Kuinka alkuun

Multa on moni kysynyt neuvoja alkuun pääsemiseksi ja musta on ihana auttaa teitä niin hyvin kun osaan! Sain tästä idean kirjoittaa nyt yhteisen motoivointipostauksen niille sohvaperunoille jotka haluaisivat muutosta mutta eivät saa mitään aikaiseksi ;) Oon niin onnekas, että oon päässyt jo omasta alkukankeudesta mutta eipä tuosta ole kauaa kun itse sorruin aina illan tullen ja joka aamu aloitin homman alusta. Nyt voin puoskaroida ja antaa mun ammatilaisvinkkejä tällä hurjalla puolen vuoden kokemuksella tosin näissä ei ole sitten valitustakuuta! Kuvina käytän blogissa aiemmin esiintyneitä kuvia.

1. Tietoinen päätös

Mielen voima on ihan älytön. Tee tietoinen päätös siitä, että minä haluan laihduttaa. Pohdiskele mitä ajatuksia ulkomuotosi sinussa herättää ja mieti haluatko jatkaa niin. Jos tulet siihen tulokseen, että jotain on tehtävä niin päätä se. Myönnä itsellesi, että olen lihava mutta nyt alan toimimaan kuten ”laiha-minä”. Syö salaatteja, liiku, elä fitnessmimmin elämää niin että huomaat pian jo aloittaneesi matkan. Nauti innostavasta päätöksestä, jolla saat unelmiesi vartalon!

2. Hanki kunnon ruokasuunnitelma

Moni meistä ajattelee että tietää miten pitäisi syödä. Niin voi olla, mutta joku mättää jos kaikki tietää mutta silti suomalaiset ovat Pohjoismaiden lihavin kansa ja työikäisistä ylipainoisia on yli 2 miljoonaa (ääk, minä myös!). Voisiko olla, että se oma päähän kirjoitettu ruokavalio ei olekaan paras mahdollinen? Sen verran ruokanatsi olen, että suosittelen jokaiselle laihduttajalle vähintään 5 ateriaa sisältävän ruokaohjelman liimaamista jääkaapin oveen. Suoranaista listaa ei välttämättä saa terveyskeskuksesta tai ravitsemusterapeutilta mutta monilta liikunta- ja ohjauspalveluyrityksiltä voi sellaista tiedustella. Ainakin meikäläiselle tarkka meal plan oli alkuun ihan pelastus! Ja en sitten tarkoita kaalikeittodieetin ohjeita ja lentoemäntädieettiä…

3. Älä syö lämmintä ateriaa ilman kasviksia

Nyt käsi ylös, kuinka moni syö lämmintä ruokaa ilman, että lautasella on salaattia tai keitettyjä kasviksia? Mä ainakin söin. Annos lasagnea kun siinähän oli jo yks sipuli ja paseerattua tomaattia kastikkeessa… No ei niitä lasketa! Tietysti ne keventävät annoksen energiatiheyttä ja kaikki on plussaa mutta jos lautasella ei ole rehuja niin sitä lasua mahtuu mahaan aika paljon enemmän. Testattu on! Santsiannos vielä päälle ja ihmetellään kun ei laihdu vaikka syö vaan ”kunnon ruokaa”. Se on vaan nähtävä se vaiva, että ensin ne kasvikset lautaselle ja sitten vasta muu ruoka.

4. Osta urheiluruokia

Mulla tää on ollut ihan psykologinen motivointikeino vaikka varsinaista funktiota proteiinipatukoilla ei ruokavaliossa ole. Osta kotiin heraproteiinijauhetta kunnon pönikkä ja pieniä proteiinipatukoita hätävaraksi kaappiin. Ota myös yksi aina käsilaukkuun mukaan!
Heraa voi juoda välipalana, palautusjuomana tai makeannälkään sillä jauhetta saa monen herkun makuisena. Vaikka Scitecin Rocky Road tai Fastin minttu-suklaa. Nam! Sheikkaile evääsi shakerilla niin tunnet olosi vähintään kilpaurheilijaksi, rinta röyhistyy ja olo on kuin kuninkaalla. Eipä tee illalla mieli pilata hyvää päivää Fazerin sinisellä, sillä päivällähän olit kuin mikäkin fitnesskissa! Sinähän olet urheilija, ainakin ruokakomerosta päätellen.

5. Mene lenkille

Voi miten vastenmielinen ajatus. Mutta liikunta auttaa laihtumaan pysyvämmin! Nyt ei ole kyse mistään jojo-laihduttamisesta vaan muutetaan ne elämäntavat for good. Liikunta on ihanaa mutta usein se on se aloittamisen vaikeus joka tuntuu niin ylivoimaiselta. Ei kannata vaatia itseltään liikoja, reipas kävely riittää! Yritä käydä lenkillä ihan joka päivä. Mieti, että menen vaikka vartiksi kävelemään -sen verran on pakko. Vartin lenkin jälkeen ei varmasti tee mieli kääntyä kotiin vaan matkaa taittuu kilometri jos toinenkin :) Ei kannata tehdä liikunnasta omassa päässä liian vaikeaa. Me kaikki osataan kävellä ja nautitaan myös siitä <3

6. Nauti elämästäsi koko ajan
Laihdutus ei ole kamalaa vaan ihanaa. Se tunne aamuisin onnistuneen päivän jälkeen kun housut sujahtavat jalkaan ja maha ei pömpötä! Kaveri kehuu sinun kaventuneen tai kun masennus ei olekaan päivän mieliala. Keventäminen on ihanaa ja terveellinen ruoka hyvää! Ei kannata ajatella että kieltäytyy koko ajan jostain vaan miettiä että valitsee vain omalle keholleen paremman. Huono ruoka turruttaa makuaistin ja venyttää vatsalaukkua. Mässyttelyyn voi olla koukussa mutta siitä on mahdollista päästä eroon. Pienin askelin ja iloisin mielin! Elämä on ihanaa, miksi et nauttisi siitä?!
Anna

70 vastausta artikkeliin “Kuinka alkuun”

 1. Aivan loistavaa! Toi ”onko nälkä – ota rahka” on ihan huippu :D Ehkä täytyy laittaa jääkaapin oveen! Ja toi on niin totta että protsku-patukoita kannattais aina pitää mukana, nimim. niin monesti ne unohtanut.

 2. Olet kyllä niin mukavan realistinen, että mielenkiintoni on siirtynyt eräästä toisesta elämäntaparemonttiblogista enemmän sinun blogisi suuntaan. Lämmittää mieltä, että asioista puhutaan niitten oikeilla nimillä ja kerrot myös, jos projekti menee hetkellisesti – tai tuntuu menevän – päin mäntyä. Sinusta ei tule sellaista yli-ihmisen kuvaa vaan tuntuu, että olet yksi meistä taviksista.Itse en ole vannonut urheilujuomien tai -patukoitten nimeen, koska uskon, että energiaa ja palauttavaa ravintoa saa myös oikeista ruoka-aineista, mutta tuo tekstisi ”Sheikkaile evääsi shakerilla niin tunnet olosi vähintään kilpaurheilijaksi, rinta röyhistyy ja olo on kuin kuninkaalla. Eipä tee illalla mieli pilata hyvää päivää Fazerin sinisellä, sillä päivällähän olit kuin mikäkin fitnesskissa!” on niin loistava, että melkein tuon takia voisin joskus heraa ostoskärryyni laittaa! Itselläni on edellisen kommenttini jälkeen ollut tasapainoilua, vaikka tavoitteena on edelleen ”yhdessä” kohti seiskakymppiä. :) Oma kompastuskiveni on kesä ja jokaviikonloppuiset loputtomilta tuntuvat juhlaherkkupöydät. Jos aina olisi arki niin varmaan jo painaisinkin 70 kg. Onneksi kuitenkin liikuntapaletti alkaa olemaan kunnossa ja säännöllinen juoksuharrastus auttaa painonhallinnassa ja toivottavasti myös -pudottamisessa.Eli all in all, loistava teksti!- Paula

  • Onpas mukava viesti taas kerran, kiitos siitä. Ja mä olen ihan tavis -teen tätä vain netissä ja se voi antaa ihmisistä siirappisen kuvan mutta en minäkään ole sellainen yli-ihminen :D Onneksi kesä alkaa olla lopuillaan ja viikonloppukekkerit jäävät, syksyllä kiristetään tahtia, eiks jee?! ;) Hauskaa että kaikki tykkäätte tästä postauksesta näin! :)

  • Ehottomasti kiristetään, jo nytkin hiljalleen. Ja voisi elää ajatuksella, että on aina ”maanantai” eli hyvä päivä aloittaa. :)- Paula

 3. En oo ennen kommentoinu sun blogia mut nyt oli pakko. Tää postaus sai ajattelemaan että mulla ON mahdollista saavuttaa se unelmien häälookki! (7/13 häät,kääk!!) Tavoitepainoon on muutamakymmen kilo matkaa, mutta ehkäpä tässä vuodessa ehtii.Kiitos! :)

  • Totta kai on! Olet aliarvioinut itsesi jos olet ajatellut toisin :) Susta tulee sädehtivä morsian ja hyvin ehdit vielä tavoitteeseesi! =)

 4. Oot kyl mielettömän kiva ihminen! <3 oon lukenu suurin piirtein joka päivä aina sieltä tammikuun lopusta asti sun blogia! Sulta saa niin paljon motivaatiota treenaamiseen ja syömisiin! Ja osaat kirjoittaa hyvin ja innostavasti! Äsken teki viel mieli kiinalaista ruokaa, mutta enpä taida lähtä sitä hakemaan! :D

  • Kiva kuulla alusta asti seuranneelta :) Jei!Toivottavasti et hakenut kinukkia :D Mun mies syö sitä todella usein mutta itse en oo tänä vuonna syönyt kun ehkä kerran. Saapi yksin syödä! :)

 5. Tää oli niin helmipostaus, kiitos :) Tää pitäis tulostaa jääkaapin oveen ja aina heikkouden hetkellä lukea läpi. Just tänään taas naurettiin töissä sitä meidän jääkaapin sisältöä kun siellä sitä rahkaa on enemmän kuin laki sallii joten ton Onko nälkä? -Ota rahka vois oikeasti teipata sloganiks siihen oveen :)

  • :))) Just itse ajattelin sitä kun alussa auoin jääkaappia ihan kokoajan ja eihän se mitään nälkää ollut. Ja et jos ei oo nälkä niin sit saa se rahka riittää -ja eihän sitä rahkaa tee niin mieli kuin leipiä tms… :D

 6. Ihana ja kannustava, suoraan sydämestä kirjoitettu teksti =). Olen lukenut blogiasi alusta asti, luen paljon muitakin blogeja oikeastaan laidasta laitaan ja sinun blogi EHDOTON YKKÖNEN!!! Päivittäin käyn katsomassa mitä sinulle kuuluu. Olen myös saanut hyviä vinkkejä moneen asiaan ja tehnyt ostopäätöksiäkin blogisi perusteella, enkä varmaan ole ainoa. Oletko miettinyt yhteistyön aloittamista eri tahojen kanssa…? Finnmatkojen kanssa jo tosin yritit mutta entäs tuotteet jotka edustavat enemmän tätä ”alaa”: laihduttamista, painonhallintaa, liikuntaa, ravintoa, vaatteitakin.. Minä olen ainakin ostanut sinun suosittelemana mm. treenivaatteita, farkut, proteiinipatukoita, palautusjuomaa, muita ruokia ja kertaakaan en ole pettynyt! Toivoisin niin kovasti puolestasi että saisit jo jotain korvaustakin kun autat niin monia ja teet upeaa työtä blogisi kanssa. Siis jos itse haluaisitkaan tällaisia yhteistyökumppaneita =) Keep up the good work lady!!!!!

  • Kiva kuulla että fanittajia löytyy. Tää blogi on pala mun sydäntä <3Mulle on tullut kyllä tarjouksia mutta en oo vielä lähtenyt mihinkään mukaan. Oon halunnut ehkä varjella mun blogia liian nopealta kaupallistumiselta. En halua myydä sieluani mainostajille, vaikka olen miettinyt että voisin ihan hyvin mainostaa mun mielestä hyviä juttuja. Uskon että tulevaisuudessa sellaista tapahtuukin, jos ette sitten hylkää mua :)

 7. Olen seurannut blogiasi nyt reilun kuukauden verran. Kerrottakoon, että luin sen silloin kuukausi sitten ihan alusta asti, koska olen itse niin samanlaisessa tilanteessa kuin sinä ja juuri tällaisen vertaistuen tarpeessa. Lisäksi kirjoitustyylisi on niin mukava, että sitä oikein odottaa milloin olet taas kirjoitellut lisää :)Ikää minulla on 27 ja aloituspaino oli sama kuin sinulla, pituuskin aikalailla sama. Lapsia ei vielä ole. Kesäkuun alkupuolella aloitin oman elämäntapamuutokseni ja vielä en ole päässyt alle 90 kilon, mutta pikkuhiljaa tässä paino putoaa. Melko monella, kuten myös minulla, on se ongelma, että tuloksia pitäisi tulla niin nopeasti. Onneksi olen nyt saanut kuitenkin taottua kallooni että mikään ei tapahdu hetkessä. Maltti on valttia, kuten tiedät.Minulla todettiin keliakia ihan vasta, jonka vuoksi ruokavalioni muuttui melko radikaalisti siitä mitä se oli aiemmin. Toisaalta tuo keliakia helpottaa tätä projektia huomattavasti, koska pullaa eikä suklaata tee enää edes mieli, kun tietää, että se kokonaisvaltainen huono olotila johtui siitä keliakiasta. Onneksi meillekin on kuitenkin aika paljon tarjolla gluteenittomia tuotteita (kalliita tosin), ettei leivän syöntiä tarvitse ihan kokonaan lopettaa. Itse herkuttelen nykyisin silloin tällöin vaniljajäätelöllä. Marjoja ja hedelmiä tulee myös syötyä paljon, kuten myös vihanneksia tietysti.Itselläni on tavoitteena että olisin kesällä 2013 70 kiloinen, hyväkuntoinen ja ennen kaikkea tyytyväinen itseeni! Sitä en ole ollut piiitkään aikaan :/Jään innolla seuraamaan blogiasi ja saan siitä paljon hyviä vinkkejä omaan projektiini ja ennen kaikkea tukea, jota tarvitaan rutkasti! :)Olet esikuva meille monelle! We can do it! :)-Mirkku-

  • Moikka Mirkku!Vuosi on oikein hyvä tavoite, antaa sitä aikaa itselle ja kropalle muutokseen. Hyvä että keliakiadiagnoosi löytyi niin nyt voit alkaa totuttelemaan uuteen ruokavalioosi! Sinä paranet ja projekti helpottuu :)Ihanaa että olet huomannut, että tähtäin kannattaa olla oman onnellisuuden tavoittelussa, siinä että on itseensä tyytyväinen! Se on avain kaikkeen, sitten on helppo rakastaa myös muita :)Hirmuisesti tsemppiä projektiisi, se on lähtenyt hyvin käyntiin! :)

 8. Aivan huippu kirjoitus! :D Motivoiva, hauska ja niin totta! :) Olen seurannut blogiasi aivan alkuajoista lähtien ja muutaman kerran kommentoinutkin. Itse aloitin uuden elämäntapani helmikuussa ja kiloja on karissut tähän mennessä 15kg, siltikin on vielä pitkä matka uuteen upeaan ulkomuotooni, jota odotan aivan innolla! ;)Tsemppiä sinulle projektiisi ja kaikkea hyvää muutenkin elämään! :)

  • Ihania ootte! Niin kultaisia kommentteja <3Huikeeta Jasmin, hyväääää!!!! :) Rautainen tahti, kuten mullakin ;) Tsemppiä jatkoon!

 9. ”Sheikkaile evääsi shakerilla niin tunnet olosi vähintään kilpaurheilijaksi, rinta röyhistyy ja olo on kuin kuninkaalla. Eipä tee illalla mieli pilata hyvää päivää Fazerin sinisellä, sillä päivällähän olit kuin mikäkin fitnesskissa!”Tää on kyllä tosi ku vesi! :)Smoothiet on kanssa hyvä tapa lisätä kasvisten määrää, itse ainakin huomasin kaikista epäilyistäni huolimatta, että esim. parsakaalin saa hyvin piilotettua marja/hedelmäsmoothien sekaan ilman että se sieltä maistuu edes läpi. Helposti menee ainakin kourallinen :) Syön parsakaalia toki muutenkin, mutta aina voi kasviksia lisätä.

  • Hehee :) Tästä kohdastahan moni tykkäs ;) Ja se onkin niin totta!Voi nam, pitäis itsekin kokeilla. Mulla on mehulinko myös jolla oon tehnyt sekä kasvis -että hedelmämehuja mutta smoothieen en oo tajunnut piilottaa :D

 10. Olen lukenut blogiasi sen alkuajoilta lähtien ja haluun nyt sanoo sulle, että oot ihan uskomaton. Kumpa mustakin löytyis noin paljon tsemppiä ja uskoo itteeni. Tää kirjotus oli tosi hyvä, hauska ja todellakin motivoiva! Sun blogi antaa mulle ja varmasti tosi monille muille painon kanssa taisteleville paljon lisäpuhtia, kiitos siitä!:)

  • Nyt Laura etsit sen sieltä!! Jossain se on :) En nyt sano että mahamakkaroiden alla mutta kyllä se löytyy, hihh :D Jokaisessa meissä asuu se päättäväinen tiikeri. Vai voiko olla että vain joka toisessa ihmisessä, hmm… *alkaa pohtimaan*Mutta joo, sussa se on :) Tsemppiä meille!

 11. Mahtavaa Erica, kirjoitat kyllä niiiiin hyvin. Tykkäyspeukut vispaavat täälläkin villisti ilmassa! Tilaan heti sen lehden, jonka kolumnistina aloitat… *vink vink* :)Ja noi jääkaappitekstit… <3 <3 :))-Tuua-

  • Hyvä hyvä!! Nyt käytä se into hyväksesi ja askartelet vaikka motivointilapun jääkaapin oveen niin ei koko homma huomiseen mennessä unohdu :) Tsemppiä!

 12. Upea motivointipostaus =0)! Monta hyvää pointtia, kuten tuo kasvisten ja muiden rehujen lisäys lautaselle. Niin monesti ne ”unohtuu”…Ja tuo talvinen kuva on jotenkin niin raikas ! Kamala myöntää, että odottelen jo syksyä, vaikka kesälomakin on vielä edessä…Mahtoi myös oma olosi kohentua tekstiä kirjoitellessa?! Sellainen ”uho” siitä ainakin huokuu, että oksat pois- täältä tulee Erica!!!!!! ;0Dps. mistä on tuo ihanan pikkumiehen Buzz Lightyear- asu? Täällä olis yks joka varmasti haluaisi päällensä samanlaisen =0)<3 HV76

  • Ihanaa kun kaikki on niin fiiliksissä :D Oon kyllä saanut jonkun draivin päälle asian suhteen joten siksi kai mulla riittäiskin näitä vinkkejä ;)Eliel sai synttärilahjaksi tuon ja se on BR-lelusta. En tiedä kannattaako hankkia sellainen sillä en tajua miten tässä on käynyt näin mutta meidän Eliel on jossain vaiheessa muuttunut Buzziksi :// Tuo asu on päällä JOKA päivä ;) Siis ihan joka päivä! Täällä asuu siis nykyään vain pieni Buzz Lightyear ja äiti ikävöi Elieliä. Woodyn asu kiiltää uutuuttaan kaapissa mutta Buzz-puku on jo pian puhki ja harmaa pesuista huolimatta :D Taisi siis olla paras lahja ikinä! <3 :)

  • Senkun tulostat, voi olla vaan vähän pitkä sellaisenaan! Kaikki keinot käyttöön! :D Olen kuullut että myös Bull Mentulan tiukka tuijotuskuva jääkaapin ovessa toimii :DDD

 13. Noi sun koirat on niin SULOSIA! Tuo kuva jossa toinen saa pusun on niin ihana! Oli muutenkin hyvä postaus, mutta siis pakko oli vihdoin ja viimein saada tää koiraihastus ulosElla

 14. Kiva blogi sinulla :) Ja vautsi miten oot saanu painoa jo pudotettua, upea saavutus! Tsemiä vaan jatkoon, taidan jäädä linjoille kuulemaan jatkossakin :) ps. esittelit tuolla aikaisemmin sen keppivatsa-liikkeen, pakko oli itsekin kokeilla :D Huh, varmasti toimii!

 15. Ihana postaus taas kerran! Mäkin oon vihdoin päässyt ainakin alkuun tän ”herkkujen karistamis” -projektin suhteen. Mökille saareen lähti vesimelonia ja mansikoita ;) mies otti pingviini-salmiakkeja, mutta ne on niin kovia ja sitkeitä ettei niitä tule popsittua.Niin piristävä postaus, toivottavasti itelläkin syttyy tollanen asenne ja drive! :)

 16. Halusin vielä sanoa että sulla on ollu iso rooli tässä muutoksessa! Kännykkä vasn äsken kenkkuili enkä saanut lisättyä aiempaan kommenttiin…

 17. Kävin sitten sun innoittamana ostamassa ton dietmixin shakkerin ja jauhetta! ;D jos vaikka muuttuis sitten makeeks fitnesskissaksi ;)

 18. Ihanan tsemppaava postaus! Yhen asian oon tässä kuluneella viikolla huomannu ja se on aamiaisen ja lounaan tärkeys. Pieni jugurtti ja lautasellinen salaattia kostautuu iltasyömisinä, ja siitä tulee masis ja luuseriolo. Kunnon monipuolisella aamupalalla ja lounaalla saa kunnolla energiaa päivään eikä illalla tarvii niin paljoa mättää. Ja päivän jaksaa paljon paremmin. :)

  • Niinpä! Ihan oikeassa oot! Illat on sitten sitäkin vaikeampia. Niinhän se sananlaskukin menee ”Syö aamulla kuin kuningas, päivällä kuin prinssi, illalla kuin kerjäläinen.”

 19. Tämä postaus tuli tarpeeseen!! Juuri muutama tunti sitten tulin ulkomaan matkalta kotiin ja sen verran voin sanoa ettei varmaan koskaan ole tullut syötyä niin paljoa.. Hotelli aamiainen ja älyttömän halpa ruoka ei tee minulle kyllä hyvää ! Ja nyt kaduttaa. Mutta tästä vaan samalla mallilla eteenpäin kuin ennen matkaa niin eiköhän asiat ala taas rullaamaan niinku pitäisi, ainakin toivotaan niin ! Kiitos paljon rohkaisusta <3 :)

 20. Kiitos todella todella paljon mahtavasta tekstistä! Et voi arvellakkaan kuinka suuresti nuo sanat kolahtivat minuun. Kuulostaa ehkä kliseiseltä mutta totta se on :) Sinulta olen saanut voimia laihduttamiseen aina niinä huonoinakin päivinä. Jatketaan yhdessä laihdutusta timmeiksi tytöiksi ;)Kiittäen blogi lukijasi

  • Kiitos ihana lukija <3 On ihana saada palautetta suoraan sydämestä. Jatketaanhan me!! Mäkin oon saanut nyt ihan uutta intoa tästä ja näistä kommenteista!

  • Eiks oo hauska :D Johan loppuu napostelu kun joka kertaa kysyy itseltä jääkaapin kahvassa roikkuessa, painavalla äänellä ”Onko nälkä?” :)

 21. Hei aivan mahhtava postaus!Mulla ei ole ylipainoa oikeastaan ollenkaan, mutta en silti ole tyytyväinen vartalooni ja iljettää katsoa peiliin. Aina olen suunnitellut alkavani liikkumaan, jotta joku päivä kun katsoisi peiliin vois jopa hymyillä. Se on kuitenki aina jääny siihen yhteen lenkkikertaan :DTän tekstin avulla mulle tuli pikkusen (paljon) sitä intoa, että vois jaksaa syödä terveellisemmin ja urheilla. Ikäväkyllä en tiiä yhtään mikä on terveellistä syötävää ja mikä ei tai kuin paljon pitäisi liikkua.. Ootko joskus tehnyt jonkun näköistä postausta siitä miten kannattaa syödä tai liikkua? :) Olis paljon apua nimittäin! Tarkotuksena olis alkaa selailemaan näitä sun muitakin tekstejä tarkemmin heti kun aikaa vaan löytyy, sillä vaikutat niin hyvältä tyypiltä ja ainakin tää teksti oli niin mielenkiintonen! ^^ Onnea sulle ja jatka samaan mallliin! Huippua, että oot saanu tolleen otettua ittees niskasta kiinni!

  • Niin mä en taida olla paras esimerkki kuitenkaan, koska en ole itse missään upeassa kunnossa :D Nyt tän painonpudotusprojektin aikaisista syömisistä ja liikunnoista on postaukset: Miten tähän on tultu, Osa: ruokavalio ja Miten tähän on tultu, Osa: liikunta. Kannattaa ainakin lukea ne, löytyvät kesäkuulta :)Normaalipainon sisällä voi tehdä myös huikeita muutoksia joten innolla vaan urheilemaan ja ruokavalio kuntoon niin johan alkaa peilikuva miellyttämään :D Tsemppiä ja kiitos kannustuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta