Ilmiömäistä

IMG_20130807_114156

Oon joskus kertonutkin että kärsin satunnaisesti kovasta migreenistä. Nyt edellisestä kerrasta on kulunut aikaa niin etten edes muista milloin olisi kohtaus iskenyt. Tänään sellainen oli heti aamusta kun silmät avasin ja pääsin vaivoin keittiöön. Keitin kuitenkin normaalisti aamukahvin ja puuron kunnes Jonna soitti. Oli nähnyt kaupassa mut Iltalehden kannessa :) Shokkipiristys ja lähdettiin huoltikselta lehteä hakemaan!

IMG_20130807_093555 IMG_20130807_134525

 

Tuossa hetki sitten blogeissa alkoi pyörimään A beautiful body -haaste jossa on haastettu kaikenkokoisia äitejä ottamaan kuva vartalostaan ja rakastamaan sitä virheistä riippumatta! Mun mielestä haaste on ihana ja oon aina ollut sitä mieltä että kehoa tulee kunnioittaa on se sitten minkälainen tahansa. Ja parasta kunnioitustahan on sille kohdella sitä hyvin <3

Aihetta sivuten syntyi Mari Valosaarella (os.Kasvi) blogihaaste äideille, jotka ovat synnyttäneet ja sen jälkeen myös hyvässä kunnossa. Moni alkuperäiseen haasteeseen osallistunutkin oli upeassa kunnossa mutta jostain napattu lause siitä, että ainoastaan julkkisäidit olisivat hyvässä kunnossa oli Marin haasteen tarkoitus todistaa vääräksi. Moni ihan tavallinen äiti on myös synnytysten jälkeen päässyt hyvään kuntoon! Niinpä minä lähetin Marille kuvani ja toivoin et ehkä mutkin voisi jo luokitella fitmomiksi ja sivuille ilmestyi mun tarina *linkki*. Omasta mielestäni on hienoa, että vaikka on äiti niin jaksaa huolehtia itsestään. Sen että on synnyttänyt ei tarvitse olla syy ylipainoon. Marin sivuilla on juttua kymmenistä inspiroivista naisista ja nyt Iltalehti kiinnostui myös kirjoittamaan aiheesta!

IMG_20130807_134725 IMG_20130807_134702 IMG_20130807_134637 IMG_20130807_134609

 

Kun kysyttiin lupaa kuvien lainaamiseen niin ajattelin et joku pieni nettijuttu on tulossa! En yhtään arvannut et kunnon #mirrorpic #selfie pääsis lehden kanteen ja nyt on meikäläisen naama korkattu siinäkin. Ilmiömäistä! Kyllä mä täällä kotona myhäilin miehelle et katso nyt kun tää mamma on päässyt ”huippukuntoon” :D Kiitos IL! Pieni typo tosin tuosta painosta et jutussa oli kilot menneet väärin päin 68kg -> 86kg joka voi kuvan yhteydessä herättää pientä hilpeyttä mut mitäs pienistä! Lehdessä ollaan, ainakin vielä tämän illan :)

IMG_20130807_172606 IMG_20130807_163816 IMG_20130807_163858 IMG_20130807_163449 IMG_20130807_175035 IMG_20130807_173013 IMG_20130806_213924

 

Mitää kiilaa siitä kenen keho on kunnioittamisen arvoinen ei kannata tästä jutusta tehdä kuten keskustelu on jossain kärjistynyt. Jokaisella on valinnanvapaus siitä minkälaisessa kehossa haluaa elää myös lastensaannin jälkeen vaikka arvet ovatkin ikuisia. Paljon voi tehdä ja jos siinä onnistuu voi myös siitä iloita ilman että olisi toisen tietä arvostelemassa :) On mullakin arpia ja maharöllö mut oon mä silti aika iloinen et mä pääsin lööppiin! Mut et ihan huippukuntoon… Just wait and see ;)

 

kuva on linkki IL:n sivuille
kuva on linkki IL:n sivuille

 

Anna

35 vastausta artikkeliin “Ilmiömäistä”

 1. Upeeta, Anna! Olet lööppisi ansainnut, ihan kuten nuo muutkin mammat! :) Itsekin tässä projekti mamma huippukuntoon meneillään ja useista laihdutusyrityksistä oppineena olen löytänyt oikean tien ja tämä on nyt elämäntapa. :) Ihana lukea muidenkin mammojen tarinoita! Blogiasi olen seurannut muutaman kk:en ja jokaisen postauksen lukenut, ihan sun fani oon, ja nyt vasta ekan kerran kommenttia heitän, sorii. :)

  Tsemppiä!! :) <3

 2. Kävin pikaseen lähikaupassa ja kassalla meinas silmät tippua päästä, kun kannessa paistatteli mun suosikki bloggaaja! :D No pakkohan se lehti oli ostaa. :) Kyllä noin hienon urakan jälkeen kelpaakin olla lehdissä. Hienoa työtä Anna! Go go go !!! :)

  • Hei mahtavaa! Oot kyllä tosiaan lööppisi ansainnut (kuten muutkin äidit) ja tälläkin tavalla taas tsemppaat muita aloittamaan uudet, paremmat elämäntavat!
   Itse en voi lapsia/raskauksia syyttää kiloistani. Kilot lähtivät nopeasti kaikkien raskauksien jälkeen, ja tuntui ettei kolmen pienen kanssa kotona ehdi koskaan a) istua b) syödä liikaa. Pidin kyllä ruokarytmistä kiinni, yritin syödä samaan aikaan kuin lapset. Kilot alkoivat sitten kertyä, kun palasin kotivuosien jälkeen toimistoon istumaan. Entisessä elämässäni oli vetänyt lapsia pulkassa tai työntänyt tuplarattaissa puistoon, kerhoon, kauppaan jne päivät pitkät ja liikuntaa tuli kuin huomaamatta. Sitten yhtäkkiä istuin kaikki päivät! Siinähän se sitten olikin…
   Mutta sieltä on noustu ja uudet tavat ovat jo todellakin elämäntapa. Siitä iso kiitos kuuluu myös sulle, tsemppari! =)

  • Jee, go Anna go! :D

   Taru, joo noinkin voi tosiaan käydä ;) Mut loistavaa et oot selättänyt ongelman ja päässyt eteenpäin! :)

 3. Hei, onnea!
  Olet saavuttanut upeita tuloksia!
  Kohta voit antaa treeni- ja ruokavinkkejä kunhan saan vajaan 3 viikon kuluttua tän babyn pihalle <3
  Ei ole onneksi tullut kuin jotain 9kg painoa mutta kai se painon loppuspurtti on vielä edessä :)
  Blogisi on ollut ihanan piristävää kun itse teen vain rauhallisia kävelylenkkejä, kaipaan kyllä rajua hikitreeniä ja juoksemista!
  Kivaa loppukesää,
  Mertsi

 4. Hatunnosto IL:lle ykköslööpistä. Kerrankin asiaa eikä mitään julkkisten tai poliitikkojen sekoilua.. Hahaa, sun hämmästykses puhelimessa olis pitänyt saada kyllä nauhalle :D

  • Selkeästi oli keskiviikon aihepuutetta!!! :) Ihan ihme juttu :D Ja mä tosiaan taisin olla ihan oikeesti hämmästynyt ;)

 5. Ha ha!! Oisitko uskonut tuohon raskauskuvaan poseeratessasi, että joskus se vielä koristaa iltalehden kantta ja on satojen suomalaisten nähtävillä? :) Mahtavaa!!

  • No ei tullut silloin mieleen ;) Masukuvat on muuten valokuvaaja Ossi Pietiläisen käsialaa. Tosi mageita ne mun raskauskuvat!

 6. olipa ihana nähdä sut lehdessä. Tokasin heti et hei mä tunnen tuon Annan :) tai siis näin blogien kautta.
  oot sä niin hyvä!!

  • aloitettiin samaan aikaan tuo elämäntapamuutos. sinä onnistuit, minä en.
   kilot tuli takaisin. en vaan löydä tietä takaisin :(

  • Voi Meea! Mun paras vinkki on, että elämän pitää olla muuten kunnossa. Laita asiat järjestykseen niin, että voit kunnolla keskittyä elämäntapamuutokseen ja tee se ilolla. Tiedät varmaan mitä tarkoitan. Tsemppiä! <3

 7. Musta on mahtavaa, että uutisoidaan siitä(kin) kuinka vauvan jälkeen voi saada itsensä kuntoon,eikä niiden ”raskauskilojen” kanssa tarvitse elää loppuelämää jos ei halua. Tällaiset antaa varmasti monella mamalle potkua myös omaan persiiseen. Joten sitä huippukuntoa täälläkin jahdataan. :D

 8. Wuhuu Anna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Läpyläpy =0D
  Varmasti oli iiiiso yllätys nähdä itsensä lehden kannessa =0)! Mutta siis hienoa!

 9. Oon seurannut sun blogia ihan from the day 1, ja pakko sanoo että mieletön mimmi! Oot tehny tajuttoman hienoo työtä kroppas ja hyvinvointisi eteen. Niin mielenkiinnolla seuraan täällä sun kehitystä jatkossakin. ;) Tsemit!

  – Esikoisensa raskauskilojensa kanssa kamppaileva-

 10. Näin nettilehestä, että minun ehoton suosikkibloggaaja oli päässy lööpin etusivulle. Innoissaan marssin kauppaan ja ostin lehden. Hieman olin pettynyt pienen pieneen juttuun, mutta nyt lehtileike koreilee meän jääkaapin ovessa ja yrittää muistuttaa minua siitä, että mieki ehkä joskus pääsin nuin fittiin kuntoon ko mitä sie olet. Tällä hetkellä pudotettavia raskauskiloja on vielä kuusi, mutta enköhän mie niistä pääse eroon.. Pitänee antaa itelleen ”vähän” anteeksi, kun poika on vasta puolivuotias. Synnytystä edeltäneistä kiloista ollaan kuitenkin 18 kiloa kevyempänä! :)

  Kerrotkos mitä tuo aktiv lecithin on ja miksi sitä ”kannattaa” syödä? :)

  Tsemppiä jatkoon ja pysy samanlaisena kuin olet! <3

  • Joo juttu oli kyl pieni :D Mut kansi oli kiva ylläri! :)

   Loistavasti edistyy sulla ja tosiaan oot jo ajoissa liikenteessä! :) Soijalesitiini on hyvälaatuista rasvaa!

 11. Hieno juttu! :)

  Asiaa sivuten, olisko sulla vinkkejä painonhallintaan raskausaikana?
  Ylimääräistä on n.10-15kg joten toiveissa olisi ei kauheasti lisää raskauden aikana. Esikoisesta tuli järkyttävät 25kg, jotka kyllä lähtivätkin, ja nuo ylimääräiset ovat siis jo ajalta ennen esikoista joten lasta en niistä voi syyttää :) Elämäntaparemontin aloitettuani ilmestyi testiin nuo kaksi viivaa, joten nyt sitten mennään vähän rauhallisemmalla tahdilla. Ruokavalioon kaipaisin vinkkejä, nyt syön ihan liian harvoin ja todennäköisesti vähän, joten elimistö on varmaankin jonkinlaisella kitukuurilla ja pitää kaikesta kynsin hampain kiinni, mutta tuntuu että aina kun alan syömään useammin (ja vaikka yrittäisin laskea että kalorimäärä on ok) niin paino ensin alkaa nousemaan… tämä säikyttää ja palaan entiseen. :(
  Kuntosalilla käyn 2-3 kertaa vkossa ja lisäksi sitten esikoisen kanssa kävelylenkit rattailla lähes joka päivä, pituudet vaihdellen ihan vain parista kilometristä n. kuuteen kilometriin.

  Ihanaa Syksyä Sinulle ja tsemppiä jatkoon! :)

 12. wow, hurja pudotus ja ansaittu juttu, onnea!

  olen itse 7 kk tytön äiti, raskausaikana paino nousi 8+ kg, mut kaikki jäi laitokselle, kotiin tulin pari kiloa kevyempänä kuin ennen raskautta. kaikki oli siis lasta ja raskauskudoksia. kävin tosin salilla ja liikuin aktiivisesti synnytyspäivään saakka, ja pyrin tietoisesti välttämään mussuttelua, jatkoin normaalielämää. raskaus on kuitenkin fysiologinen tila, ja en nähnyt syytä kerryttää 10 kg rasvakudosta safkaamalla ylimääräisiä… varsinkin kun lapsen synnyttyä seuraavat kuukaudet menivät univajeen ja hormonimyrskyn takia sumussa, ja siinä tilanteessa en olisi pystynyt laihduttelemaan. kannattaa ennakoida! raskaus on kuitenkin lyhyt aika, ja kehoa ei kannata sekoittaa liikaa ahmimalla mitä mieleen juolahtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta