Veitsen alle

IMG_20130206_143040

No niin, näin mä oon päättänyt pitkällisen harkinnan jälkeen. Tuo ajatus on houkuttanut mua jo vuosikausia mutta oon ollut liian vellihousu, et uskaltaisin toteuttaa unelmani… Mutta nyt aika on varattu ja olen viikon kuluttua menossa SILMÄleikkaukseen! :) Jihuu! 

Hih, kuka ehti vetää muita johtopäätöksiä otsikosta? ;) No se oli ehkä hieman liioittelua, sillä olen menossa Femtolasik laserleikkaukseen, jossa korjataan mun likinäköni eli miinusnäkö ja pääsen eroon silmälaseista (lue piilolinsseistä) lopullisesti! Nyt alkaa jo vähän jännittämään ja toivon varpaat ja sormet ristissä, että leikkaus sujuu hyvin ja tulos on onnistunut. Leikkauksen suorittaa Jarno Ylitalo ja se tehdään Femtolasikin Bulevardin klinikalla. Muistatteko kun kävin helmikuussa siellä esitutkimuksissa? Siitä postaus löytyy täältä. Kevät on asiaa makusteltu ja ensi viikon lopussa on mun h-hetki. Eilen käytin viimeistä kertaa elämässäni piilolinssejä ja tästä viikon eteenpäin kuljen Rilli-Kallena jotta silmät saavat hengähtää ja leikkaustuloksesta tulee mahdollisimman tarkka. Tuntuupahan sitten sitäkin antoisammalta aika kun leikkaus on ohi :D En nimittäin ikinä käytä laseja ja nyt pitäis treenaamaankin mennä!

Unknown

IMAG8755 IMAG8786 IMAG8803 IMAG8813 IMAG8816 IMG_20130516_133516

IMAG8796

Nyt sitten tulette näkemään mut viikon eteenpäin kuvissa tämännäköisenä! Ihanaa, pelottavaa mutta niin älyttömän kauan odotettu askel! 

Onko lukijoissa sellaisia joilla on samat suunnitelmat? Tai onko moni jo käynyt laserleikkauksessa? Vai lähdetäänkö levittämään aluetta, onko jollain suunnitelmissa toisenlainen leikkaus johon rahansa laittaa..? Mä oon haaveillut tuosta vatsanahankiristyksestä ja voishan nuo kannutkin nostaa mutta first things first ja näkö on mulle kaikista tärkein :) Muut säilyvät mietintälistalla mutta eihän sitä koskaan tiedä.

IMG_20130516_170948

Anna

52 vastausta artikkeliin “Veitsen alle”

 1. Ehdottomasti paras päätös mun elämässäni oli mennä silmien laserleikkaukseen! Kävin viime vuoden puolella syyskuussa. Oli kyllä hintansa väärti :)
  Kaikki meni oikein loistavasti ja näkö ei ole lähteny huonontumaan. Vielä pitäis ens viikolla käydä ½vuoden kontrollissa, joskin vähän oon myöhästyny siitä, mutta ei sillä onneksi sen suurempaa merkitystä ole.

  Tsemppiä! Se tuntuu ajatuksissa paljon kauhiammalta, kuin oikeasti onkaan :)

  • Kiitti tsempityksistä ja ihan mahtavaa et sulla on onnistunut leikkaus takana! :) Toivotaan samaa tänne ;)

 2. Olen käynyt ja olen tyytyväinen. Mieheni kävi myös, ja leikkaus ei onnistunut. Kaksi lisäkeikkausta tehty ja edelleen paljon ongelmia (ei näe kunnolla, ei näe pimeässä yms.) hänellä.

  Paljon onnea leikkaukseen ! Valtaosallahan leikkaus onnistuu, joten toivottavasti kuulut heihin. Hyvin sinulle muuten lasitkin sopii.

  • Taisit kommentoida tuon jo silloin helmikuussa vai onko eri case? Toivotaan tosiaan et mullakin menis ihan hyvin! Oon kuitenkin valmis ottamaan sen riskin! Halu leikkaukseen on suurempi kuin riskin pelko! :)

  • Joo hei kommentoin. Enpä muistanut.
   Kävin itsekin leikkauksessa sen jälkeen, kun miehellä ei niin onnistunut kokemus takana.
   Tsemppiä leikkaukseen !

 3. Mä haluisin kans leikkaukseen, mutta jotenkin se pelottaa! Mulla on ollut lasit kuusivuotiaasta alkaen ja korjausta on paljon (toisessa silmässä -11 ja toisessa -10,5 diopteria) eli tuo leikkaus muuttaisi kyllä ihan kaiken. Tosin näin mammalomalla ollessa kun yöunet on välillä hiukan vähissä niin silmälasit peittää edes hiukan noita silmäpusseja… :P Oon kyllä jo laittamassa rahaa hiukan säästöön sillä ajatuksella että menisin leikkaukseen, eli ehkäpä mäkin kypsyttelen ajatusta :)

  • Hih, no se tosiaan muuttaisi :) Mut nauti nyt mammalomalla sankojen armollisuudesta ;) Ja itseasiassahan leikkausta ei kannata tehdä edes juuri synnytyksen jälkeen! Silloin on silmätkin turvoksissa, hahah ;) Mä siis kans odotin et imetys loppui jne. :)

 4. Mun silmät on laserleikattu yli kymmenen vuotta sitten. Voi olla että tekniikka on kehittynyt tässä välissä, mutta siitä huolimatta mulla ei ole mitään moittimista leikkauksesta. Näkö on pysynyt hyvänä ihan näihin päiviin asti. Ihan snadisti on tullut hajataittoa silmiin, mutta tulen toimeen vallan mainiosti ilman rillejä edelleen. Siihen maailman aikaan kun mun silmät leikattiin, oli myös kotihoito tosi oleellinen osa leikkauksesta toipumisessa. Oli jos jonkinmoista silmätippaa mitä piti tiputella ja aurinkolaseja tuli käyttää aktiivisesti aluksi. En tiedä mitä tänä päivänä tulee tehdä leikkauksen jälkeen :) mutta tuli vaan mieleen, että jos jollakin on ollut leikkauksen jälkeen ongelmia, niin onko noudatettu jälkihoito-ohjeita. Ja tietysti pitää myös itse ottaa selvää kenen veitsen alle menee. Ehkä tätä leikkausta en lähtis toteuttamaan missään ”halpis mestassa”. Omani leikattiin Helsingin silmäsairaalassa :) Maksoin markka-aikana leikkauksesta noin 11 000 markkaa :D

  • Taitaa olla edelleen sama juttu ja ainakin antibiottitippoja pitää laittaa ahkerasti leikkauksen jälkeen. Mulla on kans ollut huono näkö jo kauan, mutta ihan silloin 2000-luvun alussa ajattelin et odotan hetken et tekniikka kehittyy! Toiseksi olin sen verran nuori, et näkö huononi vielä hiljalleen. Nyt vasta siis pääsen leikkaukseen :)

 5. Kävin 6 kk sitten, ja ehdottomasti parhaiten sijoitetut rahat ever. Vahvuutta oli -4, ja nyt näen paremmin kuin lasienkaan kanssa olisi ollut mahdollista korjata. Itse leikkaus jännitti, mutta oli nopeasti ohi eikä ollenkaan niin paha mitä sitä itselleen maalaili. Viikon jälkeen sitä unohti laseja koskaan käyttäneensäkään. Onnea leikkaukseen :)

 6. Nonni. Se on varmasti ihan hyvä vaihtoehto ja nykyään niin ”normaali” toimenpide, että riskitkin taitavat olla ihan pienet. :)
  Tsemppiä leikkuriin. <3

 7. Moikka,

  Itselläni tehtiin laserleikkaus vajaa kymmenen vuotta sitten ja tosi hyvin meni. Ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Eikä ole ollut laseja ikävä ;) Itse toimenpide kesti vain hetken ja toipuminenkin meni suunnitellusti. Pakko kuitenkin mainita, että lähipiiriini kuuluu kaksi henkilöä, joiden valoherkkyys on selvästi leikkauksesta kärsinyt. Käytännössä kumpikaan ei enää halua ajaa pimeällä autoa, koska vastaantulijoiden valot sokaisevat niin pahasti. Ennen leikkausta kummallakaan ei ollut mitään vastaavia ongelmia… Muuten ovat olleet kyllä tosi tyytyväisiä hekin.

  Käsittääkseni tämä hämäränäköjuttu on suhteellisen yleinen (tyylin joka 10. ongelma jossain määrin), mutta voin olla väärässäkin.

  Hurjasti tsemppiä!
  Riika

  • Kiitti tsempityksestä! Juu noita haittavaikutuksia tosiaan on jotain ja ei auta kuin toivoa et omalla kohdalla mitään vakavia juttuja ei tuu. Voi vitsit, en malta odottaa! :)

 8. Kävin helmikuussa Femtolasikissa Helsingin Silmäsairaalassa. Leikkaus onnistui muuten hyvin, mutta hajataittoa silmiin jäi. Lisäksi minulla on jo ikänäköä, joten tarvin lukemiseen +-lasit, ja autolla ajamiseen sitten kauaskatsomiseen lasit, joissa tuo hajataitto on korjattu. Yli nelikymppinen tarvitsee jo yleensä lukemiseenkin lasit, sitä Femtolasikilla ei voi korjata. Siis tulet tarvitsemaan lukulasit/tietokonelasit n. 10 – 15 vuoden kuluttua jokatapauksessa. :S
  Yleensä hajataitto lähtee pois leikkauksessa. Minulla silmien kuivuus kesti 2 kk, laitoin silmätippoja n. kerran tunnissa, öisinkin, mutta sitten se helpotti, onneksi. Tuo silmien kuivuus on sellainen ongelma, joka monelle jää. Kannattaa varautua siihen, että joutuu koko ikänsä tiputtamaan tippoja joka viikko tai joka päivä. Se on erittäin yleinen haittavaikutus. On olemassa Femtolasikia uudempi menetelmä, jolla pystytään estämään tuota kuivuusongelmaa. Se tietty tonnin kalliimpi. Eli leikkaus saattaa aiheuttaa pientä ongelmaa. Jos saisin valita uudelleen, en menisi leikkaukseen. Pelkän ulkonäön takia sitä ei kannata tehdä.

  • No niin juu :) Siihen on tosin vielä vuosikymmen, sillä täytin juuri 30 vuotta. Pitkä aika nauttia välissä lasittomuudesta :) Minkälainen on uudempi menetelmä, minkä niminen? Itse yritin valita kaikista parhaimman ja luotettavimman menetelmän ja oon käsittänyt että Bulevardilla Femtolasik -leikkaus tehdään ihan huippulaitteilla:

   ”Koska taittovirhekirurgiassa operoidaan tervettä silmää, pitää turvallisuuden olla aina etusijalla. Haluamme tarjota sinulle leikkausmenetelmän, joka käyttää uusinta mahdollista lasertekniikkaa ja jonka käyttöä laaja tieteellinen tutkimus tukee. Tämän takia FemtoLasik®-taittovirheleikkaukset tehdään Ziemer Femto LDV femtosekunti- ja Wavelight excimer -lasereita käyttäen.”

   Mä meen käytännön syistä leikkaukseen eli kun inhoan sekä laseja, että piilolinsseillä tolskaamista -en lainkaan ulkonäön vuoksi. Täytyy laittaa sormet ja varpaat ristiin et kaikki menee hienosti! :) Oon valmis ottamaan riskin, myös sen että tarvitsee silmätippoja.

  • Kyllä femtolasikilla voidaan aikuisnäkö korjata. Toinen silmä leikataan näkemään lähelle, toinen kauas.

 9. Kävin muutamisen vuotta sitten laserleikkauksessa, mitään ongelmia ei tästä ole tullut. Ensimmäinen aamu operaation jälkeen… maailma näytti niin erilaiselta, kaikki oli mykistävän yksityiskohtaisat. Ei ole kuivuttaa, ehkä vähän näkö on heikempi pimeässä, mutta ei mitään dramaattista. Hyvä päätös, erinomainen investointi itseensä!

 10. Jos nyt lähdetään pilkkua viilaamaan niin sehän ei ole veitsi vaan lasersäde, joka sut leikkaa ;) Mutta eniveis, ehdottomasti hintansa väärti ratkaisu, kävin tammikuussa enkä oo katunut pätkääkään (paitsi sen viikon treenitauon aikana sekä niiden tippojen kanssa kun piti miljoona kertaa päivässä laittaa montaa eri tippaa, onneks vain viikon verran sitäkin). Hyvän päätöksen teit! :) Leikkaus on aina leikkaus ja henkilökohtaisesti olin aivan paiseessa koko edellisen illan ja aamun ennen leikkausta, mietin jo pyytäväni rauhottavia tupla-annoksen kun tuntui, ettei eka satsi riittänyt, mutta en kehdannut myöntyä kun sen tarvetta lopulta kysyttiin :D Ja ne lasit, mitkä sain ja mitä piti pitää seuraavan vuorokauden… ai että! :D Mutta, ei muuta kuin tsemppiä siihen!! :)

  • Niinhän mä sanoinkin et liioittelin ;)
   Voi vitsi et alkaa jo jännittämään! Oon kyllä varautunut tippojen laittoon. Toivotaan vaan nyt et kaikki menee hyvin!!! Iik :)

 11. Minulla tulee juuri 5 vuotta täyteen leikkauksesta, jossa korjattiin -8,5 ja -6,5 -vahvuuksilla olleet silmäni. Pari viikkoa sitten kävin pitkästä aikaa tarkastuttamassa näköni, ja se on edelleen lähes täydellinen. Aavistus hajataittoa toisessa silmässä, mutta ei muuta. Vihasin silmälasejani koko sen 19 vuotta jotka olin niihin kahlittuna enkä ole katunut hetkeäkään silmien leikkauttamista :)

  • Samma här! Kovin monesti en rillit päässä heilu, en vaan oo koskaan tottunut niihin! Can’t wait! Mulla on miinusta tasan 3.0.

 12. Hui! Mä en halua tsempata. Liian läheltä seurannut kuinka 40-vuotiaalla miehellä meni silmät leikkauksessa pilalle ja on nyt osittaisella sairaseläkkeellä sen vuoksi. Ottivat molemmista silmistä vahingossa liikaa ja niitähän ei saa enään korjattua. Halusi vain parantaa miinusnäköään niin ettei tarvitsisi käyttää laseja. Nyt ei näe juuri mitään…

 13. Femtolasik leikkauksessa kävin maaliskuussa 2009 eli 4 v sitten ja edelleen on kunnon haukan katse. :)
  Mulla oli normaalia ohuempi sarveiskalvo?? tai jotain, niin mulle ei ois voinu muunlaista leikkausta ees tehä = läppää ei olisi käsin voinut tehdä ja tässä femtolasikissa se läppä tehdään koneella.
  Mulla tuli verenpurkaumia silmiin ja ne näky silmissä kuukauden, mut se oli vaan esteettinen haitta, ei näköön vaikuttanut mitenkään.
  Hetkeäkään en oo katunu tätä sijoitusta!
  Se oli jännä et vaikka näki niin tavaksi tullut ”ensimmäisenä lasit silmille” -tapa aamuisin oli silti edelleen rutiinina, joka aamu ennen kuin muisti ettei laseja enää edes tarvi.. Samoin tuli muka nostettua laseja nenällä ylöspäin vaikka ei laseja ollukaan… :)
  Hyvin se menee! Se leikkauksen jälkenen päivä voi olla inhottava roskan tunne.. ja se viikon ajan ku pitää nukkua ne suojalasit päässä oli kyllä melkonen kokemus.

  • Juu vaikea kuvitella et ei ookkaan huono näkö tai et ei tarvi yöpöydältä etsiä laseja :) Mäkin aina aamuisin etsiskelen niitä et tungen nenän ihan lähelle pöytää et onko ne missä :D

   Kiitos teille kokemuksista ja tsemppaamisesta!! :)

 14. Iltoja!

  Itse olen kanssa muutaman vuoden miettinyt leikkaukseen menoa, mutta en ole vielä tarpeeksi kypsä siihen. Mulla -2.75 molemmissa silmissä. Kaveri kävi juuri kuukausi sitten tuossa Femtolasikissa ja leikkaus meni hyvin. Sanoi, että aluksi näkö oli hiukan ”hämärä” mutta se kai paranee hiukan siitä vielä ajan kuluessa. Tyytyväinen ainakin on ollut.
  Peukut pystyssä, että sun leikkaus menee hyvin!!!

  HV76

 15. Minulla -3.0 näkö leikattiin Femtolasikilla reilu kaksi vuotta sitten, ja oli kyllä paras päätös ikinä! Mitään ongelmia ei ole ollut. Leikkauksen jälkeenkään eivät edes silmät vuotaneet tai kirvelleet. Joillakin kun kuulemma tuntuu kuin olisi sipulia juuri leikannut. :) Antibiootti- ja kostutustippoja käytin määrätyn ajan, mutta sen jälkeen ei ole tarvinnut. Ei edes lentokoneen kuivassa ilmassa. Toivottavasti sinunkin leikkauksesi sujuu yhtä hyvin.

 16. Ei ole todellista. Mietin just eilen aamulla, et miksiköhän et ole vielä käynyt laserleikkauksessa :D Ja nyt oot menossa! Jeij! Hyvähyvä. Multa leikattiin kolmisen vuotta sitten jotain -8 ja -9 pintaan Femtolasikilla ja huhheijjaa ku oli hieno homma! Antibioottitipat tiputtelin tunnollisesti, kostutustipat tunnollisesti alussa ja sitten fiiliksen mukaan eli ei enää ikinä :) Näkö on tosi jees nykyään ja ainoat ongelmat mitä keksimällä keksin on hiukan heikompi hämäränäkö kuin ennen ja se, että uimahallissa näkee nykyään KAIKEN, haha.

  Tsemppiä, hyvin se menee!

 17. Paljonko marjoissa on muuten kaloreita? Mun hyvä tuttu syö aamupalaksi siis ruokalautasellisen erimarjoja, mustikoita, mansikoita, yms. Ainakin vitamiineja saa mukavasti mutta en tiedä kuina täyttävä se on, ehkä ei toimis mulla mutta kuulostaa ihanalta etenkin kun nyt kesällä saa marjoja tuoreena.. Mut noita kaloreita vaan mietin..

  • Mustikoissa on esim. n. 45 kaloria per 100 grammaa. Marjathan ovat TODELLA terveellisiä ja niitähän ihan kaikissa suosituksissa suositellaan syötäväksi vaikka suomalaiset syövät niitä tosi vähän, olisiko naisilla ollut keskimäärä joku 20 grammaa päivässä, mikä on melko naurettava luku.

   Itse asiassa minulle on sanottu ja olen lukenut, että marjat ovat vähän kuin ”pakollinen” osa fitness-elämää, se auttaa rasva-aineenvaihdunnassa. Terveysvaikutukset joka tapauksessa ovat niin huikeat (Ihan JOKAISELLE), että pitäisi kuulua jokaisen ruokavalioon riittävässä määrin. Mulla oli edellisessä ruokavaliossa n. 400 grammaa päivässä marjoja ja niistä en ikinä luopuisikaan, nannaa! Niitä tulee kaupasta kannettua, toki pakasteena, mutta kuuluu vakkariostoslistaan – mustikkaa, aroniaa, tyrniä, puolukkaa, karpaloa, mustaherukkaa, vadelmaa sekä mansikkaa.

   Tämä ei nyt varsinaisesti liity vain marjoihin, mutta satuin lukemaan tänään.
   http://www.pronutritionist.net/nain-suomessa-syodaan-ei-jarin-hyvin/

   Samassa blogissa myös siitä, miten mm. marjat yhdistettynä ateriaan vähentää tulehdusvastetta (kehon matala-asteinen tulehdus).

   Lisäisin vielä, että kaloreitahan tulee kaikesta ruoasta mutta en kyllä missään nimessä marjoja jättäisi pois siksi että niistä lihoisi. Pähkinäkirjoitus liippaa liki: http://www.pronutritionist.net/3-syyta-miksi-pahkinat-eivat-luultavasti-lihota/

  • Marjoissa on keskiarvoltaan 48kcal/100g eli kovin hurjasti. Niissä on vielä paljon kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja joten ne sopivat kyllä jokaisen ruokavalioon! Aamupalaksi en ihan pelkkiä marjoja söis, on vähän kevyt aamupala :) Mut esim. puuron tai jogurtin kera! Nam!

 18. voi ihanaa..mulla on unelmissa kans laserleikkaus.mut hinnat ovat kai aika korkeat joten on saanut jäädä haaveeks.harmi.
  tsemppiä!! kiva lukea miten sujuu.

 19. mun silmät on leikattu 2006 prk-tekniikalla, kamalan kivulias oli parit eka päivää ja näkö oli yhtä sumua kun silmän pinta harjattiin pois ennen laserointia mut silloin oli halvin vaihtoehto opiskelijalle ja sen pysty tekeen, -4,5 oli molemmat silmät. päivääkään en ole katunut käsimiäni kipuja kun näkö sitten asettui vakioksi parin kuukauden jälkeen kun olin sitä ennen ollut silmälasien kanssa ”naimisissa” 15 vuotta. ja piilarit ei käyneet enää.
  Tsemppiä, hieno ja elämääsi helpottava päätös :)

 20. Voimakkaasti likiinäköiset silmäni leikkautin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Sen jälkeen kumpaakin silmää on jouduttu hiukan korjaamaan uudella leikkauksella, mutta osasin siihen varautua, koska silloiseen aikaan ”nollatulos” (siis että jäisi miinuksia) luvattiin, jos miinusmäärä oli -6 tai sen alle. Mutta molempien leikkausten jälkeen olen ollut tyytyväinen ja pärjännyt ilman lasia jo siis 25 vuotta. Mitä nyt ensimmäisellä operaatiokerralla laserointikone hukkasi ohjelmansa kesken kaiken, mutta siitäkin päästiin jatkamaan :)
  Onnea leikkaukseen ja iloista silmälasitonta elämää sen jälkeen!

  • Kiitos kovasti! Ja tosiaan mukava kuulla teidän kokemuksia aiheesta! Ihanaa että täällä on näin paljon leikkauksiin tyytyväisiä ihmisiä!

 21. Tuo uusin on Smile-laserleikkaustekniikka. Nuo mainitsemasi Femtolasik- laitteet ovat melkein jokapaikassa käytössä, ja ovat ne parhaimmat. SMILE (Small Incision Lenticule Extraction)- tekniikalla silmään ei muodosteta enää edes sitä läppää, mikä tehdään femtolasikin yhteydessä.
  Ajattelin vain kertoa vähän tarkemmin, koska toivoin, että itselläni olisi ollut tämä kaikki tieto ennen laserointiin menemistä. Se on suuri päätös. Mutta mallin hommissa on varmasti todella mahdotonta pitää silmälaseja, joten kohdallasi ymmärrettävää, että haluat niistä eroon. Liikunnassa aluksi pitää varoa, ettei silmiin tule osumaa, tökkäystä tai muuta koskemista, ettei läppä mene ryppyyn. Aluksi kannattaa pitää niitä suojalaseja tosiaan varsinkin öisin. Toivottavasti kaikki menee kohdallasi hienosti.

  • Kiitos kovasti infosta! Pitää pitää sit vähän treenitaukoa ja antaa silmien parantua! Huih :)

 22. Mulle on tehty toi leikkaus 6 vuotta sitten, enkä kadu päivääkään!!
  Parasta mihin oon koskaan rahani laittanut! EI sattunut eikä ollut oikeestaan edes epämiellyttävää. Kesti tosi vähän aikaa, pääsi heti kotiin ja mitään vaaraa siinä ei ole. Mulla näkö pysynyt hyvänä ja kaikki ok. Jossain vaiheessa olin huomaavinani/tajuavani että oisko hämäränäkö hiukan huonontunut, mutta huono se oli ennennkin että ei toisaalta kovaa muutosta entisee :) Aurinkolaseja tulet tarvitsemaan varmaankin, mutta se nyt varmaan ei haittaa. Leikkaus helpottaa elämää ihan tosi paljon ja ei tarvii aina ettiä niitä rillejä tai sählätä piilarien kanssa. TSemppiä sulle leikkaukseen, kohta näet paremmin kun koskaan :D

 23. Femtolasik-laserleikkaus oli paras valinta ikinä! Kolme viikoo leikkauksesta ja maailma on kirkkaampi kun ikinä :) Sitä tunnetta on niin vaikee kuvailla kun näkee taas, mutta kohtahan säkin sen tiedät ;) Helpottanu niin paljon elämää kun ei tarvi päivittäin räplätä piilareiden kanssa tai pelätä et ne putoo salilla tai lenkillä päästä :D Vieläkin aamusin ihmettelen sitä kuinka kirkasta on heti ku avaa silmät! :D Onhan se kallis leikkaus, mutta niiiin sen arvosta :) Tsemppiä!

  • En malta odottaa! Vaikea ees kuvitella! Just nyt näiden suttuisten silmälasien kanssa koko ajatus kirkkaasta näöstä tuntuu niin kaukaiselta :D

 24. Mulle on tehty laserleikkaus v.2007 eikä ole ollut mitään valittamista jälkeen päin. Silloin näin jopa sen viimeisen rivin E-kirjaimista mikä on ainakin tuon lääkärin mukaan harvinaista jopa leikkauksen jälkeen, hän kutsui sitä ns. supernäöksi. Oma leikkaukseni tehtiin ulkomailla kun silloin en Suomessa asunut. Hinta ainakin oli edullinen suomalaisiin verrattuna, palvelu ja lääkärit ihania ja ammattitaitoisia. Eksän sisko oli käynyt ja menin sitten myös kun se kerran puolestani maksettiin :) Ja oli hyvä päätös, minulla on melko herkkä iho varsinkin kasvojen alueella ja kärsin monesti laseista, iho hiersi ja nenän varteen kasvoi sellainen nyppy kun lasit hinkkasi ja se ”leikattiin” pari kertaa pois. Sitten käytin piilolaseja, mutta koska joskus koivuallergia vaivaa niin ei sekään ollut oikein 100% vaihtoehto.

  Ainakin yksi tuossa mainitsi (en kaikkia kommentteja lukenut niin tarkkaan), että voi käydä pahasti, mutta sehän on kaikessa mikä vähänkin liittyy sairaaloihin/lääketieteeseen. Niissä on AINA riskinsä! Liikenteessäkin on, mutta silti sinne on sekaan joka päivä hypättävä ;)

  • Näinhän se on! Kaikessa on riskinsä ja se pitää tietysti tiedostaa kun tekee valintaa. Silti ei voi elää pelossa ainakaan mun mielestä eli oon valmis ottamaan sen riskin! Peukut pystyssä vaan! Mulle kans tuollainen supernäkö :D

 25. Elämäni paras päätös leikkauttaa silmät!! Aikaa siitä on jo yli viisi vuotta ja edelleen ihmetyttää kuin nopeasti sitä tottui lasittomuuteen. Kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Voin suositella (ja olenkin suositellut) KAIKILLE! Itse leikkaukseen ja siitä toipumiseen menee niin vähän aikaakin. Säästin silloin koko surkean kesätyöpaikasta saamani palkan ja syksyllä menin leikkaukseen. Kaverit vähän ihmetteli kun en missään käynyt koko kesänä, mutta kuten sanoin oli sen väärtti. Nyt voi hyvällä mielellä laittaa rahaa kunnon aurinkolaseihinkin;)

  • Kiva kuulla! Varmasti mahtava fiilis kun sait säästettyä leikkaukseen :) Tuo raha on ollut yks syy miks mullakin on ollut silmäleikkaus hollilla vuosia :) Nyt vihdoin on mun aika!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta