Mun silmäleikkaus

IMG_20130524_172524

 

Tättärää! Täällä ollaan, hengissä ja hyvinvoivana! Tää on mulle iso päivä ja en siksi malta olla heti kirjoittamatta. Luonnollisesti en oo eilisillan jälkeen ehtinyt vielä tätä hetkeä aiemmin koneelle ja oon todella kiitollinen teidän kommenteista ja tykkäyksistä eiliseen postaukseen. Lupaan vastata kaikkiin sen postauksen kommentteihin vielä kun toivun vähän <3

IMG_20130524_172642 IMG_20130524_172143

 

Mut jos sit mennään tähän päivään! Oon aina halunnut olla kaukaa viisas ja läheltä hyvännäköinen, kunnes viime vuosina oon alkanut sulattelemaan ajatusta siitä et jos oiskin jo kaukaa hyvännäköinen :D Tuumasta toimeen ehdotin itse yhteistyötä Femtolasikin Bulevardin klinikalle (linkki->) silmien laserleikkauksesta. Tän kerron siksi, että tiedätte varmaan ettei ensinnäkään kyse ole ihan ilmaisesta toimenpiteestä ja harvoin meillä perheellisillä raha kasvaa puissa. Kirjoitan siis leikkauksesta yhteistyöpostauksen omasta kokemuksestani mutta muistutan et ei tässä maailmassa saa mitään ilmaiseksi :)

IMG_20130524_172826 IMG_20130524_171904

Aamulla lähdin meikittömänä käppäilemään bussipysäkille jossa treffasin viime hetken tsemppaajani Saran. Siinä sainkin itsestäni jännittyneen bussipysäkkikuvan :) Menin julkisilla Bulevardille, jotta mun mies voisi tulla mut sitten iltapäivällä hakemaan autolla. Paikka oli mulle tuttu tietysti ennakkoarviosta mutta silti jännitys velloi mahassa pahemman kerran. Mä siis oikeesti pelkäsin tuota mut työnsin sen vaan pois mielestä! Pihalla mietin et onko tää oikeesti mun viimeinen rillinaamakuva ja et onko tää päivä oikeesti täällä…

IMG_20130524_171751 IMG_20130524_171537

IMG_20130524_171658

 

Silmät tutkittiin uudelleen ja näkö tarkistettiin viikon piilolasittomuuden vuoksi uudelleen jotta leikkaustuloksesta tulisi mahdollisimman tarkka. Sit tapasin mun lääkärini, silmätautien erikoislääkärin Jarno Ylitalon, joka on todella empaattinen ihminen ja ehdottomasti leikkaustilanteessa hyvä rauhoittelija :) Sain häneltä jopa päivän päätteeksi halauksen, sillä olin niin liikuttunut kaiken jännityksen purkauduttua. Mä oon niin herkkis!

IMG_20130524_171349 IMG_20130524_171444

 

Itse leikkaussalissa olin 12 minuuttia kun toimenpide oli ohi. Suuhun sain tujauksen rauhoittavaa lääkettä (kun sitä vellihousuna pyysin ;) ja hoitajan joka piti mua kädestä kiinni. Toisaalta tiesin et turha jännittää sillä leikkaus ei satu mutta minkäs teet, eihän varmaan ketään innosta ajatus silmäleikkauksesta sen suuremmin. Mut hyvin lyhyt aika elämästä voi taata monta silmälasitonta vuotta. Menkää ihmiset sanon minä! Ja hei, jos oot synnyttänyt niin ei kukaan tuohon 5 minuuttiin voi verrata yhtään mitään :D Helppoa kuin heinänteko! Ja niin mä selvisin siitä.

IMG_20130524_173106 IMG_20130524_173148

 

Leikkaus oli siis ohi nopeammin kuin hammaskivenpuhdistus hammaslääkärissä ja pääsin viereiseen lepohuoneeseen ”heräilemään”. Huoneessa oli hämärä valaistus joka selittää hämyiset kuvat. Mulle tuotiin toiveeni mukaan kahvia sekä tarjottiin mehua ja suklaata. Melkein jo meinasin mut eipä mitään, ”elämäntapana fitness -Anna” kaivoi kassistaan valmiiksi lohkotut appelsiinilohkot, Real-leivän kinkulla ja herasheikkerin. Ei oo niin tärkeetä päivää et söisin suklaata jota ei ohjelmassa oo ;)

IMG_20130524_173011 IMG_20130524_172937 IMG_20130524_173240 IMG_20130524_173336 IMG_20130524_123257

 

Tunnin verran taisin lepäillä kunnes soitin mun miehen hakemaan mua. Kurvattiin samantien apteekin kautta kotiin, josta ostin kassillisen silmätippoja. Jo lähtötarkastuksessa mun näköni oli parempi kuin koskaan laseilla tai piilolinsseillä. Näköni on nyt niin kutsuttu täysnäkö ja reilun 3 viikon kuluttua olevassa jälkitarkastuksessa nähdään vielä paremmin mikä lopullinen tulos on :) En voi sanoin kuivailla miten onnellinen oon!

IMG_20130524_173430 IMG_20130524_145904

 

Kotiin tultua eikun tipat silmiin ja kunnon päiväunet! Nyt lepäillään vielä hetki ja eihän tämä maailman tähän pysähdy -aamulla PT-koulutukseen jossa onkin ohjelmassa jo viimeinen viikonloppu! Sunnuntaina on kaikki juhlallisuudet ja todistusten jako! Oon mä aikamamma! :)

Anna

35 vastausta artikkeliin “Mun silmäleikkaus”

  • Hahah ;) Ei se kippo Niin iso ollut mutta suklaa on aina suklaata ;) Mentaalipuoli kuntoon niin ei moiset kipot hetkauta! Hetken mietin ja tulin tulokseen et miksi sabotoisin omaa tavoitettani :)

 1. Hei vitsi siistii! Ihan hirmuisesti onnea ! Itse leikkautin silmäni palttiarallaa kymmenen vuotta sitten ja edelleen näen priimasti. Oon tästä vissiin kertonutkin jo :) En oo minäkään katunut päivääkään sitä 11 000 markan määrää mitä leikkauksesta silloin maksoin :) Eli myös minä suosittelen kyllä lämpimästi kaikille harkitseville tätä toimenpidettä!

 2. Mahtavaa, onnea uudesta näöstä! Mä kans haaveilen silmäleikkauksesta, mutta todellakaan perheellisellä ei raha puussa kasva…

  Ja mahtava elämäntapa-asenne, ei yhtäkään suklaata! Hyvä Anna! =D

 3. Voi vitsit, onnea hurjasti!!!!!!
  Itse oon miettinyt vastaavaa operaatiota pitkään!! Silmälasit on enemmän kuin rasite ja piilarit on ollut monen monta vuotta jo arkipäivää, synnytysten jälkeen on mennyt näkö aina vaan huonommaksi ja kohta tuntuu ettei niin ”paksuja” linssejä enään olekkaan jotka mulle sopisi :D
  Tää postaus loi kyllä perhosia vatsaan, uskaltaisko!?!

  • Ne varmaan kannattaa jokaisen kysyä omalta lääkäriltä :) Mun ohjeena on nyt viikonlopun tauko treeneistä! Eli jo maanantaina saan mennä kuntosalille :) Suihkuun voi mennä leikkauksen jälkeisenä päivänä ja meikkiä voi myöskin käyttää 3 vrk:n jälkeen :) Toivottavasti vastauksista oli apua sinulle!

 4. Täällä tuli kans tippa linssiin leikkauksen jälkeen.. herkkis kun olen minäkin! :) Ja se fiilis kun leikkauksen jälkeen lääkäri kysyi, näenkö seinäkellosta paljonko kello on ja mähän näin ilman siristelyä! :)

  Ja mitä eväisiin tulee niin mullakin oli patukkaa mukana, mutta olin ollut niin jännittynyt, että tungin sen ennen leikkausta arvotavaroiden säilytyslaatikkoon. Söin sitten kiltisti kinkku-juusto-tomaatti-kurkku-paprikaleivänä teen kanssa.. :) Mutta mikään ei ollut ärsyttävämpää kuin se, että mun vieressä oli mies, joka söi leipäänsä hyvin hitaasti pitäen taukoa. Ja koska huone oli hämärä eikä ääniäkään juuri kuulunut mistään niin se rouskutus pisti hermot kireelle :D Olin siis vasta itse menossa leikkauskeen ja yritin psyykata itseäni leikkaukseen… :D Mut kaikki hyvin, loppu hyvin ja edelleen näen!

  Onnittelut hyvästä valinnasta!

  • Eräs kaveri taannoin kävi kans tuos kyseises leikkauksessa ja se joutu aina öisin pitämää sellasia tummia laseja,eikö sulle annettu sellasia?

  • Hauskoja muistoja sulla Laura ;) Joo on ihan mieletöntä nähdä näin hyvin! Oon aivan fiiliksissä :) Kiva kuulla et siellä on toinen tunteilija ;)

   Nannu: Ei annettu :) Ei ole tarpeen minkäänlaiset lasit tai suojat! Suoraan voi nukkua ilman :)

 5. Toi leikkaus kuulosti aika simppeliltä toimenpiteeltä. Täytyy ihan tosissaan ruveta miettimään sitä, vaikka täytyy sanoa, että olen kyllä aika sinut silmälasienkin kanssa. Piilolaseja tulee nykyään käytettyä, niin harvoin.

  Tuo leikkaus on ehkä siksi alkanut kiinnostaa, kun alkaa kohta ”vanhaa” ihmistä vaivaamaan ikänäkö ;).

  • Moi!
   Ihan huikeeta! Onnea kaukaa viisaalle ja ( nyt myös) -hyvännäköiselle ;0)
   Oliko sulla yhtään ”roskan tunnetta ” silmissä leikkauksen jälkeen? Mua alkoi nyt todella haluttamaan tuohon samaiseen leikkaukseen…!

   HV76

  • Moikka :) Ja kiitti ;)

   Eka päivänä kun silmätippojen välissä oli mennyt vaikka tunti aikaa (laitettiin 1-2 tunnin välein) niin tuntui just siltä et ois roska silmässä. Mut se meni ohi kun laittoin kostutustippoja! Nyt toisena ja kolmantena päivänä ei oo ollut tuota enää :) Eli olin esim. eilen aivan ihmeissäni miten nopeasti parannun!! Jei :)

   Tsemppiä leikkausharkintaan :) Oon itse ihan super-onnellinen et menin!

 6. Millä tekniikalla leikkaus tehtiin, jos niitä suojalaseja ei tarvitse pitää leikkauksen jälkeen?

  Mun ymmärtääkseni kun kaikissa tekniikoissa olis se silmien suojaus aika tärkee leikkauksen jälkeen, ettei vaistomaisesti hiero silmiä jne. sen akuuteimman paranemisvaiheen aikana. Mulle tehdyssä leikkauksessa oli silmien kastelukieltoa viikon verran ja suojalasit oli aina öisin käytössä pari viikkoa. Mutta nää käytännöt ilmeisesti vaihtelee leikkaavien firmojen ja tekniikoiden välillä.

  • Mun leikkaus oli siis femtolasik leikkaus eikä tuolla ole tapana antaa suojalaseja. Kysyin niistä itsekin mutta ei ole tarpeen. Voi ehkä vaihdella käytännöt tosiaan! Mut mä uskon lääkäriäni et se tietää :) Tuskin muuten toisin ohjeistaisi?!

  • Aika jännä. Mutta eiköhän ne lääkärit tosiaan tiedä, mitä tekee.

   Onnea vielä uusille silmille! :) Omasta leikkauksesta on nyt puolisen vuotta, eikä oo tarvinu katua hetkeäkään, kun on haukankatse 24/7!

  • Joo parempi se on luottaa :D Kiitos kovasti ja onnea sullekin jälkikäteen :) On tää vaan vieläkin niin ihmeellistä ja mahtavaa! En meinaa aamuisin uskoa et näen kun en oo vielä tottunut ja ”muista” sitä :D Ihan huikee fiilis!

 7. Mä en sinänsä ota kantaa silmäleikkauksien puolesta tai vastaan. Tämmöiseen näkökulmaan törmäsin tänään:

  Taittovirheleikkauksia korjataan julkisessa terveydenhuollossa
  Aamulehti, 28 tou 2013, s.A11:-
  Suomessa tehdään vuosittain arviolta jopa 15 000 silmien laserleikkausta. Niitä ei tilastoida, joten määrä on arvio.
  Julkinen terveydenhuolto joutuu korjaamaan yksityisissä näönkorjausleikkauksissa sattuneita virheitä. Osastonylilääkäri, professori Timo Tervo kertoo, että esimerkiksi Hyksin silmäklinikalla tutkitaan ja korjataan muutamia kymmeniä taittovirheleikkausten komplikaatioita vuodessa. Korvaus- ja vakuutuspäällikkö Reima Palonen Potilasvakuutuskeskuksesta kertoo, että silmien laserleikkauksista tulee vuosittain 10-15 vahinkoilmoitusta. Suunnilleen kolmannes niistä todetaan korvattavaksi potilasvahingoksi.
  Tervon mukaan leikkausten mainonnassa tapahtuu ylilyöntejä, sillä uusimmaksi väitetty tekniikka ei ole aina sitä. Toisaalta uusin tekniikka voi olla joiltain osin vanhaa huonompikin, aiheuttaa vaikka uusia komplikaatioita. Tervo toteaa, että potilaiden tulee vaatia myös kunnon esitutkimusta.
  Monet potilaat ovat tyytyväisiä leikkausten tuloksiin, vaikka toimenpiteellä ei Tervon mukaan saavuteta yhtä tarkkaa näön korjaustulosta kuin silmälaseilla. Ikänäkö ei leikkauksella korjaannu.

  • Mielenkiintoinen uutinen! Mun ”silmään” tuo määrä on kuitenkin aika vähän ;) Paljonkohan se on esim. Tallinnan rintaleikkauksissa tms. :D Mut ilman muuta siis vakavasti otettava asia. Aina kun harkitsee leikkausta pitää ottaa selvää kunnolla paikasta, menetelmästä ja leikkaavasta lääkäristä! Tuon vuoksi mä esim. valitsin Femtolasikin vaikka olisi ollut uudempikin Smile-tekniikka. Siitä kun ei ole lainkaan niin paljon tutkimustietoa pidemmillä aikaväleillä. Kannattaa siis olla hereillä!

  • Oon muutamassa postauksessa kirjoitellut kuulumisia myös leikkauksen jälkeen. Mun kohdalla kun korjattiin likinäkö ja pieni hajataitto jota ei oltu silmälaseilla tai piilolinsseillä korjattu niin sain paremman näön kuin koskaan laseilla! Näkö on nyt edelleen täysnäkö ja oon ollut leikkauksesta todella onnellinen. Monta kertaa jälkikäteen huokailen tilanteita kun muistan, että mä näen eikä mulla oo apuvälinettä. Se on huikean ihana tunne! En ois voinut paremmin eurojani sijoittaa :)

 8. Olen blogisi uusi lukija ja olen tykännyt hirmuisesti. Tosi inspiroivaa, kiitos!

  Tähän postauksen varsinaiseen aiheeseen halusin kommentoida oman kokemukseni: Multa leikattiin silmät ehkä kuutisen vuotta sitten. Nopea parantuminen, tosi tarkka näkö, ei mitään ongelmia tai komplikaatioita. Olin tosi tyytyväinen pari-kolme vuotta. Kunnes huomasin, että näkö on lähtenyt huononemaan. Nykyään käytän taas rillejä. Eipä kannattanut siis mun kohdallani sijoitus, mutta onneksi en sentään hävinnyt muuta kuin rahaa…

 9. Moi!
  Olen menossa samaan toimenpiteeseen, samalle lääkärille puolentoista viikon päästä. Oletko ollut tyytyväinen ”uusiin silmiin”? Miuta jännittää kovasti, mutta eiköhän tämä tästä.

  • Oon todella onnellinen edelleen. Mulla meni kaikki nappiin, enkä ole kertaakaan katunut. Parasta mitä olen uskaltanut tehdä <3 Joka päivä oon edelleen onnellinen tuosta päätöksestä leikata silmät! Tsemppiä ja toivottavasti kaikki menee hyvin <3

  • Kiitos vastauksesta :) Vähän jo miuta helpotti tieto siitä että edelleen on kaikki mennyt hienosti, kun niitä toisiakin tarinoita on kuullut.. Ihanaa kesää siulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta