Minä ja Bikinitytöt

Eilen kävin Sporttikujalla Sara Sievisen kanssa harjoittelemassa fitnesskävelyä! Me ei olla Saran kanssa aiemmin tavattu, tiedetään vain toisemme blogien kautta ja tietysti olin itse nähnyt Saran Fitness Expossa lavalla viime syksynä. Nyt ollaan kuitenkin tutustuttu sosiaalisten medioiden kautta ja joku aika sitten Sara ehdotti yhteistreenejä, sillä asutaan ihan lähekkäin. Olin todella innoissani, sillä on aina mukava tutustua ihmisiin joilla on samat kiinnostuksen kohteet! Ja arvaattekos, upeakroppaisella Saralla on kaksi pientä lasta ja hänellä on naisellisen kaunis vartalo ihan ilman kauneuskirurgiaa. Toivon sydämeni pohjasta, että kovalla työllä tulen itsekin näyttämään samantyyppiseltä tässä lähivuosina. What an inspiration!

Treenien jälkeen mulla pyöri mielessä taas kaikenlaista. Muistatteko sen, kun tapasin Minna Pajulahden ensimmäistä kertaa? *postaus* Olin niin ymmälläni kaikesta siitä, mitä oli pikku hiljaa ymmärtänyt. Olin niin kauan työntänyt sen ajatuksen pois mielestä, että minäkin haluan unelmavartalon. Elin pienessä kuplassa, johon ei kuulunut kokovartalopeilit, kuntosali ja terveellinen elämäntapa. Laiskottelin, söin huonosti ja ne elämäntavat väsyttivät mut. Ruoka toi myös lohtua ja turrutti mieltä. Vain aika ajoin se fitnesstyttö yritti nostaa päätään ja sanoa, että tämä ei ole sinun elämäsi -se jossa olet onnellinen. Mutta seuraavan keksipaketin tullen, se fitnesstyttö hävisi taistelun. Oli helpompi yrittää unohtaa.
 
Vaikka se oli vihdoin se oma tahto, joka nosti mut siitä suosta mihin olin raskauksien ja liikakilojen myötä joutunut niin prosessia helpotti ystävät. Suurin kiitos menee ehdottomasti rakkaimmalle ystävälleni eli toiselle Saralle ja te varmasti kaikki olette sen huomanneet. On niin paljon helpompaa kun on ollut joku kenen kanssa lenkkeillä, höpöttää siitä miten dieetti sujuu ja haaveilla tulevasta. Koskaan ei oo tarvinnut syödä pullaa toisen mieliksi vaan ollaan yhdessä haettu kaupasta proteiinipatukoita tai rahkaa kun ollaan menty vaikka kahville! Pieniä juttuja arjessa, jotka ovat tehneet tämän helpommaksi.
 
Mutta siis… Eilisen jälkeen mut valtas taas sellainen tunnemyrsky mitä on vaikea kuvailla. Siinä on joku sellainen juttu, kun tapaa ihmisiä jotka ovat jo hyvässä kunnossa, että väkisinkin tuntee omat heikkoutensa. Niin motivoivaa kuin se onkin, niin toisaalta iskee se totuus missä itse on vasta menossa. Tiedän että vuodessa on tapahtunut hurjasti, mutta mieli on malttamaton ja mitä enemmän seuraan fitnessmaailmaa sivusta, sitä kovemmin kaipaan sinne itsekin mukaan! Kilpailuihin mulla ei oo kiirettä ja on vielä liian aikaista laittaa tavoitetta sen ajankohdasta. Mun vartalo kaipaa edelleen hurjasti tiivistymistä, mikä tarkoittaa pienempää rasvaprosenttia sekä lihaksiin lisää muotoa. Jalat, peppu ja keskivartalo ovat esimerkiksi vielä hyvin olemattomat. Kun tästä lähtisi rasvaa pois, niin ne muodot häipyisivät sen mukana. Se kaikki ei todellakaan ole lihasta siellä alla. Kaivoin kuitenkin masennukseen estoon kuvan viime kesäkuulta, jossa olen nykyisen Suomen 2.parhaan Bikinikisaajan Ninan vieressä :)
minä ja Sara Sievinen, joulukuussa 2012
No hellou, mikä VYÖTÄRÖ! Toistaiseksi oon ehkä tuplasti paksumpi :D
Pituuseroa meillä on kahdeksan senttiä ja painoeroa taisi olla yli 15kg, olikohan melkein vajaa 20kg. Jos seisottaisi tuossa bikineissä niin ois ilmiselvää miksi ;) Sitä kun on tasaisesti tuota fläsää vielä joka paikassa :D Saran kapea vyötärö, treenatut reidet ja olkapäät ja tietysti se peppu on kovan työn tulosta! Mulla on vielä matkaa siihen… Mietin myös välillä sitä, etten ole enää kovin nuori aloittamaan fitnessharrastusta, kun olen täyttänyt jo 30. Sanotaan ettei mikään ole mahdotonta jos tarpeeksi haluaa. Onko se totta? Onko musta oikeasti siihen?! 
 
 
 
Ruokakuvia olitte kaipailleet! Tänään tein aamupalaksi puuron sijasta vadelma-rahka-smoothien ja tavoista poiketen lisäsin sinne vehnänalkioita. Ne sisältävät paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuitua. Niissä on kuitenkin paljon enemmän energiaa kuin vehnäleseissä. Yleensä juon smoothiet makeuttamattomina mutta nyt kokeilin siihen Steviaa. Oikein passeli versio oli myös tämä!
 
 
Aamusmoothie
1prk rahkaa
30g kaurahiutaleita
20g vehnänalkioita
100g vadelmia
vähän steviaa
1-1,5dl vettä

annoksesta tulee 1,5 lasillista

eilen aamiainen meni puurona!
ja tässä lounasta
 

Siinä siis rehellistä pohdintaa jota mun mielessä pyörii. Nautin kyllä itse elämäntavasta, eikä itseään kannata vertailla muihin. Jos kuitenkin mielii kisaamaan niin vertailu on välttämätöntä. Lähtökohdista huolimatta kaikki ovat samalla viivalla. Se on aika raakaa ja tässä vaiheessa saan pieniä ahdistuskohtauksia asiasta peilin edessä. Mun pitää vain uskoa itseeni ja saada ihmeitä aikaan! Ja kun joku mietti sitä mun mahaa että ei roiku, niin kyllä se roikkuu. Valitettavasti! Mutta sille mä en voi mitään, ja paljon muulle voin. Tässä vielä tällainen mahan Naked truth… Kyllä meillä mammoilla on valitettavasti tuplatyö!

Anna

89 vastausta artikkeliin “Minä ja Bikinitytöt”

 1. Noista kuvistahan näkee sen jo mitä kovalla työllä saa aikaan, tosi ison muutoksen. Miksi ei vois sitä jatkaa ja muuttua vielä lisää :) Aikaa varmasti vie vielä niinkuin itsekin sanoit mutta unelmiaan pitää tavoitella, jos onnistuu niin sehän on todella mahtavaa ja jos ei niin tietääpähän ainaki että on koittanu.

  • Aivan, eteenpäin vain niin kyllä se muutos jatkuu! Välillä pitäis vaan osata katsoa tarpeeksi kauas, vaikka ei aina huvittais :)

 2. Mua auttaa epätoivon hetkinä kun ajattelen aikaa taaksepäin. Kuinka lyhyeltä tuntuu vuosi, kaksi tai viisikin, kun muistelee. Lapsi oli just ihan pieni, ihan äsken mentiin miehen kanssa naimisiin – ja kuitenkin niistä asioista on jo vuosia. Ja sitten sen saman aikajanan annan itselleni myös tulevaisuuteen. Helpottaa :) Kun olen antanut kroppani fläskistyä monen vuoden ajan, en voi vaatia, että se olisi yhdessä vuodessä taas timmi.

  Tsemppiä Erica, olet supermutsi jo nykyisten saavutustesi myötä!

  ps.Eilen lähti bb:tä tilaukseen sun alekoodilla, kiitos siitä :)

 3. Sä oot niin hyvässä vauhdissä et nyt älä lannistu! :D Arvaa kuinka monta kertaa mulle löi naamaan se et tavotteeseen on vielä matkaa, Pitää vaan sitkeesti jatkaa! Ja mä ajattelin/ajatelen usein sanontaa niistä kivportaista, ne kestää paremmin ku paperiset. Mitä enemmän on tehny työtä saavutuksensa eteen sitä enmmän siitä nauttii, ja sitä paremmin siitä pitää kiinni!
  Hirveesti tsemppiä sulle, oot kyllä upee ihminen sisää ja ulkoa :) Ja mun pitää opetella sulta tota kuvissa poseeraamista! :D Huomasin et taidan olla vähän kamera ujo :D

  • Kiitos murunen, kyllä mä ehdottomasti jatkan! Nää on vain tällaisia temppuja mitä mieli tekee välillä! Onneksi mulla on ympärillä tuollaisia ihmisiä kuin sinä, jotka esimerkillään kannustavat eteenpäin! Parin vuoden kuluttua se oon ehkä minä bikineissä ja upea =)

   Otetaan treenit pian uudestaan!

 4. Hei vaan, pakko kommentoida.
  Itsensä voittaminen on tärkeintä. Se itsen, joka jatkuvasti kampittaa suklaapatukoin ja sohvalöllimisin. Mitä sitten oletko bikini fitness -lavalla ikinä. Jos olet tehnyt kropastasi parhaan mahdollisen, ja inspiroinut muutamaa kymmentä/sataa/tuhatta mammaa tekemään saman tempun perässä, eikö siinä ole saavutusta kerrakseen??!
  Sitä paitsi bikini fitness on siitä tylsä laji, että kauneuskirurgialla tuntuu olevan merkittävä osansa siinä ja kyllä, puhun nyt niistä silikonirinnoista. Uskoisin että harvalla on kaiken treenaamisen ja diettaamisen jälkeen menestymisen edellyttämät ”pulleat purjeet”. Minusta bf:ssakin saisi mennä luomumpaan suuntaan tässä kohdin, muutenhan päädytään plastiikkakirurgien taisteluun: kuka teki parhaat rinta- tai peppuimplantit…tylsää. Kaurapuuroa ja kovaa treeniä – sen tulos saisi ratkaista, mutta tästähän voi olla monta mieltä :)

  Hienon muodonmuutoksen olet tehnyt jo vuoden aikana, onnittelut! Keksin sulle jo uuden bloginimen, kun nykyinen alkaa käydä tarpeettomaksi ;D Mites olis ”Too fit to be big”…? :D
  Ja minäkin tilasin bb-treenihynttyitä, kiitos alekoodista!
  terkuin Marjo

  • Onhan se ihanaa olla roolimalli muillekin ja on aina yhtä sykähdyttävää kuulla, että mäkin inspiroin ihmisiä :) Silti jos kaipuu on tehdä enemmän niin sille ei voi mitään. En tietystikään tee tätä vain pelkästään kisalavoja varten, mutta se ehdottomasti on yksi motivaatiotekijä vaikeina päivinä vaikka en sinne koskaan menisikään.

   Kiitos viestistä! :)

 5. Älä nyt vaan lannistu Erica. Sä muutut koko ajan fitimmäks ja tiedät kyllä, että nää kropan muutokset ei vaan voi tapahtua muutamissa päivissä tai viikoissa. Kyllähän se kysyy ihan huikeen paljon enemmän vielä motivaatiota kun työn sarkaa on alunperin ollut enemmän. Hatun nosto siitä jo sinulle. Hyvin sä olet jaksanut ja mitään suuria takapakkeja ei kyllä mun mielestä sulle oo sattunut. Sä etenet tasaiseen tahtiin kohti päämäärääsi. Et saa epäillä itseäsi, tai no hetken saat, mut sitten vaikka avokkaalla poskelle itseä ja sanot itsellesi, että ”herää pahvi”.

  Tsemppiä! <3

  • En mä tiedä ymmärsinkö kukaan mun pointtia ihan täysin… En ehkä tarkoittanut niin itkeä, vaan sitä että fitnesslajit ovat armotonta vertailua ja se realismi iskee välillä kasvoihin. Että säälipisteitä ei jaeta! Kyllä mä jatkan ;) Näiden pohdintojen myötä entistä päättäväisempänä ja kypsempänä! :)

 6. Mua jotenkin just ällöttää tossa bikinifitnessissä ne silikonit ja teko-kaikki. Oon niin feministi, että musta ne vaan lisää naisten ulkonäköpaineita ja ovat jo itsessään jotenkin…sairaita. Mua harmittaa se tosi paljon, että se on sellaista, sillä sen sijaan arvostan kyllä suuresti ihmisiä, jotka jaksavat paneutua johonkin niin täysillä ja saada sitä kautta unelmansa toteutetuksi, fitnessin tapauksessa sen unelmakropan. Musta on myös tosi kiva lukea tästä sun taipaleesta. Toivoisin siis vaan, että fitness-kisoissa mentäisiin ihan luomuna, panostettaisiin niihin lihaksiin eikä mihinkään kirurgin veitseen yms., kuten tietysti osa tekeekin. Nykymeiningillä tulee vaan mieleen millainen kuva nuorille annetaan ”unelmakroppaisista” naisista: silarit, tekohiukset, tekoripset, tekokynnet, keikistelyä kuolaavien äijien edessä em. härpäkkeiden kanssa, eli lähinnä YÖK. Treeni ja lihakset onkin toinen juttu, se on jees ja ok, mutta toi kaikki muu…

  Ei ollut tarkoitus loukata ketään treenaavia, se on rankkaa ja kunnioitettavaakin duunia. Mutta miksi kaikesta pitää tehdä niin seksististä… Ehkä noi muut fitness- sarjat ei olekaan? Mutta toi bikini on.

  • Niin kaikilla on mielipiteensä ja makunsa, enkä väitä vastaan siitä että näyttävyyttä tuodaan esiin kyllä kaikilla kikkakolmosilla. Mutta eihän se aina ole urheilijan (bikinikisaajankaan) arkea, vaan ne ovat osa kilpailua ja kilpailu-illuusiota :D Itse en näe siinä mitään pahaa :)

 7. Voi Erica! Tuttu tunne, että mieli on pidemmällä kuin kroppa. Itsellä ei ole samoja tavoitteita kun sulla, mutta tavoitteita kuitenkin ja sitä ahdistusta peilin edessä. Mun mielestä sä oot tehnyt jo superupean duunin tähän mennessä ja tuut varmasti tekemäänkin vielä. Välillä oon jopa jo kade sun itsekurista ja saavutuksista, ja yritän miettiä että mikä mua estää tekemästä samaa. Oot tsempannut ns tietämättäs mua ihan älyttömästi kyllä!

  Ja samalla kiitos tosta mahakuvasta; mä luulin, että oon ainut jolla se ei tunnu häviävän se roikkureuna vaikka yritän kovasti niin aina se on samannäköinen silti. Vaikka se ei oo kiva, niin ’onneksi en ole ainoa’.

  Tsemppiä, olet upea! <3

  • Ah, kohtalotoveri! Monessa asiassa :) Voi, kun mä aina kadehdin muiden itsekuria silloin kun itse en meinaa pysyä millään ohjelmassa ;) Kiva kuulla, että oon tsempannut sua eteenpäin <3

   Näillä jatketaan!! =)

 8. Tottai kai susta on siihen. Sun kirjotuksista paistaa niin paljon läpi se intohimo joku päivä seistä siellä lavalla, että ihan varmasti sä siellä joku päivä olet! :) Jos jotain noin paljon haluaa, sen eteen on valmis taistelemaan. Tiedän niin ton tunteen, että kaikki tavoitteet näyttää kaukaisilta (itse kamppailen samanlaisen asian kanssa).. Sillon on pakko kaivaa vanhat kuvat esiin ja nähdä mihin on jo päässyt. Painonpudotukseni lähti suunnilleen samasta painosta ja samaan aikaan kuin sulla, ja olen jäänyt aika paljon jälkeen. Silti blogisi motivoi jatkamaan, koska nään että säkin pystyt siihen vaikka välillä onkin tosi vaikeaa. Kiitos siitä ja tosi paljon tsemppiä sulle jatkossa! <3 Oot upea ihminen ja todella ison työn olet tehnyt jo nyt!

 9. Komppaan edellisiä, ei pidä lannistua. Sullahan on IHAN eri lähtökohdat kuin vaikka Sara S.:llä joka ei (?) ole lähtenyt muokkaamaan itseään ylipainoisesta bf-kuntoon. Oot tehny hurjan ison työn jo, nauti siitä ja ota siitä voimaa tuleviin ponnistuksiin. Älä vähättele sitä missä olet nyt, riemuitse! Ja jos maha repsottaa, entäs sitten? Olet kantanut siellä kaksi ihmistä, palautuminen siitä vie oman aikansa. Ja sillä välin voit keskittyä muihin kohtiin, kyllä se rasva palaa ja nahka palautuu siinä samalla.

  Jos pitää saada vertailla itseään johonkin, vertaile siihen ihmiseen joka joskus olit! ;)

  Ja hei, mun maha on ihan samannäkönen enkä oo ees ollu raskaana! :D

  • Viisaita sanoja Marsu! Sun pitäis tulla tänne mun henkiseksi koutsiksi :) Mielen voimalla ja positiivissa ajatuksilla on nimittäin mieletön vaikutus, tiedän sen. Nyt loppuu tää mun ruikutus :D

 10. Aika mukavaa pohdintaa olet saanut aikaiseksi. Yleensä tuollaisista mielentiloista ponnahtaa jotain uutta ja motivoivaa esille. Olet kyllä puolet siitä ihmisestä mitä olit vuoden alussa. Älä tule sille faktalle koskaan sokeaksi. Se on jo enemmän kuin sata jänistä. Mutta toisaalta ymmärrän tuskasi koska tavoitteesi ovat sen verran korkealla. Harva meistä pystyy siihen mihin sinä olet menossa, ja olet jo pystynyt!

  Maha on ristini myös:(

  • Hei, ihan totta! On tosi tärkeää miettiä ja kääntää ne ajatukset sitten positiiviseksi voimaksi :) Ihana olet <3 Kiitos tuesta! ja halaus massukkakohtalotoveruudesta :D

 11. Mä niin tiedän ton tunteen, kun mitään ei (muka) tapahdu tai tapahtuu niin hemmetin hitaasti. Vaikket vielä ole lavakunnossa niin lohduttaudu sillä, että olet huomattavan paljon lähempänän tavoitetta kuin vuosi sitten! Käyppä katsomassa fitfarmin sivuilta onnistujat välilehdeltä Päivin tarina. Melko motivoiva, niinkuin toki ne kaikki tarinat. Aikaa, vaivaa, hikeä ja kyyneleitä kuluu mutta ehdottomasti tavoitettavissa on sun päämäärä. Ja etuna sulla on, että kun kroppa on kunnossa niin posettelu menee jo automatic kun nyt jo treenaat sitä :) Ja kysymyskin olisi sulle: etkös ole joskus käyttänyt mansikka-valkosuklaa puddingia? Mitä tykkäsit? Eroaako koostumukseltaan Fastin puddingista, josta suklaa on kohtuullisen hyvää ja ihan toffee kamalaa :)

  • Jee, oot varmasti oikeassa :) Se vaan unohtuu välillä :D Oon lukenut sen jutun ja oon seurannut Päiviä jo ensimmäisistä kisoista lähtien! Huikea paluu kisalavoille!! :)
   Joo ei varmasti jää posettelusta kii ;) Ja vastaus kysymykseen: en oo maistanut tuota makua, vaan suklaata Manniselta ja toffeeta Fastilta, josta jälkimmäinen ei uppoa ollenkaan. Mannisen puddingiin voi laittaa vähemmän maitoa eikä tuu yhtä tönkköä. Ne ei toisaalta myös hyydykkään ihan samanlaiseksi kuin Fastin. Suklaa on makuna hyvää, enkä oo muita maistanut :)

 12. Oonko mä vähän kummallinen, kun mun mielestä tuo sun treenikaveri ei näytä enää kauhean luonnolliselta, olipa silareita tai ei? Mullakin on feministinen ajatusmaailma ja kauhistun aina, jos ihmset pyrkii kohti luonnotonta. Musta tätä sun blogia oli aluksi tosi mukavaa seurata, mutta nyttemmin on alkanu hiukan häiritä sanoisinko ylenpalttinen ulkonäkökeseisyys. Heitä peili, kamera, henkilövaaka ja mittanauha hetkeksi roskiin ja nauti siitä mitä teet, itsestäsi ja hyvästä olosta – siitä, mitä olet jo saavuttanut. Kerro toki myös vastoinkäymisistä ja epäuskon hetkistä, ne tekevät blogista mielenkiintoiset, eivät kaikki sadat itseääntoistavat kuvat.

  • Makuasioista ei voi kiistellä :) Toinen tykkää kapeammasta, toinen pyöreämmästä ja joku treenatusta vartalosta mutta se tuskin tekee kenestäkään kummallista! Mun silmää miellyttää eniten kevyesti lihaksikas ja kurvikas vartalo ja siksi myös itse treenaan sellaista kohti! Onneksi jokaisella meillä on oikeus valita mikä itseään miellyttää :)

   Ymmärrän pointtisi, mutta haluan mainita että vaikka blogissa käsitellään paljon ulkonäköä niin on täällä pohdintaakin. Blogi rajoittuu kuitenkin tiettyyn aiheeseen (minä&laihdutus) enkä jaa täällä kaikkea muita aihealueita henkilökohtaisesta elämästäni. Se voi varmasti vaikuttaa ulkonäkökeskeiseltä mutta sitä on vaikea välttää, kun en halua kaikkea itsestäni tänne pulputtaa :(

   Mun elämäni on treenin ja ruokien osalta tällaista, päivästä toiseen. Siksi kuvatkin ovat usein toistoa :) Useimmat lukijat kuitenkin tietääkseni haluavat seurata niitä, yksitoikkoisuudesta huolimatta..? :)

 13. Kyllä sinä vielä tavoitteeseen pääset! Huima kehitys jo vuodessa. Malttia!

  Yllä olevalle kommentoijalle sanoisin, että älä sitten lue, jos ei huvita. Jokainen tekee blogin tyylillään !

  • Höh, voi kurjuus :( Niin me ollaan erilaisia ja meitä miellyttää eri asiat. Onneksi myös blogeja on laidasta laitaan :) Pelkään pahoin että tää mun blogi nimittäin menee vain ”pahempaan” suuntaan kun pääsen lähemmäksi tavoitteitani ;)

 14. Mä luen kyllä mielelläni blogiasi jatkossakin, vaikka pidänkin bikinikisoja nykyisellään seksistisinä. Lopetan siinä vaiheessa kyllä lukemisen, jos otat ne silarit. ;o) Mutta tuskinpa olit niin tekemässä. Tsemppiä urakkaan, onnistut varmasti! :o)

  • Hahah!! Apua, lopetatko?! En lupaa mitään, jos mua joskus alkaa vaivaamaan nää imetysten jälkeiset reppanat niin korjaan ne. Mutta so far, I’m ok ;)

 15. Juu, lopetan :oD Mutta en siis ennen sitä. :oD Musta silarit vaan on jotenkin naisten ulkonäköpaineiden multihuipentuma, enkä siis tykkää yhtään. Mutta siis so far so good. ;o)

 16. Minkähän takia aina,kun nainen treenaa omasta halustaan kohti ”täydellistä” vartaloa ja nauttii siintä liikunnasta ja itsensä kurittamisesta,niin se on luonnotonta ja ulkonäkökeskeistä? Onko se kevyt lenkkeily kera suklaapatukan ja kutominen ainoat sallitut harrastukset. Uskomatonta vedota vielä feminismiin,eikös silloin juuri saisi teenata itseään varten sitä omaa kroppaansa. Minusta fitness-vartalo on kaunein,urheilen koska nautin siintä ja syön terveellisesti koska mättöpaska on pahaa,kunnon ruokaan tottuneelle. Näiden takia minulle saa naureskella,kauhistella jne. mutta auta armias jos mainitsisin jonkun pullaa mussuttavan lihavuudesta,niin helvetti olisi irti. antakaa meidän liikuntaan ja ruokaan hurahtaneiden nauttia omasta elosta älkääkä väittäkö,että ylipaino ja allit on ainut ja paras vartalomalli ja kaikki muu on naisen alistamista ja ulkonäkökeskeistä. Huh tulipa avautuminen… Jaksamista treeniin Ericalle terveisin treenattu ja ONNELLINEN 3 lapsen äiti. P:S :eipä meillä mies ainakaan valita,kun rouva on kunnossa

  • Kärjistettynä näin :) Ymmärrän sinunkin mielipiteesi ja oon siitä samaa mieltä, että esimerkiksi itse saan nyt vasta kritiikkiä kun olen jo paremmassa kunnossa. Kun painoin 10-20kg enemmän niin silloin ei ollut kenelläkään mitään negatiivista sanottavaa. Vasta nyt arvostellaan poseeraamista ja harrastusvalintoja ja sitä, että luonteeni olisi nyt ulkonäkökeskeinen :( Vaikka painavampana poseerasin kameralla ihan yhtä lailla :D

   Kiitos kannustuksesta ja hyviä treenejä sinne supermammalle!! ;)

 17. Ah, ihana Erica, kohtalotoveri, mahoineen, pituuksineen, kaikkineen. Ainoa erotus on melkein 10 vuoden ikäero, minun tappiokseni. Treenivuosia takana pari, kiloja -20, tosin 10kg on tullut takasin. Toivottasti vain eri muodossa, ainakin osittain…
  Minullakin tavoitteeni ja jos omassani onnistut, tulemme tapaamaan, vaikkapa yleisössä. Jos ikinä tarvitset uskonvahvistusta, olen tukena. Tiedän mitä käyt läpi, ei ole helppoa, ei. Itselleni ole ollut tarjolla kohtalotovereita ’livenä’, ainoastaan blogeissa.
  Ainoa blogi mitä olen alkanut seuraamaan… Kiitos siitä ja tsemppiä.

  A-Appelsiini :)

  • Heippa A-Appelsiini! Mukava kuulla, että tykkäät lukea ja ymmärrät! Toivottavasti joskus tavataan, tule sitten nykäisemään hihasta ;)

 18. Anonyymi-kommentoijalle: ei fitness-vartaloa tainnut kukaan sinänsä kritisoida, mutta sellaista vartaloihannetta kyllä, jossa porskutetaan kirurgin veitsellä eteenpäin. Niin ja tuskin ylipainoa ja alleja erityisemmin ihannoidaan.

  Bikinifitness tuntuu olevan nyt kovassa huudossa ja siksi (kahden tyttären äitinäkin) näkisin mielelläni nuorten naisten ihanteena jotain luonnollista, ei sellaista joka vaatii ottamaan elimistöön keinotekoista matskua vain ulkonäkösyistä. Ja siitä ulkonäöstä: rasvattomasta rintakehästä töröttävät silikonipallukat on kyllä aika vastenmielisen näköiset. Varmaankin istuvat paremmin fitnesskehoonkin kun ympärillä on hiukan rasvaa.

  Mutta kukin tyylillään.

  • Annetaan kaikkien kukkien kukkia niinkuin itsekin lopussa sanoit :) Ja haluan kyllä korjata, että kyllä mun ihanteena on ihan terve, treenattu ja kiinteä vartalo. Aivan luonnollinen sellainen, vaikka bikinivartalosta puhunkin! Ei bikinikroppa tarkoita automaattisesti silikoneja, rusketusta ja hiustenpidennyksiä :D

 19. Terveellinen urheillullinen lihaksikas vartalo on paras. Ehdottomuus ei ole missään asiassa hyväksi. Silikonit ja luonnottomat ”perse pystyssä” poseeraukset eivät kuulu ihan tavalliseen tervehenkiseen urheiluun. Bikinifitness on todella raakaa ja vaatii paljon, eikä se tosiaankaan edusta normaalia tervettä urheilua. Kuten joku jo aiemmim kirjoittiin, niin minäkin liputan ”luomu-urheilun” nimeen. Pohdinnat omien päämäärien saavuttamisen vaikeudesta ja onnistumisista on mielenkiintoista ja kannustavaa luettavaa. Itse en ihaile tuossa määrin noita maalattuja, leikeltyjä, tekolisäkkeillä varusteltuja barbaroita. Toivottavasti pysähtyisit miettimään päämäärääsi ja huomaisit että kauniin urheilullisen vartalon voi saavuttaa muillakin tavoitteilla kuin kisalavalla.
  Olet jo nyt saavuttanut huikean paljon! Onnittelut beibi!

  • Mä vähän tuossa ylemmässä vastauksessa jo kerroinkin siitä, että mun unelmat ja tavoitteet ei liity mitenkään rusketusmaaleihin ja tekoripsiin. Olenko kertaakaan blogissa suunnitellut millaiset biksut, hiukset, kynnet ja tissit laittaisin kilpailuihin?!? Ei en. Monet nuoret bikinistä innostuneet aloittavat työn siitä. Mä oon aloittanut kuntosalista, lenkkeilystä ja terveellisestä ruokavaliosta. Jos joskus kisaan, niin se on kirsikka kakun päällä, eikä mun elämäntavan ainoa sisältö ja päämäärä. Luulin että kaikki tietäisivät sen. Siksi en koe, että mun pitäisi pysähtyä miettimään… Se kaunis urheillullinen vartalo on juuri se mitä haluan, ei kaikki ole tuollaisia mitä kuvailit (bikinikisoissakaan).

   Tää herättääkin paljon keskustelua ja kuuluttaisin nyt suvaitsevaisuutta. Kenenkään elämäntapa ei oo parempi kuin toisen ja onneksi me kaikki voidaan tehdä omat valintamme :)

 20. Hei Ertcu!

  Kiva, että olet saanut uuden ”lajitoverin” treenitueksi ! Kauniilta näytätte molemmat, ilman vertailua =0) Tosiaan, sä osaat poseilla kameralle, niinku Sara S. sanoi. Sekin on joko luonnollista tai opittua, eli toiset joutuu tekemään sen eteen töitä eritavalla ku toiset ;0)
  Sulla muodonmuutos on ollu jo niin huikea alusta tähän päivään että oksat pois omenahillosta. Ihanaa, että sä jaksat mennä kohti unelmakroppaa, kyllä sä onnistut!

  Kuule, mä olen nyt lähes kahden kk liikuntatauon jälkeen päättänyt, että ensi vuoden alusta alkaa tämän mamman treenaus siihen, että olen kesäksi 2013 paremmassa kunnossa, kuin viime kesänä 2012 !! Joo, nyt se on sanottu ääneen, eli ei voi perääntyä ;0p! Keskittyminen eritoten ruokavalioon, niin että rasva palaa. Tavoitteena 5 kg painonpudotus – ei riitä pelkkien lihasten kasvu. Rasva pois PISTE. Mä olen jo 36v. joten ehkä olis aika aloittaa se työnteko vartalon eteen, jos siitä haluaa joskus itse nauttia?!?!!!
  Kommenteista huomaa, että ihmisiä on erilähtöön, joku tyytyy olemaan sellainen kuin on ja keskittyä muihin asioihin ja jollain on haaveena jalostaa itseään hiukan enemmän, saavuttaakseen jotakin jaolemaan iloinen saavutetuista asioista. Jokaisen omavalinta mitä kropaltaan haluaa.
  Mulla alkaa koulun kanssa loppukiri ensi vuonna ja päättötyötä pukkaa, mut eiköhän tulevasta keväästä saa uutta potkua tämän kaikken työn klaaraamiseen ?!?!?!
  TSEMIÄ!!!

  t. HV76

  • Oksat pois omenahillosta :DDD Ihana oot! ;)

   Hyvä päätös HV, oon tosi ylpeä susta, että säkin oot valmis tekeen töitä! Tuolla asenteella varmasti onnistut! Mitään ei saa ilmaiseksi mutta kun tekee töitä niin kyllä se on sen väärti ;) Tsemppiä meille!

 21. Heips! Hienoa työtä ja onnea tavoitteisiin. Oot niin ihana, kun jaksat aina vaan kaikille kommentoida asiallisesti :)

 22. Mä niin tiedän mitä Sä tarkoitat.. Tuntuu vaikka kuinka ison työn on jo tehnyt niin tavoite on jossakin todella kaukana vielä ja lähenee kiduttavan hitaasti! Just tänä aamuna otettiin kuntokuvia ja teki mieli itkeä. Luulin ja toivoin että edes jotain kehitystä tällä työmäärällä olisin saanut aikaiseksi mut.. Kuvat kertoo karun totuuden. Samalla monet paahtaa hetkessä ohi ja saavuttavat sen mistä itse kovasti unelmoin. Matka kisalavalle on helvetin pitkä enkä tiedä saavutanko koskaan tavoitettani…

  Toisaalta, oman hyvinvoinnin takiahan tätä vain tehdään. Tuskin kukaan treenaa pelkästään kisojen vuoksi. Moni ei ymmärrä sitä että ei bikinikisaajat näytä siltä ympäri vuoden ja suurin osa kisaajista on täysin luomuja. Ne joilla on silarit ovat laittaneet ne aivan muista syistä kuin kisojen takia. Miks ne tissit on monista niin kauhea juttu? Jos ne toisen itseluottamusta kasvattaa niin mitä ne muille kuuluu? Jos Mua joskus alkaa omat rukkaset ärsyttää niin tasan otan silarit ja ihan sama mitä joku muu niistä ajattelee!

  Joo nyt Mä meen purkamaan ärsytykseni salille :)

 23. Kyllä heräs mielenkiintoinen keskustelu :D piti vielä sanoo et toi sun 6kk muutos on ihan mieletön! Munki yks kaveri sun takia motivoitu lisää, myös 2 lapsen 20kg pudottanu äiti, mieti kuinka paljon tää sunki blogi harrastus vaikuttaa ihmisiin, vau <3

  • Mahtava kuulla sun kaverista :) jei! Tsemppiä hänelle jatkoon! ;)
   Ja kiitos murunen, onhan tuossa oikea harppaus :D Jee jee!

 24. Tää on vähän tahditonta mutta pistää silmään toi että treenikamusi Sara on saanut kroppansa ilman kauneuskirurgiaa? Siis eikö hänellä tosiaan ole silareita?
  Mut joo.. hienon työn ootte molemmat tehneet, sen näkee kuvista.

 25. ^Siis wau todellakin jos ei oo.
  Katsoin vaan jotain kisakuvia jossa näyttäis et on.. Miten rinnoissa saa pidettyä rasvaprosenttia mutta muualla kroppaa ei?

  • Tuossa alla onkin vastaus :)

   Mutta mä oon miettinyt et eikö se oo niin et rinnan kokoon vaikuttaa rasvan lisäksi rintarauhaskudoksen määrä. Toisilla ihmillä ne on suuremmat samassa rasvaprosentissa kuin toisella. Ja bikinikisoissa rasva% ei ole niin alhaalla kuin muissa fitnesslajeissa joten sekin vaikuttaa. Tähän vois varmaan joku lääkäri vastata mutta näin mun mielestä pieniä yksilöllisiä eroja on ja kisoissa tietysti topatut bikinit tekevät paljon :)

 26. Tää nyt menee jo niin OT, eikä ole suunnattu erityisemmin kenellekään, mutta musta mm. silarit ei ole kenenkään oma asia, vaan ihan jokainen ihminen tällä pallolla omalla toiminnallaan vaikuttaa muihin. Ts. jos nainen laitattaa silikonit, antaa hän omalla toiminallaan kaikille pikkutytöille ja -pojille sen kuvan, että naisten tissien täytyy olla tietyn kokoiset ja terhakat, piste. Ja jos ei ole, niin eikun leikkaukseen vaan.

  Itse olen lapseton, mutta toivon todella, ettei kovin moni äiti anna omalle lapselleen sitä mallia, että naisilla on muoviset tissit, oli nainen sitten tyttö tai poika. Mitä enemmän silarit yleistyy, sitä normaalimmaksi naiskuvaksi ne muodostuvat, ja kohta on enemmän sääntö kuin poikkeus, että tytöt jo nuorina alkavat ”korjaamaan” itseään, kun eivät täytä tiettyä muottia, eivätkä siis kulttuurisesti kelpaa. On tosi naiivia ajatella, ettei omat teot vaikuttaisi muihin tai kulttuuriin ylipäätään. Jokainen meistä vaikuttaa siihen, millaisessa maailmassa me haluamme elää ja millaisen naisena ja miehenä olemisen mallin näyttää. Nyt lopetan tän paasauksen ja toivotan kaikille hyvää lepopäivää ja treeni-iloa! :o)

  • Oolrait :D Ymmärrän pointtisi mutta jos nyt mietin vaikka itseäni jolla on aina ollut keskivertoa isommat rinnat, että nyt kahden raskauden, imetyksen, lihomisen ja laihtumisen vuoksi haluaisin korjauttaa rintani niin mun mielestä se ei kuulu kenellekään muulle. Tietysti se vaikutta maailman menoon mutta silti pienen tytön ja pojan äitinä olen tätä mieltä…

 27. Mun mielessä maailma on jo siinäpisteessä että tuntuu että silarit on jo ihan ok jo 16v silmissä, ja moni ne laittaa ennen ku rinnat on ees saanu mitään vahinkoa, esim.imetys tai painonpudotus. Se on mun mielestä hölmöä, koska nuoren rinnat nyt on kauniit oli minkä kokoset tahansa.
  Mutta mä tykkään siitä että nykyään paljon on ihanteena treenattu nainen ja se on tärkeempää kun se leikkely, mikä nyt on ihan extraa eikä millään tavalla pakollista. Ite kirjotin joskus näin blogiini: http://intensitypassionbelief.blogspot.fi/2012/05/tarvitseeko-implantit-bikinisarjassa.html

  Mulla on aina ollu isokuppikoko mikä tottakai 2 imetyksen ja treenin myöta pieneni, mutta ei ne nyt voi kadotakkaan :D Kisabikineissä käytetään toppauksia
  Ja joku kun kommentoi ettei mun vartalo näytä luonolliselta, niin ei ole tarkotuskaan. Teen sen eteen paljon töitä nii sillon sen pitää näyttää siltä. Ja tästä mä tykkään, eikä se oo ketään muuta varten tai hyväksynnän tai jonkun kuolauksen haussa. :)
  Mä ymmärrän kaikkien mielipiteet ja jokaisella on oikeus omaansa :)

 28. Ja naisilla on ihan naurettavat ulkonäköpaineet. Ite mielellään näyttäsin sellasta esimerkkiä että terveys, treenaminen ja hyväruokavalio tekee kauniiksi.. Jokainen ei voi olla huippumalli ja maailman kaunein, mutta jokainen voi pitää huolta ittestään ja olla ylpee ja itsevarma ja se musta tekee naisesta kauniin. Ei tisseillä tai muilla ole mitään tekemistä asian kanssa. Bikini sarjassa koko rintavarustus saa ihan liikaa huomiota. Mutta siis se on sarja muiden joukossa eikä mikään milta jokaisen pitäisi näyttää

  • Hyviä vastauksia Sara! Kiitos niistä! Ja jokaisen kannattaa käydä lukemassa tuo yllä oleva Saran blogikirjoitus aiheesta, jos se asia kiinnostaa enemmänkin :)

   Kauneus kumpuaa ehdottomasti sisältä! Hyvä fyysinen kunto nostaa varmasti itsetuntoa joka on jokaisen kauniin hymyn taustalla! Näin on!

   Ja sä oot Sara ihan loistava esikuva, kuinka pienten lasten äiti voi olla upeassa kunnossa, kaunis ulkoa ja sisältä, ihan ilman kikkakolmosia :)

 29. Onpa mennyt melkoiseksi keskusteluksi tämä blogi… Hih. :) Ihana kun teistä, Erica ja Sara S., huokuu sellainen itsevarmuus, että pystytte kovin ystävällisesti ja asiallisesti vastaamaan ihan jokaiselle. Siksi ehkä tykkäänkin Erican blogista, kun hän on niin positiivinen ja ystävällinen ihan koko ajan ja ihan kaikille.

  Toivon, että tätä blogia lukevat ihmiset ymmärtävät sen, että tämä blogi on Erican, joka haluaa/haluaisi bikinikisalavalle ja joka haluaa muokata kroppaansa ja on muokannutkin upeasti. Miksi tästä pitää tehdä joku suomi24:n tai vauva-palstan kaltainen taistelutanner, jossa vaan väitellään ja mollataan erilaisia vartaloita? Miksi tuolla aikaisemminkin joku hönö kirjoitti, ettei haluaisi niin paljon nähdä poseerauskuvia ym. toistokuvia? No hei, mistä muistakaan kun niistä kuvista me muut naislölleröt saadaan sitä esimerkkiä ja motivaatiota ja voidaan seurata Erican kehitystä? Mä en tajuu. Enkä mä tajua, miksei Erica saisi itse laittaa blogiinsa just niitä kuvia, mitä haluaa. Eihän kukaan pysty miellyttämään ihan kaikkia.

  Mä luin jostain, olikohan Jutta G.:n vai jonkun muun suusta, että bikinifitnesslavalle synnytään eli siis tarttee olla geeneissä jo valmiiksi se upea kroppa, jota vielä kuntosalilla saa lisää muokattua. En tiedä kuinka totta tuo on, mutta voisin ainakin omasta kropastani sanoa, ettei musta sais koskaan bikinifitnesskisaajaa. Bodypuolelle olis varmaan ainoat mahkut, jos viittis treenata niin paljon. Voin tunnustaa, että en viitti. ;) Haluan kropastani urheilullisen timmin näköisen, mutta en nouse kisalavalle ja se riittää mulle. Olen parikymmentä vuotta seurannut tätä fitnessalaa ja kunnioitan näitä naisia, jotka pystyvät siihen. Mä saan myös ihanaa tsemppifiilistä itselleni siitä, jos kohtaan ihmisen, joka näyttää siltä, että on tehnyt muutakin kuin makaillut sohvalla. Siltikin olen sitä mieltä, että myös kutominen on älyttömän kiva harrastus ja ihailen heidänkin kättensä töitä. :) Ne ovat usein syntyneet sohvanpohjalla tv:tä katsellessa. Eivätkä siis näin ollen liikkumattomat ihmiset ole sen huonompia tai parempia ihmisiä kuin ne, joille urheileminen on elämäntapa. Täysin elämänsä makoiluun pyhittänyt ihminenkin voi olla valloittava persoona.

  Hienoa pohdintaa sulta Erica löytyy näistä postauksista, olen sieltä täältä lueskellut blogia ja joskus satuin lukaisemaan myös ihan ohimennen tuon Minna Pajulahden kohtaamisenkin. Oman kehityksen näkee vain kuvia vertaamalla, eihän sitä muuten mitenkään tajua. Toivotaan, että se mahapussikin jossain vaiheessa antautuu. :) Oletko harkinnut fitnessmallikisaa ennen bikiniä, vai onko siihen gameen joku ikäraja, joka on jo ylittynyt?

  Tsempit!
  -Katri-

  • Kiitos Katri ja kiva kuulla, että tykkäät pohdinnasta! Musta on hyvä juttu, että ihmiset on erilaisia ja mielipiteitä on. Keskustelu on sinänsä jopa hauskaa, sillä nyt kuvissa oli kaksi treenaavaa naista, kellä ei ole ripsienpidennyksiä, hiustenpidennyksiä eikä sen sijaan implanttejakaan :D Eli siis mistä haloo..?!

   Oon osallistunut fitnessmallikisaan joskus ennen lapsia ja oli parinkymmenen parhaan joukossa mutten päässyt finaaliin. En oo sen koommin sitä miettinyt :) Ensi vuonna ehtisin vielä iän puolesta, viimeistä kertaa ;)

   Ihanaa joulunaikaa sulle <3

 30. En kyl usko että Jutta G ois sanonu noi tyhmästi. On sanonu että vaatii todella kovaa kuria ja työtä tuo ala.

  • Oisko sillä tarkoitettu jotain sellaista, ettei vaikka kehon mittasuhteita voi muuttaa ja jos on ideaaliset suhteet niin voi treenillä rakentaa bikiniin ihanteellisen vartalon..? En mä tiedä! Mutta oon samaa mieltä, että vain kovalla työllä voi sen saavuttaa, ei pelkästään luonnonlahjoilla :D

 31. Pitikös se gazoz:in lahjakortti-arvonta olla tänään..? Ei tässä mitenkään malttamattomia olla, mutta… :D

 32. Wohoo mitä keskustelua! Mun blogi vihertyy kateudesta näiden kommenttimäärien kanssa. T. Liisukka joka vois aivan hyvin ”nuorentaa” rintavarustustaan jos niikseen tulisi ;)

 33. Ihan vissinä susta on siihen :) Harva saa noin suurta muutosta aikaan tuossa ajassa, joten taivas on sulle vain rajana!

  En jaksanut lukea kaikkia noita kommentteja, mutta harmi, että niin moni on saanut sun unelman väännettyä kuulostamaan joltain aivan kauhealta. Ehkä joidenkin pitäisi enemmän perehtyä aiheeseen ja tosiaan ymmärtää, että jokainen elää omaa elämäänsä niin, että siitä nauttii itse mahdollisimman paljon.

 34. Kyllä meillä Suomessa elellään vielä niin korpi-kuusen-kannon-alla mitä tulee vartalonmuokkauksiin, että aika huoleti saadaan vielä odotella amerikan mallia! Ylipäätään suhtautuminen naisiin ,jotka haluaa näyttää hiukka keskivertoseksikkäämmältä, on jotenkin kummallista. On melkein hyväksytympää että nuoret naiset kulkeen tuolla vatsamakkarat vyön päällä, kuin se että pieni ryhmä treenaa ja pitää itsensä kuosissa!

  • No amen! Vaikka osa muokkaa ihan kaurapuurolla jne. Silti sitä arvostellaan kovaan ääneen… Nyt kun itse treenaan niin saan paljon enemmän kritiikkiä kuin pulleimpina aikoina :D Hassua!

   Terveisiä sinne! :)

 35. …niin toivottavasti vaan eletäänkin! :) Ettei tulisi tuo amerikkalainen meininki että nenät, hampaat ja tissit on oiottu jo parikymppiseksi tultaessa.

  On niin totta että se mitä kropalleen tekee, on jokaisen oma asia eikä kenenkään silikonit ole toiselta pois. Mutta toisaalta. Niinkuin joku kirjoittikin, jos kauneuskirurgiasta tulee normi, eikö sekin ole surullista. Markkinamiehet (naiset) nauraa matkalla pankkiin kun itsestään epävarmat ihmiset syytää rahaa operaatioihin, joiden terveellisyydestä ei ole mitään takeita.
  Mulle fitnesselämäntapa on aina merkannut ennen kaikkea itsestä huolehtimista ja terveellisiä elämäntapoja. Siksi luomuna mennään. Vaikka on imetetty ja oltu raskaana ja se kropasta näkyy. Enpä muutenkaan enää pääse eroon elämän jättämistä jäljistä.

  Ja jos tällaista kirjoittaa, ei kai se ole Erican tavoitteiden mollaamista tai kyseenalaistamista? Ymmärtääkseni keskustelu on pysynyt kuitenkin ihan asiallisena, ainakin ne kommentit mitkä on nähtävillä.

  Bikiniftness on mielenkiintoinen laji. Jos sitä ajattelee treenanneiden naisten kauneuskilpailuna, ehkä silloin kaikki lisäkkeet tuntuu perustellummalta. Mutta jos haluaa painottaa urheilua ja kovaa treeniä mitä se vaatii, silloin nämä muovihärpäkkeeet alkaa jotenkin huvittamaan. Jokaisessa urheilulajissa menestymiseen vaaditaan työtä ja geneettistä lahjakkuutta. Mieluummin katsoo geneettisen lahjakkuuden kuin taidokkaan kirurgian tuloksia. Niissä tisseissäkin ;)

  • Mulle se merkkaa ihan samaa! :) Oonhan itsekin imettänyt ja kantanut lapsia! Jos joskus osallistuisin fitnesskisoihin niin ei se mua muuta. Oon myös samoilla linjoilla, että luonnollinen kauneus riittää eikä sen perusteella saisi arvostella edes fitnesslajeissa toisia paremmille sijoille kuin niitä jotka haluavat muokkaa vartaloaan enemmän. Ne on ihan makuasioita eikä niistä parane kiistellä :D

   Ja ei mua niin haittaa vaikka kaikki eivät ymmärrä mua tai mun kiinnostuksen kohteita :) That’s life! Kunhan on todellinen itselleen niin pärjää!

 36. Hei! Olet todella hoikistunut tämän vuoden aikana vau. Lähdin sinun matkaasi viime tammikuussa tähän urakkaan mutta tipahdin matkasta 3kk kohdalla ja samalla tipahti myös 10kg matkan aikana. :) Nyt otan varas lähdön uuteen parempaan elämään en odota tammikuuta vaan aloitan sen nyt! Onnea sulle tulevaan sinä pystyt siihen :D olisi kiva lukea postaus missä kertoisit kaikki lisäravinteet mitä käytät ja onko ollut vaikutuksia ja miten niitten pitäisi vaikuttaa kiitos :D

  • Kiitos Anonyymi :) Mulla on kyllä ollut muutosten vuosi! Kyllä se sunkin muutos etenee vielä :) Uudestaan kelkkaan vaan ;) Ihanaa kun oot pysynyt lukemassa, vaikeuksista huolimatta. Ja nyt kun aloitat uudelleen niin saat taas täältä tsemppiä! Kiitos postausideasta, koitan laittaa päivitettyä lisäravinnepostausta lähiaikoina!

 37. Ai, itse olen käsittänyt että silikonit alkaa olla jo ihan out ja menneen talven lumia.

  Aletaan pikkuhiljaa käsittää, ettei se olekaan niin kiva juttu kun rinnat on implantit ja rintaimplantit ei ole ikuisia, niitä joutuu uusimaan koko loppuelämänsä, aina vain uudestaan kirurgin veitsen alle, rahaa palaa, sairaslomaa, ehkä kroonisia kipuja ja vaivoja. Ja lopulta ne silaritkin roikkuu, mummoiässä ei ihmistä paljon kiinnosta miltä ne tissit näyttää…Otattavat lopulta pallot pois ja lopputulos on huonompi kuin alunperin.

  Oltais nyt vaan tyytyväisiä että on kaksi jonkunlaista tissiä, on niin paljon heitä joilla on toinen tai molemmat pois mutta henki säilyi. Ja osaavat olla onnellisia.

  Ja pakko sanoa että se pyllistys korkkareissa jalat oudosti harallaan, näyttää hmm… epäurheilijamaiselta munkin silmään, mutta ehkä en vain ymmärrä lajia :D Ehkä miehet jaksaa katsella, itse en jaksais ollenkaan :D Vaikka ois kuinka sporttinen kroppa…

  • Niin oisko ne sit vähentymässä valtaväestössä mutta kasvussa fitnesslajeissa..? En tiedä ja liekö aiheesta mitään tilastoja?! Tuo on totta, että varsinkin nuorten pitäisi muistaa, että niitä pitää mahdollisesti vaihtaa ja komplikaatioriskit on aina olemassa…

   Okei, en enää pyllistä! Yleisön pyynnöstä :D

  • En siis tarkoittanut että täällä blogissa semmoisia pyllistyksiä olisin nähnyt, alasti melkein jne. :D Hahhahahah… Ihan asiallinen meininki täällä :D

 38. No mutta eihän me tiedetä kuinka sun peppu kehittyy, jos et enää näytä sitä. :D Eli esille vaan entiseen malliin! :) Hyvähän sitäkin on reenata, koska bikinikisassa sen joutuu esittelemään tietyllä tavalla. Ja mitä sitten, jos on vähän seksiä mukana jossain lajissa? Sinne vaan lavalle ja seksiä peliin! :)

 39. Heippa!
  Aikamoista kateutta tämä postaus on tuntunut herättävän. Siitähän on tehty ihan tutkimuskin että naiset arvostelevat ja katselevat toisiaan enemmän kuin esim. mies naista. Itse visuaalisena ihmisenä pidän siitä että blogissa on paljon kuvia. Tämä kyseinen blogi kuitenkin kertoo vartalon muokkauksesta (terveellisesti!!!!) ja unelman tavoittelusta! Onko siis väärin jos jollakulla on unelmia ja ennenkaikkea pokkaa niitä toteuttaa? Itse nostan todellakin hattua näille ihmisille!

  ”Kyllä meillä Suomessa elellään vielä niin korpi-kuusen-kannon-alla mitä tulee vartalonmuokkauksiin, että aika huoleti saadaan vielä odotella amerikan mallia!”
  Tämä lause pitää niin paikkansa ja on epätavallista että joku viitsii muuttaa sohvaltaan kuntosalille ja elää terveellisesti esim. juopottelematta tai syömättä mitä sattuu.
  Mä olen aina ihmetellyt tota vaahtoamista naisista jotka hankkii silikonit tai sitä kuinka bikinimainokset esineellistävät naisia ja tekevät hallaa nuorten itsetunnolle. Mun täytyy sanoa että terveellisen suhtautumisen malli vartaloon ja hyvään itsetuntoon tulee Kotoa! Äitini ei koskaan pitänyt suurta ääntää esim. paksuista reisistä, löllömahasta tai vaikka riippuvista rinnoista. Saatika kauhistellut ikinä muille toisen naisen avuja. Vartaloista ja omista vioista ei koskaan puhuttu negatiivisesti koska tiedostettiin että niitä löytyy kaikilla. Jos itse näen hennesin mainoksia missä on über ruskettuineita laihoja naisia biksut päällä niin totean vaan että ”Wau mikä tsigu”. Onko se siinä vaiheessa multa pois? Yksi ystäväni kerron tokaisi minulle että ”miksi sä aina kerrot kehuja joistain naisista?”. Tää oli mun mielestä aika pysäyttävä kommentti siitä miten naiset toisiinsa suhtautuu ja ennenkaikkea siitä miten kanssa sisarta kohdellaan. Pitäisikö mun siis mieluummin haukkua ja arvostella että ”miksi sä haluat olla tollanen”?

  Mä olen itse pitänyt sellaista periaatetta, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, jätä sanomatta!

  Saran blogia olen seurannut paljon ja täytyy sanoa että upea ilmestys kertakaikkiaan! Eikä millään tavalla luonnoton! Ja Erican hymy jokaikisessä kuvassa on niin tarttuva ja mielettömällä tsempillä olet saanut upeaa tulosta aikaan! Jatkakaa samaan malliin ja kiitos upeista blogeista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta