Mä oon normi

Jee jee! Normaali painoindeksi, normaali rasvaprosentti ja lihaksia yli viitearvon. Siitä on pienet tytöt tehty. Hymy nousee väkisinkin korviin! Jotain positiivisia vaikutuksia näyttäis kehonkoostumukseen olevan mm. parjatuilla pakastevihanneksilla ja proteiinipatukoilla ;)

 
Monnakin on kutistunut paljon, häneltä oli lähtenyt rasvamassaa -5,6kg,
 verratuna siihen  tämän aamun postauksen vanhaan kuvaan, edellisestä mittauksesta!
Onnittelut muru!
 

Oon käynyt tämän vuoden aikana neljässä InBody mittauksessa, kaikki reilun kolmen kuukauden välein. Helmikuussa, toukokuussa, syyskuussa ja joulukuussa (postaukset linkeissä). Ensimmäistä lukuunottamatta kaikki on tehty samalla laitteella eli InBody 720 mittarilla ja muutenkin samanlaisissa olosuhteissa. Kiitos siis Monnalle joka järjestää näitä tapahtumia! Lisää infoa voi katsoa osoitteesta:
www.mtpersonaltraining.fi Itse sain tänään jälleen kerran aivan huikean hienoja uutisia!

UUSIN 17.12
UUSIN 17.12.2012

Ensin tulos, suluissa edellinen, -muutos syyskuuhun:

Paino: 73,8kg (78,1) -4,3kg
Lihasmassa: 30,5kg (29,5kg) +1,0kg
Rasvamassa: 19,3kg (25,1kg) -5,8kg
Proteiinimassa: 10,8kg (10,4kg) +0,4kg

Painoindeksi, BMI: 24,9 (26,4) -1,5
Rasvaprosentti: 26,1% (32,1%) 6%

Tulosten mukaan painomuutos edelliseen (3kk12pv) on -4,3kg mutta olen onnistunut vähentämään rasvamassaa -5,8kg ja saamaan lihasmassaa yhden pyöreän kilon (1,0kg)! Tällä sain painoindeksin heilahtamaan normaalin puolelle ja myöskin rasvaprosentti on tehnyt hurjan 6% tiputuksen ja olen nyt ”normaalirasvoissa” lukemalla 26,1%. Hallelujah!

Oon vieläkin ihan shokissa testituloksista, sillä olen ollut tässä viikon sisään poikkeuksellisen masentunut jos katson vaakaan. Joskus mieli tekee tepposet kun katsoo itseään liian läheltä. Dieetiruokavaliosta on tullut mulle vuoden aikana elämäntapa ja ilmeisesti pienet poikkeukset eivät laivaa heilauta pitkässä juoksussa. Olen edistynyt syksyn aikana rasvamassan suhteen kiihtyneellä tahdilla (edellisessä välissä -4,6kg) ja lihasmassaa on tullut hieman vähemmän (edellinen väli +1,3kg) mutta sitäkin tulee siihen malliin, että menin nyt sen suhteen ylärajan yli :) Voisin siis väittää olevani jo urheilullinen!

Aivan helppoa tämä ei ole kuitenkaan ollut! Muistan sen toukokuun mittauksen, jonka jälkeen mieli oli mustana. Olin laihtunut helmi-toukokuun välissä 10,1kg mutta samalla lihasmassaa oli lähtenyt 1,6kg. Se oli sitä aikaa kun en vielä treenannut kuntosalilla muutamaa satunnaista salille eksymistä lukuunottamatta. Tuosta voisi jopa vetää jonkun johtopäätöksen siitä, mikä merkitys kuntosalitreenillä on laihduttajalle… Toukokuun jälkeen onkin ollut toinen ääni kellossa ja olen onnistunut korjaamaan tilanteen kovalla treenillä, suurella proteiininsaannilla ja tarpeeksi hitaalla painonpudotuksella! Kotona juhlin tuloksia itsetehdyllä ruisburgerilla ja tomaattilohkoilla :)

Lounaalla Tuna-testissä oli John West tonnikala, josta ei tarvitse valuttaa vettä :)
Ihan samaa oli kuin muutkin, tosin ei sitä nestettä ;) Vihannesten päällä reilusti oliiviöljyä.

Jos joku lukija pohtii vielä lähtisikö itse terveystalkoisiin ja saako niitä liikakiloja pudotettua niin kannattaa katsoa mun naamaa. Sehän hohtaa kuin Naantalin aurinko! Kannattaa uskoa itseensä, sillä ylipainon kokeneena voin sanoa rehellisesti, että tämä on mukavampaa :D

10kk sitten mittauksessa :D
T.Hymytyttö
Anna

83 vastausta artikkeliin “Mä oon normi”

 1. JIHUUUUU Erica!!!! Onnittelut normiudesta ;0)

  t. uuden läppärin omistaja HV76, joka vielä hiukan hakee näppäimiä…

 2. Mahtavaa! Siis todella hienoa! Näin se on, että tossa vaiheessa vaaka ei enää kerro kaikkea. Onnea, hienosti olet jaksanut! Olet esimerkillinen monelle lukijallesi :)

 3. Oikein paljon onnea!! Tiedän itsekkin miltä tuntuu saada ”normaalin” paperit. Painoin ennen 90kg, pituutta huimat 162cm. Nyt paino 54kg, lihakset erottuvat ihan joka paikassa ja olo mahtava! Tsemppiä Erica!

  • Anteeksi Erica että kysyn väliin sinun blogissasi, toivottavasti et pahastu, mutta Anonyymi: onko sinulla jäänyt löysähköä nahkaa noin suuresta laihdutuksesta? Itselläni melko samat numerot nimittäin, 163 cm olen pitkä ja painoin pahimmillaan yli viisi vuotta sitten 95 kg. Laihdutettuani olen painanut 53-60 kg, tällä hetkellä 56 kg, mutta löysähköä nahkaa on valitettavasti yhä hieman reisissä ja käsivarsissa. Siitä ei sitten varmaan ikinä pääse eroon :(

 4. Huikea muutos Erica!! Oot kyllä ihan mahtavan työn tehnyt. Olet jälleen askeleen lähempänä unelmaasi.

  T: Ninnu

 5. Hienoa Erica!
  Ootko muuten kuullut, että Evira on kieltänyt Estro Dimin tuonnin Suomeen? Luin tästä yhdestä Fastin blogista…

  • En oo kuullut! No voi hitto! Löysin blogin mutta Eviran sivuilta ei tullut yhtään hakutulosta tuotteelle :/ Käytetään kunnes poistuu kaupoista tai toisin todistetaan ;) No eikä, ois kiva saada perustelut tiedolle tuolta Evirasta niin tietäis mistä on kyse!

 6. Huippu juttu, oon ilonen sun puolesta! Oon seuraillut sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti, teet kyllä hyvää työtä. Ja oot niin nätti! :) Mukavaa joulunaikaa!

 7. sä olet kutistunut kyllä todella paljon kuvista päätellen, varsin tuosta mahan alueelta lähtenyt roimasti :) Aivan mahtavia uutisia nuo mittaustulokset. En malta odottaa ,että itse pääsen tammikuussa tuohon mittaukseen ekan kerran :)

 8. Niin mieletöntä, miten hienosti olet onnistunut tän vuoden aikana.
  Tyttö on kuin eri =)
  On ollut hienoa seurata taivaltasi, toivottavasti jatkat kirjoittelua myös ensivuodelle nimittäin oma projektini ainakin jatkuu..
  -16kg on nyt tälle vuodelle tiputettu et se luvattu/haaveiltu -25kg on vielä vähän matkaa..
  Ihanaa joulunaikaa sinulle, muista herkutella&rentoutua.
  ps. Mää oon lukennu sua kyl säännöllisesti, mut kommentit jääneet vähemmälle, sorry!

 9. Mahtavaa! Näytät ihan mielettömän hyvältä ja ihan oikeasti hehkut hyvää oloa ja onnea!

  Itsekin aloitin salitreenit tämän vuoden toukokuussa ja ennen sitä kävin ”vain” tanssitunneilla ja ryhmäliikuntatunneilla + lenkillä ja voin yhtyä tuohon mitä sanoit salitreenin tärkeydestä laihduttaessa. Vaikkei paino tipu niin kovalla vauhdilla, niin se tippuu oikeasta paikasta ja mitat kuitenkin pienenevät, mikä on mun mielestä tärkeämpää kuin itse paino. Tämä olisi hyvä kaikkien painon pudottajien muistaa, lihas vaan painaa enemmän kuin rasva! :)

  Onnea saavutuksistasi ja tämä kyllä varmasti motivoi niin sinua itseäsi kuin meitä muitakin! :) Oot huippu!

 10. Hieno muutos, näytät oikein hyvältä! Otan tsemppiä tästä blogistasi omalle kuntoprojektilleni ensi vuodelle.

  Terveisin,
  Uusi lukijasi

 11. Mahtavaa! Oon supre iloinen sun puolesta! Itsekkin olen painoa pudottanut huisit 28 kg ja sun innottamana kävin taas eilen pitäkästä aikaa kehonkoostumusmittauksessa. Kyllä se vaan vetää entisen ylipainoisen hymyn korviin, kun rasvaprosentti oli 17!! Tiedän siis miltä tuntuu saada ”normaalin” paperit, joten onnea vielä! Ja ole ylpeä itsestäs ja nauti sun tuloksista, olet ansainnut ne kovalla työllä!

  Terveisin blogisi vakkari lukija :)

 12. mahtava homma, oi voi… mulla kävi jo mielessä, että ”no jospa tämän loppuvuoden rentoilis vaan” (osittain koska polvi on alkanut vihlomaan entistä enemmän -.-) mutta kun näitä tuloksia lukee niin en kyllä ala löysäilemään! ärsyttävää kun toistan itseäni koko ajan, mutta sinä, sara ja monna olette niin älyttömiä motivaattoreita! minäkin haluan tuloksia, tosin nyt tässä normaalipainossa niiden saavutus on kyllä juurikin sen harmaan kiven takana, ainakin siltä on viime kuukaudet tuntunut..!

 13. Vautsi vau muru :) mieti miten ison työn Sä olet tehnyt! Enää ei tarvitse pingottaa niin kovin vaan voit ottaa rennommin ja nauttia kovan työsi hedelmistä :)

  Nyt nimittäin musklea tulee kun vaan jaksaa jumpata! Mieti miten paljon olet muuttunut vuodessa ja miten paljon tulet vielä muuttumaan! Ei ole mitään syytä masennella, Sä olet tehnyt sen mistä moni vain haaveilee!

 14. Hei, ja vau! Tosi hienosti sä vedät :)

  Ja huomasithan, että lihas- ja rasvamassojen lisäksi sun viskeraalinen rasva (eli keskivartalossa, elimien ympärillä oleva rasvakerros) on selkeesti alentunut alle ”suositusasrvon” (lomakkeen oikeassa yläkulmassa).
  Se arvohan on melkein muita tärkeämpi terveyden kannalta, sillä tiedät-kyllä-mitä-keskivartalo-lihavuus-saa-aikaan..

  Tsemppiä jatkoon ja pitkään pinnaa. Eihän huippu-urheilijatkaan ole iskussa yhden kauden harjoittelun jälkeen, vaan takana on piiiiiiiiitkä polku :)

  • Huomasin ja se ilahdutti myös todella paljon! Kyllä on terveysriskit tippuneet hurjasti painonpudotuksella ja tuolla, että viskeraalinen rasva on noin hyvä, jee!

 15. Vautsi, jee, oot ihan mieletön! :)

  Mua harmittaa, että bongasin ton sun ed postauksen vasta illalla, olisin muuten hypännyt samantien kanssa mitattavaksi kun haaveilen tosta. Täytyy nyt sitten vaan koettaa muistaa joku kerta omalla salilla varata aika, en tosin tiedä millä mittarilla siellä mitataan (kehonkoostumusmittaus lukee hinnastossa), mutta kaipa ne tulokset on kuitenkin tiettyjä aina :)

 16. Täällä yks pullero kävi myös mittauksessa.
  Paino 98.1 kg ja lihasmassa 53,8 kg. Rasvaa pitäs saada pois 24 kg, mutta miten mä siinä onnistun? Puoli vuotta oon jo suunnitellut kuntosalille menoa, mutta en vaan saa aikaseks.

  Koska kävit ihan ekaa kertaa mittauksessa, sulla ei vissiin huippulukemista oo tuloksia?

  • Loistavaa et kävit! Saanko kuitenkin udella, että tehtiinkö mittaus jollain muulla kuin InBody-laitteella, esimerkiksi Tanitalla..? Tuo lihasmassa ei nimittäin vaikuta vertailukelpoiselta ja olen törmännyt tällaisiin tuloksiin usein esimerkiksi sillä Tanitalla tehdyllä mittauksella.

   Mä kävin ekaa kertaa siis helmikuussa, kun olin laihtunut jo 5-6kg eli ei ihan huippulukemasta oo testiä mutta melkein :) Tuossa linkki niihin tuloksiin!

   http://toobigtobeme.blogspot.fi/2012/02/inbody-mittaustulokset.html

   Kyllä sä siinä onnistut!!! Pitää usko itseensä ja haluta muutosta :) Kun pääsee alkuun niin homma helpottuu. Ei sinne auta kuin vääntäytyä ja ajan kanssa ja kilojen tippuessa myös liikunta alkaa maistumaan eri tavalla. Ylipaino ”myrkyttää” mielen ja kehon ja silloin kaikki tuntuu niin vaikealta, muistan sen. Mutta lupaan että se helpottaa!! :) Myös treenikaveri vois auttaa innostumaan jos sellainen löytyy lähipiiristä!

  • Olin muutaman viikon välein kahdessa eri mittauksessa. (Oli tilaisuus ja pääsin molempiin ilmaiseksi)

   Toinen tosiaan on tuo Tanita, siinä on annettu ”kehon rasvaton kudos 54,4kg” Muutenkin tämä oli mielestäni huonompi mittaus. Nopeasti ja tulostui vain epäselvä kuitti.
   Toisessa testissä oli toinen laite ja lapussa lukee vain InBody ja lihasmassan kohdalla 53,8 kg. Raportti on hieman vanhemman näköinen joten laite taitaa olla vanhempi. Pääsen tähän testiin uudelleen puolen vuoden päästä ja sitä ennen pitäis saada kyl jotain aikaseks!

   Huomasin muuten että meillä oli melkein samat tulokset tuossa ylimmässä kehonkoostumus taulukossa. Ainoastaan paino on mulla paljon enemmän.
   Mulla kehon nesteet 39,4, lihasmassa 53,8 rasvaton massa 56,8 ja paino HUPS 98,1

 17. Hei vaan!

  Olen löytänyt blogisi (ja Go Sara Go-blogin) viime viikolla. Tosi mukava lukea tällaisia muodonmuutosblogeja ja niitä samoja asioita, mitä itsekin mietin. Olet kyllä niin huikean työn tehnyt, että olet todellinen malliesimerkki =)

  Aiempaan blogipostaukseen tuli mieleen, kun puhuit näistä eroista kuinka harmittaa kun kanssasisaret (kisalavoja) ajatellen ovat niin paljon pidemmällä kuin mitä itse on. Tämä onkin siinä mielessä hankalaa vertailua, kun on hyvä toisaalta verrata siihen mihin haluaa mennä mutta toisaalta sitten pitäisi muistaa se oma lähtökohta ja mikä työn tähän hetkeen on tehty. Sillä ei niinkään ole merkitystä, pääseekö koskaan sitten kisalavoille, vaan sillä jääkö muutos terveellisine elämäntapoineen pysyväksi! =)
  t: Lila

 18. Siis ymmärsinkö oikein, että sun paino on vasta piirun verran normaalipainon puolella? Se tuntuu musta aivan käsittämättömältä, koska sä olet todella hoikan näköinen!
  Tarkoittaako tää siis käytännössä sitä, että kaikki ihmiset, jotka ei näytä kerrassaan laihoilta, onkin määritelmän mukaan ylipainoisia? Eli se, mikä nykyään näyttää mun silmään normaalilta, onkin oikeasti ylipainoinen? Jokapäiväisessä elämässä näkee enimmäkseen tavallisia ihmisiä, jotka nykyään lähes kaikki on vähän ylipainoisia, joten silmä tottuu pitämään sitä normaalina?

  • Joo näin on näppylät! :D

   Taitaa olla se meidän silmä tottunut jo hieman pyöreämpiin ihmisiin :) Kyllähän mäkin ajattelin vielä joskus 80-90kiloisena etten nyt niin kauhean iso oo. Olin jo tottunut siihen :) Nyt se tuntuu erilaiselta!

  • Kehonkoostumushan siihen yllättävän paljonkin vaikuttaa. Ericakin on jo sen verran muskelimimmi, että painaa enemmän, kuin ne katukuvassa tuon kokoiselta näyttävät noin keskimäärin. Mutta sitä ei käy kiistäminen, etteikö ihmiset yleisesti alkaisi olla pelottavan lihavia! Juuri kummastelin vaatekaupassa, että ihan oikeastikko kokojakin tunnutaan hilaavan ylöspäin kokoajan, siis niin, että se tämän päivän M vastaa muutaman vuoden takaista L-kokoa. Puhumattakaan siitä, että enenevässä määrin tehdään todella lihaville omia vaatemallistoja. Enkä siis sano sitä, että lihavien pitäisi pukeutua jätesäkkeihin, mutta on tuo kehitys silti mielestäni huolestuttava. ”Ei se muille kuulu”-asennekkin on kyseenalainen, kun joku tutkimushan juuri tässä kertoi, että autokolareista aiheutuu iso osa sairaskohtauden vuoksi ja tämä osa tulee kasvamaan väestön läskistyessä, kun esim. sydänkohtaukset yleistyvät. Että on se mun ongelmani, kun joku pamauttaa pekonisuoniensa kanssa auton kylkeen, näin kärjistetysti :P

   Lähtipäs sivuraiteille. Oh well. Hauskoja hetkiä on kyllä joskus tullut, kun on jotain naisporukassa puhuttu painosta, ja olen sanonut painavani sen 72-74 kg, mitä silloin painoin (pituutta 169 cm), ja säännönmukaisesti on jouduttu vaakaa käyttämään, koska ”et sä voi painaa niin paljon”. Kyllä se treeni vaan kuitenkin sitten jossain näkyy, kun painan 5-10 kiloa enemmän kuin ”samankokoinen” treenaamaton kaveri.

 19. Kiitos yhteisesti kaikille ihanista kommenteista!! <3 <3 <3

  On ollut ihan upeeta jakaa mun matka merkittävästi lihavasta (BMI), normaalipainoon! Oon saanut teiltä niin paljon tsemppiä ja sillä on ollut korvaamaton merkitys mun projektissa. Nytkin tulee ihan kyynel silmäkulmaan kun luen teidän onnitteluja ja tykkäämisiä täällä ja facebookissa… Tää on niin mahtavaa ja sydämestäni toivon kaikille muille saman asian kanssa kamppaileville tsemppiä ja iloa elämänmuutokseen! Kiitos vielä kaikki muru-puru-hanitukset siellä ruudun toisella puolen. Peace and Love ;)

 20. Onnea Erica aivan mahdottomasti! Vuoden seurannut ja suurelta osin itsekin -14 kg laihtuneena (vielä 25 kg jäljellä) jatkan uusia elämäntapoja ensikin vuonna. Erica perusta teidän (sun ja Saran) seuraajille joku oma keskustelupalsta/suljettu FB-ryhmä tms! Kiitos! Motivoit joka viikko minua ja muita! Ihanaa myös kuulla, että olo normaalina on vielä parempaa kuin vähän laihtuneena.

  • Jos tällästä lähdettäisiin hommaamaan, niin vitsit olisin ihan satana mukana! :) Draivi tehdä on kova, mutta tsemppi auttaa silti aina parempiin tuloksiin.

 21. Sä oot niin terästä nainen!! <3 Ihan mieletön itsekuri ja tsemppi! Wau! Kyllä niitä tuloksia tulee kun tarpeeksi panee hanttiin.
  Iteltä on nyt sulanut sellanen 4-5 kg, mutta huomaan että tämä joulu tekee tepposiaan ja syöminen alkaa lipsumaan. Onneksi lähdetään torstaina Leville viettämään urheilullista joulua niin se syöminen edes jollain tasolla kompensoituu, ensi vuonna uudet kujeet ja vielä muutaman kilon tiristys!

 22. Hei, minkälainen se BB:n flex-paidan mitoitus mahtaa olla? Nimensä perusteella voisi olettaa, että ei ihan kiremmästä päästä ole? Kun en omista yhtään BB:n pitkähihaisia, niin ei mitään hajua. Topeissa S on jees koko, mut vähän mietityttää onko hihojen kanssa oikea koko. Ja sivuilla olevasta mittataulukosta ei ole mitään hyötyä, ei pidä ollenkaan paikkaansa (ainakaan mun kohdalla).

  • Oisko sulla sitten S koko siinäkin..? Mulla on flex-paita koko L ja sitä on muutkin betterin topit mitä mulla on. Hirmu vaikea auttaa, kun en oo nähnyt tai kokeillut tuosta pienempiä kokoja… Se on kyllä sellaista todella venyvää kangasta!

 23. Just päätin että jätän treenit tammikuulle koska en vain ehdi tässä jouluhässäkässä treenatakin vielä! Kaikki muu meno imee mehut.

  Nyt kun näin huimat tuloksesi ja kannustavan motivointipuheesi, päätinkin panostaa treeneihin sittenkin. Ei tulosta ilman työtä, totta se on ja sinä olet kävelevä esimerkki siitä.

 24. Mahtavaa, Onnea superpaljon!!! Näytät ihan mielettömän hyvältä! Ja tsemppiä jatkoon, täällä ruudun toisella puolen kannustan mukana. Oma laihisprojekti tuli täyteen viime viikolla, paino heilahti 64,8 kg!! Elikkäs pudotusta 27,2 kg yhdessätoista kuukaudessa.. Nyt vaan uudella tsempillä kiristeleen ja kiinteyttään, töitä riittää, ens vuosi onkin sit omistettu kropan muokkaukselle :)

 25. Paljon onnea!! :o) Olis kiva lukea postaus siitä, miten jatkat tästä eteenpäin. Laihdutatko vielä miinuskaloreilla vai alatko lisäämään lihasmassaa vai mitkä on suunnitelmat? Mä olen nippanappa normaalipainon puolella ja tavoitteena olis laihtua se 6-7 kiloa, tai ainakin hävittää rasvaa niin, että mahtuisin vanhoihin vaatteisiin, eikä ole tosiaan tällä itsekurilla helppoa. Nytkin reissussa mässäillyt vaan. :o/ Onneksi huomenna jatkuu arki!

  • Joo homma jatkuu vielä toistaiseksi :) Eli tuonne seitsemänkymmenen alapuolelle ja niin, että rasvaprosentti pienenisi edelleen :) Miinuskaloreilla siis eteenpäin! Tsemppiä sinne :) Toivotaan et arki helpottaa :)

 26. Mielenkiinnolla lukisin tuosta estro dim -asiasta enemmänkin. Juuri tuli 2 purkin tilaus postiin noita. En osaa sanoa mikä niiden vaikutus on lopulta ollut mutta muut käyttäät raportoivat jopa loistavia tuloksia:)

 27. Ihan huikeeta! Tätä sun prjoketia on ollu ihan mielettömän kiva seurata. Ja tästä saan itekkin motivaatioo ja paljon hyviä vinkkejä! :) Näytät todella hyvältä ja terveeltä!!

 28. Kiitokset tuosta synninpäästöstä, mikä liittyy pakastevihanneksiin ja prodepatukoihin! :) Kulutan niitä ahkerasti itsekin, etenkin pakastekasviksia menee päivittäin, ja usein tulee joku ateria korvattua kiireessä patukalla. Paino pysyy samassa eli ei nouse, muttei ole kyllä laskenutkaan. Ehkä se siis on mulla kiinni vain siitä, että liikkuisin hitusen enemmän eli ottaisin mukaan esim. juuri ne tehokkaat aamulenkit rasvanpolttoon. Upeeta työtä, Erica! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta