Perjantai

 
Mitenhän mä pärjään kun ensi viikolla alkaa yliopisto ja kiireettömät aamut vauva kainalossa uhkaavat loppua. Äitiysloma on ihanaa ja olen sillä periaatteessa vieläkin, mutta yritän silti käydä opintojakin vuoden tauon jälkeen. Linnea on edelleen kotihoidossa joten opintojen tekemisessä on omat haasteensa. Pääsen kursseille vain silloin tällöin ja joudun opiskelemaan paljon kotona. Koko ajatus tuntuu pelottavalta yhtälöltä sillä esikoisen saatua kun yritin samaa niin onnistuin siinä todella huonosti. Nyt olen hieman vanhempi ja viisaampi ja toivon, että hinku työelämään toisi kaivatun kipinän opiskeluun. Kahden lapsen kasvattaminen ja elättäminen ei ole ilmaista ja jos nyt rehellinen olen niin itsekin tykkäisin siitä, että rahaa jää myös matkusteluun ja mukavaan elintasoon. Siinäpä syitä joiden pitäisi motivoida saamaan maisterinpaperit!
 
 
aamupillerit vasemmalta: movitamiini, omega 3-6-9, cla, kalsium, d-vitamiini
no ei jää nälkä kun nää huuhtoo alas puuron päälle…

Oon niin kiltisti palannut ruotuun tänään, vain kertoakseni teille että meillä on huomenna taas ystävien häät! Voi himpulan himpula siis dieetin suhteen. Se onkin sopivasti 1.syyskuuta ja käyn moraalista kamppailua pään sisällä myöhäistänkö aloitusta päivällä jotta voin nautiskella skumppaa ja hääkakkua. Jos vaikka hääpari pahastuu jos en maista..? No tekosyitä riittää ja tuskin kukaan kurtistaa kulmiaan vaikka söisin pelkkää salaattia ja lihaa. Sitä vaan keksii vaikka mitä oikeutuksia sille, että voisi syödä…

Juhlamekoksi laitan saman mekon kuin mun veljen häihin, nyt se sujahtaa päälle jo loistavasti :) Vieraissa ei ole ketään samoja ihmisiä lukuunottamatta miestäni -ainoastaan joku tuhat lukijaa tietää, että taas tuo käyttää samaa mekkoa häissä :D Mutta se on niin ihana ja ainoa sopiva mun vaatekaapista! Mulla on vain yksi ongelma, mun toinen kultainen korkokenkä on kadonnut!!! Ihmettelen suuresti miten se katosi Saran häiden jälkeen… Ei kai koirakaan voi syödä kokonaista kenkää? Tietysti on se vaihtoehto, että Eliel on piilottanut sen johonkin mutta oon oikeasti kääntänyt koko asunnon. Weird… Kaikki muut kengät on mustia ja ne sopii mun mielestä tosi huonosti tuon sinisen kanssa. Jotkut beiget korkkarit ois tosi kivat! No onhan mulla ilta aikaa miettiä.

kuva kesäkuulta
mekko: s.t.i

Huomenna on taas arjen jälkeen juhlaa, niin kuin joka viikonloppu on tässä ollut! Sitä paikkaamaan lähden Saran kanssa salille! Ihanaa perjantaita kaikille! :)

Anna

19 vastausta artikkeliin “Perjantai”

 1. Aivan ihana mekko. Sopii sinulle täydellisesti !Saako kysyä, mikä on pääaineesi ja kuinka pitkällä opinnoissa olet? Toivottavasti opinnot lasten lomassa onnistuvat. Kuulostaa haasteelliselta, mutta varmasti pikkuhiljaa onnistuu.

  • Kandidaatin tutkintoa vielä väännän eli muutama vuosi vielä! Mun tahdilla en tosin tiedä kauanko menee :) Mun pääaine on elintarviketeknologia. Sivuaineista on valmiina liikuntalääketiede ja ravitsemustiede, tosin pakollinen elintarvikekemia on vielä kesken :) Kai tää tästä! :)

 2. Wau, sähän näytät todella hyvältä! Aiemminkin totesin sinun hoikistuneen ja kyllä, niin se vaan on :) Ole ylpeä työsi tuloksista, ne todellakin huomaa.

 3. Toivottavasti olet löytänyt kengän. Tiedän tunteen, kun jotain etsii, eikä sitä vaan löydy. Nimim. viikon aikana joka päivä kääntänyt tavarat ympäri löytääkseen avaimensa (työpaikan, kodin, uimahallin ym. avaimet ja KAIKKI HUKASSA edelleen…)

  • Itku, en oo löytänyt! Ihme hommaa :) Mulla ei oo aiemmin ollut näin mitään hukassa! Tsemppiä sinne avainten etsintään =)

 4. Voi tsemppiä opiskeluun :) Tuosta kalsiumlisästä piti kysymäni että mikä on sen funktio koska syöt kuitenkin rahkaa, raejuustoa, pähkinöitä, salaattia jne eli äkkiseltään voisi kuvitella että päivittäinen tarve täyttyy. Toki terapeuttinen annostus on yleensäkin suurempi kuin normikäyttöön tarkoitettu ja suomessahan nuo annostukset ovat yleensäkin vedetty aika alakanttiin.Ps. Toivottavasti kenkä löytyy :)

  • Sulla on ollut ennenkin näitä ”vaikeita” kysymyksiä :) Rehellisesti sanottuna oon syönyt vain mitä ohjeessa sanotaan ja sillä selvä mutta yliopisto-opiskelijana en voi vastata niin ;) Joten laskin sulle, että jos syön kaikki mun ruoat ohjeen mukaan niin saan 831mg kalsiumia ja imettävän suositus on vähintään 900mg/vuorokaudessa! Eli pieni vaje jää joten ehkä se lisä on ihan paikallaan :D

  • Ei saa päästää bloggaajaa liian helpolla :DDD Perustelen uteliaisuuttani sillä että olen kipeänä himassa ja mulla on ihan liian paljon aikaa..Ihan perusteltuahan tuo lisän nauttiminen on ja hei, enemmän kuin kiitos vaivannäöstäsi :) Jotenkin sitä vaan kuvitteli että se olisi noussut yli 1000mg ja tässä sen huomaa miten mutu-tuntumalla ei kannata edetä.

  • Ja aloin tuossa muutenkin miettimään, että esim. painonnostajilla ja lihaksenkasvattajilla on usein ihan omia saantisuosituksia kun ovat miettineet eri aineiden vaikutuksia. Tuo kalsium nimittäin vilahti jossain mutta nyt en saa yhtään päähäni missä näin siitä juttua! Eli ehkä sillä on joku viisas merkitys koko prosessissa ;) Juu eipä mittään! :D Saa vaivata vastaisuudessakin ;)

 5. Hei Erica! Itsekin aloitin tällä viikolla opiskelut äitiysloman jälkeen. Motivaatio on todellakin kohdillaan, oon ollut neljä vuotta kotona lasten kanssa. Rankkaa ja haasteellista varmasti tulee olemaan tämä opiskeluiden ja perhe-elämän yhdistäminen, mutta uskon että siitä selviydytään, niin minä kuin sinäkin :) Tsemppiä kovasti syksyyn ja mukavia häitä!

 6. Se menee kuule hienosti. Olen itse harrastuspohjalta suorittanut tässä äikkärin aikana opintoja, viime keväänä sain gradun valmiiksi ja muutama kurssi tarttee vielä tehdä. Oikein kivaa vastapainoa lasten kanssa puuhaamiselle. Ota irti vaan kaiken minkä saat! :-)| mustikkasmoothie.blogspot.com |

 7. Hienosti sulla menee, ja varmasti handlaat opiskelunkin :). Vieläkö muutes imetät? Mietin vain noita lisäravinteita, käytätkö jotain, ja onko niissä rajoituksia imetyksen suhteen? Tämä tyttö läksii huomenna kohti Leviä ja ruskamaratoonia, saas näkee miten miun käy..mukavaa vkla sinnekin, nauti nyt häätarjoiluista, mut kohtuudella :). Teija

  • Joo aika paljon jää vielä pois mitä voisi käyttää treenin tehostamiseksi. Imetän edelleen (kaikki maidot) ja kaikki mitä syön sopii imettävälle :) Esim. Cla on pelkkää linolihappoa eli rasvaa ja muut varmaan tiedätkin. Näiden lisäksi otan heraproteiinia ja aminohappo”tiivistettä” eli ihan normaaleja ravintoaineita joiden tarve on vain kuntosalitreenin vuoksi suurempi!Oi kuulostaa ihanalta! <3 Nauttihan ruskamaratonista! Ja ihanaa viikonloppua sinnekin <3

 8. Hei Erica! Aivan mieletön tää sun blogi ja jään kyllä seuraamaan.Itsekkin opiskelen kotona ja välillä tulee ihan epätoivonen olo että kuinka voin onnistua tässä. Ei ole ollenkaan helppoa opiskella kotoa käsin, mutta onneksi sisua riittää enkä periksi anna! Tsempit sullekkin opiskeluun ja iso voimahali! :)http://hansuu.blogspot.fi/

 9. Moi! Pakko kysyy kun imetän itse että käytitkö/käytätkö tota CLA- valmistetta imetysaikana? Tuliko mitään vaikutuksia? Mulla tyttö tulee Marraskuussa vuoden ja salilla käyn ahkeraan mut tarviisin kiinteytymiseen vähän tukea 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta