Uusia tuulia

Monia on mietityttänyt mun uudet tuulet kun tavoitepaino on saavutettu ja niin myös minuakin :) Oon ollut vähän epävarma siitä, mitä mun kannattaisi tehdä ruokavalion ja treenin hienosäädön suhteen kun laihdutusosuus on niin sanotusti ohitse. Rehellisyyden nimissä en oo uskaltanut vaakassa käymään keskellä viikkoa, sillä paino varmasti heiluu myös siellä seiskan puolella eikä pysy kertalaakista alhaisimmissa lukemissa, mutta ei sillä ole väliä. Nyt en aio stressata tippaakaan niistä numeroista kun kyse on enää grammoista joilla ei ole mitään väliä!

Jonna

Oon nyt käynyt ihan vaihtelun ja seuran vuoksi treenailemassa East Bodylla, jossa liikkuu paljon bodykansaa. Se on kiva sali, jossa jokainen saa treenata rauhassa lähtökohdista riippumatta ja henki on hyvä. Etenkin aamupäivisin salilla on tilaa ja sinne on myös mammat tervetulleita vauvojen kanssa eli se on sali jossa lapset ei ole kielletty (joku lukija sanoi et omalla salilla oli tämmöinen kielto?!). Tietysti leikki-ikäiset ovat eri asia ettei satu vahinkoja mutta pienet kopassa kiljuvat kääröt on erikseen ;)

Omalta kohdaltani voin huokaista helpotuksesta valmentajan etsinnän suhteen. Saan apua yllättävän läheltä kun ”hiljaisuudessa pysyttelevä” mieshenkilö lupautui katsomaan mun perään :) Saan siis apua Malmin kuntosalin omistavalta Mikolta joka auttaa niin ruokavaliossa kuin treeneissä. Tarkoituksena on, että opin itse koostamaan ruokavalion annettujen makrojen (makroainejakaumien eli hiilihydraatin, proteiinin ja rasvan määrän) perusteella. Mitään valmiita pilkuntarkkoja listoja ei siis tule vaan luon ruokavaliosta omanlaiseni niin että se täyttää nuo tarpeet. Fiksua minusta! Treeniohjelmat tulevat myöskin salilta ja yhteistreenejä on myös luvassa, että opin tekemään liikkeet varmasti oikein.

Se että joku kokeneempi katsoo mua ja miettii kokonaiskuvaa silloin kun ei itse osaa on tärkeää. Pitkänpitkä 14 kuukauden laihdutus on ollut keholle kovaa, eikä sitä kannata juuri nyt enää jatkaa. Rasvaa on vielä tietysti mutta enemmän fitnesslajeissa painaa se, että siellä rasvan alla on sitten kisadieetin jälkeen sitä muskulaa. Itse en oo vielä kertaakaan päässyt treenaamaan plussakaloreilla, enkä edes ylläpidolla joka on seuraavaksi ohjelmassa. En malta odottaa et saan ruokaa sen verran, et lihaksilla on oikeesti mahdollisuus kasvaa ja treenitkin pystyy vetämään eri tavalla! Jippija jei! Nyt nimittäin mun ruokavalioon lisätään ihan hiljalleen pikkasen kaloreita ja alan tahkoamaan lihasmassaa :) Tää vaihe ei kestä loputtomiin joten toivon että tuloksia ehtii tulemaan. Tämän hetken tavoite on asetettu syksyn 2014 fitnesskisoihin! Se tarkottaisi, että mulla on 10 kuukautta aikaa treenailla kunnes alkaa ruokavalion siistiminen (tammikuussa 2014) ja kisadieetillä oltaisi sitten jo ensi vuonna tähän aikaan eli helmikuusta. Niin vähän aikaa!!! Apua!

Oon tästä päivästä eteenpäin luvannut pysyä tavoitteessani ja tehdä kaikkeni sen eteen. Se tarkoittaa, että laitan nyt ison vaihteen silmään sillä aikaa ei ole hukattavaksi. Mikko sanoi, että mikään ei ole mahdotonta ja vaikka tavoite on kova niin se on hyvä olla. Mitään ei voi kuitenkaan luvata, eikä ”kannata” harmistua jos tavoite joudutaan vielä siirtämään. Kisoihin ei kuulema mennä osallistumaan vaan sinne mennään pärjäämään joten lupasin etten sitten itke. Menen kun saan siihen luvan :)

jääkaapin ovi tänään

Malmille on tulossa on kisatiimi eli salilla treenaavat saavat edustaa tiimiä halutessaan ja Sahara Beauty & Designin mulle lahjoittamat harjoitusbikinit ovat tekeillä ja niistä tulee violetit :) Kangas on kiiltävää hologrammi lycraa ja ne on samantyyliset kuin alla olevat. Kankaan väri on vain vähän enemmän pinkkiin menevää violettia kuin kuvan biksuissa :) Kuva on Sahara Beauty&Designin facebook-sivuilta lainattu. Tää kaikki motivoi mua treenaamaan täysillä ja loppujen lopuksi koko homma on kiinni vain musta itsestäni. Nyt tarvitaan sitä uskoa! Eräs viisas nainen sanoi mulle viime vuonna tähän aikaan: ”olet itse pahin vastustajasi” ja vaikka se kuulostaa kliseiseltä niin se on ollut ihan totta. Tuo nainen oli Minna Pajulahti joka auttoi mut alkuun ja vaikka lähtötilanne ei ollut häävi niin Minna kannusti, että nyt tarvit vain sitä uskoa itseesi!!! Nuo sanat on painuneet mun mieleen ja oon kiitollinen kaikista jotka on mua auttaneet tähän saakka ja jatkossa.

kuva: täältä

En muista, että kukaan ois koskaan sanonut mulle, etten pystyis tähän. Ei virtuaalielämässä (blogissa) kuin ruudun tällä puolenkaan. Se on ainoastaan se oma ääni, joka on vähätellyt ja epäillyt mahdollisuuksia. Olen tietoisesti yrittänyt vaientaa sen ja puhua päälle positiivisia ajatuksia ja hyvin on kantanut. Oon kuitenkin jo aika pitkällä ;)

No niin, laitatteko rahat likoon tän mamman puolesta?! ;)

Anna

49 vastausta artikkeliin “Uusia tuulia”

 1. Hienoa, hyvältä kuulostaa – ja tavoitteita pitää elämässä olla, jo se ”rauhoittaa”, kun on focus! :-)

  Heli

  • Kyllä! Ja helpottaa kun on joku tavoite, sen näkee sit lähempänä mikä on tilanne mutta nyt vain täysillä töitä :) Uu jee ;)

 2. Hyvin sie vedät!! :)

  Synnytyksen jälkeisestä painosta on nyt -33kg, kolmisen kiloa on tavoitteeseen ja jos sit vihdoin ja viimein pääsisin salille, että saisi kiinteytystä kropalle.
  Tää blogi on antanut varmaan suurimman tsempin :) Imetys on auttanut osaltaan ja tän vuoden puolella 2 vatsatautiakin on auttaneet painonpudotuksessa :D

  Kiva lukea kuinka ylläpidät painon, se tulee olemaan vaikein osuus omalla kohdalla.

  Tsemppiä hurjasti :)

 3. No johan on juhlallinen lupaus ! Nyt vain kohti päämäärää.
  Mä en tunne tota bikinifitness-hommaa ollenkaan, mutta ihana on, kun sinulla on tavoite, mitä haluat ja minkä eteen teet töitä. Se on parasta !
  Hirveästi tsemppiä ja iloa treeneihin ja ruokavalioon !

  • No joo, se oli siis lupaus itselleni. Ne kuulema kannattaa kirjoittaa ylös, niin asiasta tulee konkreettinen. Siksi kirjoitin tavoitteen ylös ja tuossa se komeilee jääkaapin ovessa ;) Ei ainakaan unohdu :D

   Kiitos kovasti =)

 4. Ehdottomasti rahat likoon! Hyvä siitä tulee! Muistat vaan, että kroppa kestää kyllä, pääkopan kanssa on aina tehtävä enemmän töitä! :)

  Mullakin on nyt sellainen ruokavalio, missä mun pitää itse rakentaa annettujen kaloreiden ja makrojen sisällä itse päivän syönnit. On jotenkin vapauttavaa kun on ”oman itsensä herra” ensimmäistä kertaa melkein vuoteen :) Ja tuntuu, että kroppakin kiittää kun saa vaihtelua ja juuri sitä mitä milloinkin kaipaa… Paitsi herkkuja tietenkin! :) Huomaan kyllä, että herkkuhimotkin ovat helpottaneet kun ei tarvitse miettiä milloin saa seuraavan kerran leipää tai perunaa tai vaikka juustoa…

  Hyvin me vedetään :)))

  • Kyllä tää fitnesselämäntapa vaatii kurinalaisuutta eikä sitä saa mistään tilaamalla eli vaikeaa tulee olemaan. Mutta jos ei yritä niin ei voi saavuttaa mitään! Pitää ottaa se riski siis :)

   Kovasti treeni-intoa sinne päin myös :))

 5. Vitsi musta on ihanaa kun sulla loksahti nyt kaikki kohilleen! Nyt vaan sikakovaa treeniä niin vuoden päästä tosiaan huomaat olevas dieetillä ja menossa kohti kisoja!

  Ite oon kyllä vähän tuuliajoilla noiden tavoitteiden kans, mä vaan treenaan ja yritän saada muskelia. Ihan salassa haaveilen kans syksystä 2014 :) laji vielä tosin auki kun… no sä tiedät. Pieni tyttö ei taida sopia sinne isojen riviin :D ehkä se olis sit kuitenkin BF!

  • No toivotaan! Tai siis tähdätään! :) On kyl mahtavaa saada apua omaan tekemiseen. Tästä lähtee ihan uusi vaihe :)

   Hei, ei kuulosta ollenkaan hassummalta. Nyt vaan mietit mihin meet ja teet tavoitteesta konkreettisen. Siitä saa paljon puhtia tekemiseen :)

 6. Tsemppiä!
  Kokemuksen syvällä rintaäänellä totean, että tasapainoitteluvaihe on yllättävän haasteellista ja kannattaa olla tarkkana. Toi on kyllä hyvä, että sulla on selkeä tavoite mitä kohti mennä ja hyvät tukijoukot!

  Uskon, että tavoitteesi on saavutettavissa. Minä tavoittelen sitten pääseväni katsomaan kisoja ;).

 7. Sä olet jo tavoittanut jotain uskomatonta eikä tämä seuraavat atvoite ole sen ihmeellisempi. Olet kuitenkin elänyt jo tätä(kin) tavoitetta kohden jo jonkinaikaa eikä ole olemassa mitään estettä mikset ylittäisi omia odotuksiasi (me muuthan olemme uskoneet sinuun jo alusta asti 200%). Olet voittaja jo nyt!!

 8. Hienoa! Tervetuloa joukkoon. Nyt vaan sen painon kanssa ressaamatta. Itselläni se tuottaa suurinta haastetta, kun mennään plussakaloreilla ja paino nousee. Entisenä lihavana, pelkään sen olevan laardia. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole. Lihas kasvaa vaan niin tuskallisen hitaasti. :)

  Appe.

  JES, Anna, JES!! Olen niin iloinen puolestasi!

 9. GO ANNA GO!!! Sä olet kyllä varmasti lavalla 2014 kun sen olet päättänyt. Blogia lukiessa olen saanut sinusta kuvan, kun jotain päätät sen myös teet. Hienoa Anna, sä pystyt tähän! Tsemppiä:)

  T: Ninnu

  • Kuule ihan itse valkkasin ;) Hyvä kuva on :)

   Mä niin haluun samanlaisen hyppyripeban ku sulla niin tuun ehdottomasti loikkimaan jos se sitä vaatii :DD Ja tänään tein salilla Mikon peppuspesiaali-liikettä (tää kuulostaa tosi ”kyseenalaiselta” nyt) :) Hehee ;)

 10. No siis mihkä mun aiempi kommentti on hävinny..? Että kyllä täälläkin uskotaan kovasti ja innolla projektia seurataan! Hienoa että valmennusapu löytyi läheltä!

 11. Hei,
  taitaa maisteriksi valmistuminen lykkääntyä kun tähtäimessä on bikinifitness..? Onnea valitsemallasi tiellä.

  • Ei kisaaminen ole mikään este valmistumiselle tai opiskelulle. Ei kisaaminen tai siihen tähtääminen vaadi mitään 24/7 keskittymistä pelkästään siihen yhteen juttuun. Nimim kisoihin valmistautumisen aikaan opiskellut ja ollut duunissa! Hyvin hoidettuna koko dieetti menee siinä muun elämän sivussa.

  • Maisteriksi ehtii myöhemminkin, mutta bikiniin ei ainakaan ole liian nuori ;)

   Jonna, ois kiinnostavaa kuulla miten olet onnistunut dieetissä muun elämän ohella (vaikka omassa blogissa postauksena, jos tää meni liikaa off-topic tässä :)

   t. yks, joka pelkää tämä ihan tavallisen laihiksen menevän pieleen kun työt taas alkaa

  • Toivottavasti ei nyt vuosilla kuitenkaan :) Ja ei tässä enää nuorruta joten tää on nyt vähän niin kuin now or never. Mut eihän elämän tarvitse olla ihan pelkkää bikiniä :) Valmistun pian personal traineriksikin ja siihenkin on ollut aikaa!

 12. Oon seuraillut tätä blogia innolla jo muutaman kuukauden, sillä olen itsekin tässä puolen vuoden aikana tiputtanut noin 10 kg pois. Mielenkiintoista seurata tätä blogia jatkossakin, koska itselläni on enää 2kg tavoitepainoon, ja olen jo nyt hiukan pienentänyt kalorivajetta ja nostanut treenitasoja entisestään… Odotan innolla itsekin sitä, että pääsee ”plusmiinusnollilla” treenailemaan, ja on ihana täältäkin seurata sun edistymistä, kun olet lähes samassa tilanteessa, tosin mua 10 cm pitempi!

  Tsemppiä ihan kauheasti ja kiitoksia, että jaksat näin mielenkiintoista blogia pitää!

  • Kiitos mukavasta kommentista! :) Tää onkin vähän erilaista kun aiemmin, tosi jännää! On niin kauan koittanut pudottaa painoa.

   Tsemppiä sulle jatkoon! :)

 13. Kyllä sä tavoitteessasi onnistut, siitä nyt ei ole epäilystäkään! :o)

  Mulla vaan jumittaa ja jumittaa… Olen kyllä syönyt välillä liikaakin, mutta en kuitenkaan mitään överimääriä, niin ei painon nyt sentään pitäisi nousta, mitä se on vähän tehnyt. Aloin jo miettimään, olisko mulla kilpirauhasessa jotain häikkää, mutta tuskinpa nyt sentään. Muitakin oireita vähän on, mutta toisaalta suuri väsymys puuttuu, joten tuskin kysymys on siitä.

  • No voi kurjuus! Käy ihmeessä lääkärissä jos on sellainen tunne et kaikki ei oo hyvin. Eihän sitä koskaan tiedä? :/ Toivottavasti menee ohi jumitukset eikä ois mitään! :)

 14. Tosi kiva kun saat valmennusapua! Se että seuranta on jollain toisella vapauttaa taas niitä henkisiäkin resursseja, mitä kova treeni vaatii. Hurjasti tsemppiä kohti tavotteita ja mä oon ainakin katsomossa huutamassa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta