Aamupalalla

Saatiin Linnean kanssa aamuseuraa kun Sara tuli meille aamupalalle. Syötiin puurot, juotiin kahvit ja juteltiin. Molemmilla on ollut hyvien elämäntapojen noudattamisen suhteen motivaatiopulaa, Saralla siksi kun ei keuhkoputkentulehduksen vuoksi pääse treenaamaan ja mulla vaan laiskotuspuuskan takia. Oon käynyt ainoastaan lenkkeilemässä koirien kanssa mutta sitä ei nyt erityisen rankaksi liikunnaksi voi sanoa. Kuntosalin suhteen on ollut hiljaista. Ei oo vaan iltaisin huvittanut lähteä. Muutamaa satunnaista käyntiä lukuunottamatta tauko on venynyt kolmeen viikkoon. Ah, pieni ahdistus. Ja minäkö muka oon se, joka saa aina itseä niskasta kiinni?!

 
 
 
 
 

Sit khömöm… Arvaatteko kellä meni sittenkin herkuton rikki 5 päivää ennen kuun loppua? :( Siitä tummasta suklaasta se alamäki alkoi -söin jotain omasta mielestäni kiellettyä ja sen jälkeen on ollut itsekuri koetuksella. Eilen tuli se hällä väliä päivä kun Milka suklaalevy ei saanut silmiä irti musta tai toisinpäin. Kiitos anoppi kun annatte tällaisia tuliaisia *hyvä syyttää muita* :/ Mussuttelin suklaata pitkin päivää kunnes illalla oli jäljellä enää tyhjät kääreet. Oma osuus oli yli puolet. Siinä rautaisen Erican eiliset eväät. Aamupalankin korvasin pelkällä mandariinilla ja kahvilla, sillä ei vaan huvittanut puurotella. En tiedä onko 9 kuukaudessa juurtuneet elämäntavat vielä aivan pintajuurakkoa ja milloin ne ulottuvat syvälle maahan. Kuinka helppoa on ensin vähentää treenaamista ja sitten pikku hiljaa palata vanhoihin ruokailutottumuksiin? Mikä on itseltään liikaa vaatimista ja milloin rento asenne muuttuu tekosyyksi löysäilyyn. Sanokaapa se…

en oikeesti voi olla noin iloinen :D Missä se ahdistunut ilme on?! ;)
Anna

38 vastausta artikkeliin “Aamupalalla”

 1. Nyt alkaa vaikuttamaan että tämä motivaatiopula/väsymys/mikään ei huvita -juttu on valtakunnallista ja levinnyt melkein jokaisen kotiin! Niin moni asiaa voivottelee tällä hetkell, itse mukaan lukien… Viime viikko oli vielä pahempi, tällä viikolla treenit on mennyt aika kviasti, mutta karkkihimo on siis aivan käsittämätön! Yritän korvata karkkeja sokerittomilla Läkeröl pastilleilla, mutta viikonloppuna sitten ihan varmasti repeän liitoksistani ja marssin karkkikauppaan =D Nooh, joskus näitä kausia tulee, turhaa siitä soimaa itseään liikaa! Repsahduksen jälkeen jaksaa sitten taas tsempata :)Kivaa loppuviikkoa!Nanahttp://nana-superfitme.blogspot.fi

  • Ah ihanaa jos en oo ainoa :D Ei sillä että oisin vahingoniloinen mutta onhan se kivaa tietää ettei oo yksi syysmasennuksen pyörteissä :) Voi kovasti tsemppiä ja itsekuria sun suuntaan, kyllä se hyvin menee!Ihanaa loppuviikkoa myös! :)

 2. Se on tämä syksy ja pimenevät illat, jotka oikein houkuttavat käpertymään viltin alle karkkipussin kanssa.. ja samalla joku hyvä leffa! ;)Mun oma projekti on myös ollut ”jäissä” kun loukkasin juostessa polveni ja lääkäri kielsi kaiken rääkin vähäksi aikaa. :( Paino on junnannut samoissa lukemissa jo kuukauden, eikä se luonnollisesti motivoi pätkääkään!Mut hei, tsemppiä! Kyllä me täältä vielä noustaan ja eiköhän se motivaatio pian palaa! :) <3: Maria

  • Näin ne vuodenajat vaikuttaa meihin helposti! Paranemisia polvelle ja toivotaan et molemmat saadaan iso tsemppi päälle taas! Ei tää homma muuten etene :D

 3. Hei Erica!Täälläkin kamala motivaatipula, vaikka vasta hetki sitten hehkutin kuinka paljon energiaa minulla on. Masentavat syysilmat varmasti tekevät osansa ja toinen -minun pahin vihollinen- STRESSI! Paljon muutoksia elämään tulossa kun sain töitä ja muutto tulossa (sinne pk-seudulle, heh). Kaikki tuttu ja turvallinen jää taakse, enkä tiedä miten selviän. Vastaukseni kaikkeen on suklaa. Tuntuu etten viimeiseen kahteen viikkoon ole muuta syönytkään kuin herkkuja. Onneksi en mihinkään herkuttomaan lupautunutkaan. ;)Ihanaa silti aina lukea sinun kuulumisiasi ja nähdä aurinkoinen olemuksesi! Kyllä se motivaatio kohta varmasti palaa, jos ei muuten niin puolipakon kautta. Kerran kun väkisin raahautuu salille ja huomaa, miten ihanaa se rääkki voi olla, niin pyörä lähtee jälleen pyörimään.Vitamiineja nassuun ja rinta rottingille! :)Halit! <3- Tiatha

  • Ai sullakin!? :D Voi meitä!Nyt laitetaan taas iso pyörä pyörimään, eiks jee! Jätetään ne suklaat muille!! ;)Halit <3

 4. Minulla oli elokuussa kamala motivaatiopula ja kotitreenit joita teen jäi kokonaan tekemättä. Ruokailut kärsi myös vähän, mutta nyt on alkanut treenit sujumaan ja ruokailutkin taas suht kunossa. Täältä sinun blogista minä monesti saan sitä motivaatiota tehdä treenit illalla, poikien mentyä nukkumaan :)

 5. No mutta, ei kukaan oo täyrellinen =D. Tänään havahduin todella tähän syksyyn, siis koko päivän on ollu niin ankeen hämärää, nyt vaan tarvii hakea sitä tsemppiä jostain. Sä kyllä selätät ton sun motivaatiovajeen aivan takuulla.Ei kannata laittaa itseään liian tiukoille ja joskus pitää saada höllätäkin. Sulla on hyviä tsemppareita lähipiirissä, kuin täällä lukijoinakin!Täältä lähtee isotsemppihali!

 6. Lohdullista kuulla, että on muitakin, jotka ei vaan aina jaksa! Tykkään lukea näitä kuntoilu, laihdutus, koti jne. blogeja mutta välillä ne kyllä ahdistaakin. Tulee mielikuva ihmisistä, jotka ovat niin ylienergisiä, hoitavat työn ja perheen, opiskelevat siinä sivussa pikkusen, käyvät joka päivä jumpalla, salilla, lenkillä ja vielä noudattavat jonkin sortin ruokavaliota. Huh huh.. Ja tietty sitä vertailee itseään muihin. No, mutta siis kaikilla meillä päiviä, viikkoja, kuukausia kun ei vaan iske. Ja eiköhän se ole ihan luvallista.. Kun ei ihan jää tavaksi ;)Aurinkoisia syksyn päiviä kaikille!

  • Sellaista se blogimaailma vähän on :) Pieni pintaraapaisu jonka voi kiillottaa minkälaiseksi tahansa, joten kaikkea ei kannata ottaa absoluuttisena totuutena. Ei kenenkään elämä oo aina helppoa, ihanaa ja energistä…Mutta koitetaan silti muistaa ne ihanat asiat ja jakaa niitä, siitä se ilo leviää :) Ihanaa syksyä myös sulle! :) Koitetaan jaksaa!

 7. Ehkä pitäisi höllätä hetkeksi? Ei se motivaatio pakottamalla tule. kunhan olet saanut motivaatiosi kuntoon jaksat taas uudet 9kk. ;) tsemppiä oikein mahottoman paljon sulle! -Höde

  • Oon tainnut jo hölläillä tässä hiljalleen, juuri siksi vaikka en sellaista mitenkään suunnitellut -se on tullut luonnostaan kun aina ei tosiaan jaksa. Mutta se vaikeus siinä onkin, että ne perus terveelliset elämäntavat täytyy oppia for life ja se ei tapahdu muutamassa kuukaudessa. Kiitos kannustuksesta!! Nyt on jo parempi mieli, kun sai purkaa ja puhua <3

 8. Oot pinnistellyt nyt niin kauan että ehkä keho todella vaatiikin jo lepoa? Jos kroppa vaatii, sille on annettava. Ei tosin ehkä ihan kokonaista Milkan levyä kerralla (ainakaan joka päivä), mutta ei se nyt niin vaarallista ole.Ja samassa suossa tarvotaan täälläkin, tosin mulla on ihana (teko)syy: oma jo toinen flunssa kuukauden sisään ja muksun rägikset.Olisko lokakuu toivoa täynnä?

  • No ei tosiaan pitäis kovin monella Milka suklaalevyllä koittaa höllätä! :DToivotaan et lokakuu ois parempi taas :) Tsemppiä!

 9. Välillä pitää vähän poiketa rutiineista, että on taas syy palata niihin :) Pitäähän elämästä myös nauttia välillä (ja suklaa – se on nauttimista, sanon minä :D)Nyt vaan sinne salille mars, kyllä se alkaa sujua kun vaan tulee lähdettyä. Tai itsellä ainakin lähtö on se vaikein, ikinä ei harmita jälkikäteen että tuli mentyä :)Toivotan pikaista motivaation löytymistä ja iloa sateisiin syyspäiviin.

  • Näin on, ainakin tähän mennessä mulla on onnistunut aina taas uudella innolla jatkaa vaikka välillä on tällaisia kausia. Toivotaan et saisin taas pian langan päästä kiinni :)Mukavia syyspäiviä sullekin :)

 10. Mun mielestä ei kannata erikseen pitää herkuttomia / sokerittomia / alkoholittomia yms mitälie kuukausia, koska silloinhan se tarkoittaisi sitä että muulloin näitä nautintoaineita voisi käyttää vapaasti. Jos haluaa välttää jotain niin tekee siitä elämäntavan, josta voi kuitenkin poiketa joskus kun siltä tuntuu, ilman että saa siitä mitään tunnonvaivoja. Minusta ainakin oli esimerkiksi paljon helpompaa ajatella että lopetan tupakanpolton, kuin että olisin siitä lakossa. Lakko on vain ennaltasovitun ajan pituinen ja antaa mahdollisuuden palata entiseen. Sen sijaan kun päättää lopettaa, päätös on lopullinen, ja usein perusteltu itselle paremmin kuin pelkkä lakkoon ryhtyminen. Psykologiaa :)

  • Niin joo, voihan tuossa olla perää mutta ehkä se ei toimi herkutteluun? :) Mä en ainakaan lopeta herkuttelua iäksi, vaan haluan että herkkuhetket kuuluu myös terveelliseen elämään satunnaisesti :D Ehkä tässä oli vaan sellaista yhdessä tsemppaamisen ideaa…

  • Nimenomaan, herkutteluhetket kuuluvat satunnaisesti myös terveelliseen elämään. Yritinkin vain sanoa että jos on jo omaksunut terveelliset elämäntavat niin tuollaisia herkuttomia kuukausia ei ehkä tarvitse erikseen pitää, henkilökohtaisesti se on minusta kuin lakko ja lakon rikkominen saa ainakin minut tuntemaan syyllisyyttä. Ja sehän on turhaa. Lopettamisella tarkoitin enemmänkin juuri tietoista päätöstä elämäntapojen muuttamiseen, esimerkiksi että ei periaatteessa harrasta herkuttelua, kuin vain joskus.Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi jo aika kauan, olet saanut todella, todella hienoja tuloksia aikaan vaikka varmasti on ollut paljon vaikeita hetkiä matkanvarrella! Noin hienoilla tuloksilla, jos silloin tällöin tyhjentää suklaakäärön sisällön sisuksiinsa, ei pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa. Suklaa tuli ihan varmasti tarpeeseen!Yritän itsekin pudottaa painoa, mutta en ole laihdutuskuurilla, vaan yritän tehdä tätä elämäntapamuutoksen kautta. Tarkoitukseni ei ole yrittää neuvoa ketään, vaan halusin vain jakaa omia ajatuksiani siitä, kuinka olen yrittänyt selvitä omassa tavoitteessani maaliin :)

 11. Joskus pitää vaan ottaa vähän taukoa – ennen kaikkea päänupille. Sitten jaksaa taas painaa laihisjuttujen parissa :) Itse olen ainakin huomannut että kun on hyvä tsemppi päällä, aivotkin käy aika kuumana kun pitää miettiä ruokia, ruoka-aikoja ja liikuntaa. Ehkä tästä syystä se suklaalevy vaan välillä katoaa ja mieli lepää :) Ei tuollaisista pidä liikaa synkistyä, ylös vain kun on taas parempi jaksaminen ja uudella innolla tavoitteita kohti :) Tsemppiä ja halit <3

 12. Muumipappahan sanoisi että ”luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu”. Kyllä sulla vielä fiilikset ja puhti lähtevät uuteen nousuun! Välillä pitää vaan tehdä jotain muuta, että voi innostua taas… ;) Entä jos tekisitkin jotain pientä muutosta ”rutiineihin” (ruokavalioon, treeneihin tms.) saisko siitä uutta virtaa? Tsemppihaleja! <3-Tuua-

  • Muutos ois todella tervetullutta! Se auttaa aina kun uusista jutuista saa intoa ja mielenkiintoa. Mitähän mä keksisin?! :) Pitääpä miettiä…Halit <3

 13. Meillekin anoppi ja appiukko toi kilon pussin irtokarkkeja viikonloppuna, ja arvaa pysykö näpit erossa?! ;) Se on aika paha, kun itse koittaa pitää kaapit tyhjänä herkuista, ja sitten joku niitä kiikuttaa meille. Lohdullista kuulla etten oo ainoa jolla ei hermo kestäny :DEi anneta syksyn masentaa! Mäkin löysin justiin uuden urheiluvälineen, josta oon ihan täpinöissäni, ja nyt onkin tiedossa aika paljon liikkunnallisempi syksy! :D (en voi paljastaa vielä mikä se on, kun huomenna blogissa siitä kerron ;) )Tsemppiä sulle! Varmasti taas saat aikaan käydä salilla kunhan Sara paranee :)

  • Ahhah, kävin tänään kurkkimassa! Aika hieno juttu mutta tuohan on vaarallinen laji :D Melkoisia urheiluvammoja! Paranemisia varpaalle ja kyljille :)

 14. Olin heinäkuun Suomessa ja kokonaan poissa kuntosalilta. Juoksin ja kävelin kyllä, mutta puntteihin en koskenut kuukauteen. Elokuussa oli älytön hinku puntille ja se jatkuu!!! Samoin heinäkuussa en miettinyt juuri syömisiäkään, kun kyläpaikoissa oli tarjolla pullaa, jätskiä, karjalanpiirakoita, täytekakkua yms. Elokuussa oli helppo palata syömistenkin suhteen ruotuun, herkkukiintiö oli täynnä. Se mitä tässä siis yritän sanoa: Kuukauden tauko treeneistä/ruokavaliosta teki ainakin mulle superhyvää!!!Tsemppiä!!!

 15. Heip!Ihana blogi sulla :) Mua on jäänyt vaan ihmetyttämään tuo, kun hommasit ruokavalio-ohjeet Pajulahden Minnalta, että mikset noudata niitä? Vai oliko tarkoituksena ottaa ohjeet käyttöön vasta myöhemmin?Tsemppiä treeniin ja toivottavasti sut nähdään vielä joku pv bikini fitness -lavalla!

  • Ei tietenkään! Miten niin en noudata? Pääasiassa noudatan ja koitan syödä ohjeilla parhaani mukaan, lukuunottamatta esimerkiksi tuota kurssia. Minnan ohje on kuitenkin mun ruokavalion pohja ja ollaan tehty siihen jo muutoksiakin. Ollaan puhuttu siitä, että ei ”haittaa” vaikka ei pilkulleen mene kun kyseessä ei ole vielä mikään kisadieetti ja homma on edennyt ihan hyvin.

 16. Kyllä se motivaation puute ja pieni herkuttelu silloin tällöin on ihan normaalia! Itselläni oli keväällä paha motivaation puute – työt painoi päälle ja stressin määrä alkoi tuntua sietämättömältä. Vaikka liikunta antaa energiaa ja auttaa jaksamaan myös arjen stressiä paremmin, jossain vaiheessa sekin menee yli kun ei jaksa sitäkään.Nyt taas syksyllä olen motivoituneempi kuin koskaan, sillä talven tuleva pitkä loma Aasiaan kyllä pistää tuonne salille ahkerasti – haluan todellakin näyttää mahdollisimman hyvältä niissä bikineissä. ;) Pointtinani oli, että yleensä saa itsensä motivoitumaan uudestaan kun keksii jonkun päämäärän. Monella ne päämäärät on juuri kesän alussa kun rantakelit alkavat Suomessa, ja siksi tyssää juuri syksyyn kun se pimeä ja kylmä aika on taas edessä eikä oikein mitään kivaa odotettavaakaan mikä motivoisi upeampaan kroppaan. Ehkä sinun kannattaisi tehdä pieniä muutoksia arkeesi, esim. peruslenkkeilyn sijaan käydä vaikka perheen kanssa vaikka Nuuksiossa maastossa nuotiossa grillattavien makkaroiden kera tai vastaavaa? Tai vaihteen vuoksi uimahallissa? Itse ainakin huomaan kyllästyväni usein ja niitä vaihtoehtoja löytyy sitten kuitenkin yllättävän paljon kun vähän miettii. Sen jälkeen taas treeni luistaa!Tsemppiä syksyyn!

  • Ihanan hyviä vinkkejä! Uudet jutut tai lajit tuovat kyllä mielenkiintoa arkiseen pakerrukseen. Ja tuollainen ulkomaanmatka varmasti motivoi :) Tänne kans jotain tuollaista :DMä oon alkanut nyt vähän pohtimaan mikä mua motivoisi ja saisi yrittämään taas enemmän. Kyllä se kipinä löytyy taas :)Ihanaa syksyä myös sulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta