllä aika muitakin ammatteja, kun eri työnantajilla on eri ohjelmat ja käytännöt ja ohjeet ja niin edelleen…

  • Ihan asiaa! Treenijutuissa kuten tosiaan monessa muussaki työssä ei tuu koskaan valmiiksi. Aina tulee uutta ja jotain lisää opittavaa mutta se onkin vain mukavaa! :) Ei kannata hävetä vaikka on alussa jos on into oppia ja kehittää itseään! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta