Lomamoodi

 
Jouluvalmistelut ovat pitäneet kiireisenä, vaikka olen ostanut lahjat vasta koirille! Molemmille sesseille on lahjapussukat joissa on yksi koirien lelu ja pari syötävää herkkua. Niiden lisäksi molemmat saavat kunnon ydinluut. Ihmislapsilleni eli en ole ostanut mitään, sillä pelkään heidän hukkuvan tähän kulutusjuhlan lahjapaljouteen ja vähemmästäkin pitäisi olla tässä maassa kiitollinen. Ei vaiteskaan -ei mitään noin syvällistä! Mies on selvästi mennyt hulluksi joululahjaostoksilla ja on ostanut kaikki lasten lahjat! :D Yhdessä mietittiin vähän ja laitettiin nopeampi asialle!
 
Oon ollut edelleen vähän flunssainen. Musta tuntui et se oli ehkä päivän kaks poissa ja sitten kun lapset tulivat mun jälkeen nuhaisiksi niin omaakin kurkkua alkoi kutittaa. Eilen aamulla kävin karheudesta huolimatta aamulenkillä ja illalla oli ihan sellainen olo, että lämpö nousisi. No se olikin sitten alle 36°C et ei sen puoleen. Oon kuullut joskus jotain et ”alilämpö” tois samanlaisia oireita ja siltä kieltämättä tuntui. Nukahdin päiväunille migreenin siivittämänä ja kukuin sitten myöhälle yöhön. Ihmeen kaupalla, tänään on ollut taas parempi päivä!
 
Urheilemaan en oo flunssan vuoksi lähtenyt ja tänään jätin samasta syystä myös aamulenkin väliin. Käytiin sen sijaan lasten kanssa Picnicissä syömässä ja kahvilla sekä käytin pojan parturissa. Ne jotka seuraa mua Instagrammissa tietää, että oon ollut syömisten suhteen jo vähän lomamoodissa, sillä siellä mun kahvikin muuttui piparkakkulatteksi :P Muutenkin oon syönyt ihan samaa mitä muukin perhe, mitä nyt välipalaksi oon protskudrinkkiä juonut.
 
 
Me tehtiin tänä vuonna radikaali päätös, eikä ajeta Ouluun joulun viettoon. Oon viettänyt kaikki jouluni mun vanhempien luona, lukuunottamatta yhtä kertaa kun Eliel oli aika pieni, eikä jaksettu lähteä. Mun appivanhempien luona ei vietetä niin suurta sukujoulua kun meillä on perinteenä ja myös mun miehelle on tämä järjestely sopinut. Tänä vuonna ajatus pitkästä matkasta sai meidät valitsemaan erilaisen joulun ja jäämme aatoksi Helsinkiin. Teen riisipuuron kotona, käymme jouluhartaudessa ja menemme sitten saunomaan ja syömään appivanhemmille ja avaamme siellä lahjat. Sitten illaksi kotiin ja nukkumaan. Joulupäivänä menemme täällä Helsingissä mun veljen ja hänen vaimon luokse joulupäivän aterialle, sitten haetaan koirat ja illan aikana hurautetaan miehen sukulaisille Poriin, jonne ajomatka kestää huomattavasti vähemmän. Ihanalta kuulostaa myös tämä, mutta onhan sinne Ouluun jo nyt ikävä <3

Oon tän vuoden aikana kirjoittanut 305 postausta eli yli 6,1 postausta viikossa. Blogiin on mennyt aikaa varmasti ihan liikaa :) Nyt ajattelinkin pitää pienoista blogilomaa ja päivitellä loppuvuoden vähän harvemmin jos vain osaan! Vaikka ei ihan vielä joulussa olla ja jouluruoissakin voi tehdä terveellisiä valintoja niin tänä vuonna sanon hyvällä omallatunnolla ”Että ei väliä mitä syö Joulun ja Uuden vuoden välillä, vaan sillä mitä syö Uuden vuoden ja Joulun välillä”  Röh röh! ;)

Anna

39 vastausta artikkeliin “Lomamoodi”

 1. Ihanaa ja rauhallista joulua! :) Me lähdetään viettämään joulua mun kotiin Jyväskylään! :) Ajomatka on puolet kun teillä ois ollut Ouluun eli en yhtään ihmettele teidän päätöstä olla kotona! :)

  Hauska toi viimenen lause ja on kyllä niin totta ;)

 2. Siis kääk. Eihän me lukijat tulla toimeen, jos harvennat postauksia! No ei vaan, hyvää ja nautinnollista joulun aikaa!!!

 3. Mä ajattelin nyt pari päivää kotona ollessa yrittää skarpata syömisten kanssa, mutta jouluna en todellakaan laihduta, vaikka en myöskään aio syödä itseäni ähkyyn. Sen sijaan syön kaikkea mitä haluan ja sellaisia määriä, että olo pysyy vielä hyvänä. ;o) Joulun jälkeen sitten alkaakin kunnon tsemppaus. Sinänsä kivaa, että löysin tämän blogin tässä vaiheessa, kun ollaan varmaan painoindeksin suhteen aika samassa, vaikka oletkin mua paljon pidempi. Tsemppaa mukavasti laihduttaa ”yhdessä”. Hauskaa joulua!! :o)

  • Hyvä päätös, ei sitä oo pakko ylensyödä koko joulua :D Maistaa kaikkea vähän niin ei jää mistään paitsi mutta koittaa pitää annoskoon normaalina :)

   Hauskaa joulua! :)

  • Mä koitan nyt tsemppaa vielä pari päivää (jos onnistun! ;) ja sit aion myöskin rentoutua! Uuden vuoden jälkeen tulee taas hullu tsemppi ens vuodeksi! Sit jaksaa :)

   Ihanaa joulua! :)

 4. Hei.Onko laihtumisesi ja terveellinen ruokavalio vaikuttanut mitenkään migreeniisi? Onko esim. vähentynyt? terveisin Sini

  • Moikka! En oo ymmärtänyt ajatellakaan, että sillä olisi vaikutusta. Monesti naisilla raskausajat vaikuttavat migreeniin ja molemmissa raskauksissa mulla oli migreeniä melkein viikottain :/ Nyt kun kysyit niin tajusin, ettei mulla oo tänä vuonna ollut edes kuukausittain, olisiko jopa vain 1-3kuukauden välein. En siis syö mitään estolääkitystä. Eli todella radikaalisti vähentynyt verrattuna siihen mitä on ollut aiemmin (jos raskausaikoja ei oteta lukuun). Aika jännää! :)

 5. Hei aivan ihanaa joulua, nauti lomamoodista mä alan sitten tammikuussa oikeen kunnolla jahtamaan sun tuloksia ni joudut juoksee karkuu ;) Toi migreeni on kyl pyllystä ja niin on tää kipeenäki olo huhhuh… ottaa koville kun ei liikkumaan pääse…

  t hanna
  painoprojekti2013.blogspot.fi

 6. Hei,

  En ole aiemmin kommentoinut mutta olen seurannut kirjoituksiasi tämän syksyn ajan. Muutoksesi on mahtava! Voit olla itseesi todella tyytyväinen. Osittain innoittamanasi olen lisännyt omaan kuntoiluuni kuntosalin ja tykästynyt siihen. Normaalipainossa olen mutta sellainen 3 kilon pudostus on ollut toiveissa jo pari vuotta, tuon pudotuksen jälkeen olisin vaakalukeman mukaan jota kuinkin lukemassa ennen kahta lasta eli vuoden 2007 tilanteessa.

  Mutta tarkoitukseni oli yhtyä monen muunkin kommenttiin, että olet tehnyt aivan huippumahtavan työn. Kuvissa näytät säteilevältä! Joten tällaiset positiiviset blogit ovat mahtavia. Tsemppiä sinulle tavoitteeseesi johon vielä tähtäät ja tiedoksi, että olet onnistunut siinä missä monet eivät!

  Rennonletkeää Joulua joulupöydän antimien parissa ja niinkuin sanoit niin parin päivän herkuttelu ei kaada mitään eli se merkkaa mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä :)

  t. Mari

  • Oi kiitos Mari kommentista :) Ihana kuulla myös että oon motivoinut suakin innostuman salista, eiks oo ihanaa ;)

   Oikein lämmintä ja rauhallista joulua sulle! <3 Tammikuussa jatketaan taas sikatsempillä eteenpäin ;)

 7. Kiitokset tästä positiivisuutta, tsemppihenkeä ja motivaatiota pursuavasta blogistasi! :) On ollut ilo hypätä tänne hyvän olon kelkkaan. En ole vieläkään ehtinyt lukea kaikkia kirjoituksiasi täältä, mutta ehkä ne tärkeimmät on kuitenkin tullut kahlattua.

  Muutoksesi on ollut huikea, ja iloitsen täydestä sydämestä puolestasi! Aion vielä verrata InBody-tuloksiasi omiini, jotta näen, mitä tekemäsi työ vaikuttaa ja missä kenties itse vielä teen väärin tai en tee tarpeeksi. Toki olen Sinua lyhyempi, mutta suhteutan omaan pituuteeni noita tietojasi.

  Päivittelehän taas tarinoitasi joulun ja tauon jälkeen. On mielenkiintoista seurata, mihin oikein vielä pääsetkään. Muista vihjata heti, kun Ilona on kaupassa!

  Rauhallista ja rentouttavaa Joulua Sinulle ja perheellesi!

  -Katri-

 8. siksi kysyin migreenistä,kun luin jokin aika sitten kaikki postauksesi kun blogisi löysin.Alussa mainitset migreenin monta kertaa ja nyt ekan kerran piiitkästä aikaa ;-)varmasti puhtaalla ruokavaliolla iso merkitys päänsäryn poistumiseen,puhumattakaan liikunnan rentouttavasta vaikutuksesta. hyvää joulun odotusta terveisin Sini

 9. Kiitokset tästä vuodesta, blogin seuraaminen on ollut sekä motivoivaa että viihdyttävää. Ensi vuonna uudet kujeet, mukana ollaan :) Oikein Hyvää Joulua koko perheelle, rapsutukset koiruuksille :)

 10. Minä olen jäänyt monien muiden lukijoiden tavoin ihan koukkuun sinun blogiisi :)

  Sellaista olen miettinyt, kun taidat lähes aina syödä omia ruokia? Niin tuleeko koskaan tunne että haluaisit syödä samaa muiden kanssa?

  • Tulee ;) Ja monesti syönkin :) Mutta otan vaa’an kautta sitäkin! Syön viikottain perheen kanssa samaa ruokaa, vaikka sekaan mahtuu päiviä jolloin syön omiakin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta