Pikkubreikki

IMG_20130626_145614

Kaupunkikarkulainen täällä terve! Villingissä on ollut ihanaa mutta venematka on niin lyhyt et tultiin tänään yhdeksi yöksi kotiin! Meillä alkoi olla vaihtovaatteet lopussa ja täytyy tunnustaa et ikävöin sekä salille et hakemaan vähän lisää omaa evästä. 

Huomenna mennään takaisin ja saarella juhlitaankin siskontyttöni 2-vuotiskemuja. Tänään oli aivan upea sää ja siinä kelpasi nauttia venematkasta. Kotiin tullessa heitin pyykit koneeseen ja painuin illalla salille tekemään jalkatreenin. Johan siitä edellisestä viikko vierähti! 

IMG_20130626_224309 IMG_20130626_114507 IMG_20130626_222558 IMG_20130626_223014 IMG_20130626_222529 IMG_20130626_222852

 

Treenissä tein pääliikkeenä takakyykkyä (leveällä), sitten pari sarjaa hack-kyykkyä ja kolmantena suorin jaloin maastavetoa käsipainoilla. Pumppiliikkeinä tein loppuun reisiojennuksen ja reisikoukistuksen eli pienellä painolla ihan pumppiin asti. Mulla on todella pitkät jalat joihin ei ihan helpolla tuu muotoa joten saan tehdä tosissani töitä noiden kinttujen eteen. Peppu alkaa pyöristymään kivasti mutta sellaiseen vartaloon jonka haluan on vielä valovuosi matkaa. Välillä mietin et tuleeko tästä ikinä mitään ja voinko mä koskaan olla sellaisessa kunnossa mihin haaveissani haluan. Mulla ei oo ikinä ollut tiukkaa vatsaa ja sellaisia lihaksia jotka näkyisi selkeästi ja ihan ilman pullistelua. Ehkä sitä mun ihannevartaloa kuvaisi sanat sporttinen ja tiukka. Ei siis mitään höllyvää ja tutisevaa johon oon tottunut…

 IMG_20130626_182533 IMG_20130626_221752 IMG_20130626_221938 IMG_20130626_222059 IMG_20130626_222411 IMG_20130626_222244 IMG_20130626_220936 IMG_20130626_220821 IMG_20130626_221019 IMG_20130626_221318 IMG_20130626_221119 IMG_20130626_221644

Loppujäähdyttelyn tein viemällä koirat ulos samalla ovenavauksella kun tulin sisään. Illaksi mulla oli tosin vielä yksi ohjelmanumero sillä tein juhlia varten mangojuustokakun. Se odottelee vielä yön yli mangososeesta tehtävää kiillekerrosta. En oo tosi pitkään aikaan leiponut mitään vaikka oon jossain vaiheessa ollut oikea kakkumaakari. Sillä harrastuksella oli tosin seuraksensa joten oon jättänyt sitä vähemmälle…

IMG_20130626_220712 IMG_20130626_220608

IMG_20130626_232036 IMG_20130627_002639 IMG_20130627_002508

 

Mites muut? Tykkäättekö leipoa muille vai kuulutteko kastiin jolle käy niin et syö kuitenkin leipomuksista itse suurimman osan? ;)

Anna

32 vastausta artikkeliin “Pikkubreikki”

 1. Oih, juustokakut on niin hyviä <3 Harvoin tulee kyllä tehtyä, kun sitten tulee syötyä parin päivän juustokakkuöverit, kun eihän sitä viitsi hukkaankaan heittää…

 2. Hei sinähän olet ihannevartalossasi, olet sporttinen ja tiukka! :) Miksi sjmv juuri käsipainoilla eikä tangolla?

 3. Voi, näytät niin hyvältä! Hurjasti oot saanut tuloksia aikaiseksi lyhyessä ajassa. Tuntuu, että muutut ihan silmissä. Ei voi kuin ihastella sun itsekuria!

  • No äläs nyt :) Ei munkaan itsekuri aina pidä :D Mut onneksi suurimman osan ajasta, koska en oo millään kitukuurilla niin ei ole myöskään niin vaikeaa :) Tsemppiä sulle!

 4. Ihania kuvia! Hyvältä näytät:) kävin muuten ite silmien esitutkimuksessa ja mahdollisuus leikkaukseen ois alku syksystä/talvesta! Mua vähän jännittää ajatuskin, aikaa en oo siis vielä varannut.

  Mä rakastan leipomista!<3 yleensä kun meille tuli vieraita ni mun leipomiset lähti ihan käsistä ja leivoin paljon :D loput sitten laitoin avomiehen mukana töihin ja tai mä vein töihin ne, ei jäänyt sitten "kummittelemaan" omaan jääkaappiin :)
  En niinkään välitä niistä valmiista tuotoksista, vaan itse siitä leipomisesta! Tuleehan niitä tekeleitä toki maisteltua mut ylimääräset saa just vietyä töihin.

  Ihanaa kesää!<3

  • Kiitos kovasti! Ja hei mun piti vinkkaa sulle, et sain yhteistyönä sovittua alennuskoodin Femtolasikiin ja se on -10%! Kannattaa käyttää jos sitä harkitsit! :)

   Ihanaa kesää sulle takaisin <3

 5. Moikka!

  Omiin juhliin tulee aina leivottua kakku, pari. Mut en muille ”jaksa” leipoa =0) Ja noi hyytelökakut on just parhaita, ihanan raikkaita! Tuota samaista mangokakkua on kans tullut tehtyä aikoinaan. Nyt lempparina on mansikka-raparperikakku ja valkosuklaa-mstikka. Ei paranis vaan tehden yhtaan itsellekään ;0)!
  Mulla alkaa loma parin tunnin kuluttua, aaaaaaahhhhhhhhhhhhhh!
  Ihania kesäkuvia !!

 6. Moikka Anna! :)
  Nyt on kyllä ihan pakko kysyä, että kuinka pitkä olet? Itse olen 178cm ja täytyy kyllä myöntää, että joskus tuntuu siltä, että tämmöinen pitkulapeppuinen saa tehdä tuplatyön, että saa edes vähän peppua pyöristymään…. :D

 7. Moikka Anna,
  yhtäläisyydet vaan lisääntyy :) täällä kans yksi kakkumaakari/leivontahullu, jonka on pitänyt nyt jättää se harrastus vähemmälle. Oon minä onnistunut jonku kerran leipomaan silleenkin, että en oo ite ottanut mitään, mutta se ei saa olla mitään lemppariherkkua, muuten on liian vaikeeta :D Saatan minä joskus leipasta jonku kakun vaikkapa jälkkäriksi, jos on ystäviä kylässä, ja sitten laittaa loput kakusta pakkaseen. Jääkaappiin ei kärsi jättää kummittelemaan :) ja nämä kakunsyönnit on ns. vapaasyöntipäivinä sitten. Oon muuten myös kokeillut jonkun kerran leipoa ”fitimmin”, mulla on esim. yksi piirakkaohje, mihin ei laiteta ollenkaan jauhoja eikä sokeria ja lisäksi rahkalettuja saattaa joskus pyöräyttää jos oikein jotain mieli tekee :) Ootko ite koskaan kokeillu? Ainakin jotain lettuja oot joskus paistanut, taisi olla joku valmisjauhe muistelen?
  Mutta se on kyllä viimenen virhe, jos leipoo monta eri sorttia (esim. omille synttäreille muutama viikko sitten…) ja leivontapäivä on vielä eri kuin se syöntipäivä. EI NÄIN :D sitä tulee maisteltua leipoessa ja valmiita pitää maistaa kans ja sitte on vielä ne juhlat ja siellä syödä kans.. huh huh. Omat juhlat on pahimmat, kun aina jääpi jotain yli. Muiden juhlissa on paljon helpompi käydä herkuttelemassa… :)
  Ihania juhlia! Ja oot kyllä tiukka mimmi!

  • Joo oon mäkin koeleiponut kevyemminkin :) Rahkalettuja ihan itse teen tai valmiista protskupannarijauheesta lettuja silloin tällöin. Oon myös kokeillut proteiinikääretorttua mut ei ollut hyvää… ;)

   Yhdyn tuohon et omat juhlat on pahimmat koska juhlistahan aina jää herkkuja :)

 8. Kiitos tosi kivasta blogista! Olet kylla saanut hurjan muodonmuutoksen aikaiseksi, onnittelut siita! Naytat jo todella hyvalta :)
  Itse tykkaan kylla leipoa, mutta olen myos armoton herkkusuu, joten kakut loytaisivat tiensa omaan suuhuni, jos liikaa leipoisin…mieheni valittelee aina, etta pitaisi leipoa useammin, mutta kun han syo yhden pikku viipaleen joka piirakasta ja itselleni jaa sitten loput tuhottavaksi…tai han kylla soisi sitten uuden palan taas seuraavana paivana, mutta minua leipomukset sitten ”piinaavat” siella jaakaapissa, haha :) Joten leivon vain spesiaalitilanteisiin!

  • Ihan sama! Monesti toivotaan et leivon mut sit muut syö tosi vähän ja mä itse en sit voi vastustaa leipomuksia! Ketaleet ;)

   Kiitos mukavasta palautteesta! =)

 9. Olen samanlainen kuin Mini, eli leivon kyllä silloin tällöin, mutta en voi tehdä sitä usein, koska sit se oon vaan mä, joka syö ne loput, mies ei koskekaan yhden kerran jälkeen, vaikka kuinka olisi alunperin tilannut jotain leipomuksia multa. Lapset on tietty hyviä tuohoamaan kans kaikkea makeaa, muttei niillekään voi syöttää herkkuja joka päivä. Tai siis ainakaan en halua lasteni oppivan sitä tapaa. (Siis oppivan sitä tapaa minulta, hehheh… ;)) Fitimpiä leipomuksia kaipailisin minäkin reseptikaappiini, niin voisin leipoa useammin.
  Tänään on jo salikeikka heitetty, loppuillan voi vaan katsella ukkosta. :)

 10. Harvoin kommentoin, mutta nyt ajattelin :)
  sö oot sellanen inspiraation ja motivaation lähde mulle, on ollu ihana huomata miten oot muuttunut ja saan siitä paljon uskoa omaan projektiini, kiitos !!

  sun ihannevartaloon saattaa olla vielä matkaa, mutta viimeisen kuukauden aikanakin oot jo muuttunut todella paljon, oot pienentynyt ja kiinteytynyt silminnähden ihan näin vakiolukijankin silmissä, joten usko pois, kyllä sä vielä sinne maaliin pääset! täällä on luottoa :)

  ihanaa kesää ja paljon tsemppiä!!

  • Ihana viesti :) Kiitos kannustuksesta, kyllä kai sitä pitää uskoa et pääsee :)

   Toivotan sulle takaisin paljon tsemppiä ja ihanaa mieltä omaan projektiisi myös! =)

 11. Mä tykkäisin leipoa paljonkin, mutta tosiaan aina käy niin että saan yksin syödä kaiken kun mun mies ei niin välitä herkuista. Siksi leivonta on jäänyt todella vähälle. Ja on hankalaa tehdä ihan vaan pientä määrää vaikka jotain taikinaa…

 12. sä näytät hyvältä! aina kun ulee motivaation puute ni tänne vaan. mä olin ennen himoleipuri mutta kun söisin ne ite kaikki ni nt en oo leiponu juuri lainkaa vuoteen. viime kesänä kun olin fitfarmin superdieetillä ollut niin silloin oli itsekuri kohillaan ja onnistuin tekeen pariki kertaa muffineita ilman että maistin yhtäkään.
  taiankin taas kaivella superinohjeet esiin taas, matkaa tavoitekroppaan on edelleen mutta yhtä tuttua näin nyt kesällä joulun jälkeen niin hhän kehui kuinka olin laihtunu ihan kamalasti, vaakan lukema ei oo kyllä muuttunu yhtään :D se on se sali ja kunnon painot mutat sitäpä en tälle ryhmäliikkujahirmulle joka ei salitreeniin usko, kertonut :)
  ihanaa ja aurinkoista kesän jatkoa sinulle.
  noi lorna janen ”never give up” housut, käytätkö mitä kokoa? olen suunnitellut tilaavani mutta kun jalat on mallia pötkylä ni tollaset kapeet ei (vielä) näytä kovin hyvältä päällä, yläkroppa jo niinkin mutta jalat on ollu aina ongelma, muistelisin et ala-asteella jo tuskailin paksuja reisiäni ja vieläkin ne ovat aika masiiviset, pitäisi edelleen kiristellä.

 13. Miks kummassa olet dietillä jos et ole tyytyväinen lihasten määrään?..eikö parempi resepti olisi plussakalorit ja kunnolla romua niskaan ni jalatkin kasvais:D ja miksi dietata just kesällä jos ei kisat ole tulossa vai mikä sun 1kisatavote olikaan?

  • On katsottu paremmaksi näin et nyt tiputetaan vielä ylimääräistä rasvaa pois niin sitten näkee paremmin mitä kohtia lähdetään hiomaan :) Myöskään kisadieetille ei kannata jättää kovin hurjia yli 10kg lukemia ja keväällä mullahan painoa oli vielä hiukkasen reippaasti (noin 73kg). Ei kai tuolla vuodenajalla niin väliä :) Tee se niin se on tehty!

   Kisan ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

 14. Juu ehdottomasti tykkään ja erityisesti juustokakuista. Kyllä niitä tulee tehtyä rahkallaki ja joskus oon tehnyt ihan makeutusaineellakin tehtynä mutta nykyään ihan laitan sokeria. Kyllä niitä tulee syötyä itse vähän liikaa joten olen vähentänyt viime vuosista.. Meilläpä onkin esikoisen 4v synttärit. Onneks olkoon tontista etukäteen mutta miettikää tarkkaan talonrakentamista! Me ollaan remontoitu vanhaa mökkie (35km ajomatkan päässä) nyt kolme vuotta työn ohella ja alkaa hermot mennä. Ainaa vaan olen yksin lasten kanssa ja mies kaiken vapaa-ajan rakennuksella…tosin hänpä tekeekin kaiken itse. Lapset ikävöi isäänsä aika paljon. Nytkin olen ollut 8 päivää putkeen noiden kanssa kahdestaan niin et isä on illalla pari tuntia (joista leijonanosa Biltemaan tai Bauhausiin menossa). Muuten kyllä paljon tsemppiä! Tosi hyvä tuuri olisi ja ihana että merenranta lähellä. Löytyykö uimarantakin?

  • Joo on siellä uimarantakin jonkun matkan päässä :) Kivaa!

   Rakentaminen on ollut meidän haave jo kauan ja toki varmasti todella raskas prosessi. Toivottavasti selvitään siitä :) Onneksi on pieni kokemus kahden kerrostaloasunnon täysremontista mutta ei sitä voi tietysti verratakaan koko talon rakentamiseen. Mut onneksi ei oo ihan meidän eka asunto siis :)

   Onnea 4-vuotiaalle! :) <3

 15. Sun muutos on kyllä upea, vau!
  Mua tietty itähelsinkiläisenä (salin naapurina) kiinnostaa mistä päin tontteja arvottiin, mutta vieläkin enemmän kiinnostaa että toi ihana harmaa huppari, mistä se on?

  • Harmaa huppari on Kuntosali Sporttikujan oma huppari! Niitä voi ostaa siitä vastaanotosta :) Jos tarkoitit sitä!

 16. Heippa! Et millään jaksais laittaa ohjetta tuosta juustokakusta? :D Ei kyllä sovi nyt mun linjoille ku oon menossa naimisiin 5 viikon päästä mut jos sen joskus vois väsätä… Näytti niin täydelliseltä tuolla myöhemmissä kuvissa!

  Kävin muuten eilen ekaa kertaa salilla kahteen vuoteen! Saa nähdä ehdinkö tekeen mitään näille mun löllökäsivarsille enää ennen häitä… Oon tässä viimeiset pari kk yrittänyt treenailla juoksun ja kotijumpan merkeissä, tuloksena -2kg. Mut nyt viimeiset 2 viikkoa on menneet ihan plörinäksi kun eka oli juhannus ja sit mun polttarit ja sitä ennen ei meinannut syntyä hetkeen mitään tulosta niin nyt on motivaatio vähän hukassa.
  Ei mulla onneksi ole paljon ylimääräistä, mitat on 168cm ja 64kg, mut en haluais nähdä tällaisia käsiä hääkuvissa!

  Ite oot kyllä saanut ihan mielettömiä tuloksia aikaan! Oon tässä sohvan nurkassa seurannut sua nyt muutaman kuukauden :)

  • Moikka!

   Muistankohan mä ihan tarkkoja määriä… Pohja on siis digestive-keksipohja jossa on sulatettua voita.

   Täyte:

   2 prk Philadelphia -tuorejuustoa
   4dl vispikermaa
   sokeria (~0,75 dl)
   vaniljasokeria
   2 rkl maitorahkaa
   1 mangosose -purkki
   4 liivatelehteä
   (vajaan) puolikkaan sitruunan mehu (kuumaksi liivatetta varten)

   Mango-päällinen

   4 prk mangososetta (vai oliko 5?)
   4 liivatelehteä
   sokeria (~ 2 rkl)
   puolikkaan sitruunan mehu

   Siinä pääpiirteissään ohje! Ja tosiaan ensin alempi kerros yöksi jääkaappiin ja sit aamulla mangokerros. Takaisin jääkaappiin ja me syötiin jo päivällä kakkua! :) Mun vuoka oli iso irtopohja-kakkuvuoka, halkaisija 25cm.

   Mut nyt ei sit kakun leivontaan ennen häitä ;) Meinasin et laitan sulle et kysy sit uudestaan, heh! Ihania häitä teille ja kovasti tsemppiä viimeisten kuukausien jumppailuun! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta