Hullu mikä hullu

 
Ihanaa olla kotona! Koiria oli jo kova ikävä :) Eilinen matka meni hyvin ja kotona on riittänyt puuhaa. Koirien kanssa käytiin heti iltalenkillä ja pohdiskelin tätä alkanutta vuotta ja tammikuuta. Oon innoissani, että pääsen vihdoin arkirytmiin ja kieltämättä oman jääkaapin lähellä oleminen helpottaa dieetissä pysymistä. Mun ”viimeiset” kaks-kolme kiloa ei lähde ennen kuin lopetan kaiken ylimääräisen napsimisen… Tällä hetkellä olo on enemmin löysä&laiha kuin vahva&timmi näiden juhlapyhien jäljiltä. Oon saattanut jäädä kaloreissa miinukselle mutta moni ateria on ollut vähän ”sinnepäin” eikä niin puhdasta ruokaa mitä haluaisin syödä. Mut mitäpä sitä suremaan vaan nyt nokka eteenpäin ja toteuttamaan just niin puhdasta ruokavaliota mitä mieli tekee! Aloitin inventaariolla lisäravinteista. Purkkien tarkistus et mikä on just lopussa ja mitä ei oo ollenkaan. Ette arvaa mitä meidän keittiön nurkan pieni pahvilaatikko sisältää… Ja kun siihen lisää hyllyjen päältä isot pönikät.
 
viaton pahvilaatikko
meidän perheen lisäravinteet levitettynä pöydälle
sovitaanko ettei uutta makua heraa saa ostaa jos pönikässä on jäljellä vielä 1 tai 2 annosta…
mun purkkeja
ennen treeniä ja treenin jälkeen
herkut
kauppalista
käytän näistä melkein kaikkia päivittäin tai viikottain

Päivitettyä lisäravinnepostausta on kyselty ja kyllähän noita on kertynyt. En oikein tiedä mitä kirjoittelisin kun lukijakunta koostuu hyvin erilaisista ihmisistä joilla on jokaisella omat tavoitteensa. Osa ei vielä omista edes palautusjuomaa tai tiedä mitä on aminohapot. Osa on fitnessurheilijoita joilla on myöskin lisäravinteita käytössä ja niiden vaikutukset ovat entuudestaan tuttuja. Ehkä haluaisin muistuttaa etten itsekään käyttänyt mun vuoden 2012 painonpudotusurakassa mitään muuta kuin heraprotskua aina lokakuulle saakka kun lopetin nuoremman imetyksen. Lisäravinteet eivät siis ole mikään laihtumisen edellytys, eikä niillä voi korjata huonoja ruokailutottumuksia. Oon nyt kuitenkin lisännyt niitä pikku hiljaa sillä tavoitteet on korkealla salitreenin ja kehittymisen suhteen! Mulla itselläni on tällä hetkellä käytössä:

Aamulla:
 
omega-3-6-9
monivitamiini
D-vitamiini
kalsium
CLA
 
Reenissä:
 
latausjuoma
BCAA-kapselit
palautusjuoma (heraproteiini, L-glutamiini, leusiini)
 
Illalla:
 
omega-3-6-9
sinkki
magnesium
glutamiini
leusiini
CLA
 
Varmaan tässä tammikuun aikana otan jälleen mukaan Estro Dimin ja jonkun rasvanpolttotuotteen. Jos pitää suositella jotain mistä salitreenaajan/laihduttajan kannattaa lähteä liikeelle niin se on nuo omegat, heraproteiini ja L-glutamiini. Eli tärkeät rasvahapot ja treenin jälkeinen juoma/ välipalanakin sopivat hera+glutamiini käyttöön! Kaikista tuotteista saa Gazozin verkkokaupasta alennusta -10% alekoodilla erica. Oma suosikkisarja on Scitec, jolla on todella laadukkaat tuotteet!
 
vaatteet Gazoz: housut, paita
 
 
Mulla on tänään taas tyylikkäästi (not) kaikki mun kuvat otettu peilin kautta kännykällä. Aamulla lähdin reippaana tyhjällä vatsalla käyttämään koirat ulkona ennen aamupalaa! Sen jälkeen söin ja tein lounaaksi perheelle lihapullia naudan paistijauhelihasta sekä keitettyjä perunoita ja porkkanoita.
 
 
aamupala
ostin eilen lentokentän Starbucksista ihanaa aamiaiskahvisekoitusta kun satuin menemään ohi!
lounas
ennen treeniä latausjuoma
ja aminohapot joista annos mukaan treenin perään
ohjelmassa jalkatreeni
mikroshortsit
lämmittely ja loppu-intervallit crossarilla
 
ja ei juma mikä reeni olikin…
Olin yrjötä koko 50 minuuttia mikä oli jalkaliikkeiden osuus, sillä onnistuin kerrankin vaatimaan itseltäni täydet tehot ja enemmän! Paras yksin tehty jalkatreeni ikinä! Loppuun tein vielä 20 minuuttia crosstraineriä ja ah, se oli ohi. Napit naamaan, kotiin ja saunaan. 
 
päivällinen
iltapala
 
Yksi onnistunut fitnesspäivä takana ja vielä mooonta edessä… 
 
Ihanaa viikonloppua! :)
Anna

67 vastausta artikkeliin “Hullu mikä hullu”

 1. Heippa!:) Löysin sun blogin noin kuukausi sitten ja olen jo kauan miettinyt kommentoimista joten nyt sen teen!
  Olen saanut susta tosi paljon motivaatiota omaan painonpudotus urakkaani. Ja se on tuottanut tulosta. Kun vertaa sinun vuoden takaisia kuvia niin ei voi sanoa muutakuin että VAU! Toivottavasti itse tulen pääsemään vielä joskus samaan!
  Tsemppiä sulle jatkoon!:)

  • Moikka! Kiva kun oot löytänyt tänne! Varmasti pääset samaan jos saat vain oikeanlaisen ”mielentilan” päälle eli päätät, että pystyt siihen! :) Tsemppiä myöskin :)

 2. Onkohan noitten mössöjen mättäminen naamaan viksua puuhaa noin kilokaupalla ja päivittäin? Ei. Osaatko 100%varmuudella sanoa mitä ne sulle jatkuvalla käytöllä tekevät? Et. Voitko luottaa että noi ravinnemössöt on sitä mitä purkissa sanotaan-et voi, koska tyhmät kuluttajat ostavat sitä mitä mainostetaan ja uskovat kaiken mitä pakkauksissa lukee. Seuraukset tulevat vasta vuosien tai vuosikymmenien kuluttua aiheuttaen sisäisiä muutoksia väistämättä ainepitoisuuksissa, kehon luontaishormonitoiminnassa sekä aineenvaihdunnassa ym, jotka johtuvat kehon jatkuvasta kuormituksesta tolla roskalla, voin kertoa sulle että syöpähän se sieltä tulee kuin tilauksesta. Mut hei anna palaa, kyuinkahan ennen ihmiset ovat tulleet toimeen NORMAALILLA RAVINNOLLA ilman noita satoja purkkeja.

  • Mulle tuli pakosta ihan sama mieleen kuin Anolle. Kauhea määrä purkkia ja purnukkaa. Ymmärrän toki, että treenaaja tarvitsee lihastenkasvatusta varten erilaista ravintoa kuin ihan normipirkko, mutta mun mielestä tuo lisäravinnemäärä ei ole postauksen alussa mainittua puhdasta ruokaa nähnytkään. Samoin kuin ne pakastevihannekset… joita ei kylläkään nyt näissä kuvissa näy.

  • Tota noin. En ymmärrä, mitä huonoa pakastekasviksissa on. Ei mitään. Erica, siis Anna, käyttää niitä tuoreiden vihannesten rinnalla.

   Lisäravinteisiin en ota muutoin kantaa, muuta kuin Annalle, että olethan tarkistanut, ettet saa päällekkäisiä vitamiineja tai kivennäisaineita? Sinulkahan on tuo monivitamiinitabletti, joka tod.näk. sisältää useaa vitamiinia. Ravitsemustieteen oppikirjoista löydät kunkin vit. tai kiv.aineen päivittäisen max. annoksen, jota ei suositella ylitettäväksi.

   Syövän kehittyminen on monen eri tekijän summa, eikä yksittäisen asian tuotos. Älkää pelotelko toisia sillä, kun mitään tutkimusnäyttöä liittyen lisäravinteisiin ei ole.

   Tsemppiä Anna!!!

  • En mä lisäravinteita kilokaupalla sentään syö päivittäin. Isoista purkeista esimerkiksi nuo kolme on samaa joissa lukee 100% whey (punaiset ja sininen), eri makuja vaan :) Monessa purkin jämät jäljellä. Tuossa on tuo lista mitä otan päivittäin ja suurin osa ovat sitä ihan normaalista ravinnosta saatavia proteiineja mutta näin dieetillä en voi syödä sitä ruokana samaa määrää. Scitec on niin luotettava merkki, etten epäile lainkaan tuotteiden paikkaansapitävyyttä. Tuossa kuvassa on siis muutamia tuotteita tuplana :)

   En ikinä ota montaa eri monivitamiinia mutta kyllä siis täydennän sitä vielä esim. magnesiumilla ja D-vitamiinilla (jota tulee monivitamiineista liian vähän). Muut lisäravinteethan ovat lähinnä aminohappoja jotka eivät ole vitamiineja vaan proteiinia :) Niiden käyttö fitnessurheiluun tähdätessä on hyvin perusteltua.

   Onneksi jokainen voi päättää lisäravinteiden käytöstä omalla kohdallaan! ;)

  • edelliseen lisäravinnejuttuun jatkona: koulutettuna lääkeainetutkijana tiedän mistä puhun. Eläinkokeilla osoitettu keinotekoisesti kehoon lisättyjen(lue, syöty pillerimuodossa) ravinteiden kertyminen kehoon aiheuttaa solumuutoksia, joista pahimmillaan kehittyy kasvaimia pitkällä aikavälillä. Eri kehot reagoivat eri tavoin. Myös ravinneaineiden tarve vaihtelee, kukaan ei voi itse tietää mitä ravinneainetta tarvitsee milloinkin ja miten paljon, se on lääketieteellinen fakta. Näiden purkkihifistelijöiden pitäisi se ymmärtää ennenkuin ottavat vähän sitä sieltä ja vähän tätä täältä ihan vaan jotta olisi pro, ainakin muiden silmissä. Totta hemmetissä noita mössöjä tekevät ja markkinoivat myyjät ovat ”luotettavia”, sehän on imagon ja myynnin ehdoton edellytys. Mietintää ihmiset, älkää pilatko terveyttä. Hetkellinen huuma voi nopeasti hyytyä.

  • Jokainen syö toki mitä itse haluaa, mutta muualla Euroopassa kasvatetut (pakaste)vihannekset sisältävät niin paljon lannoitteiden jäämiä, ettei sitä voi kutsua PUHTAAKSI ruoaksi (vrt. kotimainen luomutuotettu kasvis). Samoin tosiaan kyseenalaistan minäkin nuo keinotekoiset lisäravinnemömmöt, ja haluaisin tietää, mikset hanki tarvitsemiasi ravinteita ruoasta.

   Oletko tosiaan niin vietävissä, että kun muutkin fitness-tyypit niitäkäyttävät, niin toki sinäkin, vai etkö ole asiaa ajatellut? Totta kai kaikki valmistajat ja myyjät ovat ”luotettavia”, ja kaikki mikä netissäkin lukee, on totta ;).

   Entä miksi mitään ei saa kyseenalaistaa tai ihmetellä ääneen?

  • Saa ihmetellä ja olla eri mieltä mutta ei mun tarvitse mun valintoja perustella tai selitellä sen enempää, vai mitä? :) Nää on mun mielestä mulle sopivia, eikä mitään valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia koko kansalle… Joten ehkä se riittää ”väittelyksi” asiasta ;)

  • Silmäilijä, sinä ymmärsit pointin jota hain takaa, nimenomaan tuo vietävissä” oli asia jota ajattelin jo aiemmin. Ja totta tuo mitä sanoit pakastevihanneksista- on hienoa että kuluttajien tietämys kasvaa ruoka-aineiden ja tuotantotapojen suhteen. Toivon sinulle tervettä elämää ja halua jatkossakin ottaa asioista selvää ennen omien päätösten tekoa. Tietämys on avain terveeseen elämään. Siinä ohjetta muillekin tätä blogia lukeville.

  • Miks ihmeessä ne pakastevihannekset ei vois olla Suomessa kasvatettuja? :D Mä ostan ainakin aivan jokaisen pakastetuotteen siten että olen varmistanut niiden olevan täysin kotimaisia, vaikken kyllä sitäkään pidä minään takeena mistään asiasta. Ihanko totta että kaikki muut tässä maapallolla kärsii erilaisista ruokaperäisistä sairauksista? Vai syökö keski-eurooppalaisetkin suomalaista ruokaa :D Tää on niin väsynyt keskustelu ettei mitään rajaa. Ja tuskin Anna kirjotti tätäkään postausta minään suosituksena kenellekään meistä, kunhan kertoi mitä syö. Ja ”puhdas ruoka” ei myöskään ole mikään vakiintunut käsitys tai patentoitu tavaramerkki, sen merkitys on mulle ainakin varmasti erilainen kuin vaikka sitten Annalle tai jollekin muulle terveydestään kiinnostuneelle. Annetaan kaikkien tehdä ihan just niinku ne tykkää! Ei ole pakko lukea tätä(kään) blogia, eikä varsinkaan ottaa mitään neuvoja muilta ihmisiltä :) Ei muuta ku Pekka Puskalta kysymään vaan kun senhän on pakko tietää kun on kerta Suomen Terveys- ja hyvinvointilaitoksen johdossa! ;)

 3. Tsemppiä loppurutistukseen. Olen samoissa mitoissa kuin sinäkin ja vielä olisi viimeinen 4-5 kiloa tiputettavaa. Luoja miten tiukassa nuo kilot voivatkin istua! Argh. Mutta eiköhän ne kesään mennessä katoa… :)

  -Heidi

 4. Hyvää vuoden alkua Erica/Anna :) Olihan siinä purkki poikineen :) Mulla on käytössä vain palkkari ja hera välipalana, jonka korvaan toisinaan suklaapuddingilla. Siitä tulee hyvää kun sähkövatkaimella vatkaa hetken ennen jääkaappiin laittoa. Ei niin tönkköä kuin käsipelillä tai sauvasekoittimella tuli. Ja se on kuulemma hyvää myös maitokahviin tehtynä, hmmm :) Lisäksi omegat, magnesium, monivitamiini ja c-vitamiini. Lataria välillä mietin, mutta toistaiseksi olen mennyt vielä ilman. Ehkä sitten jos treenaamisesta tulee samanlailla tosissaan tavoitteellista kuin sulla. Noi scitecin mautkin kuulostaa niin herkullisilta, että pitäisiköhän sitä livetä fast-uskollisuudesta :D Tuohon ylempänä olevaan kirjoitukseen voisi kommentoida paljonkin, mutta antaa olla, mielipiteensä kullakin :)

  • Hyvää vuoden alkua myöskin! :) Noi on varmasti ihan riittävät lisäravinteet! Niinpä, mielipideasioita selvästi :)

 5. Moikka! Ja kiitos ihanasta blogista! Ihan mielettömän työn olet tehnyt, onnea siitä. Samalla motivoit meitä muitankin tsemppailemaan. Mielelläni lukisin ruokaohjeita, esim. miten saat noista lihapullista tuollaisia herkullisen näköisiä, ymmärtääkseni laitat niihin tyyliin vain lihaa ja mausteita? Omistani tulee tällä tavalla mauttomia… Ja sitten vielä noista lisäravinteista! Oletko löytänyt juotavan makuista lataria? Mitä mieltä olet noista puddingeista, kannattaako ostaa? Tuntuvat jakavan kovasti mielipiteitä.. Aurinkoista viikonloppua!

  • Kiitos kiitos felidae! Nää oli ihan tavallisia lihapullia ruskeassa kastikkeessa ja söin siis samaa kuin muu perhe.

   Lihapullissa on
   1dl vettä +1dl 15% kermaa turvotettuna 1dl korppujauhoja
   1 sipuli, 1 valkosipulinkynsi ja pala paprikaa kuullotettuna oliiviöljyssä -> lisätään seokseen
   700g naudanpaistijauhelihaa
   mustapippuria, oreganoa, paprikaa, merisuolaa
   -paistetaan pannulla ja tehdään ruskea kastike

   Joskus teen ihan ”natuna” eli vaan lihaa ja mausteet ja ehkä yksi kananmuna. Nää oli kyllä ehkä parempia ;)

   Mun Scitecin Pow3rd on ainakin ihan hyvää :) Mutta en oo tätä ennen maistanut mitään muuta koska tää on mun ensimmäinen latausjuoma ikinä :) Puddingeista suosittelen Mannista josta suklaa on hyvää. Fastin toffee ei uponnut mulla lainkaan. Tosi paksua tönkköä ellei laita paljon maitoa. Onhan ne kivaa vaihtelua silloin tällöin rahkan sijaan ;)

 6. Mielenkiintoinen blogi!:) Kiinnostaisi tietää, että punnitsetko ruokasi/ lasketko kaloreita vai mistä tiedät mitä syödä ja kuinka paljon?

  • Punnitsen ruoan :) Mulla on mulle tehty ruokaohjelma jossa on laskettu mulle sopiva energiamäärä. Se on nyt noin 1800kcal.

 7. En oo pitkään aikaan muistanut kommentoida :) oltiin ennen joulua anoppilassa kaitiksessa ja meinasin kysyy sua lenkkiseuraks mut se sit jäi… :D
  Upeita kuvia! Jos mieki seuraan sit vuoden päästä perässä, nyt suurin tavoite on pitää kunto hyvänä ja paino suunnilleen samassa seuraavat 5 kk jolloin tää uusin tulokas on syntynyt. Mä en oo mitää lisäravinteita uskaltanut nyt raskaana käyttää, mutta jokunen purkki tuolla odottaisi kesää :)
  Joku pakastevihanneksista kommentoi, meni vähän ohi se, että mitä pahaa niissä on? Ei varmaan vitamiiniarvot ole niin hyviä kun tuoreissa, mutta vihanneksiahan ne silti on, eikö?
  Mukavaa alkanutta vuotta sinne! :)

  • Ai siellä ollaan odottavalla kannalla! :) Onnittelut! <3

   Joo ei kannata käyttää nyt mitään ihmeempiä, ehtiihän sitä :) Ihanaa vuotta 2013!

 8. Ilonan juttu oli hyvä ja näytit kuvissa todella kauniilta. Olisin vain toivonut, että kuva sinusta ennen olisi ollut ”hirveämpi”. Esimerkiksi se, missä nojailit muistaakseni pinkki t-paita päällä johonkin hyllyyn kuntosalilla. Muutos olisi näyttänyt vieläkin suuremmalta niille jotka eivät ole blogia lukeneet, heh. No, pikkujuttuja! Olet huippu!:)

  • Toimitus oli valinnut sen kuvan ja se tosiaan oli ehkä helmikuulta kun olin jo laihtunut reilu 5kg. Mutta näkeehän sen sitten täältä jos katsoo :) Kiitos kannustuksesta ;)

 9. Mä niin uskon näkeväni sut joskus vielä lavalla, ihan älytön oot kyllä :D Pakko kyllä sit tulla ihan paikanpäälle katsomaan, sitä odotellessa! ;) Seuraan sun blogia päivittäin, ja haaveilen itse myös ”unelmien kropasta”, mulla on sama painoindeksi kun sulla nyt, ja syön ”miten haluan” , eli siis karkkii ja muuta ”ihanaa” päivittäin :D Olen tässä yrittänyt skarpata ja pistää ruokavaliot kuntoon, mutta ihan ällöttää, miten joku karkki voi aina saada mun dieetin kumoon! Miten jollain tollasella voi olla niin suuri vaikutus etten mä pysty vastustamaan. Huoh!

  • Mäkin uskon :D Eli sitä kohti treenataan ;) Ois ihanaa jos pääsen sinne ja tulette kannustamaan! Mutta siihen on vielä matkaa :)
   Voi kurjuus, nyt pitää vaan irvistää sille karkkihiirelle! Kannattaa syödä tosi säännöllisesti, sillä mitä pidempi väli syömisissä on niin repsahdusriski sokeriin kasvaa. Myös ruoan jälkeen kannattaa malttaa niin kylläisyydentunne ehtii kunnolla tulla. Tsemppiä sulle ruokavalion siistimiseen ;)

 10. Ihan pakko kommentoida tohon pakastevihannesjuttuun, koska tästä on ennenki kuulta väiteltävän. Seuraava voi olla täyttä puppua, mutta olen tälläistäkin kuullut väitettävän: Kun pakastevihannekset pakataan valvotuissa oloissa, ne on loppujen lopuks paljon puhtaampia ku ne, mitä me poimitaan kaupan laareista, eikä niissä ole välttämättä tarvinnut käyttää niin paljoa myrkkyjä, kuin niissä, minkä pitää kestää kaupan laariin asti… Toinen niiden käyttöä puoltava argumentti oli, että vihanneks pakastetaan ns. tuoreena, freesinä ja hajoamisprosessit lopetetaan pakastamisen avulla. Eli loppujen lopuksi ne pakastealtaasta ostetut vihannekset voi olla varsinkin suomen talvioloissa (ulkomailta roudatut vihannekset yms..) paljon puhtaampia ja ravinteikkaampia. Kesällä en itekkään usko että mikään korvaa kunnon auringonvalossa kasvanutta rapsakkaa vihannesta :)

 11. Kyllä itse vähän kauhistelen tuota purnukoitten määrää, mutta kukin omalla tyylillään. Mutta pitää silti kysäistä, että mitenkäs luonnolliset lisäravinteet? Oletko miettinyt kokeilemista? Itse esim. käytän chlorellaa, nokkosjauhetta ja chiasiemeniä, mutta niitähän on vaikka kuinka monia vielä lisääkin..

 12. Olet kyllä jo tosi hyvässä kunnossa, hieno juttu! :) Ja aina niin freesin näköinen!! :) Hyviä kuvia taas, mä en nyt jostain syystä saa omaan blogiini lisättyä kuvia.. harmittaa kun just niin innostuin bloggaileen! :/

  • Kiitos Outi :)
   Höh, valitettavasti en osaa blogiongelman kanssa auttaa, mulla ei oo koskaan käynyt noin mutta oon kuullut et Blogger joskus temppuilee muuten! Koita kirjautua ulos ja uudestaan sisään..?

  • No nyt sain liitettyä… lataatko sä ekana kuvat Picasaan ja sieltä sitten blogiin? Tervetuloa kurkkaamaan munkin blogiin tai saa toki pidemmäksikin aikaa jäädä ;D. Ollaan aika saman kokoisia, sekä pituus että paino :) Musta on kiva vertailla kuvia suht saman kokoisiin, sillä jotenkin sitä aina mieltää itsensä paljon isommaksi. Mun silmissä sä näytät jo hyvin hoikalta! :)

 13. Huikea määrä purnukoita! :D Näytät kyllä ihan super-hyvältä ja on ihana ”saada sut takaisin” normaaliin arkeen, tykkään niin kovasti sun jutuista. :) Ja kaiken lisäksi nää sun kuvat noissa pinkeissä pöksyissä on aiheuttanut mulle jonkun pakkomielteen, täytyy ehkä tilata ne itselleenkin sitten kun vähän tästä vielä pienenee. Oliskohan se mun -30kilon palkinto itselleni? ;)

  • Jee ja taas tänään oli salilla! Laitan siitä myöhemmin ;)

   Pakko pahentaa sun himoa, ne on niin pehmeät ja ihanat. Käytän niitä melkein joka päivä :P

 14. Heippa :)
  Palkkarista kysyisin; miten teet hyvänmakuisen palkkarin ?

  Aloitan Superdieetin maanantaina ja hera tökkii pahasti; varsinkin kun huomasin ostaneeni mansikanmakuista jonka sekoitin äsken rasvattomaan maitoon *yäk*

  • Kannattaa vaan sinnillä kokeilla muutaman kerran uudelleen. Se on varmaan sitä kun ei oo tottunut lisäravinteiden makuun! Yleensä mikä tahansa maitoon tehtynä on namia :) Mä teen kaikki veteen…

   Toki myös uuden maun/merkin kokeileminen voi auttaa :) Mä tykkään palkkareista vaikka sheikkaan ne ihan veteen vaan!

 15. huh-huh olipas siinä lisäravinteita! itsesyön monipuolisesti, vältän pastaa, riisiä ja perunoita, joskus jos syön pastaa ne on ruskeita.käyn kuntosalilla melkein joka päivä ja lihakset kasvaa vaikka olen jo 52.v vuoden aikana on paino laskenut 13 kg, siis pikku hiljaa kun jätin sokerit ja vehnät minimiin. Niin että kyllä tässäkin iässä kuntokin kohenee ihan uskomattomalla tavalla!Minkälaiseksi arvioit itsesi minun ikäisenä? Vieläkö jatkat treenejä?

  • Kuulostaa hyvältä :) Näinhän mäkin oon tehnyt koko viime vuoden, nyt on vaan astetta kovammat panokset ;)

   Toivottavasti jatkan :) Mutta tuskin enää fitnessjuttuja. Teen töitä ja nautin varmaan siitä et lapset on muuttaneet pois kotoa :)

 16. Estrodimiä ei enää saa tuoda eu:n sisäpuolelle eli jos vielä jossain näet purkkeja niin kannattaa hamstrata! ;)

  • Mutta miksi tällainen kielto? Uutinen on ollut viikkoja ilmassa mutta syytä en ole vielä löytänyt. Olisko kyse jostain byrokratiasta jälleen.

 17. Aika lailla samanlainen määrä lisäravinteita kuin meidänkin kaapissa ja mulla on kyllä täysin samat käytössä kuin sullakin. Esim glutamiinia ja leusiinia on aika vaikeaa saada puhtaasta ravinnosta riittävästi ilman suurta painon nousua ja noihan on kohtuullisen tärkeitä proteiinisynteesin kannalta.

  Nykyajan lisäravinteet on todellakin viimeisen päälle testattuja, niissä ei todellakaan mitään paskaa ole. En ihan ymmärrä tota ekojen kommenttien hallita, ei kai se keneltäkään pois ole jos toinen käyttää lisäravinteita ja kehittyy koko ajan? Syöpähän nyt voi tulla vaikka kuinka syöt pelkkiä voikukan lehtiä ja kuljeskelet tukka palmikoilla aamukastetta varpaiden välissä…

  Pakastevihanneksista on tehty ihan tieteellinen tutkimuskin että ovat jopa ravinnerikkaampia kuin tuoreet!

  PS. Anna, Mä treenaankin ma, ke, pe ja su ens viikolla :) ilmoile jos pääset samaan aikaan!

  • Hyvä Jonnaaa!!! Ja se on turha sit niiden itkeä kun ei muskula kasva jos ei saa tarpeeksi aminohappoja ym. Ehkä sit joku polttaa röökiä ja joku syö lisäravinteita ;) Meitä on moneen junaan…

   Mä ilmoitan! :) Vois olla ma tai ke :)

  • Oon maistanut ainoastaan kahta eli Fastin toffeeta ja Mannisen suklaata. Niistä tykkään paljon enemmän Mannisen suklaasta. Muista mauista tai merkeistä ei oo kokemusta :) Protskuissa paras maku vaihtelee eli monesti ison purkin uus maku on aina hyvä mutta loppua kohden siihen kyllästyy ja taas eri maku maistuu paremmalle! Suosikkeja on kuitenkin Scitecin banaani tai suklaa-hasselpähkinä.

 18. Tarkoitatko Mannisen ”Protein Pudding 1 kg suklaa” ?
  Ostatko sitä mistä (kysyn kun taidan asua tässä samoilla nurkilla) ? :)

  • Joo just sitä :) Oon hankkinut omani Gazozilta joka on mun sponsori. Lukijat saa myös Gazozin verkkokaupasta -10% alennusta, alekoodilla erica.

  • Ok !
   Huomenna täytyykin poiketa Gazozilla ostamassa parit vitamiinipurnukatkin niin otan tuotakin jos vaikka uppois :p

 19. Ihan jäätäviä kommentteja kyllä, huhhuh. En voi tajuta tätä muiden ihmisten asioihin sekaantumista mitenkään. Itellä on siinä rajoilla, että edes omalle miehelle sanon mitään sen tekemistä valinnoista :D että sitten tulisin sanoon jotain tälläsiä asioita, mitä täällä on muutamat sulle kertonut. Sääkään et edes millään tavalla selitellyt noita sun lisäravinteita, etkä mitenkään suositellut niitä kenellekään (paitsi et mitä laihduttajalle, joka oli vaan fiksua, kun joku olisi sitä kuitenkin kysynyt sulta). Tässäkään mielessä en ymmärrä näitä kommentteja yhtään.

  Ei ois pitänyt lukea näitä kun unohdin jo mitä tulin kommentoimaan :D Piti vielä sekaantua tohon vihanneskeskusteluunkin :D Harmi että jotkut kokee että niitten pitää tulla sua jotenkin ojentaan ja sättiin. Huoh. Öö niin, klikkasin kommenttipuolelle muistaakseni kertoilemaan että:

  Olipa pitkä postaus ja kauheesti kuvia :D Puolessa välissä kun alko lenkki ja aamupalakuvat ym, niin rupesin selaan ylöspäin että täh pomppasinko vahingossa uuteen postaukseen vai onko tää viäkin samaa :D Kiva postaus siis! (kommentteja lukuunottamatta) :) Määkin kävin tänään ens viikkoo aatellen ruokakaupoilla. Tähän saakka oon käyttänyt palkkarina Fastin Hera80 minttusuklaata, mutta se saa nyt siirtyä toviksi sivuun ravintosisältönsä vuoksi. Ens viikon uuden saliohjelman myötä mulle tulee käyttöön ”latarina” banaani, treenijuomaksi Fastin AminoRush luomutuoremehun ja veden kera, ja palautukseen Fastin Whey+ hera sekä banaani/omena :) Latausjuomaa en viittinyt hankkia kun niistä on niin jäätäviä kommentteja netti pullollaan. Siks mielenkiinnosta kysynkin, että mitä lataria sä käytät? Aiheuttaako se sulla jotain oireita, kuten naaman kutinaa (beeta-alaniinista), ripulia, oksentamista, pahoinvointia….? Mä vähän päätin että jos oon nukkunut tarpeeks ja mulle ei banaani riitä, niin juon sitten vaikka kupin kahvia ennen treenejä. Jotenkin tuntuu vaan fiksummalta vaihtoehdolta mulle. Mutta mun pitääkin näitä miettiä kun ei oo ihan 100% terveet munuaiset.

  Mä tykkään sun blogista Anna Erica! <3 Ja oli kyllä aivan superkiva Ilona! :) Näytit hyvältä niissä kuvissa!

  • Mun piti vähän siivota jo kommentteja sillä tää mun blogin kommenttiboksi ei oo oikea paikka mihinkään väittelyyn tai syyllistämiseen siitä ovatko lisäravinteet haitallisia.

   Muille siis: etsikää siihen keskusteluun joku toinen foorumi…

   Oikein hyviltä kuulostaa sun treenijuomat! :) Nams! Tuo Scitecin Pow3rd on mun eka latari ja se maistuu ihan hyvältä! Kyllä siitä naama kutisee viis-kymmenen minuuttia mutta mitäs tuosta :) Ei kyllä muita oireita tuu, huh! Hyvä että oot tarkka jos on jotain terveyspulmia :) Noilla kuitenkin saat optimaalisen kehityksen!

   Kiitos Joan <3

 20. joo kuulostaa tosi terveelliseltä:lataria naamaan, sit punotetaan, kutistaa ja yrjötää??? todellista terveyselämää. Hah.

 21. Silloin kun tavoitteet on treenissä korkealla, niin joutuu vähän latailemaan ja palauttelemaan, jotta kehitys olisi optimaalista, ei sille vaan mitään voi. Mietiskelin tässä itsekseni noita sun upeita uusia kuvia katsellessani (tykkään erityisen paljon tuosta ekasta pullistelukuvasta peilisalilla, kiva haba ja kivat vaatteet), että miltähän näyttäisit, jos et olisi koko vuoden aikana nauttinut yhtään lisäravinteita, palautusjuomia, heraa jne. Oon ihan varma, että noi ”mömmöt” saa paremmin buustia rasvanpolttoon ja lihaskasvuun, mutta olispa kiinnostavaa nähdä, mitkä olis tulokset natuna, ja pystyiskö treenaamaan salilla niin kovaa eli kuinka kehittyis ja palautuis normaaliruualla, ei palautusjuomalla. Lähinnä tää kiinnostaa siksi, koska mä en aio ottaa käyttööni missään vaiheessa latareita tai valtavaa arsenaalia vitamiineja, en siis enempää kuin mitä nyt käytän. Palarin juon aina salitreenin jälkeen ja puddingia mulla on, jos haluan vaihtelua tai tekee jotain nannaa mieli, mutta muuten yritän pysyä normaalisafkassa, kuten tietysti sinäkin, Anna. Ihan normiruokaahan toi ruoka on, mitä syöt. :) Eikä mulla tietty ole kisalavatavoitetta.

  Tämmöisiä mietteitä tänä aamuna, kiva olisi kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten kroppa muuttuu naturellina verrattuna siihen, että on ”kaikki aseet käytössä”.

  Tsemppiä huippuvuoteen, Anna! :)

  -Katri-

  Ps. Minä en sitten kirjoittanut mietteitäni mitenkään pahalla ketään kohtaan, kunhan pohdiskelin… :)

  • Kiitti viestistä! :)
   Kyllä mä kans luulen, et etenkin treenin jälkeen nautitulla proteiinijuomalla on iso merkitys siihen että lihakset on kasvaneet koska muuten (vielä miinuskaloreilla) on vaikea saada palautuminen&lihaskasvu nopeasti käyntiin. Toki pukkarissa olisi voinut vetää vaikka rahkan mutta se ei olisi imetynyt yhtä nopeasti ja ”anabolinen ikkuna” treenin jälkeen ei olisi tullut niin hyvin käytettyä. Varmasti tulosta olisi tullut silti, mutta koska herakin on ihan ”normaalista ravinnosta” saatava tuote niin en itse aio tehdä tuollaista ihmiskokeilua :DD Sä voit raportoida miten sujuu kun ei oo fitnesstavoitteita ;)

   Mä silti muistutan sua ja muitakin et imetin lasta vielä lokakuussa! Eli mun muutoksesta 10kk ON TEHTY ilman lisäravinteita jos ei lasketa puhdasta heraproteiinia joka on turvallinen myös imettäjälle! Sellainen jossa ei ole mitään muita aineita :) Eli aika luomuna on mun mielestä menty :) Olen vasta viimeisen kahden kuukauden aikana kokeillut muitakin tuotteita eli ihan siinä ajassa ei oo koko muutos tapahtunut.

 22. Toi mun kommentti meni vahingossa väärään laatikkoon eli pullistelukuvat on siis seuraavassa postauksessa, ei tässä. :)
  -Katri-

 23. Moro vielä! :)

  Tota puhdasta heraa en oo vielä kokeillu, mutta sulta on tullu hyviä makuvinkkejä siihen. :) Mulla on siis käytössä Dietmix, joka ei ehkä oo maailman paras palari koviin treeneihin, mutta juon pussinpohjat nyt vielä pois. Samalla toivon edes hitusen jotain kehitystä kropassa… Raportoin varmasti, samalla kun tsemppaan täällä sua kovasti! :)

  -Katri-

 24. Hei, onko tuo vauvan sose minkä merkkistä? tuntuu, että niissä niin usein on sokeria, että en ole viitsinyt aiheeseen kauheasti paneutua. Eli onko jotain suositusmerkkiä? ;)

 25. Moikka! tulin kommentoimaan tänne kun olen itse vähän avuton :D Ostin palautusjuomaksi Fastin Hera 80 ja en nyt oikeen oo perillä tosta sekoitussuhteesta, kun tossa lukee että ”30 grammaa (1dl) jauhetta sekoitetaan 3-4 desilitraan vettä, elikkä pitääkö mun laittaa tota jauhetta 1dl vai 30 grammaa? :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta