Tekosyitä täynnä

Pari lukijaa kysy ihan vasta miksi en käy juoksemassa koirien kanssa, että miksi on pakko vain kävellä kun harmittelin lenkkien hidasta tahtia. Selittelin jotain, että nuo meidän koirat on niin huonoja kulkemaan hihnassa jne. Ne on kahdestaan sellaisia toopeja, joilla joukossa tyhmyys tiivistyy! Toinen jarruttelee ja nuuskii kokoajan (Antton) ja toinen hyökii joka oravan, päästäisen tai suhisevan puskan perään (Helmi) ja kun muita koiria tulee vastaan niin nää alkaa hyppimään ja vetämään kilpaa, kuola poskella. Joku meni mulla jo ihan alussa puihin kun mies väittää että tällaista hölmöilyä on ainoastaan kun minä lenkitän rekkuja (missä mun auktoriteetti?!?) :/ Ja se on ihan sama kumman otan yksin lenkille niin molemmat ovat äidin kultamussukoita ja käyttäytyvät oikein mallikelpoisesti hihnassa :) <3

voihan mässy!

Mutta ongelmista eteenpäin eli jauhoin tätä sit kotona kun mulle ilmeni, et meillä on oikeat koirien juoksutukseen tarkoitetut valjaat ja vyö (siis lenkittäjälle)! Täh, asuuko tässä taloudessa joku joka ei kerro mulle mitään vai oonko ummistanut silmäni kaikelta mikä liittyy liian raskaaseen kuntoiluun..?! Mä en vissiin huomais vaikka meillä ois joku kuntosalikin himassa…
Lenkkisysteemit lähti kokeiluun jo samana iltana sillä oli pakko päästä sulattelemaan anopin synttäreillä sortumaani suklaaherkkua. Tärkeintähän on painaa eteenpäin vaikka tulis syötyä jotain ohi listan, eikä jäädä märehtimään sitä sipsipussin kanssa. Tulipahan tankattua glykogeenivarastot juoksua varten ;) *stay positive*!

 
tältä näyttää juoksuvyö lantiolla
tyytyväinen!

Päätin siis heittää tekosyyt nurkkaan ja kokeilla juoksemista kun mies lupas viedä toisen koiran mun jälkeen iltalenkille. En ois jaksanut juosta ainakaan molempien kanssa :) Juoksuvaljaat meillä on tällä hetkellä vain yhdet mutta vyössä on kyllä kaksi paikkaa. Eihän sitä tiedä jos joskus onnistuis yhteislenkitkin! Tuntui todella mahtavalta kun oli tuollainen kirittäjä joka laittoi mammaan vauhtia. Tällä jos jollain sulais nuo vyötärömakkarat…

Tässä lenkin tietoja sykemittarista ja sports trackerilta: juostiin 40 minuuttia, keskisyke 158, maksimisyke 197. Matkaa tuli pikkasen vajaa 5km, keskinopeudeksi 7km/h pysähdyksineen. Välillä reviteltiin niin täysillä kuin kintuista lähti ja kun Helmi veti (aivan innoissaan kun on reki-/valjakkokoira) niin meidän maksiminopeudeksi tuli 19,4km/h!!! Kaloreita paloi 501 kcal, joten eiköhän se suklaakeksipötkö tullut kuitattua. Maailma pelastettu ja kipeät kintut tilattu huomiseksi. Öitä!

Anna

33 vastausta artikkeliin “Tekosyitä täynnä”

 1. Loistavaa!:) oot kyllä niin hassu :D mua taas hymyilyttää bussissa kun luen ”tässä teille hikikainalo” :D Ite kävin eilen pitkästä aikaa lenkillä, jännä juttu ettei mua vastaan tullut yhen yhtä reippailijaa :D eihän pieni tihkusade menoa haittaa ;) tää postaus oli päivän piristys! :D

 2. Ihana Helmi! Toinen aivan onnessaan, ilmeistä päätellen :) Mä juoksen kans välillä koiran kans, en joka lenkkiä, mut välillä. Siitä saa kivan vauhdin kun koira vetää :) Meillä on kans vetovälineet. Onko teidän vetonarussa joustava osuus? Se on aivan ehdoton! :) Ei ota nykäisyt selkään.Me aloitettiin viime talvena potkukelkkailu kun sain sellaisen sporttikelkan :) Siinä saa ihan mahdottoman hyvän treenin, hiki lentää :P Lunta odotellessa! :)

  • Helmi oli niin elementissään!! Nautti ihan kauheesti ja yritti kokoajan et mennään kovempaa mamma! =) Meillä ei oo tuossa joustavaa osuutta mutta jos sellaisen voi siihen hankkia niin pitää käydä hakemassa, ehdottomasti! Nyt ei ollut paljon muita liikenteessa eikä Helmi kauheesti nykinyt mutta kuulostais turvallisemmalta jos ois joustava osuus! Kiitti vinkistä! :)

 3. Kätevän näköiset valjaat! :) Allekirjoitan sen, että uroksen kanssa on hieman haastavaa juosta, kun joka paikka pitäs nuuskia ja auta armias, eihän ihanan tytön ohi voida vaan mennä! :D Kai sekin harjotuksella saatas sujumaan! Koira ainaki tykkää juosta…

 4. Koira lantiolla on hyvä kirittäjä niin kävelyssä kuin juoksussa :) Meillä on reipas 5 vuotias kultanennoutaja uros, joten vauhtia riittää :) Jo pelkällä kävelylenkilläkin menee askeleet väkisin aerobisen puolelle askelmittarin mukaan :D

  • Helmikin on 5vee, täyttää joulukuussa 6 :) <3Mäkin alan nyt käyttämään enemmän tuota lantiovyötä ulkoilussa! Se oli tosi näppärä! Paitsi ei niin hyvä silloin kun tulee paljon muita koiria vastaan (kun se vetää sieltä pepun päältä eikä kaulasta ja koira kääntyy ihan nurinperin :)

  • :DD Joo kato kun se tuijottaa Helmiä ja Helmi on ihan vaivautunut! Kyllä se Ansukin pääsi sit isin kanssa ulos ;) <3

  • Oon myös menettänyt ihan myötätuntoni ja sydämeni Anttonille. <3 Opetteleeko se itekseen noita ilmeitä?! :D Ihana lumikenttien sankaritar Helmi, on silläkin ilmeet kohillaan – etenkin tuo vaivautunut on hyvin hallussa… :D :D Kivaa että lenkki sujui hyvin, tää oli hauskaa luettavaa. ;)

 5. Oot kyllä niin sporttisen näkönen himoliikkuja! :)Kyllä se kuule rupiaa vyötärömakkara sulamaan ku teet koirien kanssa pari kunnon juoksulenkkiä viikossa. ai että. siinä ei paljo auta vikistä ku mennä vaa perässä :D mutta on se mahtava fiilis kunnon juoksulenkin jälkeen! Jaksaa jaksaa! :)

  • Jeee jee :) Sporttityttö eikä pullamamma :D Varmasti kaks juoksulenkkiä viikkoon tekis ihmeitä! Oon aina kevyempänä tykännyt kyllä juosta, ainoa et mun polvet saattaa kipeytyä ajoittain siitä ihan tolkuttomasti. Tänään tuntuu taas et polvinivelet ois pelkkää ruostetta kun koskee niin paljon tuo eilinen juoksu :/ Mut jatkan kyllä! Pienen levon jälkeen jaksaa taas! Tuo oli ihan supertehokasta! :)

 6. Itse olen kanssa ihmetellyt mikset liiku koirien kanssa enemmän, on kuitenkin hyvää liikuntaa. Kun liikkuu tarpeeksi reippaasti, eivät sesset kerkeä ihmettelemään / haistelemaan. Nimimerkillä kokemusta on :DMistä nuo valjaat on? Itse aloin laihduttamaan kun vaa`assa oli 77kg (pituutta 170). Olin liikkunut meidän koirien kanssa, mutta syömispuoli oli hakusessa. Viime tammikuusta tähän päivään niin vaaka näyttää 62kg :) Seuraavaksi opettelen juoksemaan koirien kanssa..tai ehkä vain yhden kanssa ensin :)tsemppiä sulle, olen lukenut blogiasi alusta saakka ja saanut tästä vertaistukea :)

  • Jotain henkisiä esteitä, kun se on muka niin vaikeaa!Valjaat on TopCanis -merkkiset. Oiskohan ne Musti&Mirri:stä!? Tai sitten ne tuli siinä samassa paketissa, kun ostettiin Helmille vetoahkio :) Setti on siis tällainen ja en nyt oo varma oliko meillä vielä tähän kuuluvat valjaat erikseen:http://www.artunkoiratarvike.fi/tarjous%20ahkio%20valjas%20aisa.htmTuo 62kg on mun ihan sellainen unelmapaino :) Painon sen verran joskus ennen lapsia kun oli omasta mielestä tosi hyvässä kunnossa, aika hoikka tosin :) Tosi hyvin oot siis pudottanut!! Mahtavaa! :)

 7. Valjaat ja juoksuvyö on kyllä aivan ehdottomat ostokset! Pahinta on lähteä juoksentelemaan yhdistelmällä koira+flexi, joka on omien kokemusteni mukaan melkolailla kuolleena syntynyt ajatus; flexi painaa kädessä ja koira juoksee minne sattuu (saatikaan kaksi koiraa samalla kertaa). Juoksuvyöllä tuntuu välillä, että on suorastaan oikea sprintteri. :)Mahtavaa huomata, että olet saanut jäätävän kovan tsempin takaisin. :) Pienet repsahdukset ovat vain sitä normielämää, eivätkä romuta kokonaisuutta. Tsemppiä myös seuraaviin juoksulenkkeihin!- Paula

  • Ihan totta, ei noiden flexien kanssa ainakaan voi lenkkeillä! Sit pelkkä tavallinen nahkahihna käteen jos ei muuta oo. Mut tuo oli tosi helppoa kun kädet jäi vapaaksi :) En oo vaan aikaisemmin tajunnut tätäkään! ;)Kiitos, kyllä mä koitan lisätä tän ohjelmaan! :)

 8. No keksitpä hienon tavan saada yhden liikuntamuodon lisää vaihteluksi muuhun liikuntaasi. Hienoa !Arvotstan hirveästi sitä, kun sinä et käytä tekosyitä (lapset yms.) siihen, että et voi liikkua. Enemmän se kuitenkin aina on omasta tahdosta, mielikuvistuksesta ja halusta kiinni, paljonko liikkuu ja lenkkeilee. Tsemppiä !

  • Tää oli kyllä vuosisadan keksintö!! :) Koirat pitää kuitenkin käyttää ulkona ja mun pitäis aloittaa juokseminen useammin, että saan viimeiset kilot tiputettua. Oon niin nero =) Vielä kun jaksan juosta ;)Kiitos ihanasta kommentista, arvostan näin kauniita sanoja! <3

 9. Olispa mullakin koira! Ei noita 5- ja 6-vuotiaita viitti oikein laittaa tuollaiseen juoksuhihnaan:) Ilman muuta olet oikealla tiellä jos lähdet hyödyntämään tätä juoksu + koira -systeemiä. Juoksusta tuppaa tulemaan jossain vaiheessa tylsää varsinkin jos juoksee paljon kuten mä. Koiralla siihen saa mukavaa nostetta ja ehkä yllätyksellisyyttä (tai en tiedä miten ne koira siellä mettässä nuuhkii menemään).

  • Hehheh!! No ei niitä ihan vaikka mieli tekis ;)Ihan varmasti koira rikastuttaa lenkkejä! Niin hyvässä kuin pahassakin (jos löytää itsensä rekun kanssa ojan pohjasta tms.) =) Ja mua ei ainakaan pelottanut vaikka oli tosi myöhä ja pimeä! En kyllä yksin uskaltais juosta noin pimeällä mutta Helmi henkivartijana uskalsin <3 :)Hyviä lenkkejä sulle!

 10. MAHTAVAAA!!! =) Tulin niin iloiseksi tästä.. hih!Meilläkin on koiralle juoksuvyö, mutta ihan erilainen kun toi teidän, näyttää jotekin paljon tukevammalta ja paremmalta tuo mikä teillä on.. ja meidän hau, on muuten noi teidän kaksi yhdessä kun ollaan lenkillä :D Nuuskii kaikkea ja toisaalta jokaisen rapinan perässä, kuola poskella vouhkaamassa jos joku tulee vastaan.. samaa kysynyt itseltäni, missä mun auktoriteetti? :DHarmi että oon kauheessa flunssassa, tekis meinaan hirveesti mieli lenkille.. :)

  • Ihanaa! =) Et ootte niin iloisia siellä mun puolesta jne. !Joo tää on sellanen aika leveä säädettävä vyö lantiolla -tosi hyvä oli! Toivottavasti paranet puan ja pääset hauhau:n kanssa ulkoilemaan :) <3

 11. Mä käytän tuollaista lantiovyötä vaunulenkillä…tosin pannan kanssa, kun koiruli muuten kuoriutuu valjaista tilaisuuden tullen :). Kätevää, kun on molemmat kädet vapaana ja aika pian koira oppi vaunujen vierellä nätisti kävelemään. Tossa pitää vaan olla tarkkana, että laittaa sen tosiaankin lantiolle eikä vyötärölle. Muuten on riski niksauttaa selkä pahastikin.

  • Niin mä en tiedä osaako Helmi jo kuoriutua noista?! :) Ois kyllä kauheeta jos karkais! Se lähtee aina tosi kauas jos päästää! Mut kaulapanta käy varmaan ihan hyvin tuollaisille vaunulenkeille :) On kyllä helpompaa kun kädet jää vapaaksi!

 12. Pakko jakaa hyviä uutisia! Kävin tänään life kaupassa ja siellä oli leaderin myyntimies esittelemässä tuotteita. Leaderin myyjä antoi maistiaiset uudesta piparkakunmakuisesta protskupatukasta, namii suosittelen! Tulee kuulema kauppoihin marraskuun alussa! Myös kertoi että tulee salmiakki-lakritsipatukka kauppoihin :)

 13. Moi!Aivan ihana tuo viimeinen kuva =0) Tekee mieli lenkille ! Vaan ei auta ku hypätä huomenna aamulla lentokoneeseen ;0p!Palataan !ps. Onnea edellisen postauksen uusille lukemille <3!HV76

  • Eikä!! Ihanaa matkaa teille! :) <3Kiitos murunen! Kyllä sä onneksi vielä kerkeät lenkkeilemään, ei nuo lenkkipolut mihinkään katoa! ;)Heippaaa!!!!

 14. Hyvä ja mielenkiintoinen blogi. Mukava oli lukea kun teksteistä ja kuvista aistii innostuksen ja tekemisen meiningin. Vaikutat naiselta joka pystyy melkein mihin vain. Tsemppiä treenaamiseen! Hyvältä näyttää jo nyt!t. yks mies

  • Hahaa, mielenkiintoista saada kommenttia mieslukijalta! Olet koko blogihistorian lähes 5000 jätetyn kommentin kolmas mieshenkilö jos anonyymejä ei lasketa jotka eivät ole kommentissa paljastaneet olevansa miehiä ;)Kiitos kovasti sanoistasi! Ja oikeassa olet, kyllä mä pystyn. Mä uskon itseeni ja siinä eroan useimmista naisista jotka eivät saa mitään aikaiseksi! ;)

  • Hyvä Erica:)täytyy vielä lisätä että eroat myös useimmista miehistä jotka eivät saa mitään aikaiseksi ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta