Sortumisia

 
 
Oliko se niin, että aina tasaisen tai hyvän vaiheen jälkeen tulee vaikeuksia? No näin näyttäis käyneen täällä kuitenkin. Vinkkinä muille: älä koskaan osta kotiin Belgialaista suklaata.
 
 
Eilen lähdin salille vielä näin iloisissa tunnelmissa! Mulla oli selkäpäivä ja tein oikein hyvän treenin ja päälle reilu 20min crosstrainerilla. Hiki ja tyytyväinen mamma! Kotiin tultua söin kiltisti päivällisen ja mitä vielä, hyvän sunnuntaipäivän jälkeen mun karkkihammasta kolotti edelleen. Söin suklaata :P
 
itse dille
 
20min crossaria reenin päälle intervallina
 
Tänään olin niin kuin eilistä ei ollutkaan ja lähdin aamulenkille k.7.40. Ajattelin nyt lisätä aamulenkkiin 10 minuuttia aikaa, että hyvä kiristymistahti jatkuisi. Kävelin reippaasti 40 min ja aamupalan jälkeen tein itselleni kahden päivän ruoat. Päivällä lähdin käymään Monnan luona kahvilla <3
 
 
 
 
 
 
Tänään illalla mulla on ollut pohjaton nälkä. En voi syyttää edes sitä aikaa kuusta, ellei tämä indikoi sitä ja saisin huomenna syömishimoon jonkun verukkeen. Aluksi yritin taltuttaa sitä ylimääräisellä puddingilla mutta sekään ei auttanut kuin hetkeksi. Tavallisesti mulla kuuluu ateriaan 250-300g kasviksia ja tein tänään valmiiksi kahden päivän kasvikset. Nyt illalla oli niin nälkä, että oon syönyt kaikki tekemäni 900g sekavihanneksia ja päälle huomisen riisit, kanafileen ja pari suklaapalleroa… Hmm. Mitähän mä huomenna syön?!
 
Onneksi kyse on elämäntavasta, eikä tällaisilla ole pitkässä juoksussa väliä. Huomaan kuitenkin, että siedän nälkää todella huonosti ja tässä vaiheessa kun aineenvaihdunta ei anna enää mitään ylimääräisiä kaloreja anteeksi, oon helposti viikkotasolla plus/minus nolla painon suhteen, jos olen syönyt enemmän kuin listalla on. Turha tässä on mitään burnereita syödä jos sabotoin dieetin tällaisella.
Lisäksi nää sortumiset harmittaa mua, kun mietin miten ikinä pysyisin ruodussa jos olisin jollain kisadieetillä… Oonko sittenkin liian mukavuudenhaluinen? Pystynkö 100% kurinalaisuuteen tarvittaessa? Voiko vanhoista tavoista ja aloitan huomenna -asenteesta, koskaan oppia pois?
 
Huih, ei ollut mun maku…
 
 

Näihin mietteisiin, hyvää yötä!

Anna

67 vastausta artikkeliin “Sortumisia”

 1. kuningasidean sanoja lainaten :
  Sisko, älä luovuta vielä
  me ollaan vihdoin oikeella tiellä
  matka on pitkä ja kivinen
  mutta älä pelkää
  mä otan sut vaikka reppuselkään
  ja puolet sun huolistasi kannan
  säkin tekisit mulle niin
  älä luovuta vielä
  älä anna uskoasi ihmisiin
  vielä tulee muutokset murheisiin…

  Eli siis häntä pystyy ja huomenna ruotuun :) ootte ton monnan kans kyl sellasia leidejä että huhhuh, kateeks ihan käy ;) :)

  t hanna
  painoprojekti2013.blogspot.fi

 2. ihania kuvia teistä! btw mua jotenkin nauratti tuo ukko tuolla yhden kuvan taustalla, ”hmmm likat reenailemas”

  kyllä mä ainaski sortuilen aika useinkin, mutta kuten sanoit niin pitkässä juoksussa en pidä sitä niin pahana kun pääsääntöisesti pysyy kuitenkin ruodussa :)

  ja tuo caramel-pudding ei ollut myöskään mun maku… :P lisäksi mua häiritsi värin ja koostumuksen aiheuttamat mielikuvat köh köh!

  ps. uusi lukija ilmoittautuu, oon pitemmän aikaa selannut täällä silloin tällöin mutta nyt oon ”oikeasti” listoilla ;D

  • Kiva kun tulit listoille ;) Tervetuloa. Hitto, ei sitä silti pitäis näin sortuilla mut ei auta kuin katse eteenpäin vaan :)

 3. No, mutta lähes kokonaan sortuilit terveellisen ruokaan – iso plussa siitä :). Ja olet liikkunut ahkeraan. Tuskin takapakkia on tullut, ehkä pieni yhden päivän pysähdys, josta on iisibiisiä lähteä taas eteen päin kohti seuraavaa punnitusta. Tsemppiä!! Mulla kanssa viimeiset 2,6 kg:tä jäljellä. Näkee jo maaliviivan, mutta tuntuu silti niin kaukaiselta ;). Viimeiset kilothan ne tiukkimmassa on.

  • No toivotaan :) Ja onhan näissä mun kiloissa oikeesti vielä pudotettavaa kun oon yli seitsemänkympin. Et pitäis kyllä tsemppaa myös :) Mut me jatketaan!

  • Niin eihän tää muuten just haittaiskaan jos elämäntapa on sellainen joustava et suklaa silloin tai tällöin ei haittaa. Mielessä kuitekin siintää se unelmavartalo joka on lihaksikas ja vähärasvainen ja se ei tuu ilmaiseksi…

   Aijaa, ehkä vähän :) Kaunis nainen kyllä, kiitos :)

 4. Belgialainen suklaa on just parasta! Oon mussuttanut jo kaks pakettia ah nam, mut joulu onkin vuoden ainut aika kun syön suklaata joten annettakoot se anteeksi. Olen muuten saanut treeni-innostukseni takaisin ja oon päässy kunnolla tän homman makuun taas!

 5. Juuri luin Raakel Lignellin blogista, miten hänkin oli viime päivinä syönyt liikaa makeaa ja oli juuri palannut matkoilta missä oli pysynyt ruodussa. ”Naurettavaa, että olin juuri palannut Roomasta, jossa en syönyt pastaa enkä pizzaa, mutta nyt sitten sokeria…”

  Mietin vaan, että oisko sellainen kohtuullisen herkuttelun salliminen sittenkin se keskitie? Että maistelisi reissussa tai muussa poikkeustilassa vähän erikoisherkkuja eikä sitten kotona ”tuhlaisi” kaloreita kotoiseen paahtoleipään tms.. Enkä halua arvostella sinua tai Raakelia, vaan ihan omallekin kohdalle tämä osuu…

  • Niin… mut mähän maistelin herkkuja eli siellä hienossa ravintolassa söin monta ruokalajia jälkiruokineen. Eli periaatteessa en syyttäis sitä. Ja kun herkuttelua on jo kerran viikossa niin eihän tässä mitään totaalikieltäytyjiä olla :D Se on vain toinen juttu et jos joka päivä haluaa vähän makeaa, siinä ei oikein laihtumaan pääse :))

 6. Mä huomaan ite sen, että jos pingotan liikaa niin sit lähtee mopo handusta eli syön itselleni ns. epäluonnollisella tavalla ja silloin myös äkkiä stressaan. Mietin alkuvuoden dieettiäkin vähän eri näkökulmasta, saa nähdä kuinka käy ;) mutta ei muuta kun leuka pystyyn ja etiäpäin! Muista, että se on kuitenkin kokonaisuus mikä ratkaisee <3

 7. Uskon, että kisadieetin aikana kukaan ei viitsi ryssiä omaa kehitystään sillä, että sortuisi syömään jotain muuta kuin mitä käsketään. :D Joten uskon myös siis, että sen hetken tullessa pystyt taatusti pysymään ruodussa. ;)

 8. Mulla on myös ollut viime päivinä todella vaikeaa pysytellä ruodussa, ja vaikka onnistuin siinä niin monta kuukautta niin nyt tulee vaan syötyä liikaa hiilareita ihan koko ajan. Yritän ajatella että tämä on jotain töihinpaluuahdistusta (alle viisi viikkoa kotiäitiyttä jäljellä) joka menee ohi, mutta toivon ettei paino ehdi kovin paljon nousta ennen sitä… Tammikuun Liteä odotellessa…

  • No voi jos sielläkin takkuaa :/ Tätähän se on, välillä vaikeampaa ja välillä helpompaa. Toivotaan et pian helpottaa :))

 9. Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja tykkään kyllä paljon! Olet avoin ja myönteinen, mutta et kuitenkaan siloittele elämääsi epäuskottavaksi onnistumistarinaksi, kuten blogeissa usein tehdään.

  Itselläni on painoa pudotettavana normaalipainon sisällä kuusi-seitsemän kiloa, enkä meinaa löytää motivaatiota mistään. Olen murehtinut jo pari vuotta näiden kilojen kanssa, kun herkut vie aina voiton, eikä mikään vaatekaapista mahdu päälle. Ymmärrän siis hyvin, jos kaltaisesi onnistunut laihduttajakin välillä repsahtaa. Nyt tosin tällä viikolla olen tsempannut, ja jotenkin musta tuntuu, että NYT voisi alkaa se laihis ihan tosissaan. Kaloreita en aio enää laskea kuitenkaan, yritän päästä rennolla mutta päättäväisellä asenteella (ja herkkujen rajoittamisella spesiaalitilanteisiin…) voittoon!

  Tsemppiä sinne, äläkä masennu syöpöttelykohtauksesta. Joskus vain voi tulla sellainen olo. Noinkin vahvana kuin sulla tuli se varmaankin kertoi siitä, että kroppasi todellakin tarvitsi lisää ruokaa, syystä tai toisesta. Tänään on uusi päivä! :o)

  • Kiitos Anna <3 Ihanasti kirjoitettu!

   Onneksi tänään on jo uusi päivä :) Jee! Kyllä tää on nyt sun aika ;) Selvästi jos sulla on tuollainen tunne! Hyvillä mielin vain eteenpäin -suunnitelmasi kuulostaa oikein hyvältä! Tsemppiä!

 10. Ole huoletta!!Ihailen asennettasi ja näytät nyt mielettömän hyvältä! kyllä se siitä! Joskus vaan on noita päiviä, tiedän sen kokemuksen kautta. Itse olen ollut 12v sitten 28kg painavampi..Ja on se pysynyt paino poissa raskaudesta jne. huolimatta!!Kiitos muuttuneiden elämäntapojen ja nimenomaan sen, ettei kaikella ole väliä pitkässä juoksussa!!! Tsemppiä vaan!!!

  • No ei tarvis taas vähään aikaan tulla :D Vuoden vaihteen läheneminen tuo selvästi paineita…
   Loistava esimerkki olet! Mahtavaa!

 11. Pois huoli sinusta! Kasviksia suurimmaksi osaksi oot syönyt, niistä ei hirveästi kaloreita ropise. :) ”Fall down seven times, get up eight.” Oot tähänkin mennessä noussut lipsahduksista voittajana, ei tämä sen kummempi ole! :)
  Tsemppiä!

  xxo,
  Janina

 12. Muutoksesi ovat kyllä huikeita! :) Itse myös välillä retkahdan ja siitäkös se morkkis tuleekin. Ihan jopa croisantti tai karjalanpiirakka munavoilla saa morkkiksen aikaan. Olen myös todella pahasti koukussa suklaaseen joten vaikeita aikoja tulossa jouluna :/ Itse tykkäsin tuosta vanukkaasta ja kovasti haluaisin kokeilla sitä suklaata (kuulemma paaaaljon parempaa )

  • Kiitos :) Joo joulu ei oo ollenkaan helpoimmasta päästä… Houkutuksia kaikkialla :D Mulla on sitä Mannisen suklaa puddingia ja sekin on maultaan parempaa kuin tuo toffee..

  • Hauskaa huomata et kaikilla on niin eri maku noiden vanukkaiden suhteen :D mä taidan olla semmonen ”kaikkiruokanen” ja toffee on tosi hyvää, suklaa ei niin hyvää (vähän mautonta) ja mannisen puddingissa on kyl makua enemmän. Oon tehnyt omia miksauksia fastin ja mannisen suklaamauista ja tykkäsin ;)

   Ja nälkä on ollut myös täälläkin kylässä, vaikka oon syönyt hyvin ja suunnitellusti! Oiskohan helpompaa jos jättäis koko herkku/tankkauspäivän pois? mut toisaalta se on se päivä mitä itse odotan ja en tiedä jaksanko jopa sen avulla syödä muuten hyvin et yhtenä päivänä saa jtn makeeta :)

  • Niin ja kannattaa puddingiin kokeilla joko rasvatonta maitoa tai ite teen sen laktoosittomaan maitoon, ei oo niin makeeta kun tuo ”tiiliskivimaito” eli hyla-maito :)vai onks hyla-maito enään niin makeeta? :D

  • Oon kokeillut molempiin maitoihin ja ei auttanut… Mannisen suklaa on kyllä paljon parempaa. Tässä on ihan liikaa sakeuttamisainetta jos haluaa kuitenkin jauhetta sen verran et tulee tarpeeksi proteiinia. Kokeilen ens kerralla veteen tai veteen+maitoon tai sit sekaisin tuon Mannisen suklaa puddingin kanssa :) Sehän taas ei hyydy millään =)

 13. Kulta rakas, ole itsellesi armollinen, ihmisiä tässä vain ollaan! Oman kokemukseni mukaan nälkä on merkki siitä, että rasva palaa ja dieetti etenee :) Se nälän kestäminen onkin sit aivan eri juttu, eihän kukaan nälissään halua olla. Mä yritän aina sillon keksiä jotain muuta tekemistä, siivoan tai lähden ulos. Seuraavana aamuna vaaka kiittää :)

  Sulla meni toi reissu niin mallikkaasti ruokailuiden osalta että tuollainen pieni sortuminen ei kuule tee yhtään mitään! Buustaa vain aineenvaihduntaa:) älä siis stressaa vaan jatkat entiseen malliin.

  Mulla on tänään pieni hiilaritankkaus tiedossa mutta en koe sitä ansainneeni, koska paino ei ole vielä tällä viikolla tippunut :( mielenkiintoista miten tässä hommassa pää ja kroppa ei kulje ihan käsikädessä. Kroppa vaatii hiilatia mut pää ei antaisi periksi syödä yhtään ylimääräistä!

  • No äh, vaikeaa olla kun ympärillä on tuollaisia koneita kuin sä ja Sara ;)) Ja minä se täällä napostelen. Ei oo ihme et oon isoin :D

   Okei, mä koitan nousta täältä itsesäälistä ;) Ihana oot!

 14. Tavallaan kisadieetillä voi olla helpompaakin. Riippuu täysin ihmisestä. Itselle on meinaan hurjan paljon helpompaa olla täysin ehdottomalla dieetillä, kuin sellaisella että sallii itselleen poikkeustapauksissa herkutella. Tuppaa meinaan jäädä toi sallimislinja väähän päälle välillä.. Samoin mun on huomattavasti helpompaa kieltäytyä herkuista kyläpaikoissa, matkalla, ravintolassa jne. mutta annas olla kun olet yksin kotona jääkaapin kanssa.. sieltä se keittiöstä huutaa mua yhdessä leipäpussin kanssa.. argh! Päätin ihan reilusti elää sallivammalla linjalla loppuvuoden ajan kun on vielä yhden lapsen synttärit ja nää pakolliset joulukuviot tiedossa, mutta vuodenvaihteen jälkeen on vaan pakko ottaa tiukka linja käteen. Ei vaan tuu muuten mitään tästä hommasta.. =) Tsemppiä sullekin kiusausten keskellä.

  • Ihan niin kuin mun suusta! Vaikka kaikki toitottaa et pitäis sallia enemmän vapauksia niin mulla se vaan vaikeuttaa sit koko muuta viikkoa kun keksin et joka juttu on se poikkeustapaus :D Samoin tykkään mieluiten syödä herkkuni kotona, enkä vaikka kylässä tai ravintolassa. Mun herkut on niinkin erikoisia kun just vaikka paahtoleipää ja jäätelöä. Sitä ei yleensä ravintolassa tilaa ;)

   Kiitos tsempistä! Ja nauti sä rauhassa loppuvuosi. Aikaa on ja kohtahan se vuosi vaihtuu ja laitetaan tsemppiä päälle :)

 15. Mulle tuli mieleen että josko tämä sortuminen johtui juuri siitä että matkallasi pysyit ruodussa. En tiedä, tuli vain mieleen, koska itselläni tuollainen uskomaton suoritus (mitä se olisi minulle) toisi jälkeenpäin kuitenkin sen herkutteluhalun, edes pienen. Kun muut herkutteli matkalla, minä pysyin ruodussa, joten nyt voin varmaan ottaa pienen palan suklaata palkinnoksi. Mun vajaa pääkoppani toimisi luultavasti juuri noin.

  Siksi mä olen tehnyt sellainen päätöksen että arki on arki ja silloin kiristellään mutta juhla, kuten juuri matka tai illanistujainen, on sitten niin harvaa elämystä tässä asketismin viidakossa, että sitten mulla on vapaus elää eri lailla hetki. Eikä tarkoita mässyä vaan normaalia syömistä ilman pulvereita ja patukoita.

  Mutta mulla ei toisaalta ole tavoitteen niin korkeella kuin sulla. En kuitenkaan osaa ajatella tästä sun sortumisesta mitään aasinsiltaa kisadieettiin. Siinä on mieli niin tiukasti tavoitteessa, että ei varmaan tule mieleenkään sortua.

  Nyt vaan nokka kohti tavoitetta eiks jee:)

  • Niin no.. Hmm. Mulle nää pulverit on jo sitä arkea ja normaaliruokaa eikä välttämättä mikään uskomaton suoritus. Kuitenkin söin joka päivä ravintolaruokia niin en aivan askeettisesti elänyt. Mutta voihan tuossa tosi olla perääkin!

 16. Kokeiles tohon puddingiin osa maitoa ja osa vettä, pikkusen makeurusainetta, hieman vähemmän jauhetta ku ohje sanoo ja pyöräytä blenderissä. Mulla toimi sellasena combona, pussinohjeen mukaan oli ihan kauheeta kuraa…

  • Ai siis ihan tuollaisessa sähköisessä blenderissä, ei shakerissa?! Eiks se jämähdä reunoihin? Tosi tönkköä on jos ei laita paaaljon maitoa…

 17. Ihana toi ”itse dille” -kuva. :D Nauroin ääneen kuvatekstille.
  Ja äh, Erica, sun lihakset ne vaan huuteli lisää ruokaa ja sä tottelit, mitä kroppa käski. Oon ihan varma, että hauikseen ne kaikki suklaat meni. :)
  -Katri-

 18. Ei oo suklaanmakunen pudding meikäläisenkään suosikki mutta kyllähän tuota syö vaihtelun vuoksi.

  Ja tosiaan nyt vaan leuka ylös ja tosiaan ajattelet positiivisesti että onpahan vähä tankattu. :) Ja mun ei kärsi kyllä kaapeissa säilöä minkäänlaista oikeeta suklaata tai en välttämättä pystys hillitsee itteeni. Nyt mulla on tullu joku ihme vaihe että ei meinaa ruoka maistua ja sit on kauhee nälkä iltasin mutta oon jo niin lähellä tavotetta että pakko koittaa pysyä ruodussa :)

  • Kiitti kannustuksesta :) Joo onhan tässä vielä aikaa parantaa loppuviikko, ja muutenkin tuota aikaa riittää! Tsemppiä sullekin sinne! :)

 19. Hei!

  Ihanat nuo reikälegginssit, tahtoo samanlaiset! Onko ne Gazozilta? Yritin vanhemmista postauksista etsiä, mutta en löytänyt.

  • Eiku reikälegginssit on Gina Tricotista!! :) Aika päheet ;) Tulee käytettyä noita mikroshortsejakin kun on nuo alla!

 20. Aaa… toi on niin kauheet, et vaik ois syöny oikeesti vaik mitä, nii silti tuntuu et nääntyy! ;0 itte syön päivittäin 1800-2000 kcal ja silti välillä tuntuu, et ois kauhee nälkä. Vaik järki sanoo, et ei kyllä pitäisi olla. Ja mä yleensä sitten kans syön, kosk… en yhtään kestä sitä nälän tunnetta :( alkaa pinnaa kiristää nii paljon ja ajatus ei kulje yhtään. Huh, mut voin kyl onnekseni sanoo, et pyörin siinä normaalin ja lievän ylipainon hujakoilla, ettei näköjään ees näillä mun syömistavoilla voi päästä ihan ylettömiin paisumaan. :)

 21. Mä en myöskään kestä nälkää sitten yhtään. Kun kunnon nälkä iskee niin aivoissa sumenee eikä sillon paljon mietitä. :(

  Miten sun opiskelut sujuu? Miten sulla riittää aikaa ja energiaa kaikkeen? :) Paljonko yleensä nukut?

  • No ei riitäkään :D Rehellisesti sanottuna se on nuo opinnot jotka on eniten kärsineet kun panostan muuhun niin paljon. Se, että on kaksi lasta ja pienempi vasta 1v4kk jonka kanssa on kotona niin on vaikea yhdistää meneminen yliopistolle! Ehkä keväällä saan enemmän kun aurinkokin paistaa ja piristyn. Nukun aika paljon, ainakin 8 tuntia yössä. Joskus yö jää kuuteen tuntiin mutta sitten nukun päiväunet tytön kanssa yhtäaikaa <3 Aikaa on ehkä siksi vähän enemmän kun en oo töissä vaan kotona lapsen kanssa :)

 22. Ostin vähän aikaa sitten tota toffee puddingia ja ei ollu myöskään mun maku..Työkaverin kanssa tein vaihtarin ja kokeilin sitä suklaata ja se oli oikeesti hyvää! :)

  Tollaset nälkäkohtaukset on ihan kamalia :(

  • Joo siis tuohan oli suoraan sanottuna pahaa… Ja menee hetkessä tosi tönköksi! Mä kun en haluis koko kolmea desiä laittaa maitoa… Pitää harkita jos kokeilis suklaata :)

  • Kiitos sulle :) Kiva jos tsemppaa, kävinkin jo kurkkimassa sun blogiin ;) Rohkeesti vaan kuvat esiin niin sit on ”pakko” onnistua :D Tsemppiä sinne ja ihanaa joulun odotusta <3

 23. Meillä on pakko tehdä niin, että minä teen ruokaostokset. Muuten mies ostaisi kotiin herkkuja ja paahtoleipää ym. mitä en halua syödä. Toki meitä on 2 aikuista, joten helpompaa valikoida. Mies saa syödä mitä haluaa töissä lounaalla ja muutenkin salaa :D

  • Hyvä jos ootte löytäneet teille sopivan ratkaisun :) Mä laitan miehen kauppaan, kun se taas ei tee heräteostoksia kuten minä ;)

 24. Mä oon kanssa vähän huono tossa, että jos on sallittu jotain niin keksin tekosyitä miksi se ja tää ja toi on sallittu myös. Viitaten johonkin aiempaan kommenttiin tuolla ylhäällä :)

  Mutta niinkuin kaikki on sanonut, ei se kerta mitään kunhan ei joka kerta, eli kokonaisuus ratkaisee :) Tsemppä!

 25. Moi!

  Ja kiitos inspiroivasta blogista :)

  Mulla olisi postaustoive ja yksi kysymys…

  Ensin kysyisin, että mistä olet ostanut noi mustat reikäleggarit/ treenihousut? Ne on ihanat <3

  Sitten postaustoive: Voisitko tehdä postauksen lisäravinteistasi. Eli sellainen, missä kävisit läpi mitä ravinteita käytät, milloin ja minkä verran. Mistä ostat ravinteet ja paljonko ne maksaa. Itse olen hankkimassa, mutta en netistä mistään löydä selkeää yhteenvetoa asiasta. Tiedän kyllä, että olet käynyt lisäravinneasiaa blogissasi läpi, mutta sellainen selkeä postaus aiheesta olisi minun toivomuslistalla.

  Kiitos etukäteen, jos saat jonain päivänä inspiksen tuohon aiheeseen. Ja vaikka et sitä tekisikään, niin kiitos blogistasi kuitenkin :)

  • Ootko nähnyt nää postaukset:

   http://toobigtobeme.blogspot.fi/2012/10/back-on-track.html
   http://toobigtobeme.blogspot.fi/2012/07/rakkautta-on.html

   Niissä on nimenomaan mun käyttämistä lisäravinteista postattu :) Saan lisäravinteita mun sponsoreilta ja osan ostan itse. Tilaan tuolta Gazozilta mun lisäravinteet, en oo laskenut paljonko niihin menee kuukausitasolla rahaa kun se vaihtelee aina milloin mikäkin tuote loppuu. Kysy vielä jos jäi jotain askarruttamaan :)

  • Juu, olen lukenut noi läpi :) En kuitenkaan saanut selvyyttä esim. siihen, teetkö palautusjuoman jostain valmiista palkkarista vai sekoitteletko itse eri jauheista? Ja mitä siihen laitat ja missä suhteessa?

   Ilmeisesti juot treenin jälkeen yhden ja ennen nukkumaanmenoa yhden juoman? Ja sen lisäksi vitamiinit ja fatburnerit?

   Mistä itse sait silloin tietoa näistä lisäravinteista, kun aloit käyttämään/ ostit ensimmäiset satsit? Tuntuu, ettei oikein mistään löydy tietoa ja kaupoissahan ne yrittää myydä tiettyä merkkiä oma lehmä ojassa…

  • Mä teen palautusjuoman itse. Muutenkin oikeastaan kaikki lisäravinteet kuuluu osana mun valmennuspakettiin eli ovat siinä. Tosin nyt kokeilussa olevat fatburnerit on ihan mun oma lisä. Siksi en oo tarkkoja ohjeita ja määriä jakanut sillä maksan itse tästä palvelusta…

   Mulle oli monet lisäravinteet tuttuja jo alalta ennen lapsia jolloin treenailin vähän aktiivisemmin ja tietysti opintojen kautta ymmärrän paljon lisäravinteista ja niiden sisältämistä aineista :) Voisit ihan hyvin aloittaa sillä että hankit palautusjuoman ja jos treenaat kovin tavoitteellisesti niin silloin varmaan saat ohjelmasi myös joltain ammattilaiselta jolta voit kysyä myös neuvoa sinulle sopivista lisäravinteista! Mun on vaikea antaa tässä neuvoja enempää kun en tiedä tilanteestasi ja taustoistasi paljoakaan. Voit tietysti laittaa mulle meiliä jos kaipaat enemmän apua :)

  • Sun kannattais perustaa toiminimi ja jakaa neuvoja ihan maksua vastaan :) Varmasti olisi toimiva juttu, koska olet jo tunnettu ja suosittu ja sinulla on näyttöä edistymisestä. En kehtaa ilmaiseksi vaivata tämän enempää, kiitos kuitenkin. Ostan saliohjelman punttikselta ja kyselen tarkemmin siinä yhteydessä :)

 26. Mulle tulee aina kanssa ihan loputon nälkä niinä päivinä, kun urheilun määrä on ylittänyt ns. perusmäärän tai ollut vaan raskaampaa. Tai ehkä varsinkin sitä seuraavana päivänä! Että voisko tossakin nälässä olla takana vaan raskaampi treeni tai normaalia enemmän treeniä? Ja kroppa huutaa lisää ravintoa? Enkä siis nyt puhu siitä suklaan syömisestä vaan siitä ekstra-normiruoan syömisestä ;)

  Tää nyt ei päde varmaankaan monelle, mutta mä olen huomannut, että jos haluan pudottaa painoa (ei nyt ole ollut tarve kuin satunnaisesti esim. juhlia varten tms pari kiloa, koska olen jo normipainossa tai jos paino on päässyt vähän hivuttautumaan ylöspäin), niin liikunnan lisääminen on aika huono keino. Se aiheuttaa vaan jättesuuren nälän ja sorrun syöpöttelemään. Ja kun hanat on avattu sen syömisen kanssa, niin sittenhän menee enemmän kuin olis tarve. Mä siis liikun kanssa jo normaalistikkin aktiivisesti, niinkuin säkin. No, en nyt tiedä, onko sulla mitään lisääntynyttä liikuntaa tässä takana?

  -ella

  • Mulla oli kolme salipäivää putkeen, käviskö se syystä..? :D No en mä tiedä ;) Ehkä se oli vaan mielitekoa kuitenkin?! Ainakin se suklaa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta