Miten muutos tapahtuu?

IMG_20130725_115151

 

Jokainen varmasti tietää miten suuri kehonmuutos tapahtuu! Se vaatii pitkäjänteistä työtä ja sitä, että niitä parempia valintoja tehdään päivä toisensa jälkeen. Oon itse blogannut mun elämäntapamuutoksesta sen alkumetreistä lähtien. Aluksi otin ruoka- ja urheilukuvia juuri siksi, että voin todistaa teille lukijoille, että siellä lautasella on ollut terveellistä ruokaa. Sehän ois ollut sama puhua suu täyteen *askaa jos en olisi voinut sitä kuvalla todistaa. Samasta syystä napsin aina aika ajoin itsestäni kokovartalon muutoskuvia. Nyt kun muutos on jo pitkällä niin onhan se ihan perhanan puuduttavaa, sillä samat jutut toistuu päivästä toiseen. Mutta tiedättehän, sitä se muutos on! Elämäntapaa eikä mikään kuuri ja ajanjakso jolloin jaksetaan tsempata. Oon syönyt satoja lautasellisia puuroa, punninnut lihat ja perunat ja mussuttanut kilokaupalla vihanneksia ja marjoja. Mun liki 30 kilon pudotuksen eteen on myös urheiltu satoja tunteja, ehkä pian jopa lähemmäs tuhat jos mukaan laskee hyötyliikunnan kuten koirien kanssa lenkkeilyn.

puurot

Documents32

kasvot

 

Joten mulla ei oo sit mitään uutta. Välillä mietin onko mulla blogiin mitään annettavaa kun se suurin painonpudotusurakka on ohi, joka oli blogin ensimmäisen vuoden pääjuttu (96kg->69kg). Jutut toistaa itseään ja edelleen täällä on sama muija, sama naama ja samat puurokuvat. Esimerkiksi eilen kävin Liikuntamyllyssä puntilla ja vedin samaa settii kuin muinakin päivinä. Jos jossain kohtaa vois sanoa, et aloitetusta dieetistä on tullut elämäntapa niin pian ehkä aletaan olla siellä. Välillä heilun siinä välimaastossa mutta en usko, että palaan enää pulleimpiin mittoihini koskaan. Se johtuu varmasti siitä, että oon kokoajan nauttinut siitä mitä teen ja tehnyt oman polkuni. En harrasta verenmaku suussa tai pakota itseäni liikkumaan jos en jaksa. Teen tätä näin koska oon minä ja koon puolesta tänä päivänä blogin alkuperäisestä nimestä huolimatta Just Right to be Me ;)

 IMG_20130725_222240 IMG_20130725_164353 IMG_20130725_164312 IMG_20130725_222603 IMG_20130725_222646 IMG_20130725_222917 IMG_20130725_222820 IMG_20130726_122919

Joten toistoa toistoa mammat ja muistakaa: positiivinen mieli on voimakkaampi ase muutokseen kuin negatiivinen itsensä soimaaminen ja sitä kautta muutoksen etsiminen. Muistaako joku, mitä mä kirjoitin mun jääkaapin oveen kun aloitin urakan?! Kuulosti ehkä tyhmältä mutta nyt jos mua vertaa niihin, jotka ei oo onnistuneet niin veikkaan et se on yksi suurimpia eroja. Olen tehnyt tätä aina vain itseni vuoksi ja näkeehän sen naamasta! Voiko kukaan muu rakastaa pullistelua näin paljon?! ;)

 haba

Anna

25 vastausta artikkeliin “Miten muutos tapahtuu?”

 1. Sä oot kyllä huippu! Upeeta duunia oot tehnyt ja tulet tekemään, ei tää ”villitys” lähde susta pois :)
  Ei voi muuta kuin hattua nostaa ja onnitella upeasta saavutuksesta ja se että olet tajunnut jo aikaa sitten miten,miksi ja kelle tätä hommaa teet :)

  Aurinkoisia treenipäiviä!

  -Eve

 2. Mutta muutoshan jatkuu edelleen, nyt vain ehkä hieman hitaammin ja ei niin dramaattisesti kuin alku ”rysäyksen” jälkeen. Sullahan on katse suunnattuna bikini/bodyfitness kisaamiseen tulevaisuudessa, niin tottahan hemmetissä sun blogissa on jatkossakin jotain annettavaa / luettavaa seuraajille. Voihan olla, että lukijakunta hieman muokkaantuu uuteen suuntaan, mutta mitäpä siitäkään. Näillä mennään! Eli jatka vaan saman jauhamista, meitsi ainakin lukee :D

  • Mulla on vaan joku kyllästymisvaihe ehkä mun omiin kuviin! Sama muija ja kaipaisin jotain piristystä ;) Vaikka totta turiset, nyt muutos on vain erilaista eli kehonmuokkausta mutta yhtä antoisaa sekin! :)

 3. Sun blogi on just hyvä. Minä, joka taistelen vasta matkani alusta palaan alkuaikojesi teksteihin yhä uudestaan ja uudestaan. Uusimpia tekstejä ihailen ja haen sinusta motivaatiota! Älä missään nimessä ainakaan lakkaa bloggaamasta!

 4. Sulla on ihana positiivinen asenne. Ihana lukea tätä blogia, kun tulee paremmalle tuullelle itsekin! :) Mielellään noita kuvia katselee, kun oot törkeän kauniskin :)

 5. Mun mielestä tää muuttuu nyt vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Kuka tahansa pystyy halutessaan pudottamaan painoa, mutta pysyppä siinä saavutetussa painossa ja lähde muokkaamaan kroppaa atleettisemmaksi ja lihaksikkaammaksi! Siinä vasta haastetta onkin ;)

  Vaikka kuvat tuntuu susta NYT samankaltaisilta niin kun vertaat tän hetken ja vaikkapa kolmen kuukauden kuluttua otettuja kuvia niin eroa todellakin on! Nyt voisitkin laittaa itelles muistutuksen tästä postauksesta, että tsek tsek 3kk päästä miltä näyttää :)

  Muskelin hankinta on hidasta ja välillä hemmetin turhauttavaa. Jokaisen gramman eteen joutuu tekemään huomattavasti enemmän duunia kuin yhden pudotetun rasvakilon eteen :) Sä oot tullut jo todella pitkälle ja hemmetin paljon pidemmälle vielä pääset. Oot mun idoli <3

 6. Ihanaa tekstiä! Painonpudotus on just sitä et joka päivä tehdään hyviä ja terveellisiä valintoja. Mut oikeestaan mä itse oon oppinut rakastamaan sitä. Ja arkirutiinit, esim aamupuuro jokapäivä raejuustolla, nam! Ei oikeestaan voi olla parempaa kun ne tietyt rutiinit ja jollei niitä pysty noudattamaan niin tulee ihan paska fiilis, tai niin ainakin mulle tulee :D

  Mut siis oot ihan huippu ! JA Tsemppia hurjasti! :)

 7. Upea sinun muutos! Omaan silmääni kroppasi on nyt oikein kaunis, ehkäpä siksi, etteivät viimeiseen saakka viritetyt fitnessvartalot ole minun mieleeni.

  Kysymys ruuan punninnasta; punnitsetko edelleen kaiken ruokasi? Tuli mieleeni, että kehittyykö silmä esim. puuron ja marjojen painoon, kun niitä on punninnut satoja kertoja. Oletko ajatellut, että ruokavaaka seuraa sinua vielä vuosien päästäkin?

  Jos treenaamisen ja ruokien postaaminen päivästä toiseen kyllästyttää niin olisi tosi mielenkiintoista kuulla myös rakennussuunnitelmistanne, vaikka ne eivät blogisi tämänhetkiseen aihepiiriin mahdukkaan. :)

  Aurinkoisia kesäpäiviä!

 8. Äärettömän hyvä pointti! Meinaan se, että sitä se elämä on; päivästä toiseen samoja puuroannoksia, samantyylisiä treenejä, sama nainen peilissä. Pääasiahan on siinä, että hommasta tulee paitsi rutiini, myös nautinto. Jokaisesta treenistä kun nauttii, niin se ei tunnu puuduttavalta rutiinilta vaan ihanalta rutiinilta. Ja olen itse syönyt varmaasn tuhansia puuroannoksia, mutta en muista että koskaan se puuro olisi minusta erityisen huonolta maistunut :)

 9. Ekaa kertaa kommentoin. Oli todella hyvä kirjoitus. Älä vain lopeta bloggausta, vaikka taavoite häämöttää. Tämä pirteä blogisi on minulle lisäenergian tuoja. Ja kun olet vielä armollinen itsellesi, jos et aina jaksa… Keep on going.! :-)

 10. Täälläkin tykätään sun blogialukea, joten samaa rataa vaan :) Ja mun mielestä on kiva että blogissa on kuviakin, olkoon ne sitten vaikka niitä posekuvia :D
  Ja tosiaan nytkin kokoajan varmasti muutosta taapahtuu ja kannatan tuota Jonnan ehdottamaa 3 kuukauden päästä tsek tsek juttua ;)

 11. Heippa! Jatka toki pirteän blogisi kirjoittamista! Itselläni ei ole mikään painonpudotusprojekti menossa, enemmänkin ”kiinteytysosastoa” ja kokonaisvaltaisen hyvän olon etsimistä… Ja puurokuvia, anna tulla vaan -samaa täälläkin puputetaan lähestulkoon joka aamu! ;) Ihanaa loppukesää!

 12. Musta sun saavutus on tosi kunnioitettava ja olenkin seurannut sun matkaa aika alusta asti :) Ihailen sun mielenvoimaa ja vaikka sullakin tuli välillä niitä epätoivon hetkiä yms niin silti jatkoit menemään vaikka mikä olis!:) Siksi onkin kiva seurata NYT, miten sä tästä jatkat eteenpäin ja muutenkin seurata siinä sivussa esimerkiksi sun höpinöitä muustakin kuin treeneistä!

 13. Upea kirjoitus, kivat kuvat taas kerran! Mua ei haittaa, vaikka joka päivä olis ihan samantapaiset kuvat, koska niistä sen muutoksen huomaa. Tykkään lukea sun hyvin kirjoitettua, sujuvaa ja ennen kaikkea rehellisen suoraa tekstiä. Lukiko sun jääkaapin ovessa: Rakastan itseäni? Siis Gofatgo:n lappujen lisäksi. Vai I can do it – yes I can?

 14. Hei kaikki! Kiitos kovasti kommenteista ja pahoittelen et oo ehtinyt vastaamaan kohtuuajassa!!! Jos nyt luette näitä niin tässä muutamia vastauksia:

  punnitsen aika usein ruoat. Yleensä ainakin aina kun oon kotona tai teen eväitä. Jos syön ulkona niin sit saatan syödä enemmän ;)

  Jääkaapin ovessa luki: rakastan itseäni

  Ja tällä hetkellä teen pääasiassa valmennusta ainoastaan pääkaupunkiseutulaisille eli tapaamisten kanssa mutta jos hinku on kova niin voi laittaa mulle meiliä muualtakin ;)

 15. Siis wau! Oon joskus selaillut blogiasi mutten näemmä kauhean tarkasti. En ole tiennytkään millainen projekti sinulla on ollut! Mahtavaa! Todella hienoa! Olen samassa tilanteessa itse, olen laihtunut 2012 tammikuusta noin 15 kiloa, tästä keväästä lähtien kroppa on muuttunu hurjasti, muutos josta olen ylpeä ja iloinen ja ihmeissään! Itsetunto on ollut surkea kun ei ole tykännyt itsestään, miten siis muutkaan voisi. Olen alkanut elää täysin uutta elämää ja haluaisin vaan koko ajan sanoa kaikille että ei tässä ole muista ku must kii! Oon ihan himosalitreenaaja nykyään, rajoitan kuitenkin käyntini 4 kertaa vkoon, lenkkiä sitten siihen päälle. Tätä hommaahan tekee itselleen eikä kelleen muulle eikä muiden takia. Painoa ois vielä pudotettavaa ainakin kymmenen kiloa mutta painosta enemmän mietin kropan muutosta sinne suuntaan minne haluan, naisellisen lihaksikkaaksii. Tuntuu oudolta sanoa että painon muutoksen myötä olen uusi minä, en enää se paksu tyttö, se vain täytyisi muistaa useammin, mutta eteenpäin mennään koko ajan! Elämäntapa ei hetkellinen kuuri, en ole laihdutuskuurilla en.
  Täytyy kyllä sanoa että nyt alan seurata blogiasi ahkerammin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta