Äiti on vähän väsy

Viikonloppu on mennyt tosi nopeasti vaikka päivät on olleet pitkiä ja raskaita. Mulla oli siis ensimmäinen viikonloppujakso PTCA personal trainer koulutusta ja olen nyt virallisesti myös PT-opiskelija! Preppasin molemmille päiville kolme ateriaa mukaan ja söin niitä tunnollisesti kylmälaukusta aina kun edellisestä ateriasta oli kulunut kolme tuntia. Täytyy vähän kehaista, että se 6 pack Fitnessin kylmälaukku oli todella kätevä ja vielä 10 tunnin jälkeen illalla se oli edelleen viileämpi kuin moni jääkaappi! Ruoka säilyi todella hyvin ja tuun ehdottomasti käyttämään laukkua jatkossakin.

 
Ruokailu on pysynyt viikonlopun todella kurinalaisena ja siihen yhdistettynä vaativa aivotoiminta on vienyt energiaa aika hyvin. Kun pääsin tänään kotiin kaupan kautta joskus seitsemän aikaan olin ihan nuutunut. Muutama välipäivä treeneistä on tuntunut jo senkin vuoksi, että superdieetissä on saanut vähemmän ruokaa ei-treenipäivinä kun tuoremehut ja banaanit kuuluvat vain harjoituksen yhteyteen. Ratkaisin illalla ongelman niin, että päätin tehdä viikon 5:nen lihaskuntotreenin ihan vain niiden ruokien vuoksi. Osaksi halusin korvata torstaina kesken jäänyttä kuntopiiriä kun sitä ei voi ihan laskea kokonaiseksi treeniksi.
lauantaina koulutuksessa
kyllä bloggaaja peilit löytää ;)
Ja samantien kun levitin jumppamaton ehti Hempukka tulla siihen pyyläämään…
 
 
Viikon liikunnat:
 
maanantai: aamulenkki + EFBW(extra fatburning workout) kotitreeni
tiistai: aamulenkki + EFBW kotitreeni
keskiviikko: aamulenkki + EFBW salitreeni 1
torstai: EFBW salitreeni 2 
perjantai: 
lauantai:
sunnuntai: EFBW kotitreeni + 20min aerobinen (iltalenkki)
 
Tällä viikolla sain myöskin tehtyä kaikki superdieetin treeniohjelmaan merkityt lihaskuntotreenit mutta yksi aamuaerobinen jäi väliin. Oon kyllä lenkkeillyt päivisin koirien kanssa mutta niitä ei tässä listassa ole. Ruokapuoli menikin aikalailla pilkulleen mitä nyt söin vahingossa vääriä vihreitä vihanneksia ja muutaman kirsikkatomaatin. Huomenna on taas punnituspäivä ja merkkailen sitten tuonne sivuun viikkopudotuksen. Kaiken kaikkiaan rankka viikko vaikka nuo lihaskuntotreenit ovat olleet kestoltaan vähän lyhyempiä kuin ne salitreenit joita tein ennen tätä ohjelmaa. Ensi viikoksi vähenee hiilihydraatit entisestään kun taas kuntopiiriin tulee lisää kierroksia ja toistoja. Huh heijaa! Onneksi nautin joka hetkestä, vaikka ei tämä ihan helppoa oo… Silti on sellainen olo, et jos olin aiemmin päättäväinen niin nyt mua ei estä enää mikään. Mä selviän ilman herkkuja ja napsimista! Haluan tätä niin paljon!
 
Mites muilla? Oliko hyvä viikko?!
 
Öitä!
 
Anna

42 vastausta artikkeliin “Äiti on vähän väsy”

 1. Hieno viikko! :) Mullakin on ollut! Juu ei mitää lipsumisia! Vähän ”piti” (lue: halusin) säveltää lauantaina siinä muodossa, että mentiin leffasta syömään raflaan. Kotona ei ois ollut ees mitään valmista ja nälkä jo painoi, joten se oli hyvä ratkasu :) Sain raflasta oikein hyvän annoksen maultaan ja SD:tä ajatellen: Erittäin vihreä salaatti (paria tomsua ja paprikapalaa lukuunottamatta) grillatulla lohella (kastikkeet erikseen) :) Hiilarit vähä jäi, mutta niinhän ne tulee jäämään jatkossakin joten ei varmasti kaada venettä yksi kerta. Nii nojoo… tänään oltiin ristiäisissä, ja otin sielä kyllä siivun kakkua ja karjalanpiirakan, koska en halunnut kertoo elämästäni kellekään yhtään mitään kun oon saanut aika tarpeekseni mun laihtumisesta puhumisesta. Aikas useesti on tultu ihmetteleen että onko mulla joku anoreksia tai jotain :S Päätin etten puhu tästä kellekään mitään ja näin tein! :) Ei tää oo mulle kuitenkaan mikään tovin kestävä dieetti vaan ihan elämäntapamuutos, joten kyllä se pari sukujuhlaa vuodessa kestää. Parempi näin kun tuo puheenaiheena oleminen :)

  Mut hyvä viikko on ollut täälläkin kaikin puolin! Saas nähdä vaan miten tuo ens viikko sitten menee :D Jännittää aika pirusti miten sitä jaksaa :D Jotenkin luotto on kuiteskin kova, että hyvin tulee meneen :) Ja uskoisin että tavotehousutkin sopii loppuviikosta (jos ovat ikinä sopiakseen)! Hienoo että toi laukku toimi, nyt tekee vaa enemmän mieli sitä :D Ihanaa viikkoo Annalle!

  • Aika ikävää jos sun läheiset on huolissaan esim. tuosta anoreksiasta. Eikö ne ymmärrä jos kerrot tavoittelevasi fittiä urheilullista vartaloa? :)

  • :D hah no ei varmasti. Sanovat vaan että älä enää laihduta ja kauhistelevat ihan tosissaan. Ja ovat kuulemma keskenään pohtineet että mikähän mulla on vialla :S Mutta saavat pohtia aivan rauhassa. Eilen oli kuitenkin mukavaa jutella säästä ja kummitytön koulumenestyksestä kuin laihdutusasioista, saati kuulla niitä ainaisia ”kyllähän sä nyt vähän voit ottaa” – suostutteluja. Sen verran sain kuulla että kuinka kamalaa on ku posket on ihan lommolla… Sitten aloinkin puhuun säästä ja kuinka eksyttii matkalla. Musta on tullu ny sellanen tässä vuoden aikana etten enää osallistu mihkään laihdutuskeskusteluihin vaikka kaikille tutuille onkin selvää että multa varmaan löytyis kompetenssia. Niistä keskusteluista on saanu niin tarpeekseen ku kaikilla on asioista omat mielipiteensä ja ne on vahvoja ja herkkiä kohtia usein, nii sit jos kertoo vaikka jotain vinkkejä miten itse on selvinnyt jostain tilanteesta/ongelmasta, niin oon saanut haukkuja siitä että ”ei mua tartte tulla opettaan, luuleksää etten tiä mistään mitään vai” :D Tällänen oli viimeks kun kaveri valitti vatsaongelmia ja ehdotin että jos se ois viljat/gluteeni (niinku mullakin) ja nyt me ei tyylii jutella enää yhtään mitään koska mä oon muikku kun yritin auttaa eli kerroin vain oman kokemukseni asiasta. Eiiii, eihän se nyt niin voi olla vaan tietysti halusin vaa päsmäröidä ja veetuilla. En ymmärrä, joten päätin etten enää keskustele näistä kenenkään kaa paitti blogeissa :) Viimeks työpaikan pikkujouluilla alko kans suuri laihdutuskeskustelu jota päädyin vaan kuunteleen. Tää on just tätä mitä oon monesti sanonu et koulutettu nuori nainen joka on laihduttanut/pitää huolta ulkonäöstään aiheuttaa jonkinlaista uhkaa ympäristöönsä. Tai ehkä se on sit se kateus :( Hyvin on menny kanssaelo nyt kaikenlaisten ihmisten kanssa kun ymmärtää olla keskustelematta mistään terveyteen tai laihdutukseen liittyvistä asioista sillon kun joku sellasen keskustelun aloittaa :)

   P. S. Tuosta koulutuksesta vielä niin kerran sukujuhlissa mummu minä ja mun mies juteltiin, muita oli kans lähettyvillä. Mummu sai serkulta raudasta taotun ruusun ja pohti mitä se mun serkku nyt opiskelee ja mikä siitä tulee, kun ei tiennyt mikä on artesaani. Yritin sit selittää että voi esimerkiksi takoo myös porraskaiteita ja mitä vaan metallista muotoilua ja mummu ymmärsi. Serkun äiti siihen sitten kovaan ääneen loukkaantuneesti ”Ei kaikki voi olla insinöörejä!”….. Mä ja mun mies ollaan… :DD Näinhän se on, ihan kuin me haluttas että kaikki ois ja muita ei sit arvostetakkaan. Great.

  • Huih mitä porukkaa :D Apua, mäkin pitäisin varmaan suuni kiinni jos aina ymmärretään väärin ;) Koita kestää Joan :)

  • Juu :D Siihen pitää vaan asennoitua oikein! :D Seuraavia juhlia odotellessa jotka on muuten jo 3vkon kuluttua. Sillon mulla on vastassa kummitytön mummu, jolle mun pitäis sanoa että kiitos tee riittää! Aaaahahahaha :DD No ei, kyl mä aattelin että yks tollanen poikkeus riittää. Ilmoitan niille asian jo etukäteen nii ei liikaa tarvi pohtia kahvipöydässä si ;)

 2. Ihanan positiivinen päivitys ja kiva, että ollut hyvä viikko. Täällä on mennyt ruokailuiden suhteen vähän kehnommin kuin esimerkiksi viime viikolla, pyrin syömään hiilaria vain treenipäivinä ja vähän iltapainotteisesti, mutta esimerkiksi eilen oli ihan lepoa vaan ohjelmassa (koirien kanssa kävin kyllä järven jäällä tarpomassa umpihangessa, mutta melko verkkaiseen tahtiin), mutta silti pidinkin karkkipäivän jo eilen enkä tänään. Ja söin pottumuusiakin. Liikuntojen suhteen on mennyt hyvin, ollut kaksi agilitytreeniä, kaksi telinevoimistelutreeniä ja yksi kotivoimapäivä, neljän päivän aikan. Kolme päivää rentoilua ja vain koirien kanssa käppäilyä on mulle ihan sopivasti, kun tarkoituksena on hiljakseltaan ehkä hieman timmiytyä ja enimmäkseen hommata lisää voimaa. Painoa ei ole tarkoitus oikeastaan pudottaa, heh. :)

  Olen vasta uutenavuotena blogisi löytänyt, mutta lueskellut myös vanhempia juttujasi. Olet kyllä tehnyt ison työn, tsemppiä sulle jatkoon!

  • Kiva kun oot löytänyt ja tervetuloa mukaan :)

   Harrastuksia sulla riittää ja ne kuulostaa mukavilta :) Mä siirtäisin ne hiilarit aina treenin jälkeen, oli se sitten päivällä tai illalla..? Se on paras aika niille :) Aamulle voi myöskin laittaa jos et halua pudottaa painoa. Kyllä ne voimatasot kasvaa treenillä jos syöt vaan sit tarpeeksi ruokaa :) Kiitos tsemppauksesta ja sitä samaa sulle!

 3. moikka taas. Mua kiinnostaa et mitä tossa sun sheikkeris on kun siel on jotain keltasta juomaa? Onko se joku jauhosta tehty juoma vai jotain limua….

 4. Ai vitsi mitä motivaatiota mä saan sunkin blogista ! :) Itsellä alko elämäntapa remontti 1.1.-13 ja tähän mennessä on tippunut -3,2kg,vasta,niin.. Kohta aloitan salilla käymisen kun saan salikengät postiin jne. :) Laihdutettavaa olisi 30kg.. Saa nähä kuinka käy. Mut oot kyllä melkonen mimmi ! :)

  • No mut yli 3kg kolmessa viikossa, se on tosi hyvin :)) Kyllä se siitä lähtee rullaamaan, usko pois! Kovasti tsemppiä sulle :)

 5. Onnea PT-opiskelijalle! Kerrohan paras vinkkisi painon jumitukseen? Täällä jumitettu jo useampi viikko.

  T. Annika

  • Viikot on vasta lyhyitä aikoja joten vastaus on varmasti sinnikkyys. Varsinkin jos on jojotaustaa niin laihdutus kestää ja kroppa pitää taukoja. Ei kannata luovuttaa! teet just niin kuin aiemminkin niin se menee ohi :) Treeniä, ruokaa ja malttia vaan, tsemppiä! :)

 6. Millanen oli eka viikonlopun koulutus? Kunnon kalvosulkeiset vai jotain muuta? :)

  Täällä usein kirjotat siitä SuperDieetistä. Ite en oo kokeillu mitään näitä FitFarmin ruokavalioita.. nyt kyllä huomasin, että siellä oli joku ”hanki lihasta” -ruokavalio. Osaisko joku sanoa minkä tyylinen sen on? Päivän kalorit? Vaihteleeko ruuat viikottain kuten kuulostaa SD:ssä tekevän(?)..
  Ite oon raskaduen jälken omassa tavotepainossa (168kg/61 kg), mutta ei haittais jos saisin lihasta näkyviin ja rasvaa vähemmäksi. Oon vaan niin paatunu syömään treenipäivästä riippuen 1800-2200 kcal/pvä ja herkutteluja on kerran viikossa jolloin kalorit nousee varmaan sinne 2500 kcal. Olis niin kiva kokeilla jotain toisen suunnittelemaan ruokavaliota esim sen 6 vkoa, että tapahtuisko muutosta… :) Eli kannattaako harkita tuota FitFarmin juttua?

  • Tää viikonloppu oli vähän tutustumista ja enemmän teoriaa. Muutama käytännön juttu kuten kunnon testaamista, ryhtianalyysiä ja alkukartoitusta. Ens kerralla on sitten kuntosaliviikonloppu :)

   Mä en oo tutustunut tuohon kyseiseen dieettiin mutta oon samoilla linjoilla fitfarmin kanssa ruokavalion ja treenien suhteen niin siksi suosittelen niitä. En osaa vastata siihen vaihtuuko ruokavalio viikottain tai paljonko kalorit. Kokeile ihmeessä :) Joskus sekin auttaa kun poikkeaa hieman omista rutiineista ja kehitys taas jatkuu nopeammin ;)

 7. Mahtavaa että olet saanut opiskelut aluilleen! :) Ja pakko taas sanoa, että näytät tosi hyvältä! Mulla on nyt puoltoista viikkoa diettiä takana, ja kiloja lähtenyt reilu 2. Motivaatio on parempi kuin koskaan!!! :) Ja itseasiassa tuntuu aika helpolta jopa. Mikä muhun on mennyt? ;) Pitäisi vaan nyt lenkkeily aloittaa, nyt on tää dieettiaika mennyt pelkällä ruokavaliomuutoksella, mutta näyttääpä silläkin paino putoavan aikas kivasti. Mut tänään kyllä lenkkarit jalkaan, vauva pakettiin ja ulos!

 8. Viime viikko meni oikkein hianosti, mutta maanantai aamu antoi kyllä semmoiset kyydit että saa positiivisuutta etsiä.. Noh, suunta vaan ylöspäin :) Mä en kyllä pääse yli tuosta miten pieneltä sä näytät. Herttinen sentään :)

 9. Pakko kanssa sanoa tuosta laihduttamisesta normaalipainon sisällä, että en kyllä itsekään viitsi juuri mainostaa. Tai lähinnä sanon että yritän saada muutaman kilon pois, jos tulee puhetta tai kieltäydyn herkuista. Oikeasti tavoite on lähempänä kymmentä.. Mutta ei viitsi kuunnella sitä kauhistelua joka ihmisiltä tulee siinä vaiheessa, kun en kuitenkaan näytä pahasti ylipainoiselta.

  Viikon liikunnat on mennyt hyvin ja lähestulkoon tavoitteissa. Perjantaina käytiin ystävien kanssa pubissa istumassa (join yhden) ja pienen valvomisen johdosta lauantaina oli veto niin poissa, ettei jaksanut treenata. Sunnuntaina tuli myös napsittua pikkuisen ylimääräisiä kaloreita ja sehän nyt harmittaa.. pöh. On muutenkin niin masentunut olo paksuista reisistä ja omasta peilikuvasta ettei mikään huvita. On just sellainen ’kaikki mulle heti nyt’ olo. Noh ehkä tämä tästä kun taas saa uuden viikon treenit käyntiin. Jaksetaan painaa!

  • Totta tuo, et laihduttaminen on hyväksytympää jos kiloja on reilusti. Ja jos ei niin siitä pahastutaan :/ Mäkin alan pikku hiljaa päästä siihen kategoriaan ;) Mut ei välitetä! :) Toisaalta vaikea olla hiljaa kun pitää julkista blogia, hah :DD

 10. Moro!
  Hyvinhän sulla on paino tippunut!
  Täällä lähdössä neljäs viikko sovelletuilla SD-ohjeilla.Painoa tippunut n.3 kg.Haluan niin nähdä taas mun vanhan hyvänolon painon,joka olisi 57kg.Nyt 64,8.Vappuna tällä menolla pääsen vitosella alkavaan painoon.Tiedän,että tahti hidastuu.Muistelen,että Jutta olis kirjottanut/sanonut joskus,että kisadieetillä hän antaa painonpudotukselle aikaa 300g/vk.Kivaa viikkoa!
  t.manta

 11. Mullakin loistava viikko takana :) ehkä en tulekaan kipeeks ja kroppa muuttui viikossa aika paljon. Aika kivasti alkaa jo lihakset piirtyä sieltä täältä esille!

  Et sä kyllä yhtään väsyltä näytä, päin vastoin! Yhtä freesiltä kuin aina ja toi sun tukka on kyllä upee! Tahtoo kans yhtä pitkän tukan ja jaksua myös laittaa sitä :)

  Tsemppistä muru <3

  • Naamakuvat oli lauantailta kun olin vielä fressi! ;) Huomas heti et paino laski kun ei pariin päivään treenannut. Nesteet lähti lihaksista ainakin! Ja kyllä tää muutenkin näyttäis nyt toimivan :) Tsemppiä sullekin eteenpäin!

 12. Mun pitää kysyä sulta yhtä juttua. Oon litessä ja nyt on tulossa tankkauspäivä kohta. Mutta viime pe oli kaverin polttarit ja tuli siellä juotua valkkaria enemmän kuin tarpeeksi. Mitään en syönyt kyllä mutta alkoholia meni. Oliko se mun tankkaus jo? Eihän siinä ollut todellakaan mitään kunnon hiilareita sun muita mitä fitfarmin ohjeissa tarjotaan tankkauspäivälle. Mutta mun kysymys siis kuuluu että pitäisitkö sinä kuitenkin sen virallisen tankkauspäivän joka on vain viikko eteenpäin tuosta ryyppyillasta vai jatkanko vain dieetillä ilman tankkausta koska repsuin jo? Juu ymmärrän että et ole ”virallinen” fitfarmilainen mutta en oikein kehtaa siellä kysyä ja toisaalta mä olen alkanut uskoa että sä tiedät näistä asioista ihan yhtä paljon:)

  • Kyllähän se vähän ohi meni, et pärjäisit taas muutaman viikon ilman tankkausta :) Alkoholi on kyllä tosi huono kun se ei palvele ollenkaan hiilaritankkausta mutta toisaalta sisältää paljon energiaa. Sun kannattaa pohtia ootko pysynyt koko viikon todella tarkkana lipsumattaa, 100% ruodussa. Silloin saattaisin tankata ohjeen mukaan (huom. sen oikean ohjeen :) Mutta jos oot yhtään lipsunut niin sit viikonloppu tiukalla ja odottaen seuraavaa tankkauspäivää! Tää on raakaa :) Veikkaan et fitfarmilta sanottais et ei tarvi tankata..?! Mutta mistäs minä tiedän =)

 13. Kuinka paljon pastaa/riisiä/perunaa syöt aterialla?Muuten,onko sulla omia vanhoja tavoitevaatteita?Mä just sovittelin farkkuja,osa mahtuu,mutta mä haluan mahtua myös niihin,joihin on matkaa reilu 5kg. t.manta

  • Aika vähän nykyään, ihan vain kaksi perunaa tai nyrkillinen riisiä. Ennen SD:tä söin enemmän, yleensä 40-45g kuivapainoltaan riisiä tai pastaa. Perunaa 170-210g :) Tavoitevaatteita ei oikein oo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta