Bikini fitness treenileiri

Olin eilen toista kertaa fitnessliiton järjestämällä treenileirillä. Edellinen oli puoli vuotta sitten ja siitä voi käydä lukemassa tuolla. Eilisellä leirillä oli osallistujia varmaan 50-60 (en tiedä tarkkaan)! Enemmänkin olisi ollut tulijoita ja kaikki paikat menivät muutamassa päivässä, olihan vetäjänä Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa bikini fitness Pro Anna Virmajoki. Päivän aikana käytiin läpi kävelyä, poseerausasentoja ja teoriaosuudessa mm. kisapäivän kulkua ja valmisteluja. Päästiin myös hypistelemään Annan kisabikinejä ja koruja joilla on tullut menestystä maailmalla. Antoisaa oli myös tavata useita tyttöjä joiden kanssa ”tunnetaan” netin kautta kuten blogeista, facebookista tai instagrammista. Juttu lähtee heti todella luontevasti kun tietää ihmiset jo etukäteen. Samanhenkisiä ja ihania ihmisiä, juuri sellaisia kuin kuvittelinkin <3

Janika ja Alona, fitnessiskokset Tampereelta
Alonan kanssa ollaan pidetty yhteyttä ja nyt tavattiin ensimmäistä kertaa, tultiin heti juttuun <3
Riina on kisannut menestyksekkäästi viime syksynä ja kisaa tän vuoden syksyllä seuraavan kerran
 
Alona on kolmen lapsen äiti ja on huikeassa kunnossa, kevään kisoihin on enää viikkoja ;)
napattiin rva Virmajoki meidän väliin :)
 

Yhteiskuvien lisäksi leirillä toki treenattiin ja suurin osa korkkarit jalassa :) Tässä muutamia kuvia siitä:

Janika on 16-vuotias lahjakkuus ja nuorten SM1 body fitnessissä, seuraavat kisat syksyllä
 
 
Tässä linkit tyttöjen blogeihin:
 
 
Alonalla oli maistuvat eväät, pussi parsakaalia ;)
 
Pro Elite Team siskot
luento-osuutta
kuunneltiin ja kysyttiin
 
Bikini fitness on uusi laji, jonka suosio on lähtenyt räjähdysmäisesti kasvuun! Viime kevään kisoissa tyttöjä oli 9 ja tänä vuonna 50. Body-lehden mukaan Suomessa on tänä vuonna 250-300 bikini fitness -kilpailijaa. Kevään karsinnoista paikan syksyyn saa 3 parasta per pituusluokka eli yhteensä 9 kilpailijaa. Elokuun karsinnoista syksyn SM-kilpailuun pääsee ainoastaan 6 parasta per pituusluokka! Eli sehän meinaa että muutama sata jää rannalle jos tänä vuonna lisenssin lunastaneet meinaavat kisata. En halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta vähän tuli mieleen, että en ymmärrä mikä kiire ihmisillä on..? Jos ei ole koskaan kokeillut t-kävelyä, kisakorkkareita ja lisenssi on kuitenkin ostettu koska syksyn kisaan ”on vielä aikaa” niin onhan se uhkarohkeaa. Kyllä syksyn kisaan on aikaa se 24 viikkoa, karsintoihin kolme vähemmän. Mutta jokainen tekee omat päätöksensä milloin on valmis ja treenitaustaa tarpeeksi. Tsemppiä ja menestystä kaikille tasapuolisesti!
 
PS. Jos leirillä olleilla tytöillä on linkkejä omiin blogipostauksiin leiripäivästä, laittakaa kommentteihin niin päästään me muutkin lukemaan ja katsomaan kuvia :)
 
PPs. Gazozin alekoodi on tästä eteenpäin anna ja sillä saa 15€ alennuksen yli 100 euron tilauksista! Myös yli 100 euron tilaukset lähetetään ilman postikuluja joten kannattaa käyttää tuo hyväksi sillä esim. tasan satasella tilattaessa alennusprosentiksi tuleekin vanhan kympin sijaan 15% :)
Anna

23 vastausta artikkeliin “Bikini fitness treenileiri”

  • Muuten meni hyvin, mutta hieman pidempään pitäisi olla poseerausasennoissa, menin varmaan kauheaa vauhtia ;) Kyllä jännitti eri tavalla kun vertaa siihen, et yksin treenaa :D

 1. Mä oon sun kanssas ihan samaa mieltä että monilla on vähän turhan kiire sinne lavoille. Myös bikiniin tarvitaan riittävästi lihasmassaa oikeisiin kohtiin että rasvat on ylipäänsä mahdollista pudottaa riittävän alas. Ei siellä pelkällä nätillä pärstävärkillä pärjätä! No kukin tyylillään ja onhan se ylipäänsä hieno juttu että jengi treenaa ja tähtää terveellisiin elämäntapoihin. Vaikea kuvitella että kukaan treenais vaan sen takia että voisi sanoa harrastavansa bikini fitnesstä tms :D

  Ääh, mä taidan alkaa vääntämään jotain kotitreeniä vatsoille. Mä kun harrastan keskikehon rakennusta :D

  Ihania säteileviä naisia noissa kuvissa! Ja Alonakin kolmen lapsen äiti, wau!!

  • Musta on kans mukavaa et fitness on ”muotia” koska se on hienoa et ihmiset innostuu treenaamisesta ja itsensä huolehtimisesta. Mutta jus toisaalta ei elämäntavan kanssa oo kiire minnekään :)

 2. Sen kun oppisi pitää jännityksen kurissa, mua jänittää kamalasti se muiden edessä esiintyminen. Mutta harjoittelemallahan sitä varmastikkin oppii:) Toivottavasti olisi pian uusi leiri ja pääsisin itse myös treenailee ;)
  Ihania kuvia taas kerran sulla , sä oot kyllä tosi kaunis.

  • Joo sitä kannattaa harjoitella tosiaan vaikka kavereiden edessä ja missä vaan voi esiintyä muille -se on ihan eri hommaa ;) Leirillä oli hauska kun kaikkia taisi jännittää ihan eri tavalla esiintyminen :)

 3. Tuo harrastajamäärän kasvutahti on kyllä ihan uskomaton! Aika moni taitaa lähtea melko ”pystymetsästä” hakemaan lavakuntoa… Mielenkiintoista nähdä syksyllä, että miltä siellä porukka sitten näyttää :)

  • Tosi mielenkiintoista on ja mukava seurata tämä vuosi kun on niin paljon kilpailijoita. Tosin ens vuonna varmasti vielä enemmän ;) Apua! :)

 4. Olen nyt jonkin verran seurannut myös bikinifitnesstä lähinnä valmentajan näkökulmasta ja minussa on herättänyt ihmetystä se ajatus, että bikinifitness olisi jotenkin oma lajinsa, johon treenataan eri tavalla kuin muihin lajeihin. Totta kai jokaisessa sarjassa on omat kiemuransa eivätkä tietenkään bikinifitnesskisaajan ja kehonrakentajan treenikausi ole samanlainen, mutta kehonrakennustahan se bikinifitnesskin on! Ainakin alkuvaihessa. En ymmärrä miksi bikinifitnesskisaajalle lihas muodostuisi jotenkin eri tavalla tai nopeammin kuin muille fitnesskisaajille. Toki jossain kohtaa, kun lihasmassaa on bikiniin riittävästi, treeni varmasti muuttuu, mutta eikös se lihasmassa pidä ensin kasvattaa?? Ja lihasmassaa bikinikin vaatii eikä vain sitä, että treenit aloitetaan ja rasvat vedetään alas.

  Herää kysymys pidetäänkö bikinikroppaa jotenkin helppona saavuttaa? Sillä sitä se ei ole vaan vaatii ihan todella lihasmassaa, mutta tietyllä tavalla tiettyihin paikkoihin ja lisäksi tietynlaisen rakenteen. Eli siinä mielessä helposta lajista ei ole kyse. Mutta todella mielenkiinnolla odotan sekä kevään että syksyn line upia!

  • Kyllä, ihan oikein! Pohjatyötä pitää tosiaan tehdä ihan yhtälailla! :) Edellisellä leirillä puhuttiin siitä, miten bikini on hyvin vaativa laji, ehkä jopa ”vaikeampi” kuin body fitness. Pieni vyötärö, jumalattomat pakarat ja hyvin sopusuhtainen vartalo yhdistettynä loistavaan gaselimaiseen esiintymiseen ei oo meille suomalaisille mikään helppo nakki! Kyseessä ei mikään tähtityttö-kisa. Ihanaa että innostuneita riittää mutta helppoa se ei oo :) Uskon et kilpailun ansiosta syksyn line upista tulee mieletön! Kyllä siellä tulee olemaan niin hyväkuntoisia tyttöjä jotka SM-kisaan pääsee!

 5. Minä en seuraa fitness-lajeja (paitsi sun blogia ;), joten yllätyin, että on olemassa nuorisosarja. Oletin, että ikäraja olisi 18, kun joillakin murrosiän kehitys päättyy vasta silloin ja muutenkin hormonitoiminta on aika herkkää muutoksille. Onko nuorten kisoissa mitään eroa aikuisten sarjaan?

  • Nuorten kisat on tosiaan erikseen ja alaikäraja on 16 vuotta. Juoniori-ikäinen on 16-23-vuotias. Kovin vähän tosin on osallistujia 16-18-vuotiaissa eikä sitä sarjaa aina edes järjestetä koska osallistujia ei ole. Janika sai erikoisluvalla osallistua ja oli vielä kisan aikaan 15-vuotias kun voitti suomen mestaruuden, tyttöjä oli kisassa kaksi :)

 6. heippa anna! löysin blogisi ihan vähän aikaa sitten instagrammin kautta, ja jäin heti koukkuun! selailin vanhoja postauksia varmaan useamman tunnin verran, ja tarvii kyllä sanoa että olet tehnyt ihailtavan suorituksen! :-) vaikutat ihanan aidolta, ja positiiviselta ihmiseltä ja jään todellakin seurailemaan matkaasi.

  ihanaa kevään odotusta, ja onnistuneita treenejä! :-))

  • Ohhoh, karkasi viesti vähän ajoissa! :) Eli tässäpä tämä minun postaukseni aiheesta ja oli mukava nähdä ihan livenäkin, varmaan sitten viimeistään Kulttuuritalolla törmätään seuraavan kerran? :)

  • Kiitos linkistä Maiju! :) Ja kiva blogi, hyvältä näyttää meno siellä!!! :)

   Ja ehdottomasti kisoja katsomaan, törmätään katsomossa ;)

 7. Looking good! …ja kivaakin näyttänyt olevan! Mun pitää ehdottomasti ottaa tuo parsakaalipussi testiin ;) ainakin tämän päivän mässyttämisen jälkeen! .. Syön seuraavat kaks päivää pelkkää parsakaalia ;P

 8. Oli kyllä mahtava leiri ja tosi kattava tämä sinun postaus! Totta on että bikiniin treenatessa töitä saa tehdä ihan tosissaan. Itse aloitin treenamisen tavoitteellisesti 2010 ja viime kesäkuun alussa siirryin kisavalmennukseen ja vaikka painoa on vajaa kymmenen kiloa tullut matkan verrella lisää niin mulla on silti vielä vuosien työ edessä optimaaliseen kroppaan ja haluamaani lihasmassaan!

  Tässä vielä mun pikkupostaus leiristä: http://bodygossip.blogspot.fi/2013/03/bikini-camp.html

 9. Ilkeääkö tuollaiselle leirille hakeutua ihn untuvikkona vaikkei vielä ole hjuakaan kävelyistä, poseerauksist tms vai tulisiko niistä jo paljon tietoo/ osata tuonne mennessä?

 10. Sinä vaan pienennyt :) Olet todellakin aikamoinen mini me jo :) Oletko käynyt vaa’alla sen jälkeen kun pääsit kuudenkymmenen puolelle? Itse olen tiputtanut normaalipainon sisällä (75 –>68,6) ja sen jälkeen kun paino meni ekan kerran kuudenkymmenenpuolelle helmikuun alussa, on se liikkunut oikeastaan 70,5-69 puolella ennen kuin viime viikolla vaaka näytti 68,6 ja siinä lukemassa olen vielä tänäänkin. Mielenkiintoista oli tosin katsoa tuossa sunnuntaina omissa bikiini kuvissa näkyvää eroa; nimittäin vaikka kuvissa ei ole eroa kuin YKSI kilo, on treenaaminen muokannut kroppaa paljon kiinteämpään kuntoon (blogista löytyy kuvia muuten). Ei se vaaka vaan aina kaikkea kerro. Sama kun katsoo sinun kuvia viimeisen kuukauden ajalta, olet ”tiivistynyt” mielestäni paljon vaikka vaa’an lukema ei enää hirmu suuria eroja sullakaan ole näyttänyt :) Olet tehnyt aivan upean työn ja on ihanaa lukea sinun blogia kun olet täällä rehellinen. On huonompia päiviä/viikkoja mutta silti jatkat eteenpäin ja se kannustaa minuakin jatkamaan pienistä repsahduksista huolimatta! Tsemppiä sinne!! :)

  T. Anne
  http://www.salaattikulho.blogspot.com

 11. Ihanan näköistä! Mä ootan jo innolla Oulun leiriä, jonka Anna pitää sunnuntaina.. Sieltä kuulumiset saa lukea mun blogista ensi viikolla =) vilmajunk.blogspot.com.

  Tsemppiä paljon Sinulle =)

 12. Onko siis vuodessa kaksi kertaa karsinta bikinifitneksen SM- kisoihin, keväällä ja syksyllä? Vai miten se menee…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta