Vanhoissa mitoissa

Eilen oli ohjelmassa kouluhommia ja kävin sekä keskustakampuksella että Viikissä, ahdistumassa tietenkin. Mulla on yks projekti tuolla yliopistolla joka on vaikea ja vie kauheesti energiaa. Muutenkin se yhtälö, että on kotona pienen kanssa on ollut oikea opintojen tappaja ja kaikki proffat muistaa mut vaan siitä et oon joko raskaana tai äitiyslomalla. Tai sit ne ei muista ollenkaan… Mutta mutta, ei sille vaan mahda mitään. Toiset tekee lapsia ennen opintoja ja toiset sen jälkeen ja jokainen menee sen mukaan mitä pystyy. Linnean haluaisin laittaa päiväkotiin vasta lähempänä 3 vuoden ikää ja lasten ehdoilla mennään nyt. Kai sitä ehtii työelämään ennen eläkeikää ;) Kunhan kävin nokkaani näyttämässä :) Opiskelut ja niiden hidas edistyminen on sellainen asia josta tunnen jatkuvasti painetta ja huonoa omatuntoa mutta oon yrittänyt ajatella niin, että tää aika kun lapset on pieniä on sellainen jota ei saa koskaan takaisin.

ja hei, on mulla muitakin kun urheiluvaatteita eli outfit of the day:
 
paita: Finnwear 
housut: Pull&Bear
kello: DKNY
takki: Zara
kengät: Axelda
laukku: Furla
 
Finnwearin paita on ihana löytö alelöytö Cittarista, ostin myös mustana!
Nuo Finnwearin vaatteet on mun ikisuosikkeja koska ne on huippulaadukkaita, ei purkaudu langat tms.
 
no yks pieni urheilupaituli tarttui ohikulkumatkalla mukaan…
Vaatteiden kanssa on alkanut esiintymään pientä ongelmaa eli kaikki retkut mitä mun kaapista löytyy on liian isoja. Mähän oon ollut aina normaalipainoinen (tai sit keikkunut lievästi ylipainon puolella) jos ei otetaan lukuun raskausaikoja tai aikaa raskauden jälkeen. Tää n.70kg paino on ollut mulle aina normaali ja senkin kokoisia vaatteita löytyy mutta ne on tällä hetkellä meidän kellarissa vaatesäilytyksessä ja se on suoraan sanottuna niin täynnä että en sais niitä sieltä vaikka haluaisin… Tuosta tulikin mieleen, et osaksi sen takia en halua kauheesti juhlia mun painonpudotusta, kun en oo ollut sillain tavanomaisista syistä lihava. Mä olin suht normikokoinen ennen raskautta ja musta ei kauheesti oo mitään läskikuvia, muuta kuin juuri tuon synnytyksen jälkeen. Painoa tuli enemmän kuin laki sallii ja samalla tavallahan sitä oli ylipainoinen oli syy mikä tahansa. Eikä ne mammakilot oo poikkeus, että ne kaikilla lähtis ilman töitä niin oon toki tyytyväinen mutta haluan ehkä muistuttaa myös teitä, että ehkä mulla oli se ”etu” et oon ollut myös pieni, niin siksi laihduttaminen oli hyvin määrätietoista :)
 
lasten välissä (ei ihan laihimmillaan kuitenkaan)
tässäkin oli enemmän kiloja mitä alimmillaan (noin 74kg ehkä)
häämatkalla 2010, paino 68kg
Linneasta rv18, v.2011 (viikkoihin nähden ihan kiva maha ;)
 
Ja taas tuosta tullaan siihen, että katsoitteko eilistä Jutta ja puolen vuoden superdieetit jaksoa?! Voi, että mun ahdisti jakson henkilön vaikea suhde omaan itseensä :( Mä oon varmasti aivan vastakohta, sillä oon osannut nauttia sekä elämästä että onnistumisista ja mulla on ollut juuri se positiivinen mielen voima mukana tässä prosessissa! Miten vaikealta Pian laihdutusurakka oikein tuntuikaan :( Oon aivan samaa mieltä teamin kanssa siitä, että mielen voimalla on aivan suunnaton merkitys ja huomasin että me ollaan aivan eri planeetoilta tuon jakson päähenkilön kanssa. Toivon hänelle kaikkea hyvää ja sitä voimaa jolla, muuttaa negatiiviset asenteet itseään kohtaan, jotta projekti pääsee päätökseen! <3 Mentaalivalmennus kuulosti oikein hyvältä ja se on varmasti avain onnistumiseen!
 
Mä oon käynyt eilen ja tänään aamulenkillä heti herättyä mutta jotta en kiillottais enempää omaa sädekehää niin *****ksihan tuo eilinen meni. Superdieetissä on vähennetty hiilareita aika reilulla kädellä ja oon niin kauan vetänyt erilaista linjaa, että mulla on ollut sen väsymyksen lisäksi sopeutumisvaikeuksia. Eilinen päätyi sit kauheeseen hiilarihimoon ja vedin nassuuni leipien lisäksi perheen ruokana ollut pastaa ja jauhelihakastiketta ihan ilman vaakaa. Et en tosiaan oo mikään superihminen, enkä malliesimerkki. Apua! Anyone else..?! Oonko ainoa jolla hiilarien vähentäminen on vaikeaa? Taidan itsekin kaivata sitä mentaalivalmennusta! Nyt yksi pitävä pääkoppa kiitos! Tänään uus yritys ja ehkä loppuviikosta glykogeenivarastot tyhjenee ja paino lähtee laskuun. Tuo tuskin vauhditti mun dieettiä joten pisteet teille joilla menee paremmin! :) Tarkoituksenahan tässä on päästä parempaan kuntoon kun koskaan aikaisemmin!
Anna

93 vastausta artikkeliin “Vanhoissa mitoissa”

 1. Mä niin ymmärrän nuo mentaalipuolen haasteet :/ Niinku on joku viisas joskus sanonut: Kroppa kestää, pää ei.

  Mulla on kanssa hirmu hiilarihimot ollu tällä viikolla vaikka en superdieetillä olekaan. Jatkuvasti käsi on käynyt rusinarasialla ja pähkinäpussilla. ARGH. Ärsyttää! Ja nyt vielä iskee flunssan päälle! MURR.

  • Oi, paranemisia! Se on vielä kipeenä kun ei pääse treenaamaan, entistä vaikeampi pysyä ruodussa, kun tulee oltua kotona! Tsemppiä NiiNii!

  • Sepä se ku olin suunnitellu treenit loppuviikolle ku ois ollu apaata! Ärsyttää! Mut huomenna syömisettaas ruotuun ja toivottavasti jo sunnuntaina salille! Kiitos tsempeistä! <3

   Laitoin muuten blogin puolelle yhen hauskan videon… Tai noh, hauskan ja hauskan ;) käy kattoo! Veikkaan että sua naurattaa… Tai sitten pistää vihaks :)

 2. Mulla tuli ihan samat fiilikset, kun katoin eilistä Superdieetit-jaksoa… Miten joku voi olla itselleen noin ankara? :( Tuli kyllä paha mieli toisen puolesta!

  Mäkin noudatan parhallaan Superdieetti-ohjeita, mutta ei oo kyllä ollut mitään mielitekoja! Huomenna tosin aion suödä illalla vähän makaronilaatikkoa, sillä lauantaina menen heti aamusta jumppatapahtumaan, jossa vedän 4-5 rankkaa settiä putkeen (crossfitia, kahvakuulaa jne.) eli pientä lisäboostia tarvitaan! Saakin nähdä miten hiilarihimon käyn kun sille antaa pikkusormen ;)

  • Se onkin varmaan viisasta jos on tuollainen liikuntatapahtuma :) Ansaitset ne hiilarit!

   Samoja mietteitä siis ohjelmasta… :(

 3. Mun mielestä sulla on oikeus juhlia painonpudottamista siinä missä muillakin. Oli ne kilot tulleet mistä tahansa, niin sä oot tehnyt älyttömän ison työn!!

  Mä jaksan ihmetellä noita sun kuvia koko ajan, kun sä näytät oikeesti niiiiiin hoikalta. Mun aamupaino eilen oli suhteessa 300g enemmän kuin sulla ja mun mielestä mun jalat näyttää ihan tukeilta ja vatsa roikkuu lattiassa. :D Heh, tarviskos tässä itsekin vähän mentaalipuolen valmennusta? ;)

  Hiilareista sen verran, että jännä miten siinäkin asiassa kaikki on niin erilaisia. Mä kuljen paremmin mitä vähemmän hiilareita. Nyt tuntuu tosin olevan suhteet ruokavaliossa kohdillaan, koska 3.5vkoon kun olen pt:n ruokavaliota noudattanut en oo kertaakaan repsahtanut eikä oo edes tehnyt mieli mitään herkkuja, vaikka aamullakin leivottiin muffinseja lasten kanssa. Osa varmaan johtuu siitä, että oon nyt niin päättäväisellä asenteella liikenteessä, etten suostu mihinkään horjumisiin tässä alussa. Mutta kuten olet itsekin monesti todennut, niin onneksi se painonpudotus ei kaadu ”yhteen virheeseen” joten etiäpäin! :)

  Tsemppiä opiskeluihin! Ite opiskelen työn ohessa yamk-tutkintoa ja kehittämishanketta pitäisi nyt kirjoitella. Miten se voikin olla niin vaikeeta kun lapset ja sali ja kaikki muu kiinnostaisi enemmän. :)

  • No tarvit! Sitä näkee itsensä aina paljon isompana ;) oot varmasti jo ihan hoikkeliini!

   Hiilarirepsusta, oon kans tyytyväinen että tänään on ollut ihan tavallinen päivä. Oon onnellinen, että oon osannut elää niin ettei repsut kaada maailmaa ja silti fitnesselämä jatkuu :) Ja niin se on tänäänkin mennyt!

   Kiitos ja tsemppiä sullekin opiskeluun :)

 4. Hei Anna,

  Olen joskus aiemminkin kommentoinut sun upeaa muutosta! Näytät hehkeältä ja juurikin tuo positiivisuus paistaa myös noita sinun kuvistasi!

  Itselläni ei ole varsinaista paino-ongelmaa mutta sellaiseen omaan hyvänolon painoon (tilanne ennen kahta lasta) on matkaa 68kg -> 65 kg kolme kiloa ja tilanne on ollut muuttumaton kolmisen vuotta. Pituutta mulla on 173 cm.

  Olen innostunut sinun ja parin muun blogin kautta kuntosalitreenistä ja olen sitä lisännyt normaaliin juoksu, pyöräily & jumppakuntoiluun.

  Jäin kuitenkin eilen pohtimaan (ja miehen kanssa keskustelemaan) tuon Jutan jakson jälkeen tuota superdieettiä. Mies on vakaasti sitä mieltä, että kaikki dieetit on huijausta ja se ainoa oikea on se elämäntavanmuutos lopullisesti eikä vain jonkin dieetin ajaksi. Mietimme myös miksi ihmeessä ohjelmassa noita selvästi ylipainoisia ”rääkätään” varsin rankoilla liikkeillä? Eikö samoja kalorikulutuksia saisi mukavammallakin liikunnalla? En siis ihan ole ymmärtänyt tuota superdieetin toiminta-ajatusta…

  No, useilla ”kidutus”dieeteillä (nutrilet yms.) saadaan nopeita tuloksia ja motivaatiota lisää ja sitä kautta kenties myös pysyvä muutos jos hyvin käy.

  Mutta mietin sinun tilannetta ja kun lähdit superdieettiin mukaan niin mietin olisiko se minullekin avuksi, näiden muutaman kilon pudotukseen, jotka ei vaan tunnu lähtevän millään. Mutta en nyt sitten lähtenyt mukaan, kun en oikein uskonut, että pystyn orjallisesti ohjelmaa noudattamaan.

  Olen nyt ottanut tavoitteeksi toukokuun alun ja tuon kolmen kilon pudotuksen. Ruokavalio on nyt jo suht kunnossa mutta pientä keventämistä siellä voi vielä tehdä; vähentää leivän syömistä, vaihtaa juustot kevyempiin, lisätä hedelmiä yms. Kun ei mitään ole kuukauteen painossa tapahtunut vaikka liikkunut olenkin melko paljon niin kalorivajetta ei siis ilmeisesti vaan ole ollut tarpeeksi ja noita pieniä muutoksia täytyy tehdä, jotta tuossa kolmessa kuukaudessa pääsisin tavoitteeseen.

  Toinen juttu on myös, että täytynee seurata myös vähän mittoja, koska tuon kuntosalitreenin myötä paino ei kenties laske, kun läski muuttuu lihakseksi?

  Tulipas nyt pitkä pätkä tajunnanvirtaa! Mutta olet myös monissa viesteissä pohtinut tuota viimeisten kilojen tiukassa olemista, joten mielenkiinnolla kyllä nyt seuraan sinun kehitystä ja auttaako tuo superdieetti!

  Tsemppiä sulle ja kuten jo alussa sanoin, muutoksesi on huima!

  • Kiitos ihanasta pitkästä viestistä! :)

   Mittojen otto mun mielestä oikein korostuu kun laihdutetaan normaalipainon sisällä, ota siis ihmeessä :) Mäkin seurailen niitä, paino ja kehonkoostumusta eli mittaan monella tapaa edistymistä. Oon samaa mieltä siitä, että kehonmuokkaus normaalipainossa on tosiaan todella haasteellista ja siinä täytyy ottaa jo puhdas ruokavalio&liikunta kunnolla mukaan. Mä yritän näyttää mallia ja että kyllä mä onnistun, että saatte seurata sitä muutosta ;) Samaa tsemppiä sulle sun omaan urakkaan ja ihanaa kevättä! <3

 5. Olet upeassa kunnossa ja nyt näkee, että vähähiilarinen dieetti puree ja nopeesti. Olet kutistunut ihan parissa viikossa huomaattavasti, vaikka painon mukaan et ois niin hirveesti. Hyvä noin, lihas pysyy.

  Ne opinnot saat valmiiksi, ajallasi. Nauti nyt lapsistasi ja perheestäsi, koska näitä vuosia et todellakaan saa takaisin. Huomaat jo muutaman vuoden kuluttua, että sulla on itsellesi aikaa ihan eri tavalla kuin nyt, kun lapset ovat pieniä. Itse olen opiskellut ”aikuisena”, lasten ”jälkeen”. Nyt kun lapseni ovat yläkouluikäisiä, aikaa on todellakin paremmin itselleni ja omille harrastuksilleni; kuntosali, lenkkeily ja elämäni on saanut uuden ”suunnan” omaa hyvinvointiani, etenkin fyysistä sellaista ajatellen. :)

  Ja mitä noihin ”repsahteluihin” tulee, niin ne kuuluvat elämään. Mulla on jo 3.vuosi ”uutta elämää” menossa ja nyt alkaa homma olla jotenkin hallinassa. Kroppa ja mieli sopetutvat päivä päivältä paremmin tähän elämään.

  Maailma ei kaadu muutamaan leipään, eikä sun kroppasi siitä ”pilalle” mene. Tosin, kunhan ei ota tavaksi ;) Itselleni olen useinkin joutunut muistuttamaan tuosta. :)

  …Mutta et siis ole yksin. Tsemppiä ja hienoa tulosta teet! Go Anna Go!

  t. A-Appelsiini

  • Viisaita sanoja, ihana A-Appelsiini :) Mukava saada kannustusta mun valintoihin, sillä itsekin ajattelen juuri noin. Aikaa on! Ja myös tuosta repsuilusta, et ne kuuluu elämään ja homma jatkuu ;) Go me molemmat! :)

 6. Aloitin Tapaninpäivänä Nutriletilla ja olin pussiruokinnassa reippaan viikon. Sen jälkeen siirryin Paleo Challenge:n pariin. Alkuaika ilman hiilareita oli kyllä aika hankalaa ja tuntui, että circuit training -tunnin lopussa ei meinannut kahvakuula enää heilahtaa alkutunnin reippaaseen malliin ja hooverikin teki tiukkaa. Varmaan johtui hiilarien vähyydesetä. Nyt syön siis go-fat-go:n mukaan ja eilen revittelin circuitissa ihan täysillä. Jaksoin tosi hyvin koko tunnin + 10min abs:t päälle. Kiitos hiilarien, näin oletan. Tsemppiä sinne, mulla alkaa sd 11.2., jeee =o)

  • Loistavaa et nyt olo on parempi ja jaksat liikkua! :) Mut eiks gofatgo:kin ollut tosi vähähiilarinen..? En tiedä muistanko oikein :) Anyway, kovasti tsemppiä superdieettiin! Siinä on superhyvät treeniohjelmat -me like! :)

 7. Itsellä alkaa toi superdietti vähän jälkijunassa. Mä oon nyt hakenus inspistä ja motivaatiota sun blogista. Tsemppiä sullekin!! Näytät ihan mielettömän hyvältä jo nyt!

 8. Hienoa Anna.Suuri urakkasi painonpudotuksen suhteen on päättymäisillään. Kadehdin sua ja itsekuriasi. Mulla on 3. viikkoa liteä menossa ja paino jumii. Syynä varmaan kostea ilta viime perjantaina. Sun repsahdus on aika pientä vielä:)

  Koskahan tulee ne kaivatut mittanauhatulokset? Juu tammikuun lopussa mutta saahan sitä ilmoittaa että täällä ootellaan:)

  • Älä oo, kun keskittyy omaan tekemiseen niin onnistuu! Aina on muita jotka vetää paremmin ;) Mullakin ois ketä kehen verrattuna oon ihan selkärangaton ;) Koitan laittaa mittoja pian! :)

 9. näytät kyl hyvälle mun mielestä kaikissa kuvissa :).. Kylhän noissa uudemmissa on sellasta ’hehkua’ et ihan näytät olevasi onnellinen.. :).

  Mä katoin kans sitä eilistä jaksoa ja itseasiassa tunnistin itessäni sen piirteen että mun pitää myös tehdä aivan täysillä tai en oo tyytyväinen. Eli reenatessa en kyllä armoa itseeni kohtaan tunne ja veetuttaa jos vähänki tuntuu et vedän alta riman.. Toinen mikä mua ahistaa tos superdieetissä on se bull mentula.. Siis oikeesti mä oisin vetässy sitä varmaan nekkuun (ja juossu sen jälkeen karkuun) siitä miten se arvosteli jo hajalla olevaa mimmiä. Siis kova saa olla mut kusipää ei tarvis olla.huhhuh.. oikeen kuvotti sen käytös sama oli sil riitalla kun se jäi KILON päähän puolivälitavotteesta ni toinen kehtaa sanoo et mä en ainakaan sinuna ois tyytyväinen, toihan just ruokkii sitä itseinhoa.!!! tulihan taas vuodatus :D…

  Nyt vaan sullekki niskasta kiinni ja menoks eteenpäin, tänään on uusi päivä ja uusi ruotu eikös vaan :) Sulla on kova pää usko pois tollaseen painon pudotukseen vuodessa ei ihan joka mimmi pysty :) TSEMPPIÄ girly :)

  t hanna
  painoprojekti2013.blogspot.fi

 10. Piti vielä kommentoida eilistä juttaa. Mua kyllä pisti säälittämään tämä Piia. Paino ei laske vaikka antaa kaikkensa. Ei mikään mahtava motivoija vaaka joka pysyy paikallaan kun vielä olis mistä ottaa! Ja miten hän vähätteli itseään. Ihan tyypillistä, ainakin minä tunnistan itseäni tuosta. Sinä Anna oletkin ihan eri maata! Optimistinen, hyväntuulinen menestyjä. Sinunlaisesi menestyvät mihin sitten lusikkansa laittavatkin. Mieheni on samanlainen. Minä olen saanut äidinmaidossa äitini pessimismin jota kuitenkin nimitän realismiksi. Olen myös melankolisuuteen taipuvainen haikailija joka näkee kaikessa jotain haikeaa ( lue negatiivista). Olisin sopinut varmaan joksikin taiteilijaksi jos olisi ollut lahjoja sinne suuntaan!

  • Sulla on aina niin suorat mielipiteet :) Mua ihan hymyilytti tuo, et taitaa olla totta kun tosiaan toiset on optimisteja vaikka voissa paistais ja toiset on realisteja niinkuin itse sanoit ;) Mä en taas jaksais yhtään surkutella elämää ja murehtia vaan. Vaikka tuskin kukaan haluaa, mut itsensä muuttaminen ei onnistu! Oon syntynyt sunnuntaina ja sain jo synnytyssairaalaan (äitini siis sai) kortin jossa luki:

   ”lapsi joka syntyy sunnuntaina, on kiltti ja iloinen, valoisa aina :) Se kortti mun kuva-albumissa säilytettynä :D Totta kentis…

 11. Kaunis Anna! Älä hätäile opiskeluista, mä olen varma että sulla on loistava ura personal trainerina ja luennoitsijana edessä!
  Vieläkö juot Pepsi Maxia? Olen koukussa mutta olin pari viikkoa ilman ja ajattelin katsoa onko sillä vaikutusta painon jumitukseen mutta eipä ainakaan kahdessa viikossa mitään muutosta. kevytlimsoista kun niin puhutaan että estää laihtumisen ja vääristää näläntunnetta jajajaja… Taidan jatkaa sen juomista edelleenkin, se on mun herkku, eilen kun sitä ei ollut niin lasten vaahtokarkkeja piti napsia useampi möykky, auts..

  t. Annika

  • Oi, toivottavasti olet selvännäkijä, kuulostaa niin hyvältä :)

   Mä oon rajoittanut light limukat viikonloppuun. Mä uskon kans, et ne tuskin edistää tätä hommaa mut saa nähdä milloin mulla on energiaa/halua lopettaa limun juonti kokonaan…

   PS. mun merkki on Coca-cola light :D

 12. Siis whaaat, kellarikomeron perällä iso kasa vaatteita, jotka mahtuu 70-kiloiselle!? Nyt nainen möyryämään kellarista ne pois ja päälle :D Tekis mieli nähdä jonkinlainen vaate-esittelykin vaikka kivoimmat laihuusvaatteet, joihin nyt mahdut taas :) Ite odotan melkein eniten laihtumisessa juuri kaikkia ihania, pienempiä vaatteita, jotka odottavat varastossa aikaa, jolloin omistajakin on pienempi :)Näytät hyvältä!

 13. Vaikka tämä on laihdutusblogi niin olisin kiinnostunut tietämään minkälaista ruokaa lapsesi syövät.. teetkö koskaan perunamuusia,lihapullia,makaronilaatikkoa eli näitä perinteisiä lasten suosikkeja?lapset tuskin erityisemmin välittävät rahkasta.. aiotko itse jatkaa loppu elämääsi tuolla linjalla että EI mitään herkkuja,ei kastikeruokia,ei laatikkoruokia,ei pihvejä yms.. eli että raejuustoa,rahkaa,kaurapuuroa,vihreitä kasviksia jne..ps.Yllätyin positiivisesti kun näin kuvissasi leipää ;) pps.ei uskois,että oot 70kg,65 olis ehkä raelistisempi.-Nannu

  • Tähän on pakko kommentoida, että lapset syövät sitä mihin vanhemmat heidät opettavat. Minun 1,5v tyttö syö aamupuuron raejuustolla, ja rakastaa maitorahkaa. Hoidossa oli tarjottu aamupuuro voisilmällä, ei kelvannut. Välipalalla oli tarjottu hedelmä”rahkaa”, johon oli laitettu sekaan kermavaahtoa ja reilusti sokeria…ei syönyt. Annoin tytölle viikonloppuna rasiaan muuminameja ja rusinoita herkutteluun, mutta napsi mielummin parsakaalia ja porkkanoita minun lautaselta. Makunystyrät tottuvat niihin ruokiin mitä tarjotaan, lapsilla ja aikuisilla…

  • Kyllä me syödään lihapullia ja muusia, itse asiassa varmaan kerran viikossa teen lihapullia :) Usein syön itsekin niitä, koska teen ne paistijauhelihasta. Muusia harvemmin, nappaan siitä pari pottua itselle ennen kuin teen muusiksi asti. Samaan tyyliin teen paljon muutakin ruokaa, punnitsen omat makaronit ja teen lopuista makaronilaatikon. Meillä syödään siis mun mielestä ihan tavallista ruokaa :) Lapsille maistuu myös vihannekset ja raejuusto. Rahkaa ne ei syö, vaan välipalalla vaikka leipää, banaania/omenaa ja jogurttia. Ja tuosta listasta esim. pihvit: sekä naudanliha, jauheliha että kanapihvit on viikottaisella listalla, sopii kaikille!

   Vihanneksia käytän tavallisesti kaiken värisiä, nyt tässä Fitfarmin 6 viikon ohjelmassa on jotain värirajoituksia mutta aiemmin en oo ollut värillisten sorsija vihannesten suhteen. Kyllä tällä tyylillä on tarkoitus jatkaa! Ja kyllähän mä herkkujakin syön, yleensä kerran viikossa mitä haluan, mutta en edes halua mättää kebabia, sipsejä ja karkkia koko päivää vaan herkuttelen vaikka jätskillä, leivällä ja sillä makaronilaatikolla mitä en oo punninnut :) Jos söisin joka päivä vaikka niitä kastikeruokia, laatikoita ja juustovoileipiä niin uskoisin että fitnessvartalon saaminen olisi miltei mahdotonta. Tai ainakin niin vaikeaa että syön mielummin näin, koska tää ruokavalio helpottaa ja avittaa urakkaa ;)

  • Hei vaan!
   Pakko laittaa omakin lusikka tähän soppaan. Nimettäin eihän lasten tosiaan tartte syödä joka aterialla juuri samoja mitä vanhemmat syövät. Meillä on allergikko lapsena ja aina on eri ruuat lapselle, joten en edes ymmärrä mikä siinä on hankalaa että osa syö toista ja toiset toista. Juuri ruokaa tehdessä samalla tavalla erottelen osan ja sitten lapselle voi tehdä omat versiot ja muille omat. Ei se ole sen kummempaa.
   Niinkuin *K vielä sanoi, niin kyllähän ne lapset oppii syömään niinkuin opetetaan. Mulle oli pitkään tosi kummallista, kun ihmiset aina juhlissa voivoitteli kun lapsi ei voi mättää täytekakkua ja muuta kaikkea..kun eihän se edes tienny sellaista haluta eikä ymmärtänyt mistä jäi paitsi (ja tosiaankin, jäikö jostain paitsi?). Tietysti nyt vanhempana haluaa syödä jo samanlaisen näköistä kuin muutkin, mutta on oppinut, että omia versioita on. Ja niitäkin vain juhlissa, muuten syödään terveellisesti. Aikuisethan sitä on vastuussa lapsen terveellisestä ruokavaliosta, tai sitten siitä että syödään huonosti. t: Lila

 14. Minkä pituisia aamulenkkejä teet? Paljonko sulta on lähtenyt senttejä eri paikoista, olet varmaan mitannut itseäsi matkan varrella?
  Olet todella upean ja sädehtivän näköinen :)

 15. Arvaas Anna, Olit kevyimmällisi tai et juuri nyt niin minusta olet tällä hetkellä sädehtivä ja ehdottomasti parhaimmillasi <3 Kaunis olet ollut aina ja mahtava tyyopi mutta nyt se terveellisten elämäntapojen tuoma sisäinen hehku oikein puskee ulos. Viis päivän pastasta ja punnitsemattomasta annoksesta – sekin sisältyy tähän elämään eikös vaan?

  • Kiva kuulla <3 Ja totta, ne sisältyy kaikki tähän. Kun on suuret linjat kunnossa, ei yks tai kaks leipää tunnu missään :) Ainakaan tässä vaiheessa kun ei olla millään fitnsskisaan valmistavalla dieetillä vaan ihan tavallinen pulliainen :D

 16. Hienoa, että sulla ainakin on asenne kohdallaan! Katsoin samaista ohjelmaa eilen ja jäi kyllä aika ikävä fiilis mullekin. Kyllä niin paljon on korvien välistä kiinni ja se oma ajattelu ja olotila vaikuttaa painonpudotukseen ja fyysiseen hyvinvointiin enemmän kuin uskoisikaan, ihan niinkuin Jutta ohjelmassa muistutti.
  Hurjasti tsemppiä jatkoon, näytät todella hyvältä – kaikissa kuvissa! (:

  • Joo se on jännä miten mielentila ja ajatusmaailma vaikuttaa niinkin voimakkaasti laihtumiseen ja siihen prosessiin, hurjaa!

   Kiitos sulle viimeisestä :)

 17. Ajattelen itsekin suunnilleen niin, että raskauskilojen tiputtaminen ei ole ”oikeaa” laihdutusta vaan palautumista alkuperäiseen kuosiin. Tosin olin alipainoinen ennen ensimmäistä raskautta, siihen ei ehkä tarvitse pyrkiä.
  Eilistä Juttaa ja Superdieettejä katsoessa tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että olisiko edistymistä ollut armollisempi seurata sentteinä eikä kiloina, koska Piia näytti hurjasti hoikemmalta vaikka pudotti niin vähän painoa.
  -Heli-

  • Niinpä! Mäkin ajattelen vähän samoin ja et esim. mulla se kovin työ on muuttaa tätä mihin olen tottunut olemaan eli päästä parempaan kuntoon missä oon koskaan ollut! Se se vasta vaikeaa on! :)

   Hänen kohdalla se ois varmaan ollut parempi vaihtoehto! Ehkä se olisi myös vähentänyt stressiä asiasta :)

 18. Mun mielestä olisi kanssa kiva nähdä juttua vaatteista ”näihin mahdun jälleen” tai entäpäs ”tämä on jo näin iso”.Mä olen kova sovittelemaan ja tulen kyllä hyvälle tuulelle,kun joki kiva kolttu mahtuu taas päälle.Tosin moni vielä odottaa kaapissa.
  t.manta

 19. Moi Anna.
  Olen seurannut blogiasi jo kuukausia, mutta en ole vielä kertaakaan kommentoinut mitään. Silloin joskus kun löysin blogisi, luin parissa päivässä kaikki siihen mennessä tulleet postaukset läpi ja jäin heti koukkuun! Sulla on niin ihana asenne! Aivan päinvastainen kuin minulla.. Sen takia olikin nyt pakko kommentoida, kun kirjoitit tuosta Jutta ja superdieetit-ohjelman eilisestä jaksosta.. Itse samaistuin jakson päähenkilöön aivan täysin, kaikki oli kuin suoraan mun elämästä, ainoat poikkeukset olivat ne että mulla ei ole lapsia, miestä eikä niin paljoa ylipainoa, mutta olen niin perusnegatiivinen ihminen että ei ole tosikaan.. Olen itselleni todella ankara ja mikään ei tunnu riittävän. Olin vuosi sitten keväällä Litessä mukana, sain painoa noin 10kg pois silloin ja pääsin ensimmäistä kertaa oikeastaan koko elämäni aikana normaali painon puolelle. Sitten tuli kesä ja repsahdukset ja kaikki. Mulla on vähän sellainen tyyli että kun kerran repsahdan niin sitten ”rankaisen” itseäni siitä repsahduksesta ja syön oikein kunnolla kaikkea huonoa ja siitä se kierre sitten taas lähtee.. Nyt olen koittanut ottaa itseäni niskasta kiinni, huonoin tuloksin kun rahatilanne ja kaikki sellainen vaikeuttaa tätä mun elämän muutostani.. Onneksi kesä ei tuonut sentään kaikkia kiloja takaisin. No oli miten oli, mulla olis kyllä paljon opittavaa sulta, kun vain omaksuisin tuollaisen ihanan positiivisen ja määrätietoisen asenteen mikä sinulla on.. :) Olet aivan upea ja jatkan ehdottomasti blogisi lukemista joka päivä!
  t.Henna

  • Voi Henna! <3

   Jännää miten tosiaan ollaan erilaisia vaikka kaikki yhtä arvokkaita ja ihania ihmisiä! Kyllä optimistilla on jotenkin helpompaa kun ei tuu murehdittua/vaadittua noin paljon. Ehkä tän pitäis mennä enemmän tasan ihmisten kesken, tiedä tuota :) Joka tapauksessa, toivon että saat sisäisestä onnellisesta&huolettomasta ihmisestäsi kiinni ja se auttaa sua painoprojektissa taas eteenpäin :) Ja toivottavasti blogin lukeminen tuo sulle sellaista positiivisuusterapiaa ;)

   Mukava kun kommentoit nyt! :) Kauheesti tsemppiä!

  • Kiitos tsempeistä! <3 Kyllä tää sun blogin lukeminen on sellaista positiivisuusterapiaa, todellakin! :) Susta tulee varmasti hyvä pt. :) Hyvää jatkoa, jatka samaan malliin vaan, tulet pääsemään vielä pitkälle! :)
   t.Henna

 20. Kauniilta näytät! Mulla on nyt kanssa ruokavalio aivan minimi hiilareilla. Testataan vähän miten kroppa reagoi tämmöseen vähä hh ja pieni kaloriseen diettiin, ennen keväällä alkavaa kisadiettiä. Mua on kans pari päivää vaivannut hirmuiset hiilari himot, mutta onneksi olen toistaiseksi saanut pidettyä itseni kurissa. Ne päivät kuukaudesta ja kotona huutavat leipä ja keksi pussukat ei kyllä auta tilannetta yhtään :/

  Mutta superisti tsemiä ja jatka samaan malliin :)

  • Kiitos :)

   Ois kiva seurata sun juttuja enemmänkin ja nähdä vaikka joku kuntokuvakin :) Esim. uusimman postauksen kuvaa ei saa ollenkaan klikattua suuremmaksi (on pieni ja vielä väärin päin) :) Ois kiva nähdä vähän kroppaakin! :)

   Tsemppiä myös sulle sitten kisadieetille! :)

 21. Mäkin haluan leipää!! Jännä että nyt superdieetillä ollessa ei tee niinkään mieli karkkia, jätskiä tms. vaan ennemminkin ruisleipää (tietty metvurstilla ja ruohosipulilevitteellä) ja hernekeittoa! :D Ehkä sitten tankkauspäivänä toteutan tuon ruisleivän vaikkei ihan ohjeen mukaan menisikään. :)

  • Joo sellainen mulla on ollut tapana, eli vapaasyöntipäivä joko kerran viikossa tai kahden viikon välein. Nyt tietty kun oon tällä superdieetillä niin tää on erilainen ja koitan mennä tän mukaan!

 22. Tällä viikolla kun hiilareita pienennettiin, on alkanut kaikki ärsyttää ja olen kiukkunen kokoajan. Leipää tekee mieli ihan hulluna ja pää hajoaa ihan kohta. Että ymmärrän hyvin retkahduksesi. Näen leijailevia täysjyväleipiä :DD ja juon teetä. Hitto tää on joskus hankalaa!

  • Voi ei, kohtalotoveri! :) Paitsi sä oot pärjännyt paremmin! Mä söin eilen just jotain moniviljaleipää :D Tänään takas ruodussa! Piste! ;)

 23. Harmi että suhun on vaikuttanut noin kovasti tuo hiilareiden vähentyminen.. Se vaan on sellanen juttu, että sitä ei auttas lääkitä, kun se ei auta kuin hetkellisesti :/ Jos siitä tulee niitä tuntemuksia, niin ne pitäs vaan kestää. Erikoista, että tulee kun niitä vähennettiin kuitenkin aika kevyesti. Ootko varmasti punnannut rasvat ja suolat kanssa? Mulla toimii kyllä edelleen kaikki ja sujuu hyvin :) Eikä oo mitään mielitekojakaan ollut. Se on vähä kurjaa tuo hiilarihomma. Siinä ei auta kuin vesi ja odottaminen, tai sitten se että syö niitä hiilareita pikkasen enemmän… Se ei vaan oo sit tän dieetin mukaista.

  Kun ne olot seuraavan kerran tulee, niin koita vaan kestää! Määpä kuulin sellastakin juttua että ens viikolla varmaan loppupuolella on tulossa tankkauspäivä :) Saa taas energiaa koneeseen jos on meinannut loppua! Paljon tsemppiä nyt! <3 Mieti vaan sitä päämäärää! Ja tolla voi olla kyllä myös vaikutusta, että syöt noita leikkeleitä, etkä varsinaisesti kokolihaa.. Kunnon protskua nyt koneeseen vaan ja myös suolat punnitset sekä rasvat, niin ihan varmana pärjää näillä hiilareilla jatkossa, eiks nii!? :)

  • Sä oot kyllä kova neuvomaan :) Enhän mä tarvi Bullia kun sä Joan vahdit mua ja korjaat ;) Oon syönyt leikkelettä kahtena kertana 18:sta ateriasta niin en usko et vaikuttaa :) Punnitsen myös suolan ja öljyn, joka päivä :) Onnittelut sulle, kun menee pilkulleen! Hyvä hyvä! Mulla on onneksi ollut tänään jo parempi päivä! Mä en oo kuullut tuosta tankkauksesta mitään :/

  • :D No kun jäin pohtiin että oisko tuohon jotain neuvoa :D Heheh! Taikka jotain muuta syytä joka vaikuttais :) Mut eihän siinä sitten taida olla :) Nyt varmaan oot saanut jo tankkauspäivälle ohjeetkin! Näyttää aikas ruoantäyteiseltä päivältä :D Saas nähdä miten tuo päivä menee, erittäin mielenkiintosta nähdä jaksaako syödä kaiken. Alkuun aattelin että ei toi oo ees mulle kun mähän oon niin energinen ja kaikkea, että kun menee hyvin kerta. Mutta ei nää päivät nyt ihan joka hetki sellasta tykitystä oo. Varsinkin treenipäivinä tuo nälkä kolkuttelee kyllä tosi usein ja päässä tuntee, kun aterialla ei paljon sitä hiilaria oo :/ Mutta onneks kuitenkin vhh-ateriakin vähän auttaa tuohon tunteeseen :) Veikkaan muuten että oon myös ketoosissa. Tää hengenhaju on jotain aivan järkyttävää :D Ei-treenipäivinä pärjää kyllä vähähiilarisesti ihan hyvin.

   Kiva että sulla on parempi päivä! :) Toivottavasti noi saa jo foorumit kuntoon, tekis nii hirveesti mieli lukee ihmisten aatoksia taas näistä uusista jutuista :D Oikein ihanaa viikonloppua Annalle! Mä aattelin relata vähän mm. fanta freellä ja sit huomen iltana voisin paistella/tehdä uunissa (jotenkin..) prodelättyjä/-pannaria tai tehdä sellasia muffineita :) Ostin niitä varten hedelmäosastolta pensasmustikoita, jotka on superhyviä <3

  • Siis miten se suola oikeen menee? Miten se musta tuntuu niin epäselvältä. Tiedän, että siellä on keskustelufoorumi, mutta en oikeen ole innostunut siitä. Kun siinä jotenkin on, että ”lisätyn suolan määrä 5g vuorokaudessa”. Tarkoittaako tuo siis, että syödään se 5g vai lisätään tuo määrä vielä suositusmääriin (max 5g/vrk). Ehkä se tarkoittaa sitä 5g/vrk?
   Voi että, te jaksatte kyllä olla tosi tarkkoja. Noh, mulla ei ole mitkään fitnesslavat mielessä, joten sinälläänkin..mutta en yksinkertaisesti muista syödä joka päivä vitamiineja sun muita, oon jotenkin huono muistamaan näitä. Ja jos sitten muistan, niin just sillä hetkellä jos sitä ei syystä taikak toisesta voi ottaa, niin unohtuu. Ehkä tämä johtuu siitä, etten tykkään nieleskellä kaiken maailman pillereitä, niin ei alitajussa sitten huvita ne.
   t: Lila

  • Joo silleen, että älä käytä mausteita joissa on suolaa (ei mene määrä sekaisin) vaan mittaa aamulla kippoon 5g suolaa (esi. ruususuolaa tai merisuolaa) ja käytä se kippo päivän aikana :) Siihen määrän on suhteutettu että juot sen 3-4l vettä päivän aikana!! Eli vesi on tärkeä :) Kyllähän tässä tosiaan saa vähän väliä napsia C-vitamiinia, suolaa tms. :) Aika haastavaa jos ei oo tottunut!! Tsemiä :)

  • Kiitos, nyt selkis. Pitää hetken aikaa miettiä tuota ruoanlaittoa ihan, että tulis itselle se oikea suolamäärä..ehkä niin, että ottaa sen oman annoksen pois ja lisäilee siihen ne suolat ja muille sitten tavan mukaan. Muuten hankala sanoa, että kuka ne suolat nyt sitten söi siitä koko setistä 8)
   t: Lila

 24. Monelle naiselle ne mammakilot jää pysyviksi. Että pää pystyyn vaan. Ei kaikki äidit ole takaisin normaalipainossa, kun lapsi on puolitoista vuotias.

  Kyllä ne opinnot jossain vaiheessa soljuu. Se on vissi, ettei maisterin papereita helpolla saa. Mutta työn teolla ne saa ja se vaatii tietysti aikaa. Kyllä sinun aikasi tulee.

  • Kiitos kannustuksesta molempien asioiden suhteen! Uskon myös että kaikella on aikansa ja tämä aika on nyt enemmän lasten aikaa…

 25. Miten muuten sulla silloin ennen tätä painonpudotusta,kun olit normaalipainoinen,pitikö sun miettiä syömisiä,kaloreita jne?Vai pysyitkö itsestään tuossa painossa?
  t.manta

  • No ei kovin hyvin pysynyt. Mun painovaihtelu on ollut aika suurta normaalipainossa (n.10kg) ja on ollut aikoja et se nousi ja sit oon ”ottanut niskasta kiinni” ja se on hiljalleen tippunut. Aina oli ”5kg minkä vois tiputtaa”.

  • Niin täällä oli muitakin! Enkä tarkoittanut mitään pahaa, niin me ollaan kaikki erilaisia! Mulle taas tuli päinvastainen fiilis ja siksi koin yhteenkuuluvuuden sijasta myötätuntoa kun hän oli niin ankara itselleen…

 26. Oon kans mukana superdieetissä (sulase nkmimerkillä) sorruin eilen illal syömää dietmix locarb 28g ja cashew pähkinöitä hirveän määrän.. et usko miten masensi eilen illalla.. enpä ainakaan toista tätä enää :) sun blogi on ihan super inspriroiva ja plussaa on se että otaat ruuista kuvia ihanan näkösiä ja postaat joka päivä etkä vaan kerran kuussa :D

 27. Mulle tuli mieleen siitä Superdieetin Piiasta, että onkohan hänen kilppariarvonsa oikeasti kohdillaan (joidenkin lääkärien mukaan viitearvoissakin olevissa arvoissa voisi olla vähän korjattavaa). Varmasti hän nimittäin noudatti ohjeita, ja masentui siksi, kun paino ei tippunut niin paljon kuin olisi kuulunut. Sääliksi kävi kyllä. :o( Tykkään kyllä tuosta ohjelmasta, mutta mun mielestä asenne on aika ankara, jos paino ei tipu juuri niin paljon kuin pitäisi. Onhan 12 kiloa puolessa vuodessa kuitenkin oikeasti hyvä tulos, vaikka enemmän olisikin toivonut tiputtavansa. Nyt täytyy kiiruhtaa töihin, vaikka olisi ollut enemmänkin kirjoitettavaa. ;o)

  • Jatkanpa nyt tähän perään. Niin masennusoireetkin olisivat sopineet hyvin sen Piian kilppariongelmien kanssa. Mulla itselläni ei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta olen kuullut monista tapauksista, joissa on arvot periaatteessa normaalirajoissa, mutta kuitenkin liian alhaiset, jonka takia painon pudottaminen on todella vaikeaa ja masennuskin jyllää. Masennushan on yksi kilpparivaivojen oireista myös. Toivottavasti hän nyt selvittää sen asian perin pohjin. Itse en jotenkin jaksa uskoa, että pelkkä mieli saisi laihdutuksen hidastumaan niin totaalisesti, mutta mistäs sitäkään tietää…

   Olet todella hoikan näköinen noissa uusissa kuvissa! :o) En kyllä itse näytä mielestäni yhtä hoikalta kuin sinä, vaikka samoissa indekseissä mennään. On mullakin kyllä tiivistymistä tapahtunut selvästi, ja kilojakin tippunut kaksi, mutta niissä on mukana varmaan 1,5 kg nestettä, kun olin syönyt niin paljon alkupunnitusta edeltävänä iltana. ;oD

  • Juu eipä sitä tiedä mitä taustalla oli, oliko jotain terveyspulmia, masennusta vai mitä. Mutta tosiaan ne kaikki vaikuttavat myös onnistuneeseen laihduttamiseen niin saa olla onnellinen, että on itse ”päässyt näin helpolla”!

   Hyvältä kuulostaa, oli nesteitä tai ei! Tiivistyminen on päivän sana, sitä samaa mäkin haluan!!! ;)

 28. Oi miten hyviltä noi sun leivät näyttää….kuola…

  Mut joo, niin kuin sulle jo sanoin nii se ottaa muutaman päivän että pää tottuu pienempiin hiilarimääriin. Kroppahan tekee mitä pää käskee eli nyt vaan pidät nupin koossa :) tää on hyvää harjoitusta kisadieettiä varten!

  Kyllä mullakin tekee harva se päivä mieli leipää ja vaikka sun mitä mut tiedän että jos niitä mättäisin niin olo muuttuisi energisestä väsyneeksi sekä henkisesti että fyysisesti. En olis uskonut mut mun kroppa ja päänuppi toimii erinomaisesti vähemmillä hiilareilla. Ja mä olen tottunut syömään hiilareita n. 300g/pvä! Nyt mennään 100 grammalla :)

  Mitä tulee tuohon keskiviikon Jutan ohjelmaan niin toivon että se Piia katsoi jakson itsekin ja ymmärsi tilanteensa. Mielellä ja positiivisella asenteella on äärimmäisen suuri merkitys kropan toimintaan. Mä olin itsekin ennen melkoinen negatiivi-taavi mutta nyt sjattelumalli on selkeästi alkanut muuttua ja hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Vaikken mikään itserakas olekaan niin muistan päivittäin kehua itseäni saavutuksista ja se näköjään auttaa :) kyllä itseään pystyy muuttamaan, aikaa se vie mut pystyy kuitenkin.

  Mä haluun kans nähdä niitä vaatepostauksia!

  • Mä mietin sua ens kerralla ja sun sanoja!! Etenkin tuota et on hyvää harjoitusta kisadieettiä varten!!! Poraan sen mun mieleen :) Motivaatiota :D

   Ja mahtavaa että oot noin pitkällä ajatusmallin muuttamisessa parempaan suuntaan! Se onkin hyvä tiedostaa ja lähteä työstämään noin! Mahtavaa Jonna! :) Sähän oot ihan aurinko jo :) Ainakin mun mielestä!

 29. Mä yritän tässä kovasti meittiä, oliko mulla koskaan ns. rakkautta leipään. Ekalla dieetillä leipä tippu kokonaan pois, oli vähän aikaa pois, keksin sen taas ja se taas tippu ihan normaalilla ruokavaliolla pois, mun suhde leipää oli kadonnu :D Tai oikeestaan en enää pystyny perustelemaan ittelleni, mitä järkeä leivän syönnissä on.. Ku saman energian voi ottaa pastasta yms. Mut ehkä tähän vaikutti myös yhden hengen ruokatalous, ne leivät tuppas pilaantumaan..

  Mutta toisaalta, karkkiahan mä en pysty vastustamaan, että eiköhän se ihan jokaisella ole ne omat mieliteot (ihan sama mitä ne väittää..), voit lohduttautua sillä, että repsahtaminen leipään ja makaroonilaatikkoon on paljon parempi ku 300g irttareita, samoin jatkaminen huomattavasti helpompaa! Ei se repsahtaminen, vaan niitten määrä ja miten siitä eteenpäin..

  • Joo mäkään en syö enää leipää läheskään niin paljon (tai ei niin paljon tee mieli) mitä aiemmin. Mutta kaikki ei muutu hetkessä joten ehkä tääkin asia muuttuu vielä edelleen :)

   Ihanaa kannustusta, kiitos siitä! :) ja jotenkin alkoi tekemään mieli irttareita -mikä ihana sana! :D Nam!

 30. Oon joka kerta yhtä hämmästynyt sun muutoksesta <3

  Mulla iski kans ahdistus sen Pian puolesta ja harmitti hänen minäkuva. Ite oon pohtinu samoja asioita todella paljon ja yritän jatkuvasti taistella sitä ”minä olen läski”- ajatusmaailmaa vastaan. Helppoa se ei ole enkä vieläkään tiedä, kuinka näkis itsensä oikein. Mutta eiköhän se siitä, kun ole oppinut tiedostamaan ongelmani :)

  Sama ongelma isojen vaatteiden kans! Onneks ei tarvi olla edustuskelpoisena kovin usein ku töissäkään ei tarvi olla hienona, kun kaikki on päivän päätteeks lasten ruuissa, räässä ja puklussa :D Mulla ei oo jemmassa enää pienempiä vaatteita, joten on kovat shoppailut keväällä edessä :D ensimmäistä kertaa menossa kohti oikeasti hoikkaa minää.

  • Ihana kannustaja oot myös sinä muru! <3

   Mahtista että oot kans jo parempaan päin ja muuttanut sun ajatusmaailmaa! :) Kiva kuulla! Ja et elämäntapamuutos etenee noin hienosti! Jee!

 31. Mulla on jäänyt hiilarihimot. Mutta rasva himottaa, voisin elää avokadoilla ja suolapähkinöillä. Kohtuudella syön niitäkin. Mutta paino putoaa ;)

 32. Moikka :) Mulla on nyt 3 viikko laihdutuskuuria takana, tai lähinnä siis ”elämäntapamuutosta” jonka ansiosta myös toivon laihtuvani 10 kiloa. Nyt on siis 3 kiloa lähtenyt. Mä en punnitse ruokia, enkä muutenkaan ole niin tarkka näissä asioissa kun mun haave ei ole fitnesskroppa vaan hoikka, jossa tunnen oloni hyväksi. Esimerkiks syön melkein joka päivä ainakin yhden leivän. Muutoin aikalailla samanlailla miten sinä, mutta en vaan punnitse ruokia. Sitä olenkin nyt miettinyt, että pitäiskö mun alkaa punnitsemaan ruoat… Nyt viikon pudotus oli vaan -700g eli pienempi mitä aikaisemmilla viikoilla.

  Syön kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja suurinpiirtein näin per ateria: 1dl tummaa pastaa, reilu 1dl paistijauhelihaa, sit kasviksia oisko pari dl. Vettä ruokajuomana. Miltä toi kuulostaa sun korvaan? Tuo määrä siis?

  • Alussa lähtee enemmän ja 700g viikkopudotus on tosi hyvä! Oo tyytyväinen vaan ja jatka samaan malliin :) n.150g on oikein hyvä määrä jauhelihaa kun oot just aloittanut :) Juuri noin! Pastaa vois olla enemmänkin vai tarkoititko kuivapainoltaan(määrältään) desiä?

   Tsemppiä eteenpäin :)

  • Joo oon siis sillä Fitfarmin nettivalmennusohjelmalla nimeltä superdieetti. Siinä on annettu ruokavalio 6 viikoksi :) Nyt on kohta 3 viikkoa takana :) muuten noudattelen sellaista ”body-ruokavaliota” =)

  • Helmi on puhdasrotuinen itäsiperinlaika ja Antton sekarotuinen jonka emä on harmaa norjahirvikoira ja isä suomen pystykorva (jossa on vähän saksanpaimenkoiraa) eli Ansu on meidän rakas seropi ;)

 33. Täällä kommenttiboksissa puhutaan näköjään paljon tästä leipäasiasta… Itse oon laihduttanut syöden leipää ja hyvin on paino pudonnut!:D En siis vehnäsämpylöitä (paitsi herkkupäivänä kerran 2 viikossa suunnilleen), mutta normaalia ruisleipää. Mulla on oikeestaan ollu 2 vaihtoehtoista aamiaista; tää perus kaurapuuro raejuustolla+mehukeitolla, jota sinäkin näytät suosivan tai sitten ihan ruisleivät. Ja ruisleipien eduksi voin sanoa, että mun mielestä ne täyttää samoilla kaloreilla pidempään kun kaurapuuro!:o En sitten tiedä olenko ainoa joka näin kokee. Varsinkin jos kaurapuurosta jättää sen raejuuston pois niin nälkä tulee tosi nopsaan. Ruisleivässä kuitenkin kuituarvot yms kohdillaan, en missään nimessä edes pyri niitä siis jättämään pois ruokavaliostani. Toisaalta en vedä niidenkään kanssa överiksi vaan päivässä menee n 3 siivua keskimäärin, joskus tosin enemmänkin.

  • Mä söin vielä viime vuonna kans aika paljon leipää. Ruisleipää oisin halunnut syödä enemmänkin mutta imetyksen takia joudun karttamaan sitä niin leivän syönti väheni sitä kautta. Nykyään pidän ultimateherkkuna paahtoleipää oivariiniilla ja juustolla. Ne tuoksuukin niin hyvältä kun laitan vaikka lapsille :) Vanha-minä popsis aina lasten jämäleivät joista on yksi pala haukattu :)

   Musta leipä sopii myös laihduttajan ruokavalioon koska ylipäätään kannatan hiilihydraattien mukana pitämistä ruokavaliossa :) Fitness-urheilu ja siinä vaihtelevat kaudet (off ja dieetti) sit on asia erikseen. Ja nyt kun koitan tosissaan muuttaa kehon rasvaprosenttia niin oon huomannut et parempi unohtaa se leipä päivittäisestä ruokavaliosta, syön sitä herkästi liikaa. Kaurapuuroa kun ei millään söis kolmea lautasellista ;) Kuulostaa et sulle sopii tuo juttu, mikä on kaikista tärkeintä! Kun löytää itse balanssin syömiseen niin tulosta tulee! :) Suomalainen ruisleipä kunniaan!

 34. Heippa! Jos oikein olen ymmärtänyt niin noudatat tällähetkellä superdieetin ohjeita?
  Mitenkä silloin voit syödä lounaalla ja päivällisellä noita leikkeleitä? mitä leikkeleitä käytät ja mitä niistä katsot?

  Kiitos ihanasta ja piristävästä blogistA! :)

  • Söin vähärasvaista täysliha leikkelettä. Niitä ei varmaan sd:ssä suositella eli olin kapinallinen. Ei musta kannata kaikessa ottaa mallia :)

   Ole hyvä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta