Marjasota

IMG_20130804_215541

Selvästi ollut liian pitkä tauko kirjoittamisessa kun kuvia on kertynyt ihan liikaa. Perjantaina kävin töiden jälkeen puntilla tekemässä rintaa, olkapäitä ja ojentajia. Salille sattui samaan aikaan Nina Suomi ja sain toiseen Bikini kisaansa valmistautuvalta neitokaiselta vinkkejä myös omaan treeniin. Perjantai oli muutenkin mun suosikkipäivä koko viikosta sillä lasten mummo pyysi molempia lapsia sinne yökylään joka on meikäläiselle selkeitä tähtihetkiä! Sitä ennen ehdittiin aamulla leipomaan raakakaakaomuffinseja ja tein vielä ison makaronilaatikon. Illalla Sara tuli tyttönsä kanssa kyläilemään ja istuskeltiin kaikessa rauhassa. Olin vielä edellisenä päivänä siivonnut joten sitäkään ei tarvinnut tehdä niin tyytyväisyysaste hiljaisesta talosta oli melkoisen korkea ;)

Tyhjän jääkaapin gluteenittomat, munattomat ja rasvattomat muffinsit! En suosittele.
Tyhjän jääkaapin gluteenittomat, munattomat ja rasvattomat muffinsit! En suosittele.

IMG_20130802_140511

mut ihan ookoo maistui lapsille kun ne kuorrutettiin hasselpähkinälevitteellä :)
mut ihan ookoo maistui lapsille kun ne kuorrutettiin hasselpähkinälevitteellä :)

myös kananmunaton makaronilaatikko
myös kananmunaton makaronilaatikko

tein lihaliemeen
tein lihaliemeen

johon lisäsin raejuustoa
johon lisäsin raejuustoa

IMG_20130802_140756

tuli aika irtonaista mutta tosi hyvää
tuli aika irtonaista mutta tosi hyvää

Nina näyttää mallia
Nina näyttää mallia

IMG_20130805_112604

On se upeassa kunnossa!
On se upeassa kunnossa!

IMG_20130802_202748

hahaa, tyhjä talo!
hahaa, tyhjä talo!

oli aikaa käyttää vielä koirat pitkällä iltapissalla
oli aikaa käyttää vielä koirat pitkällä iltapissalla

mitään en oo ottanut! Pieni parta vaan kasvanut!?
mitään en oo ottanut! Pieni parta vaan kasvanut!?

seura oli ihan yhtä kunnossa ;)
seura oli ihan yhtä kunnossa ;)

Akkuja tuli ladattua sen verran hyvin, et lähdin heti lauantaina aamusalille. Treenikaveria ei varmaan tarvitse arvailla, sillä kun asutaan ihan kivenheiton päässä toisistaan niin kimppareissut salille on todella helppo toteuttaa. Treenattiin selkää ja mä tein vielä hauikset päälle. Hyvä treeni mut masis siitä, et en oo pysynyt ruokavaliossa. Ja sehän näkyy siitä et esimerkiksi käsissä ei oo enää mitään erottuvuutta. Se et lisää aerobista ja pitäis ruokailut samassa ei oo onnistunut ollenkaan vaan oon hyvillä mielin syönytkin enemmän. Mä en ees kehtaa puhua mistään dieetistä enää!

ensin aamupalaa
ensin aamupalaa

kulmasoutua tangolla
kulmasoutua tangolla

IMG_20130803_111207 IMG_20130803_111331 IMG_20130803_110317 IMG_20130803_110753 IMG_20130803_112717

välipalaa ennen asiakkaan juoksutreenejä
välipalaa ennen asiakkaan juoksutreenejä

jogurtin päällä mysliä, CocoVi:n kaakaonibsejä ja mulperimarjoja sekä Bonnen persikkasosetta
jogurtin päällä mysliä, CocoVi:n kaakaonibsejä ja mulperimarjoja sekä Bonnen persikkasosetta

Lorna Janen tekniset urheiluvaatteet. Siirtää kosteuden pois iholta!
Lorna Janen tekniset urheiluvaatteet. Siirtää kosteuden pois iholta!

IMG_20130804_215750 IMG_20130803_140853

Paloheinässä treffasin ihanan PT-asiakkaani Miran!
Paloheinässä treffasin ihanan PT-asiakkaani Miran!

juoksupläni
juoksupläni

ja tsädäm, Miran sykemittari treenin jälkeen!
ja tsädäm, Miran sykemittari treenin jälkeen!

IMG_20130803_162100

 

Myöhemmin iltapäivällä mulla oli vielä töitä ja käytiin juoksemassa Paloheinässä yhden mun PT-asiakkaani Miran kanssa. Mira on ollut mulla valmennuksessa ihan alusta saakka kun aloitin työt maaliskuussa. Tämä ihan huikea kahden lapsen äiti on laihtunut vuodessa 12kg ja matka pienempään on todella hyvillä raiteilla. Vedettiin tunnin lenkki peruskestävyys- ja vauhtikestävyysalueita vaihdellen, tehtiin lopussa vatsat ja venyteltiin jalkoja. Tässä taitaa olla ensimmäiset kuvat blogiin musta ja asiakkaasta :) Miran blogia pääsee lukemaan tästä ->.

Lauantaina sää oli niin kohdillaan et päätettiin lähteä ex tempore mökille. Meiltä ajaa sinne vaan tunnin niin matka on tosi kohtuullinen. En ees suihkussa käynyt vaan pakkasin nopeeta kassit ja menin suoraan järveen ja saunaan!

IMG_20130803_174528 IMG_20130803_200001 IMG_20130804_110537 IMG_20130804_214507 IMG_20130804_214556 IMG_20130804_214853 IMG_20130804_102658

Mökillä oli myös mun siskoni perheineen ja meidän täti. Oli oikein ihanaa lukuunottamatta sitä, et esimerkiksi meidän tonttirannan kaikki mustikkapensaat oli riivitty tyhjiksi! Vielä alkuviikosta ne oli täynnä marjaa ja nytkin tulin 10l ämpäri mukanani samoin kuin sisko. Ihmeteltiin vähän väliä auton ääniä ja huomattiin et auto toi thaimaalaisia poimijoita ihan meidän tontille ja maille poimimaan. Pihapiiriin he ei tulleet mut aivan todella lähelle ja näköjään silloin kun ollaan oltu pois niin ovat käyneet poimimassa kaikki nuo marjat joita me lasten kanssa rannasta poimitaan :( Musta on kurjaa et jokamiehenoikeus sallii myös kaupallisen marjanpoiminnan kaikkien mailta. Ymmärtäisin jos vaikka naapurinmummo ottais meidänkin puskista omaan käyttöönsä mut tuo oli todella ahdistavaa et vieraat tulee tyhjentämään ämpäritolkulla. Siellä sit sain kilvan poimia niiden kanssa niin et meidän välillä oli ehkä 20m matkaa! Eivät lähteneet mihinkään. Aika rajua!

IMG_20130804_153451

 

Toi marjanpoimintahan on nyt ollut mediassakin tapetilla. Mitä mieltä te olette pitäisikö jokamiehenoikeutta supistaa niin että se kieltäisi marjanpoiminnan kaupalliseen tarkoitukseen toisten mailta? Toisaalta mua harmittaa et niin suuri määrä marjaa mätänee metsiin mutta ennen kuin oma mökkiympäristö vallataan en huomannut miten kurjalta se tuntuu :(

IMG_20130804_215922

 

Sit vielä tarjous mun PT-palveluista. Otan asiakkaita aloittamaan nyt syksystä sillä talonrakennusprojekti vaatii työtunteja ;) Jos haluat mun asiakkaaksi niin tarjoan pääkaupunkiseutulaisille seuraavanlaista pakettia:

Valmennuksen kuukausihinta 250€/kk (sis. ALV).

(4kk-) 6kk personal training sisältää:

 • 3 treeniä per kk
 • henkilökohtainen kuntosaliohjelma ja nousujohteinen liikuntasuunnitelma jota päivitetään
 • aerobisen ja muun liikunnan suunnittelu ohjelmaan
 • ravinto-opastuksen (ruokapäiväkirjan purku, analyysi ja ohjeet ruokavalioon)
 • ruokavalion seuranta jakson aikana, päivitykset siihen
 • mentaalivalmennus ja tehtäviä oman ajattelun kehittämiseen
 • alku- ja loppukartoitukset (haastattelu ja lihaskuntotestit)
 • konsultointi meilitse/puhelimella
 • yhteistreenit veloituksetta joko Herttoniemenrannassa tai Malmilla

Mailia voi laittaa osoitteeseen toobigtobeme(at)gmail.com

Mainittakoon nyt vielä että olen koulutettu PTCA personal trainer ja elintarviketieteilijä Helsingin yliopistossa. Mun erikoisosaamista on kuntosali, uinti ja juokseminen sekä suuret elämäntapamuutokset ja motivaatiovalmentaminen. Tervetuloa valmennukseen!

Anna

17 vastausta artikkeliin “Marjasota”

 1. Viime vuonna täällä oli ihan hirveesti marjoja mettissä ja thaimaalaisia oli tosi paljon mutta ne oli onneksi ihan fiksuja eikä käyneet ihan tästä talon lähimaastosta poimimassa että siitä sain sit itelle poimittua omat. Tässä meidänki ympärillä on metsää niin mahoton että kyllä niille muuallaki riitti poimittavaa. Tänä vuonna taas sit oon tasan yhden auton poimijoita nähny ku on niin huono marjasato, tosi huonosti ja huonoja mustikoitaki on ollu =/

  Ja meillä jäi kyllä vakituiseen käyttöön noi Bonnen soseet, nuorimmainenki (2,5v) syöny puuroa aamuin illoin ku tietää saavansa herkkua sekaan :D

  • Silleen se sais mustakin mennä, pieni hajurako ;)

   Kiva kuulla et soseet on maistuneet! :) Täällä myös!

 2. Niin onhan toi jokamiehenoikeus vähän niin ja näin. Ymmärrän sen, että poimitaan ne marjat jotka oikeesti jäis muuten mätänemään metsiin, mutta että toisten mökin pihaan! Törkeetä!

  Kirottiin viime syksynä sienten osalta ihan samaa. Kasvateltiin kanttarelleja ihan mökin pihassa isommiksi ja eikös joku paviaani ollut ne sieltä kerännyt omaan talteensa. Joku roti pitäis sentään olla. En mä ilkeis toisten mökkipihoista mennä mitään keräilemään…

 3. Jos haluaa tehdä täysin kananmunatonta ruokaa niin kannattaa syynätä tarkasti kaikki raaka-aineet, esimerkiksi useissa lihaliemikuutioissa on juurikin kananmunaa. Soijajauho on tosi hyvä korvike kananmunalle just esim. makaroonilaatikossa, sen kun vain kunnolla vispaa nesteeseen niin ei tule kökkareita :D

  En ees ala vaahtoamaan mitään tohon marjahommaan, kun tuntuu että ihmisten kunnioitus toisten omaisuutta kohtaan vähenee kokoajan :S

  • Täs ei ollut sen kummempaa filosofiaa kuin et oli munat loppu xD Mut kiitos vinkeistä! :) Tosin soijajauhoa ei ois kanskaan löytynyt :D

 4. Jokamiehenoikeus ei kyllä salli marjanpoimintaa eikä mitään muutakaan toimintaa yksityisellä tontilla. Aika törkeetä kyllä. :(

 5. Moikka!

  Olen lukenut sinun blogia nyt kohta vuoden ja tää on ehdottomasti paras blogi mitä tiedän!! En edes tiedä kuinka monta kertaa olen lukenut tämän koko blogin alusta loppuun saakka :) Kirjoitat todella kivasti ja realistisesti ja upeat kuvat rytmittää kivasti tarinaa.

  Asun pohjoisessa ja kun olimme siskoni kanssa viimeksi Helsingissä käymässä, niin sisko heitti vitsillä, että ”noniin! nyt lähdetään keskustaan bongaamaan julkkiksia” ja sinä tulit heti ensimmäisenä mieleen!! Eli sinä olisit kaikkein mieluisin ”julkkis” jonka haluaisin tavana :D Sun muutos on niiiiin mieletön!!!

  Minulla on täysin samat lähtökohdat kuin sinulla ja siksipä tämä sinun matka muutokseen koskettaa niin läheltä. Usein kun iskee kauhea herkkuhimo tai laiskotuttaa lähteä salille, niin käyn lukemassa sun blogia :) oon saanut sulta tosi paljon motivaatiota treenaamiseen ja kivoja ruokavinkkejä, kun oma mielikuvitus on loppunut kesken.

  Kiitos ihan mielettömän paljon tästä blogista! Tästä tulee niiiin hyvä mieli :)

  • Ihana viesti Sanna ja kiitos noin mukavasta blogipalautteesta! :)

   Tosi kiva kuulla että oot saanut blogista buustia ja tsemppiä omaan urakkaan! Mä saan kans ja tietysti myös ystävistäni kenen kanssa treenaan! Ihanaa jatkoa sulle ja toivottavasti joskus nähdään ;)

 6. Vaikka jokamiehenoikeudet sallivatkin periaatteessa marjojen poiminnan mistä vaan, niin sääntönä on yleensä että pihapiiriin ei mennä ja voisiko peräti mennä jo kotirauhan rikkomisena. On eri tulkintoja tietysti. Monet pitävät rajana sitä kun asumus näkyy. Kannattaa vähän lueskella netissä ohjeistuksia, niin voi sitten jatkossa puuttua asiaan. Marjojahan on metsät täynnä ja moni sopii poimimaan, mutta ihmisillä pitää olla kotirauha myös mökillä.

 7. Luulis niille kaupallisille poimijoille riittävän täällä armaassa kotimaassamme korpea, mistä kerätä, ettei tarvitse ihan toisten mökkimetsiin tulla puuhailemaan ämpäreineen. Meidän mökillä niitä ei oo vielä näkyny, vanhempieni mökillä kylläkin. Harmillista!
  Sun vyötärö on taas sulanu kapeemmaksi. Hyviä selkäkuvia! Mä ilmoittauduin just mukaan Monnan haasteeseen, tuu Sinäkin! ;)

 8. Meidän mökin suunnalla korpikylässä korpijärven rannalla ei ole – vielä – näkynyt thaimaalaisia marjanpoiminnassa – eikä siis repimässä varpujakin irti maasta niillä ns. ammattilaisvärkeillään. Onneksi noin. Mutta pientä ärsytystä tänäkin kesänä aiheuttaa joidenkin kylän rouvien merkillinen tapa suunnistaa toisten nurkille: he itse asustavat marjaisten metsiensä vieressä, mättäät notkuvat marjoja ihan kotioven vieressä, ja sitten otetaan auto alle ja kuhautetaan poimimaan mustikat mökkiläisten tontinrajoilta. Luvallista, kyllä joo, mutta itselleni ei tulisi mieleenikään mökiltä lähteä autolla ajamaan muutama kilometri, parkkeerata omakotitalon pihatielle ja poimia heidän nurkiltaan ne marjat. Vai olisiko tässä taas yksi hieno uusi – tosin vähän vähemmän vihreä – kierrätysbuumi: aja sinä autollasi meidän tontille marjanpoimintaan, minä ajan autollani sinun kotirappustesi viereen samoihin puuhiin.

  Ehkä se sitten on eksoottisempaa ajaa jokunen kilometri ”vieraaseen” metsään ja rantatonteille.

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta