Luonnonkauneus

Voih miten tästä asiasta riittäisi kirjoitettavaa :) Nyt kun fitnesslajit ovat niin pinnalla ja niihin kuuluu tietynlainen kisalook, riittää mielipiteitä asiasta suuntaan ja toiseen. Kuvittelisin et oon itse aika tavallinen nainen kauneudenhoidon suhteen? Meikkaan kun lähden jonnekin ulos mutta en oo niin riippuvainen kauneudenhoitotuotteista etten uskaltais lähteä roskiksia pidemmälle ilman mitään eli voin mennä vaikka salille naturellina. Tykkään huolehtia itsestäni terveellisen ruoan avulla ja vaikka oon jo kolmekymppinen niin liputan pitkien hiusten puolesta ja hoidan niitä kovasti että pysyvät pitkinä ja kauniina. En oo mitenkään kauneusleikkauksia vastaan mutta silti mun sisällä asuu kotoa istutettu ajatus siitä, että olen hyvä juuri näin.

Kauneus kumpuaa ehdottomasti sisältä ja sen voi nähdä niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin hymystä! Meillä suomalaisilla on tapana pantata hymyjä tuntemattomille ihmisille ja välttää silmiinkatsomista. Itse oon saanut sellaisen kotikasvatuksen, että tervehditään heti reippaasti silmiin katsoen ja ollaan ystävällisiä. Sellainen on myös mun luonne, että hymyilen ja olen avoin! Omalla suhtautumisella saa myös samanlaista vuorovaikutusta takaisin.

mun tehokolmikko: päivävoide, silmänympärysvoide ja asteittain kevyesti ruskettava kasvovoide.
Tuotteet Académielta.

Mutta sitten siitä luonnonkauneudesta. Mua kiinnostaa mitä te lukijat olette mieltä ja mitä itse teette kauneuden eteen? Mä itse tykkään esimerkiksi siitä, että en oo nyt puoleen vuoteen enää värjännyt hiuksia vaaleammiksi vaan oon antanut oman värin kasvaa. Se on tuollainen tummanvaalea joka pölähtää kesäauringossa viljan väriseksi ja talvella muistuttaa enemmän maitokahvia. Itse asiassa rakastan sitä väriä ja olisi ihanaa jos sen voisi saada kokonaan takaisin mutta tällaisella ultrapitkällä hiuksella se on miltei mahdottomuus. Luultavasti jatkan hiusten raidoittamista mutta koitan välttää blondia tyviväriä. Haluan myös, että hiukseni ovat luonnollisesti pitkät, sillä pidennykset jatkuvassa käytössä ei oo mun juttu. Toinen seikka on, että oon kokeillut ripsienpidennyksiä ja niiden huoltaminen on ollut mulle vähän työlästä. Ne on toki nätit ja nyt kokeilenkin ihan uutta juttua :) Se on Refectocilin Beauty Lash, ripsienkasvubuusteri! BeautyLash on tehoseerumi, joka saa ripset kasvamaan pituutta luonnollisella tavalla. Sen vaikuttava aine on Karibian koralli, joka auttaa karvaa pysymään pidempään ja siten kasvamaan pidemmäksi. Tuotteen vaikutus tulee näkyviin 6 viikossa ja yksi putkilo eyelinerin tapaan levitettävää seerumia kestää 4-5 kuukautta käytettynä sekä ylä- että alaripsiin. Oon itse käyttänyt sitä nyt kaksi viikkoa ja huomaan jo vähän tulosta! Tää ois musta kiva tapa saada räpsyripset kun ne on sitten kuitenkin omat eivätkä tarvitse liimaushuoltoa. Jännittyneenä odotan millaiset ripsistä kasvaa :)

 
Oman alueen ripsibuusterijälleenmyyjät löytyy tuosta listasta.
 
Oon muutama vuosi sitten kokeillut et oli yhtäaikaa ripset, kynnet ja hiustenpidennykset mutta veljeni verrattua mua Tuksuun päätin et vähemmän on enemmän :) Tykkään arkikäytössä luonnollisemmasta lookista mutta jos joskus meen sinne kisalavoille niin en aio jäädä kilpasiskojen varjoon. Sit laitetaan kaikki peliin mutta toivon mukaan tulos ei oo liian barbie ;)
hiukset eilen
 
look tänään
Anna

34 vastausta artikkeliin “Luonnonkauneus”

 1. Apua tuo Tuksu vertaus.
  Itselläni on ollut rakennkynnet, ja ne oli siistit. Silti oli koko ajan vähän epäaito olo. Lisäksi tietyissä piireissä niitä ehkäkarsastettiin ja tuntui, että osa uskottavuudestani meni joidenkin silmissä (talouselämän vanhemmat miehet).
  Ihania kuvia. Olet kyllä kaunis ja ihanat hiukset!

 2. Nauratti toi ”vaikka oon jo kolmekymppinen niin liputan pitkien hiusten puolesta”
  Mä oon 45vee ja liputan edelleen :) Miksi kummassa ne pitäisi lyhentää kun ikää tulee??! Moni luulee, että lyhyet hiukset nuorentaa mutta tosi asiassa he näyttävät ikäsiltään joilla on vaan lyhyet hiukset;) Joo, toisille sopii lyhyet tosi hyvin mutta en lähtisi leikkaamaan hiuksia vaan sen takia että tietyn ikäisenä niin vaan kuuluu tehdä, argh!
  -Marjut

  • Minä taas olen sitä mieltä, että pitkät hiukset on sopimattomat vanhemmalle naiselle ja olen vähän kauhuissani, että koska joudun luopumaan omistani. Tai eihän minua siihen kukaan pakota, mutta minusta se näyttää väärältä, enkä halua olla yksi niistä naisista, jotka ei tajua luopua pitkistä hiuksistaan ajoissa. Mikään ei näytä kammottavammalta kuin vanhempi nainen, joka ei itse näe, ettei ne pitkät hiukset enää näytä samalta kuin nuorena. Lyhyet hiukset nuorentaa, koska niistä ei näe hiusten ohentumista ja kunnon huonontumista samalla tavalla kuin pitkistä. Ei tietysti kaikilla nuorillakaan ole kauniit hiukset, että ei sillä.

   Minusta oikeasti kaunis nainen on sellainen, joka on kaunis ilman meikkiä ja mitään feikkiyttä räntäsateella aamukolmelta ulkoiluttaessaan ripuloivaa koiraa. Jos ei ole siinä tilanteessa kaunis, ei ole luonnonkaunis. Itsestään voi tehdä kauniin meikeillä ja muulla, mutta se ei ole aitoa kauneutta. Vaikka eihän siinä toki mitään pahaa ole, mutta minusta aito kauneus on kiinni luustosta ja kasvojen mittasuhteista ja myös ihosta. No, suomalaisista naisista ehkä yksi tuhannesta on kaunis, olemme sikäli epäonnista rotua.

   Itselläni on huono iho, mihin ei ole tepsinyt mikään kotikonsti, eikä merkittävästi ammattilaistenkaan konstit ja joudun peittämään sitä paksulla meikkikerroksella joka päivä ja toivon niin sydämestäni, ettei tarvitsisi. Ei siinä paljoa hymy auta, kun tuntuu, että ihmiset näkee vain huonon ihon ja paksun pakkelin. Olen siis sikäli käyttänyt tuhansia ja taas tuhansia euroja kauneuteen esimerkiksi kemiallisten kuorintojen muodossa, mutta eivät ne minua kauniiksi tehneet. Vähän normaalimmaksi ehkä.

  • Huh huh mikä mielipide Ellalla. Lyhyet hiukset nimenomaan vanhentaa. Ja itse ihailen pitkiä hyvinhoidettuja hiuksia oli ikä mikä tahansa. Aion pitää itselläni pitkät hiukset loppuun asti, saanhan ihanan palmikon kiedottuna harmaahapsisena sitten pääni ympäri.

   Mulla on ollut kaikenvärisiä hiuksia, rakennekynnet, irtoripset (tosin itse liimattavat joita käytin vain viihteellä kerta luonteisesti joskus), meikkaan vaihtelevasti jne. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän luonnollisuus kiinnostaa. En oikein enää viittis laittaa rakennekynsiä enkä hiuspituuksia laittais mistään hinnasta. Kannatan sitä että itsestä pidetään hyvää huolta, meikkausta kannatan mutta vain huolitellusti. Silti olen pitkiä aikoja ilman meikkejä kun teen töitä kotoota käsin ja hen lapsia tarhasta. En näe mitään järkevää syytä että meikkaisin tuollaisina päivinä vaan annan ihon levätä.

  • Naurattaa tää keskustelu :D

   Mun mummo on 84v, tukka kiiltävä, paksu ja ylettyy aina ristiselkään saakka (eikä muuten ole edes harmaa, voi olispa mulla hänen geenit! ;). Hyvännäköiset ne on ja varmasti yritän itse pitää hiukseni mahd. pitkään pitkinä.

   Lyhyt tukka tosiaan minustakin lähinnä vanhentaa. Se vain, että onhan lyhyt huomattavasti helpompi hoidettava, eikä pitkää tukkaa ole ”arkikäytössä” tarkoituskaan pitää auki.

  • Mutta oletteko katsoneet niitä ”kymmenen vuotta nuorempi” -sarjoja, niitä on vaikka minkämaalaisia. Kyllä ainakin niissä hiuksien lyhentäminen vaikuttaa merkittävästi siihen, miten nuorena ihmistä pidetään.

   Sen verran annan teille periksi, että toki, jos ne hiukset on paksut ja hyväkuntoiset, eikä kasvojen iho roiku, ne on vielä ihan ok vanhallakin naisella, mutta ohuet, haaroittuneet, harmaantuvat pitkät hiukset on jotain ihan kauheaa, eikä taatusti nuorenna ketään. Ja minun kokemukseni mukaan aika moni tähän jälkimmäiseen joukkoon lukeutuva kuvittelee pitkien hiustensa olevan yhä kauniit. Juuri siksi sanoin, etten halua kuulua naisiin, jotka eivät tajua luopua pitkistä hiuksistaan ajoissa.

   Mutta pitäkää toki pitkät hiuksenne, jos haluatte! :) Minäkin pidän vielä muutaman vuoden, mutta viimeistään, kun ikä alkaa nelosella, aion suosiolla pätkäistä ne. :)

  • Mä tähän vielä heitän lusikkani soppaan :D

   Kampaajatuttu kerto, että vanhemmat naiset haluaa lyhyillä hiuksilla vähän tasapainottaa iän myötä roikkuvia kasvoja. Samoin kun kasvot vanhetessa kapenee, niin pitkät hiukset tekee päästä ”pötkylän”.

   Mun mielestä se mikä hiusmalli kenellekin sopii, ei oo iästä kiinni, vaan pään mallista ja kasvojen muodosta. Ja itsellä kun on pitkät hiukset, niin tiettyjen asujen kanssa laitan tietyn kampauksen. En siis oo turhamainen, eli tällä tarkotin lähinnä erikoistilanteita, kuten juhlia. En sentään kauppaan mennessä mieti että sopisko näihin housuihin nuttura vai ponnari :D

 3. APUA!!
  Mähän en itse oikeastaan koskaan edes meikkaa. Just alkuviikosta sotkin naamaani ja esikoinen otti musta ja meidän tytöstä kuvan ja sen facebookkiin linkitin ja heti ero huomattiin, niin sanoin että ei musta ole joka päivä tuota tekemään. Ihme sotkemista ja sutimista :D
  Tykkään pidennetyistä ripsistä just siksi, kun se ripsari ei vaan mulle mene. Rakennekynnetkin on ollut jonkun kerran, niistäkin olen tykännyt, vaan töissä hyyyyyvin epäkäytännölliset.
  Niin…. ja on niitä hiuspidennyksiäkin ollut… niistä on ollut melkonen vaiva.
  Onneksi oma tukka on nykyään tosi pitkä, niin ei tarvi edes jatkeita miettiä.

  Mielestäni sinä olet todella kaunis :)

 4. Luonnollisuus on munkin valttini. Onneksi mulla on paksu upea tukka. Sillä saa paljon muita virheitä anteeksi. En ole pitkään aikaan värjännytkään päätäni kokonaan vaan lähinnä raidoittanut, vaikka olenkin hieman maantienruskea. =) Meikkiä laitan kyllä joka päivä töihin, mutta saatan käydä ilman meikkiä ruokakaupassa. Joskus erilaiset pidennykset ja lisäkkeet on ihan jees, mutta helposti alkaa näyttämään juuri mainitsemaltasi leidiltä, jos niiden käyttö menee liiallisuuksiin. =) Kisalavalle erilaiset lisäkkeet kuuluu tietysti ehdottomasti, mutta muuten et kyllä sellaisia kaipaa. Kaikista kaunein nainen on se joka pitää itsensä hyvässä kunnossa ja hymyn huulilla. Silloin ei ulkoisia ehostuksia tarvita! =)

 5. Mullakin oli ripsien pidennykset, kahteen eri otteeseenkin, mutta juuri tuo huolto ja niistä huolehtiminen oli mulle liian työlästä. Rakennekynsiä en työn vuoksi voi edes ottaa… Hiustenpidennyksiäkin oon miettinyt jo pitkään, mutta tuntuu että nekin olisivat ”hankalat”.. Joten olosuhteiden pakostakin osittain mennään naturellina :)))

  Huomasin, että kun kiloja oli enemmän, pakkeliakin kului enemmän.. Kun läskin alta alkaa kuoriutua ”true me” niin meikin ja kaiken muun alle ei tarvitse niin paljoa piiloutua. Mutta toisaalta en tiedä mitään ihanampaa kuin pitkä pynttäytyminen esim tyttöjen iltaan :)))

  Salilla mua ahdistaa jos on meikkiä, tuntuu että on ripsarit poskilla eikä pandaefekti pue ketään ;)

 6. Eijei, ei todellakaan ikä tarkoita pitkistä hiuksista luopumista. Voihan ne leikata hieman lyhyemmiksi jos ikää on jo 70-80v ja tukka on kovin ohut, mutta suomalaiselle pää- ja kasvotyypille ihan lyhyt tukka on aika armoton ja tekee miehekkään näköiseksi. Ohut tukkakin voi olla kaunis pitkänä jos sitä hoitaa hyvin ja näkee edes 10 minuutin verran vaivaa aamuisin sitä laittaessa. Mulla on ikää 32v ja todellakin pitkä tukka (paksu) jota olen antanut leikata rikotuksi sillä olisi liian paksu muuten. Joskus jos tukka ohenee ja harmaantuu leikkaan ehkä olkapäämittaan. Nyt hyvä näin!

  Ei kaikkien tarvi taantua lyhyttukkaisiksi tantoiksi ;)

 7. Mä oon kokeillut ripsipermanentit, ripsipidennykset, seerumin & yamilashes taivutuksen ja tietty ihan irtoripset. Oon kyl huomannut et ilman mitään ylimäärästä on paras! Varsinkin kun urheilee sen verran paljon et ripsipidennykset on vaan tiellä, samoin hiustenpidennykset, joista myös luovuin :) rakennekynnet on kans testattu, ei ollut mun juttu. Meikkaan töihin ja lakkaan kynsiä tai teen uv-lakoilla kestolakkauksen, hiuksia värjään mut nyt en oo leikkautanut niitäkään kun en tiedä millaset hiukset haluan :)

  Mä oon kyl semmonen räpeltäjä et nyhdin hiuksia & ripsiä kun niissä oli ”ylimäärästä” joten parempi ilman :)

 8. Huolehdin itsestäni normioloissa mutta nyt sattuneista syistä suihkuun raahautuminenkin tuottaa tuskaa ja hiuksia tulee harjattua joka toinen päivä :D
  Minulla on rakennekynnet, tosi todella mahdollisimman lyhyet ranskiksella, koska koen ne helpoiksi kun ei tarvitse viilata, siistiä kynsinauhoja ym. Alalla työskentelevänä on tullut testattua niin hiusjatkeet kuin ripsipidennykset enkä tykännnyt kummastakaan. Aika teko. Omat ripseni ovat pitkät ja kyllä kehtaisin meikittömänä mennä jopa yökerhoon :D Hiukseni ovat aika ohuet ja piikkisuorat mutta senkin olen hyväksynyt. Vaaleita kylmiä raitoja siihen laitatan.
  Tulipa sepustus :) Sä olet luonnollisen raikas meikittä mutta laitettuna näytät aivan glamour kaunottarelta
  :) terkuin Mertsi ja olo alkaa helpottaa, ehkä…

 9. Alottamani kommentti hiuksista nosti tuulta purjeisiin;)Samaa mieltä, ei kaikkien tarvitse taantua tantoiksi;)Jos hiukset ovat hyvännäköiset ja sopii kantajalle niin miksi kummassa ne pitäisi leikata vain sen takia että ikää tulee?! Ei se tarkoita, että haluaa näyttää teiniltä, hyvänen aika sentään pois se minusta;)
  Omat hiukset ovat paksut, nätisti raidoitetut ja ulottuvat olkapäille.. ei ole kuullut niistä muuta kuin kehuja vaikka ikää onkin edelleen se 45v. :)
  -Marjut

  • Olkapäille ulottuvat on ihan ok, mutta sellaiset pitkälle selkään olevat latvoista haaroittuneet ohuet hiukset… Kammottavaa!

   Tämnä on nyt näköjään vähän termi kysymys, pitkillä tarkoitin ihan selkeästi pitkiä, niin kuin Annalla. Ja noin pitkät on harvalla vanhemmalla naisella hyvässä kunnossa.

 10. Ääh, mä en jaksa juuri meikkailla. Ripsaria joskus harvoin mut siinä se sit onkin. Tietysti jos jotkut kemut on niin sit laitetaan vähän enemmän mammaa kuntoon :D mä olen myös nyt alkanut kasvattamaan pidempää tukkaa vaikka hidasta se on! Oman värin olen antanut nyt kasvaa tuolta jo jonkin verran ja lähinnä raitoja olen tukkaan laitattanut.

  Mulla on myös joskus ollut ripsienpidennykset ja olihan ne kivat mut tosi työläät ja harmitti vietävästi jos ripsiin tuli pienikin kolo. Kynsiä en työni puolesta voisi edes laittaa.

  Kyllä sen huomaa että mitä enemmän on ikää alkanut tulla niin sitä enemmän kiinnittän huomiota ihon hoitoon, rasvaukseen ja käsien hoitoon. Mulla tahtoo kädet ja kynsinauhat kuivua todella helposti ja teetättävät työtä vietävästi. Ärsyttää! Että jos jollain on hyviä vinkkejä niin saa antaa :)

  Mä en tykkää liian paklatuista naamoista. Varsinkin nuorilla tytöillä se on ihan hirveän näköistä kun nuoret ja kauniit nassut peitetään maalikerroksen alle. Vähemmän on enemmän :)

  Mäkin tahdon tuollaista ripsien kasvattajaa!

 11. Mulla on kanssa ollut hiustenpidennykset ja tykkäsin NIIN paljon… mun oma hius on tositosi ohutta, eikä näytä koskaan miltään… pidennykset oli aamuisin niin helpot ja näyttivät ihan sellaisenaankin hyviltä, tosin pesun yhteydessä oli aina pikkusen enemmän hommaa, mutta se oli mulle se aika kun istuin telkkarin eteen suihkun jälkeen hetkeksi rauhassa ja hoidin hiukseni kuntoon. Rakennekynsistä haaveilen, ihan vain siksi, että olen aikoinani purrut kynsiä ja ne ei ole mitkään maailman kauneimmat yksilöt edelleenkään… nyt kun on tuo työkin sellainen, että pystyy kynsiä lakata niin tykkään kyllä hoitaa näitä omiakin.

  Treeneihin en meikkaa IKINÄ, mun iho kärsii samantien jos on pakkelit naamassa ja hikoilen… töihin laitan yleensä ihan kevyen meikin ja jos joskus ulos satun lähtemään niin sitten vähän enemmän väriä silmiin ja punaa huuliin… Mutta joskus haaveilen siitä, että osais tehdä oikein kunnon meikin ja vähän repästä. ;) Ja ripsistä haaveilen myös toisinaan, mutta en tiedä sitten ”istuisko” ne tähän päähän… joten olen vaan värjäyttänyt omani kun huollatan kulmat samalla.

  Tykkään olla huoliteltu ja näyttää hyvältä, mutta toki liika on liikaa. :)

 12. Tekokynnet ja pitkät kynnet on rumat ja epähygieeniset/epäkäytännölliset. Ripsienpidennykset aivan liian työläät, ja pilaa omat ripset. Näyttävät ihan hämähäkinjaloilta… Myös ripsien kestovärjäys kuivattaa ripsiä ja saa ne tipahtelemaan niin että jää koloja, ainakin mulla. Siksi ripsien taivutus + hoitava ripsiväri yläripsiin on kaikkein paras, ja alaripsiin vedenkestävä ripsiväri. Pysyy tuiskussa ja tuulessakin ja ripset näyttävät pitkiltä ja tuuheilta.

  Hiustenpidennyksetkin pidemmän päälle kaljuunnuttaa joitakin… siihen en ryhtyisi. Voi kun toivoisin että omat hiukset pysyisi päässä ihan vanhuuteen saakka, omalla mummolla oli myös pitkä letti, jota muistan kun lapsena harjattiin. Kuulun niihin onnekkaisiin joilla pitkät ja paksut hiukset, ja kriisi tulee olemaan suuri jos joudun niistä luopumaan joskus. Sen olen jo sisäistänyt että joudun harmaita värjäämään piiloon jossakin vaiheessa tai hyväksymään harmaat. Mutta ei ole sellaista tiettyä ikää missä pitäisi leikata hiukset! Mulla on ollut aina ja ikuisesti tämä sama tukka, samantyylinen kuin sulla Anna, välillä kerrostettu, välillä tasapitkä. Tasapitkä nyt ja aina letillä, mummo mikä mummo :) Sitä paitsi minusta pitkällä naisella kuuluu olla pitkät hiukset.

  Tyttäreni 4 v katsoi tuota banneria ja sanoi: oi kun on kaunis, ihanat hiukset ja vaatteet! Totuus kuullaan lasten suusta! :)

 13. Sulla on kyllä luonnostaan kauniit hiukset :) Ja muutoinkin olet kaunis sekä iloisen näköinen, en ollut tunnistaa sinua siitä bloggauksesta jossa et hymyillyt kuvissa :D
  Itsellä on vähän huono iho, mutta en meikkaa, kun se ärtyy siitäkin. Ja silmät on herkät, joten en senkään takia oikein voi meikata. Onneksi ripset on pitkät omasta takaa :) En ole pitänyt itseäni kauniina, mutta ajoittain kauneus jostain pilkahtaa. Viime aikoina etenkin olen vähän hävennyt jopa itseäni ja antanut ´repsahtaa´ pukeutumisen ja laiton kun olen lihonut. Onneksi löysin blogisin go sara go.n kautta, olet antanut intoa ja tarmoa, että laihtua voi. Kiitos! :)

 14. Kyllä pitkät hiukset sopii minkä ikäiselle tahansa! Kunhan ne tosiaan on hyväkuntoiset. Katsoin aina kadehtien entisen, nyt jo eläkkeelle jääneen työkaverin piiitkiä, helmenharmaita hiuksia, joita hän laittoi kauniisti nutturalle, palmikoille, hiuskammoilla ym. jutuilla niin nätisti. Voi kun saisi itsekin mummona sitten sellaiset hiukset!

  Se vain taitaa olla kiinni myös hiuslaadusta. Kun on tällainen ohut ja liukas suomalainen hiuslaatu, ei se pitkänä kummoinen olo. Lyhyitä olen kokeillut ihan tarpeeksi, ja aion pysytellä tässä noin olkapäille ulottuvassa mallissa. Ainoa, mikä tässä joskus ottaa päähän, on se kuivaaminen tai kuivumisen odottaminen, kun nykyään saattaa käydä parikin kertaa päivässä suihkussa (aamulenkki+iltatreeni). Miten te muut treenaavat pitkähiuksiset selviätte ja jaksatte? Anna?

  Mulla on ollut vuosia rakennekynnet, mahdollisimman lyhyet ranskiksella. Toki haluaisin säihlyripsetkin, mutta en jaksa alkaa myös niiden takia ravata huolloissa. Odottelen mielenkiinnolla kokemuksia tuosta ripsibuusterista vai mikä se oli =) Jatkeita hiuksiin en myöskään halua. Kun on jo nämä kynnet, niin tosiaan vähemmän on enemmän =)

 15. Moikka!

  Haluaisin kuulla mitä mieltä olet tai jos tekisit aiheesta postauksen eli kun olet pudottanut painoa noin paljon niin onko asia pelkästään positiivinen? Tarkoitan tällä sitä, että tunnistatko edelleen itsesi, onko kehosi sinulle edelleen tuttu ja olet sinut muutoksen kanssa?
  Itselleni kävi nimittäin niin, että pudotin painoa vaan n. 8kg ja silti tuli sellainen ilmiö, että vaikka muutos oli todella toivottua niin silti en ”tunnistanut” itseäni peilistä, keho tuntui vieraalta. Tämä tapahtui siis silloin kun olin alusvaatteisillani peilin edessä. Jopa oman mieheni edessä ”ujostutti” (tarkennuksena, ollaan oltu yhdessä yli 10 vuotta). Asiaa ei auttanut yhtään, että kahden lapsen imetys + laihdutus = lapaset.
  Olisi tosiaan kiva kuulla omia mietteitäsi tästä asiasta :)

  Kati

 16. Kadehdin luonnonkauniita ihmisiä, vaikka taitavat meikit on upeat myös. Itseäni ei ole siunattu luonnonkauneudella: harvat vaaleat kulmat, mitättömät ripset, huono coupersosekaiho, hiukset kasvavat todella huonosti kiitos värjäilyjen jne. En koe ilman meikkiä itseäni itsekseni enkä kauniiksi, joten onneksi on meikit :) Minulla on myös hiuspidennykset ja olo on kummasti naisellisempi niiden kanssa. En koe olevani turhmainen siltikään, vaikka monelle nuo ovat täysin turhia juttuja ja ehkä tuomitsevat jatkeet, pidennykset, kynnet jnt. Minulle ei tosin ole pitkät hiukset ja meikit mikään naisellisuuden mittari, monen näköiset ihmiset ovat minusta kauniita aivan elovenoista raskaissa meikeissä kulkeviin gootteihin. Kunhan tyyli pukee kantajaansa ja näkee, että henkilö on tyytyväinen itseensä.

 17. Hmm…minkähänlainen mieliala on ihmisellä joka lukee kommentteja: Lyhyet hiukset vanhentaa (mulla), ohuet (mulla, päänahka näkyy paikoittain), harmaitakin (mulla), ei kasva, vaikka tekis mitä (mulla), haluaa kauniit, kiiltävät, hyväkuntoiset, paksut pitkät hiukset (minä)……ikävältähän se tuntuu. Kaikkea ei saa, olisikin kiva kuulla kommentin heittäjiltä, millä näillä eväillä saa kauniin pään? ;) mielestäni osoittaa huonoa ajattelukykyä arvostella toisten hiuksia… koskaan ei voi tietää mistä mikin johtuu, mutta se on varmaa, että kaikki haluaa kaunista, paksua, kiiltävää, pitkää jos vain geenit ne olisivat suoneet :)

 18. Musta olisi ikävää ajatella noin yksioikoisesti kuin Ella. Luotan siihen, että pystyn pitämään pitkät hiukseni vanhaksi mummoksi asti! Ainakin äidilläni ja mummollani on vielä todella paksut hiukset, joskaan eivät kovin pitkät, olkapäille kuitenkin. Samoin olen eri mieltä siitä, että vain yksi tuhannesosa suomalaisnaisista olisi kauniita! Aika pöyristyttävä kommentti. En tiedä, minkä lasien kautta Ella maailmaa katsoo, mutta itse näen ympärilläni paljon kauniita ihmisiä, onneksi.

 19. hienoa että vielä halutaan olla luonnollisia ja pelkäänkin että sinusta tulee lavojen mutantti…Järkky tekorusketus ja vetyoperoksiditukka, kaamee meikki ja jotenkin niin muovinen fiilis… Oot tosi kaunis ja luonnollinen, joten vaikea kuvitella sua lavalla sen suhteen, että näytät siltä samalta ruskeelta massalta mitä siellä pyörii..enkä ymmärrä miksi sen pitää sellasta olla…ihailen työtä jota kisoihin tehdää ja naiset on kauniita, mutta onko se oikeesti kauneusihanne että ollaan likaisen ruskeita ja kaikki on feikkiä mitä vaan on mahollista laittaa, rintoja myöten..Musta ehkä hiukan säälittävää osaltaan…sua kyllä ihailen, oot ilman meikkiäkin kaunis ja säteilevä! Itse meikkaan melkein joka päivä, mutta ei hirvitä mennä kauppaan tai salille ilman, jos en vkonloppuisin jaksakaan laittaa meikkiä.onhan se meille naisille tärkeää se meikki, mutta miksei käyttää sitä jos siitä tule itelle parempi olo ja itsevarmempi fiilis! itellä hyvä tukka ja huonot ripset. Kestoripset näyttää inhimilliseltä jos on NORMAALI pituus, mutta pilaa omat ripset ja niiden pois ottamisen jälkeen ootkin sitten monta kk ripsetön..

 20. Täällä kolmevitonen kahden lapsen äiti joka ekaa kertaa aikuisiällä nyt kasvattaa hiuksia. Olen läskimassani alta oikeasti ihan nätti eli olen sattunut perimään molemmilta vanhemmilta ne hyvät piirteet. Hiukset ruskeat ja paksut MUTTA harmaantuvat joten kyllä mä näitä värjää vaikken haluais. Mahdollisimman lähelle omaa väriäni pääasiassa. Riippuu paljon kasvonpiirteistä et sopiiko pitkä tukka vanhemmalle. Jos menee ihan bulldog-tasolle kasvojen repsahtaminen niin ei se tukka sitä pelasta.

  Ihoni on couperoottinen ja erittäin herkkä joten käytän tosi vähän kosmetiikkaa. Oriflamella on yks kasvovoide joka peittää punoitusta, kosteuttaa, hieman sävyttää ja jopa vielä on suojakertoimet ja sopii mulle niin sitä lykkää aamuisin jos ihmisten ilmoille, muuten ihan perusniveaa tai öljyä. Meikkejä löytyy ja työhön mennessä varmaan tarvii taas ruveta enemmän tälläytymään. Olen silti sitä mieltä että voin mennä yökerhoon ihan hyvin ilman meikkiäkin. Kynnet oli joskus ja onhan ne hienot ja naiselliset… Lakkaan joskus jos ehdin. Ripsien tai hiustenpidennyksiä mulla ei ole ollut koskaan eikä tule. Olen samaa mieltä et luonnollisuus on pop. Näyttää terveeltä ja reippaalta:)

 21. Mun mielestä aikuisen naisen (yli 30-v) tulee ehdottomasti ymmärtää leikata lyhyet hiukset (tyyliin polkka). Ehkä sitten eläkeiässä voi kasvattaa taas nutturan, mutta sellainen lapsellinen lettikampaus ei pue missään nimessä ketään nelivitosta, eikä tee hänestä nuorempaa. Eria asia sitten kasikymppisenä kietoa pitkät hiukset nutturalle. Tää on vaan mun mielipide.
  Värjäyksistä en pidä. Oma väri kunniaan!

  • Ai, mä taidan olla sitten ylittänyt sun käsityskykysi:) Olen se nelikymppinen lettipää meinaten. Jänniä mielipiteitä porukalla täällä. Onneksi on valinnanvapaus tehdä miten lystää.

  • Siis mitä!?! Kun on ”yli 30-v” niin pitäis ymmärtää leikata lyhyet hiukset :DDD Jos ikä alkaa kolmosella niin eikös sillon olla vielä melkosen nuoria!
   En muutenkaan tajua tota ”suositusta” että ”vanhana” pitäis olla lyhythiuksinen, yllättävän moni niin tuntuu ajattelevan,erittäin outoa mielestäni :o

   T: 26v jolla hyväkuntoiset hiukset n. 80cm :D

 22. Muakin naurattaa kolmikymppiset, jotka pitää itseään ”vanhoina”. Niin mäkin tosin olen varmaan pitänyt. Mä täytän tänä vuonna 48, ja olen vähän hämmästynyt siitä, että ikää on näinkin kertynyt.

  Mä tykkään pitää suht lyhyitä hameita. Ei mitään roiskeläppiä, mutta polven yläpuolelle joka tapauksessa. Olin ihan hämmästynyt kun yksi työkaveri kerran sanoi, että mun ikäiset ei voi enää pitää lyhyitä hameita. En ollut ikinä ajatellut asiaa niin.

  Mä ajattelen, että jos on hyvät, kauniit hiukset ja haluaa pitää ne pitkänä niin ei se iästä ole kiinni. Mulla ei ole koskaan ollut pitkiä hiuksia, koska mun hiuslaatu on niin onneton.

  Mä meikkaan töihin pienesti ja juhlaan vähän isommin, mutta mulle ei ole mikään ongelma lähteä meikittä salille tai jumppaan.

 23. Pitäähän munkin kommentoida tätä hius- ja kaunistautumisasiaa…
  Pitkän aikaa kannoin pitkiä hiuksia, jotka olivat värjäämisestä huolimatta todella hyvässä kunnossa. Mulla on ehkä sellaset hyvät hiusgeenit. Mutta muutama vuosi sitten päätin että haluan polkkatukan ja siitä se ajatus lähti…eli nyt mulla on ihan lyhyet hiukset, semmoset Pink-tyyliset. Ja rakastan tätä tämänhetkistä lookkiani! En mielestäni näytä vanhemmalta kuin olen, vaan juuri tämän ikäiseltä.

  Niin ja en todellakaan pidä itseäni vanhana, vaikka mittariin tuli juuri 33-vuotta! :)

  Mun mielestä pitkille hiuksille ei voi laittaa ikärajaa, kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Ja jos jaksaa hiuspidennyksiä hoitaa niin go for it, mutta hoitamattomina niistä tulee törkyisen näköiset. Parilla työkaverilla on, toinen hoiti, toinen ei…

  Mitään ripsipidennyksiä en ole kokeillut, koska mulla on aika pitkät ja tuuheat ripset luonnostaan. Pidän meikkaamisesta ja itseni hoitamisesta. Voin silti lähteä lenkille ja kauppaan ilman meikkiäkin. Tosin harvoin niin käy, koska pidän siitä että näytän huolitellulta. Erityisesti silmämeikkiin jaksan panostaa, koska ovat mielestäni se paras puoleni :) Töihin en koskaan voisi kuvitella meneväni ilman meikkiä, olen kuitenkin asiakaspalveluammatissa.

 24. Ihania kommentteja teiltä! Mukava kuulla muiden mielipiteitä ja kauneudenhoitotapoja! Hih mikä keskustelu tuli pitkistä hiuksista iän suhteen ;) Taisin tosiaan kirjoittaa hassusti et kun oon ”jo” kolmekymppinen ja pidän vielä pitkiä hiuksia :) Siihen vaan törmää et moni ajattelee et tietyssä iässä pitäis leikata hiukset lyhyemmiksi! Mä rakastan pitkiä hiuksia ja pidän nämä todennäköisesti vielä pitkään :) Mun oma mielipide on myös et lyhyt tukka ei läheskään aina nuorenna vain tosiaan siinä ”ten years younger” ohjelmassa monelta leikataan hiukset mut ei ne taida olla kauheesti muuten huolehtineetkaan siitä :D

  Kiitos kivoista kommenteista <3

 25. Ihana kun täällä Annan blogissa on aina paljon keskustelua! Hieman korjaan tekstiä Rohdos-Alan puolesta, että BeautyLash ripsiseerumi ei ole Académien tuote vaan Refectocilin valmistama. Sitä löytyypi useista kauneushoitoloista (hoitolalista löytyy http://www.rohdos-ala.fi/tuotteet/ripset-ja-kulmat/refectocil/) ja myös Helsingin keskustan Stockalta. Vinkkinä muuten, että se on hyvässä tarjouksessa Hulluilla Päivillä ;)

  Terkuin, Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta