Mmm, marjoja!

Ihan vinkkinä muillekin, K-supermarketeista saa nyt todella ihania vadelmia, karhunvatukoita ja pensasmustikoita eurolla 125g:n rasian. Meidän kaupan pihalla on torikoju josta vadelmat maksoivat tänään 4e/250g rasia ja nopeana tyttönä laskeskelin, että laatikollisessa(35€/2,5kg) kilohinnaksi tuli 14€ kun taas näiden kilohinta on 8€. Tosin vadelmat olivat ehkä kotimaisia (en kysynyt) ja nämä marjat tulevat Euroopasta, vadelmat Portugalista.

Toisena vinkkinä on se, että oletteko muistaneet täyttää pakastimen?! Marjakausi on vielä meneillään mutta hinnat alkavat jo nousemaan eli on viimeiset hetket ostaa talven marjat. Itse pakastin esim. mustikat isoissa laatikkomaisissa rasioissa, sillä niistä on helppo ottaa lusikalla jäisiä mustikoita tarvittava määrä. Mansikat ovat ihan perusrasioissa joiden vetoisuus on 0,4-0,8litraa. Vadelmia pakastin tänään laatikoista löytyneisiin minigrip-pusseihin ja niihin annostelin valmiiksi 100g/pussi. Fitness-elämäntapa (jota kovasti yritän harjoitella) vaatii valmistautumista ja oikealla suunnittelulla arjesta tulee helpompaa. Syön marjoja päivittäin läpi vuoden ja yleensä kerta-annos on tuon 100g. Marjat voi sulattaa suoraan minigrip-pusseissa mikrossa sulatusteholla, tai repiä/leikata pussin pois jäisten marjojen päältä. On siis ihan tekosyy, ettei marjoja voisi syödä läpi vuoden tai että se olisi kovin työlästä. Kukapa ei haluaisi aamiaisella näin herkullista pikkupussia..? :)

Meidän kaupasta oli jo loppu eilisessä postauksessa nähdyt karhunvatukat mutta ajattelin vielä käydä katsomassa jostain toisesta kaupasta. Niitä haluaisin vielä myöskin pakkaseen! Laitoin myös muutaman pussin pensasmustikoita, ihan varuiksi vaikka ne eivät olekaan niin hyvän makuisia smoothieissa tai puuron päällä. Jos vaikka talvella tarvii johonkin niin on varalta koristemustikoita!

Mun menyykuvat on ehkä maailman tylsimpiä taas vaihteeksi! Paino oli 77,2kg ja kovati odotan että alkaisi 76:lla :) Päivälliseksi odottaa punnittua täysjyväriisiä ja vähän lisää lihaa. Illalla sali ja lenkki. Lapset on ihan flunssaisia, toisella todettiin tänään korvatulehdus ja toinen muuten vaan kuumeessa joten täältä kotoa karkaaminen ois niin paikallaan! Onpahan ollu aikaa punnita ja tehdä korkealentoisia suunnitelmia ;)

Anna

19 vastausta artikkeliin “Mmm, marjoja!”

 1. Itse kävin poimimassa ehkä 20 litraa mustikoita ja kaikki on pakastettu. Mansikat ostin kun lasten kanssa tuo kerääminen on mitä on…. Vattuja en raaskinut ostaa. Omenoita on 8 puuta ja pikkuhiljaa alan tekemään soseita valmiiksi pakkaseen, lopuista sitten puristetaan mehua:)Mun PT (Jee, ollaan nähty jo kaksi kertaa) vaati, että pidän 3 päivää ruokapäiväkirjaa ja pitää syödä ”normaalisti”, hih:) Tänään oli kolmas päivä ja kaks päivää on mennyt normaalisti, mutta askeettisesti joten oli pakko syödä pulla, et edes vähän totuudenmukaista olis:)

 2. Oi, teillä oli vadelmia ja vatukoitakin. Meidän k-marketissa oli vain mustikoita ja tietysti muita hedelmiä tarjouksessa. Oletko kokeillut muuten pakastettuja viinirypäleitä? Toisesta laihdutusblogista luin ja jäin ihan koukkuun niihin. Kolme rasiaa lähti meidän pakkaseen ja parempiin suihin. :)Kotitonttu

 3. Mä oon harmitellu, etten ostanu mansikoita enempi kun ne oli 5kg/15e, kun oon jo melkein syöny mun mansikat. Mutta toisaalta ainahan sitä saa pakastemarjoja.Huomenna pitänee mennä K-kauppaan metsästämään vadelmia, mustikoita ja karhunvatukoita.

  • Ihanan halpoja mansikoita!Tiedätkö kävin tänään ja oli hinnat jo nousseet, voi kurjuus :( Oisin itsekin ostanut lisää! Pöh!

 4. Moikka!Oon nyt muutamassa päivässä lukenut sun koko blogin läpi, siis koukussa ollaan! Vaikutat niin positiiviselta ihmiseltä ja välillä teksteistäs oikeen huokuu semmonen hyvä fiilis ja taistelutahto! Itekin oon jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut bikini fitnesistä ja unelma ois siihen tähdätä. Itellä ei oo painoo pudotettavana, mutta kiinteytyminen olis toivottavaa ja juuri sen lihaksen kasvatus. Motivaatio vaan varsinkin syömisien kohdalla on välillä pahasti hukassa. Mutta oon saanut tästä sun blogista uutta motivaatioo ja paljon apua ja varsinkin hyvää mieltä!! Kiitos sulle ja jatka samaan malliin, oot upea!! :)

  • Kiva kuulla että täältä saa lisätsemppiä! Rohkeasti vaan unelmia kohti jos se on sitä mitä tosissasi haluat! Meillä on vaan tää yksi elämä. Kauheesti tsemppiä fitnessunelmiin ;)

 5. Oi, olikohan kyseessä ihan valtakunnallinen tarjous? Karhunvatukoita olisi ihana löytää, niitä harvoin saa lainkaan ja varsinkaan noin edullisesti! Tosi hyviä marjanpakastusvinkkejä sain kyllä sinulta, kiitoksia :-) Sulla on kyllä oikeanlainen asenne elämään ja painonhallintaan, onneksi löysin tänne uudestaan kun olen joskus aiemminkin blogiasi lukenut :)

  • Hitsi se tarjous tais loppua eiliseen kun tänään oli Helsingissä ainakin jo hinnat nousseet :( Ne karhunvatukat ois ollu niin kivaa vaihtelua! Kiitos kommentistasi, olipa kiva kuulla että positiivinen yllätys pitkästä aikaa vierailevalle!

 6. Tarkoituksenani oli vielä mainita, että olet päässyt hurjan pitkälle keväästä, jolloin viimeksi blogiasi luin! Miten ihanaa :-)

 7. Tiesitkö, että ulkolaiset vadelmat tulisi aina kuumentaa ensin? Niissä kun voi olla ikäviä pöpöjä…

  • Joo tottakai! Kuumennan aina, varsinkin kaupas pakastevadelmat ihan jokakerta. Nääkin voi kuumentaa kun ottaa pakkasesta. Nyt olin niin rebel, että söin rahkan päällä sillä tuoreissa ulkomaisissa vadelmissa on hieman harvemmin viruksia, kun eivät ole ihan niitä surkeimpia vattuja! Ei tullu pöpöjä :)

 8. Marjathan on ihan parasta koskaan! Pari vuotta sitten alkanut tapa tehdä salaattipohjalle mustikkasmoothie joka aamu on tapa josta en nykyään enää voisi luopua. Ravinnolla on NIIN suuri merkitys hyvinvoinnille, ja mustikat on suomalaista superfoodia parhaimmillaan.Nyt kesällä marjoja on mennyt joka päivä litratolkulla, mansikoita ja vattuja tuoreena torilta mukaan leikkipuistoon ja kotiin, ja itsepoimittuja mustikoita blenderiin joka aamu.Meidän kulutuksella pakastimeen kerätyt ei tosin pitkään riitä, ne menevät kuukaudessa. Onneksi näitä saa sitten syksyn tullen kaupastakin lisää.| mustikkasmoothie.blogspot.com |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta