Ajan kysymys

Heippa! Täällä ollaan! Pahoittelen etten ehtinyt ilmoittamaan kiireistä etukäteen! Ollaan perheasioihin liittyvällä perhekurssilla tämä viikko ja vähän ensi viikkoakin :) Se ei kuitenkaan kuulu blogiaiheeseeni joten ei siitä sen enempää.

Toisesta asiasta sen sijaan haluaisin kirjoittaa. On ollut ehkä ajan kysymys kun tästä syntyy keskustelua ja nyt haluaisinkin nostaa kissan pöydälle. Aihe on fitness ja treenaaminen muutakin kuin satunnaisena harrastuksena. Minä olen muuttunut tämän vuoden aikana, enkä ole enää kovinkaan paljon ylipainoinen. Sen mukaan kun mun kroppa muuttuu niin muuttuu myös ruokavalio ja aiheet täällä blogissa. Useat teistä on seuranneet mun kirjoituksia jo pidemmän aikaa, osa jopa koko sen 9kk kun olen blogannut. Mä oon paiskinut töitä mun muutoksen eteen ja kasvanut innostus urheiluun on sen ansiota. Joku on ehkä halunnut laihduttaa mun mukana, eikä ole itse kuitenkaan samassa pisteessä missä minä olen, toinen seuraa blogia vaikka olisi jo pidemmällä elämäntapamuutoksessaan tai on jo tavoitteessaan painon suhteen.

Ihmisiä inhottaa yleensä kaikki vieras ja se mikä ei ole itselleen tuttua voi olla pelottavaa tai vastenmielistä. Fitness on lajina ääripää ja se ei ole kaikkien laihduttavien tavoitevartalo ja hyvä niin. Minä olen ainoastaan rehellinen itselleni ja teille kun kerron, että se on ollut minun ”salainen haaveeni”. Tässä asiassa en ole muuttunut yhtään, sillä jos muistatte niin olen kertonut että jo vuonna 2006 ennen lapsia ehdin treenata vuoden PT:n kanssa tähtäimessä body fitness kisat. Se on ollut minun juttuni jo kauan ennen blogia ja olen raottanut sydäntäni kertomalla että minä haaveilen kisalavasta vaikka olen todellisuudessa kaukana siitä. Aiemmin sillä ei tuntunut olevan merkitystä.

Nyt olen jo askeleen lähempänä unelmaani ja kauhistelijoita tuntuu löytyvän (terveisiä äidille). Moni arvostelee ajatusta vartalonmuokkauksesta niin äärimmäisesti ja liittää siihen paljon ennakkoluuloja ja asenteita. Itse en aio lähteä kampanjoimaan niiden puolesta käännytysmerkeissä sen enempää kuin esimerkilläni saatan jotakuta innostaa ja avartaa. Blogi on ehkä jonkun mielestä menossa pilalle, sillä täällä jauhetaan mömmöistä ja kuvissa on toinen toistaan omituisimpia esikuvia. On harmi että osa lukijoista kokee tulleensa petetyksi ja, että minun antini teille on tästä eteenpäin olematonta. En halua silti valehdella ja esittää jotain muuta kuin olen vain suurempien lukijamäärien vuoksi, sillä olen aina ollut avoin ja oma itseni.

Ajat muuttuvat, enkä voi ikuisesti kirjoittaa laihduttamisesta samalla tavoin sillä projekti etenee kokoajan. Elämäni tärkeimmät asiat kuten koti, lapset, opiskelu, harrastukset ja ystävät ovat läsnä tekisin itse mitä tahansa elämässä. Jostain syystä yleinen mielipide tuntuu olevan että kehonrakennusta ja fitnesslajeja harrastavan täytyy olla älyllisesti tyhmempi kuin muut ja oletusideaa tälle en ole ymmärtänyt. Vaikka kisaisin vielä 100 kisat pienissä bikinineissä rusketusmaaleineen en ajattele, että se vähentäisi mun älykkyyttäni. Lajina se on toki ulkonäkökeskeinen, mutta se ei liity mitenkään sitä harrastavien todellisiin elämänarvoihin.

Saisinkohan ihan vähän kuuluttaa suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä valintoihini? Joku ei ehkä löydä täältä enää luettavaa ja se on ihan ok, mutta joku toinen voi huomata, että ehkä minäkin uskallan sanoa sen ääneen, mikä on kuulostanut niin hurjalta ajatukselta!?

Loppujen lopuksi mä oon vain mä, ihminen ruudun toisella puolen josta osa välittyy teille kirjoitusten kautta ja osan pidän itselläni. Ootte kaikki lukijat mulle rakkaita ja tästä blogista on tullut pala mun sydäntä <3 Ei nosteta itseämme toisten yläpuolelle ja luokitella sitä tai tätä harrastavia huonommiksi ihmisiksi. Siinä osoittaa vain oman ahdasmielisyytensä.

XXX

Erica

PS. Sain tänään uuden Macin niin en ehtinyt vielä asetuksiakaan yhdistää kuvia varten…

Anna

62 vastausta artikkeliin “Ajan kysymys”

 1. Mä olen lukenut tätä sun blogia alusta asti ja hyvin alussahan sä jo aloit puhumaan siitä sun haaveesta. Aloitin itsekin samaan aikaan laihduttamisen ja oma taival on ollut tuskaisan hidasta, mutta tavoite on ollut kuitenkin melkein sama kuin sinulla, tosin koska en ole yhtään kilpailuhenkinen tai esiintymishaluinen, niin en kisoihin menisi, mutta kaunis, trimmattu kroppa on tavoitteena. Sä oot ollu myös valtavan suuri henkinen tuki ja ns. ”yksi meistä” ja nyt kun olet jo lähellä normaalipainoa ja voit alkaa suunnittelemaan toden teolla sitä fitness-urheilua, et enää joidenkin mielestä sitä ole. Olet ollut tavallinen äiti joka haluaa saada itsensä terveeksi, nyt monen silmissä muutu(i)t ehkä itsekkääksi ja vähintäänkin pinnalliseksi ihmiseksi ja ihmiset kokevat menettävänsä sen ihmisen joka on ”yksi meistä” ja saattaahan siinä olla kateuttakin taustalla. Tsemppiä sulle siihen kisatreenaamiseen, vaikka jotkut sinut hylkäävätkin niin varmasti monet löytävät sinut! :)

 2. Hyvä kirjoitus. Itse en todellakaan haluaisi miksikään fitnessmalliksi taikka kehonrakentajaksi eikä se ole edes ulkonäöllisesti minusta kaunista, mutta ei tulisi mieleenikään ajatella sen kummemmin henkilöstä joka tälläistä havittelee. Jään seuraamaan blogiasi, sillä minua näin yleisesti kiinnostaa muutos ihmisvartalossa :) Haluan nähdä sinun matkasi ylipainoisesta todella lihaksikkaaksi, miten se käy, mitä teit että pääsit sinne ja niin pois päin. Tsemppiä ja toivottavasti haaveesi toteutuu :) Mukavaa loppuviikkoa!

 3. Nyt meni kyllä kirjotus niin nappiin että kylmiäväreitä! Mä vasta löysin sun blogin aikasemmin tänään ja oon lukenu ylösalas päivityksiäs – mahtavaa! Ollaan aika samassa pisteessä, itselläni siintää toiveena Bikini Fitness. Tällähetkellä vain kuukausi sitten tehty polvileikkaus estää suurimmat etenemiset. Omaa polkuani rustaan tänne: http://climbofmylife.blogspot.fi/Tsemppiä, ainakin mä tuen täysillä!xxJanina

 4. Sehän on selvä, ettei laihditusblogia voi pitää jos ei ole enää mitään laihdutettavaa :) Jokainen saa ihan itse valita bloginsa, ja jos joku blogi ei innosta, voi valita toisen. On ihan turha alkaa kitisemään, kun blogin sisältö muuttuu. Mä oon seurannut jo pidempään sun projektia ja oon tosi innoissani siitä, mihin asti vielä pääsetkään! Uskon, että näemme sut vielä lavalla :) Ja vaikka jostain syystä ei nähtäiskään, niin voit olla todella ylpeä jo tähänastisistakin saavutuksista! <3

 5. Sehän nyt on selvää ettet voi ikuisuuksia kirjoitella laihduttamisesta, ne ajat alkaa olla sun kohdalla jo takana päin.. Mutta hienoa että sulla on uusi haave mitä kohti mennä!Fitness on hieno ja rankka laji! Tsemppiä sille tielle.:)Terveisin Maria

 6. <3 Oikein! Onhan tässä tosiaan myös se mukava puoli, että jokainen voi ihan itse valita mitä blogia lukee, eikä mun mielestä ollut mitenkään yllätys nämä fitness-haaveet – ne on olleet koko matkan mukana ja tosi avoimesti olet niistä puhunut. Nyt sitä kaikkea ollaan vaan niin paljon lähempänä. Mua kiinnostaa kyllä tuokin puoli suuresti (itsekuri, tavoitteellisuus yms), vaikka omat tavoitteet ovatkin hieman erilaiset. Mun mielestä itsestään huolehtiva ihminen on äärimmäisen inspiroiva, enkä ymmärrä miksi pitäisi ajatella sen olevan vaan pinnallista. Kaikki palautusjuoma- yms. mömmövinkit otetaan ilolla korvan taakse, ja ehkä sovelletaan omaan arkeen. Vakkarilukijana jatketaan, iso kiitos ja halaus! ;)-Tuua-

 7. Voih, teidän niin tuon tunteen! Joku väittää sinua pinnalliseksi jos haluat terveen ja kuitenkin lihaksikkaan vartalon. Itse sain vastaavaa ”kritiikkiä” lähipiiristäni, silloinen ystäväni päätti diagnosoida minulle anoreksian, tämä tuli kun sanoin alkavani treenaamaan mahdollisesti bikini fitness kisoihin.. Muista että sinä olet sinä ja vain sinä elät omille unelmillesi! Jatka samaa rataa! <3

 8. Heippa Erica!Olen samoilla linjoilla kuin Eli! Itse en havittele/ihaile fitnessvartaloa, eikä siihen minun itsekurilla olisikaan. Mutta ei se kyllä vahennä/lisää minun eikä sitä havittelevan älykkyysosamäärää mitenkään =0) . Olen kiinnostunut Sinun Matkasta alusta loppuun. Kirjoitat mukavasti ja ystävällisesti kaikesta ja olet ”helposti lähestyttävä” (jos näin voi nettimaailmassa sanoa…) .Joten pidä nokka kohti tavoitetta ja go for it!t: HV76 (joka ei saa itseään jumpalle kirveelläkään tarpeeksi usein ja vatsa sen kun vaan pöhöttyy…)

 9. Ehkä unelmointi ja tavoitteellisuus on monelle niin vierasta, että sitten halutaan hiukan torpedoida se muiltakin? Nyt kun alat olla normaalipainossa, se saattaa kismittää niitä, jotka eivät ole siihen itse pystyneet. Sitten kun lähtee tavoittelemaan ns. unelmavartaloa, kismittää niitä vielä vähän lisää. Ja mua ainakin kiinnostaa ehdottomasti myös fitness-projektisi, on mielenkiintoista nähdä miten saat sen homman pyörimään! Tsemp tsemp!

 10. Mä taas kuulun niihin, jotka ovat alkaneet seurailemaan sun blogia vasta näin elämäntapamuutoksesi myöhemmässä vaiheessa ja juurikin noiden fitness-kisatreenailujen takia. On tosi mukava lukea kisoihin tähtäävästä treenaamisesta suhteellisen alusta lähtien, eikä vain kisadieetin loppukiristelyjä tai 10-vuotisen treeniuran viimeisiä hiontoja lihaksiin. Tsemppiä siis treeneihin ja bloggausintoa!

 11. Minä innostuin lukemaan noita sun laittamien fitness-kisaajien linkkejä ja huokailin tietty ihastuksesta kun on trimmi kroppa, mutta myös kauhistuksesta että miten ikinä voisin olla perheenäiti ja fitness-kisaaja. Siis se ruokavalio on niin kaukana siitä, mitä koskaan yhdellekään lapselle syöttäisin. Et ymmärrän kyllä, jos joku närkästyy. Toisaata sinun elämäsi, sinun valintasi ja sinun blogisi. Opiskelet alaa, joten varmasti tiedät terveysasioista tosi paljon ja myös esimerkiksi noista synteettisistä aineista tehdyistä palautusjuomista sun muista joten osaat tehdä oikeat valinnat. Olet fiksu nainen, et sä yliopistossakaan opiskelis jos et olisi:) Tsemppiä unelmien toteuttamiseen!

 12. Voi älä vahingossakaan anna yhdenkään negatiivispainoitteisein viestin masentaa. Hyvin onnistunut laihdutusprojekti ei voi jatkua ikuisesti ja se kertokoot siis vain menestyksestä sillä saralla. Uusia haasteita pitääkin matkan varrella kehitellä! Kaikki tuohon eivät pysty eikä tarvitsekaan, mutta jokaista tulisi kannustaa sillä tiellä, minkä valitsee. Ihailen fitness-vartaloa suuresti ja mikäli aikaa ja motivaatiota olisi enemmän, ryhtyisin projektiin itsekin. Kilpailuvietti minulta puuttuu, mutta osana terveellistä elämäntapaa ja omaksi ilokseni lihaksikasta, kaunista kroppaa voisin lähteä havittelemaan. Siirryin juuri reenaamaan Wolfille Tampereelle, joten katsotaan miten paljoa inspiraatiota sieltäkin tulee ;)Olet kaunis, ihana, hyväsydäminen ja määrätietoinen nainen! Odotan uusia päivityksiä kuten aiemminkin, joka päivä sivuilla vieraillen ja uusia juttuja toivoen :) Ihanaa matkaa entistä parempaan vartaloon :) Oon sun fani jo valmiiksi <3

 13. Mä en itse henkilökohtasesti ole innostunut fitnessjutuista mutta todella mielenkiinnolla mä seuraan ihmisiä jotka niihin valmistautuu. Jutta ja superdieetit oli yks mun lempiohjelmista ja inspiraation lähteistä kun itse oon kiloja karistellut tänä vuonna. Just nytki oon vanhoja jaksoja taas kattonu ja miettiny että herranjestas mä oon laihtunu siitä ku ekan kerran sarja näytettii nii aivan älyttömästi. Ja siellähän oli se täälläki blogissa näkyny Minna, ja Jutta itessään jo on niin innostava persoona. Rautasia naisia! Nyt se saldo on tähän asti 21kg helmikuusta. Vaikka mä en itse samaa havittele niin kyllä se ihmisten muutos aina on niin mielenkiintoista seurattavaa! Tsemppiä sulle jatkoon ja toivottavasti haaveesta tulee totta. Ja kyllähän niistä tulee ku työskentelee tarpeeksi sen eteen :)

 14. Jatka vain samaan malliin ja musta sun ei tarvitse välittää siitä mitä lukijat aattelee. Musta kenelläkään ei ole oikeutta torpata toisen unelmia. Musta on edelleen mukava lukea blogiasi vaikka en nyt ihan fitness (tai ainakaan niin päämäärätietoinen)immeinen ookkaan. Musta on upeeta, että kirjoitat niin kuin ajattelet!Jaksaa, jaksaa!

 15. Jatka samaan malliin vaan,ite jään seuraamaan just tuon siun ”salaisen haaveen” takia, ja ajatuksella ”jos sitä itsekkin joskus…” :)

 16. Jokaisella on oikeus omaan kehoonsa. Yksi haluaa olla hoikka, toinen lihaksikas ja kolmas jotain siltä väliltä. Kaikkien pitää saada tavoitella omasta mielestään ideaalia vartaloa.Mitä olen blogiasi lukenut, niin uskon vahvasti sinun onnistuvan, missä tahansa tavoitteessa, jonka itsellesi asetat. Seuraan mielenkiinnolla tuleviakin muutoksiasi.

 17. Ihana kirjoitus!! <3 Itsehän en ymmärrä lainkaan ihmisiä jotka on ahdasmielisiä ja jostain kumman syystä kokee olevansa toisten yläpuolella ja pystyvänsä arvostelemaan muita!I love the way you are!! <3 Ja niin varmaan moni moni muukin, vaik ei sua tunnekkaan oikeesti. Oot rakas mulle! <3 Niinku tiiätkin! ;)Ja edelleen nostan hattua sun tähän astiselle saavutukselle ja kannustan jatkamaan just tuolla tiellä!! Kohti unelmia! pus(tulipa paljon huutomerkkejä ja sydämiä)

 18. Jatka ehdottomasti samaan malliin. Tietenkin kirjoitat siitä mistä sinä haluat ja kun jonain päivänä nouset lavalle, me kaikki hurrataan sulle kuorona. Paitsi ne kateelliset ja negatiiviset, jotka syövät edelleen sohvalla pahaan oloonsa suklaata ja haukkuvat sun lihaksia.

 19. Eipä tämä blogi suosikeista siirry pois, vaikka pelkkä laihduttaminen ei teemana enää olisikaan. Olet erittäin inspiroida positiivinen persoona, ja on tulee olemaan ilo seurata seuraavaa etappiasi.JA jos joku tämän takia hylkää blogin, niin varmasti saat monta lukijaa, jotka painivat puolestaa sinun tilanteesi kanssa :) Kaikki ei voi mielyttää, eikä pidäkään, pitää vain pysyä itselleen uskollisena <3

 20. Go for it girl <3 olen lukenut tätä blogia ekasta päivityksestäsi lähtien ja tulen jatkossakin lukemaan!! Haaveita, johon tarttua. Kumpa meistä jokainen omaisi tuon määrätietoisuuden mitä sinulla on! Pidä toi <3

 21. Hauskasti kirjoitettu Ninni! Mutta toisaalta olen kyllä samaan mieltä sen edelliseen postaukseen kommentoineen ex-lukijan kanssa. Minusta tuo fitnes-maailma on todella vääristynyt, outo ja jopa ruma. Se ei vastaa ollenkaan minun kauneusihannetta, mikä on luonnollinen lihaksikas vartalo. Mutta unelmista kiinnipitäminen on huippujuttu. Jokaisellahan on omat unelmat ja niitä ei voi toinen arvostella, koska ei kukaan ole meistä toistaan parempi. Se piti vielä sanoman, että ihan mahtavaa tuo inbodyn tulos. Läski ulos, lihas sisään. Mukavaa aikaan perheen kanssa. Me ollaan lähdössä perheen kanssa ruskaretkelle viikonloppuna.

 22. Halusin vaan sanoa että näin normaali painoisena ja jopa urheilullisenakin ihmisenä seuraan blogiasi hyvin innolla. Käsittelet asioita niin että kirjoituksistasi saa aina vaan lisää irti vaikka aika paljon luulee jo tienneensä. Sinun projektisi on ollut niin inspiroiva että oma ajatusmaailmani on muuttunut aika lailla samaa matkaa kun aiheet blogissasi ovat vaihtuneet. Ehkäpä olen ollutkin vähän mieleltäni lihava. Mielestäni aiheiden kuuluukon vaihtua prosessin edetessä. Miten muuten edistyisi? Olen jopa alkanut itsekkin haaveilla jonkinlaisesta fitness tempauksesta kun olen oppinut ymmärtämään että eihän se vaadi kuin kovaa työtä sen halun lisäksi. Kiitos tuhannesti motivaatio boosteista joita blogistasi saa!

 23. Itselläni isoin este ’the päätökselle’ oli se, että halusin olla mahd varma siitä, että pää kestää. Ja tuskinpa se läheisten tai muiden arvostelu on lähellekään sitä mitä tuleman pitää ;) Mutta eipä kaikkien tarviikkaan kaikkea ymmärtää. Itse seurailen blogiasi entistä suuremmalla mielenkiinnolla ;) tsemppiä hurjasti! Ties vaikka törmäiltäis samana vuonna lavan takana :P

 24. Sulla on huippu blogi, joka innostaa monia muitakin aloittamaan/jatkamaan terveitä elämäntapoja. Jokaisella on ne omat unelmat ja tavoitteet, joita haluaa saavuttaa. Blogin perusteella olet ihanan avoin, aito ja määrätietoinen nainen, mitä yhä harvempi bloggaaja enää on valitettavasti.Tulen sitten Expon kisakatsomoon kannustamaan sua voittoon, kun sinne asti pääset!;)

 25. Loysin tan blogin [i]eilen[/i] ja nyt oon koukussa! Mun mielesta on ihanaa lukea myos mita tasta eteenpain.. silla onhan meilla kaikilla jotain mihin pyritaan, se ”ultimate goal.” Itsellani on menossa kuntoilukuuri, mutta se mihin ihan oikeesti omassa elamassa tahtaan taysilla just nyt, on psykologian maisterinopinnot, eli ihan eri sarjaa kun fitness, mutta silti uskon saavani tasta blogista niin liikuntaintoa kuin motivaatiota tavoitella niita omia unelmia! :)

 26. Minusta on mielettömän hienoa että jatkat projektia edelleen oikeaan suuntaan, vaikka paino-ongelma alkaakin olla selätetty :) On todella ihailtavaa että ihmisellä on itsekuria ja haaveita, ja läski muuttuu lihakseksi! :) Aina parempi olla tiukka ja hyväkuntoinen kuin 100 kg löysää lihaa ;)Itse olen myös haaveillut body fitness-kisoista (silloin 15 kg laihempana), ja hiukan haaveilen edelleen :) Katsotaan nyt miten saa kropan ruotuun.. :PEdelleen toivotan tsemppiä projektiin, mahtava seurata haaveen toteutumista! <3

 27. Oon seurannut sun blogia alusta asti ja sulla on edelleen huippublogi! Olen tiiviisti nyt sairaslomalla odottanut, että milloin ehdit kirjoitella ja loistavan, ajatuksia herättävän blogin sait taas aikaan! Olen varma, että jos joku ei enää ole kanssasi samalla aaltopituudella niin hän ei häviä elämässään mitään etsimällä toisen hyvän blogin. Toisaalta joku uusi lukija voi löytää fitness ajatuksistasi paljon häntä kiinnostavaa. Kaikille jotakin, ihmiset kehittyvät ja annetaan toisillemme tilaa olla mitä haluamme. Jatka samaan malliin :)

 28. Voi teitä kaikki ihanat kommentoijat! Tässä on tullut niin paljon hyviä pointteja, asiaa, kannustusta ja omia mielipiteitä mutta en nyt ehdi vastaamaan kaikille henkilökohtaisesti. Todella mukavaa että postaus herättää keskustelua ja saan taas huomata sen, että hyvin suuri osa on mun kanssa samoilla linjoilla ja ehkä joku ei ja usein sellaiset eivät vaivaudukaan kommentoimaan tässä blogissa vaikka muuta kautta asiasta joskus kuulen.Ihanaa että olette noin avarakatseisia ja saan teiltä tukea kaikkeen mihin pyrinkin. Olette kullanarvoisia ja ilman kommentteja blogi ois tyhjä kuori -se on kaiken kirjoittamisen perusta että saa vastavuoroisuutta lukijoiden kanssa.Fitness aiheena on puhutteleva ja siitä on paljon mielipiteitä, täällä yleinen ilmapiiri on aivan huikean kannustava -kiitos teille! Mä koitan jatkaa, mutta en sit lupaa mitään!!! ;) Ei sitä tiedä jos karkaankin lopulta sinne karkkimaahan :DMutta jos joskus pääsen sinne EXPOon asti ja tuutte kannustamaan niin mulla on ehkä Suomen parhaimmat tukijoukot! <3 :)

 29. Pakko kommentoida, vaikka sisältö toistaa edellisiä kommentoijia. :) Kuinka tylsää olisikaan, jos kaikilla olisi samat ihanteet ja unelmat! On ollut tosi mielenkiintoista seurata matkaasi, enkä putoa lukijoista, vaikka tekstiesi sisältö muuttuukin. Itse seuraan vain blogeja, joiden parissa viihdyn ja seuraamieni blogien aiheet vaihtelevat sisustuksen, urheilun ja elämäntapojen välillä. Muissakin blogeissa olen välillä törmännyt postauksiin, joissa arvostellaan bloggaajan elämäntapaa/tavoitteita tms., mikä on omasta näkökulmastani aivan järjetöntä. Miten joku jaksaa seurata blogia, joka ei miellytä ja vielä jaksaa käyttää aikaansa sen arvosteluun? Tsemppiä matkalla kohti unelmia! Lähes rinnalla tullaan, vaikka tavoitteet ovatkin toisenlaiset. :)- Paula

 30. Hei, olen parin viikon aikana lukenut läpi koko blogisi ja olen ihan koukussa. Itse olen aiemmin laihduttanut melkein 15kg ja nyt on myös viimeisen rutistuksen aika. Eli innolla seuraan blogiasi myös jatkossa, sillä olemme nyt aika samalla viivalla. Haluan fitnessvartalon, vaikka en kisalavoista haaveilekaan. Eli taitan matkaa kanssasi, vaikka en ehkä ihan yhtä tosissani. Tsemppiä sinulle ja kiitos loistavasta blogistasi. Kiva kun kirjoitat myös perheestä ja muusta elämästä.

 31. Moi,Kylläpä aihe herätti keskustelua, ja hyvä niin! Minusta olet alusta asti kertonut avoimesti haaveistasi fitness-lavalle, joten ihmettelen jos se tuli jollekin yllätyksenä! Fitness on tosiaan mielipiteitä jakavaa, mutta niinhän tuntuu olevan jo ihan normaali laihdutuskin – olen tästä aiheesta joskus kommentoinutkin, miten vaikeaa on yrittää pysyä ruodussa kun ympäristö kommentoi ”mistä sinäkin laihdutat, ei yksi pulla haittaa jne”. Jokaisella on omat haaveensa ja tavoitteensa ja olisi erittäin mukavaa, jos ympäristö niitä kunnioittaisi, vaikkeivat ne omia ihanteita vastaisikaan. Itse aion ehdottomasti jatkaa blogin lukijana ja seurata matkaasi kohti unelmia! On mielettömän kiehtovaa seurata muutosta sohvaperunasta fitness-kilpailijaksi ja saan itsekin tässä matkalla paljon! Saan inspiraatiota, kannustusta, tietoa, iloista mieltä jne. Olen hieronut pysyviä elämäntapamuutoksia jo monta vuotta, ja sinun ja Saran blogeja lukiessa moni asia on kirkastunut omassa päässäni! Vaikka tietoa on ollut jo aiemmin paljon, olen jotenkin kokenut ”herätyksen” siitä, mitä pysyvät elämäntapamuutokset oikeasti tarkoittavat ja vaativat. Entinen on oikeasti jätettävä taakse. Joistakin asioista on luovuttava, jotta voi saada uutta tilalle. Olen myös pitkään haaveillut lihaksikkaasta ja terveestä kropasta, mutta keskittynyt vain laihduttamiseen (=jojoiluun) ja voivotellut, etten ikinä saa esim. reisiäni sellaisiksi kuin haluan. Eihän niitä pelkällä lenkkeilyllä saakaan. Olen sortunut ajattelemaan, että minä nyt vain olen tällainen, en ole mikään urheilija jne. Teitä seuratessani olen tajunnut, että minäkin voin saavuttaa unelmieni kropan. Eihän se vaadi kuin kovan pään ja paljon työtä! Kisalavoista en haaveile, mutta haaveet ja unelmat ovat muuten saman suuntaisia.Kiitos mahtavasta blogista! Jatka samaan malliin, olet suuri inspiraation lähde monille! Tsemppiä sinulle kaikkeen, niin perhe-elämään, opiskeluihin kuin fitness-tavoitteisiinkin!T

 32. Höh, jos joku ottaa nokkiinsa sinun supermuutoksestasi, niin se ihminen on ehdottomasti vain kateellinen :) Ei varmasti itse pystyisi sinun saavutuksiisi. Ja toki varmaan huomaat, että negatiivisia kommentteja kirjoittelevia on blogissasi häviävän pieni 1% määrä. 99% on kannustavia. Anna palaa vaan!

 33. Hei! Hieno unelma/tavoite sinulla! Vaikka itse en perusta millään lailla fitnessjutuista, niin en voi olla kuin iloinen puolestasi! Moinen tarmo ja päättäväisyys kun eivät ole minun vahvuuksiani.Kysyisinkin sinulta, että koetko lisäravinteiden olevan terveellisiä? Tuohon fitness-maailmaan nuo kuuluvat ilmeisesti aika suurena osana. Vai saako niin timmin kropan ilman noiden käyttöä? Terv. Se Minni -22kg

 34. Hyvin selvensit ajatuksiasi.Itse en tykkää / tajua bodyfitness yms. touhuista mitään. Mutta tipan tippaa ei ainakaan minua haittaa se, että sinä pidät asiasta ja sinulla on itsellesi tavoitteita asian suhteen.Jokainen bloggaaja on erilainen ja minua ainakin kiehtoo lukea siitä, miten jokainen löytää omat juttunsa elämässä. Eli vaikken mitään asiasta tajua ja itse harrastan vain normaalia kuntoliikuntaa, niin seuraan mielenkiinnolla sinun elämääsi. Hienoa, kun voit mennä kohti sellaisia tavoitteita, joita itse haluat ja toivot !Sinulla on hirveän kiva blogi ja tätä on super-hauskaa aina lukea !

 35. Jos olen rehellinen, niin minulle on täysin yhdentekevää, minkälaisen vartalon joku haluaa. Mikä minua sen sijaan nyppii aivan helvetisti, on se, että nämä fitness-intoilijat kuvittelevat, että kaikki haluaisivat olla kuten he ja että ihan jokainen kadehtii heitä. En ole lukenut blogiasi, joten en tiedä kuulutko sinä heihin, mutta tähän mennessä en ole tavannut oikein liikunnallista ihmistä, joka ei kuvittelisi olevansa muita parempi. Se ärsyttää ja sen takia te saatte negatiivisia kommentteja. Minä en koskaan tule saamaan hyvää vartaloa, ihan yksinkertaisesti siksi, ettei minua kiinnosta panostaa siihen. Minä mieluummin makaan sohvalla ja katson tv:tä. Mutta jos minä kadehtisin sellaista vartaloa, minä hankkisin sen itsellenikin.Ja kun rehellisellä linjalla jatketaan, niin kyllä, minä pidän kehonrakentajia ja fitnessmalleja tyhminä. En tiedä miksi, enkä tiedä onko siinä mitään perää, mutta en voi sille mitään. Se on välitön mielleyhtymä, mikä näistä ihmisistä tulee. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta uskon, että se on aika yleistä. Ei siitä kannata loukkaantua, itse tiedät paremmin, millainen olet ja millainen et.

 36. Hei Erica,tietenkin olisi ihanteellista, jos jokainen kehittäisi sekä aivojaan, ajatteluaan että fyysistä kuntoaan. Fitness kertoo ehkälihaksien kunnosta ja lihasmassan määrästä, mikä ei välttämättä merkitse suurta lihasvoimaa. Arvostan sitä, että ihminenhuolehtii fyysisestä kunnostaan, koska se säteilee hyväntuulisuutena myös ulospäin. Mutta se, että kaikki Fitness-bodaajat olisivat tyhmiä, ei varmaankaan pidä paikkaansa. Se paljastaa vain sen, mihin he ovat päättäneet panostaa; se on lihaksikas ja lavaesiintymiseen sopiva ulkomuoto. Ulkonäkö on tärkeä, mutta jos kaiken muun oppimisen lyö laimin,ei siitä ulkonäöstä ole paljon iloa. Pulmatilanteessa aivojen voimisteluttamisesta voi olla enemmän hyötyä, toisissa tilanteissa taas fyysisestä voimasta. Joten kehitetään tasapuolisesti molempia. Mens sana in corpore sano! Vai mitense Terve sielu terveessä ruumiissa- onkaan latinaksi..Valoisaa syksyä Ericalle!

 37. Minulle ainakin on ollut selvää että tavoittelet tuota fitness hommelia.Olet mahtava esimerkki siitä miten ruokavalio plus liikunta tepsii ylipainoon.Kannustajana olet minulle ja varmasti monelle muullekin.T.Minna

 38. Pakko kommentoida vaikka tuskin jaksat näitä kaikkia enää lukiakkaan :DMiten joku voi sanoa että on aika yleistä että body-kansaa pidetään tyhmänä?! :D Elä missään nimessä ota itseeni tuota hyvin katkeroitunutta kommenttia. Minua huvittaa että ihmiset jotka eivät tiedä lajista mitään, katsovat nuita fittness ja kehonrakennuskuvia ja toteavat että ”ompa rumaa”… eihän kukaan näytä siltä 24/7, siinä on takana diettiä, kisaviimeistelyjä ja vaikka mitä, kovaa työtä, jotta saadaan lihaserottuvuus näkyville hyvin. Minun silmääni se on kaunista mutta tiedän ettei kukaan heistä lavalla olleista näytä samalla off-kaudella, eikä yritäkkään :) Tosin bikinitytöt ovat kyllä läpi vuojen hyvin timminä ;)Sanottakoon viellä, että jos viellä kirjoittaisit vain loputtomasta laihdutuksesta niin aika monen mielenkiinto varmaan olisi hiipunut, ihanaa että sinulla onmuitakin haaveita ja menet niitä kohti!!! :)

  • Ei kai tieto vaikuta siihen, mikä näyttää kauniilta ja mikä rumalta?! Ihan hullu ajatus. Rumalta se näyttää, vaikka takana olisi mitä. Kaikki, kenet minä tunnen, pitää näitä body- ihmisiä typerinä, joten siksi sanoin, että se olisi yleistä. Ehkä se sitten on yleistä vain minun tuttavapiirissäni. Mutta jos ihmisen suurin tavoite elämässä liittyy ulkonäköön, niin kyllä se jotain persoonastakin kertoo.

  • Jos ihmisen kiinnostuksen kohteet liittyvät sohvalla makaamiseen ja tv:n katseluun, eikä itsensä kunnossa pitäminen yhtään kiinnosta, niin kyllä sekin vaan aika paljon ihmisen persoonasta kertoo… eikä valitettavasti mitään positiivista. :)

 39. Oletkohan Erica tutustunut Optimal Perfomancen tarjontaan? Toisaalta jos sinulla on oma, hyvintoimiva tapa treenata ja syödä, niin ei ehkä ole tarpeenkaan kurkkia aidan taa :-) OP:lla oli juuri kahden viikon ilmainen treeni/ravintokampanja ja täytyy sanoa että siinä firmassa on tulevaisuus. Verrattuna Fit Farmiin, OP on raikas tuulahdus fitnesmaailmassa ja veikkaanpa että tulee jyräämään Fit Farmin ohi. OP painottaa enemmän luonnollisempaan ravitsemukseen, ja täsmälisäravinteisiin, sekä henkiseen hyvinvointiin. Kaisa Jaakkolalla on itselläänkin bodyfitness tausta ja sitä kautta loppuunpalaminen. Olen ollut hänen luennoillaan ja voin vain suositella Kaisan kirjaa Hormonidieetti.Mutta sinä itse tiedät mikä sinulle sopii parhaiten. Tsemppiä eteenpäin ja mielestäni olet kyllä todella kannustava esimerkki meille sohvaperunoille :-)

 40. Kiva että keskustelu käy, vaikka en itse kommentoikaan joka väliin! Taas hyviä kommentteja tullut!Minni -22kg: Tietysti monet lisäravinteet helpottavat kun kaikkea ei tarvitse saada syömällä ja mulle ainakin on helpompaa ottaa esim. osa rasvoista kapseleina ja treenin jälkeen palautusjuomana kuin saada sama syömällä eli tottakai niistä hyötyä on. Jokainen tekee omat valintansa kun miettii mitkä ovat tarpeellisia ja mitkä turhia, meidän kaikkien tarpeet on kuitenkin niin erilaiset!Satu: En oo tutustunut ja mulla on oma mielipiteeni Hormonidieetti-kirjasta jo sitä lukematta (lähdeluettelon suhteen)… Mutta en nyt enempiä sano ihan lukematta :) Voisin kyllä tutustua noihin!

 41. Kirjoituksesi luin mielenkiinnolla läpi. Aiemmat kirjoituksesi siitä, että olit ennen paljon keittiössä ja hellit ruoalla, teet perheelle eri ruokaa kuin itsellesi, ovat herättäneet paljon mietintöjä. Se on juuri sitä mitä en itse tekisi, vaikka kiinnittäisikin terveellisyyteen huomiota. Nautin hyvän ruoan valmistamisesta koko perheelle ja lasten kanssa leipominen on lapsille mieluisaa. Sellaisesta luopuminen on eri asia, kuin jättää suklaapatukat ostamatta. Itse aloin seuraamaan blogia, koska koin yhtäläisyyttä pienten lasten äitinä kilojen pudottamiseen. Mutta kaikki sellainen, että pitäisi elää eri tavalla kuin muu perhe, tuntuu vieraalta. Minusta terve liikunnallinen vartalo ja olemus on hyvännäköinen, mutta fitness-vartalosta olen eri mieltä. En kuitenkaan näe siitä, mitään kummallisempaa koko aiheessa: toinen tykkää neuloa, yhdellä 45 kantoliinaa ja kolmas tykkää treenata.Seuraan mielenkiinnolla kirjoituksiasi edelleenkin. Saat olla ylpeä muodonmuutoksestasi ja kovalla työllä se on tehty. Ethän sinä elä toisia miellyttääksesi, itsellesi tätä urakkaa teet.

 42. Sä oot erica niin paras <3. Olen seurannut sun blogia alusta asti, mutten oo rekisteröitynyt lukijaksi..hmm..miksiköhöän?:D Mietin sua ja sun treenamista usein, kun oon salilla ja on rankkaa…sit mä mietin, et siel se ericakin treenaa saran kanssa ja mä vaa laiskottelen!:) kummasti alkaa taas treeniä sujua…;) Mun vauvani on nyt 6kk ja imetyksen lopetin vajaa kuukausi sitten ja aloin treenamaan nyt ohjelman mukaan..eli 5krt viikossa salia ja siihen päälle aerobiset miten ehtii…Musta on ihanaa, että nyt voi treenata kovaa ja syödä "mömmöjä" eikä tarvii pelätä, et meneekö lisäravinteen vauvaan…Mä haluun kanssa mahtavan kropan ja aion treenata sen eteen..kisoihin tuskin uskallan, mutta nostan sulle hattua ja oon täällä tsemppaamassa sua!!:) ja haluun kuulla kaiken sun matkasta niihin kisoihin!!!:D -pupu

 43. Tutustuin blogiisi vasta nyt. Olen itse laihduttanut itseni hoikaksi ja nyt tavoitteena olisi lihaksikas vartalo ja vielä joskus fitness kisat. On vain luonnollista, että tavoitteet muuttuvat tai, että uusia tavoitteita syntyy. Onnea sinulle, ehkä joskus kohtaamme kisalavalla…

 44. Hyvä kirjoitus, kun herättää keskustelua :) niin aiheesta. Minä en ylipäätään voi sietää ahdasmielisiä ihmisiä, jotka pitävät toista tyhmänä jonkun asian takia. Olipa se urheilulaji, uskonto, ammatti, harrastus, ylipaino, ihonväri jne… mitä se kertoo ihmisestä, joka pitää toista tyhmänä? Ei semmoiset ihmiset voi olla tyhmiä, joilla on unelma ja alkavat sen eteen tehdä töitä. Laittavat itselleen tavoitteita, saavuttavat niitä ja saavat niistä hyvän mielen fyysisesti ja psyykkisesti. Minä vaan en ymmärrä miten sellainen ihminen voi olla tyhmä, joka tekee sitä mistä tykkää ja nauttii. Omista unelmista totta. Olipa se sitten urheilulaji, ammatti, harrastus….En minä itteeni hyvin tyhmänä pidä, kun teen asioita joista pidän ja nautin. Harrastan liikuntaa ja saan siitä itselleni hyvän mielen ja olon. Viihdyn omassa vartalossani, jaksan töissä ja kotona hyvin. Parisuhdekkin voi hyvin, kun itse voi hyvin. Jos joku tykkää löhötä siinä sohvalla ja mussuttaa karkkia ja saa siitä hyvä olon ja mielen…. niin ok. Ei kiinnosta minua, mutta jonkun toisen unelma niin en minä sitä henkilöä tyhmänä pidä. Ei vaan oo mun juttu…. en myöskään käy lukemassa sellaisia blogeja, jotka ei kiinnosta ;) toisaalta en muutenkaan tee sellaisia juttuja jotka alkavat syystä tai toisesta ärsyttämään….

 45. Enkö mä muka tähän ole vastannut? No, kuten tuolla aikasemmin joku muukin kirjoitti siitä ruokavalioasiasta, niin samaa mieltä olen minäkin. Siks mä en ole jaksanut lukea näitä sunkin linkittämiä fitness-äitien blogeja. Mua ihan hirvittää meinaan, että minkälaisen kuvan lapset saavat ruoasta ja sen merkityksestä.. ja oman vartalon rakastamisesta eikä murjomisesta.Mä oon itse elänyt koko lapsuuteni erittäin ravintotietoisen äidin kanssa, ja lopputulos on se, että läskiä löytyy kahden ihmisen edestä. Samoin mun veli, ja äitee on nykyään vielä paljon enemmän ravintotietoisempi, veli inhoaa yli kaiken kaikkea ravintojuttua ja tappelee painon kanssa hänkin. En tietenkään väitä, että se on ainoa syy, mutta vähän pelottaa…semmoinen ehdottomuus asioissa on pelottavaa myös lapsille. Siis ehdottomuus myös omaa itseään kohtaan (vaikka lapselle ostaiskin tikkareita) koska lapsi ottaa siitä niin paljon esimerkkiä.Paljon on kiinni tietenkin siitä, miten sitä ravinto-oppia lapsille opettaa, tai on opettamatta. Sulla, kuten mullakin, on vielä niin pienet lapset että suurta huolen häivää ei ole. Mutta 10 vuoden päästä meidän tytöt miettii omaa kroppaansa ja minäkuvaansa ja silloin olisi niin hirvittävän tärkeä kertoa heille että he ovat kauniita juuri semmoisena kuin ovat. Ja myös tietenkin se, että itse on kaunis just semmoisena kuin on. Ja on sinut sen ruoka-asian kanssa.Liikuntaesimerkkisi on aivan ihanat:) Olen paljon lukenut lasten liikuntakasvatuksesta ja siitä, että vanhempien esimerkki on pienestä pitäen oltava se ykkönen. Itse ratkon asioita ehkä enemmän niin, että liikun lasten kanssa (aloitetaan taas yhteiset jumpat yms.) ja kannustan heitä samalla kun itselle tulee hiki, mutta sitten käyn omissakin harjoituksissa niin että lapset tajuaa et on myös yksilölajeja. Mutta paino yhteisellä tekemisellä:)Toivotan paljon onnea sulle jatkossa. Lueskelen tätä vielä niin kauan kun jaksat innostaa meitä laihduttajia:) Paljon Onnea myös opintoihisi!

  • Kovin monella ei siis ole lapsia näistä kenen linkin oon laittanut, itseasiassa ei muistaakseni kellään vaikka sellaisiakin fitnesspiireistä löytyy joilla siis on lapsia! :) Joten heidän elämä voikin ehkä huolettomammin olla erilaista, en tiedä?Tietysti haluan itsekin antaa hyvän mallin ruokaan suhtautumisessa ja samoin minä-kuvan suhteen. Toivon että mun elämänilo tarttuu lapsiin ja kasvattaa heidän itsetuntoaan samoin, että heistä tulee iloisia ja onnellisia ihmisiä. En tiedä onko blogissa sellainen kuva, että teen aina itselle eri ruokaa ?! Esimerkkinä siis tämä ja Lauran kommentti tuosta vähän ylempää. Teen melkein aina sellaista ruokaa jota koko perhe voi syödä. Uunissa kalaa, pannulla kanaa tai lihaa ja lisäkkeeksi perunaa, riisiä tai pastaa. Niitä meillä syö koko perhe: keittoja, kiusauksia, laatikoita, kastikkeita jne. Joskus otan itselleni erikseen vaikka pastijauhelihaa jos teen tavallisen lasagnen valkokastikkeineen tai kanaa jos jatkan siitä kanaviillokkia. Mun mielestä siinä ei oo mitään ihmeellistä, vaikeaa tai huonoa mallia kun se on satunnaista ja kuitenkin koko muu perhe näyttää sitä mallia. Mun lautasella on vain aina rajoitettu määrä sitä ruokaa sekä salaattia/kasviksia ja öljyä. Toki on sellaisia päiviä kun teen ruoat kiirettä varten etukäteen ja mulla on omat ruoat rasioissa mutta ei suinkaan joka päivä näin. Kyllä täällä eletään aika lähelle tavallista lapsiperheen arkea myös ruoka-asioissa :)

  • Heippa!Hyvin tutulta kuulostaa tuo ruokaruljanssi kuin meilläkin. En ymmärrä miten se voisi olla lapselle vahingollista, kun näkee että vanhemmat syö terveellisesti. Meillä ainakin on lapset oppineet syömään monipuolisesti puhdasta ruokaa, eli panostamme luomuun ja kasviksiin. Käytämme eineksiä todella vähän, niin kuin varmaan tekin, eli ruuanlaiton mallikin tulee kotoa. Mä mielenkiinnolla kuulisinkin että mikä tässä ns. ”bodyruokavaliossa” on haitallista lapsille? Meillä käytetään toki lisäravinteita, mutta eihän niitä lapset käytä ja ne ovat nimensä mukaisesti vain lisä puhtaassa ruokavaliossa. Lapset eivät ota kuin normaalit monivitamiinit, omega-3 -kapselit ja toisinaan vähän maitohappoja.Itsellä ei kisatavoitteita ole, mutta toki omaa silmää miellyttää kovin rasvaton ja lihaksikas vartalo, ja osaksi myös se mielessä treenaan. Varmasti jokainen äiti joutuu lastensa kanssa käymään keskusteluja vartaloihanteesta ja siinä onkin tärkeintä lasta muistuttaa siitä että hän on kaunis juuri sellaisena kuin on. Mutta vaikka rakastat itseäsi, ei saa olla este sille ettei itseä voisi kehittää. Vaikka pitäisit itseäsi fiksuna, eihän sekään ole este sille ettet voisi opiskella lisää?! Miksei oman vartalon muokkaaminenkin voisi lähteä näistä positiivisista fiiliksistä ja juuri siitä että silloin kun rakastat omaa vartaloasi haluat antaa sille mitä se tarvitsee eli harjoitusta ja hyvää ravintoa.Ohhoh. No tulihan luento, mutta siis haluan vaan sanoa että jatka samaan malliin ja paljon tsemppiä treeneihin!-mirkkaps. mun matkaa treenavana äitinä voi käydä kurkkimassa osoitteesta http://onnellisetoivallukset.blogspot.fi/

  • Haluaisin IIrikseltä kysyä, että miks hän kokee oman äitinsä ravintotietouden yhtenä syynä hänen ja veljensä lihavuuteen? Onko se ollut jotenkin liian tuputtavaa vai mikä se syy voi olla? Onko sitten pitänyt uhmata äidiltä saamaa tietoa ja syödä juuri päinvastoin? Epäterveellisesti, josta lihavuus johtuu? Vai onko pitänyt etsiä omalle lihavuudelle joku ketä syyttä ja se on nyt sun äiti?Ihan mielenkiinnosta kysyn, koska mun lapsuus oli taas niin erilainen. Äiti ei ole harrastanut ikinä liikuntaa, sain syödä karkkia miten paljon tahansa, ruoka oli aika yksipuolista ja vielä hyvänä esimerkkinä veti paljon tupakkaa. Minua ainakin harmitti aikuisiällä se, etten saanut kotoa ns. hyviä eväitä matkaan. Kaikki on pitänyt opetella kantapäänkautta. Onneks muutin nuorena pois kotoa. En kumminkaan tarkoita, että olis huonot välit äitiini tai syyllistäisin häntä. Harmittaa vain joskus. Kyllä minä ainakin haluan opettaa lapsille mitä on terveellinen hyvä ja monipuolinenruoka. Liikunnan tärkeydestä hyvinvointiin. Minusta ne vaan on niin perusasioita, kuten hampaiden harjaus ja hygienia.Opettamisella en taas tarkoita, että asiasta tehtäisiin jotenkin numeroa. Tehdään yhdessä monipuolista ruokaa ja harrastetaan liikunta yhdessä. Mitään ei oo pakko syödä, eikä mitään harrasteta väkisin. Kyllä se halu lähtee lapsista. Ei meillä tehdä numeroa syömisestä tai liikunnasta. Kyllä meillä saa syödä ja joskus syödään karkkia, mutta eivät tytöt edes hirveästi tykkää imelästä. Ennemmin he kysyvät kaupassa hedelmiä tai kotona puolukoita, mansikoita ja mustikoita, kun halutaan herkkuja. Tottakai haluan lapsille hyvän minäkuvan ja, että he ovat tyytyväisiä itseensä. Haluan heidän tietävän, että heitä rakastetaan juuri sellaisena. Silloin, kun minulla on menossa dietti niin en minä tee siitä suurta numeroa. Joskus vaan syön myös erilaista ruokaa. Lapsille pitää olla avoin ja selittää miksi tehdään jotain asioita. He ymmärtävät vanhempana yllättävän paljon. Tietenkään pienille lapsille ei tarvitse tikusta tehdä asiaa, mutta sitä mukaa kun lapset kasvavat. Meillä on molemmat tytöt pienestäpitäen pyörineet myös salilla mukana, koska siellä on valvottu lapsiparkki. Mies harrastaa paljon liikuntaa niin myös minä, mutta lasten ehdoilla tehdään omatkin menot. Kummasti sitä vaan kerkiää harrastaa ja tehdä kaikennäköistä, kun vähän suunnittelee. Mulla onkin niin ihana mies, joka hoitaa kotia ja lapsia niinkuin minä. Minun ei ole koskaan tarvinnut miettiä, että jos olen treenillä niin se olisi mun lapsilta jotain pois. He ovat silloin monesti isänsä kanssa, joka on ihan yhtä tärkeä kuin minä. En pidä itseäni tärkeämpänä tai parempana vanhempana. Meillä on löytynyt hyvä kultainen keskitie, jossa tunnen, että kaikki ollaan onnellisia ja hyvällä mielellä. Minusta se ei ole vaan lapsilta pois, jos vanhemmat harrastaa ja ovat avoimia kaiken suhteen.No tulipa sepustus, mutta niin monessa blogissa kysellään harrastavalta äidiltä, että miten raskit harrastaa, kun se on lapsilta pois. Saa vain karvat nousemaan pystyyn…. argh! Juu ja mulla on pieni lukihäiriö, joten tiedän kyllä että kaikkien lauseiden sanat ei vaan ole oikeassa järjestyksessä, mutta toivottavasti mun ajatus tuli selville. Aurinkoista syksyä kaikille :)

  • Mirkkae oli silläaikaa kirjoittanut melkeinpä samat asiat :) mukava nähdä että muutkin ajattelevat samoin :)

 46. Just niin suomalaista ajattelutapaa, että unelmista ei sovi puhua julkisesti, mieluummin ei kenellekään! Tän takia me sit syödään ne pakkopullat ja sheikataan salaa työpaikan vessassa ;-) Suvaitsevaisuus ja toisten kunnioittaminen on asioita, joita mä haluan lapsilleni opettaa, mä näen ne arvokkaampana kuin sen että koko perhe syö orjallisesti samaa ruokaa pitäen kiinni yhteisistä ruoka-ajoista pyhät ja arjet. Peace and love, antakaa erlaisuudelle tilaa – teidänkään tapa ei ole ainoa oikea :-)Ericalle tsemppiä kehitykseen, älä välitä näistä yksittäisistä ilonpilaajista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta