Toistoa toistoa

Vinkkejä hyvään kuntoon pääsemiseen kysytään aina aika ajoin! Monelle aloittaminen on vaikeaa, eikä dieettaaminen meinaa onnistua viikkoa pidempään. Nyt kun olen itse tällainen ”kävelevä vinkki” niin voin jakaa salaisuuksiani :D Ensimmäinen niistä on toisto. Elämäntapamuutos ja kehonmuokkaus vaatii kaikessa tekemisessä toistoa päivästä toiseen. Ne on hetkiä kun tajuaa kaupassa, että montako kokonaista kurkkua syö viikossa tai kun näkee aamulenkillä saman tyypin aina samaan aikaan liikennevaloissa :) Silloin huomaa, että on saanut homman rullaamaan ja tulosta tulee. Yksi hyvä päivä ei riitä, vaan niitä pitää tehdä uudelleen ja uudelleen!

moneskohan naamakuva aamulenkiltä
ja kuntosalikäynti..?
Buahhah… Helmikuu 2012 :D
viime vuonna tähän aikaan
sama paikka, eri muija
helmikuu 2012 -tosi söpö päärynä :) varsinkin nuo pullonkaulahartiat…
 
tammikuu 2013
2/2012
 
eilen,
tein Superdieetin EFBW salitreeni 1:sen
 
hiukset kiharalla eli workout done!
 

Mua ihan vähän ärsyttää ihmiset jotka on vaikka viikon tai kaks dieetillä ja lopettaa kun se ei toimi… Aineenvaihdunta saattaa olla niin jumissa ja sekaisin *askan mussuttamisesta, että ei kannata niin nopeasti luovuttaa. Kuukauden kun kokeilee niin varmasti tulostakin alkaa tulemaan. Toinen vinkki liittyy melkein samaan kun ensimmäinen eli se on kärsivällisyys. Uusiin elämäntapoihin totutteleminen on vaikeaa ja sitä saattaa huomaamattaan ”tehdä” siitä mistä aita on matalin. Kun vertaan mun viime vuoden ja tän vuoden superdieettiä niin huomaan esimerkiksi itsessäni sen eron. Viime vuonna en todellakaan pysynyt tahdissa ja tehnyt kaikkia ohjelmaan kuuluneita treenejä. Tein sen mukaan mitä silloin pystyin ja yritin parhaani. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä ja samaa pätee siihen kiinteään unelmakroppaan. Asioita oppii kokoajan vaikka tuskin tässä täydelliseksi tulee :) Mutta jos ruokavalio on yli 90%:sti kunnossa niin sekin on jo paljon! Ja niin kuin siinä Ilonan lehtihaastattelussa sanoin, jos syö herkkuja perjantaista sunnuntaihin niin viikkoon ei jää kovin montaa laihdutuspäivää… Ole kärsivällinen! Niin kovin vaikea asia, että ei ihme että kuuluu seitsemään taivaalliseen hyveeseen :)

 
 
 
iltapala tulossa
kaikki kipossa
lopullinen sotku

Kolmas vinkki voisi olla vedenjuonti. Myös vedenjuonti on sellainen jota luulee helposti juovansa enemmän. Oletko koskaan laskenut vesimäärää? Niin että laitat vedet pulloihin tai kannuun ja kaadat aina siitä ja päivän lopussa lasket montako kannullista joit? Yli kolmen litran juonti vaatii niin paljon vedenjuontia tasaisesti pitkin päivää et itse ainakin huomaan etten jaksais syödä yhtään enempää kun maha on ihan täynnä vettä aina aterioiden välissä. Ei silloin tulis mieleenkään mennä jääkaapille… Ihanan bikini fitness kisaaja Riinan blogissa neuvottiin hyvin esimerkiksi herkkuhimon suhteen juomaan vettä. ”Jano saattaa hyvinkin laukaista makean nälän. Jos herkkuhammasta kuitenkin kolottaa, juo vaikka 1,5 litraa vettä ja haasta herkkunälkä!”(postaus). Vedenjuontiin liittyen muistutan varsinkin paljon treenaavia lisäämään ruokaan suolaa, että suola-nestetasapaino pysyy kunnossa. Parasta siihen on luonnollisempi ruususuola tai merisuola jota ei ole puhdistettu kaikista mineraaleista.

 
 
 

Viimeisenä sellainen, että tee elämäntapamuutoksesta sellainen että se sopii arkeesi ilman suurempia ponnisteluja! Elämässä on muutakin ja nauti asioista, jotka eivät sisällä syömistä. Ulkoilu ystävien kanssa, lasten kanssa puuhastelu tai vaikka lemmikkien lenkittäminen. Tee muutoksesta osa arkea, pian et enää kaipaa vanhaan takaisin.

Anna

75 vastausta artikkeliin “Toistoa toistoa”

 1. No olipa hyvät neuvot ! Allekirjoitan ne kaikki.
  Tuo toisto ja periksiantamattomuus on kaiken avain avain. Ja se on se kaikista vaikein.
  Ihania kuvia !

 2. Mieletön muutos sulla kyllä! :) Vau!

  Allekirjoitan myös kaikki neuvot! Mielummin 100 samanlaista salilla puuhastelukuvaa puhelimessa kuin ei yhtään, jolloin tiedän itse, että siellä salilla on tullut käytyä se sata kertaa sitten ainakin :) Toisto ainakin itelle on se tärkein elementti tässä :) Toistojen kautta muuttuu ajattelutapa ja tekeminen.

  • Toi viimeinen lause on niin totta, vasta kun toistaa tarpeeksi monesti niin saa ajattelutavankin muuttumaan, varsinkin pysyvästi!

 3. missä päin asut? oot kyllä hyvässä kunnossa jo.. itse en laihduta, treenaan, zumbaan vaan kotona.. haluaisin niin paljon päästä kyllä salillekin käymään mutta ei yksinhuoltajana paljon minnekkään pääse… ihan suht hyvässä kunnossa nytkin, olis vaan kiva tietää miten hyvässä kunnossa olisi sitten kun pääsisi kunnolla treenaa jne :)

  • Pakko kommentoida.. Täällä on 2v10kk tytön yh-äiti, joka on käynyt puolen vuoden ajan neljä kertaa viikossa salilla – tytön kanssa :) Eli se yh-äitiyskään ei aina estä asioita… :)

  • Mä asun Helsingissä :) Ite oon käynyt salilla sekä vauvan, että leikki-ikäisen kanssa. Vauvana vaunuihin ja täsmää uniaikaan tai siihen kun on rauhallinen. Isommalle leluja tai vielä isommalle läppäri/iPad tms. mukaan :) On myös saleja joissa on lapsiparkki mut itse en oo sellaisella käynyt. Kovasti vaan luovuutta järjestelyihin :) Kannattaa kokeilla!

  • mulla on kaksi erittäin vilkasta lasta 1v 8 kk ja 3 v, ja ei varmasti kyllä onnistu paikalla pysyminen edes videoiden avulla.. Onnistuisi jos olisi joku toinenkin aikuinen mukana mutta ei muuten.. ja tähän tottakai vaikuttaa sekin kun jotkut ei tykkää lapsista mukana salilla.. Lapsiparkillisisen salin aion ottaa heti kun raha tilanne sen sallii.. mutta onneksi on kotitreenit ;D jillian michaelsin treenivideot jne….

 4. Kiitos tsemppauksesta!

  Toi sun pudding näyttää lumoavalta, aivan kuin joltain planeetalta avaruudessa:) Söin eilen fastin suklaavanukasta, tai ahmin sen. Koostumus vähän tökki alussa mutta kun alkuun pääsi niin tällaiselle suklaaholistille se oli nautinto. Eihän se mitään jackya ole mutta ei ole tarkoituskaan. Hyvin vie suklaahimoja pois.

 5. Hei! Täällä olisi kymppikilon tiputus edessä ja suurin ongelma näyttäisi olevan suklaa. Muuten ruokavalio menee todella hyvin, olen tuolla superdieetillä ja suklaatkin saivat jäädä. (Okei, myös treenaaminen on ollut nyt poissa kun olen ollut sairaana, mutta sitä ei voi laskea suureksi perusongelmaksi). Yhtäkkiä kuitenkin ymmärsin jotenkin, tai sanotaanko että koin tällaisen valaistumisen hetken ;) Olin ollut vähän allapäin ja harmitti hirveästi (ennen sd alkua) tämä painoasia, kun olen kuitenkin aiemmin ollut hyvässä kunnossa. Ja siinä sitten ymmärsin, kun kävi mielessä taas suklaansyönti, että eihän se sillä ratkea! Turhaan tässä enää märehtimään sitä, että peilikuva ja miellytä, vaan ois aika oikeasti tehdä jotain! Eli jättää ne suklaat sinne kauppaan, mikä on se mun suurin kompastuskivi! Nyt palautan tämän valaistumisen hetken aina mieleen, kun tekee mieli tätä epäterveellistä ruoka-ainetta.
  Tämä toisto on tosiaan kyllä tärkeää, kun toistaa jotain tarpeeksi, niin sitten se muuttuu tavaksi. Ja uusien tapojen oppimisestahan tässä on kyse, vanhat mallit romukoppaan. Mullakin oli kummallinen tyyli, äitiyslomalta jäänyt kun piti todella paljon valvoa kipeän lapsen kanssa koko eka vuosi, että kävin ostamassa suklaata kun väsytti jne oli ollu erityisen rankka yö ja ehkä päiväkin. Nyt kun lapsi on jo tarhassa, niin eihän näitä ”rankkoja hetkiä” niin paljon ole muutoin kun lapsi on sairaana..ja vasta tarhan aloittanut lapsihan on sairaana melkeen koko ajan. Eli melkosta suklaanpuputusta. Nyt kun tämän asian tiedostaa, niin oli helppo itse heti tarttua tähän ajatukseen, että taidan virkistykseksi pikemminkin juoda vettä ja keittää kahvit =)
  Ja pakko vielä sanoa tuohon vedenjuontiin, että mulla tulee nälkä jos on jano. Monesti kun juo vettä, niin huomaa että olikin jano eikä nälkä ollenkaan (tämä myös siis silloin kun ei dieettaa). Tuo kolme litraa vettä on kyllä tosiaan niin iso määrä, että sitä saa ihan urakalla juoda mutta se kyllä auttaa sitten vaikka ois vähän oikeestikin nälkä turhan aikaisin.
  t: Lila
  P.S. Mukava katella noita kuvia, onneksi niitä on niin paljon! Erityisesti, kun ne on näin muutoskuvina laitettu..todella motivoivaa ja tulee itsellekin sellainen mielihyvän tunne! =)

  • Joo hyvä että oot ymmärtänyt mistä on kyse! Siirrä se toisto sinne kauppaan: mietin miten toistat kaavaa, että et ostanut yhtään suklaata :) Ja kun sitä ei ole niin kotona on paljon helpompaa! ;) Kovasti tsemppiä, tiedän että suklaa voi koukuttaa monia pahasti mutta pääset siitä kyllä irti kun uskot itseesi!

  • Kiitos, toistelinkin eilen tossa kuumeissani että sairastaa voi ilman suklaatakin. Ja tätä toistetaan, niin ei tarvi jatkossakaan sitä suklaata sairastellessa. Hyvin meni, jotenkin tuntuu että jollain tasolla sitä keksis tekosyitä. On muuten jännä kattoa tota superdieettiä, kun Bull ja Jutta ihmettelee, että mitä kaikkea ne ihmiset sisuksiinsa tunkeekaan. Siinä voi itekin miettiä, että niinpä..parempi vaan pysyä ohjeissa =) Lila

 6. Hei !

  Miten muuten venyttely kuuluu sun treeniin ? Haluisitko tehdä postauksen liittyen venyttelyyn ja siihen miten se kuuluu sun treeniin jos kuuluu :)

  – J

  • Venyttelen salitreenin alussa nopeasti kun verryttelen ja iltaisin vähän jos on joku paikka kipeänä. Oon todella taipuisaa sorttia takareisiä lukuunottamatta niin venyttely jää ihan liian usein. Niin vähäistä se on, että siitä ei paljon postausta siis irtoais! :D

 7. Hyvä kirjoitus. Sinähän olet vielä mielestäni aika nopeasti saanut langat käsiisi tässä laihdutus- ja elämänmuutosjutussa. Ensimmäisenä pitäisi kaikkien ymmärtää että laihduttamiseen pysyvästi on ainoa keino se ymmärrys, että paluuta entiseen ei ole. On pystyttävä tekemään muutoksesta pysyvä elämäntapa. Mun neuvo on että kannattaa miettiä mitkä on ne lihomisen syyt itsellä ja mistä niistä on valmis luopumaan pysyvästi. Ihan oikeasti pysyvästi! Turha kuvitella että muutaman kuukauden kun laihduttaa niin sitten voi taas syödä sipsiä. Ihmiset eivät aina ymmärrä että saattaa mennä vuosia että saa kaikki palikat kohdilleen ja uuden elämäntavan solahtamaan arkeensa oikealla tavalla. Itsellä kesti vuoden ensin harkita, pohtia ja kerätä tietoa ennen kuin olin valmis muuttamaan mitään elämässäni. Sitten laihdutin 15 kiloa. Siitä on nyt jo kaksi vuotta. Nyt olen vasta päässyt siihen pisteeseen että päätös viimeisten kilojen karistamisesta on syntynyt. Saattaa kestää kauan ennen kuin on valmis oikeasti sitoutumaan seuraavaan vaiheeseen. Kun kaksi vuotta yritti puoliteholla sitä niin nyt on jo niin kypsynyt että tekee mitä vaan että haluamansa muutos toteutuu. Kyllä sitä silloin muutama vuosi sitten laskeskeli kuinka monta kuukautta menisi että pääsisi unelmakroppaansa. Olisi pitänyt ymmärtää että siihen menee vuosia, ei kuukausia. =)

  • Hyviä neuvoja ja kiva kuulla sun tarinasi! :) Me kans Saran kanssa naureskeltiin joillekin vanhoille postauksille missä oli et kohta ne vatsapalikat näkyy ;) No ei oo näkynynnä :DD

 8. Heiii! Mikä sykemittari sulla on? :) Mua kiinnostais kovasti vähän motivaattoriks ja tsemppaajaks ostaa sykemittari, mutta oon ihan hukassa niitten kanssa. Mitä ominaisuuksia tossa on ja ootko tykännyt? :)

 9. Sun blogia on kiva lukea. Olen vasta aloittanut muutama päivä sit seuraamaan tätä, kun aloitin elämäntapa remontin. Joo haastetta on, mutta ajattelen näin, ettei tämän pidäkkään olla helppoa, että muistaa pahoina päivinä, ettei päästä repsahtamaan. Ei tätä huvikseen aloita alusta :)
  Mulla on taustalla paljon sairauksia mitkä vaikeuttaa liikkumista. Mutta aloitan pikku hiljaa, ja tosiaan kunto on miinuksella niin pahasti että hävettää :)
  Kiitos näistä vinkeistä ja tsemppauksista mitä kirjoittelet tänne! Kivoja kuvia on myös kiva katsella :)
  Tsemppiä sinne myös, olet tehnyt todella hienon työn!

 10. Tulipas hyvään väliin tämä :D Mä täällä oon eilisillasta saakka paininut sen kaa, että nyt tästä muuttui dieetti. Eiliseen saakka on sujunut tosi hyvin, niinku ei oliskaan millään ruokavaliolla. Mut sitten se muuttu. Mulla alko vatsa toimiin tällä viikolla normaalisti, kun tajusin vaihtaa kuitulisän pellavansiemeniin (ihan luvalla :). Se näyttää tarkottaneen myös sitä että se aineenvaihdunta käy nyt punasena. Nälkä on usein käyvä vieras, ruoka-annokset eivät enää tunnu isoilta eikä tunnu että tässä tulis kokoajan syötyä vaan päinvastoin. Ens viikonloppuna mennään leffaan ja huomasin jo suunnittelevani, että palkinnoksi (??) voin ostaa ihan pienen karkkipussin kyllä, tai edes tikkareita pari. Huh! En missään tapauksessa tee niin, ellei Bull satu lisäämään karamellia tonne listaan :D

  Nyt pitää vaan aatella niitä tavotteita, pitää se päätös, että ei ole vaihtoehtoja, pitää pysyä ilosena ja positiivisena eikä missään tapauksessa kiukutella lähipiirille tai muutakaan sellasta. Nyt mennään täysiä maksiminopeudella, eikä hidasteta, pysähdellä eikä varsinkaan peruuteta. Tässä oon aatellu, että mua auttaa se, että jätän huonot motivaattorit pois, eli esimerkiks vaa’an. Mitä merkitystä sillä luvulla on?! Hyppään sinne vaikka sitten SD:n loputtua! Peilistä oon nähnyt jo muutoksen, mutta kun vaa’alla (ei-digitaalisella…) ei oo tapahtunut mitään, niin se masentaa vähän. Eli olkoot! Huono motivaattori tai paremminkin myrkky on myös se, että pyörittelee noita että ”mitä jos mä vähän sitten kun…”. Ei näin, vaan päätin jo että saan käydä ostamassa irtokarkkipussin SD:n jälkeen jos tahdon ja herkuttelen yhden päivän ja sit me käydään ystävänpäivänä jossain kivassa ravintolassa ja syön mitä haluan :) Ja se on siinä. Sit seuraava ”vapaasyöntipäivä” onkin sitten kun mulla on taas siihen lupa :) Kolmas huono motivaattori on liian kireet vaatteet, joilla ei oo mukava olla. Sellasissa sitä tuntee ittensä tarpeettomasti läskiksi ja se vie sitä pohjaa näiltä arjen valinnoilta ja päätöksiltä. Tarkoitus olisi kuitenkin samalla oppia tykkään omasta ulkonäöstään entistä enemmän, ja ihan jokaisesta kohdasta, eikä sitä tietenkään edistä jos vaatteet eivät istu kun ne ovat väärin leikattuja tai väärää kokoa.

  Kyllä tää tästä varmasti. Vähän shokeeras että iski tollee yhtäkkiä ja kelkan suunta vaihtukin kiviselle polulle ihan hetkessä. Kaikesta saa kuitenkin irti jotain hyvääkin :) Onpahan motivaattoria mennä treenaamaan vähintään se mitä käsketään, sillä silloin saa nauttia hedelmien ihanasta mausta, puhumattakaan noista palautusjuomista <3 Mitä herkkuja! :)

  Puhuminen auttaa kuitenkin mua aina. Piru ja enkeli ne istuu tossa olkapäillä ja käy näitä keskusteluja, mutta tuntuu että piru on saanu nyt taas kovan tällin ja on tajuton :D Pian syön banaanin ja lähden treenaamaan hyvillä mielin ja saan sieltä lisäenergiaa ja hyvää oloa, niin jaksaa taas perjantaihin jollon on seuraavat treenit :DD Liikunta on mulle ainakin erittäin hyvä palkinto! Toinen mikä ois kiva ois jokin ostettava tavara kuten uudet vaatteet, mutta kun raha ei kasva puissa niin on hyvä että on jotain muutakin tapaa palkita :D

  Tänään meen aikaseen nukkuun niin huomena ei väsymys paina yhtään joka auttaa siihen, että on taas se oma ittensä innostunut ja motivoitunut :) Täysillä mennään tämä SD, sit pidetään yhden vapaasyöntipäivän ja yhden ravintolareissun mittainen tauko ja taas vaihdetta silmään ja menoks! Mä koitan tänään kans hikoilla noin ku sä :) Ei oo kyl vaikeeta näillä reeneillä :D Hyvää viikkoo Annalle! <3

  • Mä luin jo ton sun uudemman kommenttis ja kiva kuulla et helpotti jo olo ;) Tänään tuli Jutta ja Superdieetitkin! Kiva motivointiohjelma :) Mua kans motivoi treenata sen kun saa hedelmää, nams ;)

   Ihanaa treenintäyteistä loppuviikkoa :)

 11. Heippa Anna, ”virtuaaliystäväni”.
  Huomaan, että olen alkanut päivittäin seuraamaan blogiasi, koska minulta puuttuu ”real-urheilija ystävät” ympäriltä. Yksin olen pusertanut… Saan sinulta energiaa, iloista mieltä. Elämme melkoisen samanlaista elämää, jos nyt niin voi sanoa, että elämät olisivat samanlaisia. ;)
  Kiitos kirjoituksistasi, Anna. Ja anna palaa!

  A-Appelsiini

  • Syömällä usein pieniä annoksia ja lisäämällä liikuntaa eli kulutusta :) Liian pitkät ateriavälit on ihan nou nou :)

 12. Kiitos tästä postauksesta. Mä en jotenkin osaa syödä kahta lämmintä ateriaa päivässä :/. En tiedä sitten onko se huono juttu vai ei. Lapsesta asti tottunut yhteen lämpimään ateriaan ja ei vaan jotenkin nappaa :D Syön sen toisen aterian tilalta mielummin vaikka tonnikalaruisleivän tai jonkin rahka-annoksen tai vaikka pelkkää salaattia tai kasviksia vaan.. Muutenkin olen tosi paljon työnpuolesta tienpäällä joten sekin hankaloittaa.

  Tiedätkö hyviä normaali kaupasta saatavia protskupstukoita? Voisin ottaa varuilta laukkuun aina pari kun välillä tuntuu että jää päivän safkoja helposti välistä ja sit sortuuki kaikkeen mihin ei pitäis:)

  • Kyllä kaks lämmintä ruokaa on tarpeellisia etenkin jos haluat pudottaa painoa. Veikkaan että ne pienentävät/vähentävät siten myös napostelua! Hyvä protskupatukka on vaikka Leaderin So lo carb -patukka tai ProFX Lo Carb -patukka. Niissä ei oo paljoa sokeria :)

 13. Siis wow, mikä muutos! Olen seurannut blogiasi alusta asti, mutta näiden kuvien kautta nyt jotenkin konkretisoitui se, kuinka huikean matkan olet tehnyt vuodessa. Vaikka hymyilet paljon vanhoissakin kuvissa, uusissa suorastaan säteilet! En löydä riittävästi ylistyssanoja, joten totean vain, että olet upea, periksiantamaton nainen! :)

  Eelin

 14. Hienoa muutosta! :) Mulla on sellainen ongelma, että tuppaan juomaan vettä liikaakin, ihan koko ajan lipittämässä… Yleensä ihmiset unohtaa juoda, mutta itse olen kuin pesusieni veden suhteen. :D

 15. Vihdoin nyt kommentoin. Olen ollut koko ikäni ylipainoinen tyttö, ala-asteelta saakka. En ole oikeastaan ikinä isompia määriä pudottanut painoa, liikkunut silloin tällöin. Painoa oli hupshups kertynyt BMI 39 edestä. Lopullinen ratkaisu oli ennen vuoden vaihdetta ostetut suorat housut, jotka olivat isointa kokoa ikinä. Ikää on muutaman vuoden päästä 30 ja lapsiakin pitäisi tehdä.
  Asia kypsyi ja aloitin lukemaan blogiasi housujen oston jälkeen. Löysin GFG ohjeet ja niillä lähdettiin liikkeelle 2.1. Muutama päivä meni hyvin ja 6.1. päädyin ostamaan seuraavana päivänä alkavan superdieetin. Nyt on mennyt jo 14 päivää, painoa oli viikko sitten tippunut 2,5 kiloa (nesteitä :) ja olo on mainio. SD:n treeniohjeiden mukaan tehnyt, tosin kuten kuvasit, vähän niin kuin jaksaa.
  Tietysti tähän lopulliseen muutokseen vaikutti moni asia, uusi elämäntapa kypsyi pikku hiljaa. Haluan kuitenkin kiittää sinua syvästi siitä, että olet dokumentoinut alusta asti laihdutuksesi ja kannustanut minua (ja muita) eteenpäin, uskomaan itseensä. Edessä on vielä 30 kivistä kiloa, mutta uskon pystyväni siihen vihdoin!

  • No hei mahtavaa että pääsit liikkeelle ja oot mukana SD:ssä! Saat varmasti hienoja tuloksia! Selkeät ohjeet suoraan nenän eteen helpottaa kummasti urakkaa! Mun blogista löydät myös ne vanhat jutut kun painoin enemmän ja kannattaa käydä niitä lukemassa kun tekee mieli jääkaapille ;)

   Tsemppiä sulle ja kaikkea hyvää matkallesi! :)

  • Siis ihan alusta asti olen tosiaan tavannut koko blogin :) Pari viikkoa siinä meni ja miehellä meni jo hermot, kun koko ajan toljotin läppärillä/tabletilla :D Niistä se tsemppi eniten tuleekin, että alussa ei ole niin helppoa. Nyt se näytää jo sulla helpolta ja elämäntavalta, kuten kuuluukin olla!

 16. Voi niin ihana sinä!!! Mä oon varmasti yks maailman kärsimättömimpiä ihmisiä, kaikki mulle heti nyt, se tekee välillä elämästä vähän hankalaa… :D Tosi hyviä neuvoja, allekirjoitan kyllä!

 17. Sun blogia on aina niin kiva lukea! Muo kiinnostaisi, mistä olet hankkinut ja paljonko on maksanut tuo sinun sykemittarrisi? Olen ajatellut hankkia sykemittarin, mutta huonosta en haluaisi maksaa turhaan. :)

  • Kiva kun tykkäsit! Ihan hyvällä mallilla! Tosin vähän hitaasti etenee kun Linnea on niin pieni ja kotona vielä. Mutta nyt kevät onkin haasteita täynnä kun alkaa yliopiston päälle personal trainer opinnot :) Kesällä oonkin sit jo PT :)

  • Se on toffeen makuista puddingia (eli proteiinivanukasta) tehtynä rasvattomaan maitoon + mustikoita ja vähän soijalesitiiniraetta :)

 18. Huikee likka! …edelleen ;) Mulla meinaa nyt ongelmaksi heittää sen, että iltaa kohden tippuu verensokerit niin alas, että huimaa ja oksettaa :/ Pirulainen, ärsyttää kun muuten menee niin hyvin. Murr.

  • Pitää nyt ehken vielä noihin hiilihydraattien laatuihin kiinnittää huomiota. Varsinkin pitkissä 15h työpäivissä näkyy tota tulevan… pitää varmaan alkaa töissäkin alkaa palkkaria tempoa :D

 19. Oon lukenu siun blogia jo pidemmän aikaa, ja tää on kyllä yks ehoton lemppari! Oot niin positiivinen ja innostava, ja tykkään siitä että kerrot asiat niinkun ne oikeesti on :) Jaat sekä hyvät että huonot päivät, ja jaksat panostaa kaikkiin kuviin ja teksteihinkin selkeesti.

  Tääkin teksti oli huipusti kirjotettu, oot niin kannustava kaikinpuolin :) Huikee muutos ehdottomasti. Tsemppii kovasti!

 20. Noi sun kuvat on aivan upeita! Pakko oli palata vielä kommentoimaan! Toi muutos on aivan mieletön minkä sä oot käyny läpi, ja kun miettii viä että missä ajassa! :) Oot kyl niin ilonen tyyppi :D Mä kävin salilla ja karistin itsestäni nuo kaikki hölmöydet ja oon taas takasin oma itteni :) Nyt mennään täysiä eikös vaan!? :) <3 Aivan paras treeni oli tänään! Meni paljon paremmin nyt ku ekan kerran tuo salitreeni 1 :) Kehtasin mennä miesten keskelle nouseen penkillekin :D Ei voinu mitään mut ku parhaimman korkuset penkit oli siä kaiken keskellä :D Siinähän kattosivat!

  • Hei loistavaa! Mäkin jouduin askeltaan penkillä keskellä koko komeutta :D Ihan samaa mietin et kaikki kattoo ;) Mut hyvä treeni oli silti :)

 21. Miten ihmeessä saat treenin ajaksi keskisykkeen 146!? Mäki haluuuuuun! :D

  tuntuu että vaikka kuinka viimeset voimansa pusertaa painojen kanssa, niin ei ne sykkeet mihinkään nouse. Ainut päivä kun saa kunnolla kalorit palamaan ja sykkeet korkeammalle, on jalkapäivä. Teetkö sarjojen välissä jotain sykkeennostoja?

  -Laura

  • Mulla on aika korkea aerobisen ja anaerobisen raja :) Keskisyke nousee helposti tuonne jos teen kovilla painoilla ja vielä nopealla temmolla! En tee sarjojen välissä mitään :) Ne on kaikilla niin yksilölliset et ei kannata kadehtia. Voi olla, että sulla on ihan yhtä tehokas treeni vaikka olisi matalampi syke jos sun maksimikin on matalampi! ;)

 22. ai että nainen mikä muutos! Oot kyllä niin ihanan energinen & säteilevä!

  Toi vedenjuonti on todella tärkeetä, joskus aikasemmin ite oon juonut varmaan 2 lasia max. päivässä, nyt pyrin siihen et juon väh. 2 litraa ja kohta saan sen veden määrän siihen vaadittuun 3 litraan!

  Ite hyppäsin Liten moveen mukaan maanantaina :) Töissä on ollut tosi moni kiinnostunut mun ruokailu- ja treeniohjelmista ja joku tuntematon mies kyseli mitä mun sheikkerissä on :) Ihanaa et sä annat mulle intoa ja voimaa sieltä ja mä jatkan hehkutusta töissä! :)

  • Kiitti kommentista :) Ihana saada kehuja :D

   Kiva kun lähdit Liteen! Mua kauheesti kiinnostaa millainen se on tänä vuonna mutta valitsin nyt tän SD:n :) Tsemppiä sulle siihen!! ;)

 23. Fiksua tekstiä, Anna! Noista asioista on hyvä aina välillä muistuttaa ihmisiä, siis meitä. :) Mäkin tajusin taas eilen salilla jotain ja tajusin myös jotain uusia kikkoja Jutan ohjelmaa katsoessani. Täytyy kokeilla seuraavan kerran, kun pääsee salille. Nyt oon ainakin treenistä kunnolla kipee yläselästä, eli ainakin jotain meni perille asti. Missä käyt PT-opintosi? Haaveilen sellaisesta itsekin oman työni oheen, mutta toistaiseksi opintojen hinta on estänyt, enkä ainakaan vielä halua uhrata esim. kovin monia iltoja toisten ihmisten treenauttamiseen. Muuten kyllä olisin menny koulutukseen jo ajat sitte. Ehkä vielä joskus on mun aika! (Kunhan nyt ensin opin itekin treenaamaan tehokkaammin salilla, enkä vaan KÄYMÄÄN salilla… *nolo*)

  • Moikka Katri! Meinas mennä tää viesti ihan ohi! Mä käyn täällä Helsingissä, Personal trainer coaching academyssä :) Hyvä juttu että oot saanut Jutan ohjelmasta vinkkejä omiin treeneihin. Mäkin seuraan niitä, kun kaikesta voi oppia ja saada motivaatiota! Mukavaa viikonloppua sulle! :)

 24. Moi!

  Ja onnea upeasta muodonmuutoksesta :) Olet kyllä kovan työn tehnyt!

  Silmiini osui, että olet lähdössä PT- valmennukseen? Voisitko tehdä asiasta oman postauksen tai vastata tähän alle: Minkä firman koulutukseen olet menossa? Joudutko käymään edeltävät opinnot vai pääsetkö suoraan PT- koulutukseen? Mitä maksaa? Miksi hakeuduit koulutukseen? Jne.

  Kiitoksia etukäteen :)

  • Voisin tehdä oman postauksenkin mutta voin tähän lyhyesti vastata. Menen PTCA personal trainer koulutukseen ja joo mulla oli aiempina opintoina jo liikunnan ammattitutkinto eli olen omaohjaaja. Samoin mulla on sivuaine valmis ravitsemustieteestä ja liikuntalääketieteestä yliopistolla! Halusin syventää liikuntapuolen opintoja ja saada oikeuden käyttää nimikettä personal trainer :) Oon jo lukion jälkeen suunnannut opintoja tähän suuntaan koska se kiinnostaa mua ja koen sen omaksi jutukseni! Hain ja pääsin koulutukseen jo vuosi sitten mutta en sitten mennytkään kun imetin ja se olisi ollut niin vaikeaa olla pois kotoa. Koulutus on kallis mutta säästetty on! Se täydentää hyvin mun tulevaa tutkintoa yliopistolta elintarviketieteistä :)

   http://www.liikkuja.fi/koulutuspalvelut/personal_tariner/

 25. Muakin kiinnostaisi lukea vaikka ihan oma postauksensa tuosta pt-koulutuksesta. Ihan uteliaisuudesta. :o) Itse olen joskus harkinnut fysioterapian opintoja, mutta on tässä nykyisessäkin akateemisessa tutkinnossa ihan tarpeeksi tekemistä…näin kolmekymppisenä, jonka pitäisi vissiin kohta jo perhettäkin perustaa. ;o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta