3 minuutin matka Italiaan

 
Joskus on pyydetty postausta mun arkirutiineista ja tässä on vähän melko tavallisen päivän kulusta. Isompi meni päiväkotiin ja sen jälkeen Sara tuli meille kahville. Aamukahvittelut ei nyt aina kuulu asiaan mutta tänään pitkästä aikaa :)  Sitten lähdettiin asioille pienemmän kanssa ja ohjelmaan kuului mm. auton kesärenkaiden vaihdattaminen. Se ei mennyt ihan putkeen mutta puuttuvien muttereiden metsästyksen jälkeen sain kuin sainkin kesärenkaat alle. Meinas tulla sellainen tilanne et laita nainen asialle ja tee se itse perässä mut ei onneksi ;)
 
puuro miehen tiellä pitää
ja asioille
<3
 
Kotimatkalla nappasin isomman päiväkodista, jossa hän käy osan viikosta ja iltapäivällä ulkoiltiin lasten kanssa eli ihan tätä tavallista lapsiperheen arkea jota on joka päivä, mutta siitä ei tule aina kirjoiteltua. Hiekkalaatikolla leikittiin ja pieni kesken alkanut vesisade kruunasi sen, että hiekka varmasti tarttui lahkeisiin ;) Silti on kevät mielessä, sillä vesisateella nuo viimeiset lumikasat sulaa ja bongasin jotain jo perennapenkistäkin! Kyllä se kesä tulee vielä!
 
 
 
 
Ei viitsitty lähteä vesisateessa vaunuttelemaan ruokakauppaan vaikka tiesin et jääkaappi ammotti lähes tyhjyyttään. Ja kun tultiin lasten kanssa sisään niin oli kaikilla jo kova nälkä. Pikainen katsaus kaappeihin ja äidithän osaa taikoa ruokaa vaikka ”ei ois mitään” :) Kuullotin sipulit öljyssä, pannuun kaksi tomaattitetraa ja edelliseltä ruoalta jäänyt tumma pasta mukaan vaan. Tomaattipasta maustettiin mustapippurilla, Himalajan suolalla ja nokareella koskenlaskijaa. Kylkeen tuoretta Ehon leipomosta ostettua oliivileipää ja pienellä mielikuvituksella pikamatka Italiaan oli valmis…
Pikainen tomaattipasta
 
1 sipuli
 500g-700g tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia
koskenlaskijaa (jos jääkaapissa on)
mustapippuria
suolaa
jos oot onnekas niin tuoreita yrttejä
ylijäämäpastaa
 
 
Kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, mausteet ja pasta -sekoita.
Älä stressaa alijäävää proteiinimäärää, tämän kerran ;)
Nauti leivän kera.
 
mamman ja lasten päivällinen
Illalla olin töissä ja sen jälkeen jäin tekemään oman jalkatreenin. Kyykyt kuten taka-kyykky ja hack on nykyisen jalkatreenin henki… Bikinipyllyä kiitos!
 
 
 
Kotiin pääsin illalla puoli kymmenen aikaan. Kaupat olivat tietysti jo kiinni niin nappasin Nesteen K-marketista mukaan jotain samalla kuin tankkasin auton. Palauttavana ateriana söin tomaattipastaa ostamani raejuuston kera ja nyt oon vilkaissut työmeilit läpi, keskustellut päivästä aviomieheni kanssa ja vääntänyt blogipostauksen. Tää nyt lähtee ihan rönsyilemään mut juteltiin mm. siitä et millaisessa ajassa muodonmuutos on mahdollinen. Kerroin miehelle et kun katsoin eilen sellaista Pullukka -ohjelmaa, jossa nainen laihdutti 7 viikossa 21 kiloa, et mun sydän itkee verta. Mitä luulette monta kiloa siitä, että laihduttaa 3 kiloa viikossa, on lähteneistä kiloista rasvamassaa? Olisi mielenkiintoista tietää! Valitettavasti en usko että kaikki tai läheskään edes suurin osa :/ Ja näin tehdään ihan personal trainereiden opastuksella. Tuosta tuleekin mieleen, että kaikki mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta ei välttämättä ole meille hyväksi. Showbisnes on erikseen ja siihen kategoriaan taitaa mennä tällaiset pullerointi-ohjelmat. Se siittä kannanotosta mutta miettimisen aihetta ihan jokaiselle. En usko että on oikotietä onneen. Nimimerkillä hinuttaja joka tiputti samaa määrää vuoden päivät…
 
 

Ja on tässä paukuteltu lihasmassaakin lisää ;)

 

Ps. Anteeksi kun oon niin huonosti ehtinyt vastaamaan kommentteihin, koitan saada ne pian ajantasalle :)

Anna

32 vastausta artikkeliin “3 minuutin matka Italiaan”

 1. Moi!
  Minäkin juuri tänään miehelleni päivittelin,että yli 20kg seitsemässä viikossa.Taisinpa heittää samaan omat kärkkäät kommenttini siitä,miten tuo voi olla mahollista.Itse asiassa yhdessä jaksossa taisi joku pullukka todetakin,että jos ei muuten niin ollaan vaikka syömättä.Vaikka raha varmasti motivoi,niin ehkä joskus väärään suuntaan.
  t.manta

 2. Minulta meni maku koko ohjelmaan, kun aloin miettiä, miksi yhdenkään osallistujan vaa’alla käymistä ja painoa ei näytetä. Jos ihmisen paino oikeasti putoaa niin paljon kuin annetaan ymmärtää, niin kai Se näkyy käsivarsissakin? Hmm.

 3. Voisin kuvitella, että tuollaisen dieetin jälkeen paino tulee takaisin korkojen kera. Eihän tuollaisessa laihduttamisessa ole mitään järkeä.

  • Miksi se tulee takaisin? Toki jos palaat entiseen mutta ihan legendaa jo tämä että nopea painonpudotus jotenkin tarkoittaisi täysin turhaa tehtyä työtä! Jos siitä jatkaa kevyesti eteenpäin niin miksi ihmeessä ne kilot tulis takas.

  • Ideaalitilanteessa näin :) Asiasta on kuitenkin tehty paljon tutkimuksia ja näin valitettavasti on, koska ihmiset omaksuvat muutoksia hitaasti!

 4. Kyl se 21 kg ja 2 kk onnistuu!Olen vuosia sit tehnyt saman.Tarvitaan ihminen joka syö hevosen annoksia ja lähtöpainoa reilusti.Itelläni oli 90 kg.Sit aloin syömään kellon mukaan.Aamulla puuro tai pari leipää ja kahvia.Puolenpäivän aikaan ihan perussalaattia(salaatti,kurkku,tomaatti) johon lisäsin jotain,joka piti nälän pois,vaik kinkkua tai tonnikalaa yms.Seuraava ateria klo16 joko leivät ja kahvia tai puuroo tai sitä salaattia.Siinä päivän ateriat+ vettä joka välis.Sitä meni 2-4 litraa päiväs.Eka kuukauden aikana putos 11 kg ja sit lisäsin päiväateriaan 2 perunaa ja silti paino putos 10kg lisää seuraavan kuun aikana.Ja ilman liikuntaa,jota inhoon.Lääkäri sillon sanoi,et tätä systeemiä voi jatkaa vaik loppuelämän,ja et varsinki diabeetikoille sopis.Nyt alku vuodesta totesin,et n.5kg on tullu vuosien aikana takas. . .ja samanlailla ne nytkin lähti :-) Ei ihan yhtä nopeesti,koska lähtöpaino ei ollu yhtä iso.Pysyisivät pois,jos lailla kiellettäs pullat ja piirakat. . .Koska rakastan esim.spagettikastiketta,laitoin sitä itelleni salaatin päälle.Ehkä parasta koko jutus oli se,et tajusin että ”ihminen syö elääkseen eikä elä syödäkseen” Ja yritän aina muistaa sen.

  • Onnittelut et sulla toimi mutta 3 ateriaa päivässä, mainitsemallasi tyylillä ei taatusti taa tarvittavia määriä ravintoaineita ja vitamiineja joita keho tarvitsee päivittäin… Ihmettelen että lääkäri suositteli tällaista jatkuvaan käyttöön ja saati sitten diabeetikolle jolla pitää pysyä verensokeri tasaisena. Päivällisen kanssa jo hieman parempi juttu :) Lisäisin silti ehdottomasti proteiinipitoisen iltapalan mukaan kuvioihin! :)

 5. Mulla meni viimevuonna helmikuu – elokuu väli että sai sen 25kg pois. Ja sen jälkeen paino stoppas.
  Kiloakaan ei ole tullut takaisin.
  Ruokavalion muutoksella ja aerobisella siis laihdutin. Arvatkaa kuinka paljon lihasmassaa jäi tuon urakan jälkeen ;) Ei sitte niin yhtään!! Jalat on juoksemisesta kunnossa, mukavat reidet ja pohkeet löytyy. Mutta yläkroppa on sitten täysin muodoton ja rasvaton. Joten tässä sitä nyt sitten syödään plussilla että saisi tän yläkropan alakropan kanssa samoille viivoille, että voisi sitten aloittaa kunnolla nelijakoisen. Mutta kaikkea ei voi saada, varsinkaan jos laihduttaa ihan takaperoisesti :D

  Mutta kyseistä ohjelmaa en ole katsonut edes pientä pätkää. En muutenkaan ehdi paljon telkkarin ääressä istumaan :)

 6. Moi Anna,
  tuli mieleen kysyä että mihin tarkoitukseen käytät kreatiinia ja milloin sitä otat? Tilasin Gazozilta tavaraa ja shakerin mukana oli näytepusseja mm. crea-bomb.. :) En ole tosiaan käyttänyt kreatiinia ennen.
  terveisin yksi tyttö pohjoisesta

  • Mulla on se mukana palautusjuomassa, en oo muuten vielä kreatiinia käyttänyt :) Pussissa lukee varmasti annostus ja ohjeet nauttimisajankohtaan! Hyviä treenejä ;)

 7. Aktiivinen päivä. :) Sun vatsa muuten näyttää jo tosi hyvältä. Itse kamppailen vielä kovasti tuon eturepun kanssa, kun on kolme raskautta ja niiden jälkeistä painojojoilua monta vuotta takana, ja mietin että voiko se enää ikinä palautua ”normaaliksi”. Mukavasti tsemppaat meitä muitakin muutokseen. :)

 8. Olipas ihanan hyvän tuulinen postaus :) täällä ollaan vieläkin flunssassa eli taitaa tosiaan mennä ens viikolle ennen kuin salille pääsen :( sä taidat jo sillon olla lomareissulla! Koska teillä on lähtö?

 9. Oon nyt Fitfarmin superdietillä ja kolmessa viikossa on lähtenyt 6 kiloa. Tuli tässä vähän niin kuin olo että onko munkaan kiloissa yhtää rasvaa menetetty? :(

 10. Ottamatta sen kummemmin ohjelmaan kantaa, tää särähti mulla korvaan ”Mitä luulette monta kiloa siitä, että laihduttaa 3 kiloa viikossa, on lähteneistä kiloista rasvamassaa? Olisi mielenkiintoista tietää! Valitettavasti en usko että kaikki tai läheskään edes suurin osa :/”

  Varmasti _suurin_ osa kiloista on läskiä. Lähipiirissäkin on parin-kolmen kuukauden aikana huikeita pudotuksia tehneitä, ja kyllä heillä on lihasmassa pysynyt mukana ihan kivasti. Toisilla on vain paljon ns. ”nestehötöläskiä”, joka lähtee liikkeelle nopeasti ja vie mukanaan paljon kiloja.

  Joku toinen pudottaa 20 kiloa vuoden ja joku toinen pari kuukautta; ei se tee kummankaan suoritusta yhtään sen huonommaksi. Itse tiputin kahdeksan kiloa 15 viikossa eli HITAASTI. Tokihan se ottaa päähän että toiselta se lähtee kuukaudessa, mutta suoritus on silti sama.

  • Hyviä argumentteja mutta oon edelleen eri mieltä. 3kg viikossa on ihan älytön tahti, puhumattakaan siitä mitä oppeja siitä jää käteen noudatettavaksi jälkeenpäin. Toivon että ohjelman ihmisistä pidetään huolta myös tuon 7viikon jälkeen ja opetellaan sellaisia elämäntapoja että niitä jaksaa jatkaa pidempään kuin sen muutaman viikon! Mun mielestä pysyvyyden kannalta olisi parempi ettei laihdutusta katsottaisi niinkään suorituksena, vaan enemmän ekämäntapana joka ei kauheasti poikkea siitä mitä se tavoitepainoon päästyä on, pienillä muutoksilla siirrytään vain ylläpitoon :)

   Ihmisiä en arvostellut, ainoastaan menetelmää. En pidä ketään parempana kuin toista sen perusteella :)

  • Hm, kuulostaahan tuo 3 kg viikossa paljolta mutta eikö myös ihmisellä, joka ei juurikaan ole vuosiin liikkunut ja sitten aloittaa laihduttamaan SEKÄ käymään salilla niin lihasmassaa tulee yleensä jopa lisää. Näin minä olen sen ainakin ymmärtänyt. Tarkalleenhan sitä on vaikea tietää kenenkään yksittäisen ihmisen kohdalta jollei niitä ole mitattu, ennen ja jälkeen. Tässä pullukka-sarjassa kai ruoka oli proteiinin osalta ihan kohdillaan (?), lihasta voisi menettää ehkä sellainen, joka lähtee ruoan suhteen salaattilinjalle.

  • Joo se on aloittelijoiden etu et lihasmassaa tulee alussa nopeastikin :) Silti vaikka ruokavalio ois pelkkää proteiinia niin jos se ruokamäärä on liian alhainen voi sitä lähteä myös niistä kudoksista mistä ei tarvis (eli lihaksista). Mutta en tosiaan tiedä miten esimerkkitapauksessa oli käynyt, sanoinkin et olisi mielenkiintoista tietää :)

 11. Anna, jos 20 kiloa lähtee niin kyllä sitä rasvaa kuluu siellä aika paljon myös. Näitä kehonkoostumusmittauksia esim. pussikeitoilla pudottaneilla on tehty paljon ja kyllä ne vähemmistössä ainakin mun tietämykseni mukaan on jotka ei olis onnistunut pudottamaan valtavat määrät rasvaa. Lihasmassaa palaa aina kun laihduttaa ja toki hitaasti laihduttaen sitä palaa varmasti pikkasen vähemmän kuin nopeasti.

  • samaa mieltä määkin olen, kattonu vierestä kun sisko on pussikeitoilla vetässy 17kg parissa kuussa pois, kävi mittauksissa ja hyvin oli kyllä rasvaa lähteny. Ite en pussikeittoihin lähtis koska mun pää ei kestäs, niillä joilla kestää ni antaa mennä vaan, siitä saa hyvän alkubuustin :)

 12. Vautsi minkä näköinen olet Anna ! Tuo mahasi on niin litteä, joten kysynpä onko ne hoidot vatsan seudulle jo loppuneet ? Koitko, että niistä oli hyötyä ? Ihan mielenkiinnosta kyselen.

  • Kiitti! :) On loppuneet! Kävin Viorassa yhteensä 10 kertaa ja hoidettiin juuri tuota vatsapussin aluetta. Mun mielestä iho on tehnyt sen aikana/jälkeen harppauksen eteenpäin! Mutta kyllä se vielä on höttöä ja sivusta näkisi ettei oo vielä kunnolla kiinteä. Jos yhtään taivutan eteen niin kengurupussi tulee yhä :/ Tarvii vielä aikaa…

 13. Olipas kiva postaus! Vaikka onkin treeni/elämäntapablogi, niin voisit useemminkin kertoilla päivän tapahtumistasi, muutenkin kuin treenimielessä :)
  Palauttaa taas lukijoidenkin mieleen, että elämässä on niin paljon muitakin tärkeitä asioita kuin ruoka ja treeni.

  Hienolta näyttää mahasi edestäpäin ainakin, huima ero verrattuna samoihin kiloihin vähän taaksepäin! Jalkasi olet kyllä jo saanut hyvään kuntoon!

 14. No mutta tuohan oli aivan oiva ateria kaapin antimista :) Takakyykkyä täälläkin on tehty jo hyvän aikaa, sen lisäks prässi ja askelkyykyt on kyl erittäin oivia sen bikinipyllyn kehittelyyn :) Tai näin mä ainakin luulen, kun eilen taas lenkillä mennessä meidät ohittaneesta autosta tööttäiltiin ja näytettiin peukkuja :D Se oli viimenen tikki sille miettimiselle, että pitäsköhän tänäänkin mennä salille :D Kotiin ku päästiin niin äkkiä koira puhtaaks ja vaatteet kassiin & menoks! Meillä oli kyl vähä runsaammat palauttavat ateriat, kun sattu oleen miehen synttärit :) Tehtiin salaatin ja keitettyjen perunoiden kera hevosen sisäfilepihvit <3 Vähän oli myös kermakastiketta mukana, kun päätin että tuo olkoon tän viikon cheatmeal :) Mutta voi että, on se vaan mukavaa kun stressi lakkaa ja on taas aikaa treenata monipuolisesti ja kiinnittää huomiota ruoanlaittoon ja kaikkea <3 Ihanaa viikonloppua Annalle! (ps et oo muuten yhtään Erica enää :D)

 15. Itsehän en mitään tuollasia ohjelmia vaivaudu katsomaan, tietäen mitä siellä kulisseissa sitten tapahtuu. Mietinpä vaan suuresti sitä, että miten ihmeessä ne ihmiset jaksaa, jos sitten ruoasta vähennetään, jotta laihtuu. Kuullostaa oravanpyörältä.

  Mahasi näyttää jo loistavalta, kyllä sinun unelmat käy toteen! :)

 16. Ainoo oikee tapa laihuttaa ei ole salitreeni, lihasten kasvatus, hiilareiden poisjättö, kahden tunnin välein syönti jne…

 17. Täytyypä nyt itse Suurin Pudottaja -ohjelmaan osallistuneena ja sen aikana parisen kymmentä kiloa pudottaneena todeta, että homma valitettavasti toimii aika lailla juurikin tuolla show-periaatteella kuten kirjoitit. No ne vähäisetkin lihakset, joita oli ollut katosivat ”kun painoa piti pudottaa keinolla millä hyvänsä”. Ei syöty kunnolla, toisina päivinä ei juuri lainkaan, eikä tehty lihaskuntotreeniä ”ettei vaan lihakset kasva ja paino nouse”. Pääasiana oli tehdä showta, treenata aerobista mahdollisimman monta tuntia päivässä ja syödä kuin pikkulintu, että oma joukkue voittaa, eikä tarvitse itse lähteä kotiin seuraavassa äänestyksessä. Jopa oma joukkuetoverini, 40-50kg minua painavempi mieshenkilö, totesi yksi viikko minulle, ”olet sitten taas treenannut liian vähän kun painosi putosi vaan 2kg”. Voitte vaan arvata kuinka pahalta sen tuntui, kun olit koko viikon ollut nälissäsi ja hiki hatussa treenannut. Eihän 80kg tytöltä ehkä lähdekkään se läski/lihakset samaan tahtiin kuin 120kg mieheltä. No tuloksena puolen vuoden syömättömyydelle, kilot tulivat lopulta kaikki takaisin, koska missään vaiheessa ei oppinut syömään ”oikein ja kunnolla” eikä myöskään treenaamisesta tullut elämäntapaa, myrkkyä kun siitä tehtiin jo ensimmäisestä viikosta alkaen.

  Nyt useamman vuoden jälkeen ja 20 kiloa takaisin tulleena (oikeastaan tällä hetkellä enää 10kg) olen löytänyt aivan uuden tavan elää ja olla. Nykyään treenaan sitä lihasta salilla useasti viikossa ja sen lisäksi toki myös aerobista. Ruokapolitiikka on mennyt uusiksi, mutta järkevällä tavalla eikä tällä hetkellä ole enää tarkoituksena laihtua 2-3 kiloa viikossa, kuten silloin. Go fat go:lla lähti uusi projektini alkuun ja sen perään olen myös 6 viikon superdieetin läpi käynyt. Yhteensä sinä aikana lähti ehkä 6-8kg (12 viikon aikana), joista ensimmäisillä viikoilla paljon nesteitä. Nyt yhdistelen niitä molempia itselleni parhaiten sopivalla tavalla, toisinaan myös herkuttelen kun siltä tuntuu, mutta sen muistan myös seuraavissa treeneissä ;) Hitaasti ja varmasti edetään ja täytyy todeta, että tämä sinun blogisi on ollut suurena apuna minulle heikoilla hetkillä, kiitos siitä! :)

 18. Hei!
  Tuo vhh-ruokavalio on kyllä sellainen, että lihasmassa ei niinkään katoa vaan polttaa nimenomaan rasvaa. 3kg viikkopudotus todella ylipainoiselta ihmiseltä ei ole kyllä paljon. Tosin, se hidastuu sitten mitä vähemmän pudotettavaa on. Ja taitavat todella treenata jokapäivä tuossa ohjelmassa, joten lihasmassan luulisi pysyvän suht hyvänä.

  – me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta