Road trip

 
Mulla oli mielessä paljon asiaa tänään mutta silmät painuu jo kiinni. Oli pohdintaa siitä mitä on ikävä vanhoissa tavoissa kun hellin itseäni ja perhettäni ruoalla. Oli niin ihanaa leipoa ja tehdä hyvää ruokaa. Ulkona leikkipuistossa jo mietin mitä söisin kun menisimme sisään ja mitä otetaan evääksi seuraavana päivänä tai mitä voisi ostaa kaupasta illaksi. Elämä oli yhtä juhlaa ja ruoan antama nautinto jatkuvaa. Sitä tuli tänään ikävä! Aivan ihmeellistä mutta se on ollut niin pitkään osa mua, että ikävöin sitä aikaa. En ikävöi lainkaan kadonneita vatsamakkaroita mutta sillä ei tunnu olevan tuon kanssa mitään tekemistä. Pimenevät illat oikein kaipaavat kotiin tunnelmaa joka tulee uunista jossa on pannari ja äidistä joka tekee essu päällä ruokaa. Nyyh! Se oli niin ihanaa, ainoa vain että söin myös silloin ihan liikaa leipomuksia ja ruokaa itse.
 
Olin anoppilassa lounasaikaan ja söin niin ”off-limits” kanaa kuin voi olla ja ai että oli hyvää. Grillattuja kanapaloja nahkoineen. Älkää kertoko kellekään! Alimpana iltapala.
 
 
Tuossa leikkipuistossa tänään istuskellessa ehdin tätä elämää pohtimaan. Välipalahera oli kassissa mukana ja viileä tuuli puhalsi mereltä. Kuuma kaakao, kermavaahto, voisilmäpullat ja ja ja… Ei kun rahka napaan ja aviomiehen tyytymätön katse, ”eikö meillä oo taaskaan muuta kuin kuivaa lihaa?”. Hmm aviokriisihän tässä tulee, ottaa vielä kiinalaisen ruoan myyjästä vaimon kun käy siellä sen verran usein ja sieltä saa sitä ruokaa.
 
Vaan eipä ole meikäläisen murhe jos kuolevat lihapatojen ääreen, sillä tää mamma ei kokkaa huomennakaan! Aamulla auto starttaa k.8.30 ja heitän lapset mummolaan ja käännän auton nokan kohti Tamperetta! Wuhuu! Treenit Minna Pajulahden kanssa, can’t wait! On kai sitä ihmiset tehnyt pidempiäkin reissuja vain hyvien treenien takia!? :) Tai sit mä oon aivan sekaisin. Ihan sama. Öitä muruset!
Anna

21 vastausta artikkeliin “Road trip”

 1. Hyviä treenejä, treenaahan ahkerasti. Kyllä se mies jaksaa odotella, että joskus sitten kokkailet koko perheelle. Riittävän pienen annoskoon opettelu (esim. makaroonilaatikossa, tms) on minusta kaikista vaikeita. Tälle mammalle on tullut kesäkiloja, joten ehkä pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni. Pitää ottaa oikea treenisyksy ja pistää ruokavalio kuosiin.

  • Kiitos vain, hyvät treenit oli =) Pakkohan sen on jaksaa :D Mutta voisin kokata enemmänkin. Tsemppiä pii kesäkilojen tiputukseen, kyllä ne lähtee kun teet ryhtiliikkeen!! :)

 2. Heippa!Innolla odotan millaiset treenit sulla on ollu!!! Mä en ole kolmeen (!) viikkoon ollu jumpalla. Kerran kävin 7,5km lenkillä mökillä… Mut ensiviikolla sitten jumppaan taas, arki alkaa. Mukavaa kun ei ole tarvinnu lomaa ”tuhlata” jumppaaikataulujen katseluun ja muiden harrastusten sovittamiseen. On saanu olla vaan =0) t. HV76

  • Treenipostaus laitettu!Oot varmasti lomasi ansainnut, syksyllä ehtii jumpille taas :) Kiva kun oot maisemissa :)

 3. Moi!Ekaa kertaa kommentoin, nyt oli pakko. Olen jo pidempään lukenut blogiasi ja olet suuri innoittaja. Kiitos siitä! :) Itsellä samankaltainen projekti meneillään, elämäntilannekin aikalailla sama. Tuosta ruoanlaitosta ja perheen hellimisestä, olen huomannut saman, olen vetäytynyt huomaamattani keittiöstä pois. Välillä se tosiaan harmittaa, mutta silloin muistelen yhtä hyvää viisautta jonka mukaan ruoka ei ole rakkautta. Tämän siis halusin sinullekin muistuttaa, että lapsoset (ja se mieskin) saavat kyllä sen välittämisesi kokea muulla tavoin kuin laittamasi ruoan kautta. He varmasti saavat moninkertaisena jonkun pannarin tuoman hyvän olon, siitä hyvästä olosta mitä jaat löytämällä itsesi uudestaan. Tämä nyt ehkä vähän kärjistettynä, mutta käsität varmaan pointtini joka oli täällä jossain tekstin seassa. Itselleni tuo lause on jotenkin tärkeä: ruoka ei ole rakkautta.Kiitos kivasta blogista ja hurjasti tsemppiä!-M

  • Käsitän pointin, hirmu hyvä viisaus :) Sitä kun meinaa että vain sillä voi helliä itseä ja muita :/ Vaatii opettelua pois tuosta vaan… Painan tän mieleen :)Tsemppiä sun omaa proggikseen myös! :) Kiva kun kommentoit!

 4. Moikka,Yritän kesä(vai syys?)flunssan kanssa orientoitua ajatukseen, että kai mun täytyy alkaa taas tekemään perheelle ja itselle eri ruokaa… Joudun ainakin itse siinä hommassa enemmän kekseliäisyyttä käyttämään (ja ehkä niitä hermojakin). Ei tämä kengurupussukka taida muuten pienentyä. Tunnustan että muutamankin kerran alkoi pinnaa kiristää just siinä kohtaa kun ne valmismätöt saapuivat pyytämättä pöytään, vaikka emäntä oli yrittänyt loihtia kahta erilaista terveellisempää vaihtoehtoa. No mutta, onneksi mieskin on alkanut taas kiinnostumaan noista rahka- ja raejuustopurkeista. ;) Odotan täällä myös innokkaana Tampere-treenien kuulumisia! :)-Tuua-

  • Meillä myös kaikille maistuu onneksi myös terveellinen ruoka mutta eihän se kivaa oo syödä aina ihan pelkistettyä ruokaa, kulinaristeja kun ollaan ;) Paranemisia sinnepäin! :)

 5. Mä olen miettinyt TODELLA paljon samaa asiaa kuin Tuua. En suostu meinaan lähtemään sille tielle, et perhe syö eri ruokaa kuin minä. Jos minä muutan elämäntapojani, niin perheen on muutettava myös. Onhan se merkki jostain, jos ne elämäntavat lihottaa yhtä ihan hirveesti et jotain ruokavaliossa ei ole kunnossa:) Mulla on onneks niin kiltti mies, että se syö melkeen mitä vaan paitsi jotain kasvissosekeittoa:) Voi kun se osaisi vielä tehdäkin muuta kun perunamuusia ja pakastealtaan pyttipannua…Ai niin, ja tähän vaikuttaa vielä se, että toinen lapsista on aivan luurangonlaiha ja pitäisi jotenkin saada sille taas päinvastoin kertymään rasvaa. Eli ruoka pitäis paistaa voissa ja lisätä rasvaa joka paikkaan, mut sit ite taas pitäis varoa turhia rasvoja…Ymmärrän tietty, jos ruokavalio tähtää johonkin kehonrakennukseen, mutta ihan normaali elämä ja laihdutus pitäs kulkea käsi kädessä. Sorry mä taas paasaan:)Mulla on ens viikolla PT:n kanssa kuntotesti (pelottaa ja jännittää) josta sitten ruvetaan rukkaileen kunto-ohjelmaa. Maksaa maksaa, mutta eiks vaan että maksaa ittensä takasin? Nyt on käyty jo 2 krt viikossa salilla/body pumpissa:)Miehet on kyllä muutenkin outoja. Meillä harrastaa pyöräilyä ihan tosi kovasti, mutta ei kiinnosta mikään muu urheilu sitten oikeastaan ollenkaan (ei edes lihaskunnon kehittäminen, joka auttais fillaroinnissa). Ja niillä on töissäkin joku bossfit-ohjelma menossa jossa ovat kokeilleet kaikkea nyrkkeilystä ja kahvakuulasta uintiin jne. Ja ruokailuluentojakin on ollut, mut mikään ei innosta…Leipomisesta vielä, ite tykkään leipoa pullia ja kakkuja. Annan miehelle töihinvietäväksi aina ylimääräiset niin eivät jää mun napaan:) Ainut pahe on toi, kun ukkokulta ostaa jäätelöä pakastimet täyteen ja keksejä kaapit täyteen:/

  • Niin kaikki perheet on varmaan erilaisia mutta meillä treenaava mies kuluttaa ihan älyttömän paljon eikä se saa energiaansa pelkästä naudanpaistijauhelihasta ja parsakaalista jota itse usein syön niin siksi oon tehnyt usein miehelle&lapsille jotain energiapitoisempaa ruokaa kuin mulle. Toki kaikki voivat syödä samaa ja samoista raaka-aineista, esim. otan jauhelihasta itselleni osan erikseen ja lisään loppuun pastakastikkeen tms. Mulla ei oo mitään periaatetta että kaikkien pitäisi syödä samaa kun taloudessa ei ole ketään ylipainoista (minun lisäkseni).Tsemppiä kuntotestiin!! Kuulostaa jännältä ;) Hyvässä vauhdissa oot!

 6. Ai niin, yks asia mulle tuli mieleen noista sun kuvista. Oliko sulla tokan synnytyksen jälkeen selän kanssa ongelmia? Mä olen luonnostanit vähän notkoselkä ja nyt kahden lapsen jälkeen selkä on tosi huonona. Riittääköhän sitä, että treenaa noita pilates-lihaksia että sais kropan ojennukseen? Notkoselkäisyys (ja nahan venyminen) meinaan muokkaa kroppaa oikeasti aika uuteen uskoon ja näyttää huonommalta vaikka painoa ei oliskaan yhtään enemmän (mulla sama paino mitä esikoisen syntymän jälkeen ja kropassa eroa kun yöllä ja päivällä). No, PT varmaan auttaa tässäkin:)

  • Tietysti loppuraskaus otti selkään ja vielä enemmän kuin ensimmäinen mutta mulla ei oo sen kummempia ongelmia ollut. En oiken tunne tuota pilatesta mutta kyllä se varmaan hyvää tekee. Joskus vaan kuntosaliliikkeitä ei korvaa mikään, mutta ehkä sun PT osaa vastata tähän paremmin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta