Onnenkyyneleet

IMG_20130627_192001

 

Saako aloittaa kakkukuvilla?! :) Edellinen postaus loppui mangojuustokakun kuvaan ilman ylintä kerrosta ja jatkoin kakkua aamulla. Päälle tuli mangososeesta, hyppysellisestä sokeria ja puolikkaan sitruunan mehusta tehty kiille ja voilà -kaunis! Myös mun mamman tekemä mansikka-mascarponetäytekakku oli oikea söpöläinen. Hyvin kelpasi suloiselle 2-vuotiaalle synttärisankarille (siskontytölleni) ja muille juhlavieraille.

IMG_20130627_191840 IMG_20130627_193227

tää ja tuo alla oleva, melkein kuin pala kakkua…

IMG_20130627_220148

Dieetissä oon itse pysynyt ohjelmani mukaan mutta se ei ole lomailua haitannut. Mä rakastan kaikkea ruokaa minkä voin syödä ja nautin siitä, että kroppa kiristyy ja ne pienetkin työtunnit salilla alkaa näkymään. Loma on ollut juuri sitä mitä tarvitsinkin ja puitteet Villingin Villa Oivalassa oli ihanat. Ollaan tänään illalla tultu sieltä kaupunkiin.

 IMG_20130629_181949 IMG_20130629_182148 IMG_20130629_181643 IMG_20130629_185143 IMG_20130629_184730 IMG_20130629_185016 IMG_20130629_231104 IMG_20130629_230632 IMG_20130629_232127

IMG_20130629_012603

Mökkeillessä saaristossa myös sulateltiin yhtä suurta uutista, joka saatiin reilu viikko sitten. Ensin ei meinattu edes uskoa onneamme mutta tällä viikolla vaikuttaisi siltä, et ihan totta se on. Oon monta kertaa blogissakin kertonut haaveestani asua omakotitalossa ja oon kirjoitellut kun ollaan käyty katsomassa taloja ja tontteja. Joku ehkä muistaa senkin kun ihastuttiin yhteen taloon jonka pihalla oli mun haaveilema omenapuu (linkki). Lopulta tehtiin tarjous talosta, mutta se meni jollekin muulle. Sen jälkeen mikään ei oo tuntunut miltään koska oon aina verrannut taloja siihen kovasti ihastumaani kohteeseen…

 IMG_20130629_232527 IMG_20130629_232359 IMG_20130629_232212 IMG_20130629_232256 IMG_20130629_224447 IMG_20130629_184514 IMG_20130629_133251 IMG_20130629_133722 IMG_20130629_114836  IMG_20130628_204208 IMG_20130628_113923

IMG_20130629_183004

Uutinen ei millään lailla liity kyseiseen taloon vaan ihan uuteen tonttiin. Pääkaupunkiseutulaiset ainakin tietää että täällä ja toki muissakin suurissa kaupungeissa on tonttien hinnat kovin korkeat. Siksi Helsingissä on sellainen tapa, että kaupunki järjestää yleensä joka toinen vuosi arvonnan, jossa jaetaan noin sata kappaletta kaupungin vuokratontteja omakotitalorakentamiseen. Älkää nyt kauhistuko pienillä paikkakunnilla, mutta täällä tosiaan saa olla onnekas jos arpaonni suosii ja saa VUOKRATA kaupungilta tontin :D

Arvonnan ehtona on että on helsinkiläinen ja perheessä on vähintään yksi alaikäinen lapsi. Me ollaan osallistuttu siihen jo 3 kertaa eli siitä saakka kun esikoinen syntyi. Hakijaperheitä on yleensä noin tuhatkunta joten vain osa saa tontin omakotitalon rakentamista varten. Ideana on, että kun kaikilla ei ole pääomaa kerralla sekä tonttiin että talonrakentamiseen niin vuokraaminen helpottaa kun ei tule niin suurta lainataakkaa. Meidän sijaluku on yleensä ollut ihan surkea mutta viime vuonna jäätiin täpärästi kärjestä ja oltiin tosi pettyneitä…

IMG_20130629_193515 IMG_20130629_230858 IMG_20130629_231458

Kunnes saatiin nyt kesäkuussa kaupungilta postia! Meille tarjottiin varasijalta tonttia täältä Itä-Helsingistä missä asutaan nytkin! Parasta siinä on se, että mun miehen vanhemmat asuvat paikasta noin 500 metrin päässä ja siinä missä osa aiemmista hakijoista ei ole Itää kelpuuttaneet se kääntyi meidän onneksi! Me viihdytään täällä ja alue kallioineen ja isoine mäntyineen on kaunis ja aivan upea rakennuspaikka! Merenrantaan tontilta on reilu kilometrin matka joten seutu säilyy samantyyppisenä kuin nytkin vaikka matkaa meiltä uudelle tontille on vajaa 10 kilometriä. Kaikki on tosin vielä täysin alkuvaiheessa mutta kyllähän me on käyty kävelemässä tietä et onkohan nää kohta ”meidän” mustikkapuskia :D

IMG_20130702_144944

 Kirjoittelen aiheesta toki lisää kun homma etenee mutta juuri nyt on fiilis ihan tajuton. Tuleeko meistä talonrakentajia?! Saanko suunnitella ihan oman kodin? Pieni postimerkin kokoinen pala maata Helsingissä on vain meille. Miten suuria unelmia siihen liittyykään!

IMG_20130627_170553

 

<3

 

Anna

32 vastausta artikkeliin “Onnenkyyneleet”

 1. Onnitelut tontista. :) Minkä kokosen saitte?
  Ei niitä vuokratontteja muuallakaan ihan tuosta vaan saan. Me asutaan täällä Pohjois-Savossa ja ei saatu kaupungilta tonttia arvonnassa.. Hinku rakentamaan oli kova, joten me sitte ostettiin maalta. :) 17-20 km keskustaan ja töihin, tontin pinta-ala 3 ha, järvi näkyy tontilta, mut ei oo omaa antaviivaa (venepaikka kyllä).. kyllä siinä kelpaa lapsia kasvatella…
  Tuleeko teille millanen talo? Meillä on avaimet käteen periaatteella otettu 155 neliö yks kerroksinen talo joka tuli just tontille torstaina elementteinä… kesä tässä seurataan miten se valmistuu ja mies rakentaa ite autotalli-autokatos-varaston. Toiveissa on et jouluksi päästäis asumaan, vaikka luvattu on vasta vko 10 ens vuonna.

  • En tiedä vielä tarkkaa neliömäärää mut pieniä on kaikki ;) Sijainti on kuitenkin meille tärkeä joten eiköhän siihen jonkun tönön saa :) Talon suunnitelua ei olla vielä edes aloitettu kun niin tuore uutinen on tämä! Pitää vielä rakennuslupakin hakea :) Katsotaan ehditään ennen routaa tehdä perustukset tai sit vasta keväällä rakentamaan! Jännää!

   Ihanan kuuloinen tontti teillä! <3

 2. Hei!
  Olen jo jonkin aikaa lueskellut blogiasi, kiva ja pirteä blogi! :)
  Onnittelut tontista! Mulla ja miehellänikin on talonrakennusprojekti parasta aikaa käynnissä Porissa. Kivitaloa tehdään kivikiveltä joten aikaa vievää homaa, mutta niin hienoa ja palkitsevaa. Nyt on pikkuhiljaa alkanut pintamatreiaalien metsästys :) Mielenkiinnolla jään odottelemaan lisää postauksia aiheesta :)

  • Me on taas haaveiltu jo kauan kun on koirat ja lapset eikä oo ikinä oikein ihastuttu kerrostaloelämään. Toki siinä on helppoutensa :) Mut joo, en ymmärrä mäkään :D Meille kelpaa! Ihana itä! :)

 3. Onnea tontista ! Voi että kun ihanaa. Kaupungin vuokratontti on suuri onnen potkaisu ainakin Hesassa ja Tampereella. Aivan upeaa!

 4. Hip hei, mahtava uutinen! Kyllä nyt vahvasti näyttää siltä että teille tulee rakennusprojekti eteen =0)
  Joo toi tontin vuokraus tuntuu ”hassulta” tälläi pienellä paikkakunnalla olevalle, mutta se on normia isoissa kaupungeissa. Tonttikuvasta : saatte hiukan polttopuuta tontilta vai meinaatteko käyttää rakentamiseen? Ihania isoja kiviäkin siellä näyttää olevan, mä olen sellasista haaveillu omalla tontille ( mies ei ;0)

  Mä olen ollu viikonlopun kuumeessa! En muista aikaa jolloin olisin kuumeesta kärsinyt…. Onneksi tuntuu nyt olevan ohi…Loma on siis alkanut jei!

  • Mä en vielä tiedä noista puista ollenkaan :D Käsittääkseni ne vuokratontilla kuuluu kaupungille mutta tulevat tuskin hakemaan ;) Musta noi murikat on kans tosi symppiksiä!

   Paranehan pian! <3

 5. Nam, ihania kakkuja! Paljon onnea tontista <3

  Mulla ois yks postaustoive, en ole varma oletko jo kirjoittanut aiheesta, mutta en ainakaan muista lukeneeni siitä.. Nimittäin haluaisin kuulla siitä, miten sun mies ja muu perhe / lähipiiri on suhtautunut sun uuteen elämäntapaan? Onko tullut pelkästään positiivista kannustusta vai myös negatiivista palautetta? Onko esimerkiksi uusi ruokavalio ymmärretty vai ihmetelty, miksi ei "normaaliruoka" kelpaa, jos sulla on omia eväitä jossain? Kiitos ja jos olet jo tästä kirjoitellut, niin voisitko laittaa linkkiä, kun en tosiaan löytänyt kirjoitusta aiheesta…

  • Oi en mäkään muista oonko kirjoitellut :) Ehkä lause siellä ja toinen täällä! Mutta hyvin ovat ottaneet. Kyllähän mä treenasin lasten välissäkin vähän ja ennen muksuja olin jo aloittanut treenaamisen body fitness kilpailuihin personal trainerin avustuksella mutta se sitten kuitenkin lopahti ja päätettiin perustaa perhe :) Sillä tavalla mun kiinnostus elämäntapaa ei tullut ihan yllätyksenä! Oli vain vaikeat raskausvuodet välissä ja hukkasin itseni :(

   Mun mies on todella urheilullinen ja on kilpaillut painissa ihan SM-tasolla ja ymmärtää siis ammattiurheilijan arkea. Olin siis ainoa sohvaperuna silloin kun en oo liikkunut. Nykyinen elämäntapa vain yhdistyää meitä ja huomaan monesti et mun palautusjuomapönikkä tms. on ihmeellisesti tyhjentynyt ;) On kyllä onni, että voi lähimmän ihmisen kanssa jakaa rakkauden liikuntaan. Ilman sitä olisi suhde paljon vaikeampaa…

 6. Itsekin asun itä-Helsingissä omakotitalossa, joka sattuu vielä olemaan vanha villa! Alue sen ympärillä on muutenkin ihana, kaupungille pääsee helposti, vaikka siinä meneekin se 30min, mutta ainakin saamme nauttia rauhallisuudesta. Ihmisillä herää aina ennakkoluuloja, kun kerron paikan, missä asun, mutta ne rikkoutuu heti, kun tämä ihminen näkee kodimme. Onnea tontin saamisesta!

 7. Onnea tontista!

  Oma raksaprojektimme päättyi viime jouluna, jolloin pääsimme muuttamaan unelmiemme kotiin. Rakensimme huoneistoalaltaan 132 neliöisen Kannustalon hehtaarin tontille (ei pk-seutu :D ). Nyt talon maalaaminen menossa. :)

  Ihanaa kesän jatkoa!

 8. Valtavasti onnea tontista! Harvoin kommentoin, vaikka pitkään olenkin blogiasi seurannut. Tämä uutinen sai jostain syystä minutkin hyvin iloiseksi :) Olisi taas mukava lukea ruokavaliostasi ja treeneistäsi kun palaat arkeen, ja totta kai taloasiatkin kiinnostaa! Aurinkoisia päiviä!

  • Kiva kun kommentoit!! Teitä salalukijoita on kauheesti jotka harvoin jättää puumerkkiä ;) Tää uutinen on kyllä meillekin todella suuri ilon aihe!

   Ihanaa kesää Felis!

 9. Onnea tontista! Ihan mahtavaa! =)

  Isommissa kaupungeissa tontin saaminen ei tosiaan ole mitenkään itsestään selvää.

  Mua kiinnostaisi myös tuo ehdotettu postausaihe, eli muiden suhtautuminen ruokavalioon ja treeniin. Vaikken itse kisalavoille tähyä, enkä siksi ole niin tiukka ruokavalion ja treenin suhteen, on tämä uusi elämäntapa kyllä herättänyt niitä negatiivisiakin kommentteja eivätkä kaikki ymmärrä tätä elämäntapaa ollenkaan. Toki kannustaviakin kommentteja tulee ja enemmän niitä, ei siinä mitään =)

  • Mä vastasin jotain jo tuohon ylemmäs! Mut hyvä aihe kyllä! Laitan korvan taakse ja koitan muistaa! :)

   Kiitti tontti-onnitteluista myös :)

 10. Onnittelut tontista! Me rakennettiin viisi vuotta sitten maalle (n. 35km) Helsingistä ja asutaan ihan mun vanhempien vieressä (loistava ratkaisu lasten kannalta). Nyt on ihanaa kun oma talo ja oma piha (meilläkin koiria). Mutta rakennusaika oli tosi rankkaa. Tosin uskon, että te selviätte hyvin, sulla on niin mahtavan positiivinen tsemppi päällä kaikessa! :)

  • Musta on kans tosi kivaa asua lähellä lasten mummolaa :) Ollaan tosi läheisiä ja onhan se helppoa välillä viedä sit lapsia sinne. Ei tää 9km ole nytkään niin pitkä matka mut tuosta tontista on tosiaan vain kävelymatka! Rakennusaika on varmasti rankkaa, voi elämä! Huoh :)

 11. Heipähei!
  Onnetar on tosiaan suosinut teitä, mahtava uutinen! Onnea ja tsemppiä taloprojektiin. :) Meidän omakotitalo valmistui viisi vuotta sitten esikoisen ollessa 1-vuotias. Melkoinen punnerrus oli, mutta kaiken vaivan arvoinen. Ihania ovat omat omenapuut ja marjapensaat… Meilläkin on lasten mummola aivan lähellä, ihanaa saada tarjota lapsille tällainen etuus. <3

  Pitkästä aikaa pääsen jättämään terveisiä, ihan vallan täältä oman omppupuun takaa. Heh! :) Mukana ollaan kuitenkin ja hei, miten upealta sä näytät, wow! Kiitos vielä, sun esimerkistä on ollut paljon apua oman dieetin noudattamisessa. Musta tää ruokien punnitseminen on jopa hauskaa.

  Aurinkoisia ajatuksia tähän!!! <3 <3

 12. Ei vitsit kuinka mahtavaa!!!! ONNEA MURU! <3
  Itä on just hyvä, täällä on meri sekä luonto lähellä, metrolla pääsee huristaa, Itis uusitaan ja vaikka mitä. Mä en haluaisi ikinä muuttaa täältä mihinkään muualle kaupunginosaan… :)
  Nyt mä aloin ihan miettimään, että missä ne Idän tontit oli, multa mennyt ihan ohi, ei kyllä ole ylläri.

  Niin ja sitten suhun, senkin vahva kukkakeppi. Näytät upealta. <3

  • Kiitos kovasti Image :) Musta kans itä on kiva ja merenläheisyys ihan ehdoton <3 Itse en esimerkiksi edes haluaisi vaikka pohjois-Helsinkiin juuri tuon veden puuttumisen vuoksi.

   Kiitos kovasti! Mä oon kohta tuollainen tuulenmurjoma kukkakeppi! Hassua! ;) Pitää koittaa tehdä salilal töitä et ei ihan kuihdu vaikka pienenee :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta