(h)ei Ikea!

Ihan pika pikaiset terveiset ennen nukkumaanmenoa! Viime päivät on olleet niin kovaa haipakkaa kun oon vastannut sekä karvaisista, että nahkaisista lapsista yksin. Tosin sain jo eilen illasta jeesiä kun mies tuli reissusta kotiin. Tänään iltapäivä meni yllättävissä merkeissä, kun päätettiin hoitaa yks roikkuva juttu pois alta. Hakea Ikeasta makuuhuoneeseen lisäkaappi. Voi luoja…

 
 

Oli taas sellainen reissu, et ei ihan vähään aikaan tee mieli takaisin. Vaatekaappi oli siis täyskorkea ja sitä varten piti vuokrata pakettiauto, lapset väsähtivät ja me väännettiin perheriitaa kaappiosastolla. Tästä syytän kyllä ehdottomasti miestä… Miehillä tulee selvästi joku angsti päälle kun lähdetään huonekalukaupoille ja on naama näkkärillä, sanoi vaimo sit mitä! Sanokaa nyt oonko ihan yksin tässä sopassa? Tai eihän niistä kovaa ääntä lähde, mut vastaus kaikkeenhan on aina ei. Kuvitelkaa se sitruunainen naama ja ”no ei mun mielestä”… Argh! En kestä! :D

 
Aamulla sen sijaan pääsin pitkästä aikaa aamulenkille ja se oli kivaa! Jatkan ehdottomasti niitä aamulenkkejä kun ei tästä muuten mitään tuu… Vaatekuvausten kuvia on tullut lisääkin ja oonhan mä niissä vähän pyöreä. Kun katsoo pelkkiä kasvoja niin nekin hyvin pyöreät verrattuna tavallisiin malleihin. Ja esimerkiksi tuossa mahan paljastavassa kuvassa tuo maha tuskin myy tuota lisäravinnetta… Siinä näkyy arvet ja se ihon pehmeys.
Mitä ootte mieltä: saako malli olla normaalikokoinen ja saako tuollaista ”massukkaa” näkyä mainoskuvissa? Mikä on sitä normaalia ja mikä on se ihanne mitä lehtien sivuilla myydään? Puolesta vai vastaan?
 
 
 
 
 
 
 
Ja sit kevennyksenä loppuun, kun facebookissa on pyörinyt vanhojen profiilikuvien viikot ja laitoin sinne kuvan itsestäni 3-vuotiaana joten jaetaanpa myös täällä :) Uimapukumalliainesta jo pienenä! Siinä minä oon mökin rannassa, vaaleansinisessä pallouikkarissani. Hmm.. sopiskohan mulle uudestaan tuo otsis? Olisitteko tunnistanut? :)
 
Anna

33 vastausta artikkeliin “(h)ei Ikea!”

 1. Sä näytät noissa kuvissa paljon paremmalta kun itse uskotkaan! Helposti sitä itse kiinnittää huomiota niihin kohtiin joita itse pitää suurimpana ongelmanaan.. tuttu tunne! Sä oot tosi aurinkoisen, luonnollisen ja ”myyvän” (miten ton nyt sanois!) näköinen kuvissa, eivätkä ois voineet valita parempaa mallia edustamaan tuotettaan! Kyllä mä ainakin ostaisin noita rytkyjä ja mömmöjä! ;)

  Ja tosta Ikean reissusta: I feel you, sister! Meillä on sovittu, että tuotteet valitaan etukäteen ja kävellään suoraan noutovarastoon ne hakemaan, jotta perheriidoilta vältyttäisiin :)))

  • Sama juttu tuon Ikean kanssa.. parempi ku on sovittu etukäteen et mitä haetaan ennen ku porukalla sinne mennään. :D

   Ja noista kuvista. Hienoja ne on!

  • Mää komppaan kyllä täysin NiiNiitä. Susta huokuu näissä kuvissa semmonen energisyys ja itsevarmuus, mikä musta on paljon kauniimpaa kuin joku langanlaiha muodoton malli. Varsinkin kun miettii näitä gina tricotin tai h&m:n malleja, niin en minä ainakaa nii kiinnostu niistä kamppeista. Enemmänkin mun into joihinki vaatekappaleisiin tulee näiden blogien kautta, missä kamppeet on ”normaalien” ihmisten päällä.

 2. Nahkaiset lapset XD

  Tuossa mainoksessa pitäis olla sun ennen/jälkeen -kuva, olisi oikea kun yleensä ne on räikeästi leikattuja kuvia :)

  Ja en olisi tunnistanut alimmasta. Silmät on kyllä samanlaiset, mutta ilme harvinaisen huolestunut, tottunut sun hymyyn :)

 3. No todellakin malli saa olla normaalin kokoinen!! :D Ja sä et kyllä näytä yhtään pyöreeltä, vaan päinvastoin! Tosi ihania kuvia :)

  Ja kyllä, mekään ei olla koskaan käyty Ikeassa ilman kinastelua. Eli yksin et ole :D

 4. Moikka!

  Mun mielestä mallien kuuluisikin olla normaalikokoisia, eri mallisia ja pituisia, että näkisi esim vaatteen todellisen istuvuuden ja näön. Nykyisellä malli-ihanteella on varmasti helppo myydä ja tehdä vaatteita , mutta se todellisuus sillä kuluttajalla on toinen. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.
  Sun kuvat on just myyvännäköisiä, joten en todellakaan ihmettele että olet saanut noita mallitarjouksia =0)! Jatka samaan malliin!

  HV76

 5. Näytät kyllä noissa kuvissa niin hyvältä että pois turhat murehtimiset.

  Noista vaatteista olisin kysynyt, et mitä olet tykännyt treeneissä noista BrailSul-housuista?

 6. Oijjoijjoi! <3 ensinnäkin niin suloinen tuo sun lapsuuskuva! Otsatukka näyttää aivan huipulta- voisihan sitä kokeilla nytkin? :)

  Ja sitten tuosta sun mahakuvasta. Musta noi arvet tekee susta vain inhimillisen. Ja se tehoaa ainakin muhun! Mun ois paljon helpompi tarttua tommoseen lisäravinepurkkiin (jos niitä käyttäisin), jos mallina ois joku inhimillinen tyyppi. Arvista ja pehmeydestä huolimatta sun maha näyttää todella treenatulta, ja vatsalihakset erottuu. Oon tosi ylpee susta! <3

  Ps. Oikeasti mä niin toivoisin, että malleina ruvettais käyttämään ihan tavallisia ihmisiä!

 7. Aivan ihana tuo sun lapsuuskuva <3
  Munkin mielestä mainoksiin kaivataan tavallisia ihmisiä. Ei ainakaan tälläistä tavan palleroa kiinnosta purkki jota mainostaa joku kisakuntoon pumpattu mies (tai miehen näköinen nainen…) :)

 8. Öööö…mitkä arvet? Mä en nää yhtään arpea missään. Mun mielestä malleja pitäis olla eri kokoisia juuri niin kuin HV76 tuossa yllä jo sanoikin. Kyllähän jokainen vaate näyttää hyvältä laihan mallin päällä mut kun se pistetään tämmösen möllin päälle niin ei se kovin kaunista katseltavaa ole :D

 9. Hei, musta on IHANAA että kerrankin on kuvia NORMAALIvartaloisista malleista, vieläpä urheiluvaatekuvissa, eikä aina niitä langanlaihoja ruipeloita!!
  Sä näytät niin hyvältä noissa kuvissa :)) Ja sinun mahasi ei ole lainkaan paha!! Kuka tahansa lapsia sisällään kasvattanut voi yhtyä tähän! Se maha on meinaan ollut joskus isompikin ;D Ja toki, myös kiinteämpi sen pallon kanssa. Mutta me ollaan hyvästä ja mitä parhaimmaista syystä mahamme venytetty ;) <3

  Ja p.s. minä en edes lähtisi mieheni kanssa huonekalukaupoille. Punttisalihommat riittää yhteiseksi harrastukseksi :D

 10. Höpö höpö, et näytä yhtään pyöreältä! Nimenomaan tavallisen kokoisia malleja kaivataan, kuten moni on jo tässä sanonut. Paljon helpompi mun on ostaa sun näköisen mallin mainostamaa lisäravinnetta, kuin tosi tiukassa kunnossa olevan bodarin…samaistun enemmän suhun, en tiedä sen bodarin lähtökohtia jne.

  Maanantaina alkaa SD, ja oon päättänyt palkita itteni sen jälkeen uusilla treenivaatteilla. Ajattelin Better Bodies-housuja, mutta nyt alan olla kahden vaiheilla, eli mitä oot tykännyt noista Brasil Suleista? Todellako yhden koon pöksyt?

  Ja hei, meidän Ikean reissut on sellasia, et etukäteen pitää tiedää mitä haetaan, ja ne todella haetaan sit vaan. Kerran mies jopa jäi lasten kans sinne lapsiparkkiin ja mä kävin keräämässä tavarat kyytiin! Tunti meni ja kassalla se jo soitti et mikä kestää?! Jos haluaa katella ja miettiä, mukaan otetaan kaverit ja mies saa todellakin jäädä kotiin =D

 11. Mulla on siitä erikoinen mies, että hän viihtyy kaupoilla. Mutta myös tiedostan hänen olevan sen suhteen poikkeava. :oD Että ihan normaalilta tuo teidän Ikeassa käyminen kuulosti. Tuollaista se oli exänkin kanssa.

  Tuosta malliasiasta olen samaa mieltä kuin muutkin. Ehdottomasti lisää normaalivartaloisia malleja! Näytät kuvissa todella säteilevältä! Mä oikeastaan ihmettelen koko mallikulttuuria jo senkin vuoksi, että käsittääkseni ns. suuri yleisö haluaisi normaalivartaloisia malleja. Että kenen idea se langanlaiha mallivartalo nyt sitten onkaan, muotisuunnittelijoiden ilmeisesti…? Kulttuurisesti se tuo kuitenkin ihan järjettömän määrän ulkonäköpaineita nuorille tytöille, miksei nykyään pojillekin.

 12. Oikein buenoja mallikuvia, ei sulla oo mitään hätää :)
  Meillä kanssa Ikea-reissut tehdään niin, että netistä katotaan etukäteen hyllynumerot, ja painellaan suoraan sinne. Joskus tietty tarvii jotain sellaista, mitä täytyy sieltä oikein etsiä ja kierrellä, ja sillon ollaan niin happaman näköisiä ja marssitaan pitkin Ikeaa tuhahdellen mennessään :D Mutta mun mielestäni mun mies pääsee kohtuuhelpolla, en nimittäin itekään viihdy kaupoissa kovin kauaa.

 13. PUOLESTA! En ees lukenu loppuun kun oli pakko kommentoida! Aitoja tuotteita, aidoille naisille ja tulee aitoja tuloksia! Mun mielestä satakertaa parempi ku joku aina laiha ja hyvältä näyttänyt 17 vuotias mimmi joka kauppaa jotain laihdutus juttuja. Ihan ku se niistä mitään tietäs. Sinä oot upee!! <3

 14. Ehdottomasti hienoa että on normaalikokoisia naisia mainoskuvissa. Tulee parempi luotto tuotteisiin kun ”taviksetkin” niitä käyttää.

  Ja tuosta Ikeasta, oon kanssa huomannu saman miesten kanssa. Onneksi oma ukko on poikkeus, hän viihtyy niin vaate -kuin huonekalukaupoilla. Matot ja verhot sen sijaan käyn kattomassa etukäteen ilman häntä ja hän saa tulla mukaan sitten kun oon valkannu 1-3 parasta ja sanoo mitä tykkää. Tää on yhteinen periaate näissä ostoksissa.

  Ja toisaalta miesten puolesta, me tehtiin keittiöremonttia ja täytyy myöntää että oli vähän orpo olo kun käyskentelin miehen kanssa rautakaupassa hommaamassa ties mitä hilavitkutinta. Mutta mies tuntui nauttivan :)

 15. Normi naisiakin on kiva nähdä mainoskuvissa, ja ihan tosi laihojen kohdalla miettii ”kuinka paljon kuvia on retusoroitu” :D Siis kiva että oot niissä ihan omana itsenä! Maailman ”naisihanne” ja ”kauneusihanne” on ollut kauan viksallaan, nyt on sportisten ja normi naisten aika nousta langan laihojen tilalle!

 16. Meijän ukon naama on si kuuluisalla norsulla jo kun vaan mainitseekin ikean :D.. Tosin sama naama on mulla kun aletaan autoista tai jostain hifikamakaupoista puhumaan että kullakin omat juttunsa.

  Malli sä olet, ehdottomasti täytyy olla normaalikokoisiakin urheilumalleja eikä pelkkiä bikinibodyja.. Oikeesti mä näkisin mielummin asian niin että sun kroppaan mulla on mahdollisuus ja halua tavoitella samaa, niihin sixpäck mimmeihin mistä näkee kilometrin päähän että myös photoshoppi (ei sillä etteikö töitä ois tehty myös rajusti) on soinu ei mulla edes ole halua /tahdonvoimaa unelmoida samasta kropasta. :). Naisellinen muodokas urheilullinen Anna on sanoja mitä susta tulee mieleen oikeesti :). Hienoa että oot noissa kuvissa, arvostan :)

 17. Elä murehdi, hyvät on kuvat ja kampanja onnistunut. Olet juuri oikea ihminen edustamaan urheiluvaatteita, koska urheilet paljon. Ei ole väliä vaikka et vielä olisikaan tavoitekoossasi. Näitä vaatteita tulevat ostamaan varmasti monet kaltaisesi ihmiset. Jos näitä myydään yhden koon vaatteina ja kaikki mallit olisivat langanlaihoja niin pikkuisen heräisi epäilys mahtuvatko ne hieman kookkaammille!

  Mulla palaa käämit ihan ruokakaupassa miehen kanssa. Hän haluaa tutkia kaiken maailman uutuus chilikanasnackspaketteja, jenkkituotehyllyjä, chilikastikkeita (joita meillä on kotona noin sata erilaista purkkia) jne. Minä kun ostan sen perus rahka, raejuusto, kasviksia, hedelmiä, kanaa, jauhelihaa -kombon ja lapsille jotain niin ei kuukuna kestä pyöriä siellä kaiken maailman snäki- ja herkkuhyllyjen välissä tutkimassa paketteja kun hyvä jumppa-aikakin valuu hukkaan siellä.. ja kaikkihan alkaa jo siitä kun mennään ensin levy- ja dvdhyllylle tonkimaan alekoreja.. argh! Käymme siis aika harvoin yhdessä ruokakaupassa.. =D

 18. Ehdottomasti oon sitä mieltä, että mallit voivat olla ihan normaaleja kuten sinä. En tykkää yhtään niistä malleista mitkä on langanlaihoja ja niin ”kauniita”. Itse pidän paljon kauniimpana meitä normaaleja. :)

 19. Olen tässä pari kuukautta seuraillut blogiasi (eksyin Jennien sivulta) ja täytyy sanoa, että koukkuun jäin =)
  Olet tehnyt upeaa työtä joten saat todellakin olla ylypeä mallikuvista.Me normaalivartaloisetkin uskallamme tilata kyseisiä vaatteita kun näkyy esikuva että röllykkää saa olla ja niitä raskausarpia…ja mitä parasta -ne saa pienennettyä kovalla työllä!
  Kuten muutkin täällä on hehkuttanut, niin aivan säteilet kuvissa !=)

 20. hei :-(
  toivottavasti kerkiä jotain vastaamaan ..olen nyt yli vuoden kuntoillu säännöllisesti jne 2 viikon päästä nielurisaleikkaukseen ja syöminen 2 vk ? kuntoilu 1kk täysin kielletty sali siis millä voisin korvata täysin ateriat ettei ihan hukkaan menisi aikaansaannokset salilla (kehottivat syömään jäätelöä ^^) mutta ei kiitos …onko tästä mihinkään

  http://www.gazoz.fi/product/1383/scitec—myomax-meal-uutuus

  <3 kiitos jo etukäteen jos kerkiät vastaamaan …
  ps nuo vaatekuvat mahtavia <3 <3

  • Juu se on ateriankorvike ja sisältää sekä hiilaria et proteiinia! Mulla on suklaana (double dutch chocolate) ja otan just sheikkerin pohjalle mukaan jos tiedän et ateriaväli venyy. Vois varmaan toimia mut ylipäätään kuulostaa et nestemäisellä dieetillä nälkä tulee :D Mut ehdottomasti jotain proteiinipitoista jätskin kaveriksi ;)

  • Vielä minä lisäisin, että apteekista saa täydennysravintovalmisteita (esim. nestemäinen tetra) ns. välipalajuomia, joita suosittelisin leikkauksen jälkeen nautittavaksi. Siellä on runsasproteiinisia vaihtoehtoja myös. Kehitetty juuri mm. tällaiseen leikkauksen jälkeiseen tilanteeseen.

 21. Nuo miehet ja Ikea on huono yhdistelmä. Voi tsiisus sitä kärsimyksen määrää…

  Enkä olisi tunnistanut sinua tuosta lapsuuden kuvasta. Vaikka, kun tarkemmin katsoo, olet kyllä ainakin suun kohdalta aivan saman näköinen. Varmasti tietysti muualtakin. Ihana kuva !

 22. Tulin vaan sanomaan moi!
  Kuvat on hyviä.On niin kva lukea juttujasi teekupposen ääressä.

  Sovellettu SD sujuu hienosti!Mulle niin sopii tuo ruisleivän mukanaolo dieetissäni.Painoa on tänään 63,3 (4,5kg lähtenyt).Pääsin normaalipainon puolelle.

  Nyt on sellanen olo,että tässä kohtaa punnitaan se,miten jaksan jatkaa.Jaa minähän jaksan,olen päättänyt.Vappuna painon pitäisi olla 59,9kg!

  Mukavaa torstaita;sehän on toivoa täynnä!
  t.manta

 23. Moikka,
  Minua on alkanut kiinnostaa tuo aamulenkkeily, jos siitä sais lisää virtaa (ja ehkä painoa pois..) kotiäidin päivään. Moneltako heräät, hoitaako isäntä lasten aamupesut jne.? Mietin vaan sopvaa strategiaa, miten sen saisi sujumaan mahdollisimman mutkattomasti tällaiselta aamu-uniseltakin :D

 24. Itse olen sitä mieltä, että olisi kiva nähdä massamerkkien (esim. H&M) malleina muunkin mallisia vartaloita kuin erittäin laihoja, mutta tätäkin tärkeämpää olisi mielestäni merkitä kuviin jollain tavalla niiden käsittely. Mielestäni se fakta, että kaikkia kuvia photoshopataan ja tästä ei avoimesti puhuta, on todella harhaanjohtavaa. Ois paljon parempi, että nähtäisiin, että jollain mallilla on jenkkakahvojen alkua tms. Normaalia kuin että ne ovat siloisia, rypyttömiä, selluliitista vapaita ja ikinuoria. Naisia ne mallitkin ovat ja niillä on ihan samoja ongelmia kuin muilla, mut ne photoshopataan (tai isommissa vaatteissa silotellaan spandexilla) piiloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta