Loman tarpeessa

IMG_20130828_075322

Heipä hei muutaman päivän hiljaisuuteen! Täällä mennään aika synkissä tunnelmissa enkä tiedä miten pukisin sen sanoiksi. Oon havainnut pientä alakuloisuutta itsessäni jo muutaman viikon, ellei kuukauden. Siitä saakka kun huomasin ettei mulla riitäkään energiaa pudottaa painoa nyt vähään aikaan, oon ollut allapäin. Huomaan miten nautin siitä, kun kroppa kiristyy ja se palkinto tuntuu hyvältä. Toisaalta koen sen hyvin raskaana ja onnistuneen viikon jälkeen olen sen verran puhki, että seuraavalla viikolla syön selkeästi enemmän ja pian olla taas ylläpitokaloreissa. En usko että olette niin sokeita, että ette huomaisi etten ole edistynyt alkukesästä minnekään ja se on totta. Silloin kun takana oli 11 onnistunutta dieettiviikkoa niin oli pienimmilläni ja nyt on tultu takaspäin. Oon sanonut Sarallekin, etten malta odottaa hänen kisadieettiään niin pääsen dieetti-imuun :D 

20130828_143411 IMG_20130828_143157

 

Varsinainen syy murheille on kuitenkin ihan muualla. Tiedätte varmasti, että elämääni mahtuu muutakin kuin pelkkä treenaaminen ja oma napani. Kesällä raotin sydäntäni kirjoituksella Leijonaemo ja se määritteleekin perhe-elämäämme aika paljon. Välillä matkaan kuuluu ylimäkiä ja onnea ja välillä epätietoisuutta ja huonoja uutisia. En sen enempää lähde asiaa puimaan mutta juuri nyt on raskasta aikaa ja henkinen taakka on niin valtava että se vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni. Lasten puolesta huolehtiminen raastaa sydäntä ja silloin kaikki muu tuntuu merkityksettömältä.

20130827_184006 20130827_183037 IMG_20130829_110145 IMG_20130829_110020

 

Juuri nyt on takki tyhjä ja kaikki treeneistä ja laihdutetuista kiloista hypettäminen tuntuu jonninjoutavalta *askalta. Oon jo pitkään pyöritellyt mielessäni jonkinlaista blogilomaa ja olen esimerkiksi järjestellyt yhteistyökuviot niin että se olisi mahdollista. En oo kuitenkaan uskaltanut tehdä sitä päätöstä, sillä rakastan kirjoittamista ja vaikka se vie paljon aikaa ja energiaa niin se myös antaa takaisin. Voi olla että postaan huomenna tai voi olla että viikon kuluttua (ois ennätyspitkä tauko). Teen sen mukaan mikä tuntuu hyvältä! Juuri nyt haluan kuitenkin keskittyä olennaiseen eli perheeseen, vähentää kaikkea muuta henkistä kuormitusta niin paljon kuin mahdollista ja kuivata kyyneleet rauhassa.

Kiitos tuestanne, ootte rakkaita <3

IMG_20130828_180910

Anna

43 vastausta artikkeliin “Loman tarpeessa”

 1. voi anna oot niin upee ! kaikkea hyvää teidän koko perheelle, tsemppiä ja jaksamista :-) täällä odotellaan uusia postauksia aina innolla – tulivat ne sitten tunnin tai kuukauden tai vaikka vuoden päästä !:-)

 2. Voi anna ihanainen… <3 Sun kirjoitukset on ihan valtavan mukaansa tempaavia. Tunnelma ja tunteet on lähes käsinkosketeltavia. Meinasin ihan itkee tirauttaa… :( Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! Ja upealta näytät edelleen! :)

 3. mä olen huomannut että on lupa välillä synkistellä ja se helpottaa omalla tavallaa taakkaansa, jokaisella on niitä hetkiä ja niistäkin oppii. Toisilla on isompia ja pienempiä ongelmia ja jokainen kantaa taakkansa eri tavalla. Ei tarvitse elämän olla aina ihanaa pumpulia ja vaahtokarkkeja, sä oot kuitenkin jalat maassa tyyppi eikä pienen takapakin takia kannata antaa periksi, voi vain hieman löysätä naruja.
  Tsemppiä sulle <3

 4. Tsemppiä Anna ja perhe! Loma onkin otettava kun siltä tuntuu; eihän ne akut itsestään lataudu ja takki täyty… Voimia ja jaksamista! <3

 5. Täällä hiljainenkin lukija ajatteli nyt kommentoida ihanaa blogiasi. :-) Mielestäni olet aivan upeassa kunnossa. Välillä niitä ala- ja ylämäkiä on, mutta olen huomannut, että silloin osaa arvostaa tavallista arkea.
  Tsemppiä ja jaksamista! :-) Eikä blogista kannata ottaa stressiä. Asiat tärkeysjärjestykseen kuten laitoitkin. :-)

 6. Voi Anna <3 Hirmusti voimia sinulle ja perheellesi!

  Elämä ei tosiaan mene aina ihan niin kuin Strömsössä, eikä sen kai ole tarkoituskaan. Välillä on laitettava asiat tärkeysjärjestykseen ja tehtävä niin kuin sydän sanoo. Kyllä me lukijat täällä odotellaan, huilaa sä blogista jos siltä tuntuu ja keskity tärkeämpiin asioihin!

 7. Kovasti tsemppiä ja voimia! <3 Tee sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Lukijat jaksavat kyllä odottaa. Ja ehdit vielä varmasti toteuttaa oman kisaunelmasikin, kunhan aika on siihen oikea.

 8. Tsemppiä kovasti elämän koitoksiin! <3 Pidät niin pitkään blogilomaa, kuin itse haluat. Ei me sua unohdeta. <3

 9. Voi sua! Neljän lapsen äitinä pystyn hyvin eläytymään tunteeseen ja voin kuvitella nuo äidin murheet lasten vuoksi ja mikään ei ole kamalampaa kuin huoli ja hätä omasta lapsesta. Kaikki muu maailman murhe katoaa kun sydäntä repii huoli omasta lapsesta.
  Sä näytät oikeesti niin hyvältä nyt just tollasena, joten sen murheen jätät nyt heti tähän, ja tää tulee käskynä! Ota liikunta tällä hetkellä vain sellaisena arjen apuna ja tsempparina, asiana josta pitää tulla hyvä mieli ja olo, olkoon se sit raskasta treeniä tai kevyttä. Kuuntele sun kehoa, mitä sä ja sun kroppa oikeesti nyt kaipaa. Jätä kaikki muu stressaava taka-alalle ja keskity selviytymään niisä haasteista, jota elämä sulle nyt tuo eteen. Sä selviät kaikesta hienosti, kaikki menee hyvin!

  Virtuaalinen halaus ja kovasti jaksamista <3

  Linda

 10. Voimia ja jaksamista. Ota hyvillä mielin taukosi. Olet meitä niin paljon viihdyttänyt. Nyt teet elämästäsi niin mukavaa kuin mahdollista. Sieltä ne voimat sitten palaa. Muu elämä on niin paljon tärkeämpää kuin blogi, vaikka se mukava harrastus olisikin.

 11. Lueskelen näitä fitfashion blogeja melkein päivittäin, sun blogis on ylivoimasesti mielenkiintoisin ja jotenkin maanläheisin, tosi elämää, niin hyvässä kuin ”pahassakin”. Koskaan ennen en ole kommentoinut, nyt kuitenkin jotenkin tuli fiilis että joskos sitä ite pystyis edes pienen tsempin rippeen antamaan (vaihteeksi näin päin ;) ) niin sen nyt teen.. siispä TSEMPPIÄ niin paljon kuin täysin tuntematon sitä voi vaan toivottaa :D

 12. Oot jaksanu hienosti tsemppailla ja tavotella unelmaasi paremmasta kropasta. Eihän se ole ihme, että kroppa saattaa mennä vähän jumiin noin pitkäkestoisen urakan seurauksena. Pieni hölläily varmasti vaikkapa blogin suhteen voi ehkä antaa kropalle ja mielelle hieman lomaa, jonka jälkeen varmaan pääset jumista eroon. Voimia ja tsemppiä syksylle!

 13. Paljon kaikkea hyvää ja kaunista arkeesi, ja niin paljon rakkautta, kuin yhden Leijonamamman syliin vain mahtuu. <3

  Asioilla on tapana järjestyä ja kaikella on aikansa. Meille annetaan taakkaa vain sen verran, kuin jaksamme kantaa. Pysy lujana, Leijonaemo! Taakka on välillä valtava surujen vuori, mutta siitäkin selviää ja aina entistä vahvempana.

  *suuri halaus*

 14. Moi! Mä oon ite kans ihan tässä vuoden sisään laihtunut melkein 30kg. Mut sen matkan aikana, niin olisko ollu loka- joulukuu oli sellasta aikaa, ettei oikein jaksanu treenailla. Mulla oli motivaatiopula, ehkä se pimeys ja syksyn ”ankeus”kin vaikutti mun mielialaan. Söin siitä huolimatta terveellisesti ja mietein, että mitä laitan suuhuni. Painoa ei tullut takaisin ollenkaan, eikä vähemmälle jäänyt treenaaminenkaan (treenasin kyllä, mutta en yhtä usein) näkynyt kropassani negatiivisesti. Mutta heti joulun ja uuden vuoden vaihteen jälkeen, mä sain jostain motivaatioo ja jatkoin taas treenaamista ja paino laski ja on lasku suunnassa edelleen!:)

  Tällä mun tekstillä yritin nyt hakea sitä, että kannattaa treenailla vähemmän ja pitää ikäänkuin vähän taukoa, mutta silti syödä terveellisesti ja vaikka käydä siellä salilla, siten että ei päästä niitä lihaksia katoamaan:)

 15. Moi, Anna!

  Niin ihanaa kun sun blogia onkin lukea, toivon, et pidät taukoa jos siltä tuntuu. Vaikka sen viikon tai vaikka monta jos niikseen on. Ei me lukijat täältä minnekään kadota. Ainakaan näin hyvästä blogista :)

  Kannustaisin myös edellisten kommentoijien tapaan keskittymään nyt liikkumisesta, ruuasta ja perheestä nauttimiseen. Kiristellä voi sitten kun voimat on elpyneet. Ja sen lavan aika tulee kyllä :)

  Sulla on upea kroppa, avara sydän ja kirkas mieli. Niillä selviää vaikka mistä! Voimia ja kiitos kun jaat ajatuksiasi täällä.

 16. Tämä on ensimmäinen kommentti jonka kirjoitan upeaan blogiisi. Oon näistä kaikista blogeista saanut paljon tsemppiä oman laihdutusprojektini varrelle, mutta tämä sinun blogi on alusta asti ollut ehdoton suosikkini ja se, josta saan eniten motivaatiota. Oot kyllä todella ahkera ja hyvä kirjoittaja! Mun projektin aikana on myös tullut eteen perheeseen liittyviä asioita, jotka saavat oman kropan muokkaamisen jäämään hetkeksi taka-alalle. Mutta tämä on sitä elämää. Paljon voimia perheellenne ja kaikkea hyvää!

 17. Meistä jokainen tarvitsee välillä lomaa, että taas jaksaa paremmin. Ota vain se tauko, jonka tunnet tarvitsevasi, jaksuja! <3

 18. Sinä jaksatkin kirjoitella tosi ahkerasti. Pidä ihmeessä taukoa jos siltä tuntuu. Oikein paljon tsemppiä ja jaksamista teille. Kyllä on elämä näyttänyt nurjan puolensa mullekin tällä viikolla.. pitää vaan mennä eteenpäin kaikesta surusta ja huolesta huolimatta. =)

 19. Oon pitkään ollu sun hiljainen lukija enkä oo koskaan ennen kommentoinu, mut nyt tuli sellanen olo, et pakko kirjottaa sulle kommentti. Sun kirjotuksista huokuu, kuinka ihana ja sydämellinen ihminen oot. :) Nyt pidät vaan rauhassa taukoa ja kirjotat sitten, kun siltä taas tuntuu. Lukijat jaksaa odottaa! Tsemppiä ja voimia paljon tein koko perheelle! :)

 20. Tsemppiä sulle ja pakko oli nyt itsekin kommentoida, että sä oot ollut todella suuri motivaattori mun elämäntapamuutoksessa! Vaikka pitäisit vuoden tauon, niin varmasti palaan lukijaksesi, kun löydät elämästäsi aikaa ja tilaa kirjoittaa

 21. Täällä toinen leijonaemo kommentoi ensimmäistä kertaa. Olen seurannut blogiasi ja ihastellut elämäniloa ja myönteisyyttä, mitä tämä blogi aina jaksaa levittää meille lukijoille..

  Meillä on tokaluokkalainen erityislapsi ja itse olen kokenut, että kannattaa ottaa kaikki apu vastaan, mitä vaan saa. Kun ongelmiin puututaan jo nuorella iällä, niin paljon ehtii kehittyä jo ennen koulun alkua.

  Koska välillä on ”vähän” raskasta, omasta jaksamisesta kannattaa tosiaan pitää huolta eli just nämä liikkumiset ja terveelliset ruokavalinnat ei ole mitään itsekästä puuhastelua vaan koko perheen hyväksi:) Samoin kannattaa keskittää se jaksaminen sinne, missä sitä tarvitaan eniten, eikä se varmaan sinulla ole blogin tiuha päivitys. Kirjoittelet, kun jaksat ja ehdit.

  Kaikkea hyvää!

 22. Voimia ja virtuaalihali tuntemattomalta!

  Kuten muut ovat jo kommentoineet, niin otat luonnollisesti sellaisen loman bloggailusta kuin tarvitset. Kesti se tosiaan sitten päiviä, viikkoja tai kuukausia, niin takaisin turinoiden ja kuvien äärelle palataan tällä puolen ruutua silloin, kun blogi taas päivittyy.

  Kyllä se taivas taas kirkastuu, ja aurinkokin alkaa paistaa. Tsemppiä vielä!

 23. Moi Anna,
  Oon kans lueskellut sun blogia, mutta en oo aiemmin kirjoittanut, samoin kuin moni tuossa aiemmin mainitsi, että tämä kirjoitus sai mut jättämään viestiä sulle. Oon saanut niin paljon tsemppiä tähän omaan laihdutusprojektiin ja toi sun muutos on aivan huikee. Silti myös ihanaa et oot jotenkin niin sinut myös niiden menneiden kilojen kanssa. Jaksamisia hirmusesti sulle!

 24. Hiljainen vakilukija täältä taustalta hei! :)
  Olen seurannut blogiasi jo useamman kuukauden silti mitään kommentoimatta..
  Nyt ajattelin kumminkin ilmineerata itsestäni kun kerroit suunnittelevasi blogilomaa.
  Itselläni on myös erityislapsi (lievä kehva), sekä laidutusprojekti joka on ollu päällä jo kauan. Tuloksia ei juurikaan ole tapahtunut, paino junnaa paikoillaan..:/ monet itkut on tullut itkettyä ja monet taistelut eri tahojen kanssa jouduttu vääntämään. Kaikki ne kyllä heijastaa mielialaan ja sitä myötä myös laihdutukseen, ikävä kyllä :(
  Mutta, olisi tosi suuri harmi jos jättäisit blogin tauolle. Täältä minä olen ainakin saanut tsemppiä ja iloista mieltä, sekä kannustusta, uskoa omaan projektiini, että kyllä mä vielä joku päivä pääsen laihdutuksessa niihin tuloksiin joistä vielä tällä hetkellä haaveilen :)
  Olet ollut täällä niin luonnollinen oma itsesi, ole sitä myös jatkossakin vaikka kaikki ei niin liikkuisikaan aina liikunnan ja laidutuksen ympärillä. Kyllä ne tilanteet siitä joskus muuttuu ja uusi motivaatio nostaa päätään. Paljon tsemppiä ja kyllä se siitä! ;)

 25. Paljon tsemppiä sinulle Anna ja perheellesi. Olet upea ihminen ja äiti, olet blogisi kautta antanut minulle todella paljon jaksamista ja tsemppiä omassa ponnistelussani kohti ”parempaa” huomista! <3

  -Piia

 26. Olen äidiksi tultuani alkanut lukemaan blogiasi. Olen saanut omiin treeneihini motivaatiota sinulta. Vaikutat sympaattiselta tyypiltä ja hyvältä äidiltä. Todella valitettavaa että lapsillasi on todettu ”ongelmia”, koskettaa äitinä omaakin sydäntä.

  Tuli vain sellainen asia mieleen että oletko rokottanut lapsesi? Suosittelisin tutustumaan vähän erilaiseen näkökulmaan roktusten vaaroista. Saattavat aiheuttaa lapsille jos jonkinlaista vaivaa mm. ADHD ja erilaisia hermostosairauksia jne. Saattaa kuulostaa uskomattomalta mutta kun asiaa lähtee tutkimaan ja kyseenalaistamaan niin alkaa huomaamaan etteivät asiat ehkä ole niin kuin olemme niiden luulleet olevan tai meille on ennettu ymmärtää. Itse tutkin tuota rokotus asiaa paljon ja olen päättänyt olla rokottamatta lastani. Enkä mielestäni ole mikään ”hihhuli” =)

  Voimia kuitenkin <3

 27. Sinun blogisi aikanaan sai minut inspiroitumaan laihduttamisesta. Vaikka en samaa mieltä tuosta sapuskapuolesta ollutkaan. Olet edennyt ihan mielettömän pitkälle, upeaa! Kahden lapsen (vaikkakin ei erityislapsia, niin erityisiä kuitenkin…minulle) äitinä voin jakaa tunteesi. Isompi lapseni menee välillä äärirajoilla monissa asioissa ja joudun pohtimaan, että mikä on normaalia ja mikä ei. Ehkä siksikin kun on tullut isäänsä joka on täysin erilainen kuin minä ja on vaikea tunnistaa lapsessa moisia piirteitä… no anyway pidä ihmeessä blogitauko ja paljon voimia asioiden selvittämiseen. Olet saavuttanut jo paljon, ammatinkin ja sulla on vielä paljon edessä.

  Olet kirjoitanut aikanaan lasten imettämisestä ja laihduttaisesta ja haluaisin erityisesti siitä kiittää. Minulle se oli suuri helpotus lukea jostain ja ymmärtää että voi laihduttaa JA imettää ilman että kukaan kärsii. Pelkällä imettämisellä kun en ole laihtunut grammaakaan:)

  Paljon voimia ja tsemppausta, asiat varmasti kääntyvät taas hyväksi!

 28. Postauksen alku oli niiin kuin mun ajatuksista! On oon tottunu dieettaamiseen ja painon putoamiseen, nyt ei oikein osaa suhtautua toisenlaiseen arkeen oikein.
  Mut perhe on pääasia, lapset menee fitneksen ja kaiken sen muun edelle. On tärkeää että itse huomaa tarvitsevansa vapaata ja höllätä hetkeksi. Helpommin sanottu kuin tehty toki, sitä pitää harjoitella vielä itsekin.
  Ansaittua bloggausvapaata! Täällä ollaan kun palaat :)

  [email protected]

 29. Asioilla on tapana järjestyä, luotetaan siihen!
  Kumma miten tuntemattoman ihmisen kirjotuksista voi saada tsemppiä omaan projektiin, kiitos olet piristänyt niin monen harmaan päivän! nyt tsemppiä sinnepäin!

 30. <3 Leijonaemon halaus toiselle Leijonaemolle! <3

  Ihan hurjan paljon jaksuja teidän arkeenne ja päälläolevaan tilanteeseen.

  p.s. Onhan Leijonaemot Ry tuttu? Mä olen saanunt ainakin vertaistuen lisäksi aivan mahtavia vinkkejä tuolta.

 31. Kyllä mä sain kyynel silmäkulmassa lukea näitä teidän kommentteja <3 Iso kiitos kaikille ymmärryksestä, tuesta ja myös siitä vertaistuesta josta useampi kirjoitti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta