Kelle riittää herkuttelu..? Kamuja?!

Täällä sitä ollaan Porissa miehen sukulaisten luona! Oon käynyt joulun aikaan joka päivä lenkkeilemässä mutta ruokailut on menneet niin sanotusti vanhalla kaavalla. Kaikkea oon maistanut niin suolaista kuin makeaa ja maha sen kuin pyöristyy. Varsinkin pitkään miinuskaloreilla oltua tuntuu, että jokainen ekstra suupala tuo pari senttiä lisää ympärysmittaa mun uumaan :D Ja tiedättekö mitä, mua ei haittaa! Fitnesselämäntapa niin ruokailuiden kuin liikunnankin suhteen on mulle se tavallinen ja tämä on poikkeus, eikä kaada mun maailmaa. Tänään syötiin miehen mummolassa joka on esimerkki sellaisesta paikasta jossa en kaivais kassista parsakaalia ja tonnikalaa, ellei mulla ois jo joku kisadieetti. Ennemmin vaikka heitän ylimääräisen lenkin! 
 
 
lautanen täynnä kaikkea
 
jälkiruoaksi pala kakkua ja kahvia
 
Ruokailuja tasapainottamaan oon halunnut lenkittää koiria. Oon huomannut sen, että jos sekä syö että jättää liikunnan niin kiloja voi tulla viikossa aika monta. Kun pitää liikunnan mukana, niin se piristää ja saa mut ainakin pitämään myös ruokailun enemmän ”hanskassa”. Urheilijafiilis säilyy korvan takana ;) Tässä todistusaineistoa Porin pakkasesta -kyllä se vaan on ihanaa omistaa nuo koirat kun pissalle pitää päästä säässä kuin säässä…
 
ja tuosta Anttonista ei talvella enää ees saa kuvaa jossa se seisois =)
 
Ollaan myös ulkoiltu koko perheellä ja vedetty lapsia pulkassa. Vielä on koulutuksen alla, että saatais pulkat kiinnitettyä koirien hihnaan :D Se ois niin sanotusti Terve menoa! -joten ei ehkä ;) Joka paikassa on tullut tänään kahviteltua ja pöydät on notkuneet kakkuja ja juustoja. Niin ihanaa kuin ruoka onkin, niin mahassa on sellainen olo et maistuis jo kaurapuuro. Hetken herkuttelu alkaa jo riittämään ja oon valmis puhtaaseen ruokavalioon. Jos jollakulla on suklaakiintiö tyhjä ja vyötäröllä tilaa niin voi laittaa mulle postia… Ois nimittäin muutama kilo joululahjaksi saatuja suklaita jotka haluan kauas mun näköpiiristä :DDD
 
 
 
 
Miten teidän joulupyhät on menneet..? Maistuiko kinkku vai pysyittekö pyhät tiukalla?
Ei kukaan lähtis huomisesta mukaan sellaiseen ihanan antoisaan elämään kuin RUOTU..?
 
ja sanottais näille hei hei
Anna

57 vastausta artikkeliin “Kelle riittää herkuttelu..? Kamuja?!”

 1. Minulta saa myös yli kilon suklaata lahjaksi :D Mies kun ei syö ollenkaan ja itsellä kuukausi sitten todettu keliakia, joka paketin kyljessä komeillut teksti ”vehnäjauho” tai ”ohra”. Aluksi teki mieli syödä näitä herkkuja, mutta onneksi nämä ”kirosanat” komeilivat paketeissa :D

 2. Mulle taitaa nyt kanssa riittää herkuttelu… Tuntuu, että housut alkaa kiristää ahdistavasti ja pitäisi melkein kaivaa kokoa isommat päälle. Onneksi on tullut heitettyä ns.”jos mä nyt joskus lihon takasin”- housut jo pois, niin nyt on vaan pakko palata RUOTUUN! :) Tsemppiä paljon sulle ja noi on kyllä ihania noi sun lumihauvat! :)

 3. Ruotuun mukaan vaan, mutta annoin ittelleni armoa ja lupasin, että tiistaina kajahtaa ruotuun tää likka :) sitä ennen valmistaudun henkisesti siihen, että nytpä ei enää herkutellakkaan :D

 4. Onneksi eilen sai heivata loput jouluruat mäkeen, ja kylläpäs maistuikin makaroni ja jauheliha ihmeellisen hyvälle :D Suklaita vielä on, mutta niiden kans mennään kohtuudella niin pitkään kuin niitä riittää.

 5. Kyllä mullekin niin riittäis jo tämä porsastelu.. ihan överiksi mennyt. En taida pystyä vielä totaaliruotuun, mutta kyllä tänään loppuu kaikki älytön mässäily. Lomaa jäljellä loppiaiseen, joten saa nähdä kuinka käsi pysyy poissa jääkaapilta. Onneksi alkaakin noi suklaat olla jo tuhottuna. Nyt vedän puurot naamaan tosin rusinasopan kanssa, koska sitä on jäljellä ja mulla on periaate että ruokaa ei heitetä roskiin.. Siksi tavallaan toi osittainen ruotuun palaaminen. Mun mielestä on järjetöntä tuhlausta heittää hyvää ruokaa roskiin niin pitää hieman säveltää jotta saa suht terveellistä lautaselle. Eilen esim. söin ihanan kinkku, loimulohi salaatin!

  • Tuo pläni kuulostaa ihan järkevältä. Ei niitä roskiin tarvitsekaan heittää, terveellisiä aterioita saa ihan ilman mässyttelyäkin :) Viisasta!

 6. Ruotuun palataan todellakin tänään! Tuli vietettyä tuo joulun aika niin tukevassa ähkyssä että :D Nyt sain jo aamupalan syötyä ja maiistuhan se puuro hyvältä pitkästä aikaa.

  Ja mä huomasin saman että toi vatsanseutu se alko pullottaa ihan hillittömästi heti ekan päivän jälkeen! Kirjotinki blogiin että oisin täysin menny raskaanaolevasta sen kanssa :D Liikuntaa ei tullu yhtään, täällä oli koko joulun melkein siellä kolmessa kympissä pakkaset niin seki jarrutti menoja.

 7. Huh, tää lähtee mukaan!! Odottelinkin jo normaalia arkea ja normaalia ruokaa :D Salaatteja, raejuustoa ja rahkaa!!! Tänään taas salille rehkimään jouluna kertyneen turvotuksen pois!

 8. Pakko palata takaisin ruotuun, ihan järkyttävät mässäilyt jouluna takana ja vaaka näytti kauhunumeroita! Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa, tänään herkuttelin jo raejuustolla ja kaurapuurolla aamulla :)

 9. Nyt on ainakin energiaa juoksemiseen ja treeneihin itse kullakin;) Ulkonakin 0 astetta eli taidan lähteä juoksemaan. Onneksi mieheni sai raahattua mut tiistaina salillekin, jossa juoksin matolla ja tein kunnon punttitreenin. Suklaata on kyllä mennyt ja joulutorttuja, mutta muuten ei tullut vedettyä hirveää ähkyä.
  Tuntuu hyvältä laittaa kaurapuuroa taas :)
  miten teillä uuden vuoden lupaukset ;)?
  PS. Annan pois mansikka-valkosuklaa palautusjauheen, saa tulla hakemaan jos joku on kiinnostunut, ei vaan uppoa meikäläiseen.
  Kivoja ja terveellisiä välipäiviä!
  -Mertsi

  • Reippailija! :) Go Mertsi!! Kiva et joulu meni ilman ähkyä! Mä en oo vielä päässyt kotiin kaurapuuron ääreen mutta lauantaina sitten =)

 10. Mua kiinnostais ihan vertailun kannalta kuulla, paljon sulla vaaka heilahti ylöspäin joulusyömisistä? Itse kävin vaa`alla tänään aamulla ja niin se vaan on tullut 1,5kg 6 vrk:ssa lisää. Kääks. Nestettähän se toki on isolta osin, mut kyllä silti harmittaa vaikka tiesi tämän olevan edessä.

  • Mulla nousi paino heti silloin viime viikolla kun alkoi lomamoodi ja se oli viime lauantaina 74.4kg (oliko 1.7kg) ja nyt kävin sua varten vaa’alla (oon täällä sukulaisilla joten eri vaaka) ja paino oli joulun jälkeen 74.3kg eli pysyi siinä samassa. 1.6kg siis suunnilleen nousi porsastelulla. Tänään alkoi arki, ruotu ja aamulenkit tyhjään mahaan ;)

   Älä masennu, nää lähtee nopeesti :)

  • Joo ei auta masentua, kunhan nyt vaivaava kuume on selätetty alkaa taas treeni mullakin. Syömiset laitoin ruotuun jo. Tai ehkä UV-aattona vähän herkutellaan taas, mut ei sitä ennen. :)

 11. Täällä palattu ruotuun! Me ei ihme ja kumma saatu yhtään suklaata lahjaksi eli mun suklaan syönti tänä jouluna jäi anoppilan suklaakipolla käyntiin ;) vaakakin heilahti vain kilon ylös päin aamulla! Tästä on hyvä jatkaa :)

 12. Täällä ollaan valmiina ”joulunjälkeisherkuttomuuteen”. Aamulla käyty reipas 50 min kävelylenkki ja päälle aamupala a`la go fat go ;)
  Hei, mun on pitänyt kysyä kun ei oo osunut vastaus mun silmään, että mihin aikaan vuorokaudesta otat nuo burnerit? Itellä on massin burnereita ja oon ottanu aamupalan yhteydessä 3 ja päivällisellä 3. Otatko sä jo ennen aamulenkkiä?

 13. Mulla alko jo tiistaina tulemaan herkuttelu korvista ulos, vaikka en ees vetänyt vanhempieni luona ollessa mitään overeitä. Silti tuntu niin hyvältä lapata Parkanon Shellillä lautanen täyteen salaattia ja siemeniä kaveriksi kun pysähdyttiin siihen tiistaina kotimatkalla.
  Eilen oli jo tarkotus käydä salilla juoksemassa, mutta lievän sairasolon vuoksi ei viitsinyt.

  On mahtava huomata miten nopeasti se keveämpi ruokavalio jää normaaliksi :). Ja koska en vetänyt hirveitä overeitä, ajattelin että tässä saa loppuvuoden vähän luistaa tiukimmista syömisistä ja herkutella vähän aurajuustolla yms. pienellä :)

  • Oon ihan samoilla linjoilla! Eikoo ihanaa huomata, ettei sitä edes niin kaipaa vaan oikeasti nauttii omista ruoista joista on tullut elämäntapa! Paranemisia sinne! :)

 14. Ruotu kelpais! :D Joulu on niin ihana, nimenomaan siksi että se on kerran vuodessa mutta arkirytmiin on taas kiva palata. Vatsa on pyöreä kuin pallo ja närästää, ei kiitos enää yhtään palaa joulukinkkua tai sienisalaattia!

 15. ”Ruotu” alkaa 7.1.2012. Sitten punnitaan ja lasketaan :) Nyt olen ollut armollinen itselleni ja sen kyllä tuntee ja huomaa. :D
  Tsemppiä kamuni.

  A-Appelsiini.

  • Mä en taida jaksaa herkutella sinne saakka :) On jo ikävä sitä tunnetta kun maha on litteä aamusta ja housut ei purista ;) Nimittäin näillä herkuilla oon ihan pallo :D Mut ehtiihän sitä ;)

  • Emmääkään jaksais, mutta kun olen näin itseni kanssa sopinut, niin se pitää. :) Ikävä on mullakin, mutta ”kidutan” itseäni tässä vielä näillä herkuilla… mitkä ei kyllä enää yhtään maistuis.

   Aloita sinä nyt jo aiemmin, niin mää tuun perässä :)

   t. pullistunut appelsiini :D :D

 16. Ruotuun kiitos. 11viikkoa ilman sokeria ja sitten parit suklaat ja vihreät kuulat ni jeps, olo on SEN mukainen! Viime yönä ruhtinaalliset 12tunnin unet, aamulla kamat kassiin ja salille aamupuron kautta treenaamaan… pikkusen hikoilutti tätä ”possua”… Mutta teki hyvää, ai niin hyvää! ;)

 17. Pakkohan tässä on palata ruotuun! Edessä 6 viikkoa tehokasta treeniä ennenkö lähden pariks viikoks Brasiliaan lomalle. Odotan jo innolla,että pääsen salille polttaan niin paljon läskiä pois ennen reissua kuin mahdollista! :DD

  • Kuudessa viikossa saa aikaan ihmeitä :) Jos on ihan ruodussa ja treenaa niin voi olla isokin muutos, miten houkuttelevaa :D Tsemppiä!

 18. Kolmas päivä ilman herkkuja, tää sokeririippuvuus on ihan hirveetä! :D
  Toisaalta oli ihana ”joutua” tulemaan tänään töihin, pääsee ainakin arkirytmiin kiinni. Huomas et herkuttelu teki tehtävänsä kun vieläkin turvottaa :S

  Eilisessä zumbassa oli sykkeet katossa mulla ja kaikilla muillakin :D

  Aamupuuro n.5.30 ei oikein uponnut eikä lounaskaan.. eiköhän tää tästä vaikka pakottamalla :D

  tsemppiä myös sinne! :)

  • Uih, mulla on tänään vasta eka ja nyt illalla oikein hiukoo jotain namia, kääk! Ei auta kuin sinnillä nyt kestää nää vieroitusoireet :D

  • Loistavaa! Go Sanna!!! :) Siitä se lähtee ja kovasti tsemppiä urakkaasi. Muista että riittää kun olet itsellesi rehellinen -sillä saat tulosta (ei ole väliä mitään blogiin laittaa jos huijaa itseään) ;) Se on vinkki jonka itse sain alussa ja oon tykännyt että se oli yksi parhaista saamistani neuvoista ja haluan siksi sen jakaa eteenpäin!

 19. Ensin mua hymyilytti kuva Antonista, sitten repesin ihan täysin kuvatekstille :D Joulu meni yllättävän hyvin, ihan pinnistelemättä. Kaikki jouluruoat on pois kaapista jo. Niitä tuli ostettua just riittävästi. Herkkuja meni vähän mutta ne on nyt unohdettu. Mulla alkaa hirvittävä kymmenen viikon rutistus, maaliskuussa kutsuu etelän aurinko (avitin joulupukkia kiireessään ja annoin itse itselleni lahjan) ja mä haluan senttejä pois ennen sitä niin paljon kuin mahdollista :) Tsemppiä meille, RUOTUun on palattu tänään. Ja pysytään siellä hitto vie :DD

  • Loistavaa! Hyvin on mennyt siellä ja tästä jatketaan yhdessä tsempillä! Ihanaa kun suurin osa on niin innoissaan mukana tsemppaamassa ruotuun :)

 20. Aamu alkoi hienosti salilla, hyvä treeni – parempi mieli. Lounaaksi ruotuun palaamisen kunniaksi parsakaalia, porkkanaa ja lohta. Ruuan jälkeen lasten kanssa rinteeseen muutamaksi tunniksi. Ja sitten… lösähdys sohvaan ja kourakaupalla suklaakonvehtia naamaan… Voi hanuri sentään tätä joulua! Mutta yritys hyvä 10?

  • Mä niin ymmärrän sua, mullakin on ollut hirveet suklaa&kakkuhimot nyt illalla :/ Ei oo helppoa vaikka innoissaan onkin! En oo kuitenkaan sortunut joten huomenna sullakin tällainen päivä, eiks jee..?! :)

  • Oi, en malta odottaa :) Silloin on laihdutusinto myös meikäläisellä kaikista korkeimmillaan :) Ihanaa kun muistutit!!! =) <3

 21. Jep, nyt paluu ruotuun!! Ihan hirveetä tää herkuttelu. Asiasta kukkaruukkun, mut miten teet noi kiharat tukkaan, on niin kauniin näköset?

 22. Mä en ees kerennyt kunnolla alottaa. Jouluaaton-joulupäivän yönä iski pikaisesti oksennustauti. Sen jälkeen en päivään syönnyt ja olin pari päivää heikossa hapessa. Eilen vasta pystyin ekaa kertaa kunnolla syömään. Ai, että mä nautin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta