Nipin napin ok viikko

Onneksi on uusi viikko! Viime viikko oli vaikea ja motivaatio on hyppinyt katosta lattiaan. Joskus viikot menee vilauksessa ja treenaaminen maistuu erityisen hyvin. Aina ei oo yhtä mukavaa ja siksi oon halunnut kertoa myös niistä hetkistä täällä blogissa, ettei tule sellaista kuvaa et olisin joku yli-ihminen jolla dieettaminen on lastenleikkiä ja se on aina niin supermukavaa. Oon ihan samanlainen kuin kuka tahansa muu, eikä munkaan suussa maistu juustokakku pahalle :D Kokonaisuudessaan niitä juustokakkupaloja menee vaan todella paljon vähemmän kuin joskus ennen! Ja hyvä niin!

 
 
 
Mun mies on matkalla ja oon yksin koirien ja lasten kanssa. Se on aina yhtä rattoisaa sen yhtälön vuoksi et nuo koirat kaipaa liikuntaa ja lenkkejä monta kertaa päivässä. Eilen tuli sellainen tilanne, et toinen lapsista simahti k.18 ja iltalenkki oli vielä tekemättä… Soitin sitten Saralle ja se oli tuli töistä suoraan meille tuossa yhdeksän aikaan vahtimaan nukkuvia lapsia siksi aikaa kun mä lähdin lenkittämään rekkuja :) Pieni ele -iso apu! Onkohan monella yhden vanhemman perheellä isoja koiria? Nostan hattua! Mä jaksan tuota vaunurumbaa muutaman päivän ja jaksaisin vielä ehkä pari lisää jos koirat ois paremmin koulutettuja kulkeen siinä vierellä… Mut ne ei oo! :D
 
 
Tästä kotiinlukkiutumisesta johtuen tein eilen superdieetin kotitreeniohjelman. Treeni on todella tehokas ja siinä on painotettu ainakin mun mielestä pakaroita aika paljon, koska mulla ne on olleet koko tän 4 viikon ajan jatkuvasti hapoilla. Jokaisessa salitreenissä on askelkyykkyjä tai askelkävelyä ja kotitreenissä ei pakarapumppauksia säästellä. Sopii mulle koska haluan sen bikinipeffan! Treenin jälkeen sain anopilta lastenhoitoapua ja pääsin Tanjan luokse Viora Reaction -hoitoon, sulattamaan mahamakkaroita. Se on erityisen tehokas jos urheilee ennen hoitoa ja juo saman päivän aikana runsaasti vettä! Tuolla Vioran nettisivuilla on aika mukava video siitä miten hoito toimii. Oon niin ottanut nyt asiakseni tuon vatsan alueen parantamisen ja kun joku Australiassa oleva blogilukija vinkkasi E-vitamiini-öljystä arpisen nahkan kiinteyttämisessä, tartuin myös siihen. Tilasin tuolta Health Aidin Vitamin E Oil -pullon joka maksoi postikuluineen 16 euroa. Elämme jännittäviä aikoja ;)
 
 
Illalla tein ruokaa itselleni ja lapsille. Aina aika ajoin ihmetellään onko vaikeaa tehdä kahta eri ruokaa ja ei se oo :) Meillä lapset syö vähän enemmän hiilihydraatteja kuin minä mutta monesti ruoka tehdään kaikille samasta raaka-aineesta. Mutta ei mustakaan ois ollut pienenä kiva syödä niin paljon kanaa kuin nyt syön niin teen myös muita ruokia. Tässä itselle paistui kananfileepihvejä ja koko porukalle jauhelihakeitto.
 
Lapsiperheen nopea Jauhelihakeitto
 
1,5kg perunaa
3-4 porkkanaa
800g paistijauhelihaa
3 pss keittojuureksia
mausteita (tai lisäaineettomia kasvisliemikuutioita)
 
ensin porkkanat saamaan etumatkaa (kestävät kauiten pehmentyä)
sitten sekaan perunakuutiot ja vähän ajan kuluttua keittojuurekset
jos haluaa käyttää niin kasvisliemikuutioita on myös ilman arominvahventeita :)
 
 
 
kanat rasioissa
Tuollainen jauhelihakeitto on sellaista ruokaa mitä itsekin söisin mielelläni mutta nyt superdieetissä on rajattu jopa kasvikset niin, että saa syödä pääasiassa vain vihreitä. Tää on ollu mulle tosi haastavaa ja kovasti meinaan lipsua tässä… En vaan käsitä miksen vois syödä muitakin värejä, koska silloin jää myös  paljon muiden värisistä kasviksista saamatta vitamiineja ja niiden esiasteita. Toki näin lyhytaikaisena dieettinä se on perusteltua, sillä useat muun kuin vihreän väriset kasvikset sisältävät enemmän energiaa (ja hiilihydraattia) mutta pidemmässä juoksussa musta se on tosi tylsää. Nyt siis jopa himoitsen porkkanaa ja paprikaa! Antioksidantteja tänne kiitos! Kasviksia olisi hyvä syödä joka päivä viidestä eri ryhmästä (artikkeli). 
 
 
Viikon liikunnat
 
maanantai: lenkki 30min + EFBW (extra fatburning workout) salitreeni 2
tiistai:
keskiviikko: lenkki 45min + EFBW salitreeni 1
torstai:
perjantai: EFBW salitreeni 2 + lenkki 20min
lauantai:
sunnuntai: lenkki 50min + EFBW kotitreeni
 
Viime viikolla oli vetämätön ja väsynyt olo. Tein kaikki 4 lihaskuntotreeniä mutta en yhtään aamuaerobista vaan tein aerobiset lenkit illalla aina yhdistettynä lihaskuntotreeniin. Niinkin voi tehdä mutta itse tykkään enemmän, että aamulenkit toimii aineenvaihdunnan kannalta painonpudotuksessa paremmin. Lepopäiviä viikkoon tuli kolme :) Ja näin ne lipsumiset kostautui, paino nousi +600g, ollen nyt 71,9kg. Uusi viikko, uudet kujeet. Ihanaa maanantaita! Tehdään tästä viikosta hyvä, eiks jee?!
 
Anna

72 vastausta artikkeliin “Nipin napin ok viikko”

 1. Kirjottelin sulle tuonne aikaisempaan postaukseen siitä, että olen laihtunut 3 kg hienosti ja sitten viikon päästä puntari näyttikin samaa, ja jopa nousi 100g (punnitsin itseni siis viime to, 64.4 kg). Noh, tänään kävin aamulla tarkistamassa tilanteen taas ja kappas, näytti 63.4! :D Jes, motivaatio taas korkealla!

  Sun ruoka-annokset näyttävät kyllä pieniltä, mulla jäisi nälkä varmasti :/ Vai näyttääkö tuo vaan pieneltä annokselta? :D

  Joka tapauksessa, tsemppiä tähän viikkoon, ja toivotaan että ens maanantaina tulis taas miinustulosta :)

  • No niin, loistavaa! :) Mä arvasin et kyllä se sieltä humpsahtaa ;)

   Tuo kyseinen annos oli varmaan aika pieni, 100g kanaa, 200g kurkkua, 50g raejuustoa ja 10g oliiviöljyä. En tykkää yhtään tästä sd:stä enää :D

  • Joo, oikeassa sä olit! :) Nuo ensimmäiset 3kg lähti tosiaan ilman liikuntaa, mutta nyt käyn 5-6km reippaita lenkkejä joka päivä, tosi hyvä fiilis!

   Onneksi sulla kohta loppuu tuo sd, kun ei kerran miellytä! :) Mitenkä meinaat jatkaa sen jälkeen?

  • Loistavaa! <3

   Vapaammalla omalla ruokavaliolla joka on hyvin samantyyppinen. Lisään kuitenkin vähän kaloreita, koska tässä menee selvästi mun raja et mielitekoja tulee kun kalorit vähenee :)

 2. Moikka. Täällä kirjoittelee toinen SD ruokavaliota noudattava tytteli.
  Minä olen ”rikkonut” sääntöjä ja syönyt sallittujen vihannesten ohi, esim. nytkin nakerran salaattia, jossa porkkanaa ja keltaista paprikaa. Enkä koe tästä syyllisyyttä, koska minulle tämä ei ole 6 viikon dieetti, vaan loppuelämän ruokaremontti. Itsekin aloitin viime vuoden alussa painon pudotus/kiinteytys projektin, ja tähän SD:hen liityin hieman ottamaan vauhtia viimeisten 10 kilon karistamiseen. Neljässä viikossa lähtenyt 4 kiloa, ei huono, vaikka muitakin värejä kuin vihreää suusta mennyt alas. :)

  Tsemppiä tähän viikkoon ja hei muista, että viime viikolla oli sallittu tankkauspäivä. Turhaan tunnet siis juustokakku-syyllisyyttä. ;)

  t.tytteli

  • Munkin varmaan pitäis tehdä joku päätös. Jos se auttaa pysymään muuten ruodussa niin ei se niihin värillisiin kasviksiin kaadu! Ihan sikahyvin sulla menee!!! Vau! :) Tsemppiä loppuun saakka!

  • Ja nyt kun olen paljastusten tielle lähtenyt, niin olen myös välillä vaihtanut ohjeissa olevan protskupatukan Sweabar merkkiseen lakritsiprotsku patukkaan. Älä kerro Jutalle. ;) Uskon, että kokonaisuus ratkaisee enemmän kuin pienet ohi sääntöjen valinnat.

   Viime syksynä kroppani meni aivan sekaisin laihduttamisesta, ja parissa viikossa paino nousi rytinällä ylös +6 kg, suurin osa tietysti nestettä, mutta kyllä se masensi. Kun liikuin samaan tapaan ja koitin parhaani mukaan noudattaa terveellistä ruokavaliota. Tuli juostua lääkäriltä toiselle, ja pelästyin tosissani että mikä mua vaivaa. Kropan palautumiseen meni monta kk, ja nyt kaikki onneksi taas enemmän kuin hyvin. Viime syksynkään takia, en suostu enää mihinkään kitudietteihin vaan kuuntelen kroppaani. Ja hyvin on nyt toiminut. Olo on onnillinen eikä stressaantunut!

   Jokaisen mielestäni tulee kuunnella enemmän omaa kehoaan, kuin noudattaa 100% tarkasti annettuja ohjeita. Eri asia on sitten, kun sinulle henkilökohtaisesti on räätälöity ns. kisadieetti. Silloin kuuluukin mennä ohjeiden mukaan, muuten kroppa menee varmasti sekaisin. :)

   Tsemppiä sinullekin loppurutistukseen ja kiitos ihanan motivoivasta blogista. :) Ps. Aloitan maaliskuussa PT-opinnot. Viime vuonna aloin siitä jo haaveilemaan ja ehkä viimeinen niitti haaveen toteuttamiseen oli sinun postaus, missä kerroit aloittaneesi koulutuksen. Eli kiitos motivoinnista tämänkin asian suhteen. :)

   -tytteli

  • hei. Pakko kysyä että mistä tuollaista lakritsi protskupatukkoja voi ostaa..?
   T yksi salmiakki/lakuhirmu

  • Minä olen tilannut fitnesstukun kautta. Sweabar nimisiä on. Juuri viime viikolla tilasin uuden paketin ja ne on niin Hyviä. Koostumus on pehmeää ja lakritsaista, nam!! :)

 3. Heippa! Piti vaan tulla yliopstolla viisastuneena sanomaan että mitkän vitamiinit ei imeydy iholta joten on ihan sama onko öljyssä e-vitamiinia vai ei :) Mutta raskausarpiin tehoaa runsas kosteutus joten siinä mielessä öljyjen käyttö kannattaa. Ei vain tarvitse millään kalliilla erityisöljyllä lotrata :)

  • Kiitos inhorealistisesta kommentista :D Kaipa sitä haluaa uskoa et joku juttu voisi auttaa… Musta 16egee ei oo kauheen paha investointi, tosin esim. vauvaöljyä saa parilla eurolla ja sitä mulla onkin jo käytössä :)

  • Niin ja hei, tuota tuotetta voi nauttia myös suun kautta.

   ”Can be taken internally if desired; adults and children over 12 years of age, one to four drops daily as a pure vitamin E food supplement. ”

   Ehkä se hyvä yhdistettynä ulkoiseen lotraukseen? :D Mä opiskelen vasta yliopistolla, enkä vielä kaikkea tiedä mutta tein tuossa joku aika sitten kirjoituksen omasta α-tokoferolin saannista ja voin kopsata sen tähän:

   ”Omassa ruokavaliossani tulee hyvin alfatokoferolia käyttämästäni oliiviöljystä, cashewpähkinöistä ja vehnäleseistä. Uskoisin että myös soijalesiitinirakeissa voi olla sitä jonkin verran mutta tuotetta ei löytynyt finelistä. Päivittäisesta annoksesta oliiviöljyä ja cashewpähkinöitä tulee kuitenkin vain alle 2mg alfatokoferolia. Jos käyttäisin saman määrän rypsiöljyä, nousisi saanti 3 milligrammaan ja auringonkukkaöljystä saisin jopa melkein 7mg. Tosin nekään eivät täytä imettävän hurjaa saantisuositusta. Ruokien lisäksi syön aamuisin ja iltaisin lisäravinteena Fastin omega-3 nimisiä kapseleita joissa mainitaan olevan E-vitamiinia 7,2mg mutta en tiedä tarkoitetaanko sillä juuri alfatokoferolia vai jotain muuta.

   Itse tykkään käyttää rasvalähteitä monipuolisesti. Syön satunnaisesti vaihdellen myös pellavansiemenöljyä ja nyt olen vast’ikään tutustunut monien hehkuttamaan neitsyt kookosöljyyn jota mainostetaan kaiken parantajana. Sillä saisin myös enemmän E-vitamiinia ruokavaliooni jos vaihtaisin iltapalan vehnäleseet ihan vehnänalkioista tehtyihin hiutaleisiin! Elovenalla on molemmista tuote.”

   Ilman lisiä on mun E-vitamiinin saanti siis tosi huonoa kun en käytä esim. margariinia johon sitä on lisätty… :/ Nää onkin hyviä juttuja tiedostaa ja laskeskella välillä :)

 4. Uusi viikko, uudet kujeet. Hyvin sinulla menee. Rakastan tuota järkevää ajatustasi, että kokonaisuudessa juustokakkupaloja on mennyt vähemmän. Niinpä. Juuri siitä kokonaisuudestahan tässä on kyse.
  Tsemppiä uuteen viikkoon! Ihana blogi, jota on aina kiva lukea. Kiitos siitä!

  • Näin on :) Mutta silti nyt pitäis saada se iso vaihde taas silmään et homma etenee! Mä yritän :)

   Kiitos sulle <3 Ihanaa viikkoa myöskin :)

 5. mulla viime viikko oli myös vaikea. Oli vähän sellainen ”No, mä sit, kun..”-fiilis. Mulla siis vasta kuukausi takana elämäntapamuutosta eli kaikki on vielä hyvinkin pitkälle hakusessa. Mulla SD alkaa viikon päästä ja siitä tuli tuo ”No, mä sit, kun…” -fiilis. Mutta tästä viikosta tulee parempi, niin sulle kuin mullekin, eiks niin?!

  Tsemppiä ja jaksuja Sinulle, Anna!

  Ps. Ihanaa, kun on ystäviä, jotka voi auttaa =)

 6. Kysyisin sinulta noista aamuaerobisista. Eli itse en juurikaan niitä harrasta. Tosin mielellään käyn salilla aamuisin. Aamuaerobiset jäävät kyllä osallani pääosin harvakseltaan lauantai-aamujen spinning-tunteihin. Aeorobista harrastan kyllä 3 – 5 kertaa viikossa ja tämä on yleensä spinningiä. Tuntien kestot ovat 55 min ja osa on peruskestävyyttä ja osa vauhtikestävyyttä. Salilla käyn 1 -2 kertaa viikossa, mutta tarkoitus on salitreeniä lisätä kolmeen kertaan viikossa. Koska minulla on noin 10 kg sulatettavaa läskiä, kiinnostaakin minua tuo tyhjällä vatsalla tehdyn aamuaerobisen vaikutus rasvanpolttoon. Siitähän on kovin ristiriitaisia mielipiteitä. Oletko itse huomannut konkreettista vaikutusta, sillä ilmeisesti kuitenkin aamuaerobiset kuuluvat ohjelmaasi? Ilmeisesti 30 – 40 min aamuisin olisi riittävää? Ja sykkeenhän ei tarvitse – eikä saa – korkealle nousta, vaan pysyä siellä ”pystyy puhumaan puuskuttamatta” -tasolla? : ) Kiitos kovasti jo etukäteen, jos ennätät jakamaan kokemuksesi ja käsityksesi asiasta. Onnea ja jaksamista projektissasi. Seuraan sitä mielenkiinnolla.

  • En nyt ihan tarkkaan osaa sanoa mikä ero niillä on mun dieetissä ollut, et onko esim. paino tippunut yhtään nopeampaa tms. Se ero tuntuu vaan sellaisena, et kun käyn aamulla niin mun fiilis koko päivään on parempi, ei tuu lipsuttua jne. :) Se voi siis hyvinkin olla enemmän psykologinen kuin fyysinen etu! U never know?! Tärkeintä on et kuitenkin käy ja tekee sillä tavalla mikä sopii omaan elämään ja arkeen parhaiten :)

  • Kiitos vastauksesta. On tietenkin totta, että vaikutusta on vaikea arvioida. Allekirjoitan myös tuon sanomasi psykologisen vaikutuksen omalla kohdallani. Olen myös huomannut, että aamulla rankka spinning -tunti tuntuu hyvin erilaiselta kuin illalla; siis tunne itse suorituksen aikana ja sen jälkeen on erilainen. Yllättävän hyvin jaksaa tyhjällä vatsalla urheilla melko rankastikin aamulla. Se ei välttämättä illalla enää samalla tavalla onnistuisi, vaan vaatii vähän tankkausta pari tuntia ennen suoritusta. Aion nyt kuitenkin alkaa testamaan aamuaerobisten vaikutusta omalla kohdallani, siten että käyn pari/kolme kertaa viikkoon salilla treenaamassa juoksumatolla tai crosstrainerillä. Katsotaan mitä tuleman pitää. Pääasia on, että liikunta ei ole minulle ongelma; päinvastoin rakastan sitä ja tarvitsen sitä. Syöminen on sitten toinen asia…. : ). Ei huonolla tolalla sekään, mutta skarpattava olisi!

 7. Tykkään sun blogista just sen takia että oot näin rehellinen etkä yritä esittää jotain yli-ihmistä joka ei ikinä repsahda eikä edes himoitse mitään kiellettyä! Ja ystävät on varmasti ihan mielettömän tärkee tukiverkko kun on lapsia ja pitäis vielä treenatakin, envoi tällee nuorena lapsettomana opiskelijana ees kuvitella millasta aikatauluttamista ja suunnittelua toi vaatii, siitä vielä extra hatunnosto sulle!

  • Juu kyllä mulla ”kateus” iskee kun jotkut blogeissaan suunnittelee päivän ainoastaan oman fitnessharrastuksen ympärille, pääsevät lenkeille ja treenaamaan milloin tahansa kun kotona ei ole muita kenestä pitää huolehtia. Tää tuo hommaan ihan omat haasteensa -mutta niin moni äiti kuitenkin siihen pystyy! :) Siksi minäkin!

  • Avaudun nyt minäkin hiukan.. Kun niitä hiilihydraattipitoisia houkutuksia on tuotava kotia asti. Miten helppoa olisikin, kun voisi jättää ne vaan kauppaan. Ja näillä houkutuksilla tarkoitan nyt ihan vaikka tuoreita ruispaloja, paahtoleipää jne.. Ja muu ruokailu sitten, tekisi kyllä mieli syödä lapselle tehtyä kinkkukiusausta :D

   terveisin normaalipainon rajoissa ”painoa pudottava” kahden pienen lapsen äiti.

   Ja mainitaan vielä avopuoliso, joka oli syönyt autossa karkkia ja jättänyt karkkipussin lojumaan penkille. Tämä homma vaatii jo itsekuria! :)

 8. vaunut ja kaksi koiraa on tuttu yhdistelmä täälläkin :D meidän koirat ei vaan ole noin isoja mutta kunnon lenkkejä vaativia kääpiöpinsereitä kuitenkin. Ihana äitini teki kuminauhasta ”juoksuvyön” ja viritti siihen kaksi hihnaa pantoineen. Saa kädet vapaaksi jos haluaa juosta tai työntää vaunuja koirien kanssa. Ei se kauhean kaunis ole mutta toimiva :D Pitäis ehkäpä investoida sellaiseen juoksuvyöhön… en vain ole ihan varma saako siihen kiinni kahta koiraa.

  Tästä tulee hyvä viikko!

  • Juoksuvyöhön saa kyllä kaks koiraa :) Ainakin siihen meidän saa :) Meillä koirat varman niputtais mut jos laittaisin molemmat kiinni niin on huomannut et sujuu paremmin kun toinen on vaan kiinni ja toisella kädellä pidän yhtä hihnaa… :D

   Hyvää viikkoa! ;)

 9. käytätkö päivittäin ruoan mukana öljyjä tms? en ite tiedä yhtään miten laihduttajan noita ”pitäisi” käyttää. mä ostin eilen kaappiin luomu kookosöljyä, myös oliiviöljyä olen ostanut mutta avaamattomina molemmat vielä toistaiseksi ovat. en oikein tiedä miten niitä kuuluu käyttää…

  • Joo joo :) Eli lämpimien ruokien päällä oliiviöljyä ja sen lisäksi käytän soijalesitiiniraetta (rasvaa) ja satunnaisesti kookosöljyä tai rypsiöljyä. Syön myös pähkinöitä! Hyvälaatuinen rasva auttaa painonpudotuksessa ja pitää kylläisenä yhdessä proteiinin kanssa :) Laske esim. kalorilaskurissa paljonko saat rasvaa päivässä ja alle 40g on tosi vähän. Luonnollisesti se rasva olisi parempi saada tyydyttymättömistä rasvoista :)

 10. Mä kyllä niin tykkään tästä blogista ja sun asenteesta! On niin hienoa, kun uskallat kertoa avoimesti myös vaikeista hetkistä. :o)

  Mulla on ollut myös vaikea viime viikko, on ollut henkistäkin stressiä, ja viikonloppuna reissussa tuli syötyä liikaa. Tänään on jatkunut sama homma, lounaaksi meni Kotipizzan pizza… Loppupäivän aion tsempata kyllä, kuten loppuviikonkin. Tosin viikonloppuna on yhdet juhlat, joissa syön kyllä, mitä tarjolla on, mutta kohtuudella. Eiköhän se taas tästä! Viime perjantaina aamupaino oli 62.2 kg, eli lähtöpainosta on kuitenkin lähtenyt pari kiloa pois. Odotan kyllä niin innolla pääsyä alle 60 kilon (pituutta 162 cm)! Sullakin häämöttää rajapyykki lähellä, menispä ne nyt rikki! :o)

  • Miks sitä alkaakin itse sabotoimaan hommaa kun on lähellä jotain rajapyykkiä! Kummaa hommaa… Mut ny palataan ruotuun! ;)

 11. Meillä on ihan erilaiset ruoka- ja liikuntatottumukset, erilainen vartalo, erilaiset tavoitteet, erilainen elämäntilanne sekä erilainen ikä; olen sinua melkein puolet nuorempi. Silti jokin tässä blogissa saa minut palaamaan tänne yhä uudestaan ja uudestaan! Tsemppiä, olet tehnyt ihan m i e l e t t ö m ä n upeaa työtä!

 12. löytyykö sulta postausta jossa sulla olisi useamman päivän ruokapäiväkirja / tarkka lista mitä syöt milloinkin nyt kun laihistelet :) ?

  • Tuossa linkissä esim. kahdessa viimeisimmässä postauksessa taitaa olla koko päivän ruoat kuvina:

   http://toobigtobeme.blogspot.fi/search/label/ruokavalio

   Ja muutenkin ruokavalio menee pääpiirteissään näin:

   aamupala: kaurapuuro (tai vehnäleseet), soijalesitiinirae, raejuusto/rahka, mehukeitto, marjoja
   lounas: riisi/pasta/peruna, lihaa/kalaa/kanaa, parsakaalia, oliiviöljyä, raejuustoa
   välipala: maitorahka ja marjoja / heraproteiinia tai proteiinivanukasta
   päivällinen: riisi/pasta/peruna, lihaa/kalaa/kanaa, vihanneksia
   iltapala: maitorahka, vehnälese, marjoja

   Toivottavasti selvensi yhtään :)

  • kiitos kovasti et viitsit vastata noin kattavasti :) kyllä selvensi! täytyy ottaa itsekin mallia :)

 13. Olen nyt hetken aikaa blogiasi seurannut ja täytyy kyllä sanoa, että innolla jatkossakin seuraan. Upeaa nähdä kehityksesi ja inspiraatiota saan samalla itsellekin, kun seuraan blogiasi. Itsellä alkoi kolmisen viikkoa sitten pienoinen elämäntaparemontti päälle ja itselläkin kiinteytystä ja lisää lihasta hakusessa. Säännöllinen, vähähiilarisempi ruokarytmi ja noin neljä kertaa viikossa kunnon liikuntaa sai kolmen ensimmäisen viikon aikana 3kg tippumaan, mutta nyt viikonloppu meni vähän överiksi syömisineen ja kilo tuli takaisin. No ei lannistuta, eikun taas kohta rautaa nostelemaan ja oikealla tiellä ollaan jälleen. :)

 14. Mahtavaa luettavaa!! Tsemppiä suuresti tähän viikkoon! Mulla on itsellä ollut tänään tosi huono päivä – meillä on viikonlopun tyttären synttäreiden jäljiltä suklaakeksiä, karkkia ym. kaapit täynnä ja ne on huutaneet mun nimeä tuolla koko päivän :/ Hirveetä taistoa ollut tää päivä! Mut hei, ihanaa, kun ei ole tässä veneessä yksin :) You go girl, olet upea motivaattori! Sun blogia kun olen lukenut, niin olen saanut itellekin sitä uskoa, että kyllä mullakin on aikaa tähän! Ja onhan sitä, kun järjestää :) Hienoa esimerkkiä näytät. Tsemppiä suuresti tälle viikolle!!

  • Mä niin ymmärrän. Mähän tilasin viime kesänä pari kakkua tytön juhliin enkä tehnyt 10 sorttia etten sit itse mussuttais kaikkea mikä jää… Sit oli vaan kakku&kahvi vaikka rakastan leipoa hulluna suolaista ja makeaa. Toimi paremmin :)

   Kiitos ja yhtä onnistunutta viikkoa sinne! Onnittelut vielä tytölle :)

 15. hei oliko sulla postaus jossa vertailit eri rahkoja??muistelen että olisi, mutta pystytkö linkittämään sen?

 16. Olet ihan mielettömän aito blogissasi!! Jatka vain samaan malliin, olen uusi lukija, ja on pakko tulla joka päivä katsomaan josko oisit piristänyt meitä uusilla kirjoituksilla ja kuvilla! Juttusi ovat niin aitoja, etkä jätä kertomatta myöskään huonoja asioita, mikä on todella hyvä ja mukaavaa myöskin se että jaksat päivittää blogiasi näin usein! Todella motivoivaa sillä itsekin olen superdiettiläisiä ja saman asian kanssa kamppaillaan! Pidän sua kyllä aika supernaisena kun noin mielettömän työn olet jo tehnyt! Ja annat meille muillekkin hienoa mallia sekä potkua jaksaa tässä projektissa :)

 17. Tsemppi on täälläkin joskus kadoksissa! Esimerkiksi tänään en jaksanut treenata ollenkaan, vaikka alla oli viikonlopun kaksi lepopäivää. (Ja kyllä, täälläkin ollaan superdieetillä!) Mutta onneksi huomenna on aina uusi päivä ja uusi mahdollisuus syödä oikein sekä treenata :)

  Minun superdieettiäni voi seurata osoitteessa
  http://huippukroppahaussa.blogspot.fi/

 18. Heippa!

  Ihan uteliaisuuttani kysyisin, että oletkos kuinkas hyvä punnertaja? =D Itse kun vannon kotitreenin ja suurimmaksi osaksi bodyweight-treenin nimeen – toki jonkin verran käytän käsipainoja ym -, enkä ole ikinä oikein syttynyt kuntosalille, niin ajattelin vain, että ovatkohan kuntosalilla treenaajat sellaisia, jotka punnertavat minut suohon tuosta noin vain. =D

  Hauskaa viikkoa!

  • Hah, en usko! :) En oo tavallisia punnerruksia ees tehnyt tän projektin aikana. Tuossa sd:ssä on kapea ojentajapunnerrus ja niitä jaksan n.20 putkeen polvet maassa. Ne ei tosin oo yhtään sama kuin (rinta)punnerrukset. Niistä en tiedä monta menee… Voin joku päivä kokeilla mut en ala nyt yöllä riuhtomaan :D Loukkaantuisin vielä ;)

 19. Mä käytän iholle öljyä myös. Suosikkini on kookosöljy. Sitä levitän iholle saunassa ja annan imeytyä. Tuoksu on ihana ja kyllä kosteuttaa kivasti. Välillä laitan oliiviöljyä mutta kookos on luksusta.

 20. Mikähän viikko mullakin oli..? Vasta ajattelin ylpeänä päässeeni ruokahimoista vhh-ruokavaliolla (yli puoli vuotta ollut), mutta mitäs mulla viime viikolla oli.. pastaa, pitsaa, riisiä, croissant (ja nimenomaan croissant ja semmoinen oikein rapea, ei mikään muu leivonnainen kelvannut joten tätä jopa odotin monta päivää että sattui olemaan oikeanlainen :D).. No, näköjään ei pidä tuudittautua tyytyväisyyteen vaikka painotavoite on saavutettu.

 21. Täälläkin on uusi viikko ja uudet kujeet:) Uusi ruokavalio tulossa, uudet saliohjelmat… Kyllä tää tästä! Btw, Wuffella ihana ilme tossa ekassa kuvassa <3

 22. Voikos jotain sun ruokakuvia kopioida että sais vähä vinkkejä? (; Mulla on kova urakka edes ku luen koko sun blogis läpi ja meen 4/2012 :D Mutta tähän mennes oon ainaki tykänny tosi paljon,susta saa inspiraatiota! Tsemppiä vaan vielä jatkossakin! :)

  • En haluais et kuvia kopioidaan eikä niitä saa käyttää omilla sivuillaan. Kiva kun luet blogia :) Toivottavasti saat ideoita ihan selailemalla! Melkein joka päivä tulee aina uusia ruokakuvia ;) Tsemppiä sulle!

 23. Moikka! Tää kysymys ei nyt ihan liity tähän tekstin aiheeseen, mutta kuinka päädyit valitsemaan PT opistoja PTCAn kautta eikä jokun muun ko. koulutusta tarjoavan kautta? Lähinnä mietin eri koulutusten eroja? Kiitos jos ehdit vastailla :)

  • No ihan sellainenkin vaikutti kuten koulutuspaikkakunta. Mulla ei perheen ja lastenhoitovaikeuksien vuoksi ois mahdollisuutta matkustaa mihinkään Tampereelle tms. koulutukseen… Olin myös kuullut hyvää koulutuksesta ystävältäni Monnalta joka kävi sen vuosi sitten. Toki monta muutakin on ja en väitä et tää ois paras tai ainoa. Mieti mikä sopii just sulle :)

 24. Aamukahvia ja Annan blogi, arjen parhautta ;)

  Voi, mä niin tiedän ton tunteen koirien suhteen, tai no koiran, koska meillä on aina ollut vain yksi koira kerrallaan, mut siihen yhdistetään nää neljä pientä, eli yhdet vaunut, yksi pulkka ja kaksi kävelijää, jotka ei jaksa kävellä metriäkään… :/ Oon niin iloinen nyt kun pystyn hätätilanteessa päästämään koirulin omaan pihaan ja takapihan metsäkaistaleelle, pelastaa just ne hetket kun pitäis päästä viemään, eikä vaan pysty. Mut onneks sulla oli arjen pelastava enkeli Sara ;)

  Ja voi, että toi ruoanlaitto juttu osui sopivasti, meillä just vanhin lapsista valitti kun meillä on aina kanaa… ;) Aijaa, eikai?! :) Sit ostinkin eilen lapsia ajatellen nakkikeittotarpeet niin saavat välillä muutakin. Vaikka oikeesti ei meillä lapset nyt joka aterialla syö kanaa, mutta aika usein kuitenkin ja heillä on tosiaan vähän eri lisukkeet kuin itsellä ja itsellä vihreetä vähän enemmän lautasella kuin lapsilla. Mutta pääpiirteittäin teen yhden ruoan tai sit jos lapsilla on jotain spagettikastiketta tms. mitä en ite ota, niin sit koostan oman aterian salaatista ja lihasta/kanasta/kalasta. Oon kuitenkin perustellut sitä sillä, että punaisen lihan syöntiä ei voi perustella lapsillekaan terveys syillä ja vaalean lihan syönti on heillekin parempi vaihtoehto, mutta toki välillä kyllästyttää ja ainahan lapset napisee ruoasta, ainakin meillä :)

  Nyt koitan petrata kommentoinneissa, just Saralle ja Monnallekin muistin kommmentoida, mutta ihan liian harvoin ehdin ja muistan, vaikka teidän superkolmikon blogit onkin just ihan parhaita :) <3

  Ihanaa lumisateista huomenta sinne ja reippautta päivään, tästä tulee loistava päivä :)

  Linda

 25. Annalta onkin nyt pakko kysäistä mielipidettä tähän, aloitin lokakuussa elämäntapamuutoksen. Katsoin tarkemmin mitä söin, en kuitenkaan noudattanut mitään tiukkaa dieettiä. Aloin lenkkeilemään ja jumppaamaan kotona. Painoa sain tiputettua 8kg ja senttejäkin tippui vartolosta useita. Reilu viikko sitten aloin käymään kuntosalilla ja pumpissa. Ja tuossa reilussa viikossa on paino noussut 2kg. Voiko tuo painonnousu johtua vain lihaksiin keräntyneestä nesteestä? Olen ollut myös erittäin kipeä treenien jälkeen venyttelyistä huolimatta. Onhan tämä jo melkoinen pettymys kun olin jo päässyt tavoitepainooni ja taas paino nousi ylöspäin..:/

  • En ole oikea Anna, mutta vastaanpa kuitenkin. Lihaskuntoharjoittelu kerää todella paljon nestettä, varsinkin alussa, joten sinuna en olisi yhtään huolissani. Lihonut et ole, nestettä se vain on. Tiedän kyllä tunteen, että se ärsyttää. Jos ja kun pidät välillä kevyemmän treeniviikon, paino humpsahtaa varmasti selvästi alaspäin. :o)

 26. Kiitos tästä motivaatio-boostauksesta! <3 Mulla on tällä viikolla saman tapainen olotila kun sulla viime viikolla… ja nuorimmainen lapsi sairaana, ei meillä tosin koiria ole (onneksi, tällä hetkellä), en tiedä mitä tästä tulisi taas jos olisi vielä koiruudet hoidettavana…. joten iso hatun nosto sinulle. Ja ihanaa, että saat lastenhoitoapua noin hyvin, se on kyllä tosiaan kultaakin kalliimpaa! :)

 27. Täytyy nyt heittää tähän semmonen omakohtainen kokemus, että lähes aina kun huomaan että nyt alkaa hommat menemään ravinnon ja muidenkin asioiden suhteen pepulleen, syy on PMS. Tekis mieli syödä hiilareita niiiiin kovasti, leipää uppoaisi vaikka kuinka! Ja energiatason vetää ihan matalaksi. Yleensä yritän syödä vähähiilihydraattisesti, mutta PMS:n kourissa olen syönyt sitten ihan luvalla leipää vähän ronskimmin.

 28. Kiitos aivan ihanasta blogista, jäin heti koukkuun kun luin ensimmäistä kertaa. Oli pakko aloittaa lukeminen aivan ensimmäisestä kirjotuksesta alkaen. :D Oot ihan huippua työtä tehnyt vartalosi eteen. Motivoi todella paljon kun huomaa ettei todellakaan ole tämän laihduttamisen kanssa yksin ja että muutkin repsahtelee. Mutta niistä kuopistahan noustaan aina ylös ja vahvempina. Eikö? Sain sun blogista lisää kipinää omaan kamppailuuni painonpudotuksessa (lue; elämäntaparemontti). Heti teki mieli mennä uudestaan lenkille ja salille ja jumppaan ja ja ja. No, en kuitenkaan käynyt kuin yhdellä lenkillä, sillä täytyyhän kehon välillä myös levätä.

  Tsemppiä jatkoon, olet kaunis!

  zzaaii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta